|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - część 12 !! :)
Cytat:
Faktury to na pewno nie będzie do czwartku, bo ja mam terminy zamówienia zawsze w środę i nawet jak wysyłałam wcześniej, to faktury były w środę. Zadzwonię jutro od razu o 8 i będę kombinować...
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
karola_plm
jestem w podobnej sytuacji, mój komp ma ruchy ślimaka, reaguje dopiero po kilku sekundach a najgorzej mam z zalogowaniem się do strefy bo bardzo często nie wybijają się litery kompa nie wyrzucę za okno chociaż bardzo bym chciała bo niestety jest mi potrzebny ale na szczęście pojutrze odbieram laptopa z naprawy
|
#843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jakim cudem to zamówienie Ci się wysłało to naprawdę nie rozumiem. |
|
|
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
Czekam na odp. od mojej OMS w tej sprawie. Biorę udział jako nowa KK, więc myślę że termin składania będzie taki sam. Czytałam regulamin i zrozumiałam że dostawa z kat. 10 ale kiedy zamawiać to trochę niejasno napisali.
|
|
|
|
#845 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny - macie jakieś przecieki co do internetowej oferty specjalnej do K09??
|
|
|
|
#846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A urząd skarbowy i tak by sie doczepił Ja bym skasowała po cenach katalogowych P.S. pewnie inaczej byś mówiła gdyby to Twoje klientki poznały ten sposów zakupu kosmetyków
Edytowane przez szancik Czas edycji: 2010-06-15 o 22:57 |
|
|
|
|
#847 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=malka;20014106]Ani ona, ani sprzedawczyni nie zasugerowały, by zapłaciła katalogowe ceny.
Sprzedawczyni powiedziała: ta pani chciałaby zrobić zakupy, ale nie jest konsultantką. Mogłaby pani pomóc i zakupić jej te kilka rzeczy? Nie wiem, jak miałabym odmówić w takiej sytuacji, tym bardziej z zaskoczenia. A kiedy podeszła do kasy i zaczęła płacić mniejszą kwotę, miałam powiedzieć: nie, nie, pani tyle nie płaci!? Nie wyobrażam sobie tego. Może i jestem za słaba, ale nie chciałam wyjść publicznie na snoba. Z pytania zrozumiałam, że jest normalną klientką, nie ma swojej konsultantki i normalnie zapłaci. Nie chodzi o te kilkadziesiąt złotych, które zaoszczędziła, tylko o zasady. Po co w ogóle w takim razie jest idea sprzedaży bezpośredniej? Takie wyjście, jak opisałam, jest łatwiejsze niż Allegro. Na 100% kosmetyki świeże, oryginalne, tańsze, zero ryzyka, bez opłaty za przesyłkę i czasu oczekiwania. Avon niby walczy z Allegro, ale tak naprawdę popiera takie działania. Liczy się tylko i wyłącznie zysk. Pytacie czemu czuję się oszukana. Avon bowiem ciągle podkłada nam mniejsze lub większe kłody pod nogi. No, ale nie ma co się przejmować takimi błahymi sprawami
Edytowane przez ewciak0508 Czas edycji: 2010-06-15 o 23:13 |
|
|
|
#848 |
|
Zadomowienie
|
niebyło mnie tutaj półtora tyg (odwiedziłam stare śmieci
) weszłam tutaj i się załamałam -nie wiem kiedy ja to wszystko nadrobię co tu naprodukowałyście...Cytat: Napisane przez Oja 84 Ja ostatnio też miałam taką sytuację, że klientka zamówiła 2 te duże żele i 1 był zafoliowany a drugi nie i miałam dylemat czy odfoliować ten drugi żeby oba były jednakowe i nie budziły podejrzeń klientki, że to niby ja sobie "otworzyłam" jej żel czy zostawić tak jak jest. I co zrobilas? Ja na Twoim mijescu odfoliowalabym ten drugi, zeby nie budzic podejrzen. Zostawiłam tak jak przyszły i wyjaśniłam to klientce podając kilka innych przypałów Avonu ale nie wiem czy mi uwierzyła
Szczęśliwi nie muszą zerkać do innych ogródków a tym bardziej zrywać tam kwiatów Edytowane przez Oja 84 Czas edycji: 2010-06-15 o 23:06 |
|
|
|
#849 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzisiaj złożyłam 2 zamówienie z katalogu 8, tym razem na COK na 70 zł. Wchodzę po jakiejś godzinie a tu mam status zatrzymane. Mam fakturę do zapłacenia, ale do 19.06, więc co może być nie tak? ;/
|
|
|
|
#850 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Druga sytuacja - dziewczyna chciała kupić wodę, która kosztowała w katalogu 49,90zł. Najpierw powertowała katalog, potem rozejrzała się po półkach i podeszła do mnie, jako pierwszej osoby z kolejki. Zapytała, czy kupię jej tą wodę, oczywiście zgodziłam się, myśląc że to konsultantka z blokadą albo leniuszek, który nie chce stać w kolejce Babka wzięła wodę, podziękowała, wcisnęła mi w rękę 5 dych i już jej nie było![]() Cytat:
|
|
#851 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 05:17 ---------- Poprzedni post napisano o 05:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#852 |
|
Zakorzenienie
|
A Avonu jak zapytasz czy trzeba zakładać działalność to Ci powie, że nie
![]() Nie mam wielkich zamówień i dużo zamawiam dla siebie i mamy więc mogę mówić, że zamawiam na własne potrzeby. Ale oczywiście sprawa US jeśli chodzi o konsultantki jest dość specyficzna-nie opłaca się zakładać DG więc tego nie robią. A powinny. |
|
|
|
#853 |
|
Raczkowanie
|
Pamiętam, że jakiś czas temu bardzo pozytywnie wypowiadałyście się na temat balsamów do ust Color Trend. Niestety nie mogę znaleźć o które chodziło - czy o te Strawberry Cheesecake, Chocolate Brownie i Banana Split, czy o inne? Szukam fajnego balsamu nawilżająco-koloryzującego...
|
|
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#855 |
|
Raczkowanie
|
Czekam dzisiaj na paczkowego. Ma przyjechać do mnie do pracy!!! Na ostatni termin 08 domówiłam sobie matę plażową i mgiełkę Bali Bliss, na pierwszy termin miałam więcej dla siebie zamówionych rzeczy.
Załapię się na pokrowiec, bo miałam zamówienie na 6 szt produktów z Anew (5x serum na przebarwienia i 1x krem) Nadal nie mam z 09 zamówień na tyle wód żeby mieć kosmetyczkę ![]() A jak Wam idzie zdobywanie kosmetyczek Zebra??? |
|
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zamówienie tylko na 2 wody LBD, ale nawet nie wiem czy się do tego liczą
Ale myślę, że nie uzbieram na kosmetyczkę, bo ostatnio mam ogólnie małe zamówienia.
|
|
|
|
#857 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie rozumiem dlaczego kremy Anew podlegające programowi motywacyjnemu są na 40% ( w moim przypadku 2 sztuki), a zestaw kremow z kosmetyczka przynależny tym kremom podlega upustowi wypracowanemu? Niby sprawa groszowa, ale w skali kraju jest to dla firmy kwota pokaźna i wg mnie zdobyta nieuczciwie. jakie macie na ten temat zdanie i czy też tak macie na fakturze?
Wczoraj nie było listy pr. nidostępnych, ani światełek i oczywiście kilka rzeczy nie zaliczyło mi się do wartości zamowienia, na szczęście nie miało to wpływu na upust. Ale taką zabawę w ciuciubabkę to mam gdzieś.
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Ten zestaw to wg mnie powinien mieć 10% a nie wypracowany nawet patrząc na tego typu promocje w Avonie
Ale no ja nie kupowałam więc nie wiem jak jest.
|
|
|
|
#859 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie zgodzę się z Tobą, bo 10% mają produkty z oferty wiązanej. Natomiast cena tego zestawu jest w cenie kremu czyli całość powinna podlegać upustowi takiemu samemu.
|
#860 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
|
|
#861 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny mam pytanie. Dostałam zaproszenie na spotkanie dla najlepszych konsultantek a nigdy na takim spotkaniu nie byłam, raz poszłam na wiosenne spotkanie okręgu i było strasznie nudno. Co może mnie tym razem czekać? Zastnawiam się czy to nie strata czasu. Zaznaczam że nie jestem w Avon Club
|
|
|
|
#862 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#863 |
|
Przyczajenie
|
Nie przesadzaj z tymi kłodami. Rozumiem, że jesteś zawiedziona, że nie zarobiłaś, ale popatrz na sprawę obiektywnie. Piszesz, że chodzi o zasady - odprowadziłabyś podatek od tej sprzedaży? Większość konsultantek to szara strefa, więc proszę nie pisać o zasadach, nieprawidłowościach, oszustwach itd, tylko zapłacić podatek i składki ZUS jak każdy przedsiębiorca. Nie bierz tego do siebie, te słowa kieruję do wszystkich osób bez DG.[/QUOTE]
Zgadzam się z wypowiedzią o Urzędzie Skarbowym. Jeśli przyczepiłby się do mnie to chcę odpowiadać za swoje faktyczne wykroczenia, a nie wirtualne i nieistniejące. Dlatego czuję się oszukana. Nie przez kilkadziesiąt niezarobionych złotych, tylko za ewentualną odpowiedzialność, która to ja będę musiała ponieść, a nie ta kobieta. Ale owszem, to moja wina, że się zgodziłam. A z kłodami nie przesadzam. Praca konsultantki miała być łatwa i przyjemna. Moim zdaniem Avon nie pozwala na to w całości. Są ciągle jakieś problemy- zajęte linie, niedziałająca strona, braki itp. Wiem, że to naprawdę małostkowe i nieistotne sprawy, ale dosyć skutecznie utrudniają pracę. |
|
|
|
#864 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#865 |
|
Przyczajenie
|
No na moim popzrednim spotkaniu okręgu było starsnie nudno, jedyna ciekawą rzecza były prezenty dla konsultantek za jakieś osiągnięcia ale po wręczeniu prezentów była prezentacja nowości z katalogu który już trwał i z katalogu następnego, ale nic nowego się nie dowiedziałam, wszytsko juz sama wiedziałamz katalogów ,HT i storny internetowej. Fajnie by było jakby takie spotkanie trwało godzine-1,5 ale rzeczywiście trwało przesadnie długo. Według mnie zaduzo było rozmów o mało ważnych, nie ciekawych sprawach. Pozatym były jakieś zabawy typu wypisz swoje wady i zalety, sprawdz co masz przyklejone pod krzesłem i pzreczytaj to na głos ( i tam akurat był wypisany np skład kremu antycellulitowego) miała tobyć forma zabawy :| Ogólnie dużo ludzi po godzinie zaczęła wychodzić. A szkoda myśle ze moznaby skrócic te spotkania i wszyscy by do końca zostawali i następnym razem znowu przyszli.
|
|
|
|
#866 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki za odpowiedź. Nie znoszę niestety takich zabaw w "wady, zalety, marzenia itp.". Znając siebie - z pewnościa bym wyszła.
A konsultantka jestem od niedawna więc prezentów nie mam się co spodziewać. |
|
|
|
#867 |
|
Przyczajenie
|
Akurat dla nowych konsultantek zawsze jest jakis prezent na powitanie . Ale nie wiem co to może być bo u mnie zawsze są zapakowane tak żeby nie było widać
|
|
|
|
#868 |
|
Rozeznanie
|
Wiem, że to było wałkowane ze sto razy, ale nigdy nie miałam takiej sytuacji więc się nie wczytywałam..
Zaczyna się zaraz kat. 9 i rozumiem, że mogę zamówić kuriera i on mi to przywiezie za 2 dni.. bez względu na to kiedy mam dzień wysyłkowy? Proszę powiedzcie mi.. |
|
|
|
#869 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zasady dostawy paczek są opisane w strefie konsultantki ---> zamówienia----> zasady dostawy paczek cytat ze strefy dotyczący kuriera: Dostawa kurierska w ciągu 24 godzin Zamówienie złożone przez Internet, Avon Non Stop lub Avon Sms do godziny 11.00 będzie dostarczone już następnego dnia roboczego pod wskazany adres. Przykłady: 1) Zamówienie złożone w środę do godziny 11.00 – paczka dostarczona w czwartek 2). Zamówienie złożone w piątek do godziny 11.00- paczka dostarczona w poniedziałek 3). Zamówienie z soboty lub niedzieli jest traktowane, jako złożone w poniedziałek do 11.00- paczka dostarczona we wtorek. Wyjątek stanowią pierwsze dostawy z nowego katalogu: W dniu startu nowego katalogu zamówienia mogą być realizowane dopiero po zmianie ustawień systemów i przystosowaniu ich do obsługi nowej kampanii. Złożone w tym dniu zamówienia (czwartek – pierwszy dzień nowego katalogu) będą zrealizowane w godzinach popołudniowych, dlatego pierwsze paczki kurierskie zostaną dostarczone w poniedziałek. Korzystanie z ekspresowej paczki kurierskiej pomoże obsłużyć Klientów, którzy nie chcą czekać do kolejnej dostawy regularnej. Dodatkowo, jeśli zamówienie będzie złożone drogą elektroniczną za dostawę kurierską zapłacisz tylko 9,90 zł. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:59.

jestem w podobnej sytuacji, mój komp ma ruchy ślimaka, reaguje dopiero po kilku sekundach a najgorzej mam z zalogowaniem się do strefy bo bardzo często nie wybijają się litery
kompa nie wyrzucę za okno chociaż bardzo bym chciała
Czy to się zamawia w katalogu 10?

-nie wiem kiedy ja to wszystko nadrobię co tu naprodukowałyście...