Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-17, 09:34   #1561
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Kusicie tymi frytkami uwielbiam takie mocno słone, chociaż i tak od początku mam mimo wszystko ochotę na czekoladę ta wielka mila to dla mnie kwestia 1.5 godziny a kg przybyło już 10, oj będzie co zrzucać brzuchol mam chłopczykowy i na tym sie kończą zabobony na chłopca ogórka kiszonego w ciąży nie zjadłam ani 1

Butterfly83: u mnie w domu mama też mówi o moim synku "nasz"

Kalex: taki brzuszek to ja miałam w 2/3 miesiącu uroczy !!
Stary 2010-06-17, 09:34   #1562
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny.
Dzisiaj wróciłam ze szpitala z dzieciaczkiem wszystko ok w 24 tc ważył 733g. No i okazało sie że to nie dziewczynka a CHŁOPIEC !!! Czyli tak jak czułam od początku.
Tak troszeczke ciężko sie przyzwyczaic do takiej zmiany.
Trafiłam do szpitala z obrzekami ale na szczescie nie jest to zatrucie, w moczu wykryto liczne bakterie.
Po 2 dniach byłam lżejsza o 4 kg tyle było wody. Teraz cały czas musze kontrolowac wage i brac tabletki na odwodnienie.

Najważniejsz,że cię wypuścili i że jest już dobrze,kontroluj wage zażywaj tabletek,dbaj o siebie! A z tym że z dziewczynki zrobił się chłopczyk to nie zle miałaś .

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 09:40   #1563
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Mimo wszystko wolę wanienkę A niani nie kupuję, trzeba podchodzić do wszystkiego z rozsądkiem bo dużo jest zbędnych gadżetów. A rzeczy dla maluszków kosztują niemało, więc wolę się skupiać na tym co naprawdę jest potrzebne
Ja chyba kupię to wiaderko, ale na początek zwykłą wanienkę.
Nianie muszę mieć, bo mieszkamy w 2-piętrowym domu + ogród, a łóżeczko planuję ustawić w oddzielnym pokoju, a nie w sypialni, więc jest niezbędna, a skoro i tak kupuję to chyba zdecyduję się na tę z monitorem oddechu.

Ostatnio widziałam w i-necie takie łóżeczka dostawiane do łózka rodziców, że dziecko śpi w jednej płaszczyźnie z mamą, fajna sprawa, może i coś takiego sobie sprawię
Stary 2010-06-17, 09:56   #1564
NIKaP-n
BAN stały

Hej dziewczynki, ja zaraz pod prysznic, na 11 mam wizytę i... mega ogromnego doła.
Tak się boję o ten wynik glukozy, nie wiem, co to będzie.

naked i gabisun piękne brzuszki

dra powiem Tobie szczerze, że bardzo współczuję. Wiem, jak istotne jest w naszym stanie wsparcie rodziny. Niestety, jak widać to Twoja nie dorosła do tego, aby stać się ciotkami, wujkami, babciami etc... a nie Ty, aby stać się mamusią. Częste w przypadku religii katolickiej jest to, że nie toleruje się ludzi o innych poglądach, jak widać rzadko kto rozumie doktrynę kościoła katolickiego.
Nie martw się kochana, kieruj się swoim sercem, a na pewno postąpisz najlepiej. A rodzinę, choć to trudne- ja pewnie bym olała. Przynajmniej teraz, skoro potrafią Cie tylko męczyć i to w bezlitosny sposób, spróbujcie się gdzieś od nich odciąć, może wyprowadzić na jakiś pokój? Pewnie nie byłoby łatwo, ale spokojnie. A to nie raz - najważniejsze.
trzymam kciuki, aby wszystko się ułożyło

Butterfly gratuluję siusiaka

ycnan mnie się BORYSek bardzo podoba

Szczęśliwa wiem, że gdzieś takie wyjaśnienie było, może nie w samym kodeksie, ale w jakimś komentarzu Ja tego nie wymagam do wypłaty zasiłku, ale wiem, że czasem jak chodzi Kontrola Płatnika Składek po firmach i nie ma w aktach pracownika takiego wniosku ( nie na ten dodatkowy urlop, ale ten co był do zeszłego roku - czyli normalny), to się czepiają. Ale przyznam szczerze, że nie pamiętam skąd to się wzięło...

Dziewczyny ja kupiłam te smoczki:

http://www.allegro.pl/item1050408605...mc_poznan.html

http://www.allegro.pl/item1047648591...mc_poznan.html
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:00   #1565
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Ano nie chciało mi się A bazarki mam za rogiem
Mrożonych nie jadam Próbowałam kilku firm, ale to nie to samo co takie domowe frytaski.
....
A ja się pochwale, że wybraliśmy w końcu imię dla syncia. Wzbudza kontrowersje, zwłaszcza w moim domu rodzinnym ale przyzwyczają się niebawem
A imię to brzmi: ... BORYS
Borys jest prześlicznie Bardzo mi się podoba

A co do frytek, to ja właśnie nie cierpię tych domowych z tłuszczu Wolę karbowane takie do piekarnika i mogę jeść codziennie
Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
Weronisia nooo rzeczywiscie było do czego piszczec ciuszki boskie
Dzięki A już dokupiłam 14 bluzeczek a więc moje zbiory się zwiększyły.
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Super lista, bardzo się przyda bo ja jestem nie rozeznana w ....
Cieszę się, że się przydałam
Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Weronisia ta Twoja lista zakupów jest super i tak dokładnie zrobiona, widać, że jesteś dobrze zorganizowaną mamą
To się zgadza. U mnie wszystko jest jak w zegarku Wszystko zorganizowane, zaplanowane, wpisane na listę lub do kalendarza. Ordnung muss sein!
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Kupujecie elektr. nianię z monitorem oddechu? Ja chyba chcę taką, znalazłam tylko firmy Angelcare (podobno są polecane i dobre), ale nie wiem czy są też jakieś innych firm, bo Philips Avent nie ma niań monitorem oddechu.
Mi wystarczy normalna niania bez monitora oddechu. Zawsze miałam taką zwykłą, żeby było słychać płacz dziecka. Te z monitorem oddechu ponoć są 'przewrażliwione' i budzą wszystkich bez powodu
Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
w załączeniu fotka mojego brzuszka, zrobiona w niedzielę, czyli w 22 tygodniu 3 dniu
Bardzo ładny brzuszek
Cytat:
Weronisia- ładniutkie ciuszki dla maluszka! Nie wiem czy źle zobaczyłam, ale masz śpioszki nierozpinane w kroku?
Rozpinanych w kroku mam kilka sztuk, może nie widać na zdjęciu. Ale większość jest rzeczywiście nie rozpinana Nie przykładam do tego aż tak wielkiej wagi. Jakoś sobie radziłam przy dwójce dzieci bez takich rarytasów
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:01   #1566
gabisun
Zakorzenienie

Nikuś powodzenia na wizycie będzie dobrze, zobaczysz

Kalex fajny brzucholek

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:03   #1567
NIKaP-n
BAN stały

Do mnie to wiaderko w ogóle nie przemawia, chyba się na starość tradycjonalistka robię...
Z ostatniego tygodnia mam wieści ze szpitala św. Rodziny, gdzie rodzę, że trzeba mieć silikonowe nakładki na piersi, bo pomagają dziecku uczyć się ssania, a jednocześnie chronią sutki przed pękaniem. Kolega biegał dla żony kupować
Z rzeczy bardziej przyjemnych- nie trzeba mieć swoich ciuszków dla dziecka (tylko na wyjście) ani kosmetyków i pampersów.

Wilczku a propos Twojego pytania, to właśnie w w.w. szpitalu chcemy rodzić. Przeraża mnie Polna, nie lubię masówki i anonimowości. Nie mam swojego lekarza opłaconego, ani położnej.

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Kalex słodki brzusio

gabisunku dziękuję, lecę myju
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:13   #1568
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cześć

Byłam na glukozie MASAKRA dla mnie 75g miałam i 2 h czekanie telepie mnie do teraz.
Ale nasz konflikt serologiczny sie nie odezwał na Szczęsne bo przeciwciał brak Jutro mam wizytę u lakarza na 13 i pewnei zobaczę moją dzidzie
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:15   #1569
martucha84
Zakorzenienie

ja bede rodzic w prywatnej klinice - ktora ma podpisane porozumienie z nfz wiec maja porody za darmo i nikt mnie od tego nie odwiedzie chociaz jak mowie ludziom ze rodze w katowicach a nie w tychach to sie glupio patrza jak na wariatke i wydaja z siebie dziwne okrzyki czemu ale po co zwariowalas?
juz pisze czemu :
- po pierwsze nic za porod nie place a mam GODNE warunki - porownujac - w tychach niby mozesz rodzic rodzinnie niby jest ok ale lezysz na 6-8 salach bez lazienki - pierwsza czesc porodu to lazenie po korytarzu i nie dajboze przeszkodz poloznym, rodzisz na lezaco bo to poloznej ma byc wygodne a nie tobie tna cie jak leci bo jest szybciej a po porodzie martwisz sie sama bo nikt w domu za ciebie tego nie zrobi wiec sie ucz...
w katowicach w prywatnej klinice jestem na 2 osobowej sali z lazienka, pierwsa czesc porodu jest w sali przedporodowej z basenem prysznicem materacem pilka drabinkami krzeselkami - mozesz tanczyc siedziec chodzic skakac - do tego swieczki i muzyka relksacyjna - robia wszytko zeby przetrwac skurcze, dwa druga czesc porodu jest w takiej pozycji jak ci wygodnie, nie tna - polozne maja obowiazek ochraniac krocze (robia ewentualnie male naciecie jak widza ze moze byc klopot z barkami dziecka - gdy juz wiedza ze glowka wyjdzie ledwo ledwo) masuja krocze szyjke itd zeby nie ciac i u nich to norma ze kobieta "waska" bez naciecia rodzi duze dziecko.. .po porodzie nie ma terroru laktaycjnego (ja chce karmic piersia ale nie koniecznie kazdy musi chciec) pozatym jest duzo praktykantek ktore na kazde zawolanie sa ty decydujesz czy one kapia czy ty itd czy one przewijaja bo ty poprostu nie masz sily... acha i opdwiedziny sa w nienormowanych godzinach w sali wiec sobie lezysz a nie idzies zprzez pol korytarza i stoisz z milionem innych osob i modlisz sie zeby sobie poszli bo chces zsie polozyc - oczywiscie trzeba wziasc pod uwage ze moze pani obok byc zmeczona ale jestescie we dwie a nie w 8 (mozna doplacic do sali 1 osobowej ale mi to niepotrzebne nawet fajnie jak sobie z kims pogadam)

to teraz powiedzcie - mam rodzic za darmo w zwyklym szpitalu albo za darmo tam? zle wybieram? jeszcze gdybym wiedziala ze z dzieckiem jest cos nie tak to bym sie zastanowila bo maluszka musza przewiesc wtedy na ligote ale jak wiem ze jest ok - to czemu nie?

Weronisia dziekuje za liste

dra
nie daj sie... to wasze dziecko a nie rodzicow...

naked21 pieknie wygladasz...

Butterfly83 gratulujeeee

aaaaa dzis ide na szkole rodzenia - bedziemy cwiczyc, uczyc sie oddychania i technik masazu jak bedzie mozliwosc cos wam przekazac to jutro wam wszytko napisze :

ide nadrabiac dalej
Stary 2010-06-17, 10:16   #1570
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
No i okazało sie że to nie dziewczynka a CHŁOPIEC !!! Czyli tak jak czułam od początku.
A to ci psikus Kolejny zresztą.Najwazniejsze,że dziecko zdrowe

Cytat:
pacjentka była na różnych badaniach i wszędzie mówili jej , że dziewczynka a w 36 tyg lekarka patrzy... a tam siusiak!!! i mówi jej, że to chłopiec a ona, że już wszystko ma na różowo
No ja co prawda nie kupuję tylko rózowych rzeczy,raczej neutralne,ale mimo wszystko wolałabym,żeby mi młoda takiego numeru nie wywinęła.Niech sobie będzie dziewczynką,chłopiec next time

Cytat:
Kupujecie elektr. nianię z monitorem oddechu?
Ja nie wiem czy będę potrzebować.Sama na pewno nie kupię,bo to za duży wydatek i wydaje mi się,że da sie bez tego przeżyc,ale jakby się trafił jakiś dobrodziej i kupił w podarku takie cudeńko,to bym nie narzekała

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Do mnie to wiaderko w ogóle nie przemawia, chyba się na starość tradycjonalistka robię...
Z ostatniego tygodnia mam wieści ze szpitala św. Rodziny, gdzie rodzę, że trzeba mieć silikonowe nakładki na piersi, bo pomagają dziecku uczyć się ssania, a jednocześnie chronią sutki przed pękaniem. Kolega biegał dla żony kupować
Z rzeczy bardziej przyjemnych- nie trzeba mieć swoich ciuszków dla dziecka (tylko na wyjście) ani kosmetyków i pampersów.
Ja też chyba w niektórych kwestiach jestem tradycjonalistka

Co do tych "nasutników" to ja mam mieszane uczucia,bo dwie znajome kupowały po porodzie i na nic się zdały,więc ja póki co nie będę kupować,chyba,że podczas pierwszych prób karmienia stracę swoje własne suty,to wtedy pomyślę o jakimś wspomagaczu

Za mną też ostatnio frytki chodziły Poszłam więc z mężem do Kleopatry i zjedliśmy sobie shaormę z frytkami i poczułam wewnętrzną ulgę...

martucha jak piszesz o tym szpoitalu prywatnym to ,aż mi serce pęka,że ja nie mam takiej możliwości.Dałabym wiele by móc rodzić w tak dobrych warunkach,więc twoja decyzja jest dla mnie słuszna,a nawet zdziwiłabym się,że mając taką możliwość wyboru,wolałabyś rodzić w tychach.Niech się gonią ci co się tak dziwią jak im o tym mówisz...

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-06-17 o 10:21
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:19   #1571
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny!!!
widzę, że u Was dużo się dzieje. Co do płci, to lekarka nam powiedziała, abyśmy nie byli na 100% nastawieni na dziewczynkę bo nigdy nic nie wiadomo... Mówiła o przypadku, gdy jej pacjentka była na różnych badaniach i wszędzie mówili jej , że dziewczynka a w 36 tyg lekarka patrzy... a tam siusiak!!! i mówi jej, że to chłopiec a ona, że już wszystko ma na różowo nieźle, co? ja co prawda mam na razie dwa ciuszki, jeden żółty, drugi różowy, ale mam zamiar kupować raczej neutralne kolorki. Nie mogę się doczekać zakupów dla dzieciaczka, ale mam egzaminy i obronę pracy i ledwo się wyrabiam. Do tego remont mieszkania- obyśmy skończyli do września
A czy były przypadki że z chłopca zrobiła się dziewczynka??
Bo ja juz tak przywykłam do mysli o drógim synku że nie wiem jak bym zareagowała gdyby się diewoczka urodziła
Mam potwierdzenie z 3 usg 3d i z 3d...
mam nadzieje że to na 100%
Nawet pytałam lekarza czy napewno chłopak..powiedział mi że TAK chyba że chce mieć dziewczynke z tak dużą łechtaczką
Ale widze że opinia lekarza nie zawsze jest ostateczna

Cytat:
szukam też dywanu, ale wybór ładnych dywanów dziecięcych jest bardzo marny. Znalazłam dwa, ale troszkę za małe (110x160), a ceny wysokie bo 600-700 zł

Kupujecie elektr. nianię z monitorem oddechu? Ja chyba chcę taką, znalazłam tylko firmy Angelcare (podobno są polecane i dobre), ale nie wiem czy są też jakieś innych firm, bo Philips Avent nie ma niań monitorem oddechu.
No ten dywan to w kosmicznej cenie jest

Elektrycznej niani nie kupuje, monitoru oddechu też nie..
z Domikiem sobie poradziłam bez tych urządzeń to teraz tż dam rade

Cytat:
Faktycznie wpisany jest chłopiec ale była wpisana dziewczynka.
Pomidora zmieniła płec mojemu dziecku i na liscie i w rzeczywistosci hehehe .
To nie jest tak ze kogos chciałam bardziej od początku czułam ze to chłopiec bedzie bo nawet tak wychodziło z dni płodnych (takie tam pierdoły) pózniej dowiedziałam sie ze to dziewczynka i szok .
Przyzwyczaiłam sie juz, miałam te wizje kiteczki sukieneczki dojrzewanie aż tu nagle chłopiec hehehe.
Ja jestem jedynaczka zawsze chciałam miec starszego brata zeby sie mna opiekował i przyprowadzał kumpli do domu hehehe a ja bym sobie któregos tam wybrała .
Czyli nastepnym razem bedzie dziewczynkai ona bedzie sobie chłopaków wybierać
Więc instynkt Cie nia zwiódł... gratuluję synusia

Cytat:
Napisane przez aaww Pokaż wiadomość
Uprzejmie proszę o dopisanie na liście, że będziemy miec synka!
Właściwie juz od 13 tygodnia na to się zanosiło, ale teraz to już nie ma najmniejszych wątpliowsci- będzie Janek !
gratuluję... a imię śliczne....mój tato tak się zwie

Ja jakoś przezyłam te truskawkozbiory..zawet nie byłoźle..w 2,5 godzinki sie uwinełam...
Ale co droga do buzi wkładałam no i ganiałam później w żyto na siusiu
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:20   #1572
martucha84
Zakorzenienie

gabisun Kalex super brzuszki
Stary 2010-06-17, 10:21   #1573
ycnan
Zadomowienie

Witam kobietki Kolejny piękny dzionek się zapowiada

elenka1, rodzić będę raczej na Kościuszki. Wiem, ze wszyscy zachwalają szpital na Prostej (i mieszkam zaraz obok, więc było by dobrze ), ale tam jest tak, że jak nie zapłacisz to cię mają w d****. Szwagierka, która nie może się nachwalić jaką to ona super opiekę miała na prostej, przyznała się, że zapłaciła lekarzowi i dwóm położnym Sorry, ale nie ma się co dziwić, że opieka była super.
Poza tym Prosta słynie z niemiłego personelu - tzn, jak nie zapłacisz.
Na Kościuszki są ludzie, którzy są mili tak po prostu. Oczywiście, zdarzają się wredne położne, ale nic na to nie poradzę. Lekarzowi żadnemu płacić nie zamierzam - jakby się coś działo to i tak będzie musiał przyjść. A co do położnej - pomyślę. Jeśli zapłacę, to jakiejś miłej babce - w ramach podziękowania, a nie wrednemu babsztylowi - żeby była milsza.

Mpik82, szkoda, że mała nie pokazała ładnie buźki. Ale chociaż została dziewczynką
Frytek dronkowych może niebawem spróbuję, skoro tak zachwalasz

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
przepraszam .....
Wybaczam Jakoś przespałam noc, ale dziś już nie dam rady chyba i muszę skoczyć po te ziemniaczki na frytki

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
ycnan, ja się nie zgadzam, że kobieta ma do wyboru pracę albo dziecko. Ja zamierzam pracować i nie uważam, żeby dziecko miało na tym ucierpieć. Moja mama pracuje od kiedy pamiętam, ale nigdy nie odczułam tego na sobie
Kochana, tylko tu nie chodzi o to czy chcesz czy nie. Też bym chciała pracować po urodzeniu dziecka (choć szkoda takiego maluszka), ale pracy nie znajdziesz ot tak.
Poza tym, ja po maturze poszłam na studia dzienne. Mnóstwo zajęć-nie pracowałam. Jak skończyłam poszłam na magisterskie zaoczne i szukałam pracy, a tu lipa, bo dosłownie wszyscy chcieli magistra i/lub doświadczenia. Na drugim roku studiów ciąża=nikt mnie nie zatrudni. Jak będzie dziecko, to też nie zostawię 3-5 miesięcznego dzieciaczka z obcymi ludźmi (nie miałby się nim kto zajmować, gdybym poszła do pracy).
Tak więc, miałam do wyboru, albo szukać pracy i poczekać z dzieckiem rok, dwa (jak nie więcej), albo zdecydować się na dziecko teraz, troszkę odchować i potem szukać pracy "na stałe". I wybrałam drugą opcję. Zawsze chciałam urodzić dziecko jak najwcześniej - już w liceum czułam się gotowa na dziecko i to się od tamtej pory nie zmieniło. A przez ostatni rok ryczałam jak bóbr na myśl, że muszę jeszcze czekać, odkładać decyzje o dziecku.
Aż w końcu porozmawiałam z mężem i doszliśmy do wniosku, że tak można czekać w nieskończoność, że zawsze znajdzie się coś, co "trzeba" osiągnąć przed urodzeniem dziecka. Najpierw był to ślub/wspólne mieszkanie, dobra praca, samochód ...blablabla... tak można wyliczać, a czas ucieka.
Więc JA, miałam wybór: praca lub dziecko. I wybrałam to drugie, ważniejsze.

Udanej wizyty

dash, ano, z dziewczynkami zawsze istnieje ryzyko wystąpienia siusiaka

Cytat:
Pomidora zmieniła płec mojemu dziecku i na liscie i w rzeczywistosci hehehe .
Czarownica!!

aaww, gratuluję synka

Kalex, no no no, brzusio robi postępy W porównaniu do ostatniego zdjęcia, jest już spora różnica

gabisun, szkoda, że mała nie pokazała buźki. Ja na 4d popłakałam się właśnie jak zobaczyłam twarzyczkę synka I od kilku dni mam nową tapetę w telefonie -buźkę małego

Okazało się, że mąż miał największy problem z bezimiennym dzieckiem Wczoraj tulił się do brzuszka, głaskał, całował i mówił co chwilę Borys to, Borys tamto I przyznał się, że dołowało go, że nie mogliśmy wybrać imienia, bo żadne nie było odpowiednie

BTW, cieszę się, że Borysek się wam podoba ^^

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-06-17 o 10:23
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:21   #1574
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Za mną też ostatnio frytki chodziły Poszłam więc z mężem do Kleopatry i zjedliśmy sobie shaormę z frytkami i poczułam wewnętrzną ulgę...
uwielbiam shaorme..
ale wokle ta w sphinksie podawaną choć z kleopatry tez jest oki
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:27   #1575
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja bede rodzic w prywatnej klinice
Martucha ja cie rozumiem. Nie wyobrażam sobie rodzić inaczej Te warunki z prywatnej kliniki, które opisałaś, to są normalne warunki na porodówce, w której ja rodziłam w Niemczech. Tu to standard.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
A czy były przypadki że z chłopca zrobiła się dziewczynka??
Aaneczka ja znam taki przypadek. Na innym wątku czekaliśmy na chłopca Kacperka. Miał się urodzić w kwietniu i długo zwlekał. W końcu zaczął się poród. I... urodziła się Oliwka.
Normalnie taka pomyłka się nie zdaża. Pomyłki są w drugą stronę: z dziewczynki robi się chłopak. To przez te spore narządy dziewczynek są te pomyłki. Ale żeby chłopaka pomylić z dziewczynką to się nie zdarza. A jednak!

Ja mam nadzieję, że u mnie takiej pomyłki nie będzie. Co prawda bardzo chciałam córkę, bo mnie moja córka prosiła Ale teraz już obkupiłam się w synkowe rzeczy. Mam wszystko dla chłopca! Musi być chlopiec!
Stary 2010-06-17, 10:33   #1576
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Martucha ja cie rozumiem. Nie wyobrażam sobie rodzić inaczej Te warunki z prywatnej kliniki, które opisałaś, to są normalne warunki na porodówce, w której ja rodziłam w Niemczech. Tu to standard.
dlatego mnie to tak dziwi czemu jak mowie o tym nie wiem tesciowej bratowej meza jakims znajomym jak pytaja robia takieeeeeeeeeeeee oczy ze zwariowalam i jak to powiedziala tesciowa "fanaberie mi w glowie" no tak pod plotem tez urodze ale po co... jak moge NORMALNIE ludzko - no racje nie normalnie bo w tyskim szpitalu nawet lazienki w 8 osobowej sali nie ma...

to co jest w klinice w katowicach nie powinno nikogo dziwic - ale niestety patrzac na nasza sluzbe zdrowia to nie standard to lukus... a szkoda...

juz powoli nie mam sily mowic czemu tam chce rodzis.. moj wojtek jak jeszcze tesciowa cos przebakuje ze jej sie to nie podoba - odbija paleczke ze to nasz brzuch nasze dziecko nasz porod i chcemy normalnie...

najsmieszniejsze jest oburzenie bratowej wojtka ale jak ja zapytalam dokladnie o moment bycia na sali pomoc po porodzie to sama zaczela mowic ze to jej sie niepodobalo i to i ze to bylo nie tak.. wiec pytam jej to czmeu mi sie dziwi.. no ale...
Stary 2010-06-17, 10:39   #1577
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
dlatego mnie to tak dziwi czemu jak mowie o tym nie wiem tesciowej bratowej meza jakims znajomym jak pytaja robia takieeeeeeeeeeeee oczy ze zwariowalam i jak to powiedziala tesciowa "fanaberie mi w glowie"
Ludzi starej daty nie przekonasz
Te kobiety rodziły w w strasznych warunkach, same, masowo po kilka na jednej sali, mąż stał za drzwiami oddziału! Teraz gdy masz możliwość rodzić w szpitalu z warunkami jak w Tychach które opisałaś, to dla tych kobiet już jest luxus. A więc to co opisujesz w Katowicach to .... masz już pomieszane w głowie Nie przekonasz ich. Dobrze, że ci nie wyjeżdżają z tekstem, że kobiety w polu rodziły podczas wykopków itp
Stary 2010-06-17, 10:46   #1578
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Ludzi starej daty nie przekonasz
Te kobiety rodziły w w strasznych warunkach, same, masowo po kilka na jednej sali, mąż stał za drzwiami oddziału! Teraz gdy masz możliwość rodzić w szpitalu z warunkami jak w Tychach które opisałaś, to dla tych kobiet już jest luxus. A więc to co opisujesz w Katowicach to .... masz już pomieszane w głowie Nie przekonasz ich. Dobrze, że ci nie wyjeżdżają z tekstem, że kobiety w polu rodziły podczas wykopków itp
hahahaha tesciu mi powiedzial - ze u niego n wsi to urodzila pod plotem i w pole poszla na wykopki bo zniwa a nam sie basenow chce...
buhahahahahha widzisz jak ty wszytko wiesz

mam ich w d to nasz porod moi rodzice to fajnie rozwiazali tzn nie mowie ze bylo normalnie bo mama sie zdziwila ale tata jak posluchal to pwoeidzial terenia (do mamy) to ona rodzi jak chce to nawet w warszawie moze i koniec...
jeszcze bym zniosla glupie spojrzenia ale tesciowej teskty i nagabywania mnie dobijaja... no ale zdania nie zmienie i juz:

a jak mowiesz ludzi starej daty nieprzekonasz...
szkoda ze mlode laski tez sie dziwia ale mysle ze jak bedzie "ich" czas to same zmienia zdanie...
Stary 2010-06-17, 10:57   #1579
gabisun
Zakorzenienie

Aneczka u moich znajomych miał być chłopak, a urodziła się dziewczynka a tatuś tak opił już synka a chodziła całą ciążę do bardzo dobrego specjalisty. No cóż zdaża się, choć na szczęście rzadko

A te osłonki to ja sobie kupiłam, koszt nie duży bo 16zł z Aventu, można kupic też taniej, bo jak poczytałam, że prawie każda ma problem z zakrwawionymi sutkami, to wolę mieć takie coś w pogotowiu. A z tego co dziewczyny pisały ,nie ma też problemu wrócic potem do karmienia bez osłonek jak się wszystko wygoi

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Martucha ale w czym oni mają problem? bo co innego jakbyś musiała zapłacić za poród jakieś 20tyś. ale za darmo to przecież normalne, że każda kobieta chce mieć jak najlepsze warunki ja też wybrałam sobie szpital trochę dalej od miejsca zamieszaknia, ale nikt nic nie powiedział, każdy chce mieć jak najlepszą opiekę

Stary 2010-06-17, 10:59   #1580
Butterfly83
Raczkowanie

Ja twierdze że ta są dwa dzieciaczki jak wiedzą że zdjęcie im robią to się co jakis czas zmieniają raz chłopiec raz dziewczynka.

Byle już zadnych zmian nie było.
Butterfly83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:00   #1581
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Martucha ale w czym oni mają problem? bo co innego jakbyś musiała zapłacić za poród jakieś 20tyś. ale za darmo to przecież normalne, że każda kobieta chce mieć jak najlepsze warunki ja też wybrałam sobie szpital trochę dalej od miejsca zamieszaknia, ale nikt nic nie powiedział, każdy chce mieć jak najlepszą opiekę
tez nie wiem... szczegolnie ze do tego szpitala mam 20-30 minut - 30 jak stoje na przejezdzie kolejowym, ale ogolnie to tak rzadko jeszdza pociagi wiec nie widze problemu... niektorzy maja do normalnego szpitala 30-40 i co i zyja..
wiec niekumam no ale...

a co do oslonek to tz mi kolezanka polecala.. ja sie jednak tego boje sie jak sie przyzwyczaje do oslonek to juz niebede chciala bez... ale bede sie starac by to byla jednak piers bez sztucznosci no ale zobaczymy oslonki napewno kupie
Stary 2010-06-17, 11:07   #1582
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Ja mam to szczescie, ze prywatna klinika jest doslownie 2 kroki ode mnie.
Moj blok jest przy samej ulicy, wystarczy, ze przejde przez ulice, mine 2 sklepy i jestem na miejscu
Chociaz nie wyobrazam sobie isc ze skurczami/odchodzacymi wodami na piechote
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:11   #1583
gabisun
Zakorzenienie

Ja to sie bardzo boję tego bólu a wiem że z osłonkami boli mniej jak są podrażnione. Zawsze to lepiej trochę sztuczyzny żeby się brodawki zagoiły niż serwować dziecku mleko z krwią, albo ropą. Aaaa. ciarki przechodzą mnie na samą myśl
Martucha trzeba było się spytać teścia czy dziecko zostawiła pod tym płotem jak szła w pole. Kurde nie po to kobiety walczą o swoje prawa i jest postep w medycynie żeby rodzić pod płotem i jak tu ma nie być zacofania w naszym kraju jak ludzie mają jeszcze takie myslenie

Stary 2010-06-17, 11:12   #1584
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Byle nie za często takie grzanki
no właśnie.. Musimy to ograniczyć

Cytat:
Napisane przez aaww Pokaż wiadomość
Uprzejmie proszę o dopisanie na liście, że będziemy miec synka!
Właściwie juz od 13 tygodnia na to się zanosiło, ale teraz to już nie ma najmniejszych wątpliowsci- będzie Janek !
gratulacje!

Kalex ładny brzuszek

Cytat:
To się zgadza. U mnie wszystko jest jak w zegarku Wszystko zorganizowane, zaplanowane, wpisane na listę lub do kalendarza. Ordnung muss sein!
ech.. ja tak nie potrafię jestem totalnie zdezorganizowana

Cytat:
ja bede rodzic w prywatnej klinice
Super, bardzo dobry wybór! Aż zazdroszczę, że nie mieszkam bliżej Katowic...

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Kochana, tylko tu nie chodzi o to czy chcesz czy nie. Też bym chciała pracować po urodzeniu dziecka (choć szkoda takiego maluszka), ale pracy nie znajdziesz ot tak.
...
Więc JA, miałam wybór: praca lub dziecko. I wybrałam to drugie, ważniejsze.
Rozumiem Cię Aniu,. bo w moim przypadku jest podobnie... Tez mam wybór i wybieram dziecko. Nie pójdę do pracy za 1000-1200zł, żeby całość lub większość oddać potem obcej kobiecie za opiekę nad moim dzieckiem... A nie mam też super doświadczenia (bo mgr to nie wszystko), żeby dostać lepszą pracę

ps. Ładne imię, takie męskie
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:17   #1585
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

dziękuję dziewczyny za miłe opinie, fakt, brzusio z każdym tygodniem robi postęp

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość

Kalex: taki brzuszek to ja miałam w 2/3 miesiącu uroczy !!
w 2-3 miesiącu to ja zdychałam i byłam płaska jak deska...no i schudłam 7 kg....
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:28   #1586
malwina1204
Rozeznanie

A ja mam dzisiaj wizyte,bo we wtorek gina nie było

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Ja mam to szczescie, ze prywatna klinika jest doslownie 2 kroki ode mnie.
Moj blok jest przy samej ulicy, wystarczy, ze przejde przez ulice, mine 2 sklepy i jestem na miejscu
Chociaz nie wyobrazam sobie isc ze skurczami/odchodzacymi wodami na piechote
to masz supeeeeerrrr zadzwonisz najwyżej że rodzić że czekasz z torbą blok od kliniki,wezmą wózek wyjadą po Ciebie

Stary 2010-06-17, 11:30   #1587
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
A ja mam dzisiaj wizyte,bo we wtorek gina nie było

daj znać po wizycie co i jak

-------
a ja siedzę, kolejny dzień za nami... wczoraj wyprałam (wygotowałam) 1 część ciuszków po moim bracie, ale wiele z tego pójdzie do kosza, bo są żółto-brunatne plamy (nic dziwnego - ciuszki mają 8-9 lat i leżały w foliowych workach)... Poza tym większość typowo dla starszego chłopca... Dla niemowlaka może ze 2-3 koszulki, których i tak nie chcę ubierać, bo są niewygodne (wolę body). i kilka spioszków, ale niestety nie rozpinają się w kroku ;/

No i czekam na obiecane ciuszki po córeczce sąsiadki... Mała ma skończony miesiąc i z ciuszków 50/56 już wyrosła... Odpadłby spory wydatek...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:36   #1588
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Mam pomysł, dla tych, które nie mają jeszcze łożeczka i pościeli. Znalazłam na jednym z portali- szafka.pl super komplet używany, ale w super stanie za 200zł;-)
Łóżeczko sosna 120x60, uzywane przez 9 miesiecy przez jedno dziecko. Posiada kółka, które mozna zablokowac lub poprostu zdjąć. Posiada 4 poziomy wysokości.
Pościel 6 częściowa: poduszka + poszewka, kołderka+poszewka, ochraniacz na boczki, baldachim. Wszystko w zielonym kolorze w słodkie owieczki. Poduszka i kołderka były wyprane ale nigdy nie używane.
Gratis: materacyk pianka-gryka oraz stależ pod baldachim.
Stan oceniam na bardzo dobry.
Więcej informacji na priv.
Mozliwości małej negocjacji

http://szafka.pl/c181739-lozeczko-po...m-gratisy.html
Stary 2010-06-17, 11:36   #1589
malwina1204
Rozeznanie

dra-nie zamartwiaj się tym że tak gadają w rodzinie,będziesz miała dziecko TWOJE dziecko które Ty urodzisz i wychowasz, wogóle bym na nich nie patrzyła tylko myslała o Sobie i dziecku,Moja BABKA jak jej wręczyłam usg mojego dzidziusia zapytała -co to jest ?
- a ja odpowiadam że dziecko!
-ona czyje dziecko?
- a ja z uśmiechem że moje
- położyła zdjęcie , powiedziała dziecko i poszła na dół !!!!!
mysłałam że ją zabije starą prukwe ale nawet mi łza nie poleciała olałam ją całkowicie kilka dni się do niej nie odezwałam,nawet dzien dobry gdy byłam u rodziców , więc podeszła do mnie i mnie PRZEPROSIŁA itp
Nie zależy mi czy jej to odpowiada czy nie, nie pasuje jej to bo jestem z ROZWODNIKIEM , ale to jest moje życie , mój wybór, moje dziecko i nikomu nie pozwole ingerować w MOIM ŻYCIU!!!!

Stary 2010-06-17, 11:49   #1590
bordowa
Wtajemniczenie

gabisun, żeby dostać świadczenia dla samotnej matki Tż musiałby nie uznać dziecka. A na to ani ja ani on się nie zgodzimy dla pieniędzy.
A ślubu nie planujemy na razie. Tzn ja bym chciała, ale Tż jakoś nic nie wspomina ...

Majka232 pytałaś o elektryczną nianię. Ja nie kupuję, bo mam małe 2-pokojowe mieszkanie. Gdybym miała dom, zwłaszcza piętrowy, na pewno bym kupiła A widzę, że Ty właśnie tak masz

ycnan To się źle zrozumiałyśmy Bo myślałam, że chodzi Ci o to, że jak już kobieta ma dziecko to nie powinna iść do pracy. A widzę, że nie o to chodziło. Teraz Cię rozumiem

martucha84 Też bym na Twoim miejscu wybrała tą prywatną klinikę. Super warunki, a komfort jest ważny w takim momencie.
Mi wszyscy się dziwią, po co chcę jechać w bólu do szpitala około 40 km zamiast tu rodzić, w moim mieście. Ale to mój wybór przecież, a tam są lepsze warunki a ja nie chcę się dodatkowo stresować. To nasze brzuchy i nasze maleństwa, a jak to mówią - każda mama wie najlepiej co jest dobre dla jej dziecka

Już po wizycie. Wszystko w porządku, mała jak zwykle złośliwa kopała i nie chciała dać posłuchać serca Ale w końcu się uspokoiła Pozbyłam się bakterii w moczu!! Jeszcze 3 tygodnie temu były liczne a teraz nie ma ich wcale! Dostałam nakaz jedzenia warzyw i wątróbki, bo mam niską hemoglobinę. Niską, ale w normie. Powiedziałam doktorce, że jak byłam w szpitalu to dowiedziałam się, że mam skróconą szyjkę. Spojrzała na mnie zdziwiona i powiedziała, że to nieprawda, zbadała i mówi, że w normie. Czyli kolejna ulga Przez ostatnie 3 tygodnie przytyłam 2,5 kg Ale co się dziwić, jak ciągle siedzę z dupskiem w domu i jem, jem, jem Trzeba zacząć trochę się ruszać
No i już na pewno wiem, że nie mam cukrzycy

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-06-17 o 11:51
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości