|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki kolor dla mnie? | |||
| Brąz? |
|
142 | 53,99% |
| Bląd? |
|
123 | 46,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 263. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki KOLOR włosów będzie do mnie pasować ? - WĄTEK ZBIORCZY
Cytat:
a nie lepiej udac sie do fryzjera ? bo samemu w domku to roznie to bywa no chyba ze sie znasz na rzeczy
|
|
#2342 |
|
Raczkowanie
|
no cóż, dekoloryzacja u fryzjera kosztuje z 200 zł albo więcej.. nie stać mnie.
Niestety samodzielna dekoloryzacja mi nie wyszła ściągło mi może pół głowy i nic poza tym![]() chyba już na zawsze pozostane czarna
|
#2343 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Zacznę od tego, że włosy farbuje od mniej więcej 3 lat na kolor czarny. Mój naturalny to blond do którego strasznie chcę wrócić. A nawet mieć bardzo jasny blond. Tylko boję się efektu. Mam duże niebieskie oczy i ogólnie jestem w miarę opalona. Chcę dążyć do takiego koloru : http://www.kozaczek.pl/img/a/471.jpg Co o tym sądzicie?
|
|
|
|
#2344 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki kolor włosów?
to ja proponuję wybrać się do jakiegoś dobrego fryzjera na dekoloryzację bo sama niestety nie dasz rady a możesz bardzo zaszkodzić włosom (wiem bo głupotę tę zrobiłam)
jeżeli twój naturalny kolor włosów to blond to na pewno będzie ci w nim korzystnie ale niestety musisz się z tym liczyć że twoje włosy nawet po wizycie u profesjonalisty będą osłabione i będą wymagały więcej od ciebie uwagi i opieki, mi kiedyś też zamarzył się blond (mimo iż naturalną jestem brunetką a dodatkowo farbowałam na czarno) poszłam do fryzjera zrobiła mi dekoloryzację a następnie rozjaśniacz na kłaki, to nic ze spędziłam pół dnia u fryzjera ale to już jest szczegół, wyszłam blondynką czułam się świetnie dopóki nie popełniłam błędu pod tytułem sama sobie rozjaśnie odrosty... poza ty m że spaliłam włosy to nic dobrego nie wyszło. Z długich włosów musiałam ściąć na boba (spalonego boba) i teraz znowu jestem naturalna i wiem jedno za rozjaśnianie się juz nie biore |
|
|
|
#2345 |
|
Raczkowanie
|
hej
myślałam o zmianie koloru włosów. tylko raz w życiu użyłam szamponu koloryzującego w kolorze toffee i nic nie było widac. i zastanawiam się czym powinnam ufarbować włosy, i czy w ogóle powinnam to robic, czy kolory takie jak ognista czerwien beda do mnie pasować? ten wycinek włosów to takie jakie chciałabym mieć a to drugie zdjęcie to ja i moje włosy.
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki kolor włosów?
Cytat:
zeszlam z tego poprzez pasemka regularnie robione coraz wiecej coraz gesciej na poczatku nie byl to wymarzony blond na pasemkach ale stopniowo takie sie robily ...zajelo mi to pol roku i mialam blond wlosy ..;nigdy nie robilam sciagania koloru wiec nie wiem jakie daje efekty teraz od kilku lat ciesze sie blondem i czasami poprzez pasemka zmieniam sobie jego odcien ...wlosy tez jakos strasznie mi sie nie zniszczyly nigdy nie narzekalam na nie wiec wszystko jest w mozliwe jesli masz odpowiedni typ urody moje wlosy mozesz luknac nizej
|
|
|
#2347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Szukaj farb bez amoniaku nie nieszczą tak włosów
|
|
#2348 |
|
Przyczajenie
|
Hej, na jutro jestem umówiona do fryzjera na rozjaśnienie włosów??? jak sądzicie jest sens czy może tylko się wygłupię??? Obecnie długość moich włosów sięga ramion, JAKIE KOLORY PROPONUJECIE??? CZEKAM NA PROPOZYCJE/
Załącznik 3183375 |
|
|
|
#2349 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dobór koloru włosów.Bardzo pilne.
wedlug mnie pasowalby Ci ten i ten chociaz mysle ze brazowe z bardziej no ale kwestia gustu
tez wlasnie mam z tym problem bo swoje naturalne wlosy mam ciemny blond, farbowalam na jasny blond i nie bylam zadowolona bo fryzjerka zrobila mi zolty :/ a przy mojej jasnej buzi i zielonych oczach strasznie sie gryzlo, zrobilam potem jasny braz no i w sumie nie glupio to wyglada ale znowu zastanawiam sie nad blondem tyle ze z chlodnymi tonami nie jakies cieple odcienie :P co o tym myslicie? doradzcie mi
|
|
|
|
#2350 |
|
Zadomowienie
|
caskada
Masz śliczny ten kolorek
|
|
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
Hej! Czy myślicie że pasowałby by mi rudy kolor, zawsze mi się marzył ale nie jestem pewna czy nie będę wyglądać hmm.. dziwnie
|
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
|
|
|
#2353 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Re: jaki kolor pasemek na czarne włosy?
właśnie postanowiłam pod koniec czerwca zrobić jakąś zmianę z włosami. chcę zaryzykować i do moich ciemno brązowych włosów pod grzywką zafarbować na wiśniowy, lub granatowy kolor myślałam, nad tym żeby jeszcze pare pasemek takiego samego koloru. mam ciemną karnacje, niebieskie oczy, ciemne brwi i raczej ciemną oprawę oczu, czy będzie mi to pasować? byłabym wdzięczna za odpowiedź
)
|
|
#2354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niieeee. Masz piekne naturalne włoski. Boski kolor.Nie maluj. Ta czerwień będzie bez klasy i Cię postarzy. Nie będziesz wyglądać już tak świeżo, bo to bardzo sztuczny kolor.Teraz wyglądasz naprawdę oryginalnie. Masz fajny typ urody i Twój kolor bardzo Ci pasuje. |
|
|
|
|
#2355 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2356 |
|
Przyczajenie
|
Od jakiegoś czasu myśle o przyciemnieniu włosów, nie wiem tylko jaki kolor będzie mi pasował. Od zawsze mam jasne włosy, a teraz myślę o jakimś ładnym, zimnym ciemnym blondzie... jak myślicie?
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...3&d=1275573616
|
#2357 |
|
Przyczajenie
|
Czy warto zmieniać kolor włosów
hejka mam rude włosy farbowane i myślę żeby w wakacje przefarbować się na blond. Czy warto?
Obawiam się tego że w blondzie mogę wyglądać niewyraźnie. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
|
|
|
|
#2358 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy warto zmieniać kolor włosów
Może wybiesz się do jakiejś dobrej fryzjerki,która jest kreatywna i mogłaby Ci doradzić
Ja mam taką swoją zaufaną,czesałam się u niej na moją 18 (loki) i na studniówkę.Byłam bardzo zadowolona z jej stylizacji dlatego jak rok temu we wakacje odbiło mi że farbuje się na ciemny brąz ( a mój naturalny kolor to ciemny blond) to wiedziałam że idę do niej i żadnej innej. W pierwszym momencie był szok,wiadomo,ale jestem z koloru zadowolona i nie wróciłam do naturalnego Jeśli też masz taką zaufaną fryzjerkę to ona powinna Ci doradzić
|
#2359 |
|
Przyczajenie
|
hmm ... zaufanej nie mam, niestety;/
nie wiem właśnie, czy blond to by było to...myślę też nad brązem... no i tutaj pojawia się problem, bo jestem niezdecydowana. |
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2361 |
|
Raczkowanie
|
Zdjęcie z przed dwóch lat ... ale trudno
nie o nie chodzi Chodzi o mój kolor włosów ... Od dłuższego czasu zastanawiam się jak go zmienić ? albo miodowy blond albo delikatna czekolada ? co polecacie ? Na początek chcę szamponetkę jakby czasem nie wyszło to pomęczę się chwilkę a potem wszystko wróci do normy
|
#2362 |
|
Raczkowanie
|
Balejaż ? :) Będzie mi pasował ?
Hej.
Mam 17 lay, długie włosy, ciemną karnację i oczy... Od kilku lat nic nie robiłam z włosami(tylko podcinałam), myślałam nad zrobieniem balejażu, jak myślicie, będzie mi pasował ? ![]() Mam ciężkie, gęste, proste włosy Załącznik 3191779 Nie chodzi mi o ścięcie, ale o kolorki, właśnie tak mi się podoba , ale nie wiem czy to będzie pasowało mi ;/Załącznik 3191780 |
|
|
|
#2363 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Balejaż ? :) Będzie mi pasował ?
oczywiscie bedzie ci pasowal
ja rzucam jeszcze cos takiego
|
|
#2364 |
|
Raczkowanie
|
o właśnie ren drugi, też jest świetny !
Chodzi mo o to żeby poszczególne pasma nie oddzielały się bardzo kolorystycznie... żeby to wszystko było w moich naturalnych odcieniach zrobione... |
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
niewiem czy ten drugi nie byl robiony na jasniejszych wlosach niz twoje
twoje sa bardzo ciemne z tego co widze![]() wrzucam tu jeszcze kilka balejazy na kosmykach
|
|
#2366 |
|
Raczkowanie
|
moze taki delikatny bedzie ci pasowal, choc ciezko to okreslic nie widzac twojej buziulki
ale masz racje, jak juz to taki zeby za bardzo sie nie odznaczal. Mysle ze bedzie ladnie
|
|
|
|
#2367 |
|
Raczkowanie
|
Taki jak ma J. Lo jest naprawde sliczny i subtelny. I taki mozesz sobie smialo robic (ona tez ma z nautry bardzo ciemne wlosy; ale swietny fryzjer i kobieta zawsze ma piekne odcienie na wlosach).
Jednak zadne kontrasty, tak jak piszesz. Nie daj sie namowic absolutnie na zadne biale+ brazowe pasma. Mysle, ze dobrze wygladaloby takze rozjasnienie Twojego obecnego koloru przez mnostwo bardzo delikatnych pasemek (promyczkow) w zlotym/brazowym odcieniu (choc nie wiem jak to bedzie sie mialo do kolorystyki Twojej twarzy, ktorej tu nie widac )
Edytowane przez karojen24 Czas edycji: 2010-06-18 o 10:54 |
|
|
|
#2368 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Raczkowanie
|
Twarz chciałam zakryć
...Ale chodzi mo o to, że podoba mi się balejaż jennifer lopez dlatego, że wygląda on naturalnie i baraadzo dziewczęco. Ale kolorystyka jak dla mnie musiałaby być właśnie ciemniejsza... Myślałam włąsnie o jaśniejszym brązie, troszkę rudego i takie miodowo-złote ... żeby to wyglądało jakby słoneczko dało takie refleksy
|
|
|
|
#2370 |
|
Przyczajenie
|
hejka mam czarne włosy farbowane i myślę żeby w wakacje przefarbować się na przybliżony kolor do mojego naturalnego czyli na brązowo a dokładnie myśle nad ''Słodko - Gorzka Czekolada z paletty''. Tylko nie wiem czy mi wyjdzie taki kolorek hmm a i dodam że już na czarno nie farbowałam z 2 mies i mam odrosty i dlatego myślałam o zmianie ?
![]() Podzielcie się swoimi doświadczeniami i doradźcie mi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.

ściągło mi może pół głowy i nic poza tym