![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Na kiedy planujecie chrzciny?
kurcze gdzie to jest napisane, bo ja przeszukałam ten wątek 3 razy dokładnie i nic o pieluchach nie znalazłam:/ ślepa chyba jestem
![]()
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Grześ, mój synek, urodził się 11 października, a ochrzciliśmy go 22 listopada
![]() ![]()
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
ja mam termin na poczatek maja i sama nie wiem kiedy beda chrzciny ba ja nie mam chrzestnej !!!! a co do chrzcin to u nas ksiadz nie robi problemów ani z chrztem ani z komunia
![]()
![]() |
#34 | |
kobieta za ladą
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Mój dzidziuś ma sie urodzić w lutym więc chrzciny planujemy na maj- czerwiec.
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
dzidziuś urodzi się na początku sierpnia, ale jeszcze nie wiemy kiedy chrzest, ja bym chciała ciepły letni dzień i tak 'na spokojnie', więc pewnie dopiero w następnym roku
![]() sama byłam chrzczona jako 3 mies. dziecko, najwcześniej z całej rodziny, siostra- 9 mies, siostra- 12 mies, brat - 3,5 roku
![]() |
![]() |
#37 |
Lena
|
ja byłam chrzczona jak miałam 3 lata..
moja corka bedzie ochrzczona w lipcu 2010- jak będzie mieć 2 mieisace. to tak przy okazji naszego ślubu. ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ja urodziłam 18 czerwca, córka była chrzczona 6 września - miała niecałe 3 miesiące.
Chciałam tydzień wcześniej, w moje urodziny, bo akurat w niedzielę wypadały (a chciałam w niedzielę chrzcić), ale chrzestny pojechał na last minute w podróż poślubną i pokrzyżował nam plany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Wtajemniczenie
|
a ja mialam 16 lat
![]() Mnostwo obcych ludzi przyszlo do kosciola, z ciekawosc ![]()
![]() |
#40 |
Zadomowienie
|
Termin mam na koniec listopada a chrzest planuję na Niedzielę Palmową. Dziecko będzie miało ok 5 miesięcy. Impreza bedzie skromna:rodzeństwo, dziadkowie ok 15 osób w restauracji (obiad+kawa).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ja rodzę w...grudniu
![]() Osobiście jest mi to obojętne kiedy kto chrzci dziecko bo to bardzo często włąsnie kwestia pewnej tradycji i celebrowania takich wydarzeń w rodzinie. Dla mnie gorszym dylematem jest miejsce. Nasza "najbliższa"rodzina to niestety ok 25 osób-rodzice,dziadkowie,rodzeń stwo-nie da się nikogo wyeliminować. Bardzo kusi mnie wizja restauracji-obiad,kawa i już. Ale nie chcę umordować tak małego dzieciaczka. Za to zostając w domu obawiam się umordowania siebie. Jakie macie doświadczenia?Co serwowałyście i jak sobie poradziłyście?Ciasta zamówiłabym,tort więc w to bym się już nie bawiła. Ale cały obiad i zimne przystawki zostają. A nie jestem biegłą kucharką ![]() Mogę liczyć na mamę i teściową więc może nie było by tak źle. A ile płacicie za ew.restaurację?Co jest w cenie?Co robicie z maluchem?Do wózka? Tylko, że jeszcze chyba nie powinnam w ogóle o tym myśleć ![]()
Bartuś 23.12.2010 ![]() Aniołek 01.08.2011... Hubert 21.11.2012 ![]() „Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła” Edytowane przez EdziaO Czas edycji: 2010-06-18 o 14:07 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
kobieta za ladą
|
edzia jak nie chcesz umordować dzieciaczka i siebie postaw na rodzinny obiad w restauracji(ja jak wspomniałam miałam sale tylko na 3 godziny) dziecko spało praktycznie cały obiad ,obudziło sie na zdjęcia hehehe.
Co miałam? 2 rodzaje ziemniaków (kulki i z wody)2 czy 3 patery mięs(u mnie sie podaje inaczej, nie cały obiad ,tylko mięso jakoś proporcjonalnie do ilości osób np 1,5 udka na osobe ja miałam 11 osób plus my) 3 rodzaje surówek,rosół z domowym makaronem,3 rodzaje ciast(po kawałku na osobę) ,kawa herbata napoje i owoce(madarynki pomarańcze banany i winogrona) za to wszystko zapłaciłam 500 zł(niecałe),tort 50 zł z cukierni,4 wina z lidla(niecale 50 zł) i szampan szybko i całkiem tanio jedzenie bardzo dobre było jak zostało mozna zabrać no i masz porządek w domu a ajk masz pomoc mamy czy teściowej to jak sie dziecko obudzi to sie nią/nim zajmą ![]()
9 lipca 2014 godzina 2 .00 -------- 20.04 2015---świat się zatrzymał ![]() trzeba dzisiaj nie mieć czasu Edytowane przez dudipopka Czas edycji: 2010-06-18 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do chrzcin to byly 6 czerwca jak mały miał ponad 3 miesiące i bylo niecałe 20 osób impreza skromna ale fajna ![]()
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2010-06-18 o 20:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#45 |
Konto usunięte
|
obiad w restauracji, ciasto w domu, ciasta pieką babcie
nie mam w domu tyle talerzy i krzeseł by wszystkim obiad zaserwować |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.