Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 17:12   #2791
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez natewa Pokaż wiadomość
Specjalnie dla Ciebie się właśnie obdfociłam, ale na zjęciach aż tak dobrze to nie wychodzi Wklajam kilka fot - mam nadzieję, że się jakoś dopatrzysz. Właściwie to wygląda, jakbym na tych starych zamkach miała po prostu bardziej pożółkłe gumki. Mam nadzieję, że skoro na zdjęciach dobrze nie wychodzi to na żywo też jakoś bardzo nie widać, ale faktem jest, że w lustrze te zęby ze starymi zamkami wydają się po prostu żółtsze

edit: Dziękuję Luise za komplement, ale moje zęby wyglądają ładnie tylko, gdy wytnę sam uśmiech, z całą twarzą wyglądają krzywo i tragicznie. Dodaję jeszcze dwie foty dla zobrazowania problemu, ale i one są dość optymistyczne, bo dolna linia nie jest wcale prawidłowo, tylko jest przesunięta w odwrotną stronę, niż górna...
Super to wyglada

btw ladne masz zeby

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 17:31   #2792
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina.t11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzisiaj kolega, który miał kiedyś aparat powiedział mi, żebym nie żuła gum, bo znowu pokrzywią mi zęby. On lubi "bajki opowiadać" ale wolę się upewnić. Czy naprawdę przez żucie gumy mogę sobie zepsuć zgryz? Zapytałabym swoją orto, ale mam wizytę dopiero we wrześniu.

Aparatka

góra: 8.05.2010
dół: po dwóch miesiącach
~
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 17:32   #2793
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:
Specjalnie dla Ciebie się właśnie obdfociłam, ale na zjęciach aż tak dobrze to nie wychodzi Wklajam kilka fot - mam nadzieję, że się jakoś dopatrzysz. Właściwie to wygląda, jakbym na tych starych zamkach miała po prostu bardziej pożółkłe gumki. Mam nadzieję, że skoro na zdjęciach dobrze nie wychodzi to na żywo też jakoś bardzo nie widać, ale faktem jest, że w lustrze te zęby ze starymi zamkami wydają się po prostu żółtsze

edit: Dziękuję Luise za komplement, ale moje zęby wyglądają ładnie tylko, gdy wytnę sam uśmiech, z całą twarzą wyglądają krzywo i tragicznie. Dodaję jeszcze dwie foty dla zobrazowania problemu, ale i one są dość optymistyczne, bo dolna linia nie jest wcale prawidłowo, tylko jest przesunięta w odwrotną stronę, niż górna...
sliczne i faktcznie widac ze zamki sie roznia kolorem:p ale tylko troszke

ha! kilka (albo kilkanasicie juz ) stron wczesniej pisalam o kims kto ma podobnie duza do mnie asymetrie :P to wlasnie ty :P cos sie rowna to czy ciezko? bo na tez z tym walcze tzn moja orto :P

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 17:47   #2794
Alice in Wonderland
Wtajemniczenie

natewa

łaaaaaaaaaaaadnie sie prostują!

a co do gumy, to nie powinno sie rzuc, juz kiedys bylo o tym pisane, nawet jak sie nie ma apratu, to nalezy uwazac
Stary 2010-06-16, 18:03   #2795
smerfiak
Przyczajenie

GG do smerfiak
Wink Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Masz bardzo ładne ząbki różnice w kolorze aparatu minimalna więc spokojnie...
A ja przetrwałam tydzień z separatorkami ciężko było tylko pierwszego dnia zaraz po założeniu rozbolała mnie głowa i w sumie przespałam cały dzień na prochach...
Jutro idę zmienić zestaw z gumek na aparaciki góra dół jednocześnie trochę mnie to przeraża zwłaszcza że wiem ze samo zakładanie będzie trwało około 2 godzin będę miała metalowe aparaciki no i mam problem bo nie wiem jakie wybrać gumki żeby było dość fajnie a jednocześnie nie za bardzo dziecinie bom już jest za stara na wygłupy jak możecie to poradzcie coś z góry dziękuję
smerfiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:04   #2796
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
to pewnie jak już zęby wrócą na miejsce to podklei Ci ten drucik na stałe i nie będzie problemu.. wtedy nie powinny już wrócić na stare miejsce
ale kurcze ja też nie mam na dole drucika i aż się boję, że mi też mogą wrócić..
Też mnie to martwi...
Ja na dole mam drucik od trójki do trójki, a na górze mam aparacik wyjmowany, który jeszcze miesiąc nosić muszę 24h na dobę (pilnuję tego bardzo, zdejmuję tylko do jedzenia, więc w ciągu dnia nie mam apartku przez ok godzinę), potem przez półtora miesiąca 15h/dobę, a potem 1,5 miesiąca 12h/dobę i potem po 8 czyli w sumie na noc. Ale już sobie zapowiedziałam, że jak dojdę do tego okresu, gdzie będzie aparacik tylko na noc, to jak tylko będę mogła (np będę spędzać czas w domu przed komputerem, telewizorem, książką) to będę go zakładać - bo na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc
Słyszałam właśnie, że prawidłowo noszona retencja (taka zdejmowana) powinna być gwarantem utrzymania się efektu (choć u mnie i tak szału nie ma), więc byłabym masakrycznie rozczarowana jakby było jeszcze gorzej
Stary 2010-06-16, 18:09   #2797
201604190949
Konto usunięte

Zabijcie mnie to nie będę musiała się uczyć. Plis

Wlazł mi kawałek orzeszka w dziurę po ósemce. Dziura już piknie wygojona więc nie boję się, że coś uszkodzę. No ale ile można z takim orzeszkiem chodzić?
Płukałam już 100 razy na różne sposoby i dupa. Wydłubać wykałaczką czy wyciorkiem nie mogłam.
Jakieś pomysły?
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:12   #2798
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

hej
od dzis dołączam do WAs Mam załozony aparat na górny łuk strasznie mi dziwnie z nim mam go od 3 godzin a juz mam wrazenie ze mi ise zeby przesuneły ;/ i boje sie gryzc ;D ze mi wszystko odpadnie albo nie wiem co Generalnie nie mam krzywych zebow na gorze ale mam luki bo nie urosły mi 2 i 3 sie przesunely na ich miejsce a po 3 zostały wolne miejsca. nie takie na szerokosc zeba ale widoczne. na dole mam miec zakladane za 3-4 miesiace. no dol mam lekko krzywy ale tez musza sie lekko przesunac bo musialm miec usuniete obie 6.
mam nadzieje ze jakos przezyje w tym aparacie
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:14   #2799
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Witajcie
Mi założyli aparacik stały na górę 9 czerwca 2010r.
Trochę bolało ale żyję Tylko teraz głównie jogurtami się odżywiam
I mam pytanie: czy z aparatem stałym mogę pływać (chlor nie zaszkodzi)?

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:16   #2800
kliwia
Zakorzenienie

1000days zjedz kolejnego orzeszka
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:27   #2801
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krychaa Pokaż wiadomość
hey wszystkim !! ale dawno mnie tutaj niebylo ojjjojjjj
Wiecie co mam kurcze niefajnie z tymi moimi zebami mam bardzo wysuniete do przodu, wiec jak sie usmiecham to zakrywam reka lub probuje chowac wargami i jeszcze dziwniej to wyglada.. ;( teraz dodatkowo mam wyciagi klasyczne..
miala moze ktoras z was tak jak ja? ogolnie przed aparatem niemialam wysunietych do przodu, dopiero mi sie tak zrobilo jak 3 zaczeli pchac w miejsce 4 .. napiszcie cio sadzicie, wklejam zdjecia przed aparatem i wtrakcie..

wydają mis się całkiem proste... widzę że Ty też masz małe ząbki jak ja
Cytat:
Dziewczyny, dzisiaj kolega, który miał kiedyś aparat powiedział mi, żebym nie żuła gum, bo znowu pokrzywią mi zęby. On lubi "bajki opowiadać" ale wolę się upewnić. Czy naprawdę przez żucie gumy mogę sobie zepsuć zgryz? Zapytałabym swoją orto, ale mam wizytę dopiero we wrześniu.

we wrześniu? przecież to za 3 miesiące... ale Ty pewnie masz DAMONA albo coś z tego rodzaju?

Cytat:
Napisane przez smerfiak Pokaż wiadomość
A ja przetrwałam tydzień z separatorkami ciężko było tylko pierwszego dnia zaraz po założeniu rozbolała mnie głowa i w sumie przespałam cały dzień na prochach...
Jutro idę zmienić zestaw z gumek na aparaciki góra dół jednocześnie trochę mnie to przeraża zwłaszcza że wiem ze samo zakładanie będzie trwało około 2 godzin będę miała metalowe aparaciki no i mam problem bo nie wiem jakie wybrać gumki żeby było dość fajnie a jednocześnie nie za bardzo dziecinie bom już jest za stara na wygłupy jak możecie to poradzcie coś z góry dziękuję
niebieskie, czerwone, zielone, różowe, fioletowe

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

Wlazł mi kawałek orzeszka w dziurę po ósemce. Dziura już piknie wygojona więc nie boję się, że coś uszkodzę. No ale ile można z takim orzeszkiem chodzić?
Płukałam już 100 razy na różne sposoby i dupa. Wydłubać wykałaczką czy wyciorkiem nie mogłam.
Jakieś pomysły?
pęseta?

Cytat:
Napisane przez paulina18021995 Pokaż wiadomość
Witajcie
no jasne że możesz... ale czytałam coś o nurkowaniu że zależne jest na jaką głębokość się schodzi... w sumie to nie wiem dlaczego... może ciśnienie się zmienia albo chodzi o tą rurkę którą wkłada się do ust...

a ja mam takie pytanko do wszystkich: czy czasami macie wrażenie że niewyraźnie mówicie albo trochę się seplenicie? bo ja odkąd nosze aparat to czasami mam takie wrażenie.

i jeszcze jedno (może ktoś wie) czy jak ma się mleczaki (18 lat) to można założyć aparat?

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:32   #2802
Lousie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
hej
od dzis dołączam do WAs Mam załozony aparat na górny łuk strasznie mi dziwnie z nim mam go od 3 godzin a juz mam wrazenie ze mi ise zeby przesuneły ;/ i boje sie gryzc ;D ze mi wszystko odpadnie albo nie wiem co Generalnie nie mam krzywych zebow na gorze ale mam luki bo nie urosły mi 2 i 3 sie przesunely na ich miejsce a po 3 zostały wolne miejsca. nie takie na szerokosc zeba ale widoczne. na dole mam miec zakladane za 3-4 miesiace. no dol mam lekko krzywy ale tez musza sie lekko przesunac bo musialm miec usuniete obie 6.
Cytat:
Witajcie

a jakie macie aparaty ?
zdjęcia prosimy !

Aparatka

góra: 8.05.2010
dół: po dwóch miesiącach
~
Lousie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:37   #2803
Twitter
Zakorzenienie

Cytat:

Jakieś pomysły?
Może spróbuj powisieć na nietoperza przez chwilę i zdać się na przyciąganie ziemskie

Może klinem, np. bananem, bo on ma kleistą konsystencję, to przyczepi orzeszka?

A jak się nie uda, to weź go na przetrzymanie - znudzi się i wylezie.
Stary 2010-06-16, 18:40   #2804
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:

mam podobny problem - a zeby prawidlowo ustawic u mnie srodkowa linie gornych zebow - trzeba byloby rwac czworki - na to sie nie godze

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:48   #2805
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

tak na szybko machnęłam drugie nieco smieszne ale obrazuje moj problem

kurcze drugie zdjecie nie chce sie załadowac... probuje jeszce raz

Edytowane przez neska22
Czas edycji: 2010-06-16 o 18:50
Stary 2010-06-16, 18:51   #2806
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

moze teraz sie udało
Stary 2010-06-16, 19:03   #2807
Lady_Shady
Raczkowanie

To wy jecie orzechy w aparacie? Ja bym tego nie robiła..
Lady_Shady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 19:05   #2808
paulina.t11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość

we wrześniu? przecież to za 3 miesiące... ale Ty pewnie masz DAMONA albo coś z tego rodzaju?
Ja już ściągnęłam Ale ja miałam aparat, to chodziłam do orto co 3 miesiące, ale nie miałam Damona, tylko jakiś inny aparat.

wątek wymiankowy
paulina.t11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 19:32   #2809
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już ściągnęłam Ale ja miałam aparat, to chodziłam do orto co 3 miesiące, ale nie miałam Damona, tylko jakiś inny aparat.

aha to spoko

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 19:58   #2810
cherry pie
dream big

Dziewczyny znacie jakie dobre sposoby na wyczyszczenie ligaturek? Bo pilam sok pomaranczowy i mi zzolkly i nie moge tego doczyscic, zeby byly przezroczyste

„The future belongs to those
who believe in the beauty of their dreams”
cherry pie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 20:16   #2811
krychaa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cherry pie Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie jakie dobre sposoby na wyczyszczenie ligaturek? Bo pilam sok pomaranczowy i mi zzolkly i nie moge tego doczyscic, zeby byly przezroczyste

ja proponuje kupic irygator naprawde fajna sprawa, czysci szczeliny i cale zeby na okolo zabkow wszystko, ligaturki tez irygator pryska woda pod cisnieniem innego sposobu nieznam, trzeba szczotkowac,szczotkowa x10 ... albo pic sok przez slomke;p
krychaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 20:38   #2812
natalka92
Wtajemniczenie

GG do natalka92 Send a message via Skype™ to natalka92

Witam. Ja Was czytam, ale nie piszę, bo nie mam nic ciekawego do napisania. natewa jejku jakie śliczne ząbki ! Proste, tylko jeszcze trzeba przesunąć, no nie?
A ja mam przewidziane ściąganie aparatu na sierpnień, ale chyba sobie przedłużę, bo wolę mieć dłużej niż krócej xD. Chcę mieć pewność ;].

"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D

Vida me hace feliz .

Edytowane przez natalka92
Czas edycji: 2010-06-16 o 20:41
natalka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:09   #2813
bartek1991
Raczkowanie

Natewa jaką Ty masz wadę? Czyżby zgryz krzyżowy ;> ?
bartek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:43   #2814
natewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość

ha! kilka (albo kilkanasicie juz ) stron wczesniej pisalam o kims kto ma podobnie duza do mnie asymetrie :P to wlasnie ty :P cos sie rowna to czy ciezko? bo na tez z tym walcze tzn moja orto :P
Problem polega na tym, że nic się nie równa. Po ok. 2 mies leczenia asymetria się zwiększyła, teraz jest albo taka sama albo ciut większa, niż sprzed leczenia. W dodatku nie mam już miejsca po wyrwanym zębie, więc nie wiem jak orto zamierza te zęby przesuwać. Na ostatniej wizycie dowiedziałam się, że najpierw trzeba ustawić dół, żeby można było zająć się górą, ale że przedtem słyszałam coś dokładnie odwrotnego średnio mnie to przekonuje
Mam nadzieję i życze Ci, żeby Twoja orto miała na to jakiś lepszy patent.

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
mam podobny problem - a zeby prawidlowo ustawic u mnie srodkowa linie gornych zebow - trzeba byloby rwac czworki - na to sie nie godze
Specjalistą nie jestem, ale na chłopski rozum chyba nie jest możliwe przesuwanie zębów bez zrobienia im wcześniej miejsca - w przypadku asymetrii - przynajmniej z jednej strony.
No chyba, że miałaś już coś wcześniej wyrywane i masz jakieś szpary, czy wyjątkowy luz między zębami.

Cytat:
Nie ma takich sposobów Raz przebarwione gumki nie stana się znów przezroczyste choćbyś nie wiem jak długo szorowała i płukała Trzeba się pogodzić i przetrwać do następnej wizyty. Ewentualnie możesz zapytać orto, czy możesz sama sobie zmieniac gumki. Moja wyraziła dezaprobatę, ale wiele dziewczyn to robi z powodzeniem

Cytat:
Napisane przez krychaa Pokaż wiadomość
ja proponuje kupic irygator naprawde fajna sprawa, czysci szczeliny i cale zeby na okolo zabkow wszystko, ligaturki tez irygator pryska woda pod cisnieniem innego sposobu nieznam, trzeba szczotkowac,szczotkowa x10 ... albo pic sok przez slomke;p
Polecam irygator (nie wyobrażam sobie już życia bez niego, a zwłaszcza życia w aparacie), ale na gumki to on niestety nic nie pomoże.

Cytat:
Napisane przez bartek1991 Pokaż wiadomość
Natewa jaką Ty masz wadę? Czyżby zgryz krzyżowy ;> ?
Nie mam żadnej wady oprócz asymetrii. Jeśli chodzi Ci o te zdjęcia, na których widać dolne zęby to musiałam nieźle powykręcać usta i twarz, żeby ten dół było widać i stąd pewnie wrażenie, że coś tam mam nie tak No, nie licząc może lekkiego zgryzu otwartego, którego nabawiłam się podczas samego leczenia, ale nie jestem pewna, czy to nie jest wina resztki podwyższenia, które mi zostało.

Dziękuję wszystkim za komplementy na temat moich zębów
Szkoda, że ja nie potrafię się nimi cieszyć przez ten krzywy uśmiech
natewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:47   #2815
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:

ja miałam kosmetyczny i też przeklejane zamki po 2,5 roku więc te 4 szt nowych też się różniły od pozostałych.. ale to tylo ja widziałam tak naprawdę.. i dość szybko się wyrównały
Ty masz te górne w lewą bardrziej a ja w prawo.. a jak zagryzę to też nie mam tej kreseczki między jedynkami równo.. ale stwierdziłam, że dołu tak nie widać więc spoko.. W sumie mogłaby Ci orto je troszkę w prawo przesunąć.. ale może musisz jej to powiedzieć bo ja też sama wspominałam o tym non stop.. i o wyciągnięciu górnych dwójek aby były równo z jedynkami.. i wyszło w miare..
Cytat:
Napisane przez smerfiak Pokaż wiadomość
nigdy nie jest się za starym na aparat i kolorowe gumasy hihi..
Ale jak to będzie Twój 1-szy raz i uważawsz, że jesteś zastara to orto Ci jakieś spokojniejsze poleci napewno..
I nie zapomnij się zdj pochwalić
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:48   #2816
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość
Też mnie to martwi...
Ja na dole mam drucik od trójki do trójki, a na górze mam aparacik wyjmowany, który jeszcze miesiąc nosić muszę 24h na dobę (pilnuję tego bardzo, zdejmuję tylko do jedzenia, więc w ciągu dnia nie mam apartku przez ok godzinę), potem przez półtora miesiąca 15h/dobę, a potem 1,5 miesiąca 12h/dobę i potem po 8 czyli w sumie na noc. Ale już sobie zapowiedziałam, że jak dojdę do tego okresu, gdzie będzie aparacik tylko na noc, to jak tylko będę mogła (np będę spędzać czas w domu przed komputerem, telewizorem, książką) to będę go zakładać - bo na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc
Słyszałam właśnie, że prawidłowo noszona retencja (taka zdejmowana) powinna być gwarantem utrzymania się efektu (choć u mnie i tak szału nie ma), więc byłabym masakrycznie rozczarowana jakby było jeszcze gorzej
właśnie mi kazali tylko na noc ją nosić.. ale cholercia w Twoim przypadku to właśnie chyba lepszy plan.. najpierw 24h potem coraz mniej.. itd.. Chyba chcę ten drucik na 100% bo jakby mi wróciły to normalnie bym bo nosiłam na maxa długo..
Cytat:

Jakieś pomysły?
niech sobie siedzi to będziesz miała na później jak zgłodniejesz hihi
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
hej
Dasz radę .. niedługo zaczną pewnie na maxa boleć ząbki.. ale po kilku dniach nic już nie będziesz czóła
A!!! najlepsze jest 1-sze mycie zębów w aparacie
Cytat:
Witajcie
to tylko aparat na zębach.. moim zdaniem w tym można wszystko robić - dosłownie
Cytat:
Napisane przez Lady_Shady Pokaż wiadomość
To wy jecie orzechy w aparacie? Ja bym tego nie robiła..
dlaczego?? trzeba tylko uważać aby nie uszkodzić aparatu..
ja jadłam dosłownie wszystko przez ponad 3 lata i nawet zamki mi nie chciały odejść z łatwością przy ściąganiu
Cytat:
nowe ligaturki chyba tylko wchodzą w grę..
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:56   #2817
paainka
Raczkowanie

GG do paainka

jeszcze tydzień i będę pełnoprawną aparat

paainka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:07   #2818
sincarne
Raczkowanie

no witamy witamy!!

Cytat:
Napisane przez milutek Pokaż wiadomość
jestem kochanie miło mi że przypomniałaś sobie o starym, poczciwym milutku
ostatnio mam trudny okres w pracy, w domu odcieli mi przez pomylkę internet i nie mogę już śledzić wątku, tak jak kiedyś także mam spore zaległości, których niestety nie nadrobię. A to takie dziwne uczucie, bo jestem na tym wątku bodajże od 4 czy od 5 części i wszystko zawsze czytałam... a teraz.... out of space
e to ja twarda jestem, po tygodniowym niebycie brnęłam i brnęłam ale przegryzłam się z grubsza przez całość nie bądź miętka moja droga a co tam w pracy? mamy grupowo zainterweniować, żeby ci dali spokój?

Cytat:
Zamierzam za jakiś czas wstawić fotki - hmmm.... za jakieś 1,5 miesiąca - wtedy ząbki powinny być już piękne bo powoli kończymy przesuwanie całości w prawo, aby zniwelować asymetrię lini środkowej. No i nie mam już szpary między jedynkami co mnie niezmiernie cieszy
buu!! poczekaj na mnie!! bo mi się nie robi i ty już masz ładnie a ja dopiero będę i to jest takie niesprawiedliweeeee!!!!

Cytat:
A jak tam u Ciebie leczenie się ma ?
a idź. boli i mam wrażenie, że potrwa jeszcze z 8 lat

Cytat:
Gorąco Pozdrawiam sincarne, rozgwiazda, yourenglish i inne kochane aparatki kalosze
jakie ładne kółeczko wzajemnej adoracji

ps. czy wy widziałyście mecz hiszpanii? czy to naprawdę taki wynik? może ja miałam jakąś transmisję z marsa a tak w rzeczywistości to wygrali? przecież ja osiwieję przez te mecze
pps. idę w piątek na pocieszenie do fryzjera rozjaśnić się czy nie rozjaśnić, oto jest pytanie

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:14   #2819
sincarne
Raczkowanie

no witamy witamy!!

Cytat:
jestem kochanie miło mi że przypomniałaś sobie o starym, poczciwym milutku
ostatnio mam trudny okres w pracy, w domu odcieli mi przez pomylkę internet i nie mogę już śledzić wątku, tak jak kiedyś także mam spore zaległości, których niestety nie nadrobię. A to takie dziwne uczucie, bo jestem na tym wątku bodajże od 4 czy od 5 części i wszystko zawsze czytałam... a teraz.... out of space
e to ja twarda jestem, po tygodniowym niebycie brnęłam i brnęłam ale przegryzłam się z grubsza przez całość nie bądź miętka moja droga a co tam w pracy? mamy grupowo zainterweniować, żeby ci dali spokój?

Cytat:
Zamierzam za jakiś czas wstawić fotki - hmmm.... za jakieś 1,5 miesiąca - wtedy ząbki powinny być już piękne bo powoli kończymy przesuwanie całości w prawo, aby zniwelować asymetrię lini środkowej. No i nie mam już szpary między jedynkami co mnie niezmiernie cieszy
buu!! poczekaj na mnie!! bo mi się nie robi i ty już masz ładnie a ja dopiero będę i to jest takie niesprawiedliweeeee!!!!

Cytat:
A jak tam u Ciebie leczenie się ma ?
a idź. boli i mam wrażenie, że potrwa jeszcze z 8 lat

Cytat:
Gorąco Pozdrawiam sincarne, rozgwiazda, yourenglish i inne kochane aparatki kalosze
jakie ładne kółeczko wzajemnej adoracji

Cytat:
Napisane przez leniwa tysiąc dni
do roboty już! myślisz, że jak zaraz będziesz gwiazda z holiłud smajlem, to już mądra nie musisz? a d.pa!

Cytat:
Napisane przez żarłoczna tysiąc dni
Jakieś pomysły?
mogę ci pożyczyć wiewióra z mojego avatara on jest specjalistą od orzechów

ps. czy wy widziałyście mecz hiszpanii? czy to naprawdę taki wynik? może ja miałam jakąś transmisję z marsa a tak w rzeczywistości to wygrali? przecież ja osiwieję przez te mecze
pps. idę w piątek na pocieszenie do fryzjera rozjaśnić się czy nie rozjaśnić, oto jest pytanie

Jeśli czegoś mocno pragniesz, to cały świat potajemnie... robi ci na złość...

sincarne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:45   #2820
Lilllith
Rozeznanie

Cytat:

Jakieś pomysły?
ja bym wziela gume do zucia... najpierw ja na podniebieniu rozmiekszyla porzadnie a pozniej wyjela i w ta dziure pakowala... orzeszek na bank sie przyklei

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości