|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice c
Mój TŻ kasy nie przywiózł, ale za to pyszne jedzonko
Kochany jest, wie, że umieram z bólu (@) i nie chciałoby mi się nad garami stać.
|
#2912 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice c
Cytat:
Kiedys jak byla mala to sobie wasy przypalila o swieczke, bo chciala powachac plomien
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:Kurczę, ale jestem szczęśliwa Jestem wolna, mogę robić co chcę Mam pracę, fajnego faceta, który bardzo o mnie dba. Czasem zachowuje się lekkomyślnie i nie dorósł do poważnych decyzji, ale mnie kocha, chce ze mną być i troszczy się o mnie Czuję, że nie jestem sama na tym świecie Jednocześnie daje mi wolność i niezależność, której chce i potrzebuję Jest super ![]() Działa ?
|
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nasi sąsiedzi znaleźli kotka małego (którego ktoś wyrzucił z samochodu ), a P. się nie chce zgodzić... mówi,że teraz wyjeżdżamy i co zrobimy z kotkiem. no a ja mam wyrzuty sumienia, biedna kicia... Rain, też się zdziwiłam, że tak szybko Zwies, ale panele się szybko ścierają w miejscach strategicznych - przy krześle, łóżku itp. przynajmniej wszystkie, z którymi miałam do czynienia, a były o wysokim standardzie. ja bym chciała wszędzie płytki albo drewno, ale muszę najpierw w jakiś magiczny sposób zacząć zarabiać 10 razy więcej
|
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiedząc, że dziś będę tak cierpieć z bólu ugotowałam wczoraj duuużo rosołku i zrobiłam na szybkości zapiekankę z 2 udek w sosie pomidorowym, żeby było na dzisiaj
Edytowane przez Biska Czas edycji: 2010-06-17 o 14:40 |
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet jeśli to prawda zbyt "podręcznikowe", o!
|
|
|
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej na mnie
|
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no wiesz, to było na szybko, po koncercie heavy metalowego zespołu i prawie nie przespanej nocy
|
|
#2920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale co tam - jedna poprawka może być, nie? (a ze na dwa egzaminy to nikt nie musi wiedzieć ) przynajmniej się wybawiłaś Cytat:
|
||
|
|
|
#2921 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupuje się jak najlepsze (chodzi o ścieralność! jest wiele klas) i się używa takich filców do spodu.Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale drewno o wiele łatwiej będzie się rysowało Właśnie mi mozaikę krzesełko na kółkach zrysowało.A panele mamy już tyle lat i nic im nie jest. Poza tym są tańsze w eksploatacji, a jak Ci się nudzą szybko zmienisz ![]() Fakt, drewno elitarne i w ogóle, ale ja bym nie chciała :/ Bo właśnie miałam I mi było przykro, jak brzydko wyglądała podłoga ;(A płytki są zimne, chyba, że masz ogrzewanie podłogowe, ale jak coś upadnie to się mogą rozbić.
Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy Edytowane przez Zwies Czas edycji: 2010-06-17 o 14:47 |
|
|
|
|
#2922 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2923 |
|
Zakorzenienie
|
Naj :P
I w sumie płytki też się ścierają (chyba, że masz je z litego kamienia/gresu)Są śliskie po myciu
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz wynajmujemy z P. i też tu są od 3 lat panele i co? - pod nogami łóżka jest już "biało" - jak będą chcieli zwrotu kasy, to niech się w d. ugryzą - filce mamy od spodu i nie powinno się nic dziać. no nie wiem, ja panelom nie ufam. rozstrzaskać się rzeczy mogą o wszystko ja nie wiem, jak jest z drewnem, bo nie miałam, ale panele - w życiu. kafelki na tym mieszkaniu się sprawdzają, bo mamy pod spodem główną rurę grzewczą poza tym ja noszę kapcie no ale nie wiem, ja się nie znam, po prostu panele mnie zawiodły
|
|
|
|
|
#2925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czym mam się dołować (oprócz tego, że wszystko mnie boli)? Mam super faceta, ładna pogoda jest, jestem zdrowa, no żyć nie umierać
|
|
#2926 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Heh, dobre pytanie... Coś mi się wydaje, że chyba przestanie lubić Kamila... Bo wczoraj niby było ok, ale jak np. poszliśmy nad rzekę, Adi rozmawiał z kimś tam, ja sobie siadłam na ławce z K, to zaraz Adi przyszedł, przytulił się i hasło typu "moja kochana Ola". Na karaoke nic takiego nie było, ale np. poszedł z K po drinka (whisky z colą) i mi też przyniósł... mimo, że raz- nie prosiłam, dwa- mówiłam mu że nie chcę nic pić, nawet bezalkoholowego... [no i tu pytanie, jak się zachować? ja wracam od mikrofonu a tu stoi szklanka i A z hasłem "pij".... i tak nie wypiłam całego, bo nie miałam ochoty, no ale...] myślę że chciał pokazać K jaki on jest fajny i że mi drinki stawia...
Następnie, kawałek drogi szliśmy wszyscy razem i A (szedł z koleżanką na autobus) mówi "Ola, K cię odprowadzi". Mi się zrobiło głupio, bo w sumie nie znam gościa, to że miło było w tańcu to swoją drogą a reszta swoją i dziwnie się poczułam, że ma mnie odprowadzać, chociaż i tak wiedziałam, że mnie odprowadzi No w każdym razie, myślałam, że A nic nie zauwazył, że się spodobałam K. Jestem już w domu, Adi dzwoni, pyta czy dotarłam cała i zdrowa do domu. A po chwili "jak tam K? chyba mu wpadłaś w oko bo tak za tobą chodził cały czas... nie chciał twojego numeru?". Powiedziałam, że chciał- bo chciał, ale o całej reszcie nie powiedziałam. Dzisiaj A ma na gg opis "Moje oczy są oczami wariata, kiedy spotykają się z Twoimi oczami( you know I'm talking about YOU). I oczywiście wiem, bo często do siebie rzucamy hasełkami po angielsku. Także chyba zazdrość jest... Cytat:
to tak jakbyś laurkę dostała [laurka z okazji @ Cytat:
aż zazdroszczęA czy się rozwinie... nie wiem, chyba raczej nie. W każdym razie, on wziął mój numer, ja jego nie. Stwierdziłam, że jak będzie chciał- to zadzwoni. A mnie nie będzie korciło i nie wyjdę na desperatkę ![]() Cytat:
Bo z jednej strony to jest chyba głeboki sen skoro się człowiek nie budzi, ale z drugiej... Skoro się rozmawia z kimś, to musi być w miarę lekki. No po prostu niesamowite ![]() Cytat:
Nie są! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Hmmm czy ja wiem... Papa Smerf podobny... ładne takie. A że Nowy Jork... no tak, tu się zgodzę. Las powinien być! Hmm... na motylki raczej nie było czasu bo mnie wziął z zaskoczenia. Spoko, widziałam już w klubie, że się czai ale jakoś tak niebardzo się dawałam. A jak powiedziałam "dziękuję za miły wieczór i odprowadzenie" to się do mnie przyssał i puścić nie chciał. Także no, motylków jeszcze nie było i chyba raczej nie będzie. Ale było miło. Naj fryzurka ładna, ale ja bym ją chyba trochę rozczochrała, żeby taka z pazurem była, bo teraz wyglądasz jak taka grzeczniutka dziewuszka, co całkowicie zaburza moje wyobrażenie o Tobie
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko np. w kuchni mam płytki 10 lat i są prawie jak nowe, mimo że przemeblowanie kuchni było w międzyczasie, prawie nie widać różnicy między płytkami ze środka kuchni a tymi pod sprzętami, a panele - moi rodzice strasznie żałują, że tyle na nie wydali. jak już mówiłam - nie znam się, ale paneli w życiu nie polecę nikomu. jedyny plus jest taki, że woda wcale ich niewypiętrza
|
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój tata kupował tanie, ale które się nadają do obiektów przemysłowych. Mamy je 5 lat Nic im się nie dzieje. I są miłe i ciepłe A po 5 latach moja mozaika nadawała się do cyklinowania Pod dywanem ciemniejsze drewno, pod krzesełkiem wręcz dziura - nie było lakieru. Nie wiem, czy wiesz jak wygląda cyklinowanie - ale ogólnie to lepiej się z domu wyprowadzić i dobrze jest znaleźć dobrego fachowca, żeby nie mieć pogryzionego parkietu :P
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
Naj ja mam panele w całym domu i nie narzekamy. Nie rysują się, nie ścierają, nic się z nimi nie dzieje.
Także chyba zależy od materiału z jakiego są zrobione
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczochrałam już trochę jutro umyję to zrobię jakoś wyraźniej jeszcze, ale nie lubię tak "nienaturalnie" za bardzo, jak są postawione na sztorc Pagka, to sprzedaj trochę optymizmu - np. ja myślę tak: mój facet jest super, wszystko bombastycznie, świetnie nam się mieszka, nasze życie i pożycie jest zarąbiste, ale on nie chce mnie za żonę i nie wiem, dlaczego
|
|
|
|
|
#2931 |
|
Zakorzenienie
|
Ola, a dlaczego raczej nie będzie motylków, hmm?
Laurka z okazji @
|
|
|
|
#2932 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kupowali je z jakimś specem. nie wiem, może trafiliśmy na feralną firmę, jak już pisałam - nie znam się, ale moje odczucia są bardzo negatywne i osobiście nie ryzykowałabym paneli. u kogo nie widziałam paneli, są w kiepskim stanie. albo nikt się nie zna, albo ja mam pecha i gdzie się pojawię - ścierają się panele Cytat:
takie mam doświadczenie
|
||
|
|
|
#2933 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2934 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Swoją drogą będziecie mieć ode mnie wolne bo komp idzie do naprawy jutro i przynajmniej do przyszłego weekendu mnie nie będzie na necie. Jakby się któraś zaręczyła to proszę mnie powiadomić (Gwizdak do Ciebie mówię, bo masz mój nr to przyślij smska). |
|||
|
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie jest kilka czynników: * ścieralność * klejone / składane (lepiej klejone, bo składane mają tendencje do rozłażenia się) * Sposób położenia (nie powinno być przerw, między poszczególnymi kawałkami) * cena i wygląd nie jest głównym czynnikiem ![]() * warto jeszcze nie wylewać na nie wiader wody
|
|
#2936 |
|
Zakorzenienie
|
Ot i cała tajemnica twojego braku dołów. Nie każda ma tę pewność.
|
|
|
|
#2937 |
|
Zakorzenienie
|
ups, na tą analizę potrzeba mi jeszcze czasu
![]() ale to chyba najpierw musi być uleczony ZSK u TŻ
|
#2938 |
|
Wtajemniczenie
|
Moim zdanie parkiet wygląda super, ale sporo roboty przy nim, a do tego stosunkowo drogi, a panele szybkie w montażu, wyglądają estetycznie. Tak jak mówi Naj - nie zawsze się trafi na super jakość, nawet jeśli panele były obrzydliwie drogie (Od zawsze wiadomo, że cena nie zawsze idzie w parze z jakością), ale my mamy na piętrze i jesteśmy zadowoleni.
|
#2939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A po drugie... kurna no, za niski jest jak dla mnie... może z centymetr niższy ode mnie, ale ja mam tak że jak widzę że ktoś jest niższy to się tak jakoś garbię, kurczę... A ja chce faceta którego sobie obejmę stojąc wyprostowana, z piersią do przodu itd... Niestety, ale dla mnie wygląd jednak ma znaczenie.... Pogrubione-> Cytat:
reszta domu jest w panelach i też jest ok.Ale wiem o co chodzi, bo do jednego pokoju wstawiliśmy "gorsze" na próbę i się pościerały, no i w swoim mieszkaniu w Lublinie też mam takie, że od samego stania łóżka w jednym miejscu porobiły się ślady. A też filcem wszystko obite, żeby temu zapobiec... No cóż, jak ktoś kładzie panele to musi się jednak liczyć z tym, że mohą się pościerać.
|
|
|
#2940 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

Kochany jest, wie, że umieram z bólu (@) i nie chciałoby mi się nad garami stać.

:
Jestem wolna, mogę robić co chcę 

), a P. się nie chce zgodzić... mówi,że teraz wyjeżdżamy i co zrobimy z kotkiem. no a ja mam wyrzuty sumienia, biedna kicia... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ostatnim razem prawie zemdlałam na fotelu od tego