Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-17, 10:58   #2761
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

vette ślicznie i ta figurka
ania jeszcze raz
archea
bajka9
misiulka, jusdan
farminka dasz rade
lilka jak by sie dało to bym troche oddała, dorzuciłabym ci w gratisie te moje szczawiany
anoxa dobrze ze cie przeniesli i z tym usg ze wszystko pod kontrola
cos mi sie wydaje ze w czerwcu urodzisz
madziorek dobrze ze wsio ok
panta rei
itakasia zamówiłam sobie TAKI ale chcę jeszcze z dwa bardziej wyjsciowe
Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
papeteria ja miałam raz takie rewelacyjne wyniki moczu- liczne bakterie, leukocyty, szczawiany wapnia i czegoś tam jeszcze, a gin powiedziała, że nie ma się czym martwić
dobrze wiedziec a bratu kupiłabym dobry trunek
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
z halibut z frytami i fasolką szparagową.
ale mi narobiłaś smaczora chba zaczynam miec faze na ryby...

Co do piersi, mnie urosły dobre dwa rozmiary

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:58   #2762
panta_rei
Raczkowanie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
staracie sie o maluszka ? czy to tylko dalekosiężne plany? (jeśli można wiedzieć , oczywiście)
Moje największe marzenie... Nawet tż już został przekonany do posiadania potomstwa uargumentował to tym, że owszem, dobrze, dziecko, ale ma być dziewczynka, żeby była do mnie podobna, bo chce mieć takie dwie słodycze w życiu w gadaniu to on jest niezły
młodzi jesteśmy, jeszcze mamy czas, ale tak strasznie rozczula mnie ostatnio widok kobiet w ciąży, przeglądam namiętnie all w poszukiwaniu takich małych, ślicznych, różowych sukienek... Wszystko już wybrane, tylko dzidzi brak
panta_rei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 10:59   #2763
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panta_rei Pokaż wiadomość
Do tego, niestety, jeszcze daleko a już by się chciało tulić taką kruszynkę wszystko w swoim czasie
doczekasz sie w koncu

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:00   #2764
justynacz80
Rozeznanie

Cześć dziewczyny
Byłam wczoraj w kinie na Seksie w wielkim mieście2. Uśmiałam się po pachy. Bardzo sympatyczny film. Ale niestety to już chyba ostatnie wyjście do kina, bo nnie mogłam sobie miejsca znaleźć. A to ból pleców, a to bioder, a to brzuch wciskał mi sie pod piersi... Ale film polecam

Hd, fajne te tuniki. Jak możesz to podaj link do strony, z której zamawiałaś?
Hmm, hmm, czy to przypadkiem nie ja byłam na tym spotkaniu z Tobą i Sandrą, gdy rozmawiałyśmy o reklamach tvn?

Dziewczyny,nie ma co się martwić drinkami, które wypiłyśmy zanim dowiedziałyśmy się o ciąży. Pierwsze dwa tygodnie dziecko działa wg zasady wszystko albo nic i jeśli coś mu zaszkodzi to w teminie spodziewanej miesiączki dostaje się okres. Jeśli nie, to znaczy, że wszystko jest ok. Mówił mi to lekarz

Edytowane przez justynacz80
Czas edycji: 2010-06-17 o 11:02
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:02   #2765
panta_rei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
doczekasz sie w koncu
Kiedyś na pewno... Ale ja to niecierpliwa jestem
Stary 2010-06-17, 11:03   #2766
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez serduszkoiz Pokaż wiadomość
witaj w klubie ja od paczatku ciazy mysle o niebieskim serku, normalnie sie ze mnie smiali ze jak reklamuja takie sery to ja mam prawie lzy w oczach
A ja zajadam się nimi kiedy tylko najdzie mnie ochota W pierwszej ciąży jadłam i mała zdrowa to i teraz z camemberta nie rezygnuję, w pierwszym trymestrze to była jedyna rzecz która mnie nie odrzucała i prawie każdego dnia jadłam na śniadanie
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:03   #2767
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Muszę sie zwlec do sklepu. Nie chce mi się, ale potrzebuje ogórki na mizerię, truskawy, kalafior na jutro. Mięsko już mi leży od rana w marynacie. Dzisiaj podudzia zw marynacie czosnkowo-rozmarynowo-paprykowej. Piec będę w rękawie, bo takie najbardziej lubię.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 11:04   #2768
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

dzidziadziumdzia jeszcze co do tych stypendiów to u nas żeby dostać to najwyższe 420 zł to trzeba mieć średnią powyżej 4.75 a za 4.0 jest chyba 120 zł albo 90 nie pamiętam już potem jakoś 180 zł i nie wiem jak tam dalej. w każdym razie co roku też obniżają wysokość stypendiów ( a opłaty zwiększają) i wymyślają jakieś zasady np wszystko trzeba mieć zaliczone w 1 terminie nie można miec poproawki
U mnie musisz mieć minimum 4,0. Z wszystkich osób powyżej 4,0 20% najlepszych na danej specjalności dostaje stypendium. Ale jeśli masz 4,5, to stypendium masz gwarantowane. No i poprawek oczywiście nie wolno i indeks w 1. terminie zdany (choć teraz mamy elektroniczny, więc nie trzeba się martwić).

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Witajcie. Powiedzcie mi czy macie problemy z czerwonymi plamkami po goleniu miejsc intymnych na drugi dzien? Straszne to jest. Np. ogole sie dzis a za dwa dni zlapia mi skurcze i pojade do szpitala z takimi plamami...Jak sobie z tym radzicie o ile macie taki problem?
Oczywiście- niestety. Lekarz mi kiedyś powiedział, że to podrażnienie i nie powinnam golić. Może pomarzyć .

Alutka a z tym podatkiem jest tak, jeśli wartość zakupu przewyższa 1000zł jednorazowo

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
heh, ja mam takie same obawy, mój małż pracuje na 3 zmiany i mnie to stresuje, ale liczę na to, że będzie się w razie czego tak rozkręcało, że zdąży wrócić albo zdąży nie pójść do pracy (urlop ma zaplanowany jakoś 4 dni po terminie). Jakby co to mam kolegów po kt mam dzwonić, no ale na porodówkę już ich nie zabiorę
No właśnie- urlop ma zaplanowany tak? To nie będzie korzystał ze zwolnienia pt. "opieka"?

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość

ja licze wg om miesiace, kilka dni wczesniej niz ksiazkowo
Ja też tak liczę, a więc to już jutro...
Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość

czerwone krostki to nic nawet się tym nie przejmuje mi sie zazwyczaj robią ropniaki bo mi wrastają włoski i to dopiero jest masakra ;/ i nic z tym nie robie no bo nie mam co

caprica to te biustonosze Alles sa w sklepach, że mierzyłaś ? kurcze mi się tam 2 modele strasznie podobają ale nie odważe się zamówić nie przymiezając ;/
Oooo ja też mam ropne krostki. Ale nie wszystkie zamieniają się w takie ropne. Nie wiem czemu.
Co do Alles- są w sklepach, w których masz akcesoria dziećkowe- tam też są staniki do karmienia. U nas jest kilka modeli.

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Wkurzyłam się dzisiaj,bo nie udało nam się iść do lekarza,a tak liczyłam na to,że będę spokojniejsza jak usłyszę,że wszystko w porządku.Zwłaszcza,że wydaje mi się,że mała ma lekko żółtawe oczka i oczywiście się niepokoje czy to nie żółtaczka. Poza tym mam pełno wątpliwości co do karmienia-nie wiem czy dawać jej mleko z butli czy tylko moje...
Nie no Farminka, co oni Ci za bzdur w tym szpitalu naopowiadali. Dziecko, zwłaszcza takie, które się uczy ssać- po pierwsze pije dłużej, bo właściwy, treściwy, sycący pokarm leci po dłuższym czasie- wcześniej to jest taki do popicia i pociumkania. Dlatego małej bardziej smakuje sztuczne- bo najada się od razu takim treściwym, no i łatwiej leci. Za nic w świecie się nie poddawaj. Zobaczysz, że z czasem się zgracie!!!

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
a ona cwana bo z butli jej lepiej leci dlatego tak chetnie je z niej, bo z piersi musi się troszkę "namęczyc"
O. Nie tylko ja mam takie zdanie .

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio nachodzą takie chore myśli, że dzidzi urodzi się chore, niedotlenione, owinięte pepowiną albo coś I mam wrażenie, że dalej się nie obróciło, taka dupa ogólnie. Strasznie boję się cc, gdyby się nie obróciło, bo na mnie nie działa znieczulenie
Weź wsadź głowę do zamrażalnika, krew zwolni to przestaniesz o takich głupotach myśleć :P.

My dziś mamy wizytę, ale dopiero przed 17.

Dziewczyny na TVP2 o 12.10 leci serial o noworodkach

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:06   #2769
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Moje największe marzenie... Nawet tż już został przekonany do posiadania potomstwa uargumentował to tym, że owszem, dobrze, dziecko, ale ma być dziewczynka, żeby była do mnie podobna, bo chce mieć takie dwie słodycze w życiu w gadaniu to on jest niezły
młodzi jesteśmy, jeszcze mamy czas, ale tak strasznie rozczula mnie ostatnio widok kobiet w ciąży, przeglądam namiętnie all w poszukiwaniu takich małych, ślicznych, różowych sukienek... Wszystko już wybrane, tylko dzidzi brak
no to widzę, że odezwał sie w Tobie instynkt macierzyński

Przez wiele lat wydawało mi się, że nie jestem jeszcze gotowa itd.
Teraz, z perspektywy czasu wiem, że chodziło o to, że miałam nieodpowiedniego partnera. Przez skórę czułam, że małżeństwo - dziecko z nim to będzie porażka.

Dopiero gdy spotkałam mojego M coś drgnęło. Wcale nie bałam się macierzyństwa, nie bałam sie obowiązków, ryzyka itd.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Hd, fajne te tuniki. Jak możesz to podaj link do strony, z której zamawiałaś?
Hmm, hmm, czy to przypadkiem nie ja byłam na tym spotkaniu z Tobą i Sandrą, gdy rozmawiałyśmy o reklamach tvn?
ooooooo!!!!! sorry
(napisałam Ola o ja głupia!!! )

Link - wyślę na pw

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:08   #2770
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

My dziś mamy wizytę, ale dopiero przed 17.

No to czekam na wieści z wizyty no i
Stary 2010-06-17, 11:10   #2771
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Coś nam się Jaszczka nie odzywa...

No i dziewczyny wybaczcie- trzymam kciukaski za wszystkie wizyty .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 11:10   #2772
panta_rei
Raczkowanie

[QUOTE=hd2005;20050186]no to widzę, że odezwał sie w Tobie instynkt macierzyński

Przez wiele lat wydawało mi się, że nie jestem jeszcze gotowa itd.
Teraz, z perspektywy czasu wiem, że chodziło o to, że miałam nieodpowiedniego partnera. Przez skórę czułam, że małżeństwo - dziecko z nim to będzie porażka.

Dopiero gdy spotkałam mojego M coś drgnęło. Wcale nie bałam się macierzyństwa, nie bałam sie obowiązków, ryzyka itd.

Instynkt już niestety bierze górę nad zdrowym rozsądkiem to jest straszne idę z mamą i mówię jej jakie kobiety mają wózki i co w tych wózkach jest fajnego...
Dostaję do głowy od tego, a mama tylko słucha i pewnie czeka, aż jej oznajmię, że babcią zostanie
Stary 2010-06-17, 11:16   #2773
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w kinie na Seksie w wielkim mieście2. Uśmiałam się po pachy. Bardzo sympatyczny film. Ale niestety to już chyba ostatnie wyjście do kina, bo nnie mogłam sobie miejsca znaleźć. A to ból pleców, a to bioder, a to brzuch wciskał mi sie pod piersi... Ale film polecam
miałam to samo w teatrze (jakiś miesiąc temu). Nie mogłam wysiedzieć, wierciłam się, rozbierałam, cały czas było mi duszno... Nie mogłam sie skupić na tym co się dzieje na scenie Masakra

Potem poszliśmy do kina bo wydawało mi się, że w kinie wytrzymam, że będę miała więcej miejsca, że będzie swobodniej ale było dokładnie tak samo.Do połowy jeszcze fajnie a potem marzyłam o końcu seansu

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

panta -rei
Widzę, że to już jest bardzo zaawansowane stadium
Przynajmniej będziesz najlepiej przygotowaną mamą na świecie
Gdy zaszłam w ciążę nie miałam pojęcia jakie wózki są OK, czy nosidełko to dobry pomysł i co to jest frida

Stary 2010-06-17, 11:17   #2774
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

A ogladam
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:22   #2775
panta_rei
Raczkowanie

hd wszyscy się ze mnie śmieją przez to chrzestna tż jest w ciąży, niestety teraz otrzymuje leki na podtrzymanie, ale szczęśliwa, że dziewczynka jej tam dorasta, no i była mowa o laktatorach i butelkach antykolkowych. Ona sama nie wiedziała, o co w nich chodzi, będąc w 5 miesiącu ciąży, to ich uświadomiłam. Potem mi robili quiz, w jakiej cenie są dobre laktatory, a tż się już wkurzał, że takimi pierdołami się interesuję, a dla mnie to coś takiego... Ważnego
Stary 2010-06-17, 11:23   #2776
itakasia
Zakorzenienie

witam
ale mialam nadrabiania
olakola
jeszcze mozesz nadrobic straty, lec po sniekersa
vette, caprcia
dzieki za odp. dzisiaj sobie zakupie maslo i bede sobie tluc do glowy ze tez jestem taka piekna jak wy
farminka
jesli jestes zdeterminowana karmic piersia to posluchaj jusdan, dobrze mowi. niektorzy specjalisci polecaja plozyc sie z dzieckiem na dzien lub dwa do lozka i karmic co chwila. to pobudza laktacje. ale to wlasciwie w momencie kiedy przyjdzie kryzys. teraz poprostu twoja laktacja sie dostosowuje do potrzeb dziecka.
aniaa, dzidzia, archea
trzymam kciuki za wizyty
karolcia
jestem, od rana zaprowadzilam dzieci, pojechalam na targ po swieze warzywa, kupilam rybe, usmazylam ja do greckiej i do octu na jutro, przygotowalam farsz. i przyszlam na relaks do was

Edytowane przez itakasia
Czas edycji: 2010-06-17 o 11:24
itakasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:23   #2777
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A ogladam
cudownyyy wlasnie sie poplakalam
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:24   #2778
panta_rei
Raczkowanie

to ja też obejrzę... i tak nic mi już nie pomoże
Stary 2010-06-17, 11:26   #2779
karolcia228
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez itakasia Pokaż wiadomość
witam
ale mialam nadrabiania
olakola
jeszcze mozesz nadrobic straty, lec po sniekersa
vette, caprcia
dzieki za odp. dzisiaj sobie zakupie maslo i bede sobie tluc do glowy ze tez jestem taka piekna jak wy
farminka
jesli jestes zdeterminowana karmic piersia to posluchaj jusdan, dobrze mowi. niektorzy specjalisci polecaja plozyc sie z dzieckiem na dzien lub dwa do lozka i karmic co chwila. to pobudza laktacje. ale to wlasciwie w momencie kiedy przyjdzie kryzys. teraz poprostu twoja laktacja sie dostosowuje do potrzeb dziecka.
aniaa, dzidzia, archea
trzymam kciuki za wizyty
karolcia
jestem, od rana zaprowadzilam dzieci, pojechalam na targ po swieze warzywa, kupilam rybe, usmazylam ja do greckiej i do octu na jutro, przygotowalam farsz. i przyszlam na relaks do was
A to pracowity ranek
A snikersa zjadlas
Nio ja tez musze sie zabrac za obiadek Bo ostanio nie robilam ich, a cos przydaloby sie ugotowac dla TZ

Stary 2010-06-17, 11:30   #2780
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
cudownyyy wlasnie sie poplakalam
Pewnie każda z nas, która ogląda się wzrusza.Ja też łezkę uroniłam a oglądam z Martynką więc trzeba się trzymać
Stary 2010-06-17, 11:32   #2781
itakasia
Zakorzenienie

karolcia
wlasnie jestem w trakcie, jak zwykle do kawki
caprica
ile masz pod biustem? ja sie wlasnie boje tej rozciagliwosci w allesach
Stary 2010-06-17, 11:37   #2782
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
hd wszyscy się ze mnie śmieją przez to chrzestna tż jest w ciąży, niestety teraz otrzymuje leki na podtrzymanie, ale szczęśliwa, że dziewczynka jej tam dorasta, no i była mowa o laktatorach i butelkach antykolkowych. Ona sama nie wiedziała, o co w nich chodzi, będąc w 5 miesiącu ciąży, to ich uświadomiłam. Potem mi robili quiz, w jakiej cenie są dobre laktatory, a tż się już wkurzał, że takimi pierdołami się interesuję, a dla mnie to coś takiego... Ważnego
ha ha ha

Stary 2010-06-17, 11:39   #2783
karolcia228
Zakorzenienie

Wstawiłam fileci do piekarnika i warzywka, pozniej ugotuje tylko paczke ryzu i obiadek gotowy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-17, 11:45   #2784
panta_rei
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
ha ha ha
to nie jest takie śmieszne
Stary 2010-06-17, 11:53   #2785
muminek88
Zadomowienie

weszlam pogratulowac a tu nadal zadna nie rodzi ?? :P

ide nastawic rosol i bede was nadrabiac bo utknelam na 46 stronie :P a czeka na mnie kupa szycia ale jakos nie mam weny

wogol nie wiem czy was sie chwalilam jaki prezentowy miesiac mamy, najpierw zwrocili nam 160 euro za prac przy czym placilismy 50 na miesiac wiec od lipca nam zmniejszą o 10, a wczoraj dostalismy 500 euro na wyprawke dla dziecka Teraz jeszcze czekamy na rozliczenie za wodę i ogrzewanie i raczej na 100% tez nam zwrocą
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:57   #2786
itakasia
Zakorzenienie

hej muminek, jak samopoczucie?

film o noworodkach piekny ale troche slodkiwszystkie spia, jedza, rozgladaja sie a potem bawia. raj na ziemi
Stary 2010-06-17, 11:58   #2787
belunia1985
Raczkowanie

HD, mam pytanko kiedys pisalas ze zamówilas sukienki, ktore ida az z tajlandii. po jakim czasie do ciebie doszły i jak je oceniasz? fajne? te ktore dzis wkleilas tez sa superowe
belunia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 11:58   #2788
Zuziunia
BAN stały

hej nie dam rady nadrabiac, plecy bolą strasznie....
vette chudzino... ja smiesznie wygladam, bo urosły mi uda, a tyłek jak nalesnik.

wczoraj bolało mnie na dole i brzuch mi twardniał, ale teraz juz dobrze, jutro usg prenatalne, trzecie i ostatnie.
A w pn normalna wizyta.

Ja niestety pisze prace zaliczeniowe ech... jedna mam do poprawy bo mi dr nie zaliczył
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:01   #2789
aniaa22
Zakorzenienie

dzidzia trzymam kciuki za wizyte

muminku ale fajnie

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość
hej nie dam rady nadrabiac, plecy bolą strasznie....
vette chudzino... ja smiesznie wygladam, bo urosły mi uda, a tyłek jak nalesnik.

wczoraj bolało mnie na dole i brzuch mi twardniał, ale teraz juz dobrze, jutro usg prenatalne, trzecie i ostatnie.
A w pn normalna wizyta.
dobrze ze zaraz wizyta to upewnisz sie czy wszystko ok
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-17, 12:04   #2790
panta_rei
Raczkowanie

I koniec filmu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości