|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Evilcia nie ma się co martwić, to oznaka że storas jest bardzo zadowolony.
|
#1532 |
|
Przyczajenie
|
hejka bylam dzis w obi n ie ma zadnych miniaturek wszystkie po 29.90 ale znalazlam cos za 10 złoty i niewiem czy dobrze wybralam powiedzcie co sadzicie, co to jest jak o to dbac?
![]() ![]()
|
|
|
|
#1533 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wczoraj kupiłam takie coś
![]() podobają mi się brokatowo błyszczące płatki kwiatów Oczywiście przybył storczyk wraz z osłonką a TŻ niczego nie zauważył (szok).
|
#1534 |
|
Zadomowienie
|
Nevada, wg mnie to cambria ale może się mylę. W necie na pewno znajdziesz coś o uprawie.
|
|
|
|
#1535 |
|
Rozeznanie
|
Nie ma się co martwic przyłączam się do słów poprzedniczek to glutacja
nie robale...Karolca śliczny
Edytowane przez doriskap Czas edycji: 2010-06-17 o 08:20 |
|
|
|
#1536 |
|
Zadomowienie
|
Nevada - nawet na kartoniku w doniczce jest podpisane "cambria".
Dba się o nią troszkę inaczej niż o falki, ale jest równie wdzięczna ![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- A przy okazji ja ise dopytam. Ostatnio jeden z moich storasów kwitł intensywnie, ale zaczął zrzuca kwiaty. Wydawało mi się że jest to winą podłoża, ponieważ w ogóle nie przesychało - wilgotne potrafiło być nawet 2 tygodnie. Liście też straciły na jędrności. Postanowiłam zmienić mu podłoże i wsadziłam go w polecane podłoże extra z LM (było to w ostatnią sobotę), od tamtej pory go nie podlewałam. Dzisiaj zaglądam do niego, a jego liście jeszcze bardziej oklapły, dałam mu się napić, ale nie wiem czy jest to wina przelania czy przesuszenia...? |
|
|
|
#1537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a w doniczkach storkowi to dziurki porobila?
|
|
#1538 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1539 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny..wpadlam na genialny wynalazek ostatnio...ozdbne kulki z hydrozelem
to wyglada znacznie efektowniej niz kieliszki z woda przy storkach nie sadzicie? a efekt ten sam sa super w dotyku ![]() a na ostatnie fotce moja bida z wczoraj
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-06-17 o 15:26 |
|
|
|
#1540 |
|
Raczkowanie
|
Zmienniczko bardzo fajnie to wygląda, wesoło
![]() Karolca, mam identycznego i to jeden z moich ulubionych
|
|
|
|
#1541 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczynki ładniutkie te wasze nowe nabytki.
zmienniczka fajne rozwiązanie
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1543 |
|
Zadomowienie
|
Naprawde fajny pomysl
W maju kupilismy tesciowej storka ktorego doniczka stala w wazonie a na dnie byly wlasnie takie zelowe kulki,swietnie wygladalo i chyba storkowi dobrze bo kwitnie jak szalony.Ciekawa jestem jak sie sprawdza poustawiane obok doniczek.Nevada sliczniutka cambria
|
#1544 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a twojemu storasowi napewno tak byo dobrze bo mial odpowiedznia wilgoc od korzeni u mnie w obi tyyyle przecenionych cambrii..sama mam 2 ale jakos tak nie przekonuja mnie..chyba ze wzgledu na to rzadkie kwitnienie i te liscie spiczaste i dlugasne..jakies takie wnerwiajace...
|
|
#1545 |
|
Przyczajenie
|
Tak naparwde nie wiem czy to Cmbria, etykietke wziełam od innego co miał podobne liscie, tak mi sie wydaje ze to cambria, ale co do opieki nad nia jestem ciemna kompletnie.
A te kuleczki sa bombowe w kazydm hinczyku kupisz paczuszke za 50 groszy bo w kwiaciarniach drogie jak cholerka... |
|
|
|
#1546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a na allegro sie oplaca i tak bardziej :P bo u chinczykow jest ich o wiele mniej
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-06-17 o 20:12 |
|
|
|
|
#1547 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Według mojej teściowej (znawczyni kwiatów ) to są tarczniki Dziewczyny byłam dziś w obi po firankę do kuchni, żeby była krótsza (tak do połowy okna), żeby lepiej wyeksponować moje kwiatuchy. Później wstawię foty. I w obi było tyle pięknych storasków, że szok Nie kupiłam żadnego (chociaż mąż mnie namawiał żebym kupiła, ale zdrowy rozsądek wziął górę ) Może sobie sprezentuję jakiegoś po obronie, a już napewno jak znajdę pracę. I będę mieć 2 nowe cudniaste |
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z tymi firankami tak jest..rzeczywiscie ..ze od kwiatkow sie zaczna a pozniej okna myje, firanki i zaslonki kupuje, kulki..hehe sama przez to wlasnie przechodze
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-06-17 o 20:41 |
|
|
|
|
#1549 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale przynajmniej coś Twoja teściowa wymyśliła.... moja zabija storczyki w błyskawicznym tempie i sądzi, że to w murach z domu coś jest a tak naprawdę ona pali i to dużo więc ja swój powód znam...widzę to nie tylko ja jestem bezrobotnym nałogowcem ja jak znaję pracę to wyjadę z wózkiem pełnym storczyków ![]() a po obronie to już swoją drogą hehe |
|
|
|
|
#1550 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A z firankami tak jest. Bo miałam taką długą w kuchni i nie mogłam podziwiac moich kwitnących piękności i za 15 zł kupiłam krótką i teraz storaski naprawdę fajnie się prezentują Cytat:
Wg niej, po 1. to są orchidee a nie storczyki, po 2. tylko prawdziwe orchidee pachną, po 3. tylko żółte orchidee pachną ![]() A tak w ogóle to ma kilkanaście sztuk ( otrzymane jako prezenty), wsadzone do osłonek bez podwyższenia (po podlaniu stoją w wodzie), a po po przekwitnięciu pędu to nawet go nie zetnie i stoi taki suchy badylek Aha no i dla niej orchidee to TYLKO phalenopsisy, inne to nie orchidee (np. zygopetallum czy w ogóle cambrie) ![]() A pracy zacznę szukać od jutra, ale nie mam żadnego doświadczenia więc będzie ciężko E tam z wózkiem Z ciężarówką
Edytowane przez Makobratek Czas edycji: 2010-06-17 o 21:40 Powód: literówka |
||
|
|
|
#1551 |
|
Raczkowanie
|
Śliczne te Wasze Storaski i Cambria. Mój dopiero ma pączki. Czekam aż się otworzą i pokażą kwiatki. Nie mogę się doczekać.
|
|
|
|
#1552 |
|
Zadomowienie
|
Makrobatek..lipiec mowisz? ja juz na twoim miejscu pewniemialabym....yyy no wiecie, z wc nie moglabym wyjsc
jak jadostane dobra prace to chyba zaloze orchidarium dziewczyny!!!!!!!! od wczoraj sa storki w tesco po 19,99 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
#1553 |
|
Zadomowienie
|
wlasnie wrocilam z nowymi nabytkami
odrazu, specjalnie dla was pstryknelam mala sesje byly 3 wielkie wozki ze storkami w niespotykanych kolorach przerozne przepiekne i w swietnej kondycji...chcialam wziac jeszcze 1 ale balam sie ze TZ nie wpusci mnie do domu a teraz w brode sobie pluje bo jak mu to powiedzialam to sie tylko usmiechnal ..ale nie..bez jaj..trzeba oszczedzac bo dzis sie dowiedzilam ze karnet na fitness zdrozal o 20 zl ehhhh
|
#1554 |
|
Zadomowienie
|
i moje kilka pytan do....was kochane moje swiruski
![]() czy to malutkie co wyrasta..no wlasnie, spod poziomu podloza moze wyrastac keiki? bo na lodydze toto raczej tam w srodku nie jest? spojrzcie..wyglada to na keika moim zdaniem..i jesli tak, to jak ja mam bobasa oddzielic? teraz czy jak kwiaty spadna czy jak? bo 3 listki sa i to juz spore..(byly 4 ale 1 odpadl..)i 2 pyt. co to moze byc na lisciu?
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-06-18 o 12:29 |
|
|
|
#1555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Rozeznanie
|
zmienniczko ciekawe te Twoje nowe nabytki
mam podobnego do bordowego z białym środeczkiem, niedawno zakończył kwitnienie co jest na liściu to niestety nie jestem w stanie powiedzieć bo zdjęcie trochę mało ostre... a jeżeli to keiki to chyba są zbyt malusie żeby je oddzielić ja bym zostawiła osobiście mam 2 dorosłe roślinki w 1 doniczce i wygląda to superowo |
|
|
|
#1557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wg mnie keramzyt w zupełności wystarczy. |
|
|
|
|
#1558 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bezrobotna.
![]() Cytat:
Ja zaraz jadę na zakupy do Tesco, ciekawe czy będzie coś ciekawego.
|
|
#1559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiecie jak one wygladaja w hipermarketach..ale i tak bym mu sie nie oparla..byl 1 jedyny i siedzial za wszystkimi innymi schowany, przypadkiem zupelnie go odkrylam i wiecie jaka dziecieca radosc mnie ogarnela? poluje na budynie juz miesiacami ![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
|
|
#1560 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny czy któraś z Was jest szczęśliwą posiadaczką cymbidium?? Interesuje mnie wszystko o pielęgnacji i uprawie - wiadomości z internetu już przestudiowałam, ale wolałabym żeby ktoś kto ma doświadczenie praktyczne trochę mnie poduczył bo słyszałam, że Cymbidium to uparciuch w kwitnieniu a dziś przytargałam spory okaz do domciu z mojej ulubionej kwiaciarni niestety przekwitnięty, ale za 5 zł ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
z doświadczeniem bez pracy i u mnie jeszcze dochodzi brak nadziei na godną pracę...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

Dba się o nią troszkę inaczej niż o falki, ale jest równie wdzięczna

Według mojej teściowej (znawczyni kwiatów
) to są tarczniki
(chociaż mąż mnie namawiał żebym kupiła, ale zdrowy rozsądek wziął górę 
ehhhh