|
|
#511 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kobiety mężczyzn mundurowych:) - część III
Cytat:
![]() co do afganu i innych misji to ja oswoiłam się z myslą, że mój jedzie i powiem Wam że gdybym miała się zamartwiać codziennie to bym chyba zgłupiała. poza tym myślę, że idąc na spacer chodnikiem można zginąć, i każdy ma przypisany jakiśtam koniec. oczywiście współczuję rodzinie żołnierza, ale ile osób codziennie ginie na przyklad w wypadkach samochodowych... Cytat:
co do komarów to w tym roku są straszne, mnie tak pogryzły na weselu, całe nogi i ręce mam w bąblach i szału już dostaję... nigdy mnie tak jeszcze nie podziabały Cytat:
![]()
|
|
|
#512 |
|
Rozeznanie
|
Karola82 ja też się zastanawiam co zrobić. ale chyba zagłosuję zgodnie z tym co myślę w pierwszej turze, a w drugiej po prostu wybiorę "mniejsze zło". z jednej strony to może i jest marnowanie głosu, ale wątpię, że głosowanie ma szanse zakończyć się w pierwszej turze (więc głos się nie zmarnuje), no i przydałoby się trochę "utrzeć nosa" tym 2 panom na szczycie sondaży i pokazać, że wcale takiego wielkiego poparcia nie mają....
Pidzi super, ze jakoś przetrwałaś ten czas egzaminów... ja wczoraj usiadłam nad 40 zagadnieniami do obrony i szczerze mówiąc jestem przerażona.... takie rzeczy tam są o których nigdy na studiach nie słyszałam, a nauczyć się tego trzeba.... a co do komarów, to ja na całe szczęście w domu nie widuję ani jednego, ale w weekend byłam w Parku Chorzowskim i tak mnie pocięły, że szok ![]() ale ja to do komarów i much jestem"przyzwyczajona" bo zawsze spędzałam całe wakacje u babci na wsi, a tam jest ich pełno i bez urządzenia na komary nie da się wytrzymać nocy...
|
|
#513 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już nie pamiętam dokładnie... a w sobotę ugryzła ich małego pieska... cały spuchł... biedaczek. strach chodzić po podwórku... znacie jakieś odstraszacze na żmije?? moja mama się tylko cały czas pyta gdzie ja się wyprowadzam![]() co do wyborów to też mam problem... a tych audycji wyborczych to słuchać nie mogę już... Cytat:
czarna magia dla mnie i dla całego mojego roku![]() co do ludzi, którzy giną. ja wierzę, ze co ma być to będzie i każdy ma gdzieś tam zapisany swój los ![]() dziś mieliśmy jechać ustalić menu na wesele ale tż na powodzi i musiałam odwołać. może uda sie w przyszłym tygodniu
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
kolejny żołnierz zginął ;/
|
#515 |
|
Raczkowanie
|
aicila, aniu_87 dacie radę z egzaminami. i ja też mam ze 40 tez do obrony i też kupe nauki jeszcze...
jakto zginął kolejny? nie słyszałam...
|
|
#516 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zamierzam zrobić dokładnie tak jak pisze aicila. W pierwszej turze głosuję na kogoś z poza głównej dwójki. A w drugiej wybieram mniejsze zło. Tż niestety nie będzie głosował, bo musiałby jechać do siebie do gminy a szkoda nam kasy i czasu na taki wyjazd. Za późno się kapnęliśmy bo można było jakieś wnioski u nas pisać ale czas już minął. Do tego w wybory wypada nam nasza rocznica więc wolelibyśmy mieć święty spokój tego dnia a nie latanie po sztabach, ale cóż... Też słyszałam właśnie w radio. Miał 29 lat. Szkoda chłopaka...
|
||
|
|
|
#517 |
|
Rozeznanie
|
|
#518 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratuluję rocznicy Ewelinko ![]() Nasza w przyszłym tygodniu (chyba na pikniku lotniczym w Kraku)Niestety... [*]
|
|
|
#519 |
|
Rozeznanie
|
Widzę, że wasi Tż mają podobny stosunek do wyborów jak mój... a to mu się nie chce, a to nie ma czasu, a to coś tam...
Ale ja się za niego wezmę obowiązek obywatelski będzie spełniał, nawet jeśli miałby oddać nieważny głos ![]() Mnie nie będzie w domu w czasie wyborów, ale zamierzam jutro wybrać się do UM po zaświadczenie o prawie głosowania w innym mieście.
|
|
#520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkie
![]() Wróciłam wreszcie, dziś nam telefon naprawili a co za tym idzie neta. Mieli wczoraj ;/ Cytat:
![]() Niestety Ten z OSŻW był.... ![]() [']['][']Cytat:
![]() Libelle, też gratuluję
|
|
|
#521 |
|
Rozeznanie
|
DZIEWCZYNKI :0
OBLEWAMY MOJE STUDIA PODYPLOMOWE ZDAŁAM NA BARDZO DOBRY ZA TYDZIEN UROCZYSTE WYDANIE DYPLOMU PRZEZ DZIEKANA :P <jupi> od października idę na następne zmobilizowali mnie bardziej
|
#522 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki wielkie poimprezujemy sobie w niedzielę. Następna rocznica w weekend wypadnie nam dopiero za parę lat ![]() Cytat:
Aniu gratuluję powrotu do cywilizacji ![]() A przy tych wyborach uważaj żebyś na Leppera nie trafiła Dzięki wielkie za życzonka i opowiem Wam jak się bawiliśmy. W sobotę mamy wesele no a w niedzielę nasze święto Cytat:
Martyś to kiedy to oblewanie ?????
![]() Co prawda TŻ zezwala mi jedynie na % w mleku Ja dziś bawiłam się moim nowym nabytkiem i robiłam bułki z jagodami Wyszły przepyszne o czym świadczy fakt, że zostały mi tylko 3 ale i one zaraz znikną, bo nie zamierzam im odpuścić ![]() Jestem jakaś taka rozbita z deka, ale to dla tego, że dopiero co wstałam. Dzidzia znowu rzuciła mną o łóżko. Najpierw nie śpi w nocy a potem w dzień chodzę jak niedobita mucha. Tak czy siak i tak uwielbiam jak mi wypycha piętkę czy kolanko na brzuchu ![]() |
|||
|
|
|
#523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje!! To co kończyłaś?przyznaj się ![]() Cytat:
Co to za nabytek? Maszyna do pieczenia? A z tymi wyborami to chyba masz rację, muszę coś innego wymyśleć
|
|
|
#524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Karola82, tak, Stary Rynek i okolice, Wawel i Kazimierz. Byłam w szoku, że na Wawelu nie musiałyśmy czekać w kolejce po bilety, jak byłam tam ostatnim razem, to stałam strasznie długo. Ale byłyśmy na miejscu w sumie tylko jeden dzień, więc więcej nie dało rady zobaczyć. W te albo następne wakacje zabiorę tam TŻa, bo od dłuższego czasu mi marudzi, że chciałby pojechać, ale jakoś nie ma kiedy. I wtedy na pewno więcej mu pokażę ![]() Lecę teraz do nauki, może jeszcze coś uda mi się przed snem przyswoić a wszystkim innym życzę dobrej nocy
|
||
|
|
|
#525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aniu no może nie maszyna do pieczenia, ale coś ala robot kuchenny z tym, że potrafi chyba wszystko. Moja przyjaciółka ma go od 10lat a ja tylko chorowałam, bo sporo kosztuje. Nazywa się ********* (wykasował mi wizaż nazwę, więc jak chcesz nazwę to prześlę ci na gg albo Pv). Ciasto na bułki zagniata w 3 minuty, podobnie ciasto na chleb. Można w nim robić lody, kawę, masło, zupy, sałatki naprawdę wsio... Jest do tego książka więc przepisów moc. Mnie najbardziej cieszy to że ma tylko jedno naczynie a nie tabun przystawek. Dostałam do niego książkę z przepisami dla niemowlaka na te wszystkie zupki gerberowe Mogę sobie w nim również podgrzewać jedzonko dla malucha. No zalet ma sporo.Jeśli chodzi o wybory to jednak najpierw chociaż przed zamknięciem oczu zobacz kto i co tam wypisali Cytat:
To i tak sporo pokazałaś koleżance. Ja też chętnie bym się przespacerowała po Kraku bo uwielbiam jak jest tak słonecznie i cieplutko ale jak ostatnio wybraliśmy się na spacerek przy Wisełce to potem mi strasznie stopy popuchły... Będę musiała poczekać na następny spacerek który pewnie będzie już we trójkę
Teraz raczej mniej chodzenia a więcej siedzenia i wożenia. Choć nie powiem, żebym całe dnie siedziała. Może ta opuchlizna wyszła mi dla tego, że był wtedy większy upał ![]() Jak tam u Was z pogodą kobiety ?? Ja jak wstałam i zobaczyłam ten piękny błękit nieba myślałam, że ciepełko znowu wróciło ale o dziwo za oknem 19 stopni a wczoraj w nocy no ładnie chłodem poszło, musiałam przymknąć okna. Koleżanka w weekend była w szkole w Bydgoszczy gdzie pojechała w krótkim rękawku a na miejscu okazało się, że w dzień było 16 stopni Teraz na weekend zapowiadają jakieś burze i znowu ulewy a my wybieramy się na wesele... Edytowane przez libelle Czas edycji: 2010-06-17 o 11:14 |
||
|
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to chyba wiem, takie coś na T.... to znam, chociaż sama nie mam.U mnie bardzo ładnie, słonecznie i ciepło, a ja na uczelni, potem do pracy ale na niedługo no i do domu No i może po drodze na zakupy - za tydzień wesele mamy, muszę jakieś buty upolować
|
|
|
#527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, tak na "T"
![]() Jeśli chodzi o buty ja szukałam czegoś na płaskim i powiem szczerze, że jak się nie szuka to jest tego pełno, a jak potrzeba to nie ma nic Całe szczęście mama mi coś znalazła. Kupiła 2 pary a ja tylko wybrałam 1 i mama oddała drugie Mam nadzieję, że nie będzie padało w weekend...Wrzucam wam zdjęcia ogórków cd. zamęczę Was tym moim ogródkiem ![]() |
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
libelle, ile dałaś za to wszystkorobiące urządzenie?
Podoba mi się pomysł, samemu można zrobić wiele rzeczy, a nie kupować gotowe, nie wiadomo z czym w środku ![]() U mnie pogoda całkiem ładna, słońce świeci i jest ciepło, zaraz wybieram się na spacer, bo od rana siedzę tylko w książkach... Ale też mi znajoma mówiła dzisiaj, że pogoda w weekend ma być niezbyt ciekawa, a ja już planowałam przejść się nad jezioro z TŻem... W ogóle dzisiaj rano zadzwonił, że będzie jutro już o 13 w domu, a normalnie jest koło 18, więc zmieniłam sobie już plany na cały dzień, a przed chwilą znów zadzwonił i powiedział, że o 13 ich dopiero z jednostki wypuszczą ;/ Jak ja tego nie lubię... O tyle dobrze, że dzisiaj się to okazało, a nie jak bym jutro siedziała w pociągu albo czekała na niego na miejscu...
|
|
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
o ile się dobrze orientuję to teraz coś koło 2-3 tysiące. Jak się pojawił to masakra - ponad 4 kosztował...
a u mnie piękna pogoda, zmykam na rower
|
|
#530 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o wyborach nie chce słyszeć bo przez 8 godz gadają na przemian komora i kaczorek szkoda gadać a w Opolu rządzi PO i PSL i MN katastrofa zapomniałam się zapisać do UM więc nie będę w Opolu głosować.. przez remont brak czasu żeby iść do UM wyjście jest...
|
|
#531 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
lovebird właśnie to jest fajne w całym tym "T" że można praktycznie wszystko zrobić sobie samemu i nie biadać się tymi wszystkimi chemikaliami. Ja mam małego bzika na punkcie tego żeby choć trochę jeść rzeczy zdrowe. Jak wszystko dobrze pójdzie w przyszłym roku będę chciała sobie zrobić szklarnię bo na balkonie nie za wiele wyhoduję. Cytat:
Aniu no niestety cena nadal oscyluje wokół 4
szczerze to myślałam, że za kilka lat stanieje i dla tego czekałam i czekałam. Teraz kupiłam bo miałam odłożoną kasę no i przyda się przy dzidzi ![]() Dziś miałam wenę i popstrykałam trochę fotek, jedną wam wrzucę ![]() druga jest na klubie |
||
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie śliczne zdjęcie!
A co do tego urządzenia, to faktycznie drogie... Ale może kiedyś sobie coś takiego sprawię, póki co czekają mnie jeszcze 4 lata niezdrowego jedzenia
|
|
|
|
#533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki
Ja też tak mówiłam jak zobaczyłam ten sprzęt u mojej przyjaciółki tylko to było 10 lat temu Moja druga koleżanka jak to usłyszała to skwitowała to tylko " no mam nadzieję, że ja nie będę musiała czekać 10 lat! " ![]() |
|
|
|
|
#534 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i nie wiedziałam, że może być aż tak drogi sprzęt AGD... ale chętnie poczytam, chociaż ja jestem noga co do gotowania i pieczenia![]() Gratuluję zakończenia podyplomówki Cytat:
|
|
|
#535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Karola wysłałam Ci na PV wiadomość o tym tajnym sprzęcie.
ad fotki to jak któraś będzie chciała to chętnie zrobię jej taką sesję zdjęciową. Samej sobie to na prawdę trudne, bo nie dość, że ostrość muszę sobie na coś ustawić to potem ganiam od statywu do wybranego punktu zdjęciowego Teraz muszę sobie kupić twardy dysk zewnętrzny, żeby mi tych wszystkich fotek diabli nie wzięli, bo mi się coś komp pierdzieli Tż weźmie mi go na tydzień do pracy do informatyków i będą nad nim pracowali, bo dziad jeden mi się zawiesza, wyłącza i strasznie grzeje Ale jak już zostanę pozbawiona cywilizacji to dam Wam wcześniej znać ![]() Oki zbieram się, bo muszę jakiś obiadek upitrasić przed przyjazdem TŻta ![]() |
|
|
|
|
#536 |
|
Rozeznanie
|
Libelle brzusio piękny
![]() a dziś zostało równo 3 miesiące do mojego ślubu wczoraj przyszły zaproszenia i przeraziła mnie ilośc ile tego jest do rozwiezienia... no ale u tż to prawie wszystko wysyłamy pocztą. a u mnie w każdym domu zostawimy po kilka zaproszeń(domki wielorodzinne ) i powoli się wszystko załatwi. moja mama tylko się śmieje z tekstu jaki wybraliśmy no cóż stwierdziliśmy, ze idealnie do nas pasuje Trochę zwariowana, ekscentryczna i niebanalna
A........ ........ oraz opętany przez miłość do niej Ł.... ........ ogarnięci nieodparcie wzniosłymi ideałami życia małżeńskiego oraz w celu skrócenia niebezpiecznie przedłużającego się narzeczeństwa postanowili zawrzeć Sakrament Małżeństwa. Uroczystość zaślubin odbędzie się..... Na zapoczątkowanie rozkoszy pożycia małżeńskiego i ślubowania tego, czego nie powinno się zdradzać mamy śmiałość zaprosić Sz.P. .....
|
#537 |
|
Rozeznanie
|
Aniu bardzo fajny tekst
![]() ale do nas niestety nie pasuje, bo my narzeczeństwem jesteśmy dopiero 9 miesięcy
|
|
#538 |
|
Rozeznanie
|
no to właśnie do nas bardzo bo razem jesteśmy już ponad 6 lat a narzeczeństwem ponad 2 lata... i tak już wszyscy się śmieją, że my to już jak stare małżeństwo
|
#539 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu czyli zaczynacie rozwożenie?
my zbieramy potwierdzenia, został na to miesiąc i 20 osób bez odpowiedzi. Mam nadzieję, ze sie zdyscyplinują wszyscy. Poza tym nie mamy kiedy spisać protokołu ;/ wszystkie dokumenty już mamy, tylko protokół, spowiedź i zapowiedzi
|
#540 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak zaczynamy rozwozić, w niedzielę jedziemy do mojej chrzestnej bo wyjeżdża w przyszłym tygodniu a chcę ją osobiście zaprosić. nie spieszę się z zaproszeniami bo mój kuzyn ma miesiąc przede mną ślub i on jest w trakcie a głupio tak zapraszać gości wcześniej niz ktoś kto ma miesiąc wcześniej slub zwłaszcza, że duzo nam sie osób powtarza![]() no i mieliśmy upatrzony garnitur do ślubu dla tż (zrezygnowaliśmy ze smokingu, za dużo by tego było mundur potem smoking) a tu się okazało, ze mój kuzyn kupił sobie identyczny no i szukamy dalej![]() nasze mamy jak się spotykają to jest mega wymiana informacji
Edytowane przez ~ania_87 Czas edycji: 2010-06-18 o 13:05 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:53.

w końcu stwierdził, że nie ma innej opcji tylko musiałam gdzieś z dzień przespać! A to mnie jeszcze bardziej zastanowiło, bo przecież ostatnio to ja jakoś nie mogę się wyspać a co dopiero mowa o przespaniu 

Ale jak już zostanę pozbawiona cywilizacji to dam Wam wcześniej znać