|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1832 |
Zadomowienie
|
Czarna Orchidea ale efekt!!
![]() ![]() tez chyba zainwestuje w prostownice 230 stopni, bo moja sie nagrzewa do 200 a szkoda by bylo jakby tylko przez prostownice nie wyszlo :P iwona200 a bedziesz cały zestaw dla siebie zamawiała?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mialam umyc po poludniu,ale zapach odzywki przyprawial mnie o mdlosci ![]()
![]() |
#1834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a siostra dostala od chlopaka, zobaczyla efekty i pozyczyla, jak wroci z pracy wakacyjnej mam jej zrobic ![]()
![]() |
#1837 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
215
#1839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1841 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny ja napewno bede w lipcu zamawiac jeden zestaw z allegro dla kolezanki - ona bierze 1/3 wiec 2/3 bede miala wolne
#1842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie chce od razu zamawiac calego zestawu bo nie wiem jaki bedzie efekt u mnie ![]() Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2010-06-16 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
jak bede zamawiac to napewno oglosze to na watku zamowieniowym
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zadomowienie
|
oo Svinecka to jak do tego czasu nie znajde nikogo chetnego to tez bym bardzo chciala, bede czatowac na watku z zamowieniami :P
chyba ze ktos by byl chetny wczesniej na zamowienie na 3 albo na pol ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny które prostowały już wlosy, uzywałyscie folii aluminiowej, zeby preparat nie stykał sie z głową?
#1849 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tam mialam preparat na prawie calej skorze glowy i nic mi sie nie stalo, ni naleze do jakis specjalnych wrazliwcow ![]()
![]() |
#1851 |
Raczkowanie
|
Miałam wszystkie włosy w folii tak jak przy baleyage. Wolę dmuchać na zimne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
ja robilam bez folii i troche zaluje bo mam ulizane wlosy teraz
![]()
#1853 |
BAN stały
|
Ja również nie używałam żadnej folii...ale nakładałam preparat dobre 2-3 cm od skóry...
![]() W sumie nie miala przylizanych włosów...tylko końcówki mi sie wyginały lekko na zewnątrz... ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 |
Przyczajenie
|
witam
![]() Zamowilam na allegro zestaw encanto ok 250zl od uzytkownika Markowy Outlet J4YsoN. Paczka juz przyszla ogolnie wklejak to co pan mi napisal w mailu. Czy to wszystko prawda? pozdrawiam "włosy już można umyć po kilku godzinach ![]() Szampony • Bubchen szampon z lipą i rumiankiem dla dzieci - ok. 8 zł • Cosmetici Dora szampon nawilżający z mleczkiem migdałowym do częstego mycia (zawiera sodium coceth sulfate) • HiPP Babysanft, Shampoo, Szampon dla dzieci - cena ok. 8zł • Home Institut w kartoniku w przeźroczystej butelce • L'Occitane Szampony: Ultra Rich Shea Butter, Olive Harvest, Honey Harvest do ciała i włosów, • L'Occitane szampony: Aromachologie Artemisia Shampoon i Aromachologie Angelica Shampoo (zawierają disodium laureth sulfosuccinate, tea-lauryl sulfate) • L'Oreal Professionel Color Gloss • Nivea szampon dla niemowląt. (SLS-jest ale na końcu składu) - ok. 10 zł • Nu Skin Living, Pure Shampoo (zawiera Ammonium Laureth Sulfate) - 22,50 zł • Nu Skin Epoch, Ava Puhi Moni Anti-Dandruff Shampoo (zawiera Ammonium Laureth Sulfate, Ammonium Lauryl Sulfate) - ok. 50 zł • Palmolive Naturals Moc Natury jabłko i pomarańcza (zawiera Sodium C12-13 Pareth Sulfate) • Palmolive, Naturals, Szampon Większa Objętość (Lawenda i melisa) - ok. 8 zł • ROSSMANN Babydream szampon dla dzieci - ok. 4 zł • SVR Provegol (zawiera DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE) - ok. 40 zł • TiGi Honey & Oatmeal (zawiera DISODIUM LAURETH SULFOSUCCINATE) - ok. 40 zł Natomiast co do odżywek i masek do włosów to proszę unikać w składzie następujących skłądników: Silikony : ROZPUSZCZLNE W WODZIE -dimethicone copolyol -lauryl methicone copolyol -hydrolyzed wheat protein hydroxypropyl polysiloxane -kazdy silikon z PEG na poczatku NIEROZPUSZCZALNE W WODZIE, LATWO USUWANE ZA POMOCA LAGODNYCH SZAMPONOW (np. na bazie coco betaine) - amodimethicone ( ktory czesto jest laczony z trideceth-12 i cetrimonium chloride co jeszcze bardziej ulatwia zmywanie) - bardzo fajny silikon -dimethicone -dimethiconol -beheonoxy dimethicone -phenyl trimethicone NIEROZPUSZCZALNE W WODZIE, CIEZKO USUWANE PRZEZ LAGODNE SZAMPONY (trzeba szampon zostawic na pare minut) -simethicone -trimethicone WYMAGAJACE SULFATES DO USUNIECIA - lepiej sie od nich trzymac z daleka -cyclomethicone -cyclopentasiloxane -trimethylsilylamodimethic one - trimethylsiloxysilicates"
#1855 |
Zadomowienie
|
Ja też już po
![]() Jak tylko dostałam paczkę to nie wytrzymałam i zrobiłam. Zabieg trwał 4 godziny. Trochę ręce mnie bolą od tego prostowania ale jakoś dałam radę. Prostowałam w 210 stopniach Moim zdaniem najgorszy był moment jak trzeba było rozczesać włosy po pierwszym umyciu szamponem. Chyba z połowę włosów sobie wyrwałam. Dobrze, że cały czas miała włączony wentylatorek bo jak poszłam do kuchni sobie coś zrobić do jedzenia to strasznie zaczęły mnie oczy szczypać, więc szybko z buźką pod wiatraczek ![]() Jest trochę efekt przylizania mimo tego, że keratynę kładłam jakieś 3 cm od skóry. Póki co mi się podoba, ciekawa tylko jestem co będzie po 1 myciu. zapomniałam jeszcze dodać, że kolorek mi się rozjaśnił (co mnie bardzo cieszy tym bardziej, że do lutego miałam jeszcze czarne włosy) Zamawiałam 1/3 opakowania przy czym zużyłam połowę i na jeszcze jeden zabieg mi chyba starczy ![]() Ale jak będzie robione następne grupowe zamówienie to chyba całość zabiorę :P
Wszystko się zmienia jak poczujesz szczęście w swoim życiu... M&J Edytowane przez fanfelka Czas edycji: 2010-06-16 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sama robilas? ja bym nie dala rady. u mnie najgorsze bylo po nalozeniu keratyny, czekanie 15 minut,siedzialam i sie wachlowalam ![]()
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2010-06-16 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Przyczajenie
|
Ja jestem już po zabiegu
![]() ![]() ![]() Efekt teraz jest super, wlosy są mega gładkie, proste i miękkie. tylko boje się o końcówki, bo trochę się podkręcaja;/ Jeszcze nie myłam włosów zobacze pełny i prawdziwy efekt i wstawie zdjęcia przed i po ![]() ps. po ilu można umyć włosy? |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Zadomowienie
|
Anulka a w jakiej temperaturze prostowałas?
![]() jaki efekt Fanfelka no i Czarna Orchidea , cudo ![]()
#1859 |
Zadomowienie
|
Ja za pół godziny tez zaczynam prostowanie..mam nadzieje ze kolezanka fryzjerka bedzie miala porzadna prostownice, o odpowiedniej temperaturze ale na wszelki wypadek biora swoja. Mam Remingtona,nagrzewa sie do 210 st.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a w jakich kosztach to się zamyka tzn ile na to wam poszło łącznie ? Bo coraz bardziej się zastanawiam żeby sobie w to zainwestować ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:56.