| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2010-06-03, 05:52 | #3631 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-03 Lokalizacja: desde muy lejos! 
				 | 

Dot.: przetłuszczające się włosy- WATEK ZBIORCZY

Ostatnio mnie zastanawia jak to mozliwe ze tak szybko mi sie przetluszczaja wlosy skoro na calym ciele mam strasznie sucha skore   . 
				__________________ 9.10.2013 zapuszczam włosy. Aktualna długość do ramion. 9.01.2014 włosy za linię obojczyków. 24.08. 2016 w połowie drogi do talii   | 
|     | 
|  2010-06-03, 11:59 | #3632 | 
| BAN stały | |
|     | 
|  2010-06-03, 12:10 | #3633 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: Gdynia 
				 | 

Cytat: 
  Chatul, lea88, dzięki za info  ja chyba zostanę przy opcji pędzel+ ew.roztacie palcami... powiem szczerze że wczoraj po tej glince efekt był spektakularny  będę go dalej stosować   
				__________________  21.06.2014r.  28.01.2016r. | |
|     | 
|  2010-06-03, 22:05 | #3634 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2009-06 Lokalizacja: z nienacka 
				 | 

szampony w proszku to po prostu... szampony w proszku  100% ich składników to skł. roślinne (alma, mehendi, lawsonia). proszek zalewa sie wrzatkiem, naklada na skalp, masuje i pozostawia na 15 min. wbrew pozorom podobnie idealnie zmywaja tluszcz (a nawet oleje po 1 myciu) i pozytywnie wplywaja na przetluszczanie sie wlosow (czytalam takie opinie na forum femineus). 
				__________________ Hey you don't take me seriously please cause I don't take life seriously. odstawiam detergenty | 
|     | 
|  2010-06-04, 00:09 | #3635 | ||||
| ma zielone pojęcie Zarejestrowany: 2007-12 Lokalizacja: T'Kashi (Wolkan) 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Cytat: 
 Ja myślę teraz o mieszaniu alg z jakąś glinką, bo jednak algi zbyt "bure" są jak na moje włosy. Cytat: 

__________________ „Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) | ||||
|     | 
|  2010-06-04, 08:56 | #3636 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

U mnie z włosami ciutke lepiej   Wytrzymują ze dwie godzinki dłużej.  Poza tym zauważyłam, że jak mam już trochę przetłuszczone po południu, a chcę gdzieś wyjść, to masuję skalp i wbrew pozorom włosy wyglądają na świeższe i gęściejsze. | 
|     | 
|  2010-06-04, 11:25 | #3637 | ||
				 | 

Cytat: 
  u mnie też to nie działa, tylko ze ja na całym ciele mam cerę normalną a miejscami tłustą Cytat: 
  ale jeśli mówisz ze masz blond włosy to polecą żółtą  A tak na marginesie- myślicie ze takie używanie glinki(dużo krzemu) albo spiruliny (duuużo różnych dobrych pierwiastków) może mieć wpływ na kondycje cebulek i tępo rośnięcia włosa? 
				__________________  21.06.2014r.  28.01.2016r. | ||
|     | 
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|  2010-06-04, 21:32 | #3638 | |
				 | 

Spróbuję gdzieś kupić żółtą. Pewnie na Targach Medycyny Naturalnej ją dorwę. O ile po drodze nie pofarbuję włosów. Już dzisiaj na wszelki wypadek czerwoną kupiłam   Cytat: 

__________________ „Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) | |
|     | 
|  2010-06-04, 23:04 | #3639 | ||
				 | 

Cytat: 
  Stwierdziłam że muszę przetestować wszystkie rodzaje  Cytat: 
  swoją drogą - wczoraj rano myłam włosy, wieczorem pomaziałam się glinką i na chwilę obecną mam włosy świeże jak po myciu  jestem ciekawa jak będą wyglądały jutro rano 
				__________________  21.06.2014r.  28.01.2016r. | ||
|     | 
|  2010-06-05, 02:20 | #3640 | 
				 | 

Ja po algach przez dwa dni miałam idealne włosy, trzeciego były normalne, a czwartego znośne. Ale spokojnie mogłam w rozpuszczonych i bez spiętej grzywki iść do sklepu.

__________________ „Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) | 
|     | 
|  2010-06-05, 19:34 | #3641 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2009-05 
				 | 

Ja ostatnio nie myłam włosow przez 4 dni i były w dobrym stanie   Myślę, że to pewnie za sprawą lakieru, którego wtedy było duzo na moich włosach (impreza  ) Umyłam je wkoncu, bo odżywi do włosów kwiczały na mój widok  Nie posiadam się z radości, naprawdę! Pomyśleć, ze jeszcze niespelna rok temu odrazu po umyciu moje włosy były nieświeże... 
				__________________ podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum | 
|     | 
|  2010-06-05, 20:09 | #3642 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-03 Lokalizacja: z domu 
				 | 

| 
|     | 
|  2010-06-05, 20:16 | #3643 | |
				 | 

Cytat: 
  Mikronizowane algi w proszku. Np. takie- http://www.ecospa.pl/algi-aosa-ulva-...ane-p-164.html Tylko tutaj dość drogie mi się wydają. Gdybyś chciała w necie kupować to popatrz oczywiście, na różne oferty. 
				__________________ „Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) | |
|     | 
|  2010-06-05, 20:43 | #3644 | 
				 | 

Chatul, dziękuję za linka   a takie mogą być? Są tańsze http://www.ecospa.pl/algi-fucus-mikr...ane-p-110.html Czy to jakiś specjalny składnik jest w tamtych? | 
|     | 
|  2010-06-05, 22:56 | #3645 | |
				 | 

Cytat: 
  Różnica w cenie między tymi z "Twojego" linka, a "mojego" wynika z tego, że to są zupełnie różne rodzaje alg. Ale w przypadku stosowania na włosy to większego znaczenia nie ma. Bierz najtańsze. U mnie się sprawdzają te fucus. 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-06-05, 23:27 | #3646 | |
				 | 

Cytat: 
  Powiedz mi jeszcze proszę, bo wyczytałam ,że Ty te algi to jak zasypkę używasz. Czyli jak już włoski się trochę przetłuszczą w ciągu dnia to sypiesz na sucho? Czy rozrabiałaś z wodą i jak maseczkę przed lub po myciu? | |
|     | 
|  2010-06-05, 23:57 | #3647 | |
				 | 

Cytat: 
 Najlepsze efekt osiągnęłam gdy po myciu i wyschnięciu włosów, rozprowadziłam proszek po skalpie. Zrobiłam to przy użyciu pędzelka (na przedziałku) i takiej szczotki do czyszczenia płyt (wszystkie inne miejsca, które mi się pocą- czyli grzywka- tu bardzo dokładnie, przy skroniach i przy karku). 
|     | 
|  2010-06-17, 11:52 | #3648 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2007-08 
				 | 

A ja mam przetłuszczające sie przy skórze głowy a na końcówkach bardzo suche   to dopiero utrapienie i jak tu dobrze używać szamponu? jakiego? hehe kiedyś miałam taki właśnie do tego typu włosów ale nic nie dał. | 
|     | 
|  2010-06-17, 14:20 | #3649 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2010-01 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Uprzejmie donoszę, że Jantar zmniejszył przetłuszczanie   Nadal myje codziennie, ale dłużej są świeże. | 
|     | 
|  2010-06-17, 14:25 | #3650 | |||
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
 Powinnaś myć sam skalp, a na długości jedynie piana spływająca ze skalpu powinna działać. Możesz też nakładać na długość włosów oliwę z oliwek albo odżywkę i dopiero wtedy myć włosy. Oliwa/odżywka zabezpieczą końce przed szamponem. Cytat: 

__________________ „Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) | |||
|     | 
|  2010-06-17, 16:40 | #3651 | 
				 | 

Muszę Wam zaapelować, że z każdą chwilą coraz mnie lubię upalne dni, a raczej- słońce.   Przez te upały włosy są coraz gorsze, szybciej się przetłuszczają.. już nawet moja wybawicielka- zasypka nie pomaga..  Nie dość, że samopoczucie cierpi na tych upałach, to jeszcze cera i włosy.. wrr.   
				__________________ podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum | 
|     | 
|  2010-06-17, 16:45 | #3652 | |
				 | 

Cytat: 
  się zastanawiam czy nie wrócić do codziennego mycia bo mnie już drugiego dnia łeb swędzi... 
				__________________  21.06.2014r.  28.01.2016r. | |
|     | 
|  2010-06-17, 17:13 | #3653 | |
				 | 

Cytat: 
 Też zastanawiam się nad codziennym myciem, ale boję się, że na jesień, kiedy będę chciała wrócić do rzadszego mycia, to mój łeb będzie przyzywczajony do codziennego.. i znów cała męczarnia od początku   
				__________________ podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum | |
|     | 
|  2010-06-17, 19:43 | #3654 | |
				 | 

Cytat: 
 pantenol polecam nie tylko grandzie, ale tez kazdej z Was, szczegolnie przy problemie wlosow przetłuszcząjących się u nasady. to naprawde fantastyczny kosmetyk, chyba moje odkrycie wszech czasow. wzorowo nawilza, nie zapycha, nie pozostawia tlustej warstwy, idealny do ciala i do wlosow. mi zmniejszyl przetluszczanie. @paspartu - jest jedno mozliwe wyjscie o ktorym pisalam 100 razy, ale kto by tam chcial to czytac. napisalam wlasnie o tym w poscie. wlosy przetluszczajace sie nalezy myc wtedy, kiedy tego potrzebuja (nie zaobserwowalyscie zwiekszonego wypadania, gdy glowa jest przetluszczona?) ale do tego wymagany jest lagodny szampon. jego cechy opisalam w tym poscie wyzej. 
				__________________ Hey you don't take me seriously please cause I don't take life seriously. odstawiam detergenty Edytowane przez G12acka Czas edycji: 2010-06-17 o 19:49 | |
|     | 
|  2010-06-17, 21:47 | #3655 | |
				 | 

Cytat: 
 Nie, nie wypadają w większym ilościach, bo i tak już teraz sporo ich leci- ale to norma. Ta pianka z panthenolem to taka zwykła, przeznaczona do układania włosów? czy raczej taki specyfik do pielęgnacji?   
				__________________ podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum | |
|     | 
|  2010-06-18, 00:44 | #3656 | |
				 | 

Dla mnie nadal algi są numerem jeden. Upały ledwo zniosłam (nadmierna potliwość się kłania), ale włosy w ogóle niczego nie odczuły. Wyglądały niewiele gorzej niż zwykle i spokojnie mogę myć je co 3 dni, albo rzadziej. Cytat: 
 Ja jestem zwolenniczką przetrzymywania włosów jeśli tylko się nie buntują one i skalp. Skoro mówisz, że wyglądają dobrze, to może spróbuj po prostu przetrwać ten czas? U mnie od dawna nie ma już upałów, u Ciebie są? U mnie tak dochodzi do 18 stopni czyli nic złego się włosom i skalpowi nie dzieje. 
|     | 
|  2010-06-18, 16:43 | #3657 | |
				 | 

Cytat: 
 Nie, narazie tego problemu nie mam, bo jest chłodno.. ale wtedy, kiedy temperatura dochodziła do 30+, to było niemiło. 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2010-06-19, 19:05 | #3658 | |
				 | 

Cytat: 
 pianka z panthenolem nie jest przeznaczona do układania włosów (co nie znaczy, że nie można jej do tego uzywać). wystarczy poprosić w aptece o panthenol w sprayu. ja mam pantesan. 
				__________________ Hey you don't take me seriously please cause I don't take life seriously. odstawiam detergenty | |
|     | 
|  2010-06-21, 04:08 | #3659 | 
				 | 

A ja się pochwalę, że od wtorku rana nie myłam włosów. Do czwartku włącznie były ładne, w piątek średnio, a od soboty mam na nich olej więc już w ogóle jest kiepsko. Umyję pewnie dopiero we wtorek. Jak na razie nic nie swędzi    
				__________________ „Nowhere am I so desperately needed as among a shipload of illogical humans”. Spock („Star Trek”) | 
|     | 
|  2010-06-21, 16:29 | #3660 | |
				 | 

Cytat: 

|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.