Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 21:28   #4771
atomufka
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

martucha fajna ta podloga.My tez myslimy o jakiejs ciemniejszej.

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 05:54   #4772
india83
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
oj tak

nie hiszpania tez ma przegrac wszystkie te gwiazdeczki
duzo ale przy takim bolu nie patrze na to czy duzo czy malo tylko biore jak sprawdzalam w innych szpitalach to od 300zl jest do 700 wiec nie najgorzej..
co i tak jest dla mnie absurdem bo nfz powinien z marszu refundowac..

beda kciuki

ale ja sie bede wstydzila
cos napewno pokaze

oj takkk

dziewczyny zapomnialam sie pochwalic znalazlam wymarzone panele do duzego pokoju..
Balterio - strasznie drogie bo ok 100zl za metr ale sa tak piekne ze sie nieopre
tu macie link - z jakiegos sklepu jest ale super wygladaja na fotce z wizualizacji salonu - choc na zywo jeszcze lepiej niemoglismy sie w sklepie od nich odderwac z tz
wysoka klasa scieralnosi bo 4, do tego 25 lat gwarancji sa superrrr naprawde
http://www.rynekpodlog.pl/product/ba...laminowane/380
bardzo ładne a cena jeszcze do zniesienia, widac, ze sa dobre gatunkowo i jeszcze ta gwarancja

milego dnia
Stary 2010-06-17, 06:56   #4773
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
bardzo ładna

widze, ze jestes biegła w tym temacie, wiec jakby co bede dopytywac o rozne rzeczy. u mnie oczywiscie do projektu sa dolaczone projekty wszystkich instalacji. I z tymi fachowcami byłam tak umowiona, ze z mezem mamy sami pozaznaczac na scianach gdziue nam odpowiadaja gniazdka, wlaczniki, gfdzie chcemy LEDy(talk jak juz pisałam wczesniej) a oni to zobacza i skoryguja- i tak tez było wiec wydaje mis ie, ze te nasze zmiany chyba nie sa szkodliwe poza tym moja ciocia i jedni znajomi na tej samej zasadzie umawiali sie z elektrykami, wiec myslalam, ze to normalne. Kuchenka jest elektryczna i stoi wiecej niz 0,5m od okna
kolanka powiedz mi a jak jest z ustwianiem lodowki kolo piekarnika- bo juz rozne opinie na ten temat slyszalam i czytałam.

ooo te wlaczniki to fajna sprawa, tez bede musiala sobie takie pozakladac
India, nigdy nie projektowałam kuchenki przy lodówce. Zazwyczaj robi się ciag technologiczny - lodówka, blat, zlew, blat, kuchenka. Jak juz nie mozecie ustawić inaczej, to proponuje wam dać taki 70 cm. blat miedzy lodówką a kuchenką. Dla lodówki to nie jest zbyt dobre, zeby stała przy kuchence, poniewać powietrze w jej poblizu jest cieplejsze i bedzie się częsciej właczała. Jej praca nie bedzie taka wydajna , jak powinna.
Wiesz India, takie podejscie monterów, ze nie trzymaja sie projektu, to mnie bardzo drazni. Jesli robią wszytsko po swojemu, to po co projekt? Tybardziej, ze instalacje są wymagane przy projekcie składanym na pozowlenie na budowę.

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Nie wiem czy bardziej będzie mi się opłacało grzanie wody do 40 stopni tak jak mówisz, i częściej będzie mi się bojler włączał, bo będę brała wodę ledwo ciepłą, do tej wody będzie mi się dolewała zimna woda i po chwili mam cały bojler, 80litrów zimnej wody. Z tego bojlera kąpiemy się ja, mój tż, myję naczynia, robię ręczne pranie. Kąpiemy się codziennie. Kilka razy dziennie myję naczynia. I bojler włącza mi się tak jak pisałam 3-4 razy dziennie na 20min średnio. Podejrzewam że gdybym przekręciła temp. na niższą to nie zdążyłabym ja się sama wykapać nie mówiąc o tż. Lodówkę mamy nową, klasa A+, pralka klasa A+ też nowa, kuchenka gazowo-elektryczna, też nowa. Tv z oszczędzaniem energii, 37cali, non stop ma włączone oszczędzanie na 75%, jak jestem w kuchni to wyłączam ekran a głośniki dalej działają, albo gdy oglądam serial to włączam oszczędzanie na maksa i zużywa 25% energii. Prasuję wtedy kiedy potrzebuję, gdy wyciągam coś z szafki i jest pogniecione. Odkurzam jakieś 20min. Piorę 1-2 razy w tygodniu żadko częściej. Koszulki piorę na krótkim praniu, na 40 stopniach. Krótkie pranie trwa 40min, zwykłe 1.30godz. Moja mama ma rachunki w okolicach 200zł, jest ich trójka, ale wodę ma na gaz, piekarnik też. W zimie pompę i miernik do C.o.
Bzyczka, z tego co piszesz, to wnisokuję, ze tylko takie podgrzewanie wody powoduje tak wysokie rachunki. Ja tez piore tak 2 pralni na 1,5 tyg. na 1,15. Jesli bierzecie prysznic, to spokojnie mozecie obniżyc temp. do 55 st. C- tak jest ksiązkowo. Mysle, ze ta temperatura jest ekonomiczna. Spróbujcie pokombinowac. My jak mieszkaliśmy w 4, to podgrzanie wody max wnosiło mnie 80 zł. ( barliśmy codziennie prysznic) i nie mielismy tego czasowego włacznika. Z ta woda 40 st., to chodziło mi, ze jak wybierzesz kąpiel, to potem nie masz od razu zimnej, tylko taka 40 st., po pół godzinie, znowu ma 55.

Martucha zastanówcie sie nad deska barlinecką - cena podobna, bo tez w okolicach 100 zł, ale z naturalnego drewna. Jesli chcecie juz zapąlcić tak duzo za panel, to myśle, ze że warto to przemyśleć. Deska barlinecka jest naprawdę super, moi rodzice maj, i nawet po nieszczesnym zalaniu pokoju nic się z nia nie stało ( pękl wężyk od bidetu). Jak jest w promocji, to mozna ją właśnie po 100 zl. wyrwać.
Co takiego http://www.allegro.pl/item1067331775...ife_3_lam.html
http://www.allegro.pl/item1082065479...er_okazja.html
Czesto jest promocja na nia w marketach.

Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2010-06-17 o 07:25
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 07:24   #4774
Maja102
Zakorzenienie

Siema
I jak tam, AgatkaL, udało się opchnc ten bilet? Czy moze w końcu np. sama bawiłas się na Metallice?
Stary 2010-06-17, 07:25   #4775
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 07:49   #4776
AgatkaL
Wtajemniczenie

Cześć i czołem

Maja...bilet niestety nie został sprzedany. TO chłopak mojej koleżanki tak naprawdę miał do sprzedania i w końcu wziął kolegę w ramach prezentu.

Wczorajsza sesja foto została przełożona na inny termin.

Bierze mnie jakieś choróbsko, gardło boli, kicham, katar....ooo masakra...buuuuu

Jesteśmy zaręczeni !!!
http://s8.suwaczek.com/201102120926.png

♥NASZ ŚLUB♥ 03.09.2011
http://s5.suwaczek.com/20110903580113.png
AgatkaL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 07:50   #4777
mona_ja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
my mamy amice lodówkę i nie skarżę się na nią, jest no frost, ma hartowane szyby i do tego system anty bakteria. Pan w sklepie mówił że teraz to albo indesit albo amicę. Amica ma serwis w Polsce. Bosh teraz to nie to samo co bosh kiedyś. Teraz nie jest robiony w Niemczech.
Niekoniecznie my kupowaliśmy sprzęt u znajomego który ma studio kuchenne, powiedział że Bosch ma fabryki w Portugalii, Niemczech, Polsce i chyba na Węgrzech. W Polsce produkuje się tylko pralki, w Portugali i na Węgrzech marketowy sprzęt. My mamy wszysto z Boscha i pisze na sprzęcie made in germany wszystko chodzi jak ta lala

Cytat:
dziewczyny udało sie zamowic drzwi i parapety zadzwonilismy do kolesia i poczekal na nas po zamknieciou sklepu
A drzwi zewnętrzne czy wewnętrzne? Pokaż

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Jeszcze szukamy oferty jutro musze obdzwonić pensjonaty jak Tż wroci z pracy bo jeszcze nie wiadomo czy w piatek nie jedzie w delegacje i dopiero w sobotę moglibyśmy wyjechać
Spoko, my załatwialiśmy nocleg 3 dni przed wyjazdem.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 07:53   #4778
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
martucha fajna ta podloga.My tez myslimy o jakiejs ciemniejszej.
ja na bank chce ciemniejsza na jasne nawet nie patrze a fe

Cytat:
bardzo ładne a cena jeszcze do zniesienia, widac, ze sa dobre gatunkowo i jeszcze ta gwarancja

milego dnia
no wlasnie nie dosc ze sa super bo ciesza oko, to jeszcze znajomi maja je w domku i super sie prezentuja, a w sklepie no niepotrafilismy sie na nie napatrzec.. no a ta gwarancja to serio cos...

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Martucha zastanówcie sie nad deska barlinecką - cena podobna, bo tez w okolicach 100 zł, ale z naturalnego drewna. Jesli chcecie juz zapąlcić tak duzo za panel, to myśle, ze że warto to przemyśleć. Deska barlinecka jest naprawdę super, moi rodzice maj, i nawet po nieszczesnym zalaniu pokoju nic się z nia nie stało ( pękl wężyk od bidetu). Jak jest w promocji, to mozna ją właśnie po 100 zl. wyrwać.
Co takiego http://www.allegro.pl/item1067331775...ife_3_lam.html
http://www.allegro.pl/item1082065479...er_okazja.html
Czesto jest promocja na nia w marketach.
myslelismy o desce ale nic nam sie niepod0oba, strasznie nas kreci ta vfuga no i do tego te 25 lat gwarancji nigdzie na deske tyle niedostaniemy, a wczoraj siedzalam troche na forach i czytalam o tej firmie i ludzie sobie chwala ze maja juz kilka lat i nic sie z tym niedzieje i wogole.. zadna firma nie da ci takiej gwarancji jak ma tandetny produkt
one sa laminowene super klasy bo klasa ścieralności: AC4, klasa używalności: I32 wiec dla nas bosko

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
wszedzie sie zbiera kurz ale jak ma cos wygladac fajnie to czemu nie... ja jestem nia zachwycona i zdecydowana

a wogole napisalam do fotografa ze sie ciesze itd.. zeby podal termin spotkania i wogole, i taki dreszcz emocji czuje - pierwszy raz mam przed wojtkiem tajemnice hahaha serio, juz wczoraj mnie korcilo zeby mu powiedziedziec ale bylam cicho.. ale mnie zżerało czuje sie jakbym jakies podwojne zycie prowadzila hahahahaha walnieta jestem
Stary 2010-06-17, 07:54   #4779
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Cześć i czołem

Maja...bilet niestety nie został sprzedany. TO chłopak mojej koleżanki tak naprawdę miał do sprzedania i w końcu wziął kolegę w ramach prezentu.

Wczorajsza sesja foto została przełożona na inny termin.

Bierze mnie jakieś choróbsko, gardło boli, kicham, katar....ooo masakra...buuuuu
no to fajny prezent kolega zrobił
A ja bym sobie poszła, ale kasy brak, ech
I na Serja Tankiana bym sobie w niedziele poszła, oj poszła...

Cytat:
a wogole napisalam do fotografa ze sie ciesze itd.. zeby podal termin spotkania i wogole, i taki dreszcz emocji czuje - pierwszy raz mam przed wojtkiem tajemnice hahaha serio, juz wczoraj mnie korcilo zeby mu powiedziedziec ale bylam cicho.. ale mnie zżerało czuje sie jakbym jakies podwojne zycie prowadzila hahahahaha walnieta jestem

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2010-06-17 o 08:08
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 07:57   #4780
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:02   #4781
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki
wpadlam sie tylko przywitac bo oczywisice tyle naskrobalyscie ze nie mam kiedy tego przeczytac ehh moze wreszcie uda mi sie byc z wami w miare na biezaco... u mnie sredni...rocznica 2 beznadziejna nio, ale coz zrobic czasem tak bywa..
co do lodowek ja mam jedna beko i faktycznie nie za bardzo jest ona ,a druga elektrolux ta bez rozmrazania i jest super
Przykro mi, że rocznica nie była taka jaką byś sobie wybaczyła, ale pocieszające jest to, że kolejna przed Wami. Mam nadzieje, że ta już będzie super!

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no lodówki bez rozmrażania to swietna rzecz- moi rodzice mają i są zaadowoleni bardzo
I ja sobie innej nie wyobrażam! NIe znoszę rozmrażania lodówki, więc to jest najlepsza opcja!

Cytat:
dziewczyny udało sie zamowic drzwi i parapety zadzwonilismy do kolesia i poczekal na nas po zamknieciou sklepu
Super, że nie musicie tego odkładać na następny tydzień!

Cytat:

fotograf odpisallllll : ZGODZIL SIE:

i jak milo napisal - zaczal normalnie czesc Marta bez zadnych oficjałow- i napisal ze gratuluje i ze musimy sie spotkac ugadac miejsce i wszystko co jak chce jak ma wygladac no i napisal "z najwiekszą przyjemnością zrobie zdjęcia tak fotogenicznej modelce"
ale mi fajnie
Super, że się zgodził! Mam nadzieje, że pochwalisz się jakimiś zdjęciami

A co do tego, że czujesz, że prowadzisz podwójne życie, to żebyś za chwile nie miała wyrzutów sumienia jak przy romansie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie kciuki jutro mam kontrole z sanepidu i jeszcze moj przełożony poszedł na urlop wiec zostałam z tym sama mam nadzieje ze mandatu nie dostaniemy
Spokojnie, będzie dobrze, ale kciuki są!

Kochane, wczoraj zrobiłam bibliografie, dzisiaj w planach dopracowanie przypisów i idę dzisiaj do promotora, zeby dowiedzieć się na kiedy mam oddać pracę. Więc kciuki Wasze tez mi się przydadzą

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 08:04   #4782
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
siedze ale mnie korcilo.. ale skoro wczoraj "na goraco z podniecenia ze sie zgodzil i tej radosci hahaha" nie powiedzialam to teraz jak emocje opadly to juz nie powiem.. wiesz ja jestem wariatka w goracej wodzie kapana
ale serio to 1 rzecz o ktorej niepoweidzialam wojtkowi...
Stary 2010-06-17, 08:06   #4783
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

dziewczyny doradzcie co lepiej kupic dla 3-latka

taka tablicę http://www.alexis.com.pl/index_pl.htm

czy taki stolik http://www.alexis.com.pl/index_pl.htm

no i link nei wyszukuje
trzebva w prawym górnym rogu wpisać - tablica - lub - stolik

i wyszukuje

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:15   #4784
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Super, że się zgodził! Mam nadzieje, że pochwalisz się jakimiś zdjęciami

A co do tego, że czujesz, że prowadzisz podwójne życie, to żebyś za chwile nie miała wyrzutów sumienia jak przy romansie
hahahahahaha nigdy nie mialam romansu i nie wiem jak to szybko przebiega te zmiany w psychice.. ale jestem na etapie euforii i podniecenia mam nadzieje ze szybko zrobimy zdjecia i niedojdzie do wyrzutow sumenia bo sie wygadam a chce mu to dac na prezent rocznicowy ale jak juz bedzie po sesji to wszystko minie

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
dziewczyny doradzcie co lepiej kupic dla 3-latka

taka tablicę http://www.alexis.com.pl/index_pl.htm

czy taki stolik http://www.alexis.com.pl/index_pl.htm

no i link nei wyszukuje
trzebva w prawym górnym rogu wpisać - tablica - lub - stolik

i wyszukuje
jedno i drugie mam w przedszkolu - sa fajne no ale zwroc uwage na 2 rzeczy - jaki wielki pokoj ma 3latek - jak maly to stolik odpada tablice mozna zlozyc i wsunac miedzy meble, no i czy czasem nie ma stolika juz w pokoju 2 mu sie nie przyda... jesli chodzi o minus tablicy to 4 latek owszem 3 latkowi takie rysowanie moze byc niewygodne ale sa tam magnesy itd wiec nie jest zle... no i zeby wiedzial ze rysuje pisakiem tylko na tablicy a nie na scianie ( u mnie taka tablica jest u 5 latkow i dziewczynki super sobie na tym rysuja) znowu stoliczek jest na balkonie u 4 latkow i dzieciaki lubia tam siedziec.. no ale wszystko zalezy od wielkosci pokoju zebys tylko takim prezentem klopotu niezrobila...
ja bylabym za tablica szczegolnie ze mozna latwo zlozyc.. i schowac ale niech inni sie wypowiedza
Stary 2010-06-17, 08:19   #4785
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
anula moi rodzice maja indesita i nie dosc ze cicha to sie z nia nic od 5? lat nic nie dzialo
o takiego z ograglymi brzegami:
http://www.videolux.pl/galeria/Produ...AAN_34_VPS.jpg
Ja nie mówię, że wszystkie się psują, po prostu czytałam dużo o lodówkach wczesniej i były takie opinie, że tej marki dużo do serwisów trafia

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Kliwia- moj TZ tez nosil aparat jeszcze przed slubem i z noszeniem retencji tez mial problem- tzn lekka fuszere odwalił bo nie chcialo mu sie go zakladac. no i efekt takiz e sie lekko skrzywila jedna jedynka ale nie jest i tak zle bo przed aparatem mial koszmarne zeby
Ja staram się co noc zakładać retencyjny, tak mało romatycznie, ehh jeszcze rok musze zakładać...

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
madzialenka takie kuchnie "lakierowane" są bardzo niepraktyczne w sumie to tylko na zdjeciach dobrze wygladaja.Bo tak w realu to wszystko na nich widac ,kazdy odcisk palca Wyobraz sobie jakie to musi byc meczace takie ciagle wycieranie szafek w kuchni ostatnio bylismy ogladac w sklepie meble kuchenne i takie prezentowaly sie najgorzej
Nie zgodzę się. My mamy kuchnię na wysoki połysk białą i nie widać brudu ani odcisków, prędzej na uchwytach, bo mamy relingi chromowane i jest dużo odcisków, ale wbrew pozorom nie jest taka niepraktyczna.

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
atomufka oczywiscie ze Ci napisze
kran znalazlam najtanszy w sklepie w allegro za 258 z kurierem w cenie.
kuchenke do zabudowy amica wynalazlam za 1360 z dostawa
okap candy do zabudowy szafkowej 360
lodowke mamy juz.
To drogo zapłaciłaś. My za swoją dalismy jakieś 150 zł w promocji i nawet widzę, że na allegro tez są tańsze
http://www.allegro.pl/item1075733122...arbo_best.html
Cytat:
Wariatka
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 08:20   #4786
Gucia0987
Zakorzenienie

Martucha, a gdzie Ty chcesz mieć tą sesję? Taką w studiu, czy raczej plener, czy u Was w mieszkaniu?

Stary 2010-06-17, 08:21   #4787
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
siedze ale mnie korcilo.. ale skoro wczoraj "na goraco z podniecenia ze sie zgodzil i tej radosci hahaha" nie powiedzialam to teraz jak emocje opadly to juz nie powiem.. wiesz ja jestem wariatka w goracej wodzie kapana
no jesteś
Cytat:
ale serio to 1 rzecz o ktorej niepoweidzialam wojtkowi...
to Ty tak o wszystkim mówisz? o wszystkim, wszystkim?
Stary 2010-06-17, 08:25   #4788
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

Cytat:
hahahahahaha nigdy nie mialam romansu i nie wiem jak to szybko przebiega te zmiany w psychice.. ale jestem na etapie euforii i podniecenia mam nadzieje ze szybko zrobimy zdjecia i niedojdzie do wyrzutow sumenia bo sie wygadam a chce mu to dac na prezent rocznicowy ale jak juz bedzie po sesji to wszystko minie

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

jedno i drugie mam w przedszkolu - sa fajne no ale zwroc uwage na 2 rzeczy - jaki wielki pokoj ma 3latek - jak maly to stolik odpada tablice mozna zlozyc i wsunac miedzy meble, no i czy czasem nie ma stolika juz w pokoju 2 mu sie nie przyda... jesli chodzi o minus tablicy to 4 latek owszem 3 latkowi takie rysowanie moze byc niewygodne ale sa tam magnesy itd wiec nie jest zle... no i zeby wiedzial ze rysuje pisakiem tylko na tablicy a nie na scianie ( u mnie taka tablica jest u 5 latkow i dziewczynki super sobie na tym rysuja) znowu stoliczek jest na balkonie u 4 latkow i dzieciaki lubia tam siedziec.. no ale wszystko zalezy od wielkosci pokoju zebys tylko takim prezentem klopotu niezrobila...
ja bylabym za tablica szczegolnie ze mozna latwo zlozyc.. i schowac ale niech inni sie wypowiedza

no to tak Szymonek ma duzy swoj pokój i jadalnia gdzie na codzien biega tez jest wielka balkon teszspory
nie ma aani stolika ani tablicy wiem bo zapalczywie maluje po ścianach i jak bylismy ostatnio to zwrociłam na to uwagę

znaczy sie swietnie wychodzi mu malowanie kredkami po ścianach w jadalni juz wymalował sporo ostatnio jak babcia nie zauwazyła to dorwał krem nivea ai maja piekne jego łapki poodbijane na scianach

ta tablica jest z jednej strony na krede z drugiej na mazaki suchościeralne a stolik tylko na mazaki
do kazdego mozna dopiąć kartki bo takie trzymaczki są od góry

noi ceny stolik 99,00 u nas a tablica 209,00

Stary 2010-06-17, 08:28   #4789
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Wariatka

Cytat:
Martucha, a gdzie Ty chcesz mieć tą sesję? Taką w studiu, czy raczej plener, czy u Was w mieszkaniu?
no wlasnie fotograf sie mnie pytal - tzn poweidzial ze jak sie spotkamy to ustalimy czy to ma byc w studio czy w jakims innym wyjatkowym i ciekawym miejscu - ale w domu napewno nie bo moj wojtek roznie wraca z pracy czasem o 17 a czasem o 11 i niechcialabym miec suprajsa

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
no jesteś

to Ty tak o wszystkim mówisz? o wszystkim, wszystkim?
no o wszytkim od zawsze odkad jestesmy razem a jak czegos mu niepowiedziala to odrazu mi sie cos wkrecilo i mu mowilam oczywiscie nie gadam mu jakis ******* w stylu ze pisalam z wami o panelach albo cos.. o tym co wazne to owszem no i jesli jakas przyjaciolka cos mi powie i chcce zeby to bylo miedzy nami to owszem - mowie mu ze sie z nia widzialam i ze jest np ciezko ale nic mu nie powiem i on nie pyta szanuje to.. zreszta on tez mi wszytko gada to widac bo nawet jak wychodzi gdzies z kolegami to tak czesto sie z nimi widzimy i tak otwarcie o wszystkich wypadach gadamy ze odrazu by to wyszlo ze cos jest nie tak..

pozatym naprawde prowadzimy "otwarty dom" otwarty na znajomych non stop ktos u nas jest w weekendy nocuje albo cos.. a do tego otwarty dla siebie ciagle gadamy, mowimy sobie wszytko nawet jak sie posprzeczamy to trwa to u nas 5 minut bo wszytko musimy sobie wyjasnic - moze dlatego jest miedzynami tak dobrze
Stary 2010-06-17, 08:31   #4790
klion78
Zadomowienie

martucha zaklinam Cię abyś milczała

anika ja też jestem za tablicą, choć tak duża różnica w cenie to raczej argument za stolikiem.
Stary 2010-06-17, 08:33   #4791
martucha84
Zakorzenienie

anika222 jak napisalas wiecej szczegolow to calkowicie zmienia postac rzeczy jesli ma balkon to ja jestem jak najbardziej za stolikiem - bedzie mu wygodniej, na balkonie tarasie sie zajmie soba nie dosc ze na swiezym powietrzu to jeszcze poryusuje zawsze mozna to potem do kuchni przeniesc i jak beda gotowac to bede mieli na niego oko.. myslalam ze on taki blokowy chlopak w malym mieszkanku ale jak ma takie zaplecze miejscowe to zdecydowanie stolik - bedzie mu wygodniej naprawde a stolik przyda sie tez do innych rzeczy - plastelina jak dadza podkladke, cos przekasic jakiegos owoca czy cos.. STOLIK
Stary 2010-06-17, 08:36   #4792
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
no o wszytkim od zawsze odkad jestesmy razem a jak czegos mu niepowiedziala to odrazu mi sie cos wkrecilo i mu mowilam oczywiscie nie gadam mu jakis ******* w stylu ze pisalam z wami o panelach albo cos.. o tym co wazne to owszem no i jesli jakas przyjaciolka cos mi powie i chcce zeby to bylo miedzy nami to owszem - mowie mu ze sie z nia widzialam i ze jest np ciezko ale nic mu nie powiem i on nie pyta szanuje to.. zreszta on tez mi wszytko gada to widac bo nawet jak wychodzi gdzies z kolegami to tak czesto sie z nimi widzimy i tak otwarcie o wszystkich wypadach gadamy ze odrazu by to wyszlo ze cos jest nie tak..

pozatym naprawde prowadzimy "otwarty dom" otwarty na znajomych non stop ktos u nas jest w weekendy nocuje albo cos.. a do tego otwarty dla siebie ciagle gadamy, mowimy sobie wszytko nawet jak sie posprzeczamy to trwa to u nas 5 minut bo wszytko musimy sobie wyjasnic - moze dlatego jest miedzynami tak dobrze
aa, no takie, to normalne
Bo tak przeżywałas, że wszystko, wszystko mówisz, to już myślałam, że to z tych par, o jakich słyszłam, co gadają sobie naprawdę o wszystkim - łącznie ze szczegółami fizjologicznymi czy wypaplywaniem czyiś zwierzeń

Ale gaduła, to Ty jesteś
Stary 2010-06-17, 08:44   #4793
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

no wlasnie fotograf sie mnie pytal - tzn poweidzial ze jak sie spotkamy to ustalimy czy to ma byc w studio czy w jakims innym wyjatkowym i ciekawym miejscu - ale w domu napewno nie bo moj wojtek roznie wraca z pracy czasem o 17 a czasem o 11 i niechcialabym miec suprajsa
No to faktycznie w domu odpada.

Ja mam wizję sesji w studiu na białym tle, albo ubrana na biało. Jedna z opcji to oczywiście w męskiej koszuli Ciekawe, czy jak będę w ciąży to spełnie te wizje

Cytat:
no to tak Szymonek ma duzy swoj pokój i jadalnia gdzie na codzien biega tez jest wielka balkon teszspory
nie ma aani stolika ani tablicy wiem bo zapalczywie maluje po ścianach i jak bylismy ostatnio to zwrociłam na to uwagę

znaczy sie swietnie wychodzi mu malowanie kredkami po ścianach w jadalni juz wymalował sporo ostatnio jak babcia nie zauwazyła to dorwał krem nivea ai maja piekne jego łapki poodbijane na scianach

ta tablica jest z jednej strony na krede z drugiej na mazaki suchościeralne a stolik tylko na mazaki
do kazdego mozna dopiąć kartki bo takie trzymaczki są od góry

noi ceny stolik 99,00 u nas a tablica 209,00
Kochana i jeden i drugi pomysł mi się podoba, chociaż raczej nie kupowałabym tablicy na kredę, bo później całe mieszkanie będzie w pyle i kredą to dopiero super się maluje po podłodze i ścianach...

Stary 2010-06-17, 08:45   #4794
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

http://www.allegro.pl/item1073209024...a_tablica.html

znalazlam taka aukcję ale tu chyba nei mozna pisac po tym stoliku w sensie po blacie...........
http://www.allegro.pl/item1073777882...a_schowek.html

ta tablica jest dwustronna na krede i na mazaki

Edytowane przez anika222
Czas edycji: 2010-06-17 o 08:47
Stary 2010-06-17, 08:48   #4795
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
aa, no takie, to normalne
Bo tak przeżywałas, że wszystko, wszystko mówisz, to już myślałam, że to z tych par, o jakich słyszłam, co gadają sobie naprawdę o wszystkim - łącznie ze szczegółami fizjologicznymi czy wypaplywaniem czyiś zwierzeń

Ale gaduła, to Ty jesteś
jestem gadula przeokrutna : serio serio : ale zwierzen nieprzekazuje bo wiem ze nie wolno, zreszta jak wojtek jest z kumpelm gdzies i tylko powie ze nie moze mi powiedziec co mowil bo to dotyczy aski baski czy cos i ze czul by sie glupio to tez nie naciskam ale to tak naprawde jedyna rzecz o ktorej sobie nie mowimy... no moze jeszcze jakiej wielkosci kupe hahahahahahahaha zartuje hahahahaha wogole nieporuszam takich tematow chociaz teraz jak jestem w ciazy i maly mnie kopnie mocno z glowki w pecherz to czasem mowie ejj w hydraulice siedzisz a zona cieknie hahaha ale to bardziej na jaja...

no i znowu sie rozpisalam

dzis ide na szkole rodzenia - bedziemy cwiczyc, uczyc sie oddychania i technik masazu
Stary 2010-06-17, 08:50   #4796
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

A ja wpadłam się przywitać i pożegnać, bo już mnie raczej dzisiaj nie będzie. Wstałam wcześnie rano i zrobiłam pranie, a potem zadzwonił mąż, że dzisiaj będzie w domu koło 20 dopiero więc jadę do mamy, bo sama w domu tyle godz. nie wytrzymam. Miłego dnia
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 09:24   #4797
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam wizję sesji w studiu na białym tle, albo ubrana na biało. Jedna z opcji to oczywiście w męskiej koszuli Ciekawe, czy jak będę w ciąży to spełnie te wizje
o tak w meskiej koszuli... ;D wogole mam milion pomyslow co chwile nowy...

Cytat:
http://www.allegro.pl/item1073209024...a_tablica.html

znalazlam taka aukcję ale tu chyba nei mozna pisac po tym stoliku w sensie po blacie...........
http://www.allegro.pl/item1073777882...a_schowek.html

ta tablica jest dwustronna na krede i na mazaki
hmm z tym pyleniem kredy gucia ma racje... niedajboze jeszcze potem palca do oka wsadzi... moze serio bezpieczniej bedzie stolik..

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
A ja wpadłam się przywitać i pożegnać, bo już mnie raczej dzisiaj nie będzie. Wstałam wcześnie rano i zrobiłam pranie, a potem zadzwonił mąż, że dzisiaj będzie w domu koło 20 dopiero więc jadę do mamy, bo sama w domu tyle godz. nie wytrzymam. Miłego dnia
no to do jutra
Stary 2010-06-17, 09:43   #4798
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
no jasne jak tylko się będę przeprowadzać do Wrocka to zaraz porywam Cię na ploty

Co do rozmowy mojego meza to wpuscili go ale ponoc bylo ciezko... 2 godziny go maglowali, jakies testy psychologiczne rozwiazywal z pytaniami typu: czy woli chodzic do kina czy biegac..., troche po angielsku, troche odnosnie stanowiska ktore mialby objac... zobaczymy, ale tz raczej nie byl w euforii ze bylo super... zreszta powiedzial ze odniosl wrazenie ze oni kogos szukaja i chca otworzyc jakies stanowisko ale dokladnie nie wiedza jakie i po co ehhh... i tak jest teraz w wiekszosci firm, no ale zobaczymy teraz pozostaje tylko czekac

A co do klodki to moze na rocznice slubu?

Cytat:
nooo to sesja bedzie piekna ja tez zawsze jak robie jakas niespodzianke dla tz to nie moge sie opanowac zeby mu nie wygadac, dlatego rozumiem co czujesz ale musisz byc twarda hehehe

Cytat:
Kochane, wczoraj zrobiłam bibliografie, dzisiaj w planach dopracowanie przypisów i idę dzisiaj do promotora, zeby dowiedzieć się na kiedy mam oddać pracę. Więc kciuki Wasze tez mi się przydadzą
trzymam kciuki

Co do czeresni to wlasnie pozarlam kolejny talerz nie rozpolawiam ich bo jakby sie okazalo ze maja jakies robaki to by mi od razu apetyt przeszedl A do pierwszego robaka smakuja wysmienicie
A najbardziej lubie takie wczesne czeresnie... twarde i czerwone... tych czarnych nie lubie bo sa dla mnie za slodkie

A w ogole to wczoraj w pracy juz bylo lepiej... bylam na zmianie z taka sympatyczna dziewczyna i mimo ze bylo duzo przyjazdow to starala sie mi jak najwiecej pokazac wiec sie troche nauczylam i nawet pare osob sama zameldowalam hehe no i zlozylam sie na ten prezent
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 09:51   #4799
martucha84
Zakorzenienie

SAMBA trzymam kciuki za meza co do tajemnic to widzisz jaka mam teraz zagwostke ale dam rade
czeresni sie wczoraj obrzarlam dzis pociskam truskawki ze smietana aaaa co do pracy to widzisz!!!! wiedzialysmy ze tak bedzie
jestes pewno cholernie ambitna i juz bys wszytko chciala.. a to sie tak nie da powoli i dasz rade dobrze ze sie zlozylas
Stary 2010-06-17, 10:03   #4800
bzyczka1
Zakorzenienie

Mona a jak z serwisem?? my w zasadzie to sprzęt mamy z amici, pralkę, lodówkę i kuchenkę. Nic się nie psuje. działa jak trzeba no i serwis w razie czego w Polsce i części tańsze mąż mi zapowiedział że sprzęt ma nam starczyć na najbliższe 10lat więc cena części jest dla mnie ważna

W ogóle to mój tż wymyślił że zaraz 1 jak wypłata na konto wpłynie to wyjeżdżamy na wakacje, a nie mamy jeszcze nic kupionego (no ale to najmniejszy problem), większym problemem dla mnie będzie to że 4 lipca mam dostać okres, a jedziemy pod namiot ciężko będzie na pole namiotowe, takie cywilizowane ale i tak ciężko będzie.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości