|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
||
|
|
|
#3123 | |||
|
Zakorzenienie
|
agravka
za wyniki a z tym balkonem to faktycznie przegięcie ![]() ania co za pamiec i to w ciazy ![]() misiulka przesypiam całą noc choc ostatnio wstaje raz na siku w nocy, średnio wstaje o 7:00 ale w tym tyg. TZ ma na rano wiec wstaje razem z nim a w zasadzie to nadal leze tyle ze przy lapku ![]() Wczoraj sie wcześnie połozyłam bo przed 22:00 Mój mały czasem spokojny a czasem tez szaleje ze az sie martwie ![]() juz trzymam za jutroCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() to co poprowadzisz sprzedaz wysyłkową
|
|||
|
|
|
#3124 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
wreszcie przespałam całą noc Cytat:
Zaskoczył mnie na SR gdy bez problemów układał maluszka, przewijał itd. Podejrzewam, że to on mi pokaże jak się to robi ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam siostry 13 i 15 lat młodsze i nie wiele pamietam z opieki nad maluszkiem a A. tez mnie zaskoczyl na SR jak dobrze sobie poradził z kąpielą |
|
|
|
|
#3126 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu ale gorąco... albo mi tak po prostu jest
ej a na co herbatka z malin, bo nawet nie wiem?Co do pielęgnacji noworodka, to mój Damian na początku, że on nie nie, że to takie maleństwo, że krzywdę zrobi, a wszystko by dziecku zrobił... i mam nadzieję, że przy drugim też nie będzie kręcić nosem
|
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#3128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaplanowałam, że dzisiaj też nie będę robiła drzemek to może spokojnie prześpię kolejną noc
|
|
|
|
|
#3130 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A herbatka z liści malin ma pomóc przygotowac macicę do porodu Po 36 tc mozna pic ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Biedny musiał sam sobie kanapki robic
|
||
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
Ten wątek obecnie przeglądają: 24 (21 użytkowników i 3 gości)
Myślałam, ze wczoraj miałyśmy taka dobrą "oglądalność" a tu się okazuje,że mamy czytelniczki na stałe
|
|
|
|
#3132 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry kochane
Przyszłam się przywitać ![]() Jeśli chodzi o opiekę nad maleństwem to mój M. w ciąży też mówił że się będzie bał ale jak się Sebastian urodził to dawał rade Dziewczyny o myślicie o imieniu Sara ![]() miłego dzionka ![]() u mnie pochmurnie...
|
#3133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a w nocy spalam dobrze tylko jakies bzdury mi sie snily
|
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
Sara mi osobiście kiedyś bardzo podobało się to imię... ale ostatnio poznałam 3 Sary, które bardzo źle mi się kojarza i jakoś imię straciło na wartości
ale wiadomo to wszystko przez skojarzenia...No nic, pranie wyprane, zaraz rozwieszam... potem bede miała sporo do prasowania, i lecę pozałatwiać trochę spraw. Na pocztę, na plac targowy zobaczę co fajnego mają... za tym prezentem na chrzciny, i do ciuchacza obowiązkowo hahaha
|
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- no Basia mialas odwyk od ciuchacza
|
|
|
|
|
#3136 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ja już po śniadanku - zjadłam bułeczkę z serkiem białym i pomidorka ze świeżą bazylią ![]() Dziś nie mam konkretnych planów. Ja na pewno wiem, że P. będzie mnie wspierał w opiece nad maluszkiem. Nie sądzę by miał problem z przewijaniem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja na pewno z pomocy mojej mamy będę korzystała ale też będę broniła swojego i TŻ zdania jeśli będzie ono różne od zdania mamy. Natomiast na pewno Jej zawsze wysłucham i dopiero zadecyduję...
|
||
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Mam plan na dzisiaj - wykończyć ozdabianie dwóch albumów. Jeszcze trochę pracy zostało. Przez ostatnie dwa dni walczyłam z cieniowaniem
Została najprzyjemniejsza praca. Wykańczanie Widać już efekt więc sprawia mi to wielką przyjemność. Jak skończę te dwa to zostaną mi jeszcze dwa do zrobienia (ślubne). Nie mam na razie pełnej wizji ... na to trzeba czasu. I oczywiście w planach jest album dla mojego Szymka
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
zanim sie ususzy to urodze
mam kilka zielarskich to skocze zobacze co tam oferuja, choc to napewno nie to samo co z twojej plantacji
|
|
|
|
#3139 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
![]() Nie wyspałam się dzisiaj. Od 5 rano męczyła mnie alergia i pęcherz ![]() Mi też kiedyś bardzo podobało się imię Sara, ale fakt, wiele osób tak nazywa swoje psy Tak samo jak Sonia, która też mi się podoba.
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
papeteria dziękuję
Cytat:
Biorę się za sprzątanie bo syf w domu taki, że aż wstyd.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-06-18 o 10:15 |
|
|
|
|
#3141 | |
|
Zakorzenienie
|
koniecznie sie pochwal jak juz skonczysz
basienka udanych łowów ![]() ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
![]() a o pracy na razie nie mysl...jak jak tylko pomysle to drgawek dostaje
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-06-18 o 10:11 |
|
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
mam straszną ochotę wyskoczyć na jakieś zakupy
![]() Ogólnie nie jestem fanką zakupów (może dlatego tak często korzystam ze sprzedaży internetowej). Żartuję, że w tym temacie jestem jak facet ![]() Mój M też nie przepada za zakupami więc raz na kilka miesięcy robimy sobie "dzień za karę" i jedziemy na zakupy ciuchowe. Staramy się szybko i sprawnie to załatwić i zapomnieć Ciąża zmienia i mam ochotę na zakupy Nie chcę jednak jechać do centrum czy do wielkich molochów. Może odwiedzę kilka najbliższych sklepów i kupie coś dla Szymka |
|
|
|
#3143 |
|
Rozeznanie
|
My z tż mamy tak samo znikomą wiedzę
. ja nawet noworodka na rękach nigdy nie trzymałam i on tak samo. Ciekawe jak to będzie
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie sie pomoczylam w wannie
A teraz bede leniuchowac, bo co bede robic Hd - a masz fotki albumikow??
|
|
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
vette z dobrym nastawieniem można góry przenosić
ja np wierzę, że jeśli pójdę z dobrym nastawieniem do porodu to ani to straszne nie będzie, ani zbytnio się przeciągać... no nie wierze w cuda, pierwsza faza musi potrwać... ale mam zamiar wspomóc się znieczuleniem, a druga to spotkanie z moim najdroższym Skarbem, więc mam zamiar słuchać położnej żeby szybko mieć Wojtusia na brzuszku olakola mnie mniej od zmienionych brodawek i innych naturalnych "zmian" na ciele noworodka, o których mogę z Wami pogadać przeraża oddech takiego Malucha. Trzymałam wczoraj Zuzę na rękach, a ona miała jakieś takie jakby bezdech, a za chwilkę oddychała bardzo głęboko, tak że cała klatka piersiowa jej się unosiła... byłam w szoku... boje się że będę panikować... zastanawiam się nad zakupem monitora oddechu dla dziecka i wcale nie od wczoraj, jakiś taki we mnie strach drzemie... irracjonalny. Napisał do mnie M. wczoraj że ma jakieś kolokwium dziś i nie da rady się ze mną zobaczyć. Więc mu napisałam że mam lepsze towarzystwo bo jestem z Zuzą na spacerze. I że grozi mi odwyk i przymusowe leczenie jak się Wojtek urodzi. Aż się zainteresował dlaczego. A ja na Zuzę mogłabym patrzyć cały dzień, trzymać ja na rękach, mówić do niej, to co będzie z Wojtkiem, nikomu się do niego zbliżyć nie pozwolę... ![]() Ale nie tylko ja mam już odwala na punkcie Wojtka, babcia nie mogła być gorsza od dziadka i kupiła Wojtkowi drewnianą kolejkę... co prawda na opakowaniu pisze 12+ ale co tam, też bym się jej oprzeć nie mogła ![]() Już kończe moje wywody, śnił mi się dzisiaj Wojtek, że miał może 5 lat... miał długie nogi, wysoki był i szczupły i blond czuprynkę... kopia taty... ehh...
Edytowane przez kashha Czas edycji: 2010-06-18 o 10:18 |
|
|
|
#3146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeszcze nie skończone. Wstawię zdjęcia jak skończę Jeden jest dla koleżanki z wątku więc jeśli pozwoli - pokaże również album jej synka
|
|
|
|
|
#3147 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hd to już praktycznie napisałaś wszystko ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale chciałabym zajrzec do h&m i orsaya
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- tak
|
|
|
|
|
#3150 |
|
Zakorzenienie
|
witam
piekna pogoda i wstalam pelna energii po malych zakupkach zjadlam sniadanie i zrobilam 2 salatki. niestety stluklam przy tym miske, rozleciala sie na drobne kawalki, a ze to bylam taka gruba mocna miska to jeden odprysk skaleczyl mi dosc mocno stope. oczywiscie sie poryczalam ze zlosci. kiedy to sie skonczy ![]() olakola myslisz ze maslo nie pomoze? nie odbieraj mi nadziei
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

za wyniki a z tym balkonem to faktycznie przegięcie 

Po 36 tc mozna pic 

. ja nawet noworodka na rękach nigdy nie trzymałam i on tak samo. Ciekawe jak to będzie
to już praktycznie napisałaś wszystko