|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
a w okolicy gdzies nie ma?
|
|
|
#1712 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Dziewczyny jestem po teście obciążenia glukozą i było ok. Panie w labie sprzedały mi swój patent: rozpuszczają glukozę w zimnej wodzie z lodówki (ku mojemu zaskoczeniu było jej sporo, na pewno więcej niż szklanka!) i wciskają ok pół cytryny
Muszę powiedzieć, że mi to smakowało Po doświadczeniach sprzed roku, kiedy w szpitalu miałam to badanie i podano mi gęstą niemal zawiesinę w ledwo wystygłej wodzie jestem mile zaskoczona. |
|
|
|
#1713 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Śliczne śpiworki i piękny brzusio Cytat:
Ja ostatnio stwierdziła, że też potrzebuje dużo więcej snu niż na początku ciąży. Nie wiem co jest tego przyczyną ![]() Cytat:
![]() A na obiadek dziś wątróbka, ale tylko dla Tż, bo ja nie cierpię :/ Sobie zafunduję makaron albo ryż z truskaweczkami, bo już dwa dni nie jadłam... Albo ewentualnie gofry jak mnie ochota naleci ![]() Cytat:
![]() Tak jak pisałam jestem po glukozie. Myślałam, że będzie gorzej - jestem z siebie dumna! Chociaż w pewnym momencie troszkę mnie zemdliło... Nie mogłam się doczekać kiedy wrócę do domku i zakąszę to jakimś normalnym jedzonkiem ![]() Dziewczynki, te Wasze frytki i lody to bajki w porównaniu z tym co mi się zachciało wczoraj wieczorem! Świeży szczaw! Kiedyś któraś z Was pisała o pieczeniu chlebka - takiego domowego. Czy ja bym mogła prosić o taki przepis?? Też chętnie bym upiekła i spróbowała tego rarytaska ![]() No i załączam zdjęcia mojego brzuszka - całkowity DEBIUT na tym forum Zdjęcia są z dzisiaj, także jak najbardziej aktualne. No i jedno z "górką" z Dnia Dziecka Obwód brzucha w najszerszym miejscu - 92cm.
|
|
#1714 | |
|
Zakorzenienie
|
Martucha - ślicznie wyglądasz
A biust jest w sam raz ![]() Borodowa - mi pomaga kawa z mlekiem.. sposób niezawodny ![]() Cytat:
|
|
|
#1715 |
|
Raczkowanie
|
witam was mamusie !
nie było mnie dluuugo ale mialam problemy z komputerem ![]() widze juz 3 czesc ; O pedzicie jak szalone! postaram sie nadrobic ta czesc ale nie wiem czy mi sie uda. Puki co wybaczcie jezeli nawiaze do tematu ktory juz byl widze ze wiekszosc zna juz plec . ja dopiero moze 1 lipca podejrze bo wstydnis mi siedzi w brzuszku i czas wykonac test na obciazenie glukoza pamietacie kobietki jak wam pisalam o moim tż ? powiem wam ze jest duzo lepiej, choc nie jest tak jakbym chciala ale wazne ze jest poprawa no ja lece nadrabiac was
|
|
#1716 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za opisy masażu. Chyba zrozumiałam. Mam zamiar próbować.
Ale fajną mieliście imprezkę. Basenik i trampolina. Zazdraszczam ![]() Aneczka- zapomniałam rano napisać, że pogratuluj synkowi całej samotnej i przespanej nocy. Oby każda następna była taka, ![]() Czekooladowaa- rzeczywiście dawno Cię nie było. Dobrze, że z TŻ lepiej. Nasze dzieciaczki faktycznie w większości się ujawniły, mało zostało niewiadomych. Tifio- brzuszek zgrabny i maleńki. Fajny!
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-06-18 o 11:29 |
|
|
|
#1717 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec zadowolona jestem bardzo i mąż też ![]() Żałuje, że nie stać mnie było na 3d, ale to tylko bajer Głaz mi z serca spadł wczoraj, jak wiem,ze mała jest zdrowa ![]() Zdjęcia mojej małej ![]() Martucha - ale superowsko mieliście Ślicznie wyglądasz
|
|
|
|
|
#1718 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkim dziękuje za opinię
mam przed sobą gazetke z lidla więc są dwie rzeczy dla dzidziusiów --koczyk za 24,99 --śpiwór niemowlęcy za 29,99 ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- tifio jak na 24 tc to bardzo malutki ten brzusio ale zgrabny ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- martucha świetnie wyglądasz a ile siedzisz na słońcu?? opalasz się?? ja jak się opalam mam zasłonięty brzuszek 21 tc 5kg na plusie obwod pasa 89cm wrrr..;/ |
|
|
|
#1719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_11005.htm http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...ndex_11008.htm
|
|
|
#1720 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1721 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a imprezka byla swietna gril basen trampolina pilka nozna pinpong... szkoda ze dla mnie byla tylko hustawka i piaskownica z "najmlodszymi uczestnikami" no ale w przyszlym roku... ![]() no i przedewszytkim bylo fajnie bo ja mialam miejsce honorowe w cieniu wiec moglam bez obaw uczetniczyc i bawic sie z wszytkimi ale i tak spocilam sie jak dzika ![]() od samego siedzenia i patrzenia ![]() dziekuje aaa malutka boska ale sie ciesze ze masz core.. serio chyba jakos tak podswiadomie trzymalam kciuki zebys miala core jakos tak od pocztaku jak napisalam ze masz synow itd.. nie wiem czemu ![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- Cytat:
) owszem podnosilam ja co jakis czas zeby przewietrzyc brzuszke bo bylo cieplo ale wszystko bylo zrobione z glowa
|
|
|
#1722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Martucho - ![]() a ja ujawnie się może jutro, bo jest sznasa, że ktoś mi zdjecie cyknie-idziemy na ślub kolegi
|
|
|
|
|
#1723 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kobietki
Ja już dziś sobie poprasowałam, bo spać jakoś nie mogłam. Dziękuję wszystkim za miłe słowa, cieszę się, że się śpiworki podobają Aaneczko, ale super, że mały przespał całą noc Gabisun, mam nadzieję, ze czujesz sie lepiej, biedactwo Monika, oby skurcze przeszły - ja na szczęście nie mam takich problemów. Kiedy pokażesz nam swój brzuszek? Jakaś wstydliwa jesteś, a ja jestem ciekawa, jak rośnie ![]() Bordowa, to muszę przemyśleć w takim razie sprawę z Wąbrzeźnem A możesz dowiedzieć się, czy znieczulenie jest płatne? Do Wąbrzeźna jest i tak bliżej niż do Chełmży... a ja dziś gdzieś cię pewnie znajdę - jak zobaczę na koncercie ciężarną medyczną to będę wiedziała, że to ty ![]() Astorianko, miłego planowania. Może zdrzemnij się dziś w ciagu dnia, żeby lepiej się poczuć? Szcześliwana pewno nie jest tak źle z brzuszkiem. Ja się pocieszam, ze rozstępy muszą zrobić się bledsze, bo ja mam piersi jak zebra Dash, ja też jakoś zachciewajek nie mam. Tylko lody mogłabym jeść tonami! Martucha, jak zwykle pięknie i promiennie wyglądasz! A twoje instrukcje ze SR są takie dobre, ze czasem ja dodatkowych rzeczy sie dowiaduję Aaaaannnnnaaaaa, ale masz fajnie, ze badanie już zrobione Tifi, fajny brzuszek i piękna mamusia Czekoladoowa, fajnie, ze jesteś Ja dziś idę do mojej kuzynki, która ma miesięcznego Kubusia - już nie mogę się doczekać A potem na koncert, w naszym mieście niewiele sie dzieje, więc jak już coś się dzieje, to zawsze idziemy sobie popatrzeć Także pewnie dziś już się nie pojawię, życzę miłego dnia |
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Nikuś ten lek to żelazo, bo wyniki mi ostatnio poleciały
![]() Szczęsliwa wzięłam właśnie pól godziny przed posiłkiem, potem śniadanko i miałam już wychodzić na zakupy a tu... ![]() Ycnan Martucha fajne fotki maluszek pewnie zadowolony, tak na świeżym powietrzu ![]() Tifio super brzucholek ![]() Czarnaeliz śliczna niunia ![]() Idę coś zjeść bo przeleżałam cały poranek A z różyczką...właśnie było takie szczepienie, a aj pamiętam też, że przechodziłam różyczkę |
|
|
|
#1725 |
|
Wtajemniczenie
|
martucha84- ale super wyglądasz
![]() aaannnnnnaaa- moja położna niestety nie wpadła na ten pomysł rozpuściła glukozę w gorącej wodzie, więc naprawdę ostro musiałam się oszukiwać że to pyszne, żeby nie puścić pawia siedziałam z zatkanym nosem i dyszałam jak po jakimś maratonie. Ale z tego co tu czytam mój prawidłowy wynik niekoniecznie jest wiarygodny, bo piłam z 50 g czarnaelizabeth- gratuluję, nie ma nic piekniejszego niż usłyszeć, że z dzieciątkiem wszystko ok, ja to mogę co drugi dzień czytać wydruk A4 z opisem "pojedynczy endorficzny płód płci męskiej...itp i że wszystkie narządy po kolei opisane jako prawidłowe ![]() zgadza się, że 3d to taki bajer, bo wszystkie pomiary są robione w 2 d szczególnie za pare lat, super będzie wracać do tych chwil uwidocznionych na zdjęciach jeszcze raz się przejadę na 3d po 32 tygodniu. U nas to kosztuje 160 zł a wizyta trwa 1-1.5 godz więc jak będzie trzeba zrezygnuję z jakiś przyjemności dla siebie a na to usg pojadę
"Lubię ten stan, rozkoszne sam na sam. Cisza i ja. Cisza, ja i czas(...)" Edytowane przez naked21 Czas edycji: 2010-06-18 o 12:17 |
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Radzę użyc opcji szukaj, dopiero co ktos wklejał przepis (oczywiście nie pamietam kto).
|
|
#1727 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy 26/27 tydzień to za późno na usg 3d???
![]() Zapisałam się sama, bez konsultacji z moją gin (bo ona generalnie jest przeciwna takim bajerom), a teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam? |
|
|
|
#1728 |
|
Zadomowienie
|
martucha, tifio...śliczne brzusie i mamisie
![]() ycnan..specjalnie dla Ciebie foteczka Domisia z misiem ...Dziękuje za odp co do botwinki...i za przepisik.. Co do spiworka to chyba ten polarowy jednak wezme..choć ten trzeci też suuper tylko cena odstrasza... ![]() A ja znów na bakier z tżem jestem...znerwował mnie bo od tygodnia prosze go by rolety zawiesił w pokoku Domika i doprosic sie nie moge.. A wczoraj to jak 0 tym wczoraj wspomniałam, to mi powiedział że zawsze musze mu jakąś robote wymyslić.. ![]() Ach..no tak..chłopina dwa wieczory meble składał ..zapomniałam....:brzydal : Ale to było ponad tydzien temu..... Piszecie o badaniach na anty rózyczki i toxo...ja miałam w poprzedniej ciąży i teraz nie im czy każe mi lekarka mi powtarzać?? chyba juz nie musze??
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-06-18 o 12:35 |
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Łodzi powiedzieli, że robią takie badania między 25 a 30 tc, wiec nie jest za późno.
|
|
|
#1730 |
|
Wtajemniczenie
|
to zależy jakie miałaś wyniki - jeżeli miałaś IgG dodatnie, to nie musisz powtarzać
|
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomi
|
|
|
|
|
#1732 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja śpiworka samochodowego nie mam,ale mam kombinezon samochodowy,czyli prawie co samo co u ciebie,tylko na zimę ![]() fajne te twoje śpiworki,ja mam dwa na zimę,takie grubsiejsze,na początku Mała będzie spała w rożku bo tak chyba najwygodniej,potem te śpiworki,a na wiosnę to albo lekki śpiworek kupię(ew. dostanę),albo jakimś kocykiem będę przykrywać Cytat:
![]() Co do chrypy to ja ją mam chyba od początku ciąży.Rano jest najgorsza,ale i w ciągu dnia też czasem zatyka gardło i mówię jak robokop... Ojto uważaj na siebie.jedź do lekarza i daj znać co i jak O jaaaa,ale ja bym pokicała na takiej trampolinie Mnie korci,żeby aparat kupić nowy,bo stary nadaje się do du...,ale Tż sie krzywi,że szkoda kasy.Mam trochę odłożonych pięniądzorów własnie z myślą o aparacie i tak się zastanawiam czy nie kupić bez wiedzy Tżta.Jak go postawię przed faktem dokonanym,to pewnie będzie pierwszy do robienia zdjęć,tylko teraz tak gada... Idę umyć włosy,bo mam taki hełm na głowie,że wstyd się pokazać
|
|
#1733 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() ale co tam,trudno się mówi,dziś dzień bez słodkości se zróbmy,ok??ciekawe jak długo wytrzymam.AAAAAAAA na śniadanie zjadłam dwie kromki z dżemem truskawkowym.To się nie liczy,no nie???
|
|
#1734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super... uwielbiam takie![]() brzusio superowy, a cycków nie chciała byś moich oglądać, zwiski się zrobiły ![]() PS slicznotka z tej dziewczynki na ostatnm zdjęciu, oczka poprostu rozbrajające
|
|
#1735 |
|
Rozeznanie
|
mamuśki gdybyście chciały ćwiczenia dla kobiet w ciąży służe pomocą,ćwicze od jakiegoś czasu i świetnie się czuję , różne ćwiczenia
|
|
|
|
#1736 |
|
Rozeznanie
|
aneczka 1984 spiworek drugi najfajniejszy, ale o co chodzi z tym śpiworkiem, ubierasz dziecko zimą w zimowe ciuchy i jeszcze do tego śpiworka wkładasz????? a wogole ja rodze w pazdzierniku i sa takie niemowlece rajtuzy już???? czy właśnie trzeba dziecko raczej w takie spiworki wkładać???
Boziu ja wogole nie mam pojecia o niczym ![]() dzisiaj w moim miescie widziałam plakaty z reala ze body sa po 2.99 takze proponuje ruszyc i zobaczyc moze jeszcze cos innego ciekawego bedzie
|
#1737 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczynki, gratuluje wizyt, przeslicznych brzuszkow
. zdjecia 3d cudne Pomidora, ja mam prawie metr w pasie (wczesniej niecale 70) .Nie mam ostatnio czasu na pisanie, ale co jakis czas podczytuje Was, sesja trwa, a 13 lipca mam obrone. W koncu zdecydowalismy sie na imie, bedzie Mateusz. Pomidorko, wpisz prosze na liste. Przedstawiam Wam mojego Szkraba, koniec 24tc i 850 gram
|
#1738 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pokazywała mi, wszystko bylo fajnie widac
|
|
#1739 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaa co do malych dzieci to ja uwielniam ich nozki no sa cudowneee moglabym je zacalowac![]() milego dnia ![]() Cytat:
a maluszek napewno bo potem byl kilka dni uzywiony ![]() dziekuje ![]() dzikuje a twoj synos jest rozbrajajacy... ![]() Cytat:
bo porodu nie chcieli tam miec ale za to w wesolym towarzystwie poprzebywalam ![]() a aparat to byl sony alfa200 - naszych przyjaciol ni niestety mamy zwykly... Cytat:
a malenstwo to moja chrzesnica oczy ma rewelacyjne ![]() a cycki.. no moj tz sie cieszy wiec niech ma
|
|
|
#1740 |
|
Raczkowanie
|
Bordowa a tak nieskromnie spytam,bo u nas też koncert Feel'a ale chyba jutro a dziś Farna Ewa i chciałam spytać czy nie jesteś z moich okolich przypadkiem????na jakiej imprezie będą grali i czy dziś czy jutro?
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- TIFIO brzuszek w tym samym tyg co mój ale zgrabniutki i malutki!!!!ja to mam duuuuży ciężar do noszenia hihihiMARTUCHA super imprezka ogrodowa!!fajowy basen,też się przymierzam do zakupu takiego.Na allegro czy gdzieś w sklepie kupowaliście?Pytam bo narazie sprawdzałam allegro a niewiem czy w sklepie będzie taniej??chyba nie. A ta śliczna dziewczynka to Twoja córa??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

Stwierdził, że cytat: 'miastowe' są bardziej narażone na toxo. Wiec poszłam po skierowanie do innego lekarza i dał bez problemu.
. Któraś wspomniała że cytryna może zakłócać wyniki a nie chciałabym ich powtarzać.

No ja nie wiem czy dobrze. Przytyłam już 8 kg! Więc już nas tu więcej nie kuś