![]() |
#121 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Catrice
Miałam się pochwalić moim wczorajszym nabytkiem co też czynię niniejszym
![]() Otóż wczoraj wdepnęłam do N na Targówku celem zbadania sytuacji w szafie Catrice. Limitowanka była, ale mnie nie zachwyciła tak bardzo... Nie spodobało mi się, że brak testerów różów (w tej półeczce na limitkę nie było na nie w ogóle przewidzianego miejsca ![]() ![]() - cień bladoróżowy (ale nie skuszę się na niego, bo za dużo juz wydałam w tym miesiącu na kosmetyki ![]() - kredka podwójna (pech chciał, że niedawno zaopatrzyłam się w brązową kredkę do oczu... poza tym mam kredkę MS z limitki PR, która świetnie sprawdza się jako rozświetlacz, więc ta jasna strona też nie jest mi na razie niezbędna ![]() i szminka Soft Pink (ale to opakowanie takie plastkiowe, trochę bazarowe, nieładne ![]() ![]() W końcu kupiłam swoją pierwsza rzecz z Catrice - szminkę z serii Absolute Moisture w odcieniu nr 110 Gentle Beige. Krótko mówiąc, cielęcinka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ależ się rozpisałam! Krótko mówiąc, jestem na razie bardzo zadowolona z catricowych szminek i zachęcona do kupienia kolejnych ![]() ![]() Edytowane przez Inkarnatka Czas edycji: 2010-06-16 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Właśnie stwierdziłam, że chyba niedługo nabędę to podwójną kredkę z Nude Sensation ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jedno wiem na pewno: nie kupię pędzli z Catrice ![]() ![]() A z tej nowej limitki "Oceana" (jeśli się w ogóle kiedyś pojawi u nas) to interesuje mnie przede wszystkim mgiełka w spray'u i szminki (te czerwienie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- A to najnowsiejsza limitowanka Catrice "Carame": http://www.catrice.eu/en.php?page=lifestyle_preview |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Wtajemniczenie
|
A tu można sobie pooglądąć poprzednie limitki: http://www.cosnova.com/en/catrice_le.html
Ta, którą obecnie można dostać jest (UWAGA!) ze stycznia/lutego!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O matko! Ale opisałam... ![]() Edytowane przez Inkarnatka Czas edycji: 2010-06-16 o 21:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Zakorzenienie
|
No ta fioletowa limitowanka pojawial sie u nas chyba z pol rocznym opoznieniem i stala prawie drugie tyle (az do teraz kiedy wystawili ta nowa..)
PS: U mnie pedzelki do rozu zawsze wygladaja ok. Trzeba patrzyc na to opakowanie plastikowe, bo moze po prostu te pokrzywione byly otwierane juz i ktos probowal ich uzywac :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Zadomowienie
|
dzis sprawdzalam podklady Catrice, wnioski:
-mus: nie nadaje sie dla bladolicych i jasnych karnacji, kolory ciemne i pomaranczowe -tubka: to samo -butelka: ewentualnie kolor 2gi czyli soft beige chyba -nie jest dla porcelanowych ale nie jest pomaranczowy dla odmiany -mineralny w proszku-najjasniejszy( zostal 1) nadaje sie wedlug mnie dla jasnych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
jejku jakie catrice ma śliczne te limitowanki, dlaczego nie ma ich u nas ;( liczyłam, że w Kraku będzie ta w kolorach nude, ale nic nie ma.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#132 |
Zakorzenienie
|
Bylam w Naturze Bemowo- limitowanka Nude przeczyszczona jesli chodzi o szminki (poza najciemniejsza) i lakiery (zostaly chyba 2- blady roz i pomaranczowy). Zdradzilam MA Essence na rzecz Lash Sensation Carbon Black i mam nadzieje, ze nie pozaluje (w razie czego bede miec ciagle w zanadrzu szczoteczke MA). Mam zamiar jeszcze skusic sie optem na All Around Mascara..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | ||||
Rozeznanie
|
bardzo ładna kolekcja
![]() Cytat:
na str Catrice chyba jest podany, bo na kosmetyku nie mogę znaleźć.. Cytat:
![]() ale rozkmniłam to własne catricowe opakowanie i teraz mi się nawet wygodnie korzysta ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ta Carame mniej, ale też jakieś fajne gadżety by się znalazło ![]() w mojej szafie C. też już jakiś czas króluje ta nude, czaiłam się już dwa razy na najjaśniejszy lakier.. ale że ostatnio mam wenę tylko ma megamocne, soczyste kolorki.. to jednak nie nabyłam (jeszcze) ![]()
![]() |
![]() |
#134 |
Zakorzenienie
|
Tusz Lash Sensation Carbon Black jest super! Nie zaluje, ze zdradzilam MA. Szkoda tylko ze jest ok 2 razy drozszy. Nie podraznia mi poki co oczu (a to u mnie najwazniejsze). Pieknie maluje, nic sie nie skleja. Rzesy sa dlugie, podkrecone, pogrubione. Niestety jedyny minus to to, ze z rana odbil mi sie pod oczami, ale moze to wina ciepla i tego, ze jechalam autobusem i mialam zamkniete oczy..
Na pewno wyprobuje jeszcze All Around Mascara :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie masz starego opakowania po mineralnym essence? sprawdziłabyś jaka była pojemność? Chciałam porównac z Catrice ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() pewnie taki był zamysł producenta, tylko zapomniał dodać do opakowania instrukcji użycia ![]() na mineralnym z Essence nie mam pojemności... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Zakorzenienie
|
wszedzie szukam jaka byla pojemnosc Essence, ale nigdzie nie moge znalezc. Pamietam, ze jak wzielam do reki oba opakowania to Essence wygladalo jak malenstwo. Nie wiem, czy po prostu Catrice ma takie wielkie opakowanie, a w srodku to samo, czy faktycznie jest takie duzo.. Wydawalo mi sie, ze sprawdzalam pojemnosci..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Rozeznanie
|
ja szukałam po necie, ale też nigdzie nie ma podanej,
ma ktoś liner w pisaku catrice? jakieś opinie?
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
Ja musze przyznac, ze naprawde tusz Lash Sensation Carbon Black jest wkurzajacym tym rozmazywaniem sie i tym, ze bardzo bardzo ciezko go sie zmywa. Zmywam go codziennie po 10 razy- najpierw z 5 myc mydlem, potem tonik, mleczko z tonikiem, potem znow tonik i tak w kolko, a tusz jest rozmazany po calej twarzy i wygladam jak dziecko z kopalni.
Chyba nastepnym razem kupie ten normalny, bo o ile jestem w domu to jeszcze takie zmywanie tuszu mi nie przeszkadza, ale gdzies na wyjezdzie to moze byc wyjatkowo upierdliwe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Wtajemniczenie
|
No i stało się... Kupiłam podwójną kredkę z Nude Sensation
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
Wiecie może kiedy Natura ma dostawy? Bo czaje się na 3 lakiery a dzisiaj ich nie było
![]()
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
U mnie szafa Catrice byla uzupelniana srednio 3 razy w roku... wiec zalezy od tego pewnie jakie maja zapasy, bo dostawa to raczej rzadko przychodzi. Moze teraz sie polepszy, bo szaf Catrice przybywa
Edytowane przez lea88 Czas edycji: 2010-06-23 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Raczkowanie
|
o nieee
![]() ![]()
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
Ja skusiłam się ostatnio na lakier z limitowanki Nude Sensation i jestem bardzo zadowolona. Może niedługo dojdzie jakaś nowa limitowanka...
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w Naturze przy Metrze Centrum (tej na górze) jest od dziś szafa Catrice!
![]() Na razie wygląda to tak: - lakiery - 2 kolory - srebrny metalik i czarny - kredki do oczu - kilka kolorów - cienie - jeden matowy ciemny brąz, jeden połyskujący złoty i jeden podwójny - eyelinery - chyba 2 kolory, w tym ciemny lila - szminki - duży wybór - podkłady, pudry - to mnie akurat mało interesowało, ale wybor rownież duży Nie wiem, jak to wygląda w Naturze w środku metra, w galerii handlowej, ale gdyby ktoś tam był, to niech da info! Aha, na dniach powinna się tam również pojawić szafa Bell! ![]()
![]() |
#147 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Zakorzenienie
|
Na razie szafa jest zapełniona może w połowie. Niczego z limitowanki nie widziałam. Tak w ogóle to nie widziałam wcześniej szafy Catrice, ale domyślam się, że limitowanki wystawiają w standach podobnych do tych Essence'owych. No więc niczego takiego nie widziałam, wyglądało mi to na standardową szafę.
![]()
![]() |
#149 |
Zakorzenienie
|
Limitowanki są w standach jak pisze Aggie. Fajnie byłoby, gdyby limitowanki zaczęły pojawiać się częściej, ale wtedy to trzeba by obrabować bank
![]()
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2010-06-30 o 09:06 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
Jak obiecałam - piszę, co myślę o nowym lakierze do paznokci ( kolor 220 Lost in Mud).
Jak dla mnie - za taka cenę (9,90zł) okropny... Dałam mu szansę 4 razy i za każdym razem już na drugi dzień miałam odpryski, ścierał się z końcówek, ciężko się nakłada, robi smugi, a kolor jest ciemniejszy o ok 2 tony na paznokciu, niż w opakowaniu. Żeby było sprawiedliwie, to za każdym razem, gdy miałam go na paznokciach, robiłam inne rzeczy. Nawet gdy nie zmywałam naczyń i nie myłam włosów, na drugi dzień efekt był taki sam. Dla mnie nadaje się on do użycia na jeden dzień, czy jeden wieczór. Nie wiem jak zachowują się inne kolory tych lakierów... może to tylko ten mi się taki nie za bardzo trafił. Jednak za taka cenę wymagam dużo więcej(może dla niektórych 10zł za lakier to mało - dla mnie sporo. Mam sporo kioskowych, czy "osiedlowodrogeryjnyc h" lakierów firmy Dor, po niecałe 3zł każdy i zachowują się rewelacyjnie, niektóre nawet do tygodnia wyglądają nienagannie na paznokciu). Nie kupię ich już więcej, a miętowego koloru szukam uparcie w innych firmach. Edytowane przez flooo Czas edycji: 2010-06-30 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.