|
|
#181 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy w Lublinie jest sklep C&A?
Na pewno większe od wielu innych miasteczek
To gdzie Lublinianki robią zakupy? Nie brakuje wam miejsc gdzie można w miarę tanio kupić ubranie w dobrej jakości? Jak wolisz, to sprawdzaj... Ja wolałam się zapytać tu. W internecie często informacje są nieaktualne. Tym bardziej na stronach z centrami handlowymi. I nie ma potrzeby bycia nieuprzejmym...
Edytowane przez Pfannkuchen Czas edycji: 2010-06-16 o 15:17 |
|
|
|
#182 |
|
Zadomowienie
|
No, niestety nie ma i watpie, ze to sie szybko zmieni...najlepiej i najszybciej jest sie wybrac do Warszawy...
|
|
|
|
#183 |
|
Raczkowanie
|
Do Warszawy mi nie po drodze... Rok temu byłam w Gdańsku i tam była bardzo duża oferta sklepowa, myślałam po prostu że w Lublinie jest podobnie. Mam rozumieć, że wszystkie dziewczyny z Lublina jeżdżą do Warszawy? =)
|
#184 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdaniem w jakimś tam stradivariusie raczej trudno jest kupić tanie ubrania dobrej jakości no ale co kto lubi
jest plaza, w której jest h&m, cubus, orsay, reserved,mango itp. Za jakiś czas pewnie pojawią się inne sklepy, narazie pozostaje jeździć do Warszawy
|
|
#185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tanio i dobra jakość same wyselekcjonowane perełki a jaka satysfakcja ich wywalczenia, bezcen ![]() apropo to takie pytanie można zadać tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=438354 oddzielny wątek Lublina
|
|
#186 | |
|
Raczkowanie
|
Ja uważam, że Stradivarius jakościowo wypada lepiej od H&M i ma o wiele ładniejsze i ciekawsze rzeczy. Pierwszy raz zobaczyłam ten sklep w Gdańsku i bardzo mi się spodobał. Byłam tam tylko raz w życiu, dlatego na tej podstawie trudno mi stwierdzić, czy rzeczywiście wszystkie ubrania czy buty są dobrej jakości. Póki co, spodnie stamtąd są nadal w dobrym stanie. A biżuteria jaka tam piękna! Ja lubię C&A bardzo. Czy jest szansa, że powstanie sklep w Lublinie? Może to dawna informacja ale słyszałam o jakimś centrum handlowym o nazwie 'felicity' czy jest ono już w budowie?
Cytat:
Mogłabyś podać kilka nazw albo adresów?
Edytowane przez Pfannkuchen Czas edycji: 2010-06-16 o 16:04 |
|
|
|
|
#187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#188 |
|
Zadomowienie
|
To nie jest az takie małe miasto, żeby nie było innych marek. W Lublinie jest drogo, nawet przeceny tutaj są takie jakieś "niepromocyjne".
|
|
|
|
#189 |
|
Raczkowanie
|
Owszem, w Mango czy w Esprit jest drogo. U mnie w mieście to samo... Nie mówiąc już o tych wszystkich Hugo Bossach, w których mało kto się ubiera.
Ale takie mniejsze butiki, jak Stradivarius czy Pimkie czy Tally Weijl mają tańsze rzeczy i z takich sklepów jest zysk i nie ma problemów z utrzymaniem... Dlatego jak się dowiedziałam, że nie ma C&A zaczęłam się zastanawiać, co stoi na przeszkodzie w postawieniu takiego sklepu. Założę się, że masa osób by tam chodziła na zakupy. Naprawdę szkoda...
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy cz. IV
czy w naszym zacnym lubelskim h&m dostanę jeszcze czteropak lakierów za całe 9,90zł?
![]() i czy któraś z Was orientuje się gdzie w Lublinie mogę zakupić lakiery do paznokci firmy ados?
|
#191 |
|
Zakorzenienie
|
muszę dojechać na Konstantynów, do tych obiektów sportowych, tam są zajęcia też wf z KULu, gdzie mam wysiąść, naprzeciwko szpitala?
|
|
|
|
#192 |
|
Zadomowienie
|
Widziałam te lakiery w H&M w niedzielę wieczorem. Na dziale Divided była na pewno niebieska wersja kolorystyczna (w takich koszyczkach, od razu przy wejściu na piętrze).
|
#193 |
|
Zakorzenienie
|
no niestety, bieda u nas.. Ja bym chciała, żeby otworzyli New Yorkera, Bershke, Stadivarius'a, Pull&Bear... Wrrr. ;/ Ciekawe, co w tym felicity będzie, wie ktoś kiedy otwierają?
|
|
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
trudno powiedziec jak to bedzie z tym felicity, miało być otwierane pod koniec 2010, ale jak to bedzie to nie wiadomo. a ma tam być c&a i new yorker
|
|
#195 |
|
Raczkowanie
|
A buduje się już felicity? Ja myślę, że najwyższy czas na europejskie sklepy w tym mieście...!
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
jest ich mnóstwo i rózne kolory na I piętrze w koszyczkach i na parterze tam gdzie spinki wsówki do włosów itp.
|
|
#197 |
|
Wtajemniczenie
|
W którym miejscu ma być Felicity?
Moim zdaniem w Lbn tylko H&M, TW i to wszystko gdzie można coś kupić, ew. Mango, a w Esprit bardzo dobre gatunkowo rzeczy są, jeden sweter stamtąd noszę od roku i jest jak nowy, ale drogo. A do galerii Olimp nie ma co nawet zaglądać. Na Racławickich jest jeszcze VM. Moim zdaniem jak na zakupy to do Wa-wy. |
|
|
|
#198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie tam, zaraz za xerem
Pielegnacja naturalnych loków, loczków, fal-cz. VI 10 przykazań żywieniowych "Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia,otwierają się inne,ale my patrzymy na pierwsze drzwi tak długo,że nie widzimy tych drugich"' -H.A.Keller silikony w odżywkach, SLS, parabeny out
|
|
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
;/ ja to właśnie kupiłam świetne rzeczy w Olimpie wczoraj, w housie i reservedzie. Chociaż te to są i w Plazie
![]() Felicity to ma być na Felinie czy jak ta dzielnica się nazywa H&M ma do kitu gatunkowo rzeczy, najlepsze gatunkowo są w croppie, ale to dla młodzieży |
|
|
|
#200 |
|
Wtajemniczenie
|
nom w H&M czasmi coś wpadnie w oko bo ładne i tanie, upierze się dwa razy i nadaje się na szmatę.
|
|
|
|
#201 |
|
Zakorzenienie
|
A możecie mi ogolnikowo wymienić jakie większe centra handlowe ( z odzieżą) znajdują się w Lublinie?
Wybieram sie tam na studia, jesli wszystko dobrze pójdzie oczywiscie i chcialabym wiedziec. Polecacie tez jakies fajne knajpki na studencka kieszen? Z gory dziekuje
Edytowane przez monik.a Czas edycji: 2010-06-16 o 18:57 |
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Z centrami handlowymi jest tam nie za bogato z takich porządniejszych to jedynie Plaza. Jest fajna knajpa "U Szewca" ale nie powiedziałabym że na studencką kieszeń, a z klubów chodź o te nie pytałaś, mogę polecić "68" i "Fashion", na knajpkach się zbyt nie znam bo nie chodziłam
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
Mimo wszystko dziekuje, moze ktoś jeszcze coś podrzuci?
|
|
|
|
#204 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#205 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby budują ale już z 1,5roku wisi plakat że "już wkrótce kolejny etap budowy" czy jakoś tak |
|
|
|
|
#207 |
|
Raczkowanie
|
Jak tak czytam Wasze odpowiedzi, to aż się boję spytać, czy jest Starbucks Coffee - ale zaryzykuję.
Najpierw zapytałam o C&A, ale interesuje mnie wszystko: Dawajcie nazwy kawiarni, lokali do których chodzicie i przybliżone adresy. Będę tutaj jakieś dwa tygodnie u babci i z początku nastawiałam się na tanie, duże zakupy. A powiedzcie, jak to jest z butami? Wiem, że są takie duże sklepy 'C C C' ale będąc w Gdańsku nie miałam już czasu, żeby wejść i zobaczyć. Normalnie mieszkam w Dreźnie i tutaj buty są tylko drogie i bardzo rzadko coś mi wpadnie w oko. Potrzebuję nowych, pomóżcie! Wierzę, że na pewno coś jest tylko nie wiem, jak tego szukać. Będę bardzo wdzięczna za pomoc!
|
#208 |
|
Zakorzenienie
|
lakiery ados'a na 100% dostaniesz w markecie NOVA przy bazarku. sama kupowalam. albo w kiosku na nadbystrzyckiej przy przystanku pozytywistow (po stronie lidla).
Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2010-06-16 o 20:57 |
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie nie uprzejmosc ale dobra rada na przyszlosc. http://www.google.pl/search?q=centru...ient=firefox-a lublin to nie nowy jork zeby trzeba tygodni aby zwiedzic wszytskie centra handlowe. Edytowane przez paula78 Czas edycji: 2010-06-16 o 21:00 |
|
|
|
|
#210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj masz wątek o lubelskich zakupach itd. Napisz też do moda o połączenie wątków. Starbucksa nie ma
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

To gdzie Lublinianki robią zakupy?
Nie brakuje wam miejsc gdzie można w miarę tanio kupić ubranie w dobrej jakości? 
W internecie często informacje są nieaktualne. Tym bardziej na stronach z centrami handlowymi. I nie ma potrzeby bycia nieuprzejmym...

i tanio i dobra jakość