Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 21:48   #1591
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2

De, niestety nie ma chyba innego wyjścia
Joanna, ja mieszkałam 23 lata na Chojnach i uwielbiam je. Potem przez chwilę w Śródmieściu, przez chwilę w Sieradzu u teściów, prawie rok w Anglii... A od dwóch lat na Retkini właśnie i tez mi się bardzo podoba

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 21:51   #1592
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
No i chyba jednak nie myknę
Joanna, a gdzie konkretnie jeśli mogę spytać? Tzn. w której szkole?
Fajnie z tą wodą, tak słyszę już od paru lat i cały czas wydaje mi się, że "nasza" woda jest jednak trochę twardsza, gorzej wpływa na moją cerę, niż np. woda, której używam jadąc do rodziny w świętokrzyskim lub na działce w sieradzkim.

Pracuję w gimnazjum 22 na Kusocińskiego.

Więc i ja mykam, bo dziś ciężki dzień był. Dobranoc!

Edytowane przez Joanna131
Czas edycji: 2010-06-16 o 21:54
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:04   #1593
kretencja
Zakorzenienie

No to nie wiem, może w świętokrzyskim jest lepsza? W Sieradzu rzeczywiście chyba jest bardziej miękka, ale z kolei zapach mi nie bardzo dopowiada...
Tak czy owak u nas jest też dobra. Zdarzało mi się mieć styczność z kranówą w Poznaniu czy Warszawie, to po prostu porażka. SYF
A to gimnazjum, w którym pracujesz, to jest prawie vis a vis przedszkola, gdzie ja pracuję Może kiedyś na siebie wpadniemy (choć jestem teraz na l4, ale kto wie ). Na zdjęciu w awatarze to Ty? Ciekawe czy bym Cię poznała

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

No, też już naprawdę uciekam, jutro będę nadrabiać
Dobranoc wszystkim!

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-16, 22:24   #1594
Ishka
Zadomowienie

Anecka Ten wózek za 130zł z dowozem gratis napewno bym nie kupiła bo on ma tylko taka nakladke na zime zakladana na spacerówke przypatrz sie zdjęcią i wogole cos za tanio i facet za free by przywiozł to daje do myslenia troche...
Ja juz Ci rano pisałam na temat wózków i na temat tego ATLANTICA bo go mam i wiem że chociaż nie taki ciezki ale za to jest bardzo skrętny da sie prowadzic jedna reką i ci najwazniejsze jest zgrabny ale nie wywrotny przez szeroki rozstaw kół z tyłu
Wybór nalezy do Ciebie ale mysle ze za te 320zł sie bardzo oplaca ja kupiłam za 330zł z odbiorem ale osobistym. Mam nadzieje że pomogłam
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:27   #1595
Weronisia
Zakorzenienie

Ja już znikam. Życzę miłej nocki.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:34   #1596
Ishka
Zadomowienie

Anecka ja tam zadnej tektury nie mam bo cała spacerówke sie sciąga do prania wiec jakby była tektura to by sie rozwaliła heh wiem bo ja juz prałam i jest w takim stanie jak przedtem a spacerówka bardzo obszerna jesli chodzi o te wszystkie nowoczesne dosc spacerówki. No ale Ty juz musisz podjąc decyzje kazdemu co innego sie podoba
Stary 2010-06-16, 22:36   #1597
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

czeeeść, dwa dni nie zaglądałam a już tyle czytania muszę nadrobić więc zasiadam do lektury ściskam prawie mocno!!

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:40   #1598
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ishka Pokaż wiadomość
Anecka Ten wózek za 130zł z dowozem gratis napewno bym nie kupiła bo on ma tylko taka nakladke na zime zakladana na spacerówke przypatrz sie zdjęcią i wogole cos za tanio i facet za free by przywiozł to daje do myslenia troche...
Ja juz Ci rano pisałam na temat wózków i na temat tego ATLANTICA bo go mam i wiem że chociaż nie taki ciezki ale za to jest bardzo skrętny da sie prowadzic jedna reką i ci najwazniejsze jest zgrabny ale nie wywrotny przez szeroki rozstaw kół z tyłu
Wybór nalezy do Ciebie ale mysle ze za te 320zł sie bardzo oplaca ja kupiłam za 330zł z odbiorem ale osobistym. Mam nadzieje że pomogłam
Juz cena poszla powyzej 400zl wiec odpadlam Ale dzieki bardzo! A ten wozek za 130, wiesz koles czesto jest w legnicy to spox, a pytalam o pare rzeczy to np nie ma barierki na spacerowke, gondola nie jest wyjmowana w sensie nie ma nosidelka, a to mi jest potrzebne.

Cytat:
Napisane przez essence30 Pokaż wiadomość
czeeeść, dwa dni nie zaglądałam a już tyle czytania muszę nadrobić więc zasiadam do lektury ściskam prawie mocno!!
Dwa dni? wspolczuje nadrabiania

Ide spac, DOBRANOC.

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 22:45   #1599
sanderinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Nie wierzę
Ja też walczę z lodami i niezdrowym żarciem. Jem co prawda dużo warzyw i owoców, ale wzięło mnie na smażone, a szczególnie na frytki, których nie jadałam oraz na pizze.
No ale jak tu się powstrzymać, jak ja ciągle myślę o jedzeniu?

Jak tobie się uda zerwać z lodami, to ja też zerwę
łooo a ja tak zawsze lubiałam frytki i pizze czego na szczeście po mnie nie widać a teraz to nawet jakbym chciała zjeśc to nie mogę bo

Cytat:
Kobiety przestańcie, bo się schowam jak struś w piasek

Wiecie... mi się te wszystkie rzeczy wydają takie oczywiste i dziwiłam się, że czegoś nie wiecie itp. Ale teraz jak się zastanowiłam jak to było, gdy czekałam na moje pierwsze dzieciątko i potem jak się z nią obsługiwałam to wcale się wam nie dziwię To nie było aż takie łatwe. Dużo rzeczy nie wiedziałam, mimo że wszystko czytałam itp. Albo pisali za dużo i w życiu wychodziło łatwiej, a to co przeczytałam tylko mi utrudniało.

A więc spoko. Jak czegoś nie wiecie, a ja będę wiedzieć, to się chętnie podzielę spostrzeżeniami Możliwe, że nie popełnicie wielu błędów, które ja popełniłam przy pierwszym dziecku

A co do glukozy.... to w Niemczech chyba czegoś takie się nie robi. W poprzedniej ciąży nie miałam robionej glukozy. A teraz jestem w 21 tc i gin też nic nie mówił. To chyba jakiś polski zwyczaj

no moje pierwsz maleństwo bedzie i troche sie martwie jak to bedzie bo nie wiem czego sie spodziewać co i jak a ostatnio sie zastanawiałam czy położna pokaże jak przewinąć dziecko
ciesze sie ze tu mam kogo zapytać

Cytat:
Napisane przez Anecka Pokaż wiadomość
no co

Wiecie co, poczytalam o tym wozku Atlantic Espiro i tam niby wada jest cala spacerowka, poniewaz jest "dziura" nie styka sie siedzisko z pleckami i ze ponoc to sama tektura choc wierzyc mi sie nie chce

Najbardziej chodzi mi o wygode i masz tu babo placek. Ten co obserwuje nie ma przekladanej raczej raczki a ponoc to BARDZO wygodne przy slonku (?) No nie wiem co robic, bo wizualnie mi sie najbardziej podoba ale zeby to bylo funcjonalne na zime.. i na snieg ewentualny Choc powiem szczerze, ze bede sie bala chyba wyjsc z dzieckiem na mroz

Z drugiej strony ten adbor ciezki duzy i wygladal na bardzo stabilny i wygodny..
no właśnie jak jest ze spacerami ?? i od kiedy można z takim maluszkiem wyjść na mróz??

Cytat:
Monikaa może ci wyrósł torbiel. Niektórym kobietom wyszedł w ciąży. Trzeba to obserwować, a w szpitalu pewnie lepiej to zbadają.
Lekarzem tym prywatnym sie nie przejmuj. No chyba głupi nie jest i wie ile kosztują jego wizyty.
u mnie gin za samo "dzien dobry" prywatnie bierze 170 zl

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
Monnikaaa, . Musisz być dobrej myśli dla malucha.

Ja też już się boję szpitala (mam na myśli poród), tzn. poród jak poród, ale szpital! Ja nigdy nie byłam w szpitalu... Mam nadzieję, że często będzie mnie rodzinka odwiedzać. Gdybym się tak strasznie nie bała komplikacji, to chyba myślała o porodzie w domu...
.
I co rano problem z ciuchami...
u mnie problem z dopieciem spodni bo cisną troche
też sie boje porodu ale narazie o tym nie myśle

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Joanna, ja byłam w szpitalu 2 razy, za każdym razem na chirurgii ginekologicznej. Szpital wielki, taka masówa totalna, jedzenie podłe, ale ogólnie nie było tak strasznie. Trzyosobowe sale (a wiem, że w niektórych szpitalach są i sześcioosobowe ), miłe i pomocne pielęgniarki, możliwość odwiedzin przez cały dzień (od 8 do 20). Ogólnie to oczywiście nie lubię być w szpitalu, bo strasznie mi tęskno do męża, mam duże kłopoty z uśnięciem bez niego, ale jednocześnie są momenty, kiedy panuje całkiem miła atmosfera na oddziale - wieczorem, kiedy odwiedzający powoli się rozchodzą do domów, ruch się zmniejsza, gdzieś ktoś ogląda wiadomości czy film wieczorny, w korytarzu przy stoliku spotykają się babki z kilku sal, żeby poplotkować... Trochę jak na koloniach Nie jest tak strasznie
A Kopernik, gdzie chcę rodzić, ma podobno bardzo mały, kameralny oddział, przystosowany do porodów rodzinnych, więc myślę, że nie jest tam tak źle... Gdzie Ty planujesz rodzić, Joanna? Rozmawiałam już chyba z Edzią na ten temat, ale nie pamiętam, co Ty pisałaś.
u nas są takie

Cytat:
ponoc specjalny jest jakis proszek Lovella czy cos takiego

jesli chodzi o aukcje z quinny to tam byla opcja 300zl kup teraz
jest Lovella i są płatki mydlane ja prałam w płatkach mydlanych

odpisałam

mężuś i żonusia

[*] Sewerynek[*]
[*] Jarek[*]

sanderinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 23:16   #1600
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Uwaga, dziewczyny!

Tak wygląda brzuch po całodziennym wpieprzaniu - tak więc strzeżcie się!!!

irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 06:15   #1601
Biejatka
Rozeznanie

Dzień dobry kobietki a raczej mamusie :P

Wstałam jak nowo narodzona- ból głowy narazie odszedł

Czytałyście może o tym jaki wpływ ma muzyka na rozwój dziecka w brzuszku i potem już na świecie? Ja już niejednokrotnie spotkałam się z tym, że dziecko pamięta nie tylko głos mamy, ale też muzykę której mama słuchała jak było w brzuszku, a po urodzeniu przy tej samej muzyce się uspokaja.
Ze względu na moją pracę, już nastraszyłam tż, że jak wrócę do pracy to będzie musiał cały dzień dziecku puszczać mszę żeby je uspokoić Nie ucieszył się :P

Od rana prasuje małej ubrania na zakończenie roku przedszkolnego, tak mi się jakoś łezka w oku zakręciła jak pomyślałam, że to już koniec, teraz przez najbliższe 15 (jak nie wiecej) lat, tylko szkoła- biedne dziecko.

A ... i czuję w brzuszku takie bąbelki, albo głaskanie, tak troszkę po lewej- tż się śmieje że mam gazy lub coś podobnego, ale ja wiem, że to maluszek Teraz czekam na pierwszego kopniaka
Młoda też nie umie się już doczekać- codziennie przystawia głowę do brzuszka i słucha dzidziusia- no i ciągle marudzi że tak długo musi czekać aż dzidzia będzie z nami, każe sobie liczyć miesiące, pory roku (bo powiedzieliśmy że dzidzia urodzi się jak będzie padać śnieg). Codziennie maglujemy to samo, ale cieszę się, że jest tak przejęta.

I jeszcze jedno, jako że sprawy o dziecko toczą się w sądzie do tej pory mieliśmy kuratora, przychodził co miesiąc, a już 3 miesiąc cisza, nikogo u nas nie było, tak myślę że może wznieśli nam opiekę kuratora- czyli jestem w staniie ukryć nie tylko ciążę, ale fakt posiadania dziecka też

Dzisiaj wieczorem będę miała ciężko w pracy, więc trzymajcie kciukasy

Edytowane przez Biejatka
Czas edycji: 2010-06-17 o 06:17
Biejatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 06:43   #1602
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Uwaga, dziewczyny!

E tam Moj po najedzeniu sie jest wiekszy Az sie boje, co bedzie w 7-9 miesiacu

---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość

Trzymamy

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 07:30   #1603
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Uwaga, dziewczyny!

ja mam taki i bez wpieprzania, ostatnio jak weszlam do ginekologa to mowi do mnie " co tam jak sie pani czuje przy koncowce?" mam brzuchol jak w 30 tygodniu a na wadze ani kolograma wiecej niz przed ciaza
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 07:32   #1604
Ishka
Zadomowienie

Witam kobietki

Ja cos ostatnio chodze bardzo poźno spać a i tak budze sie po 6stej i juz spac nie moge i wstaje heh nigdy wczesniej tak nie miałam

Irsin no no brzusio niezły heh ale mojego po najedzeniu nikt nie przebije hihi wieczorkiem moze zrobie zdjatko albo jak wróce z zakupów bo wtedy tez mi go wywala bardziej jak duzo chodze

Melabn ja mam wizyte we wtorek i przy okazji badanie połowkowe...i az sie boje wejsc tam na wage bo w domu nie mam i nie kontroluje zabardzo heh chociaz ostatnio jak byłam w 17tc to mialam 2kg na plusie...zobaczymy ile teraz bedzie...no i brzucholek pokaźny pozniej wkleje hehe

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-06-17 o 07:34
Stary 2010-06-17, 07:38   #1605
melabn
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam kobietki

Ja cos ostatnio chodze bardzo poźno spać a i tak budze sie po 6stej i juz spac nie moge i wstaje heh nigdy wczesniej tak nie miałam

Irsin no no brzusio niezły heh ale mojego po najedzeniu nikt nie przebije hihi wieczorkiem moze zrobie zdjatko albo jak wróce z zakupów bo wtedy tez mi go wywala bardziej jak duzo chodze

Melabn ja mam wizyte we wtorek i przy okazji badanie połowkowe...i az sie boje wejsc tam na wage bo w domu nie mam i nie kontroluje zabardzo heh chociaz ostatnio jak byłam w 17tc to mialam 2kg na plusie...zobaczymy ile teraz bedzie...no i brzucholek pokaźny pozniej wkleje hehe
zrzucimy po porodzie
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 08:38   #1606
Anecka
Zakorzenienie

Cytat:
Uwaga, dziewczyny!

PIEKNY

Cytat:
Napisane przez Biejatka Pokaż wiadomość
Dzień dobry kobietki a raczej mamusie :P

Wstałam jak nowo narodzona- ból głowy narazie odszedł

Czytałyście może o tym jaki wpływ ma muzyka na rozwój dziecka w brzuszku i potem już na świecie? Ja już niejednokrotnie spotkałam się z tym, że dziecko pamięta nie tylko głos mamy, ale też muzykę której mama słuchała jak było w brzuszku, a po urodzeniu przy tej samej muzyce się uspokaja.
Ze względu na moją pracę, już nastraszyłam tż, że jak wrócę do pracy to będzie musiał cały dzień dziecku puszczać mszę żeby je uspokoić Nie ucieszył się :P

Od rana prasuje małej ubrania na zakończenie roku przedszkolnego, tak mi się jakoś łezka w oku zakręciła jak pomyślałam, że to już koniec, teraz przez najbliższe 15 (jak nie wiecej) lat, tylko szkoła- biedne dziecko.

A ... i czuję w brzuszku takie bąbelki, albo głaskanie, tak troszkę po lewej- tż się śmieje że mam gazy lub coś podobnego, ale ja wiem, że to maluszek Teraz czekam na pierwszego kopniaka
Młoda też nie umie się już doczekać- codziennie przystawia głowę do brzuszka i słucha dzidziusia- no i ciągle marudzi że tak długo musi czekać aż dzidzia będzie z nami, każe sobie liczyć miesiące, pory roku (bo powiedzieliśmy że dzidzia urodzi się jak będzie padać śnieg). Codziennie maglujemy to samo, ale cieszę się, że jest tak przejęta.

I jeszcze jedno, jako że sprawy o dziecko toczą się w sądzie do tej pory mieliśmy kuratora, przychodził co miesiąc, a już 3 miesiąc cisza, nikogo u nas nie było, tak myślę że może wznieśli nam opiekę kuratora- czyli jestem w staniie ukryć nie tylko ciążę, ale fakt posiadania dziecka też

No to super, ze bol glowy poszedl sie bujać I tez slyszalam o tym ze muzyka wplywa na dziecko isie zastanawiam czy nie zmienic muzyki ktorej slucham bo slucham dosc ciezkiego rocka..

Ja tez rychy dziecka chyba wyczuwalam po lewej, zauwazylam ze wieczorami to musi brykac jesli to to, bo dalej nie jestem przekonana. Od rana znow czuje takie kopniaki, albo rozpychanie No i w ogole czuje taki ciezar na tej macicy tak jakby mnie cos ciagnelo neiwiem dziwne odczucie.

W ogole witam w piekny poranek, nie wiem czy dzis mam wizyte u lekrza czy jutro ale pojde jutro bo mam lenia zeby nogi ogolic dzis

Dziewczyny fajna ta ksiazka ciezarowka przez 9 miesiecy? Bo chce ja zalicytowac, widzialam ja w sklepie ale sie spieszylam wiec tylko tak zerknelam i wydaje mi sie ze to jest w jakiejs formie nie poradnika a czegos innego?

a w ogole to sie usmialam dzis jak sluchalam wywiadu z p. Zietkiem z Polskiej Partii Pracy Powiedzial, ze sedzia ktora wydala wyrok w sprawie p. Komorowskiego i Kaczynskiego bierze swoja wiedze stad skad P. Komorowski, czyli z wikipedii

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-06-17 o 08:40
Stary 2010-06-17, 08:38   #1607
kretencja
Zakorzenienie

Kobity, ale Wy produkujecie
Ishka, ja już od kilku tygodni tak mam, że budzę się wcześnie, wieczorem chce mi się spać później, niż kiedyś, a w ciągu dnia nawet tego nie odczuwam za bardzo. Jakby organizm skądś brał dodatkową energię

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-17, 09:15   #1608
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
PIEKNY

No to super, ze bol glowy poszedl sie bujać I tez slyszalam o tym ze muzyka wplywa na dziecko isie zastanawiam czy nie zmienic muzyki ktorej slucham bo slucham dosc ciezkiego rocka..

Ja tez rychy dziecka chyba wyczuwalam po lewej, zauwazylam ze wieczorami to musi brykac jesli to to, bo dalej nie jestem przekonana. Od rana znow czuje takie kopniaki, albo rozpychanie No i w ogole czuje taki ciezar na tej macicy tak jakby mnie cos ciagnelo neiwiem dziwne odczucie.

W ogole witam w piekny poranek, nie wiem czy dzis mam wizyte u lekrza czy jutro ale pojde jutro bo mam lenia zeby nogi ogolic dzis

Dziewczyny fajna ta ksiazka ciezarowka przez 9 miesiecy? Bo chce ja zalicytowac, widzialam ja w sklepie ale sie spieszylam wiec tylko tak zerknelam i wydaje mi sie ze to jest w jakiejs formie nie poradnika a czegos innego?

a w ogole to sie usmialam dzis jak sluchalam wywiadu z p. Zietkiem z Polskiej Partii Pracy Powiedzial, ze sedzia ktora wydala wyrok w sprawie p. Komorowskiego i Kaczynskiego bierze swoja wiedze stad skad P. Komorowski, czyli z wikipedii

Ja mam taka:
http://allegro.pl/item1081998748_w_o...a_dziecko.html

i jestem zadowolona, bo wszystko w niej jest- odpowiedzi na kazde pytania

Moj brzuch sie nie pomniejszyl, to pewnie przez te kilka nektarynek, ktore zżarłam na noc:/
Stary 2010-06-17, 09:21   #1609
Aliszcze
Zakorzenienie

Biejatka, moja bratowa, jak była w ciąży, to przestawiła się na słuchanie muzyki klasycznej, bo ponoć ma ona kojący wpływ na dziecko oraz ponoć dobrze wpływa na rozwój inteligencji u dziecka Mój maluszek głównie słucha jazzu ale klasykę też lubię, wiec czasem coś mu włączę, bo mnie samą relaksuje ta muzyka Dobrze, że ból głowy przeszedł

jak ja bym chciała czuć już maluszka w brzuszku a tu jeszcze parę tygodni muszę czekać

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 09:26   #1610
Ishka
Zadomowienie

A ja ide dziś światu znowu pokazać mój brzuchol heh kurcze musze se jakieś tuniki kupić bo powoli niebede miała co zakladac na tego bebcolka heh te bluzki ktore nosiłam dzwigaja mi sie na brzuchu z przodu heh śmiesznie to wygląda eh i do urzędu pracy musze isc dzis sie podpisac...a tak mi sie tam nie chce...no ale mąż mnie zawiezie wiec nie moge marudzic ze busem musze jechac hehe
Stary 2010-06-17, 09:31   #1611
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
A ja ide dziś światu znowu pokazać mój brzuchol heh kurcze musze se jakieś tuniki kupić bo powoli niebede miała co zakladac na tego bebcolka heh te bluzki ktore nosiłam dzwigaja mi sie na brzuchu z przodu heh śmiesznie to wygląda eh i do urzędu pracy musze isc dzis sie podpisac...a tak mi sie tam nie chce...no ale mąż mnie zawiezie wiec nie moge marudzic ze busem musze jechac hehe

raz na trzy miesiace sie podpisujesz?
Stary 2010-06-17, 09:36   #1612
Anecka
Zakorzenienie

Co sadzicie o Quinny Elegance Air? bo nie znalazlam na necie nic
http://allegro.pl/item1085235996_oka...ny_quinny.html

jakas waska ta gondola

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012

Edytowane przez Anecka
Czas edycji: 2010-06-17 o 09:38
Stary 2010-06-17, 09:39   #1613
kretencja
Zakorzenienie

A moje dziecko słucha bardzo różnej muzyki: Evy Cassidy, Katie Melua, Norah Jones, ale też np. starego Roberta Gawlińskiego, Eddie'go Veddera rocka z lat 70-tych, Johna Lennona i wielu innych. Ale na pewno nie muzyki klasycznej - nie strawiłabym

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-17, 09:40   #1614
Weronisia
Zakorzenienie

Heloł
Witam z rana. Myślałam, że jeszcze śpicie, a tu już tyle naskrobane

Irsin no wreszcie masz jakiegoś brzucha. Do tej pory pokazywałaś nam płaskie brzuchy, no ale ten już jest Ale i tak jest mniejszy od mojego. Mój jest taki jak twój ale na czczo

Biejatka no uśmiałam się z puszczaniem mszy dziecku Współczuję sąsiadom

Ja mojemu Pascalkowi puszczam muzykę dość głośno, bo nie wiem jak słyszy
Nie lubię muzyki klasycznej, mam kilka płyt, ale jakoś nie bardzo się z tym czuję. Jedynie lubię Bolero Ravella, 4 pory roku Vivaldiego i 5 Symfonię Bethovena. No ale ile tego można słuchać

Włączam więc instrumentalne nagrania pięknych spokojnych melodii. Najwięcej mam takich kupionych od Meksykanów na starowce, co stoją i grają na takich dziwnych piszczałkach Te lubię i słucham często. Do tego muzykę Deep Forest, Era, jakieś kobzy itp. No i moje ulubione nie instrumentalne Czerwone Gitary, Bee Gees, Betles, Dire Strise...

Ishka ja też chodzę późno spać i wcześnie się budzę. Normalnie chce mi się spać dość szybko, ale jakoś tak wychodzi, że zawsze idę spać ok. 23.30-0.30, a budzę się ok. 6.00 i czekam do 7.00 aż zadzwoni budzik, a wtedy nie umiem wstać, bo właśnie znowu chce mi się spać

Przesypiam całe noce bez siusiania już od paru tygodni.

A dziś w nocy obudziły mnie kopniaki Pascalka. Myślałam, że wylezie mi przez skórę! Tak kopał i się wiercił, że szok

Strasznie bolą mnie dziąsła i krwawią. Z nosa wysmarkuję krew. Chyba mam słabe naczynka.
Ja już chcę urodzić!!!!!
Stary 2010-06-17, 09:40   #1615
Beata_Batumi
Zadomowienie

IRSIN- ja mam podobny brzuchol...

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 09:45   #1616
Weronisia
Zakorzenienie

Aha! I kupiłam jednak to wiadro na zużyte pieluchy taki
I jeszcze wylicytowałam 14 bluzeczek

Ale na tym koniec. No może jeszcze kupię kurteczkę albo kombinezonik, ale potem chyba dam sobie zablokować dostęp do netu
Stary 2010-06-17, 09:52   #1617
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Aha! I kupiłam jednak to wiadro na zużyte pieluchy taki
I jeszcze wylicytowałam 14 bluzeczek

Ale na tym koniec. No może jeszcze kupię kurteczkę albo kombinezonik, ale potem chyba dam sobie zablokować dostęp do netu

spoko, bedziesz przebierac Pascala 16 razy dziennie
Stary 2010-06-17, 10:03   #1618
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:

spoko, bedziesz przebierac Pascala 16 razy dziennie
No to samo powiedziała moja córka

Jeju a ja tak uczę dzieci oszczędności itp. A ja co robię? No zwariowałam totalnie. Jak mąż wróci, to mnie chyba zlinczuje

Mam już:
- 20 bluzek z weluru i bawełnianych
- 16 śpiochów
- 5 pajacyków welurowe i bawełniane
- 15 body z długim i krótkim rękawkiem
- sweterek wełniany z kapturem
- pojemnik na zużyte pieluchy + wkład
- łóżeczko
- wózek
- 4 komplety pościeli + baldachim + osłonki na szczebelki
- 3 śpiworki do spania
- ręcznik z kapturkiem
- 5 par skarpetek
- czapeczka wełniana

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-06-17 o 10:07
Stary 2010-06-17, 10:03   #1619
Ishka
Zadomowienie

Irsin podpisuje sie w urzędzie pracy średnio co dwa miesiące. Ostatnio byłam cos kolo 20 kwietnia Dobrze ze nie co miesiąc heh

Anecka mi sie podobaja wózki tego typu zawsze chciałam mieć taki klasyczny ale jakos przekonałam sie do tego mojego
Z tym że zwróc uwage że ta gondola nie jest twarda jak w innych tylko taka mięciutka a tak pozatym to wózio fajny i nawet w dobrym stanie jak za ta cene

Weronisia ja też przesypiam całe noce bez siusiania od dłuższego czasu juz Mały kopie u mnie najwiecej w nocy czesto az mnie cos tam zaboli heh i wtedy sie budze ale taka zaspana jestem ze siadam na łozku i zastanawiam sie czemu i co mnie obudzilo heh dopiero pozniej sie lapie za brzuch i mowie do siebie..."aha no przeciez mały bryka" heh A z tą krwią w nosie to juz mam tak ponad miesiąc ;/ ale nie że sama leci krew z nosa tylko czuje jakbym miała zatkany nos i musze smarknąć a jak smarknę to zaschnięta krwe w sporej dosc ilosci...ale to podobno normalne w ciąży lekarz mi mowil...
Stary 2010-06-17, 10:06   #1620
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Irsin podpisuje sie w urzędzie pracy średnio co dwa miesiące. Ostatnio byłam cos kolo 20 kwietnia Dobrze ze nie co miesiąc heh

Anecka mi sie podobaja wózki tego typu zawsze chciałam mieć taki klasyczny ale jakos przekonałam sie do tego mojego
Z tym że zwróc uwage że ta gondola nie jest twarda jak w innych tylko taka mięciutka a tak pozatym to wózio fajny i nawet w dobrym stanie jak za ta cene

Weronisia ja też przesypiam całe noce bez siusiania od dłuższego czasu juz Mały kopie u mnie najwiecej w nocy czesto az mnie cos tam zaboli heh i wtedy sie budze ale taka zaspana jestem ze siadam na łozku i zastanawiam sie czemu i co mnie obudzilo heh dopiero pozniej sie lapie za brzuch i mowie do siebie..."aha no przeciez mały bryka" heh A z tą krwią w nosie to juz mam tak ponad miesiąc ;/ ale nie że sama leci krew z nosa tylko czuje jakbym miała zatkany nos i musze smarknąć a jak smarknę to zaschnięta krwe w sporej dosc ilosci...ale to podobno normalne w ciąży lekarz mi mowil...

o, ja co trzy miesiace.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości