wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;) - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 11:38   #4771
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: wymarzony pierścionek część XVIII i na pewno nie ostatnia ;)

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
mi się było ciężko przestawić, bo ciągle mam wrażenie, że najbardziej czysta i domyta jestem po myciu wodą a nie jakąś chemią.
Ale jednak ten micel robi dobrze mi na skórę - nie podrażnia, nie przesusza, no i jak gdzieś wyjeżdżam, to zawsze nie myję wodą, tylko micelami, potem mnie nie wysyfia, bo inaczej zawsze po powrocie skądś mam masakrę na twarzy
A u mnie wręcz odwrotnie, ja tym micelarnym myję twarz tylko na wyjazdach właśnie, gdzie wiadomo łatwiejsze to do wykonania czasem, ale zawsze syfy mam po nich

Ja tam polecam Olay'a to jest nieziemskie cudeńko do demakijażu, od kiedy przypadkiem trafiłam uzalezniłam się totalnie, cudnie wygładza cerę, zero wyprysków
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 11:45   #4772
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Dla mnie te płyny micelarne to przereklamowana sprawa, używam tylko do demakijażu oczu, natomiast bardzo polecam Ci to cudo !

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...cia-twarzy.htm
brzmi bardzo fajnie, chyba się skuszę a go sie potem wodą zmywa czy nie??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 11:52   #4773
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
brzmi bardzo fajnie, chyba się skuszę a go sie potem wodą zmywa czy nie??
To jest takie mleczko kremowe z minipilingiem (ale nie podrażnia), ja od razu mieszam z wodą troszkę na twarz i szyję (fajnie wygładza też szyję) a później wszystko wodą spłukuję.
Stary 2010-06-16, 11:53   #4774
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
To jest takie mleczko kremowe z minipilingiem (ale nie podrażnia), ja od razu mieszam z wodą troszkę na twarz i szyję (fajnie wygładza też szyję) a później wszystko wodą spłukuję.
dzięki

Stary 2010-06-16, 12:55   #4775
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

Wszystko jest w porządku, widziałam pikające serce. Infekcji już nie mam. Z pobolewaniem brzucha też wszystko w normie.
Pani profesor pierwsze, co powiedziała, to "na tym etapie wygląda mi to na ciążę bliźniaczą" Ale nie podniecała się za bardzo, bo podobno w tym okresie to bardzo częste zjawisko, a w większości przypadków komórki zostają wchłonięte i jest jedna dzidzia
Dostałam skierowanie na badanie prenatalne (nieinwazyjne, w postaci USG). Muszę tam za chwilę zadzwonić i się umówić.

To tyle, żeby Was nie zanudzać

Aha, i z seksem mam się wstrzymać do 10 tygodnia Na wszelki wypadek. Jestem w 10 tyg. według ostatniej miesiączki, ale rozmiar płodu wskazuje na 7,5 tygodnia, czyli wszystko w normie Jeszcze 2,5 tygodnia abstynencji!
super.
ja byłam dziś, miałam usg ale tylko żeby sprawdzić czynność serca, bez dokladnego oglądania bo wedlug gin nie ma co się stresować i na siłe oglądać. słabo było widać jeszcze (robione przez brzuch) ale serduszko bije i troszkę było widać jak się rusza. za 3 tyg zrobimy dokladne badanie.

też mam zakaz. juz 7 tygodni nic, i to jeszcze potrwa, u mnie min do 13 tygodnia

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:59   #4776
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Santeko a jak tam z Twoją ciązą, mam nadzieje, ze lepiej niz jak pisałas ostatnio.

Stary 2010-06-16, 13:08   #4777
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
Santeko a jak tam z Twoją ciązą, mam nadzieje, ze lepiej niz jak pisałas ostatnio.
mam bole brzucha ale poza tym ok. jak to gin mowi to jest tak wczesnie ze nie da się nic z tym zrobic i tak, chocby mnie szpikowali lekami,kazali w szpitalu lezec itp. jak sie ma rozwijac to bedzie, nie to wiadomo....

Asiuk a to Twoja gin nie robi tego badania? bo wydaje mi sie ze moja mowila o tym samym, ze sprawdzimy przeziernosc karkowa itp. ale to badanie u niej mozna wykonac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 13:22   #4778
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
mam bole brzucha ale poza tym ok. jak to gin mowi to jest tak wczesnie ze nie da się nic z tym zrobic i tak, chocby mnie szpikowali lekami,kazali w szpitalu lezec itp. jak sie ma rozwijac to bedzie, nie to wiadomo....

Asiuk a to Twoja gin nie robi tego badania? bo wydaje mi sie ze moja mowila o tym samym, ze sprawdzimy przeziernosc karkowa itp. ale to badanie u niej mozna wykonac
No własnie, dziewczyny ze ślubnego to samo pisały, ze u swoich ginów normalnie to badanie miały robione.

Stary 2010-06-16, 13:52   #4779
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie, dziewczyny ze ślubnego to samo pisały, ze u swoich ginów normalnie to badanie miały robione.
ja już głupieję z tym badaniem, a je się wykonuje na zwykłym USG ? Bo ja USG to miałam wszystkie możliwe ale prenatalne ponoć na czym innym polegają, i nie da się sprawdzić w ten sposób zespołu Downa
Stary 2010-06-16, 13:55   #4780
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
ja już głupieję z tym badaniem, a je się wykonuje na zwykłym USG ? Bo ja USG to miałam wszystkie możliwe ale prenatalne ponoć na czym innym polegają, i nie da się sprawdzić w ten sposób zespołu Downa
osobiscie nie wiem, bo nie doświadczyłam ale z tego co dziewczyny pisały, to ich gin im to robił wiec chyba normalnie można. Pisały, ze w którymś tam tygodniu się robi to badanie. Moze sanetka cos napisze więcej.

Stary 2010-06-16, 14:40   #4781
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
osobiscie nie wiem, bo nie doświadczyłam ale z tego co dziewczyny pisały, to ich gin im to robił wiec chyba normalnie można. Pisały, ze w którymś tam tygodniu się robi to badanie. Moze sanetka cos napisze więcej.
Przezierność fałdu karkowego, inaczej przezierność karokowa (NT) oceniana jest w badaniu USG między 11-14 tygodniem ciąży. Przeziernością karkową nazywamy obraz ultrasonograficzny, odpowiadający podskórnemu gromadzeniu się płynu w okolicy karkowej u płodu.

czyli po prostu robi się usg genetyczne (tak się nazywa własnie dlatego że jest dokładniejsze a chyba niczym szczególnym od zwykłego się nie rózni), mierzy się grubość tej fałdy. wiem że mierzy się też kość nosową i coś tam jeszcze

Stary 2010-06-16, 15:13   #4782
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Przezierność fałdu karkowego, inaczej przezierność karokowa (NT) oceniana jest w badaniu USG między 11-14 tygodniem ciąży. Przeziernością karkową nazywamy obraz ultrasonograficzny, odpowiadający podskórnemu gromadzeniu się płynu w okolicy karkowej u płodu.

czyli po prostu robi się usg genetyczne (tak się nazywa własnie dlatego że jest dokładniejsze a chyba niczym szczególnym od zwykłego się nie rózni), mierzy się grubość tej fałdy. wiem że mierzy się też kość nosową i coś tam jeszcze
No właśnie więc jeśli usg to wykonuje je każdy ginekolog, który posiada u siebie sprzęt do usg. (a tym samym uprawnienia)Na pewno to miałam, mój lekarz wykonywał wszystkie nieinwazyjne badania nawet nie pytając mnie o zgodę. Wiem, że było jakieś specjalistyczne badanie polegające na pobraniu płynu odwodniowego (nie wiem czy nie pokręciłam nazwy) i to badanie to już na własną prośbę albo przy konkretnym wskazaniu
Stary 2010-06-16, 15:41   #4783
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
No właśnie więc jeśli usg to wykonuje je każdy ginekolog, który posiada u siebie sprzęt do usg. (a tym samym uprawnienia)Na pewno to miałam, mój lekarz wykonywał wszystkie nieinwazyjne badania nawet nie pytając mnie o zgodę. Wiem, że było jakieś specjalistyczne badanie polegające na pobraniu płynu odwodniowego (nie wiem czy nie pokręciłam nazwy) i to badanie to już na własną prośbę albo przy konkretnym wskazaniu
Tez mi się wydaje, ze to badanie każdy ginekolog robi, który tak jak pisze Dori ma sprząt do usg i ma do tego uprawnienia. Ale swoją drogą chyba każdy dorbry gin powienien to mieć

Stary 2010-06-16, 15:57   #4784
sanetka
Zakorzenienie

mi gin nie mowiła ze to bedzie jakos drozsze czy cos ale moze Asiuk chodzi o to ze zrobi sobie to badanie na NFZ, bezplatnie.

Dori to o czym piszesz to punkcja plynu owodniowego. robi sie jak są wskazania np. usg czy test PAPPA (z krwi) wykaze ze moze byc choroba genetyczna.

uciekam sie uczyc. mam 4 egzaminy, jak ich nie zdam to nie mam co marzyc o obronie w lipcu a dopiero w pazdzierniku a bez sensu to jest bo prace juz promotorce wyslalam
w ogole jakie problemy robia, duzo ludzi na roku juz wie ze bronia sie po wakacjach bo poprawe egz zrobili w lipcu (a do konca czerwca trzeba wsystkie dokumenty złozyc)

Stary 2010-06-16, 16:09   #4785
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
mi gin nie mowiła ze to bedzie jakos drozsze czy cos ale moze Asiuk chodzi o to ze zrobi sobie to badanie na NFZ, bezplatnie.
to to jest dodatkowo płatne?? Myslałam, ze w ramach wizyty (jesli ktos idzie prywatnie).

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 16:37   #4786
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
to to jest dodatkowo płatne?? Myslałam, ze w ramach wizyty (jesli ktos idzie prywatnie).
nie to ze jakos dodatkowo platne. ja np. za zwykla wizyte (jak dzis) place 100zl. jak mialam ostatnio dokladniejsze usg to 150. wiec pewnie teraz tez tyle zaplace

Stary 2010-06-16, 16:44   #4787
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
nie to ze jakos dodatkowo platne. ja np. za zwykla wizyte (jak dzis) place 100zl. jak mialam ostatnio dokladniejsze usg to 150. wiec pewnie teraz tez tyle zaplace
Rozumiem

Stary 2010-06-16, 16:47   #4788
kotekk81
Zakorzenienie

Hejka wlasnie wcinam czeresnie

wlazlam na chwile bo jak zwykle zabiegana jestem a po ostatniej burzy mam problem z netem i zaraz uciekam na spotkanie ze znajomymi z Anglii, bo przylecieli wczoraj ze swoja 7-miesieczna coreczka

widze ze trwala dyskusja o badaniach prenatalnych no wiec ja bylam na dwoch (w 12 i 21 tygodniu) i na trzecie w 30 tygodniu juz nie ide. Badanie to jest platne, ja za pierwsze placilam 210 zl a za drugie 150 zl. Na pierwszym sprawdza sie wlasnie czy nie ma Zespolu Downa i jeszcze innych dwoch zespolow (niestety nie pamietam nazwy a wyniki mam u mojego lekarza w karcie) a na tym drugim sprawdza sie czy nie ma wad serduszka, rozszczepu kregoslupa, podniebienia, czy stopki rozwinely sie prawidlowo. Mozna miec to badanie darmowe (tak jak Asiuk) i trzeba "spelniac" pewne warunki np. miec ukonczony 35 rok zycia albo jak w rodzinie wystepowaly jakies wady genetyczne i jeszcze jakies ale nie pamietam Ja niestety musialam placic ale przynajmniej mam spokojne sumienie bo niunia jest poogladana ze wszystkich stron i jest zdrowiutka aha no i bylam u innego lekarza na tych badaniach bo moj prowadzacy tego nie robi poza tym ma za slaby sprzet

looo ludzie ale sie rozpisalam ale to jest chyba temat na ktorym troche sie znam hihihi

w razie pytan walic do mnie

Podczas gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować

Edytowane przez kotekk81
Czas edycji: 2010-06-16 o 16:49
kotekk81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 18:07   #4789
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
O. Kurcze, ale jazda- bliźniaki Fajnie, że wszystko ok. jednak z tym wstrzymywaniem widzę teraz robi się norma do 10 tygodnia

Ja nie słyszałam aby to obligatoryjnie było, dobrze mieć taką lekarkę
No wiem Po cichu jednak liczę, że będzie jedno Ale przyjmę to, co los da.

Obligatoryjne to na pewno nie jest.

Cytat:
Dla mnie te płyny micelarne to przereklamowana sprawa, używam tylko do demakijażu oczu, natomiast bardzo polecam Ci to cudo !

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...cia-twarzy.htm
Ja właśnie mam problem z demakijażem oczu, nic mi nie pasuje do końca. Gdy mam normalny makijaż, bez kresek, używam mleczka Garniera. Gdy mam kreski czy mocniejszy makijaż, stosuję obecnie dwufazowy płyn z Ziaji. Obydwa preparaty nie są rewelacyjne, ciężko o dokładne zmycie tuszu.
Bardzo lubiłam takie coś, ale już tego w ogóle nie widzę w sklepach: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...gotrwalego.htm

Najlepiej i najłagodniej zmywająca rzecz, jaką miałam.

Cytat:
mi się było ciężko przestawić, bo ciągle mam wrażenie, że najbardziej czysta i domyta jestem po myciu wodą a nie jakąś chemią.
Ja mam to samo wrażenie Z żeli do twarzy, które nie ściągają mi skóry polecam ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-5...cia-twarzy.htm

Cytat:
super.
ja byłam dziś, miałam usg ale tylko żeby sprawdzić czynność serca, bez dokladnego oglądania bo wedlug gin nie ma co się stresować i na siłe oglądać. słabo było widać jeszcze (robione przez brzuch) ale serduszko bije i troszkę było widać jak się rusza. za 3 tyg zrobimy dokladne badanie.

też mam zakaz. juz 7 tygodni nic, i to jeszcze potrwa, u mnie min do 13 tygodnia

Ja miałam jeszcze USG dopochwowe, też nie za długo. Następne USG mam właśnie to prenatalne, 12.07.

Wszystko będzie dobrze, zobaczysz.

Cytat:
Widocznie nie. Ja dostałam skierowanie, na którym mam zaznaczone, że wynik badania USG jest nieprawidłowy i że jest zwiększone ryzyko wad płodu (napisała to specjalnie). Na to badanie idę do centrum medycznego, które specjalizuje sie w kompleksowej diagnostyce prenatalnej.

Być może moja ginka ma słabszy sprzęt. Kompetencje na pewno ma, jest profesorem

Cytat:
Napisane przez kotekk81 Pokaż wiadomość
widze ze trwala dyskusja o badaniach prenatalnych no wiec ja bylam na dwoch (w 12 i 21 tygodniu) i na trzecie w 30 tygodniu juz nie ide. Badanie to jest platne, ja za pierwsze placilam 210 zl a za drugie 150 zl. Na pierwszym sprawdza sie wlasnie czy nie ma Zespolu Downa i jeszcze innych dwoch zespolow (niestety nie pamietam nazwy a wyniki mam u mojego lekarza w karcie) a na tym drugim sprawdza sie czy nie ma wad serduszka, rozszczepu kregoslupa, podniebienia, czy stopki rozwinely sie prawidlowo. Mozna miec to badanie darmowe (tak jak Asiuk) i trzeba "spelniac" pewne warunki np. miec ukonczony 35 rok zycia albo jak w rodzinie wystepowaly jakies wady genetyczne i jeszcze jakies ale nie pamietam Ja niestety musialam placic ale przynajmniej mam spokojne sumienie bo niunia jest poogladana ze wszystkich stron i jest zdrowiutka aha no i bylam u innego lekarza na tych badaniach bo moj prowadzacy tego nie robi poza tym ma za slaby sprzet
To super, że wszystko dobrze

Mój TŻ jest już w Paryżu, posłał mi mms z łukiem triumfalnym. Ponoć stoi 100 m od jego hotelu. Tęsknię za nim.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 19:06   #4790
goosia207
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
tez mnie ostatnio naszło na jakis mocny kolor paznokci.

Malujecie zawsze u rak u nóg na ten sam kolor??
Ja zawsze mam pomalowane paznokcie (może w zimę nie zawsze na stopach).
Na stopach często mam francuski manicure lub czerwony,bordowy,brązowy lakier. Na dłoniach w sumie tak samo, ale nie muszę mieć na dłoniach i stopach tego samego

Cytat:

Wszystko jest w porządku, widziałam pikające serce. Infekcji już nie mam. Z pobolewaniem brzucha też wszystko w normie.
Pani profesor pierwsze, co powiedziała, to "na tym etapie wygląda mi to na ciążę bliźniaczą" Ale nie podniecała się za bardzo, bo podobno w tym okresie to bardzo częste zjawisko, a w większości przypadków komórki zostają wchłonięte i jest jedna dzidzia
Dostałam skierowanie na badanie prenatalne (nieinwazyjne, w postaci USG). Muszę tam za chwilę zadzwonić i się umówić.

Aha, i z seksem mam się wstrzymać do 10 tygodnia Na wszelki wypadek. Jestem w 10 tyg. według ostatniej miesiączki, ale rozmiar płodu wskazuje na 7,5 tygodnia, czyli wszystko w normie Jeszcze 2,5 tygodnia abstynencji!
Oooo bliźniacza , ale by było
2,5 tyg.dasz radę

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość

Ale kabała ot przecież mistyczny odłam judaizmu, co tak wszystkich nagle ośiweciło?

Ale kurcze, musi być jeszcze jakieś drugie znaczenie, wszyscy moi Włosi to nosza, a im do kabały to daaaaleko.

EDIT: już wiem. W uddyżmie i hunduizmie czerwona nitka ma przyciągać szczęście i odstraszać zło. A w krajach południowych, m.in. brazylia, hiszpania, portugalia może to oznaczac apetyt na seks.Już mi to bardzij do mojej włoszczyzny pasuje
Jest jeszcze opcja anoreksji, ale na 100% nie u włochów.

Hania, musimy sobie zawiązac takei coś!
O anoreksji wiedziałam, ale o reszcie nie słyszałam

Cytat:

uciekam sie uczyc. mam 4 egzaminy, jak ich nie zdam to nie mam co marzyc o obronie w lipcu a dopiero w pazdzierniku a bez sensu to jest bo prace juz promotorce wyslalam
w ogole jakie problemy robia, duzo ludzi na roku juz wie ze bronia sie po wakacjach bo poprawe egz zrobili w lipcu (a do konca czerwca trzeba wsystkie dokumenty złozyc)
Trzymam kciuki
Stary 2010-06-17, 07:26   #4791
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...już czwartek, znaczy, że do weekendu coraz bliżej

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 07:32   #4792
miskowa
Zakorzenienie

cześć

nie mogę się dobudzić
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 07:50   #4793
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

nie mogę się dobudzić
Oj, ja mam ten sam problem
I niestety obudziłam się z problemem, o którym już kiedyś pisałąm: znowu moja ósemka zaczyna rosnąć

Hania

Stary 2010-06-17, 07:53   #4794
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Oj, ja mam ten sam problem
I niestety obudziłam się z problemem, o którym już kiedyś pisałąm: znowu moja ósemka zaczyna rosnąć
ma to co jakiś czas. Najgorsze, że nic nie można na to za bardzo poradzić. Ja kupuję w aptece takie żele dla dzieci, którym się ząbki wyżynają - pomaga na chwilę troszkę, ale ogólnie wiadomo - boli i boli. Moje zęby w dodatku jakoś na raty rosną a jeden to już szczególnie.
Jedyny plus - mniej jem z tego bólu
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 07:57   #4795
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
ma to co jakiś czas. Najgorsze, że nic nie można na to za bardzo poradzić. Ja kupuję w aptece takie żele dla dzieci, którym się ząbki wyżynają - pomaga na chwilę troszkę, ale ogólnie wiadomo - boli i boli. Moje zęby w dodatku jakoś na raty rosną a jeden to już szczególnie.
Jedyny plus - mniej jem z tego bólu
Mam ten żel...i tabletki przeciwbólowe...ale właściwie ten żel otępia ból, póki ślina go nie spłucze..więc przez chwilkę.

Ja mam taki problem z tylko jedym na razie na szczęście...

Ja też aż nie mam ochoty jeść...ciężko jeść..
Najgorsze, że w weekend jedziemy na wesele Mam nadzieję, że choć troszkę przejdzie

Hania

Stary 2010-06-17, 08:02   #4796
dorinka30
Zakorzenienie

Cześć
Stary 2010-06-17, 08:10   #4797
zuzaneczka
Zakorzenienie

cześć

a dziś mam co napisać

po pierwsze spłaciliśmy kredyt mieszkaniowy do końca i jesteśmy w pełni na swoim

a po drugie jestem w szoku; mój tort wygrał w wizażowym konkursie na jubileuszowe słodkości - miejsce drugie
wiem nieładnie się chwalić, ale jestem zaskoczona i uchachana że hej

Marzenia się spełnią. Czekają tylko na właściwy moment.
zuzaneczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:30   #4798
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzaneczka Pokaż wiadomość
cześć

a dziś mam co napisać

po pierwsze spłaciliśmy kredyt mieszkaniowy do końca i jesteśmy w pełni na swoim

a po drugie jestem w szoku; mój tort wygrał w wizażowym konkursie na jubileuszowe słodkości - miejsce drugie
No to podwójne gratulacje!!

Pokaż tort

Hania

Stary 2010-06-17, 08:30   #4799
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
cześć

a dziś mam co napisać

Dzien dobry!

Ja też mam co pisać - wczoraj dostałam pozytywną decyzję banku w sprawie kredytu mieszkaniowego. Teraz sie zacznie!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:35   #4800
hania811
Zakorzenienie

Hejka.

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

Haniu ja czasem bym tak chciała. Strasznie się przejmuję.Jak moja koleżanka zmarła to myślałam o niej (o jej dziecku, mężczyźnie-co on teraz zrobi sam itp.) codziennie przed snem bity miesiąc.
No widzisz to ja mam w drugą stronę- jestem gruboskórnym gadem

Cytat:

Haniu to chyba młody był ten chłopak co zmarl??
Taki młody to nie. Ja jestem najmłodsza w moim pokoleniu....mam kuzynów nawet 60 letnich Marek miał 51 lat..jego córka dla której jestem ciocią jest rok ode mnie młodsza.

Cytat:
tez mnie ostatnio naszło na jakis mocny kolor paznokci.

Malujecie zawsze u rak u nóg na ten sam kolor??
Raczej nie przywiązuję do tego uwagi...no chyba że okazja szczegolna typu wesele a mam odkryte stopy to wtedy ten sam kolor.. Ja mam ZAWSZE pomalowane paznokcie u stóp...nie ważne czy zima czy lato.
Uwielbiam mocne kolory u stópek....aczkolwiek ostatnio kupiłam pastelowy żółty i miętowy Inglota i to będą moje kolory lata
U rąk zawsze mam mleczny (ostatnio frencz bo nauczyłam się robić)
Tylko na duże i ważne imprezy maluję ostrym kolorem

Generalnie stopy u mnie są najważniejsze..moczone, ścierane, kremowane i pazury zawsze pomalowane

Cytat:

Ale by był numer jakby to były bliźniaki

Cieszę się że wszystko OK

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć.

Asiuk super, ze wszystko ok z dzieckiem.

Dziś czeka mnie ciężki wieczór- koncert Metallici i reszty. Wczoraj była już próba sprzętu i teraz znowu. Słychać muzykę nawet jak się okna zamknie :/ do tej pory podczas koncertów prawie nic nie było słychać a teraz masakra.
.
Współczuję...nienawidzę Metallici

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość

EDIT: już wiem. W uddyżmie i hunduizmie czerwona nitka ma przyciągać szczęście i odstraszać zło. A w krajach południowych, m.in. brazylia, hiszpania, portugalia może to oznaczac apetyt na seks.Już mi to bardzij do mojej włoszczyzny pasuje
Jest jeszcze opcja anoreksji, ale na 100% nie u włochów.

Hania, musimy sobie zawiązac takei coś!

Ale jak to ?...kawałek zwykłego sznurka po prostu?? Czego to ludzie nie wymyślą
Cytat:
cześć

a dziś mam co napisać

GRATULUJĘ i zazdroszczę!!!!

To w końcu wygrał czy miejsce drugie??

Ja w każdym razie uważam że powinnaś wygrać

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
No to podwójne gratulacje!!

Pokaż tort
Wystarczy kliknąć na przepisy Zuzy pod jej avem

L_V GRATULACJE.
Co teraz się zacznie??
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości