HB czy All Inclusive - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-15, 14:25   #1
marrellic
Zakorzenienie

HB czy All Inclusive

Dziewczyny które korzystały z obu opcji wyżywienia, możecie mi doradzić co sie bardziej opłaca?

Moi znajomi twierdza ze All bo za sam alkohol jak będziemy na wczasach wydamy dwa razy więcej niż to all inclusive

Znowu nasz budżet jest ograniczony i Tż uważa żeby wsiąść HB bo wtedy łatwiej będzie nam zarządzać kasą

Dziewczyny błagam doradźcie coś

"jeśli chcesz mieć ciało jak kocica, najpierw musisz się spocić jak świnia".
marrellic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 15:21   #2
moniczorek
Podróżniczka

Dot.: HB czy All Inclusive

Tylko i wyłącznie all inclusive...wtedy problem zarzadzania kasa odpada...bo nie trzeba jej wydawac

Zreszta miedzy HB, a all inclusive roznica cenowa jest niewielka wiec sie nie oplaca...a napoje są przewaznie drogie ( no zalezy tez gdzie sie wybieracie).
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 16:01   #3
marrellic
Zakorzenienie

jedziemy do grecji najprawdopodobniej, a na tą chwilę ceny są nie na naszą kieszeń

Wszystkie biura podróży oferują nam za 2,500 od osby na 3 czy 4 lipiec.
A gdybyśmy lecieli za 2 dni to cena to 1700 to jest super cena która już mozemy dac, ale widzę jak ten all szarpie po kieszeni;/

Stary 2010-06-15, 16:04   #4
miss90
Zadomowienie

ALL !!

ja kiedyś też tak myślałam i wzięłam HB i to był błąd bo za napoje zapłaciłam taką fortune że miałabym ALL i troche kasy w kieszeni
miss90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 16:36   #5
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

tylko i wyłącznie All, nie płacisz za 3 posiłki, nie płacisz za całodzienne słodycze i inne jedzonko, nie płacisz za alkohol i nie płacisz za soki i napoje, a że w Grecji upały to non stop chce się pić, my z mężem jak przeliczyliśmy nasz pierwszy wyjazd to sporo zaoszczędziliśmy na jedzonku i piciu

a różnica między ALL a HB nie jest zazwyczaj aż taka spora, a poza tym oprócz 3 posiłków, my zawsze trafialiśmy na takie hotele, że od rana to 23 było non stop coś do jedzenia, a np poza hotelem napoje były bardzo drogie

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-15, 22:21   #6
marrellic
Zakorzenienie

no to dziękuje wam bardzo za rady

A czy można wynosić napoje z hotelu jak byśmy gdzieś szli czy coś? W sensie czy są w butelce

Sory za głupie pytanie ale to pierwszy nasz taki wyjazd

Stary 2010-06-15, 23:09   #7
pumas
Zakorzenienie

Ja sie nie zgodze. All oplaca sie tylko w krajach, w ktorych nie ruszasz sie poza hotel, malo zwiedzasz, czyli np, Egipt, Tunezja, Turcja i tam, gdzie kupa piachu i kamieni.

W Grecji na Kanarach lub w innym zakatku swiata lepiej wybrac opcje HB, poniewaz z All i tak nie skorzystasz w takim stopniu, w jakim bys chciala. Bo rano po sniadaniu zapewne albo plazowanie, albo zwiedzanie. (nie mozna jedzenia i napokojw wynosi poza hotel w wersji ALL), wraca sie na obiad, potem gdzies sie wieczorem wychodzi do knajpki poprobowac tradycyjnej kuchni.

Jesli nastawiasz sie na siedzenie w hotelu, to gdziekolwiek bys nie byla, ALL sie oplaca, bo go wykorzystasz. Jesli na zwiedzanie, to HB jest wystarczajace.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 00:31   #8
mala_mi77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marrellic Pokaż wiadomość

A czy można wynosić napoje z hotelu jak byśmy gdzieś szli czy coś? W sensie czy są w butelce
To chyba zależy od hotelu. Ogólnie nie ma napojów w butelkach i teoretycznie nie można wynosić ich poza hotel. Natomiast bywa różnie. Ja będąc w Grecji czy Egipcie w All Inclusive dostawałam napoje w szklankach, nalewane przez kelnerów. Ale jak byłam w Turcji przy głównych posiłkach dostawało się butelkę wody na stolik (oprócz zamiawianych innych trunków), ponadto można było w każdej chwili poprosić o butelkę wody w restauracji bądź snack barze Jeśli napoje są w butelkach to raczej z wyniesieniem z hotelu nie ma problemu, bo przeciez przy wyjściu nie stoi strażnik, który będzie przeszukiwał torby w poszukiwaniu napojów:P Z jedzieniem jest troche inaczej, bo realnie patrząc nie wyobrażam sobie wynoszenia jedzenia poza hotel.. jakieś owoce poza restaurację to jeszcze, ale normalne posiłki? W sumie można spakować obiad i wynieść heheh ale ja nie praktykuję:P

Aha, i jeszcze co do wyboru między HB a All Inclusive: ZDECYDOWNIE All Inclusive W rezultacie wychodzi taniej, duuużo wygodniej O jedzenie i picie nie musisz się martwić i uwzględniać w planowanych wydatkach

Edytowane przez mala_mi77
Czas edycji: 2010-06-16 o 00:32
mala_mi77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 00:39   #9
pumas
Zakorzenienie

mala mi, spotkalam sie z praktyka obszukiwania turystow wchodzacych i wychodzacych z hotelu w celu znalezienia jedzenia i napojow przemycanych do i z hotelu - dziala to w dwie strony - ten, ktory ma hb wnosi napoje kupione w sklepie, do hotelu bo sa tansze niz kupowane w hotelu.
Stary 2010-06-16, 00:42   #10
mala_mi77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
mala mi, spotkalam sie z praktyka obszukiwania turystow wchodzacych i wychodzacych z hotelu w celu znalezienia jedzenia i napojow przemycanych do i z hotelu - dziala to w dwie strony - ten, ktory ma hb wnosi napoje kupione w sklepie, do hotelu bo sa tansze niz kupowane w hotelu.
Ja się z czymś takim nie spotkałam jak do tej pory, a sporo hoteli zwiedziłam. Nie wiem od czego może to zależeć, od kraju, standardu hotelu. Może. W każdym razie nie wierzę w to, że nawet mając wykupioną opcję All Inc nie można wnieść butelki wody, a potem jej wynieść poza hotel... tym bardziej, że pić się chce wszędzie, w pokoju też. A jeśli serwowane są tylko w tych kubeczkach? Nie widzę innej możliwości. No i z drugiej strony, jesli faktycznie tak się dzieje jak mówisz, to ewidentnie widać ze bardziej opłaca sie wykupić All Inc. Bo nie pilnują już tak, nic na tym nie stracą jesli ktoś wniesie swoje jedzenie/picie

Edytowane przez mala_mi77
Czas edycji: 2010-06-16 o 00:46
Stary 2010-06-16, 11:42   #11
marrellic
Zakorzenienie

Nie my raczej nie z tych co siedzą w hotelu

No nic, jeszcze to przedyskutuje ze znajomymi, ale i tak pewnie na tym All stanie i tak.

Stary 2010-06-16, 16:50   #12
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_mi77 Pokaż wiadomość
Ja się z czymś takim nie spotkałam jak do tej pory, a sporo hoteli zwiedziłam. Nie wiem od czego może to zależeć, od kraju, standardu hotelu. Może. W każdym razie nie wierzę w to, że nawet mając wykupioną opcję All Inc nie można wnieść butelki wody, a potem jej wynieść poza hotel... tym bardziej, że pić się chce wszędzie, w pokoju też. A jeśli serwowane są tylko w tych kubeczkach? Nie widzę innej możliwości. No i z drugiej strony, jesli faktycznie tak się dzieje jak mówisz, to ewidentnie widać ze bardziej opłaca sie wykupić All Inc. Bo nie pilnują już tak, nic na tym nie stracą jesli ktoś wniesie swoje jedzenie/picie
Ja sie spotkalam i standard hotelu byl rozny, od normalnego, po bardzo dobry.
W takich miejscach warto miec ALL.
Jak masz all, to jasne, ze wode mozesz wyniesc z hotelu, nie stanowi to problemu. Jednak jedzenia na pewno nie.
Ja ostatnio bylam w takim hotelu, w ktorym WSZYSTKO moglam wyniesc, zaniesc do pokoju, gdziekolwiek bym chciala, a to dlatego, ze tam nie bylo innej opcji jak wlasnie ALL, wiec wiadome bylo, ze to jedzenie jest dla mnie, a nie dla obcych.

Cytat:
Nie my raczej nie z tych co siedzą w hotelu

No nic, jeszcze to przedyskutuje ze znajomymi, ale i tak pewnie na tym All stanie i tak.

Marrllic, jesli nie bedziecie siedziec w hotelu caly dzien, to wezcie sobie HB. Uwierz mi - z tego, co sie orientuje, all incl. jest dosc drogi w Grecji wlasnie (szukam czegos dla znajomych teraz i tez sie uparli na all w grecji) - nie wykorzystacie nawet 50% tego, za co zaplaciliscie. Skoro macie ochote na zwiedzanie, to tak jak napisalam, po sniadaniu sobie wyjedziecie, wrocicie na obiad, a wieczorem pewnie znow gdzies wyjdziecie pobawic sie. \

Ja nie jestem z tych, ktorzy napychaja sie tylko dlatego, ze maja wszystko w cenie. Jem tyle, ile moge, potrafie, wiec czesto nawet przy opcji all nie przychodzilam na obia, bo nie czulam sie glodna, dopiero na kolacje. I tez nigdy nie wykorzystuje tego ALLa w 100%, bo sie nie da - chyba, ze ktos liczy tylko na zarcie i picie to jak najbardziej.
Stary 2010-06-16, 20:56   #13
drusia
Zakorzenienie

Cytat:

Jesli nastawiasz sie na siedzenie w hotelu, to gdziekolwiek bys nie byla, ALL sie oplaca, bo go wykorzystasz. Jesli na zwiedzanie, to HB jest wystarczajace.
Zgadzam się. Wszystko zależy od tego na co się nastawiacie, czy na zwiedzanie czy na odpoczynek przy basenie i na plaży.

Nie liczę dni,
Sprawiam, że to dni się liczą...

drusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 23:30   #14
Ada1986
Raczkowanie

Szczerze polecem ci ALL!! byłam w Grecji 2 lata temu i miałam HB...natomiast w zeszłym roku w Turcji skorzystaliśmy z All i byłam zachwycona... przede wszystkim w HB do kolacji trzeba i tak kupić napoje...:/ w all mozesz jeśc i pic do woli...i nie chodzi o to żeby sie obżerac ale w sumie za każdym razem kiedy zgłodniejesz możesz sobie cos przekąsic...w HB masz do kolacji odrazu full jedzenia, i słodyczy i nie ma opcji zeby spróbowac wszystkiego bo chyba bys nie dała rady wstać od stołu po jedzeniu...w ALL cały czas wymieniaja jedzonko np od rana sniadanko potem ciastka potem cos na szybko(hamburgery pizza...)potem kolacja i na koniec mozliwosc drinkowania conajmniej do 23 (ja miałam mniej wiecej taki zestaw) i jesli twoja wycieczka jest typowo wypoczynkowa to zdecydowanie polecam All bo nie musisz sie spieszyc z plażowania zeby zdazyc na obiad, po 2 kiedy chcesz to jesz, po 3 w żadnym wypadku mając HB nie skorzystasz z tego wszystkiego wydawając pieniązki które dopłacasz w biurze za All..opłaca sie na pewno bo jedzenie i picie kupujac na własna reke jest drogie!! i przepłacisz, juz nie wspominając o zakupie jakiegos alkoholu czy chociazby kolorowego drinka....a zreszta w tym czasie tam jest bardzo gorąco wiec ciagke sie chce pic a w all poprostu idziesz i gasisz pragnienie nie noszac ani grosza przy sobie....NO chyba ze jedziesz na wycieczke nastawiajac sie na zwiedzanie tylko i wyłacznie to raczej HB. a co do Grecji to jakie miejsce wybraliście?? ja byłam na kontynentalnej i...odradzam. Zupełnie odbiega od wyobrażen o białych domkach z niebieskimi dachami..wyspy greckie polecam za to bo są zdecydowanie ciekawsze i piękniejsze...a i polecam też Turcje!!dla mnie o wiele ciekawsza a ceny podobne.

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

aha a co do wynoszenia np wody...jak ja byłam to stał taki dystrybutor z napojami..soki, wody etc. i każdy sobie np napełniał butelke kiedy sie chciało i moglismy sobie z tym spokojnie wyjśc.
Ada1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 13:13   #15
mala_mi77
Raczkowanie

Ja za 3 tygodnie wybieram się do Grecji i za All Inclusive musiałam dopłacić 200zł, więc to chyba nie jest jakaś znacząca różnica przy 3000zł za hotel moim zdaniem A i na białe domki z niebieskimi dachami nie nastawiaj się tez na wyspach, bo takie to tylko na Santorini (6000 zł wzwyż)
Stary 2010-06-17, 14:21   #16
Ada1986
Raczkowanie

Cytat:
Ja za 3 tygodnie wybieram się do Grecji i za All Inclusive musiałam dopłacić 200zł, więc to chyba nie jest jakaś znacząca różnica przy 3000zł za hotel moim zdaniem A i na białe domki z niebieskimi dachami nie nastawiaj się tez na wyspach, bo takie to tylko na Santorini (6000 zł wzwyż)
o tak Santorini jest piekna wysepką...ale z tego co wiem można tam jechac na wycieczka fakultatywna- naprawde warto!! ja byłam tez na Skiatos- piekna wyspa z tego co pamietam film Mamma mia był tam krecony po częsći ale tam tez mozna jechac fakultatywnie z Grecji kontynentalnej
Stary 2010-06-17, 17:00   #17
Kinaa1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny które korzystały z obu opcji wyżywienia, możecie mi doradzić co sie bardziej opłaca?

Moi znajomi twierdza ze All bo za sam alkohol jak będziemy na wczasach wydamy dwa razy więcej niż to all inclusive

Znowu nasz budżet jest ograniczony i Tż uważa żeby wsiąść HB bo wtedy łatwiej będzie nam zarządzać kasą

Dziewczyny błagam doradźcie coś
ALL - chyba, ze będziesz czesto korzystac z wycieczek poza hotel - wtedy się zastanówicie.
ale jeśli nie - ALL jest idealne.

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-17, 22:04   #18
pumas
Zakorzenienie

Jesli faktycznie doplata do ALL jest rzedu 200 zl, to nie ma sie co zastanawiac mimo czestego zwiedzania. Nie majatek, a ma sie luz psychiczny.

ja natomiast jestem na biezaco z wycieczkami do Grecji i ogolnie europejskimi (mam dosc egiptow, turcji i innych tunezji), i wiem, ze doplata do ALL jest sporo wyzsza, rzedy kilkuset zlotych od 500 wzwyz, co juz robi roznice.

Skiathos ladna wysepka, ale mala, Santorini przecudne, ale na dlugie wakacje nie ma tam co robic, Thassos przepiekne, zielone, malo turystow, a Zakinthos rownie zielone, wieksze od Thassos i naprawde fajne, tyle ze turystyczne. Reszty nie zwiedzilam, ale zamierzam
Stary 2010-06-17, 22:15   #19
mala_mi77
Raczkowanie

Rejs na Santorini z Krety kosztuje ok 120 Euro ( no nie wiem, czy będe mogła sobie na to pozwolić, a bardzo bym chciała
Stary 2010-06-18, 00:09   #20
Ada1986
Raczkowanie

Cytat:
Rejs na Santorini z Krety kosztuje ok 120 Euro ( no nie wiem, czy będe mogła sobie na to pozwolić, a bardzo bym chciała
jesli tylko dasz rade to jedź nie będziesz żałować...no ale wiadomo jak jest od finansów wszystko zależy...jak tu teraz i o tym piszecie to tez bym sobie pojechała.............. co do skiatos to tam własnie był rejs na tą wyspeke z delifanami skaczącymi z wody, tańczacym zorbe kapitanem statku i wylegiwaniem się na plazy z cudnym pisakiem mieniacym sie w wodzie...no ale wracając do tematu zdecydowanie ALL;P
Stary 2010-06-18, 00:17   #21
pumas
Zakorzenienie

Ja mialam tego piachu troche wziac do PL bo podobno jest zloty - z jakimis drobinkami, ale szczerze, to juz nie pamietam jak wygladal.

PS. sprobuj poszukac na miejscu wycieczek na Santorini, sa znacznie tansze!!!!!!!
Stary 2010-06-18, 13:16   #22
marrellic
Zakorzenienie

Grecje kontynentalną bo wychodziła najtaniej, i z tamtąd też są tańsze wycieczki do Aten, Meteorów itp. niż wyspy.

Santorini pięknie, ale na nie nas nie stać, chociaż cały czas właśnie o tym myslałam
Teraz zastanawiamy się czy do Włoch do Bibione na własną rękę bez wyżywienie nie jechać.. Nam to się wszystko zmienia po prostu co sekundkę
Ale dziękuje wam za wszytskie informacje naprawdę

Stary 2010-06-18, 13:51   #23
Ada1986
Raczkowanie

Cytat:
Grecje kontynentalną bo wychodziła najtaniej, i z tamtąd też są tańsze wycieczki do Aten, Meteorów itp. niż wyspy.

Santorini pięknie, ale na nie nas nie stać, chociaż cały czas właśnie o tym myslałam
Teraz zastanawiamy się czy do Włoch do Bibione na własną rękę bez wyżywienie nie jechać.. Nam to się wszystko zmienia po prostu co sekundkę
Ale dziękuje wam za wszytskie informacje naprawdę
Ja kiedys byłam w Grecji kontynetlanej (riwiewra olimpijska) i z tego co pamietam to faktycznie wypadała tania i nie zniechęcaj sie tak odrazu tylko szukaj jeszcze czegoś wiesz może fajnie by było cos z last minute np na portalu www.easygo.pl albo www.travelplanet.pl tam masz full wycieczek i mozesz szukac je takze po wczesnym ustaleniu granicy ceny która możesz wydać. a poza tym na stronie głownej pokazują ci sie ofert z last minute po bardzo korzystnych cenach.
Włochy to juz inna bajka. Tam jest na pewno bardziej nowoczesnie i z klimatem;P ale wydaje mi sie ze drożej...juz nie mówiąc o tym jakbyście chcieli jedzenie na własna reke szukac. A może Bułgaria?? albo Turcja?? jeśli jestescie młodymi osobami polecem miasto Alanya w Turcji. nie ma czasu na nude ofert jest duzo tylko trzeba szukac i sprawdzac na bierzaco
a co do wycieczek fakultatywnych to warto poszukac na miejscu np w Grecji. ceny o wiele wiele tansze niz z biurem podrózy wiec może i Santorini zwiedzisz
powodzenia
Stary 2010-06-18, 14:04   #24
pumas
Zakorzenienie

Bibione?? Nie.... to nie sa poludniowe Wlochy, a tylko tam jest pieknie. Bibione to typowa turystyczna miejscowosc. Jesli chcecie jechac do Wloch, gdzie jest naprawde drogo, to wydacie ogrom pieniedzy na jedzenie i na autostrady. Polecalabym na to konto Czarnogóre, wlasnym dojazdem, mozna jechac autostrada adriatycka przez Chorwacje, lub przez Serbie, zaladowac auto do pociagu i od Belgradu do Baru, czyli stacji koncowej w Czarnogorze, przespac sie w kuszetkach, a autko za wami. Pokaze Ci zdjecia, moze sie skusicie Zaladuje je na watek o Czarnogorze i zaraz wkleje linka.

Tutaj masz linka do zdjec z Czarnogóry

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post20077519

Edytowane przez pumas
Czas edycji: 2010-06-18 o 14:22
Stary 2010-06-19, 14:05   #25
marrellic
Zakorzenienie

Nie wiedziałam, że tam jest tak ślicznie

Ana własną ręke ale samolotem chcieliśmy. Wiem, szukam cały czas z nadzieją na tą cholerną grecję.

Ada nie możemy do Turcji, chociaż bardzo chcieliśmy bo Tż nie ma paszportu

Stary 2010-06-19, 15:04   #26
Kinaa1
Wtajemniczenie

Czarnogóra - uuuu piekna jest nie byłam - a trzeba pomyslec może zatem?

Autorka zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny
Kinaa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 15:34   #27
Ada1986
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiedziałam, że tam jest tak ślicznie

Ana własną ręke ale samolotem chcieliśmy. Wiem, szukam cały czas z nadzieją na tą cholerną grecję.

Ada nie możemy do Turcji, chociaż bardzo chcieliśmy bo Tż nie ma paszportu
właśnie dzis rozmawiałam o tym z koleżanka która tez nie ma paszportu tzn w tym roku konczy jej sie waznośc,..a do wielu państw trzeba mieć conajmniej pół roku ważny. kurcze to smutno ja nadal będe cie wspierac i mówić zebys szukała w Grecji cos. Koniecznie sprawdzaj na bieżąco oferty i to last minute- mozecie sie załapać na naprawde ciekawą oferte i to mega tanio chociaż zalezy tez jakie macie mozliwości ale myśle ze coś na pewno znajdziecie jęsli możecie wziąsć wolne z kilkudniowym wyprzedzenie to poprostu przed samym urlopem dobrze przeszukajcie w necie ofert. pamietam jak byłam w turcji to znajomi kupili wycieczke jednego dnia a nastepnego juz lecieli. zakładam ze na pewno za bardzo korzystną cene.no i zalezy tez gdzie mieszkacie i z jakiego lotniska możecie leciec...jesli np z Warszawy to wogole super. ja np jestem z poznania a tam niestety jest mniej wylotów niz ze stolicy.
Cały czas szukaj a napewno gdzieś uda wam sie polecieć oferty sie z dnia na dzień zmieniają.
Stary 2010-06-19, 15:58   #28
myszka197
BAN stały

Smile Dot.: HB czy All Inclusive

Cytat:
Napisane przez Ada1986 Pokaż wiadomość
jesli tylko dasz rade to jedź nie będziesz żałować...no ale wiadomo jak jest od finansów wszystko zależy...jak tu teraz i o tym piszecie to tez bym sobie pojechała.............. co do skiatos to tam własnie był rejs na tą wyspeke z delifanami skaczącymi z wody, tańczacym zorbe kapitanem statku i wylegiwaniem się na plazy z cudnym pisakiem mieniacym sie w wodzie...no ale wracając do tematu zdecydowanie ALL;P
byłam na tej samej wycieczce, i przywiozłam "złoty piasek" w butelce po mineralce, ma on takie drobinki złote, że posypanie nim nóg daje efekty, jak posypanie brokatem, czy posmarowanie balsamem zozświetlającym
a co do tematu wątku, to ja zawsze jeżdżę na wakacje z opcją "wyżywienie własne", próbowałam opcji All, i nie przypadło mi do gustu jedzenie na godziny i to co mi podadzą. Ja wiem, że wybór duży, że bezpłatne napoje, lody, przekaski....
W przypadku mnie i mojego TŻ to się nie sprawdziło- śpimy do 11, więc śniadanie i tak nam ucieka, wolimy 2 posiłki w wybranej dla nas porze w przytulnych klimatycznych knajpkach z widokiem na morze, ze "skaczącym wokół nas kelnerem" i świeczkami na stoliku, zamiast "szwedzich stołów" w dusznych i wielkich stołówkach, z wrzeszczącymi wokoło dzieciakami....., a co do cen - w poprzednim roku byliśmy w Chorwacji, wycieczka (spanie 11 noclegów i przejazd autokarem )kosztowało na 2000 zł na 2 osoby, do tego na jedzenie (wyłącznie w knajpach, nawet wody, czy piwa na plażę nie kupowaliśmy w sklepie) wyniosło nas 3000 zł, czyli średnio 2500 na osobę, to chyba jest cena średnio fajnej wycieczki z All...a jakie kulinarne wrażenia...., no i można robić co kto chce do woli, i być uniezależnionym od pór posiłków.
W tym roku też jedziemy do Chorwacji (wyjazd jutro!!!!!!:l ove:, ), bierzemy 2000 więcej, ale to tylko dlatego, że chcemy wypożyczyć łódeczkę i pojechać gdzież na własną rękę...
Dopiero teraz uświadaomiłam sobie, że o tej porze jutro będę już w autokarze, i że powinnam zacząć się pokować, zamiast siedzieć na wizażu...:lov e:

Edytowane przez myszka197
Czas edycji: 2010-06-19 o 16:02
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 23:26   #29
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinaa1 Pokaż wiadomość
Czarnogóra - uuuu piekna jest nie byłam - a trzeba pomyslec może zatem?
Pomyslec? Pakowac walize i w droge! Ja licze na Czarnogórę w sierpniu, oby sie udalo, ale nie wiem, ciezko bedzie W przeciwnym razie pojade tam na narty, dostalam wlasnie zaproszenie

A co stoi na przeszkodzie, by wyrobic paszport?
Stary 2010-06-19, 23:35   #30
Ada1986
Raczkowanie

Cytat:
Pomyslec? Pakowac walize i w droge! Ja licze na Czarnogórę w sierpniu, oby sie udalo, ale nie wiem, ciezko bedzie W przeciwnym razie pojade tam na narty, dostalam wlasnie zaproszenie

A co stoi na przeszkodzie, by wyrobic paszport?
Na wjedzie do niektórych państw trzeba miec paszport wazny conajmniej pół roku....wiec nawet jesli sobie wyrobi to wycieczka dopiero... w grudniu
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości