|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
a my juz bylismy z Marcim w szkole
teraz grzeje sie obiadek i zawoze malego do tescia ![]() i jade na wystepy do przedszkola ![]() aaaa truskawki dalej sa be - nwet z jgurtem kilka lyzek zje i zamyka buzie
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
noooo nieeeeeee, otwieram zmywarkę, a tam pusto
![]() Dacie wiare Łaskawca ją rozpakował heh
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#663 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
też chcę zobaczyć
![]() A niech Bóg broni, ja tylko dzielę się postrzeżeniem ![]() Cytat:
![]() właśnie jak już zjadała to pomyślałam, że mogłam wcześniej te jabłka z cynamonem na mus zrobić...dała brązowy ryż i rodzynki ![]() Cytat:
![]() smakowało Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#665 |
|
Wtajemniczenie
|
hello. Ja jednak slepa jestem. Zaglądam dziś do paszczy mojego Stwora i co widzę???
No która zgadnie?? He he górne jedynki wielkie jak łopaty Lada dzień będą bo jeszcze się nie przebiły. Nie widziałam ich wcześniej bo jakoś dziwnie wychodzą. Myślałam że normalnie z końca dziąsła wyjdą a one tak z góry wychodzą. Widać całego zęba bo tylko cienka skórka go zasłania, ale żeby zobaczyć to trzeba wargę do góry podnieśc. I jeszcze chyba na dole jeden ząbek wyjdzie bo górka się pojawiła. To na tyle z wieści id nas, a teraz zmykam się uczyć bo mam 2 egzaminy w sobotę. |
|
|
|
#666 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jesteś sama ... ja też od rana do wieczora siedze sama z Bartkiem, czasem mama się gdzieś napatoczy a jak małz w delegacji to juz wogóle pustki ![]() A w weekendy i tak zmieniam pampersy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zebyś znów była na pierwszym planie! ![]() Cytat:
ten tekst mnie rozwalił i jeszcze recepta Cytat:
... ale zęby ma proste ![]() Cytat:
![]() czekam na filmik! Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#667 |
|
Wtajemniczenie
|
A z zębami siostry to mnie przynajmniej troszku pocieszyłaś ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Kurcze w sobotę na kursie będzie o ubezpieczeniach... nigdy z tym nie pracowałam i chciałam trochę poczytać..ustawa rozkłada mnie na łopatki
|
#668 | ||
|
Zakorzenienie
|
wrocilysmy ze spacerku naawet przyjemnie cieplo bylo
mala spi a kupy jak nie bylo tak nie ma, wiec beda sliwki na deser ![]() aaa prosze o kciuki jutro zeby mala nie bolalo pani do ktore dzwonilam powiedziala ze to nie boli tylko dziecko moze sie przestraszyc bardziej niz odczuwac bolja tez mialam uszy przeklute jak bylam niemowlakiem i jakos przezylam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#669 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale dzisiaj zauwazyłam, ze wychodzi mu 4 na dole po lewej ![]() Dzielny ten moj Kubcio, 4 ząbki na raz mu wychodza a on sie dzielnie trzyma. Jeszcze niedawno zjadał 3 posiłki mleczne tzn. 3 kaszki. Teraz na drugie sniadanko nie daje mu juz kaszki tylko wlasnie jakis jogurt, albo danonka, lub taki duzy słoik owocow z twarozkiem lub jogurtem. A to chyba tez sie liczy bo w sumie jest tam mleko. ![]() Dzisiaj na II sn. zjadł jogurt biszkoptowy z Bakomy i kanapke z masłem i polędwicą (całą kromke ale bez skórki). Apetyt chyba mu wrocił ![]() Takze jestem przeciwniczka przekuwaniu uszu. Jak widze takie małe dziwewczynki jestem zniesmaczona i nie wiem w jakim celu rodzice to robią (bo ani to ładne ani modne) ale zgadzam sie, ze kazdy robi jak uwaza.Niestety nie nagrałam bo baterie padły Moj brat chciał dac go juz dzisiaj wiec tak zrobilismy. W niedziele podobno ma padac wiec Kuba nie mogłby przetestowac auta ![]() Cytat:
Musze dokladnie to przemyslec. My tez wczesniej szczepilismy 5 w 1. Cytat:
A jak dodajecie mleko do obiadku i deserku? Jakies pomysły poprosze Zeby to było zjadliwe bo Kuba ma "fransuskie" podniebienie ![]() Popijam Redsa cytrusowego - zimny kto sie przyłaczy?
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-06-17 o 16:39 |
||||
|
|
|
#670 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
p4w bo znów zapomne, dzieki za rade w sprawie błyszczyków, troszke mi pomogłas bo własnie zastanawiałam sie nad l'orealem, wiec chyba na niego padnie (jego cena włąsnie jest normalna
Cytat:
mysle czy nie isc z tym do lekarza jutro Cytat:
soboty róznie, ale że akurat sezon wiec w zasadzie go nie ma ;(ja tez raz probowałam dosłodzic glukoza (kleik ryzowy z truskawkami) ale był beeee, za to same truskawki sa ok Cytat:
ale zostałam poinstruowana przez lekarza o za i przeciw i jak i kiedy dawac wiec bedzie ok, na razie nie daje, bo nie płacze czyli jej nie swedzi wiec mozemy poczekac co bedzie Cytat:
niemiej wyrzutów sumienia, twój małz miał racje, ja tez bym nie zapłaciła Cytat:
8:30 sniadanie 12:30 obiadek 15:30 deserek 18:00 mleko 21:00/21:30 kolacja i własnie zastanawiam sie nad likwidacja mleka i wczesniejsza kolacja, tylko pewnie wieksze porcje bede musiała dawac Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#671 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Wercie zeby nie płakała
Cytat:
A to jaka niespodzianka ![]() Cytat:
![]() I trzymam kciuki za egzaminy Cytat:
![]() A ja miałam przekute uszy w podstawowce (5-6 klasa chyba). Pamietam jak wiekszosc kolezankek miała juz kolczyki a ja nie. I mama przekuła mi zwykła igłą Wcale nie bolało zreszta jakby nawet bolało to zniosłabym wszystko bo bardzo chciałam miec juz kolczyki. ![]() Cytat:
Moze poczekaj jeszcze z lekarzem, jak nie bedzie znikało albo sie nasili wysypka to wtedy pojdziesz. Poki co podawaj wapno. ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Widze, ze jestem sama wiec zmykam. Jak Kuba wstanie, pojdziemy na spacer. Do pozniej
|
|
|
#672 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
migrena mnie dopadla
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na razie nadrobilam ostatnia strone
, poczytam pozniej jaj juz Antonio bedzie w lozku![]() Wizyta byla bardzo mila. Okulista badal inaczej niz za pierwszym razem i Antonio caly czas sie usmiechal do niego i pielegniarki . Okularow nie bedzie nosil. Do kontroli idziemy za 4 miesiace, bo to duza poradnia, ktora takze bada rozwoj dziecka, a Antonio jest pod specjalna opieka![]() Wczoraj chcieli mnie do pracy, a dzis poprosili mnie, abym wziela dyzur pod telefonem . Na reke mi to, bo po kropelkach Antonio byl marudny, a i na dworze nie moglismy byc, bo draznilo go swiatlo.Cytat:
![]() Wspolczuje migreny Cytat:
|
|
#674 |
|
Wtajemniczenie
|
aa zapomnialam
w weekend był chrzestny Zuzi i przwiózł jej sukienke..... która juz miała tylko w innym kolorze to ta co wklejałam z 5 10 15 taka zielona, on taka sama kupił tylko błekitna i ten sam rozmiar ![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- fajnie że Antonio nie bedzie musial okularków nosic, ja sobie nie wyobrazam zeby nasze szkraby wytzrymały z czym na nosie
|
#675 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie domaga ale Ona wypija mleko ok. 5 rano i dlatego Jej szybciej nie daję. Gdyby nie piła mleka nad ranem to pewnie szybciej by się upominała. Później jeszcze jakiś owoc, jogurt cokolwiek, żeby przetrzymać do 12 do obiadu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Zrobię Zuzi też któregoś dnia Anula powiedz jak robisz mielone Martynce? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A bebilon zwykły Zuzka pije i jest zdecydowanie lepszy. Do obiadku to wyczytałam, że można dodawać ale nie robiłam tak. Może np. zupkę zabielać takim mlekiem? A deser to np. banan (jakikolwiek owoc) rozdziubany, kleik ryżowy/kukurydziany i mleko. Możesz też robić koktajle owocowe takie do picia z mlekiem Kubaska. Naleśniki na mleku. Cytat:
Np. między śniadaniem a obiadem możesz podać jogurt, koktajl a między deserkiem a kolacją jakiegoś biszkopta czy chrupki ![]() Ale się dziś naspacerowałyśmy z Zuzką Już nie boi się na dworze i sama śmiga Pięknie Jej idzie. Po południu byliśmy jakieś 2 godz na placu zabaw, radochę miała ogromną Ciekawe gdzie Unholy ![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Nie zacytowało mi Marioli Cieszę się, że wizyta miło przebiegła (ja pamiętam naszą jak Zuzka była mała ) no i że Antoś nie będzie nosił okularów.Mayaha rano ucięło mi Twój post. Ja jeszcze odnośnie truskawek. Jak byłam mała to też byłam uczulona na truskawki. Puchłam, miałam wysoką temperaturę i swędziało ciałko, więc może od truskawek Zuzka temp dostała? Kasiu Twój tez ucięło, ten baaaaardzo długi ![]() Uśmiałam się z rana jak nie wiem |
||||||||
|
|
|
#676 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo twoja Zuza pije o 5 mleko a moja nie---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- teraz nie ma temp, ale wysypka bez zmian dalam jej wapno 4ml niwiem czy dac jej jescze na nc czy lepiej zyrtec czy to i to
|
|
#677 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super że już po wizycie, ze bez płaczu no i że wszystko ok ![]() Też pamiętam ten koszmar także tym bardziej cieszę sie, że badanie inaczej wyglądało Cytat:
![]() na razie robiłam po prostu z samego mięska, takie małe klosiki i gotowałam w parowarze, następnym razem dodam chyba jeszcze bułeczkę namoczoną w mleczku i odrobinę ziołowych przypraw ![]() Cytat:
|
|
#678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bardzo pomogę bo się nie znam ![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ---------- Cytat:
![]() To może samo żółtko? |
||
|
|
|
#679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje pierwszych i kolejnych ząbków.
Alanek wkońcu wystartował ![]() Cytat:
Gorgulek mnie uprzedziła, choć ja nie merdam tak.Mleko to mleko.Kaszka to kaszka. Koktajle pije na krowim, choć pije to za duże słowo, kilka łyczków mała buźką. Cytat:
Mam przykład u siorki małego.Mały ma dużą wadę i pierwsze co robi po przebudzeniu to zakłada okulary, a zasypia z nimi na nosie. Dziewczyny wciąż próbują mu ję ściągać ![]() Jeszcze nie słyszałam, by musieli go upominać-załóż okulary, on sam chce i nosi je od rana do nocy Cytat:
Muszę mu się zapytać, tak na koniec urlopu, podsumowująco czy nadal chce drugie dziecko ![]() Wróciłam z rowerku.Najeździłam się, bo zrobiłam okrężną trasę do domu i okazało się że klucze zostawiłam u siory będąc koło niej w aptece. Domyślacie się zapewne że mąż równo z mała poszedł spać i nie miałby mnie kto wpuścic do chaty ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
przecież to że jest na wodzie, nie znaczy że gasi pragnienie. Uważam że to jest posiłek. Nie spotkałam się jeszcze z taką opinią, ale mogę się mylić...Ale tak dumając to noworodki sztucznie karmione powinno się dopajać, bo się mlekiem nie napijają. Popić po śniadanku rozumiem, ale między posiłkami już nie.Ani nie zdązy zgłodnieć ani wyregulować pór posiłków
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-06-17 o 21:05 |
||||
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja właśnie o tym czytałam jak Zuzka mało piła. Pisali o tym między innymi w tych książeczkach z nestle co przysyłają, że mleko właśnie gasi pragnienie. Dla mnie to nie jest już posiłek, nasze dzieci są za duże. Moja mlekiem by się nie najadła Mi bardziej chodziło o to, że np. po deserze, śniadaniu czy np. podwieczorku dać popić mleko (w zależności co to by było akurat). Wodę podawać mimo wszystko |
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
mariolu fajnie ze Antos nie bedzie nosił okularków, to byłoby pewnie troche uciążliwe dla tak małego dziecka.
ide kolacje robic, i spać, bo zmeczona jestem. małż dopiero wrócił. do jutra papa czeko trzymam kciuki zeby Weronisia nie płakała jutro. Ucałuj ją od ciotki Wojtusi
|
|
|
|
#682 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
i kat i gor ma racje
bo z jednej strony - mleko jest posilkiem, moj Marci np przed zasnieciem pije duze mleko, jako posilek i rano po wstaniu, a kolejny juz staly posilek je po ok 2 godz, czyli zaspakaja glod a z drugiej strony - mozna nim popic posilek, bo nawet starsze dzieci i dorosli popijaja sniadanie kakao lub mlekiem
|
|
#683 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może odrobinka papryki na początekRobiłam z cielęcinki, surowej szynki i filetu z indyka jak na razie, mam jeszcze królika w zapasie ale nie wiem czy to się nadaje ![]() no rzeczywiście, samo żółtko mogłabym A tak teraz myślę,że jak maluchy jedzą już jogurt to można by spróbować ugotować je w niewielkiej ilości wody i sosik jakiś zrobić zabielany jogurtem, no albo śmietanką jak ktoś daje
|
|
#684 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wypatrzylam ze gorna lewa jedynka juz przeswituje tzn. widac bialy zabek pod cieniutka skora i mysle za za kilka dni sie przebije
a kupy dalej nie ma nawet po sliwkach wiec moze to zaparcie to na zabki??? bo czytalam ze moze byc biegunka, zaparcia albo wysypkaszkoda ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#685 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie że się popija.Daję to wiecej kalorii. Mam wrażenie(nie szukałam żadnych fachowych info) że mleko jest wysoce kalorycznym posiłkiem dla naszych dzieci w dobrym znaczeniu tego słowa.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmykam do wanny, do jutera
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#688 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I owszem kolczyki są ładne i modne ale u dorosłych - piszac to miałam na mysli niemowlaka. Ale jak juz napisałam kazdy ma swoje zdanie i robi jak uwaza. Ja tylko wyraziłam swój pogląd ![]() Cytat:
Cytat:
Sprobuje z tymi owocami i kleikiem bo obawiam sie ze koktajla tez Kuba nie wypije. Nalesników jeszcze nie robiłam. Podasz przepis ![]() A moze tak jakis filmik bys wkleiła z wyczynami Zuzki? ![]() Cytat:
U mnie totalny zastój Mi sie własnie wydaje, ze Kuba mleko traktuje jak posiłek i jak jest najedzony to nie chce go pic. A herbatke to chętnie.
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie zamierzam kupowac jakis wypasionych kolczykow zeby Wercie stroic , bedzie miec te lecznicze co zakladaja przy przekluciu a pozatym potem bedzie miec kolczyki moje tzn. jak ja bylam mala to mama je zostawila dla wnuczki ![]() u nas tak samo z mlekiem
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie jestem na ONZ, choć planuję wystartować przynajmniej z 1 turą. Słodkiego w domu nie mam...yyyy skłamałam...mam czekolady z krwiodawstwa za męża krwawice ale na czekoladę nie jestem łasa.Jak gdzieś nie postawią słodkiego to się obędę, a jak jest to sięgnę Staram się co dzień zmobilizować żeby popedałować, choć wiem, że to mało i jutro startuje z Tamilee.Musze, bo opona jest i to spora ![]() Staram się nie podjadać głupot,używam porowara, a dziś zamiast ziemniaków była kasza gryczana i gulasz...zabielany Na marginesie małej smakował i to bardzo z zielem ang,liściem laurowym i dużą ilością majeranku Może razem weźmiemy się w garść?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zebyś znów była na pierwszym planie! 
....masakra jakaś po prostu...niby tylko jak zmęczona jest to ssie i przy zasypianiu rzecz jasna ale palec czerwony, skóra chropowata no i ma już zęby, strasznie się boje, ze będą krzywe 

(bo ani to ładne ani modne) ale zgadzam sie, ze kazdy robi jak uwaza.
Zdecydowanie bebilon smaczniejszy.

) no i że Antoś nie będzie nosił okularów.