|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4621 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
No zaliczki niby nie sa zwrotne, a czy zwroca to juz zalezy od dobrej woli tamtej osoby....ja dogadalam sie z gosciem ze zwroci, powiedzialam o ciazy ze lekarz jest przeciwny wyjazdowi, ze ja sie boje jechac ponad 700 km do tego z dzieckiem 17 miesiecznym itp duperele mu nagadalam, ze niby mam ciaze zagrozona itd.... a jak zamawialam noclegi to jeszcze w ciazy nie bylam no i powiedzialam ze specjalnie dzwonie 2 m-ce wczesniej zeby mogl sie znaleźć ktos inny jeszcze przed sezonem...a ze gosciu sam ma dziecko 10 miesieczne to wie jak to jest z ciazami i dziecmi ![]() Fajnie ze widzialas malucha bo ja bylam w poniedzialek u gina i znowu nie robil mi usg tylko sluchal tetna ktorego nie umial zlapac dobre 5 min bo co mu sie udalo najechac to dzidziol mu uciekal i tak w kolko ![]() ![]() Ale przynajmniej jedna pozytywna rzecz udalo mi sie zalatwic bo bylam wczoraj w pracy i moglam jeszcze wniosek o wczasy pod grusza wypisac ![]() Spice to raczej nie pogoda tylko nikomu sie pisac nie chce albo nie ma co, alkamor nie ma to nikt nie pisze ![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-16 o 20:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4623 |
Zakorzenienie
|
No u mnie tez ladna bo slonce swieci ale temperatura niby miala byc 18 stopni ale wydaje mi sie ze bylo wiecej jakies 21 moze
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Zakorzenienie
|
czuje sie nadrobiona
![]() czesc Wam ![]() Anya ![]() ![]() a Wy z tymi Koreańczykami to serio :mówicie"czy to plotki są, co? ![]() Buziak nie zazdroszcze z bluzkami, fajnie ze na wczasy pod grusza sie zalapałaś!
#4625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Pogoniłam lenia. Dziś umyłam 2 okna a mam stare drewniane dwudziestoletnie paskudy, których ramy okropnie się myje ![]() Wczoraj za to posprzątałam w takim schowku na klatce na półpiętrze bo już tam można tylko było nasr* i węża wpuścić. Skarby zostawione przez moją mamę typu 10 letnie puszki z resztkami farby (bo się mogą przydać ![]()
![]() |
#4626 |
Rozeznanie
|
dzien dobry,
tez widzialam wczoraj dzidziola. Bardzo ruchliwy, wyginal sie i machal raczkami. Wyniki rewelacyjne ale ja nie czuje sie rewelacyjnie. Jeszcze miesiac i uciekam. |
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-17 o 07:10 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4628 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak sie źle czujesz i ci ciezko to idź na L4, przynajmniej na jakis czas zeby odpoczac a potem wrocisz do pracy jesli nie chcesz do konca ciagnac L4 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4630 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
żadnych objawów ciążowych praktycznie cała ciąże teraz jest odwrotnie dlatego wróżą mi wszyscy chłopaka bo -muli mnie -czasem wymiotuje -jestem zmęczona -o zgrozo mam pryszcze -włosy rosną mi na potęgę -paznokcie osłabły -czasem najchętniej nie wstawałabym z łóżka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4632 |
Zakorzenienie
|
Ja ciążę bardzo dobrze znosiłam, zero mdłości, bólów czegokolwiek itp. Raz zgagę miałam. Na początku trochę śpiąca byłam ale przeszło. No i bezbolesna ciąża zemściła się kłopotami z porodem. Ale nie można było dokładnie terminu ustalić z OM.
Dzień dobry! Pogoda ładna. Zupę ugotowałam kalafiorową z groszkiem i koperkiem ![]()
#4633 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ale się źle czuję dzisiaj ![]() ![]() ![]() Mamy śliczną pogodę, pranie juz schnie na dworze, obiad zrobiony, posprzątane tyko później jeszcze okna przemyje bo muchy mi od środka obsrały ![]() Jak tak podczytuję co piszecie o dzidzolkach w brzuchu to mam wrażenie jakby czas cię cofnął tak jakbyście pisały o pierwszych dzieciaczkach ![]()
#4634 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Dziewczyny, ile Was tutaj ponownie zaciążonych! Widziałam tylko o Buziaczku, a tu proszę, jaki wiosenny wysyp ![]() ![]() ![]() Mam jeszcze pytanie: Czy już wszystkie Wasze dzieci chodzą?? Ninka jeszcze trzyma się mnie za jedną rękę i zupełnie nieźle chodzi, ale nie mam mowy, żeby mnie puściła. Sama ustai max. 2 sekundy. Ale idzie ku dobremu ![]() A teraz z innej beczki: mysleliśmy od drugim maluchu w przyszły roku, tzn. zeby na wiosnę zacząć starania. Ale jednocześnie bardzo bym chciała rozpocząć zaoczne studia na architekturze od przyszłego roku - i mam dylemat: co robic? Nie wiem, czy będę miała siły i chęci na kolejne dziecko za 4 lata ![]()
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy ![]() Ja od zawsze mowilam ze jak Dawid skonczy rok to zabieramy sie za staranka o drugie dzidzi, no i jak mowilam tak zrobilam tylko ze to troche nie mialo byc tak ![]() Dawid sam chodzi od 1 maja, mial wtedy 15 m-cy i 5 dni jak zaczal chodzic sam Do 18 m-cy ma czas wiec bedzie dobrze ![]() Co do drugiego dziecka i studiow to nie wiem co ci poradzic ![]() Tak zrobil moj kuzyn z zona, on studiowal i pracowal a ona w tym czasie urodzila 2 dzieci, pracowala i zajmowala sie dziecmi, jak on skonczyl studia to ona poszla na studia i pracowala a on zajmowal sie dziecmi i pracowal, obecnie dziewczyna konczy studia i swietnie sobie daja rade pomagajac sobie wzajemnie ale pomagaja im tez rodzice troche Ale to tez zalezy jaka chcesz miec roznice miedzy dziecmi bo jesli mala to proponuje najpierw dzidzi a potem na spokojnie studia, a jesli chcesz roznice pare lat no to najpierw studia Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-17 o 11:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mikolaj chodzi od miesiaca, mial wtedy okolo 13 miesiecy. Tez sie bal bardzo na poczatku nie chcial sie puscic i ciagle sie asekurowal. Jeszcze ma czas, spokojnie. Co do studiow to wiem, ze nie dalabym rady przy Mikolaju. Wracam z pracy i jestem wykonczona, nie wyobrazam sobie uczyc sie do egzaminow, chodzic na uczelnie itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4637 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ło matko! Nie dość że wczoraj tyrałaś na wykopalisku ![]() Cytat:
Na 2 dziecko my też na pewno poczekamy (ze 2 lata co najmniej). Tak żeby się żłobki nie zazębiały. Bo na 2 w żłobku mnie nie stać ![]() No to się napisałam..... Ola wstała.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zadomowienie
|
A więc tylko Buziaczek planował
![]() Byłam ostatnio u gina i mówię mu, jak mam z miesiączką niewiesoło, że duże opóźnienia itp., zrobiłam badania hormonale, okazało się, że z tarczycą coś nie tak ![]() Co do drugiego, to chciałabym tak z 3 lata różnicy, ale teraz zajść, to stanowczo dla mnie za wcześnie (zwłaszcza że miałam ciążę zagrożoną i nie wyobrażam sobie teraz kilka miesiecy leżeć, przy Nince... nie ma szans ![]() ![]() ![]() A Nince coś się przestawiło. Wstaje o 6.30-7.00, a potem w kimono od 8.30 i śpi jeszcze dwie-trzy godziny. Nie mogłaby pospać do 8.00 -9.00? Nadal niechętnie myje zęby, czasami pogryzie szczoteczkę i zaraz ją wyrzuca z wanienki. Jak Wy sobie radzicie z myciem ząbków? A dzis pierwszy raz mnie oszukała (!) Czuję smród, pytam: Ninko, zrobiłaś kupę? A ona kręci główką, że nie! I ucieka mi, żebym jej nie przewijała ![]()
#4639 |
Zakorzenienie
|
hej!
ja tylko na chwilę.Neta nie mamy dalej ![]() ![]() ![]() buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4640 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakie miałaś TSH? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja na twoim miejscu nie decydowalabym sie na studia i ciaze - sama zaczelam magisterskie na uczelni na ktorej pracuje, ale nie dalam rady. Pierwszy trymestr bylam taka spiaaaaaaaca, ze po pracy tylko do domciu i do spania, nie chcialo mi sie wieczorami jeszcze na zajeciach siedziec. Z drugiej strony nie chce duzej roznicy wieku miedzy dziecmi, planuje zajsc w wrzesniu przyszlego roku, zeby w 2012 w czerwcu miec bobasa. Jula juz bedzie w przedszkolu, wiec taniej no i napewno nie bedzie juz pieluch, ale bedzie roznica wieku na tyle mala, zeby sie chowaly razem no i ja zebym sie nie rozleniwila po jednym dziecku. A studia jak sie odrobie z pieluchami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4642 |
Wtajemniczenie
|
Kizia studiowała w trakcie ciąży i jeszcze w zimie magisterkę pisała. Więc można. Pewnie wszystko zależy od tego jak będzie przebiegała ciąża.....
Czy Ola może popcorn? Bo mi wyżera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4643 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tego co wiem to popcornu nie mozna (bo lupinkami mozna sie udlawic...) Schudnac nie moge ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4644 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale ja nie zamierzam w ciaży studiować, właśnie o to mi chodzi
![]() ![]() A co do tarczycy, faktycznie mogła się rypnąć w ciąży, ale ja zawsze miałąm bardzo nieregularną miesiączkę, stąd ginekolog sugerował, że mogłabym mieć problemy z zajściem. W ciąży nawet tak miałam, że z usg termin miałam na połowę lutego, a z miesiączki - na połowę marca ![]() Czyli niechodząca Nineczka sama została na polu walki z chodzeniem? ![]()
#4645 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gosia, mam do Ciebie pytanie bo pamietam jak wczesniej pisałas, że Ninka nie raczkowała i chodzilas z nią do neurologa. Tez jestem z W-wy, mozesz kogos polecic? Moja Ewa skonczyla 14 m-cy i nie chodzi przy meblach, ona nie chc nawet wstawac, czasami sie podnosi, ale bardzo zadko i na chilę, nie stoi pewnie. Tym razem lekarka dala skierowniae do neurlologa, do tej pory kazdy mi mowil ze trzeba poczekać. Dzieci max do 14 m-ca powinny podciągać się i chodzic przy meblach. A na samodzielne chodzenie maja czas do 18 m-ca. Ogolnie łapie ostanio same dołki, więc podczytuje Was tylko. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ginekolog guuuupi, moj tez powiedzial, ze bede miala problemy z zajsciem, a jak juz zajde to pewnie poronie (bo tylozgiecie szyjki macicy mam). Kretyn jeden, zaszlam w ciagu pierwszych 3 dni staran i nie mialam zadnych problemow w ciazy, jakby to bylo tutaj to bym go idiote do sadu pozwala za stres i placz. ![]() Co za dupek moze tak kobiecie mowic? Co on Bogiem jest ze potrafi przewidziec, ze bedzie kobieta miala problem? Skad moze wiedziec, jak ona sama jeszcze nie probowala? Grrrr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 |
Zadomowienie
|
Pentuerka, nie przejmuj się! Nina od niedawna chodzi przy meblach, jak miała 14 miesięcy to tez chyba nie wstawała, a teraz śmiga jak szalona
![]() Chodziłyśmy na rehabilitacje do pani Eli na ul. Szajnochy. Polecam ![]() ![]()
#4648 |
Rozeznanie
|
Gosia, dzięki za namairy. Dobrze, że z Ninką wszystko dobrze i zaczeła przemieszczać sie . Moja Ewa "chodzi na kolnkach" i to na tyle, wiec dziwne, że nie chce wstawac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4649 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A a propos studiów to się zdecydowałam i dzisiaj się zapisałam na podyplomówkę i się jeszcze okazało że mam 20% zniżki!! a to ponad 600 zł ![]() Ja schudłam... Potem się okazało, że to tylko chyba w wyobraźni bo w spodnie dalej się nie mieszczę...
![]() |
#4650 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba dla spokoju powinnaś iść do tego neurologa, chociaż ja myśle, że taki Ewci urok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Będzie ok! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:09.