|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
cześć
jak nic pewnie bedzie padac skoro sie baby caluja ![]() Poszlabym posprzatac, ale mi sie nie chce
|
#4682 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Anya ja już klopa wyszorowałam. Reszta do sprzątania jak wrócę, bo muszę iść za neta zapłacić i kablówkę. A jakoś mi się nie chce.
|
#4683 |
|
Rozeznanie
|
Chce do domku. Marze o wyszorowaniu klopa
|
|
|
|
#4684 |
|
Zakorzenienie
|
to ja idę spełnić Twoje marzenie. Wyszoruję sobie klop
|
#4685 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam taki syf w domu ze az wstyd
tydzien nie bylo robione nic! Do tego wrocily mi mdlosci i wymioty i dzisiaj tez, a juz bylo tak pieknie! Zjem sniadanie i pojde zaczac od prania bo juz chodzic nie mamy w czym. Na dodatek mam dalsze problemy ze sprzedajacym te cholerne bluzki! Zwrocili mi za paczke odeslana do nich 5,70 kiedy to ja wywalilam 10,80 zl nie mam juz sily do nich! A leca mi jeszcze niecale 70 zl (zwrot za 2 bluzki i za kolejna wysylke) ciekawe ile z tego dostane, a potem wystawie ogromnego negatywa! Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-18 o 09:53 |
|
|
|
#4686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaplanowana inaczej być nie mogło ![]() ja mam siostrę 7 lat starszą brata 6 lat starszego brata 4 lata starszego kontakt mieliśmy zerowy! jako dzieci, w sensie że oni byli "dorośli" i zajmowali się mną jak mama kazała, a tak to mieli mnie gdzieś i wcale mnie to nie dziwi bo jak ma się bawić 5 latek z rocznym dzieckiem??? były wojny, kłótnie było wesoło teraz jest extra, siostry nikomu za nic bym nie oddała! jest najwspanialszą babką jaką znam, czasem w tajemnicy brechtam do niej, że wolę ją od mamy jak skończyłam 15lat stała się dla mnie ... najważniejszym kimś na świecie, i to wyłącznie jej własna zasługa na to nie ma reguły, różnica wieku może być mała, może być duża a dzieciaki dogadają się jeśli "charaktery podpasują" myślę, że te pytania "jaka jest dobra różnica wieku", mają na celu bardziej stwierdzenie "jaka jest lepsza dla mamy" czy lepiej wychować dwójkę maluchów męcząc się samemu, czy odczekać dłużej i "wyręczyć się ciut pierwszym dzieckiem aby ciut zajęło się drugim" Ja jestem zdania, że jak się "zajeżdżać to raz". Nie wyobrażam sobie np. za 3-4-5- .......... lat znowu być w ciąży, nie spać całe noce, karmić piersią, na nowo odmawiać sobie imprez np. czy wakacji, bo dzidzi jest za małe. Teraz jestem w amoku i przeżyję to raz, a potem "wrócimy do życia". W sensie wakacji tam gdzie chcemy i kiedy chcemy a nie tam gdzie można zabrać dziecko np. |
|
|
|
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry Mamuśki! Dobry Zanka!
Dzień sprzątania! Olkę na moment oddałam w obce ręce Zaraz odbieram. Bo w poniedziałek 10 h w Miniakademii i był by szok. Dzisiaj nie chciała mi z rąk zejść. Ale o tym cicho bo ja mam opiekę w końcu ![]() Tylko zjem śniadanie i wracam do ściery i po Olcie! |
|
|
|
#4688 |
|
Zakorzenienie
|
ehh pospałabym sobie jeszcze
|
#4689 |
|
Zakorzenienie
|
nooo zmusiłam się i posprzątałam, 3 prania zrobiłam, dosyc ciepło jest więc mam nadzieję że sie do popołudnia nie zaśmierdzą. Bo albo muszę czekać na mamę, żeby iść na strych albo poczekać na męża żeby go pogonić z wieszaniem. Muszę to jeszcze przemyśleć
|
#4690 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka a ja wlasnie zaliczylam 1,5 godzinne spanie bo zabralam sie za porzadki i drugi raz mnie zmulilo i to tak, ze prawie na czworakach do lozka szlam
|
|
|
|
#4691 |
|
Zakorzenienie
|
Filip śpi to ja siedzę, bo nawet kotletów nie będę tłukła bo się obudzi
jak mi się nudzi, siedzę bezczynnie to mi się spać chce... często mi się zdarza ostatnio uciąć sobie drzemkę w dzień... nawet w tv nic nie ma więc siedzę jak debil i się nudzę czasem mnie Fifi przyatakuje, skoczy na mnie, spinkę z włosów wyciąga albo przynosi piłkę do zabawy, ale z reguły bawi się sam ze sobą i mnie kimanie łapie
|
#4692 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
Ja mam za chwilkę obiadek, zaraz mąż przyjdzie. Dzisiaj Pizza (nie chciało mi się gotować, Nikosiowi ugotowałam zupkę warzywną) A wiecie co mi się wydaje, że Cassie pewnie wpadnie za jakiś czas wysportowana i nosząca rozmiar xs nie no żartuję. Ale jak podczytuję to tak mi jakoś wpadło do głowy że pewnie ćwiczy ![]() Tun1a Nikoś ostatnio to ma taki apetyt że szok. A najbardziej to uwielbia młode ziemniaczki
|
#4693 |
|
Zakorzenienie
|
młode ziemniaczki
mięsko (ale nasze smażone bo swoje to jakoś tak zje ale bez szału) w ogóle swoje to tak jak "przymiera głodem" a nasze to bardzo chętnie ale to chyba większość tak ma |
|
|
|
#4694 |
|
Zadomowienie
|
przytyj troche to cie bedzie lepiej widac
![]() A myslalam, ze to dlatego, ze pajaka dzisiaj rano zabilam. Malo powiedziane zabilam - to byla egzekucja. Tak jak cale zycie mi szkoda bylo robaczkow, nawet komary zdmuchiwalam jak mnie gryzly, to teraz jak widze, ze nie daj Boze jakis mi sie zbliza do Juleczki to jakas furiatka ze mnie wychodzi
|
|
|
|
#4695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4696 |
|
Raczkowanie
|
WITAM WSZYSTKIE MAMY!
moze czesc z Was mnie pamieta? pisalam tu jakis czas temu...bardzo dawno temu. Niestety przez jakis czas musialam zyc bez internetu. Moj Piotrus niedlugo skonczy 14 miesiecy, oczywiscie chodzi i rozwija sie swietnie... oto on
|
#4697 |
|
Raczkowanie
|
przyjmniecie mnie ponownie do swojego grona?
|
#4698 |
|
Zadomowienie
|
Witaj
Fajnego masz Piotrusia! Eh dziewczyny jakiego kaca mam, wczoraj bylam w barze bo wygralam darmowe drinki przez 2 godziny, wiec sie ozlopalam jak nienormalna. Mialam tylko 1.5 godzinki bo lecialam do domu, zdazylam chyba z 8 whisky wychylic. I co prawda pijana nie bylam, ale taka jestem dzisiaj nieteges... cale szczescie, ze piatek.
|
|
|
|
#4699 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet jesli byl to tylko nick
|
|
#4700 |
|
Zadomowienie
|
No i co tam u ciebie i Piotrusia? Pracujesz czy w domu siedzisz? Planujesz drugie? I w ogole pisz gdzie bylas jak cie nie bylo to sobie zaraz wszystkie przypomnimy
|
|
|
|
#4701 | |
|
Zakorzenienie
|
helooołłłł!!!
też pamiętam ![]() czemu chłopcy mają loczki? ![]() Cytat:
![]() a ja podcielam Klaudii grzywke bo juz jej wchodzila do oczu, ale sie troche wiercila... maz jak ja zobaczy to powiedzial ze ja ogolilam a nie podcielam a wczesniej przyslal mi smsa z zapytaniem kto skrzywdzil dziecko
|
|
#4702 |
|
Raczkowanie
|
a wiec tak...
siedze w domu i coraz czesciej mysle zeby oddac malego do zlobka i isc do pracy, tylko jest mi go troche szkoda... Piotrus jako jedyne dziecko, jedyny wnuk i siostrzeniec jest strasznie rozpieszczony i ostatnio sobie z nim nie radze na wszystko reaguje placzem. ja drugiego dziecka nie planuje, mam jeszcze duzo czasu ale maz coraz czesciej wspomina o siostrze dla Piotrka.chlopcy maja loczki po dziadku (po tesciu)
Edytowane przez dzikazaba Czas edycji: 2010-06-18 o 19:42 |
|
|
|
#4703 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja wcale nie szczesciara. Jakbym miala wieksze doswiadczenie w piciu to jakos ciekawiej by bylo, a ja mialam 2 lata przerwy w teraz srednio 2 razy w miesiacu wypije jednego drynia, a tu nagle taka akcja. Ewidentnie starzeje sie ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- |
|
|
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
no wlasnie, tez musze zrobic porzadek z czupryna mojej przylepki. oststnio nie moglam jej rozczesac... tylko jak tu obciac takie loki
![]() lece kolecje robic a potem troche mieszkanie ogarnac
Edytowane przez dzikazaba Czas edycji: 2010-06-18 o 20:06 |
|
|
|
#4705 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez mam problemy z rozczesywaniem, ale ona ma tak malo wloskow, ze mi szkoda...Za 3 godzinki do domciu |
|
|
|
|
#4706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja jak podejmowałam próby wypicia karmi lub bezalkoholowego żywca to przeważnie kończyło się na kilku łykach góra bo czułam się pijana!!! ale ostatnio chodzi za mną tzw. diesel po polsku piwo z colą (pół na pół) tak ze dwa łyki zimnego diesel'a ehhhh ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- dzikazaba witam i coś tam kojarzę bardziej po fotach Piotrusia chyba
|
||
|
|
|
#4707 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Piotras jak się patrzy ![]() No ba! A dlaczego netu nie miałaś? Cytat:
|
|||
|
|
|
#4708 |
|
Zadomowienie
|
E nie, bo one z cola
Macie jakies ciekawe plany na weekend? U nas w niedziele Dzien Ojca i mialam wziac meza na sniadanko, ale sie z tego zrobilo 15 osob... |
|
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
dzikazaba ja pamietam nik, a reszte kojarze przez mgle ale co tam swita
![]() Dawid ma krecone loki tylko z tylu glowy a gora glowy to ma proste wlosy a dokladnie falowane albo lekko krecone, ma ogolnie malo wlosow wiec jemu nie ma co obcinac, nawet skracac nie ma jeszcze co, jedynie grzywke do tej pory mial 2 razy podcinana lekko, ale podejrzewam ze zaczna mu sie dopiero loki robic takie konkretne jak mu zgestnieja wlosy bo kreca mu sie dopiero od niedawna i coraz mocniej, krecone ma po mnie, po tz i po mojej mamie, z tym, ze tz ma obecnie proste, ja falowane ale moja mama ma burze lokow wiec od kazdego cos ma ![]() Ale ja nadal nie wiem jaki Dawid ma kolor oczu bo ma kolor nijaki....pomieszane wszystkie kolory, moze pozniej sie cos wyklaruje z tego jakis jeden kolor, bo narazie to od kazdego po trochu ma tego koloru wiec wychodzi nijaki, ale obstawiamy ze bedzie mial piwne po mnie Dawid sie nauczyl, ze jak chce pic to mowi nunu, nie mam pojecia skad mu sie to wzielo i czemu tak nunu to mi sie kojarzy od smoczka, ale my juz pol roku nie uzywamy slowa smoczek czy jakichs innych zdrobnien, musial moze od Julki sie tego nauczyc, ze smoczek to jest nunu i ze na butelce jest smoczek i ze on chce butelke ze smoczkiem ![]() A mam pytanie do dzialu ogloszen i promocji konczy sie Dawidowi mleko Junior i szukam promocji ![]()
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-18 o 20:43 |
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jutro po południu przychodzą moi rodzice i teściowie. A skąd Ci się 15 ojców wzięło?
Live long and prosper Edytowane przez anya_krk Czas edycji: 2010-06-18 o 20:58 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:33.

tydzien nie bylo robione nic!
i dzisiaj tez, a juz bylo tak pieknie! 

nawet jesli byl to tylko nick