Przyszłe i obecne mamusie z USA - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 03:14   #2701
NaTaLaLa
BAN stały

Dot.: Przyszle i obecne mamusie z USA

Ja robie dokladnie tak jak zuzanna, car seat tylko do samochodu....i tak od samiutkiego poczatku...

Ale mysle ze jak kto uwaza, i tak dobrze i tak.... zalezy tez od wozka....wiec wybor nalezy do Ciebie.....
NaTaLaLa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 03:32   #2702
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

w moim wozku moge miec mala jak chce albo do mnie obrocona albo odwrocona,,teraz jezdzi juz przodem do kierunku jazdy wozka
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 12:30   #2703
kasandra82
Wtajemniczenie

Basia ja zamierzam wozic w car seat

kasandra82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 14:55   #2704
schoolcraft
Wtajemniczenie

kasandra82, odpisalam na Twojego posta w klubie.
Mam nadzieje, ze zagladniesz tu - chociaz moze Ty juz na porodowce jestes?

Dzien dobry!!!

Spalam do 9:30 i nic sie nie wyspalam. Juz nie wiem co mam robic. Kolejna noc zarwana - mala budzila sie TRZY RAZY na karmienie I za kazdym razem ryk niesamowity, bo chciala ssac paluszka Ile to jeszcze potrwa? Zalamka totalna.

Milego dnia!
NURSING is my profession!
schoolcraft jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 16:02   #2705
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

schoolcradft glowa do gory jeszcze kilka dni i sie oduczy
ciekawe jak kasandra? moze juz rodzi?

dziewczyny czy ktorac z was uzywala kiedys BABY POWDER...mam w domu bo TZ wczoraj kupil jak pojechal po szampton dla malej ale nie wiem za bardzo do czego sie go uzywa,,,czy tak samo jak kremu do dupy...zeby nie odparzalo czy co?
Stary 2010-06-18, 16:24   #2706
schoolcraft
Wtajemniczenie

zuzanna12, tak tak, to Baby Powder dziala podobnie jak krem - przeciwko odparzeniom Poprostu wycierasz pupke i posypujesz nia tyleczek dziecka. Chociaz ja robilam tam, ze sypalam ten proszek na pieluche, bo jakos tak niewygodnie mi bylo sypac na tylek dziecka
Aha, i ja uzywalam tego Baby Powder tylko do Adasia, bo u Evuni jakos sie balam, ze sie dostanie jej do srodka... no wiesz

kasandra82, co u Ciebie? Nie trzymaj nas w niepewnosci! Moze Alguien lub Basia84 juz cos wiedza?
Stary 2010-06-18, 17:26   #2707
CzarnyElf
Zakorzenienie

Schoolcraft-dziekuje ze wierzysz we mniePowodzenia z EwciaA uzywasz tych nakladek zeby nie ssala kciuka?
Basia -niezle z tym przyssaniem do piersi
Natalala,Kasandra-ja jestem za pisaniem tutaj ale jak macie cos prywatnego to zawsze mozna pisac w klubie
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-18, 17:33   #2708
Basia84
Rozeznanie

czesc dziewczyny! zaraz wysle wiadomosc do kasandry. jak odpisze to dam znac. u mnie tez maly byl ustawiony glowka do gory i dlatego wyciagneli go miesiac przed terminem bo jest za duze ryzyko ze przy takiej pozycji dziecka wyleci pepowina jak calkiem odejda wody. mam nadzieje ze jej mala jeszcze troszke posiedzi bo jednak troche czasu jeszcze ma. kiedys tez jej wody troszke odeszly ale bylo wszystko ok. mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie.

z dobrych wiadomosci, jako ze nie mam wagi to gdzie nie ide to sie waze. w poniedzialek u lekarza wazylam 148 a dzisiaj 141! juz mi sie poprawil humor maly wazy tyle ile w dniu urodzenia wiec jest dobrze do poniedzialkowej wizyty przegoni wage urodzeniowa:j upi:
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 17:45   #2709
kasandra82
Wtajemniczenie

Kochane jestescie ze sie tak martwicie
Odpisalam juz wczesniej w klubie ale tam chyba nikt nie zagladal i zuzannie tez odpisalam w sprawie pudru.
Basia super ze tak szybciutko gubisz wage, nie moge sie doczekac jak wkleisz zdjecie brzuszka bez tych zszywek, bedziesz cos uzywala do smarowania rany zeby blizna nie byla widoczna? Ja kupilam sobie olejek z wit. E ale to moze byc za malo, moze cos mocniejszego tez powinnam kupic
O, a jakby cos sie dzialo, to napisze basi sms, wiec bedziecie na biezaco

Edytowane przez kasandra82
Czas edycji: 2010-06-18 o 17:48
Stary 2010-06-18, 18:57   #2710
NaTaLaLa
BAN stały

Zuzanna, puder jest super....ale dla chlopca.... dziewczynkom odradza sie, tak jak schoolcraft powiedziala moze sie dostac gdzie nie trzeba.....ja osobiscie przed porodem kupilam puder ale ani razu nie uzylam.....czytalam tez ze np w lato, jak dziecko sie poci pod szyjka czy na karku...moze troszeczke posmarowac i to chroni przed potowkami.....
Ogolnie to poczytam o zastosowaniu pudru tak na codzien, moze mi sie do czegos przyda...bo malej sypac i tak nie bede..... aha a jak juz sie zdecydujesz to pamietaj zeby nie sypac prosto na tylek, na raczke albo na pieluche....

Kasandra dawaj nam znac co i jak....powiem Ci dziewczyno ze przestraszylas mnie wczoraj!!!!!

Basia waga bedzie spadac z tygodnia na tydzien jak szalooona

Schoolcraft, wytrzymaj................

A ja zostalam sama w domu....TZ wzial mala ze soba bo mial troche rzecz na miescie do zalatwienia, a pozniej ma wskoczyc do kuzyna..... i siedze sama, jakos mi zle tak cicho, smutno...samotnie.......n ie minela nawet godzina a ja juz tesknie?;/
Stary 2010-06-18, 20:28   #2711
schoolcraft
Wtajemniczenie

Witam!

Elfiku, ten thumbguard to byl zamowiony nie dla Evci, tylko dla Adasia Juz dzisiaj przyszedl i Adas chodzi z nim z samego rana. Przed nami 60 dni walki - chyba zglupieje Ale najwazniejsze, ze maly nie probuje tego sciagac i sie nie buntuje. Zobaczymy jak bedzie dalej.

kasandra82, juz bylam w klubie i tez Ci odpisalam Ciesze sie, ze jak cos, to bedziemy mialy z Toba kontakt przez Basie84

Basia84, super ze waga leci w dol Jeszcze troche i juz bedzie wszystko jak przed ciaza Ile Ci jeszcze funtow zostalo zrzucic?

No i swietnie, ze Oscarek tak dobrze trzyma wage Ciekawa jestem ile juz wazy

NaTaLaLa, ojj wiem co to znaczy taka tesknota Czasami mam ochote gdzies wyjsc albo zeby maz zabral gdzies dzieciakow, zebym miala chwile spokoju. Ale szybko zaczynam sie nudzic i tez smutno mi sie robi. Bez nich moje zycie byloby juz takie puste...

Dziewczyny, czy czytalyscie kiedys Pamietnik z Brzucha? Super historia!!! Ja juz ktorys raz ja czytam (wlasnie dzisiaj znowu sobie przeczytalam ) i za kazdym razem sie smieje i placze
Stary 2010-06-18, 23:22   #2712
Alguien
Zadomowienie

Mam cala noc nieprzespana za soba Mala w przeciagu doby kilka razy mi zwymiotowala. Bylismy juz u lekarza i albo to reakcja na witaminy, ktore jej zaczelam podawac, albo fakt, ze czasem nie odbija sie jej po jedzeniu. Mozemy ja trzymac po pol godziny i nic czasami
Ja oczywiscie juz cala spanikowana jestem...
Z dobrych wiesci jedynie tyle, ze przybrala juz 1 lbs wiec wazy 8 lbs i 8 oz
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-18, 23:49   #2713
Basia84
Rozeznanie

schoolcraft maly wazy 5lbs 11 oz jak wychodzil ze szpitala tydzien temu mial 5lbs 2 oz.
mi jeszcze zostalo do zrzucenia 14lbs a 19 juz stracilam wiec nie jest zle

alguien wspolczuje. i co dalej masz jej podawac te witaminy? a jak ja odbijasz? nasz tez niezawsze odbijal ale lekarka kazala go poklepac jak to nic nie da polozyc na chwile na plecach (ja go klade na kolanach) i znowu sprobowac, u nas to dziala.

kasandra ty sie lepiej melduj na watku zaraz po przebudzeniu bo sie bedziemy wszystkie zastanawiac czy ty czasem nie rodzisz jak sie dlugo nie bedziesz oddzywac

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-06-18 o 23:55
Stary 2010-06-19, 00:01   #2714
schoolcraft
Wtajemniczenie

Alguien, nie wiem czy Cie to pocieszy, ale wiekszosc dzieci ulewa po jedzeniu To wcale nie jest powod do paniki. Najwazniejsze, ze mala przybiera na wadze i ze jest zdrowa. Moje dzieci tez ulewali i u Adasia to trwalo do 9-go miesiaca i jest to zupelnie normalne Tak samo z Evcia - ma teraz 8,5 miesiaca i oczywiscie nie ulewa tak jak ulewala na samym poczatku, ale jeszcze czasem sie jej zdarzy A na samym poczatku (w pierwszych miesiacach zycia), to moje dzieci ulewali tak, ze normalnie cala fontanna leciala. Mialam wrazenie, ze ulewaja wszystko co im przed chwila podalam. Ale jednak bylo ok. Tak jak mowie - jesli dziecko nabiera cialka, to nie ma co sie martwic. Jak mala wiecej uleje, to potem wiecej/czesciej zje, zeby wszystko nadrobic. Co innego gdyby zaczela przy tym plakac, to to by oznaczalo, ze ja to ulewanie boli. A tak to nie ma powodu do paniki. Poprostu jej zoladek jeszcze nie jest na tyle rozwiniety, by utrzymac wszystko to co zje. Takze sie nie martw! Bedzie wszystko dobrze
Stary 2010-06-19, 00:23   #2715
Alguien
Zadomowienie

Basia i schoolcraft dzieki dziewczyny
Wlasnie taka cala fontanna jej poleciala kilka razy. W nocy jeszcze byla caly czas marudna, wiec ja juz bylam przekonana, ze cos jej dolega.
Witaminy mamy odstawic narazie. A co do odbijania, to czasem doslownie nic na nia nie dziala...klepanie, trzymanie na ramieniu, zmiany pozycji...ona bardzo czesto zasypia podczas jedzenia i zdarza sie, ze nawet zmiana pieluchy jej nie ruszy. Boje sie teraz za kazdym razem jak nie uda jej sie odbic, ze poloze ja do lozeczka i ona wymiotujac zakrztusi mi sie i bedzie tragedia
Alguien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 00:31   #2716
Basia84
Rozeznanie

alguien naszemu tez sie czasem uleje, ale to niewielka ilosc nawet po odbijaniu i juz pare razy odstawilismy go do lozeczka i za pare minut mu sie ulalo, od razu wiedzielismy ze cos jest nie tak ale dzieci sa inteligentne i same wtenczas odwracaja glowke na bok. my w takim wypadku w sekunde jestesmy przy jego lozeczku bo to jednak slychac i od razu bedziesz wiedziala co sie jej dzieje. ja w ciagu dnia trzymam Oscara w lozeczku turystycznym w living room a w nocy w lozeczku w sypialni i zawsze tam gdzie spi mam przygotowana gruszke pod reka w razie takich wypadkow. nic sie nie martw

Edytowane przez Basia84
Czas edycji: 2010-06-19 o 01:24
Stary 2010-06-19, 01:10   #2717
schoolcraft
Wtajemniczenie

Alguien, ojj dobrze znam ten strach. Ile to ja sie nalatalam i do Adasia i do Evci. Moze probuj klasc mala raz na jeden bok, a raz na drugi. Poza tym podobno na ulewanie dziala to, zeby troche podniesc materac - podstaw pod materac jakies ksiazki czy koce, zeby jedna czesc byla jakby troche wyzej i wtedy tam kladz glowke malej, zeby byla lekko podniesiona. Podobno to tez dziala. Chociaz ja nie probowalam. Evcia od poczatku spi w osobnym pokoju i ja poprostu mialam baby monitor wlaczony i jak ona ulewala czy sie krztusila, to wszystko slyszalam i juz bylam przy niej.
Twoje zmartwienia i obawy sa normalne. Ale zobaczysz, ze malutka swietnie sobie poradzi ze wszystkim - nawet z tym ulewaniem A stres w tym temacie wkrotce Ci minie. Takie trudne sa poczatki macierzynstwa Glowa do gory!
Stary 2010-06-19, 01:14   #2718
kasandra82
Wtajemniczenie

Dziewczyny dobrze tak poczytac o Waszych problemach i jak je rozwiazujecie, zawsze czegos ciekawego sie mozna dowiedziec
Alguien ja niestety nie pomoge z ulewaniem, bardziej bede niedlugo liczyla na Wasza pomoc
Maz wrocil z pracy, wstawil pranie i usmazyl frytki, ogladamy komitety wyborcze i troche zaluje ze w tym roku nie pojdziemy glosowac, wyprawa w takim upale na tloczny Manhattan to nie dla mnie. Tesciu ostatnio powiedzial ze jakby jego zona nie poszla glosowac bo by miesiac sie do niej nie odzywal, dobrze ze moj maz ma inne podejscie, jest bardziej wyluzowany i nie przejmuje sie tak bardzo, dzieki niemu jeszcze nie zwariowalam w tej ciazy Ja bym z panikarzem i panem obrazalskim nie wytrzymala.
schoolcraft czy o tym mowisz https://polki.pl/?page=rodzina_ciaza...mn_id=10000831, bo nie wiem o co dokladnie Ci chodzi
OK Basia bede sie meldowac

Edytowane przez kasandra82
Czas edycji: 2010-06-19 o 01:34
Stary 2010-06-19, 02:09   #2719
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

nie martwcie sie tym ulewaniam co prawda Olimpi ulalo sie moze ze 3 razy raz czy dwa mi zwymiotowala po jedzeniu jakis czas i tyle...mojej jak sie nien odbilo to kladlam ja na boczku ponoc jesli dziecku sie nie odbije do 10- 15 po jedzeniu to mozna je polozyc do lozeczka, tak mi mowila lekarka ale ile w tym prawdy nie mam pojecia
w nocy ma byc u nas burza a moj maz do 2.30 am w pracy no nic moze usne jak susel i nie uslysze
spadam sprawdzic co w klubie zescie naskrobaly

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 02:09   #2720
NaTaLaLa
BAN stały

Schoolcraft, gdzie to mozna przeczytac??

Alguien...moja mala tez ulewa, po kazdym posilku....nie duzo ale jednak leci....i jesli przybywa na wadze, nie placze, wsyztsko jest wporzadku...poprostu niektore ulewaja inne nie nam sie trafily ulewajace ale to nie powod do smutku spokojnie zawsze zabieraj ze soba kilka sliniakow
Aha, i jak sie nie odbije kladz na boczek....tymbardziej jak sama idziesz spac....
Ja to czasami tak leniwa jestem, ze nawet nie odbijam....wogole wyrodna matka ze mnie, ciuchow jej nie chce mi sie prasowac, daje smoczek, nie podnosze do odbicia, butelki wyparzam raz w tygodniu czasem raz na 1.5 i mala ma sie calkiem niezle jeszcze by sie pewnie tego uzbieralo...ale nie bede sie pograzac :P
Alguien a jakie witaminy podajesz? cos od lekarza dostalas?na watku mam marcowo kwietniowych dziewczyny podaja witamine K, D... ja ani razu Linijce nic nie podawalam...nie wiem czy dobrze czy zle, ale nawet pediatra nic nie wspominala....hmmm:confus ed:
Stary 2010-06-19, 02:15   #2721
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

natala jak dziecko na formula jest to witaminy sa juz w mleku dlatego lekarz ci nie kazal dodatkowo podawac...na piersi mozesz miec jakiejs tam witaminy mniej i kaza podawac
Stary 2010-06-19, 02:35   #2722
NaTaLaLa
BAN stały

Oooo a tego to nie wiedzialam, od razu mi ulzylo dzieki

Przeczytalam ten Pamietnik z brzuszka w 2 czesciach....fajnie podobalo mi sie

Tz dalej z mala w terenie, wlasnie dzwonil i zgubil debit card :/ co za mlon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A ja musze stwierdzic, po raz 1 od 3 miesiecy ze SIE NUUUUDZE! Odwyklam, nie wiem co z soba zrobic , caly dom juz posprzatalam, przejrzalam internet w dluz i wszerz i zle mi jest..... brakuje mi jej tu jak cholera!

I chyba jedziemy do Cake Boss'a w niedziele zobaczymy jak z pogoda....moze podjedziemy tez do JC do Liberty S Park...albo Hoboken bo tak siedziec caly dzien w domu to mi sie nie widzi....

Glodnam..... co tu zdumac
Stary 2010-06-19, 03:02   #2723
schoolcraft
Wtajemniczenie

Hej!

kasandra82, dokladnie o ten pamietnik z brzucha mi chodzilo Czytalas?

NaTaLaLa, podaje jeszcze raz link ten co kasandra82 podala - przeczytaj koniecznie wszystko do konca

https://polki.pl/?page=rodzina_ciaza...mn_id=10000831

A co do podawania witamin, to sie nie przejmuj - ja tez moim dzieciom zadnych witamin nie podawalam. zuzanna12 dobrze Ci napisala, ze jak karmisz dziecko formula, to tam juz wszystko co potrzebne jest, wiec nic ekstra dodawac nie trzeba. Witaminy dostaja te dzieci, ktore sa tylko i wylacznie na piersi

zuzanna12, nie boj sie. Moze akurat burza poczeka az maz wroci do domu i wszystko bedzie ok

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

NaTaLaLa, wydaje mi sie ze Cake Boss jest zamkniety w niedziele, ale nie jestem pewna. Sprawdz lepiej, bo jesli nawet jest otwarty, to napewno ma "krotsze" godziny

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

zuzanna12, u nas wlasnie sie zaczela burza o ktorej mowilas Koszmar!
Grzmi, blyska i wieje tak, ze wszystkie krzesla na patio nam poprzewracalo I mamy grad Mam nadzieje, ze nie bedzie z tego zadnego tornada
Stary 2010-06-19, 03:08   #2724
NaTaLaLa
BAN stały

Schoolcraft, sprawdzalam w niedziele ma krocej do 5:30, a pon-sobota do 7:30
Ogladalam tez zdjecia pysznosci....canoli bedzie moje, napoleonka i te babeczki z owocami..... ojezu :P ja przed okresem...myslalam ze jezyk polkne :P zawsze przed okresem mam takie slodyczowe zachciewajki ze szok!!!! bo w ciagu calego miesiaca nie tykam slodkosci, nie lubie...

Przeczytalam ten Pamietnik hehe super napisane podoba mi sie bardzo...
Stary 2010-06-19, 03:08   #2725
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

k................. babo....nie strasz mnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! ide sie kapac...u nas pokazuja ze dopiero kolo 4 am ma zaczac lac i blyskac sie ale who knows
Stary 2010-06-19, 03:11   #2726
schoolcraft
Wtajemniczenie

NaTaLaLa, to moze Ci sie uda porobic z Cake Boss'em jakies zdjecia Koniecznie sprobuj! I jak bedziesz miala okazje to pozdrow go ode mnie Powiedz, ze jeszcze do niego przyjade z tego zasyfionego Michigan, bo jestem jego wielbicielka

zuzanna12, nie strasze Ciebie! Sama sie boje. Bateria w laptopie mi siada, a nie mam jak naladowac, bo nie chce do pradu podlaczac komputera.
Stary 2010-06-19, 03:45   #2727
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

o kurcze......mam nadzieje ze do nas nad ranem dojda resztki tej burzy...ale kto wie ide zaraz ogladc RANCZO...zasne i bedzie ok/....dobrze ze mam tv w bedroom

---------- Dopisano o 04:45 ---------- Poprzedni post napisano o 04:40 ----------

squall line of severe thunderstorms over lower Michigan is racing towards Southwestern Ontario. Latest timing off weather radar indicates this line will cross the border into Essex county near 10 PM and into Lambton and Kent counties between 10.30 and 11 PM. These thunderstorms are capable of producing wind gusts and squalls of 90 to 120 km/h and possibly more. Intense lightning and torrential downpours are also likely along with the possibility of hail. These are dangerous thunderstorms. People outdoors should take shelter before the thunderstorms arrive. Motorists should be prepared for dangerous driving conditions from near nil visibility in torrential downpours and very strong and gusty winds. This squall line has a history of widespread damaging winds and hail over lower Michigan and Indiana.

boje sie Sarnia jest jakies 350- 400 km od toronto
Stary 2010-06-19, 04:12   #2728
Basia84
Rozeznanie

u nas juz po burzy, przed chwila przyszla druga. polamalo strasznie duzo drzew (dobrze ze u nas na ulicy nie ma zadnego), wyly syreny - az mnie ciarki przeszly, a koty nie wiedzialy w ktora strone uciekac. dawno nie bylo takiej burzy.
pamietnik przeczytam jutro bo juz dzisiaj same oczy mi sie zamykaja.
dobranoc.....
Stary 2010-06-19, 04:17   #2729
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

kurcze basia ja sie boje a ty tu takie rzeczy piszesz,,,,pozamykalam okna i ide do lozka
Stary 2010-06-19, 04:28   #2730
schoolcraft
Wtajemniczenie

zuzanna12, o prosze, to ja wlasnie mieszkam w lower Michigan U nas juz po burzy - przynajmniej narazie. I wlasnie byl grad i bardzo mocny wiatr. Jedyne czego nie lubie latem to wlasnie takich burz

Basia84, pogoda od Was zawsze idzie do nas, bo wiatr wieje w tym kierunku. Wiec moge sie Ciebie pytac o pogode
A wlasnie, co oznaczaja te syreny? Nie wiem czy o tych samych mowimy, ale tutaj czesto przed burza, albo wlasnie w trakcie burzy wyja syreny. I to nie takie jak np. jedzie karetka pogotowia, ale troche inne. Czy to jest jakies uprzedzenie?

Ja tez zaraz zmykam spac. Zatem i Wam slodkich snow zycze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości