|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX
Cytat:
![]() btw ladne masz zeby
|
|
#2792 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ha! kilka (albo kilkanasicie juz ) stron wczesniej pisalam o kims kto ma podobnie duza do mnie asymetrie :P to wlasnie ty :P cos sie rowna to czy ciezko? bo na tez z tym walcze tzn moja orto :P
|
|
#2794 |
|
Wtajemniczenie
|
natewa
łaaaaaaaaaaaadnie sie prostują! ![]() a co do gumy, to nie powinno sie rzuc, juz kiedys bylo o tym pisane, nawet jak sie nie ma apratu, to nalezy uwazac
|
|
#2795 |
|
Przyczajenie
|
Masz bardzo ładne ząbki różnice w kolorze aparatu minimalna więc spokojnie...
A ja przetrwałam tydzień z separatorkami ciężko było tylko pierwszego dnia zaraz po założeniu rozbolała mnie głowa i w sumie przespałam cały dzień na prochach... Jutro idę zmienić zestaw z gumek na aparaciki góra dół jednocześnie trochę mnie to przeraża zwłaszcza że wiem ze samo zakładanie będzie trwało około 2 godzin z góry dziękuję |
|
|
|
#2796 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Ja na dole mam drucik od trójki do trójki, a na górze mam aparacik wyjmowany, który jeszcze miesiąc nosić muszę 24h na dobę (pilnuję tego bardzo, zdejmuję tylko do jedzenia, więc w ciągu dnia nie mam apartku przez ok godzinę), potem przez półtora miesiąca 15h/dobę, a potem 1,5 miesiąca 12h/dobę i potem po 8 czyli w sumie na noc. Ale już sobie zapowiedziałam, że jak dojdę do tego okresu, gdzie będzie aparacik tylko na noc, to jak tylko będę mogła (np będę spędzać czas w domu przed komputerem, telewizorem, książką) to będę go zakładać - bo na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc ![]() Słyszałam właśnie, że prawidłowo noszona retencja (taka zdejmowana) powinna być gwarantem utrzymania się efektu (choć u mnie i tak szału nie ma), więc byłabym masakrycznie rozczarowana jakby było jeszcze gorzej
|
|
|
#2797 |
|
Konto usunięte
|
Zabijcie mnie to nie będę musiała się uczyć. Plis
Wlazł mi kawałek orzeszka w dziurę po ósemce. Dziura już piknie wygojona więc nie boję się, że coś uszkodzę. No ale ile można z takim orzeszkiem chodzić? Płukałam już 100 razy na różne sposoby i dupa. Wydłubać wykałaczką czy wyciorkiem nie mogłam. Jakieś pomysły?
|
|
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() od dzis dołączam do WAs Mam załozony aparat na górny łuk strasznie mi dziwnie z nim mam go od 3 godzin a juz mam wrazenie ze mi ise zeby przesuneły ;/ i boje sie gryzc ;D ze mi wszystko odpadnie albo nie wiem co Generalnie nie mam krzywych zebow na gorze ale mam luki bo nie urosły mi 2 i 3 sie przesunely na ich miejsce a po 3 zostały wolne miejsca. nie takie na szerokosc zeba ale widoczne. na dole mam miec zakladane za 3-4 miesiace. no dol mam lekko krzywy ale tez musza sie lekko przesunac bo musialm miec usuniete obie 6.mam nadzieje ze jakos przezyje w tym aparacie
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Mi założyli aparacik stały na górę 9 czerwca 2010r. ![]() Trochę bolało ale żyję Tylko teraz głównie jogurtami się odżywiam ![]() I mam pytanie: czy z aparatem stałym mogę pływać (chlor nie zaszkodzi)?
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
1000days zjedz kolejnego orzeszka
|
|
|
|
#2801 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydają mis się całkiem proste... widzę że Ty też masz małe ząbki jak ja ![]() Cytat:
we wrześniu? przecież to za 3 miesiące... ale Ty pewnie masz DAMONA albo coś z tego rodzaju? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a ja mam takie pytanko do wszystkich: czy czasami macie wrażenie że niewyraźnie mówicie albo trochę się seplenicie? bo ja odkąd nosze aparat to czasami mam takie wrażenie. i jeszcze jedno (może ktoś wie) czy jak ma się mleczaki (18 lat) to można założyć aparat?
|
|
#2802 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a jakie macie aparaty ? zdjęcia prosimy !
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może klinem, np. bananem, bo on ma kleistą konsystencję, to przyczepi orzeszka? A jak się nie uda, to weź go na przetrzymanie - znudzi się i wylezie.
|
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
tak na szybko machnęłam
drugie nieco smieszne ale obrazuje moj problem ![]() kurcze drugie zdjecie nie chce sie załadowac... probuje jeszce raz Edytowane przez neska22 Czas edycji: 2010-06-16 o 18:50 |
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
moze teraz sie udało
|
|
|
|
#2807 |
|
Raczkowanie
|
To wy jecie orzechy w aparacie? Ja bym tego nie robiła..
|
|
|
|
#2808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale ja miałam aparat, to chodziłam do orto co 3 miesiące, ale nie miałam Damona, tylko jakiś inny aparat.
|
|
#2809 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha to spoko
|
|
#2810 |
|
dream big
|
Dziewczyny znacie jakie dobre sposoby na wyczyszczenie ligaturek? Bo pilam sok pomaranczowy i mi zzolkly i nie moge tego doczyscic, zeby byly przezroczyste
|
|
#2811 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ja proponuje kupic irygator naprawde fajna sprawa, czysci szczeliny i cale zeby na okolo zabkow wszystko, ligaturki tez irygator pryska woda pod cisnieniem innego sposobu nieznam, trzeba szczotkowac,szczotkowa x10 ... albo pic sok przez slomke;p
|
|
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam. Ja Was czytam, ale nie piszę, bo nie mam nic ciekawego do napisania. natewa jejku jakie śliczne ząbki ! Proste, tylko jeszcze trzeba przesunąć, no nie?
A ja mam przewidziane ściąganie aparatu na sierpnień, ale chyba sobie przedłużę, bo wolę mieć dłużej niż krócej xD. Chcę mieć pewność ;].
Była aparatka: góra od 30.04.2009 ;] dół od 06.10.2009 ;] do 30.06.2011 !"Nikt nie wie, że jest pod seksem i dusza"! ;D ![]() Vida me hace feliz .Edytowane przez natalka92 Czas edycji: 2010-06-16 o 20:41 |
|
|
|
#2813 |
|
Raczkowanie
|
Natewa jaką Ty masz wadę? Czyżby zgryz krzyżowy ;> ?
|
|
|
|
#2814 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję i życze Ci, żeby Twoja orto miała na to jakiś lepszy patent. Cytat:
No chyba, że miałaś już coś wcześniej wyrywane i masz jakieś szpary, czy wyjątkowy luz między zębami. Cytat:
Cytat:
Nie mam żadnej wady oprócz asymetrii. Jeśli chodzi Ci o te zdjęcia, na których widać dolne zęby to musiałam nieźle powykręcać usta i twarz, żeby ten dół było widać i stąd pewnie wrażenie, że coś tam mam nie tak No, nie licząc może lekkiego zgryzu otwartego, którego nabawiłam się podczas samego leczenia, ale nie jestem pewna, czy to nie jest wina resztki podwyższenia, które mi zostało.Dziękuję wszystkim za komplementy na temat moich zębów Szkoda, że ja nie potrafię się nimi cieszyć przez ten krzywy uśmiech
|
||||
|
|
|
#2815 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc te 4 szt nowych też się różniły od pozostałych.. ale to tylo ja widziałam tak naprawdę.. i dość szybko się wyrównały ![]() ![]() Ty masz te górne w lewą bardrziej a ja w prawo.. a jak zagryzę to też nie mam tej kreseczki między jedynkami równo.. ale stwierdziłam, że dołu tak nie widać więc spoko.. bo ja też sama wspominałam o tym non stop.. i o wyciągnięciu górnych dwójek aby były równo z jedynkami.. i wyszło w miare..Cytat:
i kolorowe gumasy hihi..Ale jak to będzie Twój 1-szy raz i uważawsz, że jesteś zastara to orto Ci jakieś spokojniejsze poleci napewno.. I nie zapomnij się zdj pochwalić |
||
|
|
|
#2816 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
.. niedługo zaczną pewnie na maxa boleć ząbki.. ale po kilku dniach nic już nie będziesz czóła ![]() A!!! najlepsze jest 1-sze mycie zębów w aparacie Cytat:
![]() dlaczego?? trzeba tylko uważać aby nie uszkodzić aparatu.. ja jadłam dosłownie wszystko przez ponad 3 lata i nawet zamki mi nie chciały odejść z łatwością przy ściąganiu ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2817 |
|
Raczkowanie
|
jeszcze tydzień i będę pełnoprawną aparatką
![]()
|
|
#2818 | |||
|
Raczkowanie
|
no witamy witamy!!
![]() Cytat:
nie bądź miętka moja droga a co tam w pracy? mamy grupowo zainterweniować, żeby ci dali spokój?![]() Cytat:
i to jest takie niesprawiedliweeeee!!!! ![]() a idź. boli i mam wrażenie, że potrwa jeszcze z 8 lat ![]() Cytat:
![]() ![]() ps. czy wy widziałyście mecz hiszpanii? czy to naprawdę taki wynik? może ja miałam jakąś transmisję z marsa a tak w rzeczywistości to wygrali? przecież ja osiwieję przez te mecze ![]() ![]() pps. idę w piątek na pocieszenie do fryzjera rozjaśnić się czy nie rozjaśnić, oto jest pytanie![]()
|
|
#2819 | |||||
|
Raczkowanie
|
no witamy witamy!!
![]() Cytat:
nie bądź miętka moja droga a co tam w pracy? mamy grupowo zainterweniować, żeby ci dali spokój?![]() Cytat:
i to jest takie niesprawiedliweeeee!!!! ![]() a idź. boli i mam wrażenie, że potrwa jeszcze z 8 lat ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
on jest specjalistą od orzechów![]() ps. czy wy widziałyście mecz hiszpanii? czy to naprawdę taki wynik? może ja miałam jakąś transmisję z marsa a tak w rzeczywistości to wygrali? przecież ja osiwieję przez te mecze ![]() ![]() pps. idę w piątek na pocieszenie do fryzjera rozjaśnić się czy nie rozjaśnić, oto jest pytanie![]()
|
|
#2820 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

Wklajam kilka fot - mam nadzieję, że się jakoś dopatrzysz. Właściwie to wygląda, jakbym na tych starych zamkach miała po prostu bardziej pożółkłe gumki. Mam nadzieję, że skoro na zdjęciach dobrze nie wychodzi to na żywo też jakoś bardzo nie widać, ale faktem jest, że w lustrze te zęby ze starymi zamkami wydają się po prostu żółtsze 

.