Co ostatnio sobie uszyłyście? - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-06, 10:13   #1801
betty_b
Rozeznanie

Dot.: Co ostatnio sobie uszyłyście?

Faktycznie przerabiaja stronki na burdzie, ale linka do burda foto znajdziesz jeszcze na rosyjskiej stronie burdy.
betty_b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-07, 10:08   #1802
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Jeszcze "ciepła" sukienka. Niestety muszę wprowadzić pewne poprawki. Założę ją na weselicho w sobotę

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 12:38   #1803
gosiaz13
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez betty_b Pokaż wiadomość
Faktycznie przerabiaja stronki na burdzie, ale linka do burda foto znajdziesz jeszcze na rosyjskiej stronie burdy.
betty dzięki, w sumie to korzysłam z tego, bo nawet chyba Ty mi to kiedyś podpowiedziałaś, a teraz znowu cos namotali i lepszą wersją strony była ta stara niestety. Nie bardzo mam czas (małe dziecię) siedziec i szukac gdzie umiejscowią lub umiejscowili zdjęcia ludzi. Ale dzieki za podpowiedz
gosiaz13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-08, 17:14   #1804
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Hej!
Ja się ostatnio nie odzywałam, musiałam odwiedzić szpital a niedługo jadę do rodzinki wypoczywać na zasłużone L4 ale oczywiście będę kontynuować moją zabawę z konstrukcją i jak będę gotowa na podzielenie się, no i będę umiała, dam znać i mam nadzieję, że jakieś chętne jednak będą
W każdym razie nie zapominajcie o mnie
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-09, 14:01   #1805
Myszka_80
Zakorzenienie

GG do Myszka_80 Send a message via Skype™ to Myszka_80

Cytat:
Napisane przez Wisnia Pokaż wiadomość
WOW! ale wypasiona maszyna!! ja mam taka prościutka, ze jej. ale i tak uważam, ze w porównaniu z tym co miałam 20 lat temu to ta jest superancka!! No ale Twoja jak mawia mój kumpel 'ryje beret' ;-)

A ja mam pytanie odnosnie dziewczyn, ktore kupuja tkaniny na sląsku (Rybnik, itd - pisalysmy kiedys o sklepach) - potrzebuje bardzo konkretnego koloru podszewki, a co za tym idzie miejsca gdzie jest dosc spory wybor kolorow. Czy np w Rybniku w tej hurtowni sa podszewki? i czy sprzedadzą mi 1m??
Dostałam maszyne
troszku kosmicznie wygląda w porównaniu z moją marketowską
Haftu jeszcze nie próbowałam. Kiedy tylko do niej próbuje usiąść do zaraz moje dziewczynki siadają wokół jak kury na grzedzie i chca wszystko widziec. BO ONA TELEWIZOREK MA czyt, wyswietlacz z nr sciegu

Co do hurtu na wyzwolenia. Oni kiedys mieli ograniczenie sprzedaży do 0,5 m , albo nie maja wcale teraz ograniczenia albo nadal pół metra. nie bedziesz miała problemu

http://picasaweb.google.com/myszka1980

Moje "conieco" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=24660

Myszka_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-10, 10:17   #1806
luskaaa
Raczkowanie

hej, podgladam sobie Was od dluzszego czasu i marze ze kiedys bede tak szyc
do tej pory szylam recznie ale wreszcie zdecydowalam sie naprawic moja maszyne i voila! jest sprawna teraz musze sie tylko nauczyc szyc i mam nadzieje ze niedlugo tez sie czyms pochwale

luskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-11, 09:38   #1807
betty_b
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Jeszcze "ciepła" sukienka. Niestety muszę wprowadzić pewne poprawki. Założę ją na weselicho w sobotę
Śliczności- udanej zabawy życzę w sobotę.
Odwiedziłam Twojego bloga - podoba mi się i będę tam zaglądać.

Cytat:
Napisane przez luskaaa Pokaż wiadomość
hej, podgladam sobie Was od dluzszego czasu i marze ze kiedys bede tak szyc
do tej pory szylam recznie ale wreszcie zdecydowalam sie naprawic moja maszyne i voila! jest sprawna teraz musze sie tylko nauczyc szyc i mam nadzieje ze niedlugo tez sie czyms pochwale
Jak szyłas ręcznie i wiesz o co chodzi w krojeniu i zszywaniu to już tylko musisz się nauczyć obsługiwać swoją maszynę - życzę postępów i czekam na pierwsze fotki .

A ja jednak musiałam zaszyc kieszenie w spodniach - starałam się jakoś je naprawić, ale tylko coraz bardziej odstawały, a guziczki nie pasowały, bo co prawda spodnie szerokie, ale kolor i materiał taki nie marynarski.
Jak doszyję zapięcie, to Wam je pokażę.
A wczoraj skroilam szorty i muszę je uszyć najszybciej jak się da.
betty_b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-14, 15:18   #1808
nepka
Raczkowanie

Arrow poszukuję wykroju sukni

Witam kochane,
poszukuję wykroju sukni Kate Hudson z filmu "Jak stracić chłopaka w 10 dni"
Proszę pomóżcie
Stary 2010-06-16, 07:43   #1809
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez betty_b Pokaż wiadomość
Śliczności- udanej zabawy życzę w sobotę.
Odwiedziłam Twojego bloga - podoba mi się i będę tam zaglądać.
Betty mam nadzieję, że będziesz stale odwiedzać mojego bloga właśnie zamieściłam kilka nowych fotek. A wesele udane, mieli kapitalny zespół, ludzie szaleli do białego rana

M&M

Staś

Stary 2010-06-16, 07:58   #1810
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Betty mam nadzieję, że będziesz stale odwiedzać mojego bloga właśnie zamieściłam kilka nowych fotek. A wesele udane, mieli kapitalny zespół, ludzie szaleli do białego rana

w takiej kiecce jak ta Twoja, to nic tylko się dobrze bawić

Ja się odgrażałam czas jakiś temu, że szyję torebke. A raczej torbę. Trochę czasu mi to zajęło, rożne sprawy mnie od niej odciągały, ale wczoraj skończyłam.
Torba jest uszyta z zamszu naturalnego, wykończona skórą licową udającą skórę węża. Wzorowałam się na mojej ukochanej torebce mellie bianco, która swoje już przeszła ale ciągle jestem jej fanką Może kiedyś znowu kupię kolejną, jak waluty spadną tak, że mnie stać będzie.
Za to uszyłam moją, dodam, że ciężka to praca była, skóra mimo specjalnych stopek z górnym transportem i igieł szyje się ciężko, ale całkiem dobrze. Jednak problemem głownie było to, że nie zawsze zachowuje się w pewnych sytuacjach jak tkaniny. I zawsze jest problem kiedy trzeba pruć już uszyty kawałek, dziurki jakie zostaja po igle widać i wtedy jest problem.

Ale uszyłam i jest taka jak chciałam, prosta, czarna i duża. Z jedną wadą - ów zamsz farbuje :/ Traktowałam go już octem kilka razy, więc farbuje mniej ale niestety.... nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić?
Wisnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 09:59   #1811
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia
Dot.: poszukuję wykroju sukni

Cytat:
Napisane przez nepka Pokaż wiadomość
Witam kochane,
poszukuję wykroju sukni Kate Hudson z filmu "Jak stracić chłopaka w 10 dni"
Proszę pomóżcie
no pamiętam ta kiecke ładna byleby nie była żółta ;-)

niestety nie przypominam sobie takiego wykroju, ale zawsze możesz poszukać tutaj: http://www.burdastyle.de/schnittmust...ode-abendmode/

nawet jak nie znasz niemieckiego to sobie poradzisz, kleid to jest sukienka. ja nie znam i daje rade, wiec szukaj, moze znajdziesz
Stary 2010-06-16, 10:12   #1812
Susanna
Zakorzenienie

Wisieńko muszę Ci kochana serdecznie pogratulować bo pięknie Ci ta torebka wyszła i te materiały użyte do wyrobu To ile Cię ta torebka ze tak powiem - wyniosła??

M&M

Staś

Stary 2010-06-16, 10:21   #1813
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Wisieńko muszę Ci kochana serdecznie pogratulować bo pięknie Ci ta torebka wyszła i te materiały użyte do wyrobu To ile Cię ta torebka ze tak powiem - wyniosła??

Dziekuje za miłe słowa.

Już mówię o kosztach bezpośrednich i pośrednich.
zamsz czarny kupiłam na allegro fuksem - trafił sie za 10 zł za cały duży kawał plus przesyłka około 6 zł, do tego skórka 'wężowa' była lekko droższa z przesyłką jakieś 18 zł. Bawełnę na podszewke miałam z domu z 'darów' od siostry, zapięcie magnetyczne coś koło 1,5 zł. do tego klej do skór bo bez tego ani rusz (skóry nie można fastrygować) kosztował 8 zł w markecie budowlanym kupowałam, nici nie liczę, bo to coś co po prostu jest w domu, kolejnym kosztem ale już takim pośrednim była ta stopka z górnym transportem - gdyby nie ta torebka to nie kupiła bym jej, ale z drugiej strony przyda się później więc tak naprawdę mogę jej nie liczyć.

Więc dodając jeszcze jakieś tasiemki (bo rączka była dwukrotnie owijana - raz tasiemka raz skórą ' wężową') to koszt jest około 50 zł. Nie licząc mojej ciężkiej pracy ;-)

Jak na skórzana torbę to koszt naprawde żaden. Przymierzam się do kolejnej, jak pisałam, pewnie już nie uda mi sie kupić takiej taniej skóry, ale na allegro jest masa skór w dobrej cenie więc nawet jak koszty materiałowe wyniosą 70-80 zł to i tak będzie tanio biorąc pod uwagę ceny sklepowe toreb skórzanych.
Może moje nie będą tak fachowo uszyte i niestety do pewnych kaletniczych rozwiązań i elementów nie mam dostępu, ale od czego wyobraźnia i umiejętności?
Stary 2010-06-16, 11:29   #1814
agape
Zadomowienie

Witam, jestem nowa na forum ale znam i obserwuje od dawna. W szyciu też stawiam pierwsze kroki ale jakoś idzie chciałabym sobie uszyc sukienkę jak na zdjęciu ale nie wiem jak wykonać górę - byłabym wdzięczna za wszelkie wskazówki czy zrobić to z podwójnie złożonego materiału?? no i mui być sztywne zeby cosik nie wyskoczyło jeżeli chodzi o doł to mam wykrój na taką spódnic z mojej starej ołówkowej więc pozostaje "tylko" połączyć górę z dołem z góry bardzo dziękuję. aha no i jeżeli uda mi się ją uszyc to oczywicie pokaze efekty pracy

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2010-06-16 o 11:32
agape jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 11:38   #1815
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
Witam, jestem nowa na forum ale znam i obserwuje od dawna. W szyciu też stawiam pierwsze kroki ale jakoś idzie chciałabym sobie uszyc sukienkę jak na zdjęciu ale nie wiem jak wykonać górę - byłabym wdzięczna za wszelkie wskazówki czy zrobić to z podwójnie złożonego materiału?? no i mui być sztywne zeby cosik nie wyskoczyło jeżeli chodzi o doł to mam wykrój na taką spódnic z mojej starej ołówkowej więc pozostaje "tylko" połączyć górę z dołem z góry bardzo dziękuję. aha no i jeżeli uda mi się ją uszyc to oczywicie pokaze efekty pracy

moje dowiadczenia z sukienkami z gorsetem bez ramiaczek a takie, ze one nigdy nie trzymaja sie za dobrze. Przedewszytskim tkanina musi trzymac forme, niekoniecznie być sztywna co nie może być lejąca i luźno tkana. Gorset może być uszyty z podwójnego materiału bo niezależnie czy włożysz pod spod stanik czy nie to będziesz się lepiej czuć. Ale to kwestia upodobań. Ważne jest żeby był bardzo obcisły, wtedy będzie się trzymać, ale jest możliwość spłaszczania biustu.... :/

Ja bym przewidziała opcje delikatny ramiączek, jakby coś, bo wszywanie fiszbin niewiele daje. No a gdyby udało Ci sie kupić taka taśmę silikonową jak czasem maja miseczki biustonoszy to jest szansa, żę będzie się lepiej trzymać ale to też nie gwarantuje, że sukienka będzie się nadawała do codziennego użytkowania bez ograniczeń
Stary 2010-06-16, 11:44   #1816
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za miłe słowa.

Już mówię o kosztach bezpośrednich i pośrednich.
zamsz czarny kupiłam na allegro fuksem - trafił sie za 10 zł za cały duży kawał plus przesyłka około 6 zł, do tego skórka 'wężowa' była lekko droższa z przesyłką jakieś 18 zł. Bawełnę na podszewke miałam z domu z 'darów' od siostry, zapięcie magnetyczne coś koło 1,5 zł. do tego klej do skór bo bez tego ani rusz (skóry nie można fastrygować) kosztował 8 zł w markecie budowlanym kupowałam, nici nie liczę, bo to coś co po prostu jest w domu, kolejnym kosztem ale już takim pośrednim była ta stopka z górnym transportem - gdyby nie ta torebka to nie kupiła bym jej, ale z drugiej strony przyda się później więc tak naprawdę mogę jej nie liczyć.

Więc dodając jeszcze jakieś tasiemki (bo rączka była dwukrotnie owijana - raz tasiemka raz skórą ' wężową') to koszt jest około 50 zł. Nie licząc mojej ciężkiej pracy ;-)

Jak na skórzana torbę to koszt naprawde żaden. Przymierzam się do kolejnej, jak pisałam, pewnie już nie uda mi sie kupić takiej taniej skóry, ale na allegro jest masa skór w dobrej cenie więc nawet jak koszty materiałowe wyniosą 70-80 zł to i tak będzie tanio biorąc pod uwagę ceny sklepowe toreb skórzanych.
Może moje nie będą tak fachowo uszyte i niestety do pewnych kaletniczych rozwiązań i elementów nie mam dostępu, ale od czego wyobraźnia i umiejętności?
Heh toż to nawet nie połowa nowej skórkowej torebki!! Szycie to baaaardzo opłacalne zajęcie o satysfakcji nawet nie wspominam
Nawet nie pomyślałam, żeby na allegro poszukać kawałków skóry!! Oświeciłaś mnie właśnie

M&M

Staś

Stary 2010-06-16, 11:54   #1817
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Heh toż to nawet nie połowa nowej skórkowej torebki!! Szycie to baaaardzo opłacalne zajęcie o satysfakcji nawet nie wspominam
Nawet nie pomyślałam, żeby na allegro poszukać kawałków skóry!! Oświeciłaś mnie właśnie
Kochana, nawet w odpowiednim miejscu na allegro skóry są wystawione w osobnej kategorii. Masz racje, zajęcie satysfakcjonujące, dumna jestem z tej torebki a co? a juz o kosztach nie wspomnę i jak pomyślę, że do tego mam jedyna niepowtarzalna torebke od razu robi mi sie lepiej
Stary 2010-06-16, 21:00   #1818
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
w takiej kiecce jak ta Twoja, to nic tylko się dobrze bawić

Ja się odgrażałam czas jakiś temu, że szyję torebke. A raczej torbę. Trochę czasu mi to zajęło, rożne sprawy mnie od niej odciągały, ale wczoraj skończyłam.
Torba jest uszyta z zamszu naturalnego, wykończona skórą licową udającą skórę węża. Wzorowałam się na mojej ukochanej torebce mellie bianco, która swoje już przeszła ale ciągle jestem jej fanką Może kiedyś znowu kupię kolejną, jak waluty spadną tak, że mnie stać będzie.
Za to uszyłam moją, dodam, że ciężka to praca była, skóra mimo specjalnych stopek z górnym transportem i igieł szyje się ciężko, ale całkiem dobrze. Jednak problemem głownie było to, że nie zawsze zachowuje się w pewnych sytuacjach jak tkaniny. I zawsze jest problem kiedy trzeba pruć już uszyty kawałek, dziurki jakie zostaja po igle widać i wtedy jest problem.

Ale uszyłam i jest taka jak chciałam, prosta, czarna i duża. Z jedną wadą - ów zamsz farbuje :/ Traktowałam go już octem kilka razy, więc farbuje mniej ale niestety.... nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić?
Wisienko świetna torebka
Starannie uszyta no i z fajnego materiału - zamszu.
Wielkie

zaglądam tutaj na wątek od czasu do czasu popodziwiać wasze dzieła

Edytowane przez kodeina
Czas edycji: 2010-06-16 o 21:02
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 21:09   #1819
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, nawet w odpowiednim miejscu na allegro skóry są wystawione w osobnej kategorii. Masz racje, zajęcie satysfakcjonujące, dumna jestem z tej torebki a co? a juz o kosztach nie wspomnę i jak pomyślę, że do tego mam jedyna niepowtarzalna torebke od razu robi mi sie lepiej
Musze przygegladnąć allegro, teraz kasy nie mam ale moze na jesień skusze się na samodzielne uszycie torby?/ Kto wie

Cytat:
Napisane przez kodeina Pokaż wiadomość
Wisienko świetna torebka
Wielkie

Kode moze też zaczniesz szyć

M&M

Staś

Stary 2010-06-16, 21:18   #1820
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Musze przygegladnąć allegro, teraz kasy nie mam ale moze na jesień skusze się na samodzielne uszycie torby?/ Kto wie
koniecznie. wiesz nie zdawałam sobie sprawy jakie teraz mozna piekne skory kupic, kolory, wzory, rozne grubosci - naprawde warto, a ceny juz tez nie są zaporowe. Zwlaszcza kiedy mozna samemu coś z nich uszyc

Cytat:
Wisienko świetna torebka
Wielkie

dziękuje
wiesz ja mam jakieś zboczenie, uwielbiam zamsz, generalnie mogłabym mieć torebki i buty tylko zamszowe. zresztą kiecki czy spodnie tez. Kiedyś bałam się szyć ze skóry, ale teraz juz wiem ze z dużą doza cierpliwosci i uwagai można wyczarować cuda.

A Ty szyjesz czy tylko zaglądasz?
Stary 2010-06-16, 21:26   #1821
Myszka_80
Zakorzenienie

Nie nooooo torba rewelka
Podziwiam kunszt wykonania. Ja jak dostałam po kimś płaszcz ze skóry ( idealny stan) to do przerobki dałam teściowej ( no co ona szyje skóry zawodowo ) teraz mi się schudnęło i kurtka ktora z tego wyszła ciutek mocno luźna jest to znowu dałam teściowej
Z lenistwa nawet na myśl mi nie przyszło zeby to samej zrobic, a ty tu takie cudnosci pokazujesz
Super

Stary 2010-06-16, 22:14   #1822
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:
Kode moze też zaczniesz szyć
coś tam szyłam tzn. proste spódnice i sukienki ..ale teraz brak czasu, siły no i maszynę mam zepsutą

Cytat:
A Ty szyjesz czy tylko zaglądasz?
Póki co tylko zaglądam
Kiedyś szyłam...ręcznie torebki.
Dla ciebie też jedną o ile to nadal jesteś Ty pod tym nickiem
Stary 2010-06-17, 04:32   #1823
hd2005
Zakorzenienie

Ostatnio uszyłam pościel dla mojego synka, który pojawi się na świecie za 1,5 miesiąca

1 wersja - kolorowa
Załącznik 3189443

2 wersja - wyszywanki
Załącznik 3189444Załącznik 3189445

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 07:36   #1824
Wisnia
Wtajemniczenie

GG do Wisnia

Cytat:
Napisane przez Myszka_80 Pokaż wiadomość
Nie nooooo torba rewelka
Podziwiam kunszt wykonania. Ja jak dostałam po kimś płaszcz ze skóry ( idealny stan) to do przerobki dałam teściowej ( no co ona szyje skóry zawodowo ) teraz mi się schudnęło i kurtka ktora z tego wyszła ciutek mocno luźna jest to znowu dałam teściowej
Z lenistwa nawet na myśl mi nie przyszło zeby to samej zrobic, a ty tu takie cudnosci pokazujesz
Super
dziekuje dziekuje

swoja droga za przerobki ubran ze skóry tez bym sie nie wziela. ale ja wogle przerabiania nie lubie.
a tak jak pisalam, samo szycie ze skory skomplikowane nie jest, przyznam sie, ze mam jeszcze kawalek zamszu brazowego i wiem, ze jest za delikatny na torbe, wiec mysle o bluzce

Cytat:
coś tam szyłam tzn. proste spódnice i sukienki ..ale teraz brak czasu, siły no i maszynę mam zepsutą

Póki co tylko zaglądam
Kiedyś szyłam...ręcznie torebki.
Dla ciebie też jedną o ile to nadal jesteś Ty pod tym nickiem
TAK!!! teraz pamietam. Cudo ta torebka. mam ją ciagle i nosze na specjalne okazje. Wiesz, za kazdym razem kiedy ja wyciagam z szafki podziwiam Twoja dokladnasc i wyobraznie. Torebka naprawde jest pieknej urody

---------- Dopisano o 06:36 ---------- Poprzedni post napisano o 06:35 ----------

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Ostatnio uszyłam pościel dla mojego synka, który pojawi się na świecie za 1,5 miesiąca

1 wersja - kolorowa
Załącznik 3189443

2 wersja - wyszywanki

cudo.
to co pokazałas to kolejna moja pieta achillesa, mi takie wyszwanki i aplikacje wogle nie wychodza.
Stary 2010-06-17, 07:47   #1825
Susanna
Zakorzenienie

Cytat:

1 wersja - kolorowa
Załącznik 3189443

2 wersja - wyszywanki
Obie wersje rewelacyjne ale te wszywki - jestem nimi zauroczona

M&M

Staś

Stary 2010-06-17, 07:49   #1826
kodeina
Zakorzenienie

Cytat:

1 wersja - kolorowa
Załącznik 3189443

2 wersja - wyszywanki

cuuudowne
kolory, wzór i wyszywanki - naprawdę piękne !

Cytat:
d
TAK!!! teraz pamietam. Cudo ta torebka. mam ją ciagle i nosze na specjalne okazje. Wiesz, za kazdym razem kiedy ja wyciagam z szafki podziwiam Twoja dokladnasc i wyobraznie. Torebka naprawde jest pieknej urody

nadal ją masz ?
miło Cię spotkać po tylu latach
Stary 2010-06-17, 08:25   #1827
Myszka_80
Zakorzenienie

Cytat:

1 wersja - kolorowa
Załącznik 3189443

2 wersja - wyszywanki
piekne
Istny majstersztyk. Te naszywki ...............
Fantastyczne. I tak cudownie "swieże" ( czyt. nie powiewa sklepową sztampą)
Pieknie

Stary 2010-06-17, 08:50   #1828
nepka
Raczkowanie

Wisienko,
niestety na tej stronie też nie znalazłam wykroju na tę sukienkę...
Masz może namiary na inne strony z wykrojami?
Pozdrawiam
Stary 2010-06-17, 09:56   #1829
robcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
Proponuje wszyć fiszbinkę w każdy łączący szew.I jeżeli wykrój jest z Burdy połączyć dwa rozmiary tzn. większy na biust ,mniejszy w okolice pasa a nadmiar zebrać na plecach.Wtedy powstaje "balkonik " na piersi .Ja tak szyję i wszystko super się trzyma.
robcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 11:44   #1830
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
d
cudo.
to co pokazałas to kolejna moja pieta achillesa, mi takie wyszwanki i aplikacje wogle nie wychodza.
robiłam to pierwszy raz i się udało

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

och, dziękuję za takie miłe przyjęcie

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości