|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Dziekuje za kciuki za okuliste i zeby
![]() Miramej, my do okulisty kontrolnie, ciagle cos mamy, jak nie fizjoterapie, to masaz, to jakis specjalista . Tylko tego okulisty nie lubie, bo wiem, ze bedzie ryk ![]() Dzien iscie do pupy . Niedawno Malutek zwymiotowal na mnie, sofe, dywan . a jeszcze z pracy zadzwonili, czy moge przyjsc do pracy dzis zamiast jutro, czy pojutrze . Nie moge, bo nie jestem na to fizycznie i psychicznie przygotowana . No to uslyszalam wielki foch przez sluchawke. Nie bede jednak przesuwala okuliste, fizjo i masazyste, tylko dla czyjego widzimisie
|
#542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Jak bijesz,to ja się do niczego nie przyznaję
![]() Cytat:
Masz rację,dziecko najważniejsze
|
|
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
dobra dobra twoje śmiechy też widziałam
a masz podwójnie![]() ![]() ja tu biedna w strasznym rozgardiaszu wpadam na wizaż, żeby chociaż trochę poczytać i popisać a tu się baby śmieją ![]() mój plasterek zasnął ( moja mama mówi na Oliwkę, że to jest plasterek na ból )wcinam czereśnie, już mało na drzewie zostało, bo szpaki wszystko prawie objadły |
|
|
|
#544 |
|
Zakorzenienie
|
Sylka, sporo po jedzeniu. Wlozyl sobie palce do gardla i ...
![]() Wojtusiu, a czeresnie z mieskiem? ![]()
|
#545 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
Wybaczcie, ze tak bez cytowania ale wpadłam tylko sie przywitac. Kuba spi od 2 godzin a ja robiłam testy i nawet nie włączałam neta zeby mnie nie kusiło zajrzec na Wizaż bo bym zbałamuciła cały wolny czas ![]() Zaraz mały sie obudzi i idziemy na specer. Pogoda przyjemna. Dzisiaj byłam załatwic wszystkie formalnosci zwiazene z egz. i mam wstepnie ustalony na 23 czerwca o 8.30. Oczywiscie bede bardzo prosiła o kciuki Zrobiłam dzisiaj małe zakupki - kupiłam kilka kosmetyków, bluzke, bransoletke w Reserved (przecena bizuterii była), i Kubusiowi w Reserved Kids 2 bluzeczki z długim rękawem r.86 i kurteczke taka wiatrowke r.86. Teraz w R. Kids jest wyprzedaz -50 %. Kupiłam mu tez 2 ksiazeczki z bajkami i basnie. Odezwe sie pozniej.
|
|
#546 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
No i dobrze, masz zaplanowane ważne wizyty i niech się w doopkę pocałują ![]() Cytat:
![]() Mam nazbierała 5 kobiałek truskawek, więc jutro czeka mnie strawberry day ![]() A to dopiero pierwsza tura. Za kilka dni znowu się wybiera na zbiory Cytat:
Też powinnam zajrzeć na wyprzedaże ![]() Trzymam już dziś kciuki ![]() A co tu tak pusto????
|
|
#547 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pokaz, pokaż ![]() cytaty mi kompletnie poucinało... megi, widziałam, ze unholy już pomogła, zerknij jeszcze tutaj , dokładnie tak jest- za zlecenie są składki i to trzeba zgłaszać, wtedy pracodawca udzielający wychowawczego nie płaci - za dzieło składek niema, nie ma więc potrzeby zgłaszania... Jak masz jakiś konkretny przypadek/problem to napisz do mnie, w weekend mam szkolenie to mogę popytać, same doświadczone kadrowe tam są i prowadzący ma mówić o ubezpieczeniach akurat coś w temacie zbliżających się wesel
|
|
#548 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, fajne zakupki
Kciuki oczywiscie bedziemy trzymac ![]() Unholy, doglebne badanie gardla za pomoca palca ![]() Anula, cale zycie sie ucze . Wizyty mam zaplanowane 2 miesiace do przodu, na niektore sa dlugie terminy, wiec nie bede wszystkiego odwolywala, bo za 4 godziny niby mam byc w pracy . Wczesniej bylam bardzo dyspozycyjna, teraz rodzina najwazniejsza
|
#549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czyli jeszcze jest dla mnie nadzieja ![]()
|
|
#550 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() To zbadał i zawartość brzuszka ![]() Cytat:
Ja też klucha, choć mniej ostatnio. Ale znowu się z Rodzicami sprzeczam (że już się tak nie urabiam - przyzwyczaili się troszkę, zę ja zawsze i wszędzie )---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- http://avanti24.pl/moda/5,103632,801...sele.html?i=22 Ta mi się podoba, ale ja już na szczęście wesel nie mam w tym roku ![]() Aaa, sylko, czy my mamy wspólnego Brata, bo ja też w niedzielę na chrzciny (do niego) idę
|
|
#551 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a takie niteczki kiedyś w pampku znajdowałam baaardzo często, teraz rzadziej, ale też się zdarzają. Cytat:
Cytat:
![]() truskawki od 8-6, zależy gdzie.I u mnie też łubianka. Cytat:
zależy ile czego zrobie czasem tylko ze skrzydełka, czasem większy kawałek piersi, czasem w ogóle nie je mięsa. Wyszłam i pojechała do fryzjera.Teraz jestem zadowolona. A popołudnie...no comments
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||
|
|
|
#552 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
nie mam weny
gnom mnie denerwuje
|
|
#553 |
|
Zakorzenienie
|
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#554 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja się dołączę
![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- która ma ochotę na czerwone porzeczki ![]() robiłam porządek w zamrażarce i okazało się, ze mam cały pojemnik zamrożonych porzeczek i wiśni, bo przecież rok temu jak były te owoce to własnie urodziłam i nie jadłam z powodu karmienia myślałam, ze już nie ma, a tu niespodzianka i trzeba zjeść, bo zaraz świeże będą
|
|
#555 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Pokaż się ![]() Zamieszanie z Małżem? ![]() Zapomniałam pogratulować Laurci 5 ząbka ![]() Goni Antosia
|
|
#556 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no to mozemy zalozyc klub
![]() p4w moja kolezanka narazie nie zrobi Ci tych wlosow, teraz nie ma z kim zostawic dziecka i lada dzien wyjezdza do Anglii i wraca w lipcu moze jak wroci i sie ogarnie ale ja moge Ci zrobic juz dwie kolezanki mam do zrobienia w najblizszym czasie to i Ciebie moge
|
|
#557 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Choć męczy mnie o przytulanki (ostatnio wieczorem oczywiście zasnęłam w 2 minuty, już nie doczekałam jego powrotu z łazienki A mi się jakoś nie chce... Tzn chce ale teraz, potem to ja padam. A teraz wiadomo jest to niemożliwe, bo dwa dziabągi na chodzie ![]() Ja z checią zjadłabym, w ogóle mam chcice na wszelakie owoce (większą niż na granaty mojego małżonka
|
|
#558 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli chodzi o włosy to jestem dość odważna (bo odrosną), ale jak musiałabym je obciąć na krótkiego jeża to nie byłoby dobrze Cytat:
ogólnie to czuję się mało atrakcyjnie + jego wkurzanie mnie = nie mam ochoty na przytulanki
|
|
|
#559 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Przeprosiła
obiad, nie mnie Cytat:
![]() 2 Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ucięło mi Twój jeden cytat. Olu pojadę w ten weekend znów z małżem i poszukam, jak nic nie znajdę to zgłoszę się do Ciebie. 32? nie wcisnę dupska ![]() Chociaż jakiś czas temu (kiedy to było ) wchodziłam
|
|||||
|
|
|
#560 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w no wiesz?
niby czemu mialyby Ci odpasc wlosy? przeciez nie bede Ci ich rozjasnac i nie ma tu czego popsuc bo mozna nalozyc nawet za duzo
|
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
oj, boli
ale jak śpi i je to od razu mi lepiej i już nie płaczę ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]() kochana, nie twierdzę że tak się stanie, ale wszystko można popsuć chyba jestem chętna... ![]() a ile to kosztuje?
|
|
|
#562 | ||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moje dziecko rozkręca się z chodzeniem. Najwięcej chodzi u siebie w pokoju, bo tam gładka wykładzina, ale dzisiaj pod wieczór zaczął w przedpokoju i dużym pokoju i nie moze przestać, nawet jak pacnie, to za chwilkę wstaję i znowu drepcze i ciągle z tym balonem
|
|
#563 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
Wpadam powiedzieć, że żyjemy i mamy się nieźle. Wczoraj próbowałam nadrabiać, ale w efekcie ani nie nadrobiłam ani nie napisałam ![]() Nie wiem co się u Was dzieje i nie podoba mi się to ![]() W każdym razie my u teściów (do Ani, bo pytała z tego co pamiętam-mamy remont łazienki i mieszkamy u teściów teraz przez tydzień). W ciągu dnia jest dobrze, ale wieczorem z usypianiem Zośki jest sajgon. Nowe miejsce, nowe łóżeczko, kręci się więcej ludzi niż zwykle... Zasypia koło 22 (dzisiaj padła szybciej, bo spała tylko godzinkę w ciągu dnia) i śpi mniej więcej do 5, potem ląduje u nas w łóżku, bo nie idzie inaczej. Rozreguluje się jej wszystko pięknie ![]() Raczkuje juz naprawdę dobrze i nie wiem czy Wasze dzieci też tak robiły, że z pozycji wyjściowej do raczkowania prostuje nogi i robi taki pałąk Tylko patrzeć jak pięknie wyrżnie na bok i nabije sobie guza W ogóle co dzień to zauważam coś nowego. Nauczyła się wkładać kulki w miejsce kulek w takich organkach od dziadków, wpycha, wkłada i tak w kółko. Daje buzi już nie tylko nam, ale dzisiaj całowała się z plastikowym misiem-grzechotką Uwielbia kawałek Black eyed ... ten ostatni taki beznadziejny dla mnie. Normalnie ma obłęd w oczach tak przy nim tańczy![]() Dobra lece chociaż trochę nadrobić. Ps. Remont idzie zgodnie z planem i w dobrym tempie. Może w sobotę skończą ![]() Edit: Laski czy któraś gdzieś u Was widziała te sandały? Strasznie mi się podobają i chcę je kupić, ale nie ma u mnie nigdzie 38. Nawet w necie ich nie ma (na tej aukcji tylko 37 i 36). Byłabym strrrrrasznie wdzięczna za pomoc w ich zdobyciu
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-06-16 o 21:28 |
|
|
|
#564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moje dziecko chodzi na razie wtedy jak widzi cel - tzn. ja albo ktoś stoi i Tomuś idzie do niego a jak widzi przestrzeń to na czworaka ![]() a dziś na spacerze wchodził i schodził z krawężnika chyba 15 min ![]() ostatnio nauczyłam go podnosić nóżki i tak mu się spodobało
|
|
|
#565 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
W Ostródzie pewnie szukałas, ale jeżeli nie, to moze zadzwon do tego sklepu i spytaj się o Twój model: DAWID. SKLEP OBUWNICZY Polska PL. TYSIĄCLECIA PAŃSTWA POLSKIEGO 6 14-100 OSTRÓDA , WARMIŃSKO-MAZURSKIE Telefon: (089) 6463147
|
|
#566 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Zuzka tak samo ![]() Teraz już przejdzie bez upadku z sypialni, przez kuchnię i do salonu Aaa Olu, ja na "próbować" później się pojawiłam, tzn. czytałam i Ciebie tam nie było ![]() Cytat:
dla Zosi ![]() Ja nie widziałam Cytat:
Gorzej ze schodzeniem bo wtedy zamiast schodzić to skacze sobie
|
|||
|
|
|
#567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to za sklep? Jak będzie mój numer to mi wyślą? A mają swoją stronę? Przepraszam za tyle pytań Zadzwonię jutroTrudno
|
|
#568 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() na allegro caly zestaw kosztuje teraz chyba 240zl my zamawialysmy po 1/3 i spokojnie starczylo i jeszcze mi troche zostalo to zn zamawialysmy z dziewczynami z wizazu i dzielilysmy sie
|
|
|
#569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i jeszcze cebulki troszkę bądź szczypiorku ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Dobranoc
|
||
|
|
|
#570 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja nie mam z kim zamówić, chyba ze te dwie Twoje koleżanki by mnie wzięły...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:23.

. Tylko tego okulisty nie lubie, bo wiem, ze bedzie ryk 
. Niedawno Malutek zwymiotowal na mnie, sofe, dywan
. Nie moge, bo nie jestem na to fizycznie i psychicznie przygotowana 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

do dzisiejszej doby,dopisałabym jeszczę parę godzin
,może starczyło by mi czasu żeby jeszcze uprasować i trochę pokoje ogarnąć
Tylko patrzeć jak pięknie wyrżnie na bok i nabije sobie guza