|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
dziewczyny jak to jest jak dziecko nie zostanie po porodzie oczyszczone dokladnie z wod plodowych?wiecie moze??
bo moja mala od poczatku tzn tak po tyg od narodzin zauwazylismy,ze "chodzi"jak traktor-normalnie rzęzi jak jakas popsuta maszyna,nie caly czas oczywiscie,ale to jej norma juz. Bylam z tym u 3 roznych lekarzy i nic-kazdy ja zbadal i wsio jest ok,no ale przeciez jakis to powod musi miec i juz sie zastanawiamy czy to nie wina zlego oczyszczenia,moze dalej jej tam cos zalega??moze ktoras z was cos wie? ferrou Twoj synek jest boski
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2010-06-17 o 07:54 |
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
|
|
|
#3513 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou mam nadzieje ze Szymek siostry jest już po drugiej stronie brzuszka jeśli tak to gratulacje dla mamy i Ciebie ciociu a jeśli nie to trzymam kciuki za szczesliwe rozwiazanie
![]() Plmadzia na Skype najlepiej podawalam wcześniej nicka nie pamietam teraz bo pisze z telefonu ale chyba paula82a poproszę o dużej rozdzielczości zdjęcia i najlepszego dla synka ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Ankazar a żaden z lekarzy nie mówił wAm ze to może być sapka niemowlę a i nawet do roku może się utrzymywać moja Julka tak harczala po porodzie z 3 tygodnie dobre i lekarka mnie uspakajala ze to sapka niemowleca i kazała nawilzac nosek i nie dopuszczac do tego by w domu było suche powietrze jej na szczęście przeszło ale przeszło dopiero jak mi zwymiotowala i taka galaretka z niej wypadła pisałam na początku na forum o tym
|
#3514 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny fotki cudne, dzieciaczki
Moja kruszynka wczoraj nauczyła sie przewracac z brzuszka na plecki... a jak to zrobi to taka dumna jest z siebie ![]() Ferrou własnie wczoraj szukałam cie na liscie i nie mogłam znalezc...
|
#3515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- łups ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u nas od rana atak bólu brzuszka Teraz mała zanęla ze zmęczenia placzem dostaje zelazo bo ma niedokrwistośc i pewnie będzie miala zaparcia dosyc ze i tak ma problemy z gazami to jeszcze to... zalamie się
|
|
#3517 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć co chwila gubi. Uwielbia jeździć na rowerze, i niestety ma jakiś nałóg zbiera wszystko, kamienie, zakrętki, kabelki, pudełka, w domu też nic nie mogę wyrzucić bo mu się przyta, bo mały inżynier już ma projekt jak to do czegoś wykorzystać. Może jakiś zestaw majsterkowicza, ale boje się że bedzie jako następna zabawka do oddania do dziadka do piwnicy.---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
drcron i libra kazali nawilzac nosek i tyle o sapce nikt mi nic nie mowil-sama zaczelam podejrzewac,ooo jeden zasugerwal przegrode nosowa,ale kazal czekac.
Chcialam dzisiaj jeszcze do lekarza jechac,ale w sumie po co?pewnie nic nowego mi nie powiedza,po prostu poczem jeszczemoze tak jak piszecie przejdzie jej to. Sorki za bazgranine,ale pisze jedna reka,bo karmie
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Asiulek po żelazie są czarno zielone kupki, to tak na zaś piszę żebyś się nie zdziwiła ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- A ja właśnie zjadłam sporą porcję pierogów z truskawkami ze śmietaną i cukrem Jak u małego nie zobacze reakcji na truskawki, to jutro chyba kg kupię i ze śmietaną i cukrem zjem.
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jesli już o kupkach mowa... to czy kupki waszych pociech też tak bardzo brzydko pachna? (do matek karmiących piersią) bo mojej niuni to straaaasznie cuchnie i nie wiem czy iśc z tym do lekarza? i jest taka gęstsza niż kiedyś, taka jak krem... może to przez to, że teraz robi jedna na dzien lub dwa?? i jeszcze jedno- zaobserwowalam, że mojaWercia ma częstozimne ale przy tym spocone dłonie i stopy... o czym to może świadczyć??
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Daria zdjęcia rewelacja
Matko w tym roku mamy 6 rocznice ślubu ale czas leci ja od rana mam biegunkę <lekarz> mam złe przeczucia kurde chyba panikuje drcron a co ty dzisiaj robisz ? będę w pobliżu może zorganizujemy spotkanie ? co ty na to ? daj znać o 14 wyjeżdżamy
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak mój raz na kilka dni nawali to udusić się można ![]() A chłodne i spocone dłonie i stópki to o niczym nie świadczy , mój jak chce spać to mu się rączki ciepłe robią. Przestań ciągle się czegoś doszukiwać , nie znasz powiedzenia ,że kto szuka ten znajdzie.
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
moje dzicko na prawdę jest bardzo grzeczne, nie płacze, śmieje się w głos, bawi się samow leżaczku albo na macie, je ładnie wogóle nie mam na co narzekać (tfu tfu), czasem tylko jak jest już bardzo głodny to zaczyna kwękać, (nie płakać), i dzisiaj właśnie rano też i teść wpadł do pokoju (bez pukania), ja oczywiście jeszcze w pidżamie, a on do mnie: "A CÓŻ ON TAK SIE DZIERA OD RANA??" o mało go nie zabiłam, tak się wściekłam, że aż się rozpłakałam....wiem wiem głupie...ale jak on mógł tak powiedzieć...Pytam się, kiedy ostatnio słyszał, żeby on płakał czy darł siee?? to on na to "PRZECIEŻ ON CIĄGLE MARUDZI"...nie no dostałam kur...cy, wydarłam się na niego, powiedziałam co o nim myślę i zakazałam się do niego zbliżać i że już niedługo się stąd wyniesiemy i na pewno go widywał za często nie będzie, skoro mu dziecko przeszkadza (jeszcze żeby chociaż minimalnie miał racje że mały marudzi albo coś...) no i usłyszałam jaka to jestem niewdzięczna i bezczelna, bo nie potrafię docenić że mieszkamy i nie ponosimy OPŁAT!!! Ja chciałam oddawać każdą złotówkę którą tu zużywam, ale teściowa się nie zgodziła...Więc mu powiedziałam żeby podliczył wszystko co zużyliśmy z tż i oddam mu co do grosza i niech nigdy nie liczy na moją pomoc w jakiejkolwiek sprawie...i jeszcze wiele innych słów mu powiedziałam i wiecie co?? mega kamień z serca mi spadłDarusia - pięknie wyglądałaś, super sukienka Ferrou - wszystkie Kubusie takie przystojniaki
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Ferrou i co urodziła szybko nam tu pisz bo się niecierpliwię ?
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moze jutro
|
|
#3527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Darusia ślicznie wygladaliscie. Oliwka
Ale silny chłopak... Fryzura super Cytat:
lindsley (Ewelina, 27l) ur. 22.04.2010 3510g, 56cm Michał SN Cytat:
za siostrę i Szymka Cytat:
Michaś cały wczorajszy dzień przy cycu, pół nocy też i już od rana dalej... Ważyliśmy się rano (po jedzeniu z pustą pieluszką i w ubraniu) Michasiowi wyszło 4,5kg a mamie 1,5kg do wagi sprzed ciąży... to chyba dobrze
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem ci że zrobiłaś najlepszą rzecz jaką mogłaś zrobić, ![]() ![]() klask i:ja uważam że trzeba mówić wprost co nam lezy na sercu, nie można milczeć bo nie wypada itp. a jemu wypada do cholery ! nie daj sobie w kaszę dmuchać ! bądź z nim szczera i koniec !
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez mialam jechac do walbrzycha odebrac tesciowi spodnie z pralni wiec pojade kolo 14 ![]()
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
drcron możesz teraz rozmawiać ? zadzwonie i pogadamy
|
#3532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie dobrze zrobiłaś, najlepiej od razu mówic co boli, bo inaczej sie nawarstwi, i takie duże kłótnie wychodzą.
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Biedny Baobabek
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak czasem bąka puści to tak długo mu pielucha śmierdzi że my z tż pewni że kupol jest to go przebieramy.
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
BABOBABKU BRAWO <KLASZCZE>
kurcze moze i ja powinnam tak wygarnac wszystko tesciowi
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Drcronku ty chyba ąz takiego złego teścia nie masz!!!
Biedny sam przeciez jest wiec on moze szuka kontaktu w sposób dla ciebie wkurzający.. pomysl. BAOBABEK !!!!!!!! normalnie mi jakos tez ulzyło dziwnie!! super widzisz!!! ale gośc niest naparwde niepoprawny! Jak tak mozna! Buuuuuuuuu ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- ferrou, lindsay juz dopisałam
|
|
#3537 |
|
Zakorzenienie
|
Kubuś dziękuje wizażowym Ciociom za te wszystkie komplementy
![]() Pl_Madzia, wszystkiego najlepszego dla syna jakos dwa lata temu mój TŻ miał na ich punkcie korbę Kupował zestaw za zestawem, wynajdywał te stare unikatowe, sprowadzał nawet ze Stanów, siedział godzinami, budował, oglądał, stały za szybą, aby się nie kurzyły, co jakis czas przecierał je ściereczką - normalnie szał A później mu przeszło i wszystkie sprzedał Trochę teraz żałuje, ale już zapowiedział ze za kilka lat dla Małego będzie kupował ![]() Jej... pierogi z truskawkami ![]() Anakazar, prawdopodobnie Mała miała sapkę ![]() Asiulek, podawaj Małej dużo wody, może nie będzie miała zaparć. u nas kupki też "cudnie pachnące" Wcześniej Mały robił po każdym jedzeniu, teraz mniej wiecej 1-2 razy na dzień i może to dlatego i już nie wymyślaj ![]() Baobabku dobrze że mu wszystko wygarnęłaś, niech wie co myślisz o nim i jaki jest beznadziejny. Jak tak można powiedzieć?? Przecież dzieci płaczą, marudzą, to jest normalne, nie rozumiem takich ludzi którym to przeszkadza, dla mnie są zgorzkniałymi ludźmi bez serca... A przecież to jego wnuk... masakra...Pałą w głowę to za mało ![]() Madziwnia, dziękować ![]() ------------------------------- I jestem ciocią!!! Szymek urodził się o 8.30, waży 3650g i mierzy 55cm. Ma czarne włosy i bardzo podobny do tatusia Zabieg był rutynowy, teraz siostra odpoczywa Ale się cieszę że wszystko jest w porządku
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
mój synek cały czas dzisiaj do mnie się śmieje i gada najczęściej egkhi egkhi...a coż to za język, no i uuu,uuu, gugu, i guge
strój kąpilowy sobie przez net kupiłam, no i za duży, a ja się cieszę że wkońcu coś za dużego a nie za małe tak myślę że się mierzyłam 2 tyg temu i pewnie temu bo 2 kg schudłam.no to na Lego staneło , dzięki. mam nadzieję że maluszek za pół roku nie pozjada![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Ferrou gratulacje dla nowej cioci i dla mamusi ![]()
|
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedys o tym pisalam moze pamietacie mialam cos napisac ale sie w jezyk ugryzlam zapomnialo mi sie ze moja szwagierka ostatnio podczytuje forum
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
macie też wrażenie że nasze porody to już inna epoka
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

Teraz mała zanęla ze zmęczenia placzem 

, nie znasz powiedzenia ,że kto szuka ten znajdzie.
moje dzicko na prawdę jest bardzo grzeczne, nie płacze, śmieje się w głos, bawi się samow leżaczku albo na macie, je ładnie wogóle nie mam na co narzekać (tfu tfu), czasem tylko jak jest już bardzo głodny to zaczyna kwękać, (nie płakać), i dzisiaj właśnie rano też i teść wpadł do pokoju (bez pukania), ja oczywiście jeszcze w pidżamie, a on do mnie: "A CÓŻ ON TAK SIE DZIERA OD RANA??" o mało go nie zabiłam, tak się wściekłam, że aż się rozpłakałam....wiem wiem głupie...ale jak on mógł tak powiedzieć...Pytam się, kiedy ostatnio słyszał, żeby on płakał czy darł siee?? to on na to "PRZECIEŻ ON CIĄGLE MARUDZI"...nie no dostałam kur...cy, wydarłam się na niego, powiedziałam co o nim myślę i zakazałam się do niego zbliżać i że już niedługo się stąd wyniesiemy i na pewno go widywał za często nie będzie, skoro mu dziecko przeszkadza (jeszcze żeby chociaż minimalnie miał racje że mały marudzi albo coś...) no i usłyszałam jaka to jestem niewdzięczna i bezczelna, bo nie potrafię docenić że mieszkamy i nie ponosimy OPŁAT!!! Ja chciałam oddawać każdą złotówkę którą tu zużywam, ale teściowa się nie zgodziła...Więc mu powiedziałam żeby podliczył wszystko co zużyliśmy z tż i oddam mu co do grosza i niech nigdy nie liczy na moją pomoc w jakiejkolwiek sprawie...i jeszcze wiele innych słów mu powiedziałam i wiecie co?? mega kamień z serca mi spadł
za siostrę i Szymka

klask i:ja uważam że trzeba mówić wprost co nam lezy na sercu, nie można milczeć bo nie wypada itp. a jemu wypada do cholery ! nie daj sobie w kaszę dmuchać ! bądź z nim szczera i koniec !

dobrze że mu wszystko wygarnęłaś, niech wie co myślisz o nim i jaki jest beznadziejny. Jak tak można powiedzieć?? Przecież dzieci płaczą, marudzą, to jest normalne, nie rozumiem takich ludzi którym to przeszkadza, dla mnie są zgorzkniałymi ludźmi bez serca... A przecież to jego wnuk... masakra...Pałą w głowę to za mało