|
|
#31 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Lek na pracoholizm Margota
Pierwsze są cudne, tak jak piszesz - rześkie i bardzo wakacyjne
W trzecich trochę mi przeszkadzają nierówne loopki, dodałabym tam też może jeszcze dodatkową kuleczkę na szpilce, tuż nad kamieniem... chociaż ja mam obsesję w tej kwestii, wszędzie dodawałabym kuleczki
|
|
|
|
|
#32 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam się w zupełności z tym zdaniemco do ostatniego wrzuciku to cały jest uroczy ale drugie jak dla mnie są naj naj naj
|
|
|
#33 |
|
Zadomowienie
|
Cały wrzucik super
Widzę że z pani wcale nie taka początkująca jak by się zdawać mogło Wszystkie prace przemyślane, ładnie skomponowane kolorystycznie, ciekwie obfotografowane.... chylę czoła
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
wachlarze śliczne. pierwsze z pierwszego wrzutu - cudowne połączenie kolorów, któym mam zamiar się zainspirować trzecie są nietypowe, więc mi się podobają nawet mimo drutu.czekam na kolejne prace
|
|
|
#35 |
|
Zadomowienie
|
Brawo, bardzo ładne wrzut. Te pierwsze nie w moim stylu ale 2 i 3 śliczne
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Halucynacja
Tolinka83 Karolka326 shenny )ak_pinki Reverie1 ![]() karykaturka 101Milka |
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Kolejna zdolniacha.... Eh.... umrę z zazdrości... Piękne rzeczy robisz, naprawdę!
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Wilczex, dziękuje
ja mam tak porąbane w tej swojej główce, ze jestem święcie przekonana że nie masz czego zazdroscic, a jeśli jakaś namiastka zdolności się tam do mego łebka przypałętała to chyba czysto przez przypadek tak sobie myśle ze te kolce wyglądają znosnie, bo na każda pare chucham (? Uwaga, dylemat ortograficzny) i dmucham, i staram się przy każdej parze czegoś nauczyć, bo nie mogę ich robić dużo (zdecydowana większość zostaje u mnie w szufladzie, a dziurek w uszach brak...)
|
|
|
|
|
#39 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z posrebrzanych polecam te: http://beadshop.pl/klips-posrebrzany-oczkiem-p-8.html A ze srebrnych te: http://beabitdesign.com/products?cat...ategory_id=152 - klipsy barok Srebrne są bardzo wygodne i nawet niedrogie (bo większość w okolicach 30zl oscyluje niestety), a w posrebrzanych można bezproblemowo rozstaw łapek regulować i też są ok Tylko trzeba uważać, żeby za ciężkie nie były, bo jak to przy klipsach, mogą się zsuwać z uszu A i nosząc swoją własną biżu, reklamę sobie robisz
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Albo zrób sobie dziurki
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Ech, obie macie racje
Ollccia, dziękuje za namiary na klipsy, nie mam jeszcze rozeznania w sklepach i sama nie mogłam znaleźć srebrnych. teraz może wreszcie sprawdze jak to jest kiedy coś runda koło ucha. Wilczex - już nawet raz się zapisalam na przekucie uszu, ale... Nie poszłam (wiem, ze to strasznie głupie). Pewnie docelowo jednak dziurki w uszach się pojawia, jeśli tylko coś dyndajacego na uchu mi się spodoba
|
|
|
|
|
#42 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiaj taki-sobie wrzucik. Proste skladaczki.
1. Dzikie jabłonie. Brylki karneolu, srebro. Mojej pracy to tu prawie nie ma - ot, sztyfty, szpileczka, pleciony listek. Te znalazly wlascicielke w postaci mojej Tesciowej 2. Wodorosty. Srebro, koraliki szklane, barwiony koral. Sama nie wiem, co o nich myslec. Raz mi sie podobają, raz nie. 3. Kasztany. Swarki, pozłacane srebro. Podobaja mi sie głównie kolory. 4. Księżniczki-niezbędniczki. Kolejne zauroczenie swarkami + srebro. Nazwe wymyslal mój M.
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
no i ja się zgadzam z M fajna nazwa dla fajnych kolczyków (ostatnie)
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Bryłki karneolu są super
![]() A co do wodorostów to bardzo mi się podobają - wyglądają trochę jak niebieskie kwiatki z zielonymi listkami |
|
|
|
|
#45 |
|
Wtajemniczenie
|
Pierwsze z karneolem dla mnie najpiękniejsze
I bardzo fajny pomysł
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
Zachorowalam na pierwsze
|
|
|
|
|
#47 |
|
Raczkowanie
|
101Milka, shenny, sunnyskies, mamahania - bardzo dziekuje za komentarze
czyli karneol jest spoko (szkoda tylko ze takie kijowe zdjecia akurat przy nim...) Mi tez sie bardzo surowe brylki podobaja, przez co mam ich juz strasznie dużo - sodalit, tygrysie oko, kamien sloneczny, cytryn, fluoryt, ametyst... i na razie zero pomyslow na cos fajnego z nich, ciagle czekam na natchnienie
Edytowane przez margot4 Czas edycji: 2010-06-21 o 20:05 |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
a dzisiaj cos, co sama nosze
Koronki. Opalit, kuleczki srebrne. Z nimi to bylo tak: 1) najpierw byl pomysl, zeby oplesc. Oplotlam po raz pierwszy. koronka byla za mala. 2) oplotlam po raz drugi i trzeci. Udalo sie dopasowac. Plotlam na nitce. Przy pierwszym zalozeniu rozerwalam nitke 3) Zmienilam nitke na zylke. Oplotlam zgodnie z uprzednim schematem, i okazalo sie, ze zylka zachowuje sie inaczej... koronka nie pasuje 4) oplotlam znow na nitce, tym razem podwojnej. Wreszcie wyszlo i na razie sie trzyma
|
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
ohhhh cudo cudo i jeszcze raz cudo
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
Znam ten ból z dopasowywaniem plecionki do kamienia, trzeba mieć do tego cierpliwość
no, ale efekt końcowy wyszedł śliczny
|
|
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
Margot gratuluję debiutu... z pierwszego wrzutu zauroczyły mnie plecione kolczyki ze swarovskim w drugim wrzucie wachlarz i ze szklanymi koralami... a ten ostatni wisior również jest śliczny...
a i o najważniejszym zapomniałam: Gratuluję męża!! mój nie ma już do mnie siły i czuje się zaniedbywany:/ |
|
|
|
|
#52 |
|
Zadomowienie
|
Wisior z koronką fantastyczny
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, ten ostatni wisior jest niesamowity! Przepięknie wygląda!
|
|
#54 |
|
www.dulcedo.pl
|
Śliczny walka z rzeczami martwymi opłaciła się w 100%.
|
|
#55 |
|
Zadomowienie
|
śliczny efekt
|
|
|
|
|
#56 |
|
Raczkowanie
|
ak_pinki, shenny, lwica83, tolinka83, ggagatka, lubomirka, 101Milka - dziękuję ślicznie
![]() Lubomirka, Shenny - noo.. dla mnie bizu na razie to glownie walka z rzeczami martwymi, i jeszcze czasami z paluchami co to nie chca zaginac drucikow tak jak sobie to wymarzę ![]() Ak_pinki - bardzo się cieszę, że kamien Ci sie podoba... miałam obawy, że wyśmiejecie mnie za ten syntetyk (no bo w końcu to nie opal...)Lwica83 - ech, wiem cos o zaniedbywanych mężach... mój właśnie panikuje, bo za kilka dni ma egzamin konczacy aplikacje radcowska, i potrzebuje uwagi, i wsparcia, i uwagi, i wsparcia, i ... dlugo mnie nie bylo, praca pochłonęła, więc dzisiaj tylko 2 filcaki. Pracochłonne jak ... no, pracochłonne były. Filcowanie na sucho zajmuje sporo czasu, a w sumie też to była moja pierwsza próba i sam ten fakt wydłużał pewnie pracę. A oto i one. 1. Żelusie vel Landrynki. Nazwa od mego M ![]() 2. Peace, Love & Respect. Lubię filc. Jest cieplutki, miękki, optymistycznie kolorowy. Absolutny antydepresant ![]() Następnym razem postaram się wrzucić wreszcie coś drucianego
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
matko jedyna czego się nie chwycisz to Ci wychodzi zdolniacho. Filcaki są cudownie radosne
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- mroczniak, co filcowe cudo - landrynki robi w tym samym czasie pisałyśmy u siebie
|
|
|
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
101Milka dziękuję
ano taki mroczniak, ze tylko w niektórych aspektach pasuje mi ciemność i ponurość
|
|
|
|
|
#59 |
|
Wtajemniczenie
|
urocze filcaczki
bardzo optymistyczneco do wcześniejszego wisiorka to syntetyk czy nie i tak mi się podoba i to bardzo
|
|
#60 |
|
Rozeznanie
|
Fantastyczne prace. Przede wszystkim masz znakomite wyczucie koloru. Kolor to pierwsze na co zwracam uwagę, a u Ciebie każde zestawienie mi się podoba.
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

W trzecich trochę mi przeszkadzają nierówne loopki, dodałabym tam też może jeszcze dodatkową kuleczkę na szpilce, tuż nad kamieniem... chociaż ja mam obsesję w tej kwestii, wszędzie dodawałabym kuleczki

(no bo w końcu to nie opal...)