|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
No, nadrobiłam
![]() Byłam u ciotki i jestem zmęczona tym siedzeniem. Dała nam kaczkę, buraczki młode na botwinke i świeżej mięty sobie urwałam z ogródka, właśnie piję ![]() Chyba się trochę położę... |
|
|
|
#2882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
![]() :brzyda l:
|
|
#2883 |
|
Rozeznanie
|
farminko jak masz jakies problemy z karmieniem piersia to pytaj a ja ci pomoge. ja przez 2 dni nie mialam ani kropli mleka ale kobieta od laktacji bardzo mi pomogla i juz wiem co robic w razie gdybym miala za malo mleko, jak naprodukowac go wiecej.... takze pytaj smialo
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie wielu z nas się to przyda
|
|
|
|
|
#2885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Rozeznanie
|
muminek my jako ze maly jest wczesniakiem i nie ma jeszcze na tyle tluszczyku przy temperaturze 30C jest w spiochach i pod kocykiem. co jakis czas mu sprawdzamy temperature i mam 36.6 lub 36.7 wiec jest mu w sam raz. wydaje mi sie ze to zalezy od dziecka bo jedno w lecie bedzie spalo w samym pampersie a drugie bedzie musialo byc zwyubierane. jak ubierzesz w samo body i bedzie cieple to znaczy ze jest mu cieplo, jak bedzie zimne to znaczy ubierz mnie cieplej.
|
|
|
|
#2887 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tzn poczułam coś 2 dni wcześniej, ale nie wiedziałam/nie byłam pewna, że to to. a potem w piątek to już wiedziałam na 100% ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a rozstępy to takie malusie, że nie będzie ich potem widać jak się skóra obkurczy po porodzie Dzidzia - dziękuję za pamięć
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama mówi, że dziecko trzeba cieplej ubierac niż siebie... bo ono cały czas lezy! Ja np. jak się wczoraj położyłam bez przykrycia i zasnęłam to strasznie zmarzłam, więc nie wyobrażam sobie, żeby moje dzidzi spało w samym pampersie i nie ważne że latem
|
|
|
|
#2889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2890 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny znalazłam zbawienie dla moich spuchniętych i obolałych stóp!!!!
Do tej pory używałam kremu do stóp jakiejś tam firmy, chyba Bielenda -chłodzący ale efekt nie był za bardzo odczuwalny jak na moje stopy i byłam przedwczoraj w Rossmanie i w promocji znalazłam żel chłodzący za 3,99- pisze na nim Eisgel- rewelacyjny jest!!!Taki Rossmanowski, przedwczoraj i wczoraj nim przed snem smarowałam i duża ulga, minus jest taki że trzeba po nim umyć ręce bo też chłodzą.Wczoraj to prawie do kolan wysmarowałam ale fajnie się zasypiało.
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kuchnia posprzątana. Nie wiem czy brać sie za łazienkę czy pakowanie torby
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2892 |
|
Rozeznanie
|
juz pisze
troszku to meczace ale sie oplaca. ja przez 2 dni co ok 2h czy dzien czy noc musialam uzywac laktatora zeby pobudzic wydzielanie mleka, umeczylam sie niezle ale efekt byl taki ze pozniej mialam nawal mleka. w miedzyczasie jeszcze mialam malego przystawiac do piersi, zawsze mu polecialo kilka kropel ale podobno dziecko jest lepsze od laktatora a pozniej maly dostawal sztuczne mleko. pozniej kobieta od laktacji mi powiedziala ze jakbym zauwazyla ze mam za malo mleka bo maly by sie dalej dopominal, to zeby mu dac piers, jak skonczy niech ktos dokarmi sztucznym a ja mam uzyc laktatora zeby mozg myslal ze dziecko potrzebuje wiecej mleka, wystarczy 15 minut, po jednym dniu powinno sie pojawic wiecej. to wszystko pochlania wiele czasu ale moim zdaniem warto sie pomeczyc dzien, dwa....a jak maly zasypia przy piersi to trzeba go obudzic laskotajac, dmuchajac mu w twarz itp. a jak to nie podziala to odstawic. moj teraz potrzebuje tylko 15 minut zeby oproznic piers przewaznie starcza mu jedna ale czasem musi dojesc z drugiej bo ma gloda
http://www.suwaczki.com/tickers/mhsvi09kbnpbgnps.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5s8u69ykppadb7.png Edytowane przez Basia84 Czas edycji: 2010-06-17 o 16:32 |
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
papeteria, dzidzia
gdyby forum nie bylo publiczne z dostepem dla everybody to bym wam wstawila zdjecie prawdziwych rasowych rozstepow ![]() po obiadku, zaraz corka na tance a my na zakupy, musze dokupic reszte rzeczy na jutro.
|
#2894 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam przygotować mojemu M ciuszki dla małej na wyjście, tzn torbę którą by mi przywiózł na wyjście ale nie mam pojęcia w co ją ubrać
![]() Chyba wezmę i spakuję coś w razie gorącego dnia i coś w razie chłodu. Czy któraś z mamuś rodziła latem i wie co zabrać? Co Wy bierzecie? |
|
|
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Basia wydaje mi sie, że ważne, żeby ktoś młodym mamom pokazała co i jak. Wiele moich koleżanek twierdzi, że nie karmi bo nie ma pokarmu,albo pokarm maja jałowy i maluch płacze. A to chyba nie prawda. Natura wie co robi, trzeba jej troszkę tylko pomóc.
|
|
|
|
#2896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt nie mówi, że jest tu pani specjalnie do tego typu tematów. Zazwyczaj to któraś z pielęgniarek (jeśli jest miła) pomaga.
|
|
|
|
|
#2898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- jakoś niezawsze dawno nie było... czy mi się tylko wydaje? Dzisiaj na pewno nie było a wczoraj? |
|
|
|
|
#2900 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzidzia o fajnie muszę popatrzec po sklepach moze znajde te biustonosze za wizyte pewnie właśnie jesteś na niej ![]() papeteria piękny brzuszek już ci to mówiłam chyba z 5 razy lazurowa ja też mam 100 w brzuszku a wzrostu 158 super wózek i jaki to jest ? bo mój ma taki sam stelarz. normalnie taki sam dokładnie i ile dałaś za swojego ? hd też uważam, że właśnie powinna być taka pomoc bo wiele mamuś nie umie karmić i nie ma kto im pomóc i się zniechęcają i przechodza od razu na sztuczne. a jakby był ktoś kto je pokieruje to moze by tak łatwo nie rezygnowąły. ja nie wiem jak ze mną będzie, narazie to twardo chce karmić chodźby nie wiem co
|
||
|
|
|
#2901 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
. Ale chciałam papeterię pocieszyć :P.Już po wizycie. Szyjka twarda, zamknięta. Dzidzia się kręci, serduszko stuka jak powinno, mamusia standardowo biedne ciśnienie, ale generalnie wszystko gra. Przytyłam niecałe 2 kilo, czyli mniej niż się spodziewałam. To daje razem 9 od początku ciąży. Za tydzień mamy przyjść na usg, a wizyta znów za 4 .
|
|
#2902 | ||
|
Zadomowienie
|
No pewnie umawiajcie sie na 26.06 ja musze jechac na cale dwa dni i znowu mnie wszystko ominie
Cytat:
jeden tekst a mnie przekonal do tego mazidla poza tym ta miekkosc, jedrnosc, po zadnym balsamie nie mam takiego efektu nawet najdrozszymCytat:
u mnie ostatnio 136 |
||
|
|
|
#2903 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój to jest Tako Jumper X, wersja z gondolą, spacerówką i fotelikiem kosztowała mnie 1200zł.
|
|
#2904 | |
|
Zakorzenienie
|
Smutna...niestety
Cytat:
|
|
|
|
|
#2905 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale ty jestes sexi mamuska. twoj brzunio to normalnie jak z obrazka, a rozstepow wcale nie widac. a co do kilogramow to ja nie wiem gdzie ty je masz. chyba tak jak dziewczyny pisaly - w kostkach Cytat:
Cytat:
jestem po wizycie iiiii...... NIC sie nie dzieje rozwarcie dalej na palec, wody sie nie sacza, no nic. gin powiedziala ze to nic ze czop odszedl bo on sie regeneruje i tak sobie moze odchodzic i odchodzic. kompletnie nic sie nie zapowiada na rychly porod wiec chyba raczej nie bede nastepna tylko ja sie chyba wykoncze no ale syncio moze tym raczkiem bedzie jednak przybyl mi kilogram wiec jestem +9,5 kg no i przekroczylam magiczne 70 a poza tym to chyba nic wiecej. dostalam zwolnienie juz do tp. maly dalej glowka na dol ale nie jest jeszcze bardzo nisko. aaa i powiedziala ze czop byl brunatny przez to ze bylam na wizycie i po badaniu ta krew pewnie byla i ze dzisiaj tez tak moze byc. pytalam czy to normalne ze tak mnie boli jak maly sie wypycha. powiedziala ze widocznie tak mam poprostu aaa i mowilam jej ze co chwile mi sie wydaje ze to juz i ze boje sie ze sie nie zorientuje ze juz rodze. powiedziala ze tego sie nie da przegapic i ze to taki bol ze na pewno bede wiedziec
|
||||||
|
|
|
#2906 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie że wszystko dobrze a ciśnienie pewnie ci podskoczy w odpowiednim czasie |
|
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I cieszę się, że po wizycie wszystko ok
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
hd wydaje mi sie ze wczoraj niezawsze byla, ale dzisiaj to fakt ze sie nie pojawila
|
|
|
|
#2910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
itakasia też właśnie się nzastanawiałam czy nie wrzucić tutaj zdjęcia swojego tyłka z rozstępami żey dziewczyny mogły się dowartościować Bo moje rozstępy zajmują całą szerokość pupy i sięgają od ud po boczki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

nawet na fotach nie wyglada to tak tragicznie jak na żywo...i ja w całej okazałości z 20 kg na plusie i w mokrych włosach (nie tłustych 

za wizyte pewnie właśnie jesteś na niej
Chciałam nawet dzisiaj,ale trochę wieje...
ale ty jestes sexi mamuska. twoj brzunio to normalnie jak z obrazka, a rozstepow wcale nie widac. a co do kilogramow to ja nie wiem gdzie ty je masz. chyba tak jak dziewczyny pisaly - w kostkach