|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Filtry Ochronne-zbiorczy
Cytat:
Beata ja też jakoś dobrze nie widze tego rozsmarowanego równomiernie przezemnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale znalazłam nową Biodermę Kid.Niestety 200ml a to za dużo na wypróbowanie ![]()
![]() |
#3242 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny co sądzicie o tym kremiku, ale factor 50+
http://www.allegro.pl/item1081886226...0.html#gallery Warte to coś ? Jeszcze myśle o La roche posay 50 + - ale czy z tym można stosoac dowolną kolorówkę ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3244 |
Zakorzenienie
|
joaa12 popatrz na KWC.Pozatym kazdy musi na sobie wypróbować bo każdemu co innego pasuje.
Ja np nie lubię Antka 50+LRP w sprayu bo na mnie sie lepi a koleżanka jest zachwycona.Ja lubię Biodermę tonującą a dziewczyny są przerażone kolorem.Każdy lubi coś innego ![]()
#3245 |
Rozeznanie
|
Na Kwc go nie znalazłam, ale nieważne.
Tak sobie czytam to forum i dochodzę do wniosku, że dotychczasowy Avene ma Parsol i jedyne co zostało to używanie tylko produktów współgrających z nim. Kupując LRP już trzeba uważać na pudry i podkłady, a przecież miło jest sobie zrobić makijaż dokonując wyboru spośród wszystkich nowości i produktów na rynku - a tak to tylko ograniczenie się lub kupowanie i robienie samemu pudrów z BU. Ale na ile taki puder wystarczy ? Do tego dodatkowe koszty tylko po to aby stosowac filtr. Wiadomo w pewnych wypadkach trzeba (kwasy itp), ale jak ja na przykład nie używam to ma to sens ? POza tym wpadłam na pomysł, czy można posmarowac się filtrem po przyjściu do domu kiedy już nie bedzie się miało makijażu (podobno nie tylko na słońcu promienie szkodzą). kupując niestabilny filtr już trzeba kombinowac z całą resztą. Filtr, który mogłabym używac najprawdopodobniej to LRP, gdyż ładnie sie wsiąkł. Z kolei inne to ja nie cierpię jakiejkolwiek tłustawej powłoczki i tego wrażenia lepkości. |
![]() ![]() |
![]() |
#3246 |
Zakorzenienie
|
joaa12, zobacz 3 post od końca : http://www.laboratoriumurody.pl/foru...e831eff1fa8b67
Choć zgodzę się z Tobą że trudno jest ogarnąć to wszystko... zwłaszcza ze wątek jest obszerny,a składy i informacje o składnikach się zmieniają z czasem... fajny byłby taki wątek informacyjny o filtrach stabilnych i bez parsolu (na takiej samej zasadzie jak nowości filtrowe 2010)
#3247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() acha jeden minus jak sie robi nastepne reaplikacje to on niestety sie roluje ![]() więc używam go tylko do pracy, jak jestem na dworze i musze albo wiem ze trzeba sie dosmarować to juz sie on nie nadaje. ale generalnie go lubie plus za dzialanie antyplamowe - jadę cały czas na cosmelanie i używałam go w te upały nie dosmarowywujac żadna plamka nie ściemniala ani nie wylazla ![]() ![]() ![]() inne filterki z serii solaris są dośc bielące (używam te mgiełki) |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3248 |
Zakorzenienie
|
Nie jestem ortodoksyjną filtromaniaczką więc nie bardzo patrzę na destabilizację ale mam puder z BU(kupiłam go prawie rok temu i dopiero się kończy)
Każdy ma swoje zdanie na temat filtrów i robi jak uważa ![]() ![]()
#3249 |
Zadomowienie
|
A ja mam pytanie do dziewczyn, m. in. do Ciebie Szatanko, czy widzisz efekt działania filtrów, mimo że nie przejmujesz się destabilizacją? Czy buźka jest w jakimś stopniu chroniona mimo że ten nieszczęsny Parsol zostanie zdestabilizowany? Bo ja na razie mam starą avenkę, ale powoli się kończy i będę musiała przerzucić się na coś z Parsolem. Nie mam obsesji na punkcie filtrów, ale zależy mi na ochronie skóry, naczynek itp. Teraz widzę, że krem mnie chroni, a jak jest w przypadku malowania się na kremy z Parsolem?
#3250 |
Zakorzenienie
|
Lenka powiem tak:mam popękane naczynka i przebarwienia.W okresie letnim przy duzym słońcu minimalnie mi ciemnieją.I teraz nie wiem przez co:czy przez słońce właśnie czy przez to ze schodzi mi krem brązujący(używam co kilka dni)
Za to jak już pisałam jak sie dobrze dobierze filtr to naprawdę fajnie pielegnuje skórę,przynajmniej moją.Ja zawsze uciekałam przed słońcem i nie opalałam się.Ale niech inne dziewczyny się wypowiedzą, te które filtrują się sumiennie. Pozatym pamiętaj że skłonnosci i geny duże mają znaczenie ![]()
#3251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3252 | |
Zakorzenienie
|
Uwaga!!! Zwłaszcza do Hexxeny
![]() ![]() A jutro zamierzam LRP barwiony fluid 50, bo jestem zachwycona efektem mieszania go z białym, efekt rewelacja, najlepszy!!! ALe ten barwiony jest cięzko dostepny.... ![]() ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3253 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Widziałam w aptece internetowej, że pojawiło się wreszcie mleczko Klorane. Czy któraś z Was wie, czy coś majstrowano przy składzie (jak w Avene)? Nie mogę znaleźć opisu. ![]() I drugie pytanie: zauważyłam (chyba) nowy produkt - balsam do opalania Eva dawnej linii Polleny, ale z faktorem 50+. Czy może ma filtry jak krem do miejsc szczególnie wrażliwych? ![]() Liczę na Waszą czujność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3254 |
Wtajemniczenie
|
A to nie zeszłoroczny zapas? Ja widziałam w jednej aptece internetowej Klorane dostepne cały czas, chyba w zestawie z piłką. O nowym składzie nie widze nigdzie wieści, wiec nie pomoge neistety. Sama jestem ciekawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3255 |
Raczkowanie
|
Chyba jednak to nowa dostawa, bo przez ostatnie miesiące mleczko tam (cefarm24) było niedotępne.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3256 |
Zadomowienie
|
Na DOZie jest bardzo fajna cena fluidu Eucerin 50+, 56 zł. Jeśli dobrze pamiętam to był po 62
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3257 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
z gory dziekuje za odpowiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A! Znalazłam go w aptece, którą mam pod nosem. Na dodatek cena świetna - 62 zł. przy czym w piątki są promocje 10% ![]() Edytowane przez Trawa_cytrynowa Czas edycji: 2010-06-16 o 20:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3259 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Też jestem ciekawa ![]() ![]() Na aukcji widziałam jeszcze SPF30, ale to chyba już jest tubka... W takim opakowaniu, które wkleiła wizażanka pytająca o krem, jest chyba tylko ten matujący SPF20 ![]() Idę pogrzebać w necie ![]() Edytowane przez 1049fcf7f74b9bbd9e896b064bc98e90e22ff320_640d1602d9fab Czas edycji: 2010-06-16 o 23:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez arat Czas edycji: 2010-06-17 o 00:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3261 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolor ciemne kakao dla bladolicych sie raczej nie nada ja mam ciemniejsza karnacje i mnie pasuje bo na buzie daję cosmelan - więc jestem blada i dzieki temu twarz nie odcina mi sie od reszty konsystencja przypomnia mleczko Edytowane przez Magda_M_1973 Czas edycji: 2010-06-17 o 06:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie ejst fajnie, naprawdę wszyscy się pytają czy mam jakiś podkład... a to filtr i to 50 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------
Turn on the Light... take a Deep breath... Relax Edytowane przez Labirynth Czas edycji: 2010-06-17 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3263 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.drolivia.pl/product/id/15...-pilka-plazowa http://www.podorlem.net/product/id/2...a-w-prezencie- A tu nowa: http://www.cefarm24.pl/klorane-bebe-...-ml-p7458.html możliwe ,ze stara i nowa nic sie składowo nie róznią... nikt jeszcze chyba nie sprawdził ![]() Edytowane przez Shee'naz Czas edycji: 2010-06-17 o 11:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3264 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nieważne, poczekam na opinie o składzie mleczka z nowych dostaw. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3266 |
Zakorzenienie
|
Trawo ale masz fajnie
![]() ![]() Dziś wysmarowałam się Lieraciem... i była blada twarz, nawet mój chłopak to zauwazył... ![]() Lireac fajny: bardzo nawilża, pielegnącyjny, nawilżający, wysoki filtr, pięknie pachnie, no ale niestety mnie strasznie bieli ![]() ![]()
#3267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja mam tylko nadzieję, że filtr jeszcze będzie, bo w środę były 2 ostatnie (ze skąpstwa postanowiłam poczekać do piątku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3269 |
Zakorzenienie
|
zakupilam dzisiaj tego Eva 50+ i jutro wytestuje mam nadzieje ze nie bedzie tlusty bo moj vichy to mnie wykonczy tluscioch jeden
![]()
#3270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.