|
|
#3241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Jolaoo piekny opis
w tym pokoju spedzilam godzine zanim mnie odeslali do domu,rodzilam juz pod piatka a widzisz nie poznalam,ale ze mnie ciec ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- 1985ewa mnie na dobra sprawe przydala sie koszula nocna do karmienia,plyn do kapieli,balsam do ust,krem do twarzy i szczoteczka do zebow(ale ja mam krecka na tym punkcie ) noi pantofle,dla dziecka 2 pary spiochow,pieluchy (w sumie to az 3 szt),niedrapki,czapeczka i cos cieplejszego na wyjscie tzn kaftanik i tyle reszte dostalam w szpitalu...tyle tylko ze ja spedzilam w szpitalu tylko 12 godzin po porodzie,wiec nie mialam kiedy uzywac tego co przytaszczylam,tylko sie niepotrzebnie tych toboŁkow tz nanosil
|
#3242 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś zaliczyliśmy pierwsze wielkie rodzinne zakupy-do domu wróciliśmy z pięknym wózkiem dla Dorotki
Nawet dobrze się stało, że nie kupiliśmy go przed porodem, bo teraz trafiliśmy na ładniejszy i tańszy![]() http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us...usion(0076975) |
|
|
|
#3243 |
|
Rozeznanie
|
1985ewa ja kiedyś tutaj na forum napisałam listę rzeczy potrzebnych do szpitala (taką listę dostałam od położnej). Może poproś swoją o taką listę, bo z tego, co słyszę, to w różnych szpitalach są różne listy.
Do tego, co Magdus napisała dodałabym jeszcze ręcznik i luźną koszulę do porodu
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Jola piękny opis porodu.
Ja dziś do torby włożyłam aparat.Została mi szczoteczka do zębów i antyperspirant. Ja po zakupach w mieście.Rodziców pooprowadzałam po centrum i mam dość.Kupiłam sobie buciki z przeceny. Mój Ł się juz stresuje. Czekam na weekend.W sobote będzie 3xS. A powiedzialam mężowi jak jedna z dziewczyn poskakała i jej wody odeszły to moja corka teraz mi doradza skakanie ![]() W takim razie mamy 4xS. |
|
|
|
#3245 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziekuje za piekny opis, oczywiscie uronilam łezke czytajac. Jolu, napisz, jak sie teraz czujesz? Czy ktos Ci pomaga przy maluszku?
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja spedze weekend niczym poslaniec DHL W piatek odbieram lozeczko - tak wyszlo, ze sama. Maz z bratem co prawda kreca nosem, ale jestem pewna, ze ktos mi pomoze je zaladowac do samochodu. W sobote jedziemy odebrac koszyczek dla dziecka a po drodze zwiedzamy zamek Warwick. A w niedziele - zaraz po szkole rodzenia smigamy po wozek Juz sobie wyobrazam, jak bedzie wygladal moj pokoj stolowy w niedziele wieczorem Na szczescie juz w poniedzialek wszystkie te rzeczy znikna, zeby pojawic sie dopiero na przybycie Adasia
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3247 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi w szpitalu przydały się: -koszula do porodu -druga koszula na zmianę po porodzie(rozpinana do karmienia) -podpaski -żel pod prysznic,pasta szczoteczka do zębów -ubranka,pieluszki,nawilża ne chusteczki dla dziecka -kanapki dla małża ![]() -aparat fotograficzny Chyba tyle,oczywiście miałam o wiele więcej,ale się nie przydało. Ja również byłam w szpitalu tylko parę godzin ![]() Cytat:
Czuję się dobrze. Już dziś byliśmy zarejestrować małego Małż wziął sobie tydzień wolnego i pomaga mi w domciu Poród rodzinny to naprawdę cudna sprawa
|
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3248 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje wszystkim Mamusiom i zazdroszczę,że to już...
Ja miałam dzisiaj drugi skan.To dopiero 7 tydzień i 2 dzień.Widziałam bicie serca.To było niesamowite!Aż łezka się pojawiła.Mam dwa zdjęcia i ciągle na nie patrze razem z Mężem.Niesamowite przeżycie. |
|
|
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie właśnie odpad kawałek czopa.I jestem pewna, że to to ale bez krwi.
Ciekawe ile razy tej nocy wstane.
|
|
|
|
#3250 |
|
Rozeznanie
|
Wiem że kiedyś była chyba podawana lista do szpitala ale nie mogłam znaleźć
|
|
|
|
#3251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Polecam Primark,moja poszla do wywalenia,za duzo krwi,pozniej dzieciatko na mnie lezalo i tez pobrudziło wczesniej nie chcialam nic z Primarka,teraz w piżamy zaopatrze sie tylko tam szlafrok,klapki, wielkie podpaski(najlepiej majtko podpaski jesli zostajesz na noc i stresuje Cie pobrudzone przescieradlo)kosmetyczka ,recznik. w kazdym szpitalu jest inaczej... ja mialam jedzienie,jedzienie dla Tz, nieograniczone picie,podpaski, podklady na lozko.
|
|
#3252 |
|
Rozeznanie
|
1985ewa tak jak Maatra mówi, Primark najlepszy na takie rzeczy. Ja kupiłam tam koszulę do porodu za 3 funty, sięga do połowy uda, albo krócej. Koszule z guzikami do karmienia też tam za 2,5. Obie na dziale z piżamami.
znalazłam listę którą kiedyś napisałam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post18226097
|
#3253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi tylko położna powiedziała, że już widać główkę, to kazałam tż żeby mnie rozebrał (tzn. pomógł zdjąć tę koszulę i stanik) i rodziłam tylko w skarpetkach
|
|
|
|
|
#3254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3255 |
|
Zakorzenienie
|
Bo sobie pomyślałam, że łatwiej mi będzie się rozebrać zanim się dziecko urodzi, żeby mi je od razu położyli na gołym ciele. I naprawdę było mi wszystko jedno, że leżę tam goła jak święta turecka
Zresztą na sali był tylko tż i dwie położne (w tym jedna studentka).
|
|
|
|
#3256 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3257 |
|
Zakorzenienie
|
cześć babeczki
Darianna jak tam? Rodzisz? Ewa ten kraj jest tak cudowny,że możesz rodzic jak chcesz,w czym chcesz i z kim chcesz. ja rodziłam w t shircie TZa,ale tak jak Hanjah napisała w momencie produ nie mysli się o tym co się ma na sobie ![]() Tym razem tez wystarczy mi t shirt,nie kupuję koszuli do porodu,jedynie jakąś koszulę lub piżamkę na wszelki do szpitala uwaga takie usg to niesamowite przeżycie hanjah wózek spoko,aby wam służył jak najlepiej Jolaoo za dzielną postawę w trakcie porodu,ja tez rodzilam tylko z gas&air więc wiem co to znaczy. Super to opisałaś Diari a ty jak się czujesz? Może prześcigniesz Dariannę?
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj poluje na e-bay'u na nosidelko dla Adasia. Polecono mi firme Baby Bjorn, ale lekko sie zszokowalam cenami - ten model, o ktory mi chodzi, to wydatek rzedu 80 funtow, do tego jeszcze specjalny spiworek (£24)... Ale moj TZ sie uparl (bo to on bedzie uzywal tego sprzetu)Moze ustrzele jakas okazje, ale z tym jak z siedzonkiem do samochodu - powinno byc nowe, bo nie wiadomo kto i jak tego uzywal w przeszlosci. No chyba, ze sie kupuje od zaufanej osoby. No nic, poniewaz jest to ostatni z wiekszych zakupow, chyba po prostu odzaluje, kupie i tyle. A tak wyglada to nosidelko:
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
|
#3259 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Do porodu tez ma tshirt - taki stary z Primarka właśnie.Kupilam sobie w połowie ciąży i go targam non stop a potem wyrzucę bo już badziewny się zrobił. Pizamke do karmienia mam z Primarka i 2 z PL na all sobie zamówiłam. Ja cała w stresie od dziś.Wczoraj odpadł mi kawałek czopa ale nocka była spokojna i nawet się wyspałam. Mąż siedzi dziś w domu i nic mi nie daje zrobić tylko leżeć i odpoczywać.Od tego leżenia mi doopa zdrętwieje.Zaraz ide poodkurzać pokoje tylko mi mąż musi odkurzać przytaszczyć. |
|
|
|
#3261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W ogóle to może pomyślicie,że głupia jestem...Ale namoczyłam swoją porodową koszulkę i mam zamiar ją doprowadzić do stanu używalności ![]() Kupowałam ją z zamiarem wywalenia po porodzie. Ale skoro wszystko tak fajnie poszło,to jednak chcę ją mieć Ale gacie i leginsy w których zjawiłam się na porodówce (całe mokre od wód płodowych) wylądowały od razu w koszu... |
|
|
|
|
#3262 |
|
Rzabbocop
|
W trakcie pierwszego porodu bylam gola, bo wczesniej kilka godzin w wannie siedzialam
![]() w czasie drugiego mialam stary T-shirt, koszule zalozylam juz po prysznicu
|
|
|
|
#3263 |
|
Raczkowanie
|
ja tez kupilam koszule w primarku i mam ja caly czas bo na czas porodu dostalam koszule szpitalna taka zawiazywana z tylu zeby mozna bylo zalozyc epidural,po porodzie tez zdjelam koszule zeby dostawic dziecko do piersi
a potem swietnie sprawdzila sie koszula do karmienia zakupiona na allegro
|
#3264 |
|
Zadomowienie
|
fajnie to wszytsko opisujecie... ja jeszcze nie mysle o koszulach nocnych i porodach hehe
tylko o tym ze jutro biore ostatnia pigule... troche mam teraz stracha, ale mam nadzieje ze to tymczasowe
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3266 |
|
Rozeznanie
|
A dziękuję
Spojenie nie przestało boleć, ale już się przyzwyczaiłam do tego bólu, wiem jak się ruszać, żeby mniej bolało. Od wczoraj boli mnie kość ogonowa, a dzisiaj chyba lekko spuchły mi nogi. Porodu nie boję się, jestem nawet podekscytowana, tylko czasami do głowy przychodzą mi dziwne myśli - czy z dzieckiem wszystko jest ok. (tzn. czy jest zdrowe) Wreszcie dotarł do nas wózek i jestem nim zachwycona
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Zacznę od końca
![]() Diari no musze przyznać,że na tych fotkach wózek prezentuje sie bardzo elegancko,taki troche wytworny się wydaje i podoba mi się Nie myśl o głupotach,na pewno mały jest zdrowy. A masz juz imię dla niego czy nadal Fasolek? Vedma tak na wszelki na basen sie nie nastawiaj,ja miałam rodzić w basenie,ale zabardzo mnie rozluźnial i spowalnial parcie,więc mnie z niego wyjęły ![]() Nosidełka Baby Bjorn to jedne z najlepszych. Jeśli zamierzacie dużo małego w nim nosić to kupuj bez z zastanowienia. My mamy zwykle z Chicco,ale w zupelności na nasze potrzeby wystarczało,a teraz jeszcze chce dokupić baby sling Hanjah zazdroszczę ci tych trzech parć,ja męczyłam się ponad godzinę. Mam nadzieję,że tym razem będzie lepiej i szybciej Darianna i co u ciebie? Zaczęlo się? Jolaoo ja swoją porodową koszulkę nadal mam i zamierzam jej użyć tym razem i jesli będzie w dobrym stanie to też zostawię na pamiątkę. Ja to wogóle tak lumpiara jestem i zbieram wszystko co się da. po Milence mam koleckcję kilkunastu smoczków,śpioszki,skarpet ki,pierwsze butki,świstki z pierwszych zakupów,od lekarza,pierwsze bilety na pociąg itp. Już się sporo tego uzbierało ![]() aniaxxx powodzenia w odstawieniu pigułek . ja tez się bałam i miałam wątpliwości,a teraz jestem happy
|
|
|
|
#3268 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wozek tez mi sie podoba, chociaz ja bardzo, bardzo nie chcialam czarnego... Cytat:
Poluje na to nosidelko na e-bay'u, ale - jak to ja - mam wymagania... Jedno juz dzisiaj licytowalam, ale bez powodzenia, mam na oku kolejne dwa. Jeszcze 5 tygodni do godziny zero, mam nadzieje, ze cos sie uda kupic ![]() ... a z basenem - za pozno - juz sie nastawilam
||
|
|
|
#3269 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chodzi o imię to nadal jest problem a wyborem, ale chyba bedzie jedno z tych dwóch: Tomasz albo Piotr.
Czy w szpitalu muszę podać imię dziecka? Vedma ja też bardzo nie chciałam czarnego, ale teraz się cieszę, bo super wygląda. Kolor jest o wiele ładniejszy niż na zdjęciu, nie taki mdły.
|
#3270 |
|
Zadomowienie
|
Nie, nie martw sie, bedziesz miec jeszcze sporo czasu na zastanowienie
![]() Bardzo mi sie podoba imie Piotruś!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:30.

w tym pokoju spedzilam godzine zanim mnie odeslali do domu,rodzilam juz pod piatka

Juz sobie wyobrazam, jak bedzie wygladal moj pokoj stolowy w niedziele wieczorem