|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Zgadzam się z Weronisią, ani bieganie ani sauna nie wchodzą w grę, zbyt duże ryzyko dla dzidziusia. Ja nawet do tramwaju staram się nie podbiegać, co najwyżej delikatnym, wolnym truchtem, a co tu dopiero mówić o intensywnym bieganiu
I to nie dlatego, że mi brzuch lata, ale po prostu boję się, że taki wysiłek mógłby zaszkodzić dziecku. Mój gin powiedział, żebym sobie wybiła z głowy jakiekolwiek intensywne ćwiczenia - najwyżej spacery i lekka gimnastyka - jeśli mam chęć, tym bardziej, że przed ciążą nie ćwiczyłam... Stosuję się do jego zaleceń ![]() A mój brzuch, mam wrażenie, raz mniejszy raz większy
|
#1742 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=irsin;
Ja i tak uwazam, ze spacery i rower jak na mnie to duzo, jeszcze bedzie basen od wakacji wiec wystraczy w zupelnosci.[/QUOTE] Irsin , ale rowerek stacjonarny czy wypuszczasz się w teren? Ja na razie tylko spacery, mój gin. powiedział, że na basenie to i tak jak foka mogę się tylko chlapać, a nie 40 basenów jak kiedyś..... co dopiero bieganie...no ale, ale tak to chyba jest w zagrożonej ciąży... więc jestem skłonna do wielu wielu wyrzeczeń ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- [QUOTE=olajka; Powiem Wam, że mój TŻ się wcale nie rozczula. Nie był ze mną jeszcze na usg, ale też nie widzę, żeby wykazywał taką chęć. Zobaczymy z biegiem czasu.[/QUOTE] Olajka mój mąż też nie był ze mną, ale też ma taką pracę, że jeździ ciężarówą więc więcej go nie ma niż jest ale... no właśnie, mam nadzieję, że któregoś dnia się ocknie i położy w końcu rękę na brzuszku---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- [QUOTE=Anecka;20060707]Hehe ja bylam w marcu na koncercie Rammsteina w Łodzi, jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy a to juz byl pierwszy miesiac No i prawie bylam pod sceną olana hmm "pianą" z mega penisa Wyskakalam sie i az sie dziwie ze dzidzia to zniosła ![]() Nie mniej przezycie MEGAAA Raj dla uszu ![]() Anecka - ja byłam w listopadzie i widziałam ciężaróweczkę chyba nie przesadzę jak powiem, że gdzieś w 7 m-cu !!!! wrażenia z Ramm. oczywiście niezapomniane!---------- Dopisano o 08:26 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Jak robicie, że macie takie cytaty w ramce jak odpowiadacie, a w dodatku wszystko to w jednym mailu?! ja nie umiem ![]() Słuchajcie.....byłam wczoraj u sąsiadki i macałam to łóżeczko turystyczne, mi się ono nie za bardzo podoba,, owszem nie ma o co się uderzyć, ma dużo bajerów... ale według mnie nie jest wcale stabilne, ma udźwig do 15 kg , a np. mój chrześniak w wieku 3 lat śpi jeszcze w drewnianym łózeczku ze szczebelkami, ja chyba zdecyduje się na drewniane
Urodziłam się 13ego w piątek Nasz Skarb Nasze nadchodzące Szczęście Edytowane przez essence30 Czas edycji: 2010-06-18 o 08:29 |
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie gin jazdy na rowerze zakazał.
|
#1744 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
ja to mam calkowity zakaz sportow , ale mnie to nie przeszkadza bo nigdy nie lubilam po ciazy jednak trza sie wziasc za jakies cwiczenia bo waze 87kg i to nie przez ciaze bo nic w ciazy jeszcze nie przytylam
|
|
|
|
#1745 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez jazde na rowerze mam zabronioną...nawet basen ale to przez chlor podobno tylko w wodzie ozonowej czy jakiejś takiej moge heh
no ale u nas nie ma takich basenów chyba wiec lipa... Jedynie mam przyzwolenie na ćwiczenia w szkole rodzenia ale kurcze musze kiedyś sie tam wkońcu zapisać chyba zrobie to we wtorek przy okazji wizyty bo szpital/szkola jest po drugiej stronie ulicy heh ![]() A co do łóżeczka ja i tak zawsze uważałam że jednak łózeczko drewniane to drewniane a nie takie turystyczne bo kiedyś widziałam i macałam takie u koleżanki...myśle że turystyczne jest w sam raz ale tylko do zabawy tak jak np kojec dla malca ale napewno nie do spania ![]() A łóżeczko kupiłam takie....tylko czekam ciągle na przesyłke eh...ale ten koleś ma tyle zamówień że wysyła z opóźnieniem no coż poczekamy
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-06-18 o 08:44 |
|
|
|
#1746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
melabn, tak ishka caly zestaw kupiła
|
|
|
|
#1748 |
|
Zadomowienie
|
tak wszystkie te bajery co na zdjęciu plus szuflada ktorej juz nie ma na zdjęciu i tam jakiś gratis byl do tego łóżeczka...czapeczka i ceratka pod prześcieradełko takze juz kupować nie musze oprocz tego kupiłam przewijak/komoda z wanienką uzywana ale dokupiłam prześcieradełko za całe 7,99 heh no i mysle że sie sprawdzi a za przewijak dałam 180zł a za łózeczko 499,00 to wszystko razem z przesyłka bo to na allegro bylo aha te ceny łózeczek sie wahaja bo rozne materacyki sa ja mam GPK czyli gryka-pianka-kokos ![]() A dokladnie to była ta aukcja :http://www.allegro.pl/item1069082712...iel_17_el.html
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-06-18 o 08:58 |
|
|
|
#1749 |
|
Zadomowienie
|
fajny ten przewijak, tez musze sobie kupić ale jeszcze poczekam troszke.
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
A my się nad takim zastanawiamy:
http://www.allegro.pl/item1072976627..._szuflada.html Tylko wersja ciemna.
|
#1751 |
|
Zadomowienie
|
Vikicullen tu większośc mam mówi że niepotrzebny taki przewijak bo nie potrzebowały ale moj bedzie stać obok łózeczka dlatego taki mniejwiecej pasujący kolorek a pozatym sa kółeczka to moge wjechać nim nawet do mojej malutkiej łazienki bo sie zmieści mierzyłam heh tam zawsze bardzo cieplutko mam zimą
można taki stelaż na wanne i wtedy wanienke polozyc małą i tak kąpać ale ja mam bardzo szeroką narożną wanne wiec takie wyjscie tez nie bylo dla nas nio i czekałam az bedzie odowiedni przewijak(chodziło mi o kolorki i firme) no i kupiłam
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Co do przewijaka, to możliwe, że kupimy tylko tę nakładkę na łóżeczko. Dziecko na początku będzie z nami w sypialni, a jest tam tak masakrycznie mało miejsca, że chyba tylko łóżeczko się zmieści
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze Wy juz takie zakupy a ja nawet nie kupilam jednego bodziaka jeszcze
jakos nie mam weny na zakupy
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
I niesamowicie mnie urzekła pościel z tych zestawów numer 042 - turkusowe paseczki. Tylko nie wiem, jakie ściany w pokoju do niej
![]() http://www.allegro.pl/item1068048597...ja_gratis.html ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Melabn, ja też jeszcze nie mam NIC. Na razie się tylko rozglądam.
|
#1755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1756 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja Ja początkowo też chciałam to łózeczko tylko jako cały komplet z pościelą i też ciemniejszy kolorek
potem poszperałam jeszcze i trafiłam na te moje i sie bardziej oplacało i wiecej rzeczy było no ale moje nie ma np tej funkcji kołyski tylko wiesz że te łóżeczko to same łózeczko +materacyk koszt pościeli też jest dosyc spory no i ja w cenie tego mojego łóżeczka mam sporo innych rzeczy tak jak wymieniłam:ceratka pod prześcieradełko to koszt ok 30zł,rożek koszt ok 25zł zalezy jaki,potem mam kompet drugiej pościeli na zmiane...myśle że moje łóżeczko sie bardzo opłacało choć cena nie mała
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
melabn ja tez nie kupilam nic jeszcze
bo troche sie boje, a troche nie wiem co kupowac i w jakim rozmiarze. No i nie wiem co dostane od kolezanki i szwagierki ![]() Ale mam jedna mala reklamowke z ubrankami, ktore dostalam od kumpeli. sa tam rampersy kombinezon jesienny i inne takie
|
|
|
|
#1758 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja śliczna ta pościel no i paseczki
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Ishka, ale mnie się to nasze bardziej podoba
|
#1760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
taka duża a strachliwa
|
|
#1761 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja dwa tygodnie przed tym jak sie dowiedzialam ,ze jestem w ciazy oddalam wszystkie ubranka po synku z czasow noworodkowych kolezance. Chyba ze cztery torby byly i wszystko jak nowe bo taki maluch raczej nie niszczy
|
|
|
|
#1762 |
|
Raczkowanie
|
Kretencja ja też tak mam właśnie , ze tylko dwa ciasne pokoje, w jednym sypialnia, więc tam wstawimy łóżeczko.... i tylko ono się zmieści, też podobają mi się ciemne łóżeczka , a te pościele co pokazywałyście - turkusowe paseczki są śliczne
a mi się jeszcze podobają żólte misie wiem wiem tradycyjnie ale w jednym odcieniu za to ja właśnie sypialnie mam delikatny żółty z ciemnym brązemPrzewijak też będę musiała nakładany wybrać..... chyba zrobię listę zakupową i szacunkowy koszt.... bo z tego co widzę... trzeba zacisnąc pasa, żeby na wszystko starczyło
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
Kretencja no to sie rozumie że Tobie bardziej sie ta Wasz podoba
przecież jakby kazdemu sie podobała ta sama to nie mialybyśmy tu do oglądania tyle wielorodności hihi ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ---------- Essence ja już mam prawie cała wyprawke kupioną bo od 3-go miesiąca co miesiąc coś kupowaliśmy...niestety nie mielibyśmy kaski żeby naraz wszystko kupić bo mąż jeszcze 3 miesiące temu nie miał pracy przez dłuższy czas i nie było kiedy tej kaski uzbierać i tak co miesiąc jak coś wyhaczyłam używanego/taniego/i w dobrym stanie to kupowalismy poprostu i tak oto zostały mi juz drobiazgi ktore tez pewnie beda dosyc kosztować...bo jak widze te ceny kosmetyków dla małego to az sie za glowe łapie no ale trza to trza
|
#1764 |
|
Raczkowanie
|
Ishka a o co chodzi z tymi materacami.... jaki najlepszy?
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
Ehh musze zrobić małe pranko ręczne
kupiłam sobie wczoraj 3 tuniczki i nie lubie takich nowych od razu ubierać...zawsze musze wszystko przeprać
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
melabn wiesz co, a ta kolezanka potrzebuje ich jeszcze?
Wiekszosc u mnie ubranek sa przechodnich, czyli do zwrotu
|
|
|
|
#1767 |
|
Zadomowienie
|
Essence najtańszy bodajże jest sam piankowy który jest bardzo niezdrowy dla kregosłupa dzidziaczków...potem jest Gryko-Piankowy który jest ciut lepszy bo zawsze mozna obrócic żeby dzidziol lezał na stronie tak gdzie jest gryka (gryka ma właściwości antyalergiczne,antypotowe ) potem jest Gryko-piankowo- kokosowy(kokos ma też właściwości antypotowe,antyalergiczne i dodatkowo zdrowotne) wtedy jak w środku jest pianka to jest ok bo nie jest znowu za twardy jak samo Gryko-Kokosowe heh
troche duzo tego ale warto zwrócic uwage na to przy wyborze materacyka przecież musi posłużyć małemu przez dluższy czas My mamy w łóżku w sypialni taki duzy materac kokos-silikon-kokos cena z kosmosu bo niecałe 2 tysiące chyba 1890zł jak dobrze pamietam heh na początku nie umiałam sie przyzwyczaić bo mieliśmy wczesniejtaki rozklekotany i miękki a ten twardy no ale musze powiedziec ze teraz spi nam sie ekstra Wiem że włokna kokosu jeśli chodzi o materace sa bardzo wskazane![]() Tam na stronkach na all gdzie sa pokazane łóżeczka z materacykami to sa tam ich przekroje i jest opisane na tych stronkach jakie maja właściwości.
Tomuś ![]() Edytowane przez Ishka Czas edycji: 2010-06-18 o 09:35 |
|
|
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
[/COLOR]Essence ja już mam prawie cała wyprawke kupioną bo od 3-go miesiąca co miesiąc coś kupowaliśmy...niestety nie mielibyśmy kaski żeby naraz wszystko kupić bo mąż jeszcze 3 miesiące temu nie miał pracy przez dłuższy czas i nie było kiedy tej kaski uzbierać i tak co miesiąc jak coś wyhaczyłam używanego/taniego/i w dobrym stanie to kupowalismy poprostu
i tak oto zostały mi juz drobiazgi ktore tez pewnie beda dosyc kosztować...bo jak widze te ceny kosmetyków dla małego to az sie za glowe łapie no ale trza to trza [/QUOTE]Ishka... ja cały czas mam stracha ... może dlatego, że pierwsze dzidzi poroniłam... no ale.. to dosyć rozsądne co piszesz, potem wydać taką fortune to dopiero się odczuwa. Mój mąż też dopiero co zaczął pracować... ja tylko się cieszę , że jak mi wręczali wypowiedzenie to w ciąży byłam i dzięki temu mamy jak żyć, bo byłaby masakra - to takie wielkie szczęscie w nieszczęsciu - jak się teraz domyślacie.... od początku ciąży jestem na L4 , bo wiem , że nie mam po co wracać....... a najśmieszniejsze jest to, że dali mi wypowiedzenie po pierwszym poronieniu , o którym wiedzieli i po ślubie..... no cóż "firma przyjazna matkom".....
|
#1769 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja łóżeczko kupie takie , posciel w jakis stonowanych kolorach,biała albo kremowa z jakimś motywem i dalej nie wiem co jeszcze
http://www.allegro.pl/item1070326280...ex_gratis.html |
|
|
|
#1770 |
|
Raczkowanie
|
coś mi się pokręciło z tym cytatem.... Ishka dzięki! nie wiedziałam nic na ten temat
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:47.

więc więcej go nie ma niż jest
ale... no właśnie, mam nadzieję, że któregoś dnia się ocknie i położy w końcu rękę na brzuszku
No i prawie bylam pod sceną olana hmm "pianą" z mega penisa