|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
De, niestety nie ma chyba innego wyjścia
![]() Joanna, ja mieszkałam 23 lata na Chojnach i uwielbiam je. Potem przez chwilę w Śródmieściu, przez chwilę w Sieradzu u teściów, prawie rok w Anglii... A od dwóch lat na Retkini właśnie i tez mi się bardzo podoba
|
#1592 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pracuję w gimnazjum 22 na Kusocińskiego. ![]() Więc i ja mykam, bo dziś ciężki dzień był. Dobranoc! Edytowane przez Joanna131 Czas edycji: 2010-06-16 o 21:54 |
|
|
|
|
#1593 |
|
Zakorzenienie
|
No to nie wiem, może w świętokrzyskim jest lepsza?
W Sieradzu rzeczywiście chyba jest bardziej miękka, ale z kolei zapach mi nie bardzo dopowiada...Tak czy owak u nas jest też dobra. Zdarzało mi się mieć styczność z kranówą w Poznaniu czy Warszawie, to po prostu porażka. SYF ![]() A to gimnazjum, w którym pracujesz, to jest prawie vis a vis przedszkola, gdzie ja pracuję ). Na zdjęciu w awatarze to Ty? Ciekawe czy bym Cię poznała ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- No, też już naprawdę uciekam, jutro będę nadrabiać ![]() Dobranoc wszystkim!
|
#1594 |
|
Zadomowienie
|
Anecka Ten wózek za 130zł z dowozem gratis napewno bym nie kupiła bo on ma tylko taka nakladke na zime zakladana na spacerówke przypatrz sie zdjęcią
i wogole cos za tanio i facet za free by przywiozł to daje do myslenia troche...Ja juz Ci rano pisałam na temat wózków i na temat tego ATLANTICA bo go mam i wiem że chociaż nie taki ciezki ale za to jest bardzo skrętny da sie prowadzic jedna reką i ci najwazniejsze jest zgrabny ale nie wywrotny przez szeroki rozstaw kół z tyłu ![]() Wybór nalezy do Ciebie ale mysle ze za te 320zł sie bardzo oplaca ja kupiłam za 330zł z odbiorem ale osobistym. Mam nadzieje że pomogłam
|
#1595 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już znikam. Życzę miłej nocki.
|
|
|
|
#1596 |
|
Zadomowienie
|
Anecka ja tam zadnej tektury nie mam
bo cała spacerówke sie sciąga do prania wiec jakby była tektura to by sie rozwaliła heh wiem bo ja juz prałam i jest w takim stanie jak przedtem a spacerówka bardzo obszerna jesli chodzi o te wszystkie nowoczesne dosc spacerówki. No ale Ty juz musisz podjąc decyzje kazdemu co innego sie podoba
|
#1597 |
|
Raczkowanie
|
czeeeść, dwa dni nie zaglądałam a już tyle czytania muszę nadrobić
więc zasiadam do lektury ściskam prawie mocno!!
|
#1598 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dzieki bardzo! A ten wozek za 130, wiesz koles czesto jest w legnicy to spox, a pytalam o pare rzeczy to np nie ma barierki na spacerowke, gondola nie jest wyjmowana w sensie nie ma nosidelka, a to mi jest potrzebne. Cytat:
Ide spac, DOBRANOC.
|
|
#1599 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciesze sie ze tu mam kogo zapytać Cytat:
i od kiedy można z takim maluszkiem wyjść na mróz??Cytat:
Cytat:
![]() też sie boje porodu ale narazie o tym nie myśle Cytat:
Cytat:
odpisałam
|
|||||||
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
Uwaga, dziewczyny!
Tak wygląda brzuch po całodziennym wpieprzaniu - tak więc strzeżcie się!!!
|
|
|
|
#1601 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry kobietki
a raczej mamusie :PWstałam jak nowo narodzona- ból głowy narazie odszedł ![]() Czytałyście może o tym jaki wpływ ma muzyka na rozwój dziecka w brzuszku i potem już na świecie? Ja już niejednokrotnie spotkałam się z tym, że dziecko pamięta nie tylko głos mamy, ale też muzykę której mama słuchała jak było w brzuszku, a po urodzeniu przy tej samej muzyce się uspokaja. Ze względu na moją pracę, już nastraszyłam tż, że jak wrócę do pracy to będzie musiał cały dzień dziecku puszczać mszę żeby je uspokoić Nie ucieszył się :POd rana prasuje małej ubrania na zakończenie roku przedszkolnego, tak mi się jakoś łezka w oku zakręciła jak pomyślałam, że to już koniec, teraz przez najbliższe 15 (jak nie wiecej) lat, tylko szkoła- biedne dziecko. A ... i czuję w brzuszku takie bąbelki, albo głaskanie, tak troszkę po lewej- tż się śmieje że mam gazy lub coś podobnego, ale ja wiem, że to maluszek Teraz czekam na pierwszego kopniaka ![]() Młoda też nie umie się już doczekać- codziennie przystawia głowę do brzuszka i słucha dzidziusia- no i ciągle marudzi że tak długo musi czekać aż dzidzia będzie z nami, każe sobie liczyć miesiące, pory roku (bo powiedzieliśmy że dzidzia urodzi się jak będzie padać śnieg). Codziennie maglujemy to samo, ale cieszę się, że jest tak przejęta. I jeszcze jedno, jako że sprawy o dziecko toczą się w sądzie do tej pory mieliśmy kuratora, przychodził co miesiąc, a już 3 miesiąc cisza, nikogo u nas nie było, tak myślę że może wznieśli nam opiekę kuratora- czyli jestem w staniie ukryć nie tylko ciążę, ale fakt posiadania dziecka też ![]() Dzisiaj wieczorem będę miała ciężko w pracy, więc trzymajcie kciukasy
Edytowane przez Biejatka Czas edycji: 2010-06-17 o 06:17 |
|
|
|
#1602 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj po najedzeniu sie jest wiekszy![]() ---------- Dopisano o 06:43 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mam brzuchol jak w 30 tygodniu a na wadze ani kolograma wiecej niz przed ciaza
|
|
|
|
|
#1604 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobietki
![]() Ja cos ostatnio chodze bardzo poźno spać a i tak budze sie po 6stej i juz spac nie moge i wstaje heh nigdy wczesniej tak nie miałam ![]() Irsin no no brzusio niezły heh ale mojego po najedzeniu nikt nie przebije hihi wieczorkiem moze zrobie zdjatko albo jak wróce z zakupów bo wtedy tez mi go wywala bardziej jak duzo chodze ![]() ![]() Melabn ja mam wizyte we wtorek i przy okazji badanie połowkowe...i az sie boje wejsc tam na wage bo w domu nie mam i nie kontroluje zabardzo heh chociaz ostatnio jak byłam w 17tc to mialam 2kg na plusie...zobaczymy ile teraz bedzie...no i brzucholek pokaźny pozniej wkleje hehe
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-06-17 o 07:34 |
|
|
|
#1605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I tez slyszalam o tym ze muzyka wplywa na dziecko isie zastanawiam czy nie zmienic muzyki ktorej slucham bo slucham dosc ciezkiego rocka.. Ja tez rychy dziecka chyba wyczuwalam po lewej, zauwazylam ze wieczorami to musi brykac jesli to to, bo dalej nie jestem przekonana. Od rana znow czuje takie kopniaki, albo rozpychanie No i w ogole czuje taki ciezar na tej macicy tak jakby mnie cos ciagnelo neiwiem dziwne odczucie.W ogole witam w piekny poranek, nie wiem czy dzis mam wizyte u lekrza czy jutro ale pojde jutro bo mam lenia zeby nogi ogolic dzis Dziewczyny fajna ta ksiazka ciezarowka przez 9 miesiecy? Bo chce ja zalicytowac, widzialam ja w sklepie ale sie spieszylam wiec tylko tak zerknelam i wydaje mi sie ze to jest w jakiejs formie nie poradnika a czegos innego? a w ogole to sie usmialam dzis jak sluchalam wywiadu z p. Zietkiem z Polskiej Partii Pracy Powiedzial, ze sedzia ktora wydala wyrok w sprawie p. Komorowskiego i Kaczynskiego bierze swoja wiedze stad skad P. Komorowski, czyli z wikipedii
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-06-17 o 08:40 |
||
|
|
|
#1607 |
|
Zakorzenienie
|
Kobity, ale Wy produkujecie
![]() Ishka, ja już od kilku tygodni tak mam, że budzę się wcześnie, wieczorem chce mi się spać później, niż kiedyś, a w ciągu dnia nawet tego nie odczuwam za bardzo. Jakby organizm skądś brał dodatkową energię
|
#1608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam taka: http://allegro.pl/item1081998748_w_o...a_dziecko.html i jestem zadowolona, bo wszystko w niej jest- odpowiedzi na kazde pytania Moj brzuch sie nie pomniejszyl, to pewnie przez te kilka nektarynek, ktore zżarłam na noc:/ |
|
|
|
|
#1609 |
|
Zakorzenienie
|
Biejatka, moja bratowa, jak była w ciąży, to przestawiła się na słuchanie muzyki klasycznej, bo ponoć ma ona kojący wpływ na dziecko oraz ponoć dobrze wpływa na rozwój inteligencji u dziecka
Mój maluszek głównie słucha jazzu ale klasykę też lubię, wiec czasem coś mu włączę, bo mnie samą relaksuje ta muzyka Dobrze, że ból głowy przeszedł![]() jak ja bym chciała czuć już maluszka w brzuszku a tu jeszcze parę tygodni muszę czekać
|
#1610 |
|
Zadomowienie
|
A ja ide dziś światu znowu pokazać mój brzuchol heh kurcze musze se jakieś tuniki kupić bo powoli niebede miała co zakladac na tego bebcolka heh te bluzki ktore nosiłam dzwigaja mi sie na brzuchu z przodu heh śmiesznie to wygląda
eh i do urzędu pracy musze isc dzis sie podpisac...a tak mi sie tam nie chce...no ale mąż mnie zawiezie wiec nie moge marudzic ze busem musze jechac hehe
|
#1611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz na trzy miesiace sie podpisujesz? |
|
|
|
|
#1612 |
|
Zakorzenienie
|
Co sadzicie o Quinny Elegance Air? bo nie znalazlam na necie nic
http://allegro.pl/item1085235996_oka...ny_quinny.html jakas waska ta gondola
28.05 - dokument do odbioru Aneckowo metal gora - 06.02.2012 metal dol - 12.06.2012 Edytowane przez Anecka Czas edycji: 2010-06-17 o 09:38 |
|
|
|
#1613 |
|
Zakorzenienie
|
A moje dziecko słucha bardzo różnej muzyki: Evy Cassidy, Katie Melua, Norah Jones, ale też np. starego Roberta Gawlińskiego, Eddie'go Veddera
rocka z lat 70-tych, Johna Lennona i wielu innych. Ale na pewno nie muzyki klasycznej - nie strawiłabym
|
#1614 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Witam z rana. Myślałam, że jeszcze śpicie, a tu już tyle naskrobane ![]() Irsin no wreszcie masz jakiegoś brzucha. Do tej pory pokazywałaś nam płaskie brzuchy, no ale ten już jest ![]() Biejatka Ja mojemu Pascalkowi puszczam muzykę dość głośno, bo nie wiem jak słyszy ![]() Nie lubię muzyki klasycznej, mam kilka płyt, ale jakoś nie bardzo się z tym czuję. Jedynie lubię Bolero Ravella, 4 pory roku Vivaldiego i 5 Symfonię Bethovena. No ale ile tego można słuchać ![]() Włączam więc instrumentalne nagrania pięknych spokojnych melodii. Najwięcej mam takich kupionych od Meksykanów na starowce, co stoją i grają na takich dziwnych piszczałkach Te lubię i słucham często. Do tego muzykę Deep Forest, Era, jakieś kobzy itp. No i moje ulubione nie instrumentalne Czerwone Gitary, Bee Gees, Betles, Dire Strise...Ishka ja też chodzę późno spać i wcześnie się budzę. Normalnie chce mi się spać dość szybko, ale jakoś tak wychodzi, że zawsze idę spać ok. 23.30-0.30, a budzę się ok. 6.00 i czekam do 7.00 aż zadzwoni budzik, a wtedy nie umiem wstać, bo właśnie znowu chce mi się spać ![]() Przesypiam całe noce bez siusiania już od paru tygodni. A dziś w nocy obudziły mnie kopniaki Pascalka. Myślałam, że wylezie mi przez skórę! Tak kopał i się wiercił, że szok Strasznie bolą mnie dziąsła i krwawią. Z nosa wysmarkuję krew. Chyba mam słabe naczynka. Ja już chcę urodzić!!!!! |
|
|
|
#1615 |
|
Zadomowienie
|
IRSIN- ja mam podobny brzuchol...
|
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Aha! I kupiłam jednak to wiadro na zużyte pieluchy taki
![]() I jeszcze wylicytowałam 14 bluzeczek ![]() Ale na tym koniec. No może jeszcze kupię kurteczkę albo kombinezonik, ale potem chyba dam sobie zablokować dostęp do netu
|
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spoko, bedziesz przebierac Pascala 16 razy dziennie |
|
|
|
|
#1618 |
|
Zakorzenienie
|
No to samo powiedziała moja córka
Jeju a ja tak uczę dzieci oszczędności itp. A ja co robię? No zwariowałam totalnie. Jak mąż wróci, to mnie chyba zlinczuje Mam już: - 20 bluzek z weluru i bawełnianych - 16 śpiochów - 5 pajacyków welurowe i bawełniane - 15 body z długim i krótkim rękawkiem - sweterek wełniany z kapturem - pojemnik na zużyte pieluchy + wkład - łóżeczko - wózek - 4 komplety pościeli + baldachim + osłonki na szczebelki - 3 śpiworki do spania - ręcznik z kapturkiem - 5 par skarpetek - czapeczka wełniana
Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-17 o 10:07 |
|
|
|
#1619 |
|
Zadomowienie
|
Irsin podpisuje sie w urzędzie pracy średnio co dwa miesiące. Ostatnio byłam cos kolo 20 kwietnia
Dobrze ze nie co miesiąc heh Anecka mi sie podobaja wózki tego typu zawsze chciałam mieć taki klasyczny ale jakos przekonałam sie do tego mojego ![]() Z tym że zwróc uwage że ta gondola nie jest twarda jak w innych tylko taka mięciutka a tak pozatym to wózio fajny i nawet w dobrym stanie jak za ta cene ![]() Weronisia ja też przesypiam całe noce bez siusiania od dłuższego czasu juz Mały kopie u mnie najwiecej w nocy czesto az mnie cos tam zaboli heh i wtedy sie budze ale taka zaspana jestem ze siadam na łozku i zastanawiam sie czemu i co mnie obudzilo heh dopiero pozniej sie lapie za brzuch i mowie do siebie..."aha no przeciez mały bryka" heh A z tą krwią w nosie to juz mam tak ponad miesiąc ;/ ale nie że sama leci krew z nosa tylko czuje jakbym miała zatkany nos i musze smarknąć a jak smarknę to zaschnięta krwe w sporej dosc ilosci...ale to podobno normalne w ciąży lekarz mi mowil...
|
#1620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o, ja co trzy miesiace. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

W Sieradzu rzeczywiście chyba jest bardziej miękka, ale z kolei zapach mi nie bardzo dopowiada...
Tomuś 

i od kiedy można z takim maluszkiem wyjść na mróz??
Mam nadzieję, że często będzie mnie rodzinka odwiedzać. Gdybym się tak strasznie nie bała komplikacji, to chyba myślała o porodzie w domu...

Dobrze, że ból głowy przeszedł
a tu jeszcze parę tygodni muszę czekać