|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Ale Michałek Lind bardzo mało przybiera na wadze i ona ma go przystawiać jak najczęściej...
|
|
#3572 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Hej! Strasznie się tu pozmieniało jak mnie nie było, a zaległości to już napewno nie nadrobię
![]() Darusia gratuluje serdecznie A jak tam sprawy kolkowe?Baobabku bardzo dobrze powiedziałaś teściowi i życzę Ci z całego serca żebyście się wynieśli od nich jak najdalej. Ja miałam taką sytuację z sąsiadką (z tym że Antek płakał naprawdę bo miał kolki) i każdy mówił, że to bezczelna baba, żeby się czepiać malutkiego dziecka - alle to tylko sąsiadka - obca baba, a tu rodzina, dziadek dziecka żeby z takimi tekstami wyjerzdżał to nie do pomyślenia dla mnie. Przecież jakby naprawde płakał to teść powinien pomóc, albo przynajmniej się nie wpie.... ![]() Lindsley mój synek się tak zachowywał przy skokach rozwojowych. Kilka dni i samo przechodziło, choć nie powiem było ciężko
|
#3573 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam ważne pytanie- czy Wasze maluchy podnoszą główkę, jak podciągacie je za rączki do siadu? Jeśli tak, to od kiedy???? (mada faka - się nakręciłam)
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
moj tez tak nie podnosci a jak lezy na brzuchu to tylko tak delikatnie by moc przewrocic glowe na drugi bok
|
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
nie no my drukowalismy u fotografa u ktorego wszystko zawsze drukowalam i zawsze bylo wiec chyba dzisiaj cos mu sie popsulo, jutro pojde do poprawki...;/ wtedy zobaczymy
|
|
#3576 |
|
Rozeznanie
|
A to w miarę najaktualniejsze zdjęcia Antka
pierwsze dwa sprzed kilku dni, a ostatnie z babcią i pradziadkiem sprzed miesiąca
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
sis ja nie wiem co to kolka juz bardzo dlugo odkad mloda ma sab
![]() moja tez jakos super glowki nie podnosi owszem stara sie i chce ale jej to super jescze nie wychodzi
|
|
#3578 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aneczkkaa i Drcron - ja także zazdroszczę tego Waszego spotkania.
Aneczkkaa - naprawdę te ćwiczenia nie są takie złe. I tak jak Ania napisała dobry jest basen. Więc jeżeli nie masz przeciwskazań to dobrze popływać. My niestety na basen nie możemy ( kardiolog i pediatra zabraniają). ALe ćwiczymy Vojtą od ponad miesąca i efekty są. Np Oliwka ma coraz prostrzy przedziałek na tyłku .Cytat:
![]() . Biedne kolanka - pewnie całe w strupach.![]() Cytat:
. sismuerte - no w końcu się odezwałaś, tylko coś mało o Sobie/Was napisałaś. Jak tam kolki i bóle brzuszka? przeszły małemu? Przeprowadziliście się już?
|
|
#3579 |
|
Rozeznanie
|
Aaa i jeszcze wam pokażę dlaczego mnie tak długo nie było
![]() Trochę się wciągnęłam w swoje ulubione zajęcie Najpierw zrobiłam stolik - odpierwszej deski, poprzez śróbki po ostatnią warstwę lakieru Na drugim zdjęciu widać Antka w gondolce ![]() Megi Antek trzyma głowkę jak go biorę do siadu, ale szczerze powiedziawszy dokładnie nie wiem od kiedy. Jakoś od niedawna, bo od niedawna go delikatnie sadzam, bo nie chcę zbytnio obciążać mu kręgosłupa
|
#3580 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
my hcielismy zmniejszyc dawke ale jeszcze stekala mala wiec nie zmniejszamy a teoretycznie i tak ma zmniejszone bo duuuzo zadziej je
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Pop, trochę dzisiaj sobie połaziłaś, ale ważne że z Oliwcią jest ok
![]() Machaj, u nas też pełno komarów, ale od poniedziałku mają całe miasto pryskać więc może będzie ich w końcu mniej A malutka jest taka fajna pyzata drcron, aneczka - super że Wam spotkanko wyszło Aneczka, głowa do góry. Pocwiczycie trochę i będzie z Maciusiem wszystko w porządku. U nas Kubuś też nie podnosił główki, płakał jak go kładłam na brzuszku, jak ciągnęłam to też wisiała - ale uparcie z nim ćwiczę i w końcu z dnia na dzień załapał o co chodzi. Jest lepiej choć do ideału to daleko. I mam nadzieję że jak pójdziemy do neurologa to powie że dziecko jest zdrowe ![]() Megi, a ćwiczyłaś tak z małym wcześniej, czyli podciągałaś go za rączki? Bo może on nie wiedzieć o co chodzi, mięsnie mogą być jeszcze za słabe. Mi zaczął trzymać główkę w sobotę, a wcześniej z chyba tydzień z nim ćwiczyłam - musiał mieć czas aby załapać o co chodzi W ogóle mówię do niego "raz, dwa, trzy" i przy "trzy" go ciągnę. To mały się już tak wycwanił że przy "dwa" ma już spięte mięśnie. I jak "siedzi" to gada do mnie - pewnie "matka, daj mi spokój" ![]() Sismuerte, ale z Antosia przystojniak I widziałam mojego siostrzeńca no boski jest, włosy gęste czarne, oczy czarne I jaki malutki, aż przypomniałam sobie Kubusia z pierwszych tygodni życia Na razie jest ok, choć lekarze podawali mu tlen - jakieś problemy z oddychaniem miał .Trochę też oczka mu ropieją i ma jakąś "wysypkę" na buzi, która już schodzi. A siostra szczęśliwa choć obolała. Po 12h kazali jej wstać - zrobiła 2 kroki i usiadła... Rano kolejne podejście i ono już musi być udane
|
|
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
tz wrocil z pracy wiec uciekamy sie polozyc- dobranoc.
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Sismurette Antos przystojniak stolik boski jak ja uwielbiam tamie rzecsy alenie mam cierpliwosci by je robic juz wole moje szydelko
![]() Megi prosze nie panikowac cwiczenia to nie koniec Swiata dzieci krzycza ale je to nie boli moja Julka w pionie bardzo mocno I na brzuchu tez trzyma glowke jak lest I siewyglupiamy to tez ja do klatki podciaga ale jak ciagne ja za rece to opada jejjak flak do tylu jest wtedy wiotka jak ulalki Dziewczyny tu nie ma co zazdroscic tylko trzeba zorganizowac jakies wieksze spotkanie a moze za jakis czas moznaby zrobic zlot naszych forumowiczek z rodzinami na jakis welend gdzies w polowie drogi by Mazda miala blisko Moje dziecie Od godziny spi na moom brzuszku Bo inaczej sie rzuca I placze oddajac baczki I to z mojej głupoty bo zachcialo mi se czekolady białej i wpalaszowalam cała tabliczke i jeszcze do szału doprowadzamnie kukulka za oknem bo kuka już od ponad godziny a ja spać nie mogę przez to ![]() Aneczka nie stresuj się bo Macius to tez odczuwa a zobaczysz będzie dobrze a spotkanie trzeba jak najszybciej powtórzyć jak będziesz w okolicy daj znać A jak macie ochotę to u nas drzwi otwarte zapraszamy adres macie
|
#3585 |
|
BAN stały
|
Sismuerte, ale z Ciebie zdolniacha wow....
drcronik, aneczkaa....zazdroszcze Wam tych spotkan...ja chocbym i chciala to bym nie miala jak :/ a fajnie byloby Was wszystkie zobaczyc.....i wiem , ze na bok na pewno bym wziela Pop zeby mi powiedziala jak mam TZ wychowac..... bo do tego sie przybieram tylko pomyslow brak..... Tez tak macie ze czujecie sie jak w starym 50letnim malzenstwie? taka monotonia....? dobija mnie to :/ jak odswiezyc zwiazek?;/ |
|
|
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak to już z dziećmi że jak chorują to najczęściej w piątek wieczorem żeby w razie co trzeba na pogotowie jechać Dużo zdrówka. ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:29 ---------- Mój pierwszy synek podciągał się jak miał 3,5 mc i to podobno było szybko. Ten teraz ma 10 tyg i już próbuje, ale to nie jak całkiem leży tylko tak jak jest w półsiadzie to mu podam palce to siada i się kiwa. Ale nie robię tego bo jest za mały. Jak leży na płasko i mu nie podaje rąk to główkę odrobinę podnosi, a mój pierwszy to przez 3,5 mc leżał płaskoTen starszy całkiem sam siadał jak miał 8 mc, a np jak miał 6,5 to w łóżeczku stawał i łaził przy szczebelkach, więc szybciej próbował dreptać niż siadać.
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() myslicie ze moge juz mala wsadzac do hustawki rainforest fp lub tej drugiej z fp bez zadnej wkladki ?
|
|
#3588 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne fotki. ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ---------- Cytat:
. Może dlatego że on cały czas w pracy i w sumie tylko późnym wieczorem co pare dni mamy dla siebie czas.
|
|
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
my wiekszosc czasu spedzamy razem, kladziemy sie z mala i potrafimy godzinami z nia rozmawiac razem
jemy sniadanko w lozku a mloda w lozeczku obok:P, wychodzimy na spacerki - mloda wszedzie z nami chodzi gramy w gry planszowe kiedy spi itp.:P a dzis tz na popoludnie wiec ja sobie tak pomyslalam ze z okazji zakupu nowego tv obejrze sobie zmierz, czesc 1 i 2 wieczorkiem. Kupie popcorn, pepsi, jakies chrupki i piwko i albo zaprosze przyjaciolke, a jakby nie mogla przyjsc to seans sama sobie zrobie czasami tak lubie.
|
|
#3590 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój ma 12 lat i wcale nie wyrósł z brudzenia ubrań nie wspominając o rwaniu potrafi sobie zrobić dziurę nawet na plecach niewiem jakim cudem nie wspominając ,że już od września zdarł ze 3 pary halówek i ze 3 zwykłych butów i nie kupuję bylejakich ,żeby dłużej wytrzymały, a o plecakach do szkoły nie wspomnę , dobija też trzeci w tym rokuCytat:
A to ,że dzici chorują w piątek wieczorem to norma. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Darusia oglądam te wasze zdjęcia i muszę powiedzieć ,że miałaś świetną sukienkę i jak fajnie leży widać ,że szyta na miarę |
||||||
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje
|
|
#3592 |
|
BAN stały
|
No to wam zazdroszcze.... :/
Moj TZ zazwyczaj konczy prace o 10 w nocy, zanim dojedzie itp...to juz i 11....ja po calym dniu z mala tez jestem padnieta, on po calym dniu pracy to samo....nie wiem, ale czuje ze sie oddalamy i to bardzo, do tego klotnie...aj Niedlugo tez jedzie, fakt ze na tydzien tylko ale mam nadzieje ze to choc troche pomoze bo jak nie to nie wiem co bedzie dalej.....jak zupelnie obcy ludzie bedziemy :/ U mnie mala podnosi glowke nawet jak lezy,podpiera sie lokciami itp, a znowu jak ja poloze na brzuch to tak sie wycwanila ze sie wygodnie ulozy i tylko czeka zeby jej plecki masowac..... taka cwaniara ![]() Ale musze stwierdzic ze widze ogromna roznice jak skonczyla 3 miesiace niz jeszcze 2-3 tyg temu....zadziwia mnie z dnia na dzien ![]() Bedziecie szukaly niani? Czas mija i mija , 3 miesiace za nami...lada moment trzeba wracac do pracy...nie wiem jak ja to przezyje nie wyobrazam sobie zostawic jej z jakas obca osoba na praktycznie caly dzien :/ chyba nikomu nie zaufam na tyle..... moze jakis zlobek..... mam dylemat ze hoho ![]() ![]() POzalilam sie i lece spac bo u mnie juz 2:30 rano... Milego dnia dziewczyny
|
|
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dobrze jak facet o kobietę walczy – bo to „myśliwy”. Nie lubi nudy ale jest często za leniwy na myślenie więc oczekuje że Ty coś wymyślisz aby urozmaicić ten związek. Tylko że związek brdzo często bywa nudny bo codzienność jest nudna. To jest tak jak z np. z czekoladą. Brdzo lubię czekoladę mleczną z orzechami ale nie mogłabym jej jeść non stop. I czasem dobrze jest coś zmienić . Oczywiście nie twierdzę że partnera![]()
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
Plmadzia tak sobie spalam i myślałam o zdartych kolankach Twojego synka i wymyslilam dwie rzeczy
może na kolanka byś mu zakładała takie ochraniacze jak maja panowie co kładą kostkę brukowa albo uszyla u laty kawałek sciagacza z duża lata skurkowa na kolanie tak by moc zakładać na wszystkie spodnie albo chociaż prostokat grubszego materiału zapinany na dwa rzepy albo z gumkami i kolanka bedą całe ![]() moje kochane dziecko od 5 wisi na mym cycu śpi oczywiście a jak chce jej zabrać to się budzi i rzuca na cyca jakby z tydzień nie jadła i co ja mam zrobić? Jak jej zabiore będzie płacz jak dam smoka wypluje a I jeszcze ma katarek az charczy a u nas w osrodku tylko pani Doktor co dla niej wszystko normalne jest wiec nie mam po co jechac po 6 pomade chyba do Szpitala
|
#3595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama o czymś takim marzę tylko że i tak pewnie cały czas myślami byłabym przy małej. Błędne koło.
|
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
Libra ta metoda to decupaqe i cracle choć tego ostatniego nie widać, bo nie mam zbliżeń,
Darusia dopiero dziś zobaczyłam zdjęcia Natalala nam w związku dobrze robią wyjazdy. Od urodzin Antka już byliśmy w kilku miejscach i w lipcu też mamy zaplanowany wyjazd na tydzień do Kazimierza. A ogólnie co do związków to też myślę jak Pop, że raz jest lepiej a raz gorzej
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
hej
dzięki za słowa otuchy jestem trochę podłamana ale zaczynamy działać jest u nas szkoła pływania dla niemowląt dziś idę do pediatry pogadamy czy Maciek może tam chodzić potem się zapiszemy i będziemy się pluskać u nas cała rodzina kocha wodę <Maciuś rówież> więc nie bedzie problemu do tego dojdzie rehabilitacja i damy rade powiedzcie mi a jakie są skutki zaniedbania takiego czegoś co się dzieje z dzieckiem ?
|
#3598 |
|
Zakorzenienie
|
zobaczcie jakie fajne
![]() http://thumbnail.image.rakuten.co.jp...mg56527755.jpg http://thumbnail.image.rakuten.co.jp...mg56527897.jpg szkoda ze u nas nie dostepne a do chin troche daleko
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Tak siedzę w naszym salonie i coraz mniej to pomieszczenie przypomina salon. Mam tutaj dwie maty edukacyjne, kołyskę, wózek, leżaczek/huśtawkę, krzesełko do karmienia, a na stole mata do ćwiczeń. To już nie jest salon tylko jakiś plac zabaw dla dziecka
. A za oknem pada a ja muszę wyjść z domu i to z dzieckiem. Może wsadzę ją w chustę i wezmę parasol? A może przestanie padać? A może odtańczę jakiś mały taniec.
|
#3600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja dalszy dzień bałaganu w domu eehh Madzia, Libra - tosz mnie załamałyscie he he no ale cóż . dobrze ze sa jeszcze lumpeksy choć dla starszych szczeólnie chłopców cięzko jest cokolwiek kupić . najwyżej będzie latał w rajstopach po domu choć ja strasznie nie lubie tak ubranych dzieci ( rajstopy i bluzka sismuerte - piekne
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:33.

- 24.04.2010 r. 

Antoni Stanisław 30.03.2010

Zawsze mi się wydaje że przesadzam i że moja wizyta jest nieuzasadniona...taka pokręcona jestem
mój ma 12 lat i wcale nie wyrósł z brudzenia ubrań nie wspominając o rwaniu potrafi sobie zrobić dziurę nawet na plecach niewiem jakim cudem nie wspominając ,że już od września zdarł ze 3 pary halówek i ze 3 zwykłych butów i nie kupuję bylejakich ,żeby dłużej wytrzymały, a o plecakach do szkoły nie wspomnę , dobija też trzeci w tym roku