OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice cz. 19 - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 15:28   #3091
Biska
Zakorzenienie

Dot.: OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice c

Cytat:
Napisane przez Dzi25 Pokaż wiadomość
Złożyłam wniosek o kredyt narzucając nierealne oczekiwania Trzymajcie kciuki!
i był w moim mieszkaniu koleś z firmy wykończeniowej i powiedział,że w 30 tyś się zmieszczę do zamieszkania

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Jestem wkurzona na maxa. W kwietniu zmieniłam sieć, przeszłąm do play. Miałam mieć abonament 40 zł, przy czym przez pół roku miało być promocyjne 20 zł. Pierwsza faktura przyszła mi jakaś dziwna i większa niz sądziałam, ale ok. Jakies opłaty aktywacyjne były itd wiec machełam ręką i zapłaciła. teraz sprawdzam a oni wystawili mi fakturę na 42 zł. Wkurzona dzwonie do BOK-u i pan radosnym głosem informje mnie ze jak zmieniłam operatora to od razu właczyli mi pakiet internetowy za 15 zł. No super, szkoda że ani baba w salonie ani nikt w rzaden sposób mnie nie poinformował o tym. Wyłaczyłam to cholerstwo ale oczywiscie nieaktywne będzie dopiero od nowego okresu rozliczeniowego, czyli za miesiac tez bede za to płacic. Pytałam o możliwosc reklamacji to mi powiedzieli ze podpisujac umowe potwierdziłam znajomosc regulaminu i mi odrzuca reklamacje. Przez kilka lat byłam klientem orange i plusa i nigdy nie płaciłam wiecej niz wydzwoniłam. Choćby mi za 2 lata oferowali złote góry to ja z tą siecią nie chcę mieć już nic wspólnego. Na dodatek zadzwoniła dzis do mnie panienka z ofertą kupna u nich mobilnego internetu. No jaja sobie robią.

Szczerze mówiąc mam play od prawie 2 lat i nie mogę na nich złego słowa powiedzieć, natomiast na erę i plus jak najbardziej ale takie robienie ludzi w ciula to przegięcie i to mocne przejrzyj sobie dokładnie umowę, bo jeśli wprost nie jest napisane nic o tym internecie to ja bym się do nich wybrała. Mojego ojca próbowali naciągnąć w podobny sposób (właśnie w plusie), sądził się z nimi bo on zerwał umowę i chcieli od niego odszkodowanie. Nic nie dostali...

Biska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 15:42   #3092
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: OUT z meliny.. Czas wyjść na pole i wykopać brylantowe ziemniory! Zazdrośnice c

Cytat:
Jestem wkurzona na maxa. W kwietniu zmieniłam sieć, przeszłąm do play. Miałam mieć abonament 40 zł, przy czym przez pół roku miało być promocyjne 20 zł. Pierwsza faktura przyszła mi jakaś dziwna i większa niz sądziałam, ale ok. Jakies opłaty aktywacyjne były itd wiec machełam ręką i zapłaciła. teraz sprawdzam a oni wystawili mi fakturę na 42 zł. Wkurzona dzwonie do BOK-u i pan radosnym głosem informje mnie ze jak zmieniłam operatora to od razu właczyli mi pakiet internetowy za 15 zł. No super, szkoda że ani baba w salonie ani nikt w rzaden sposób mnie nie poinformował o tym. Wyłaczyłam to cholerstwo ale oczywiscie nieaktywne będzie dopiero od nowego okresu rozliczeniowego, czyli za miesiac tez bede za to płacic. Pytałam o możliwosc reklamacji to mi powiedzieli ze podpisujac umowe potwierdziłam znajomosc regulaminu i mi odrzuca reklamacje. Przez kilka lat byłam klientem orange i plusa i nigdy nie płaciłam wiecej niz wydzwoniłam. Choćby mi za 2 lata oferowali złote góry to ja z tą siecią nie chcę mieć już nic wspólnego. Na dodatek zadzwoniła dzis do mnie panienka z ofertą kupna u nich mobilnego internetu. No jaja sobie robią.
powiedz mi dokładnie jaką taryfę wzięłaś i kiedy. Pracowałam dla nich w zeszłe wakacje i niestety tak robią bo klient się podenerwuje ale płacić musi jak nie przeczyta co oni w tym swoim durnym regulaminie nawypisują. Teraz włączają pakiet internet a rok temu włączali za 15 zł pakiet 3000 minut do play i na stacjonarne.
Cytat:
Napisane przez skimos Pokaż wiadomość
słuchajcie jaka jazda...
bo załapałam się na tą pracę w księgarni językowej - w miejsce koleżanki, która idzie do Pewnego Koncernu. No i właścicielka księgarni się pytała, czy też tam składałam, bo już drugiego pracownika jej podbierają. Powiedziałam że tak, ale nie liczę na to żeby mnie przyjęli, no i wolę mieć stałą pracę niż niewiadomą. No i tak miałam tam pracować, ale w razie czego dzwonić jeśli by Pewnien Koncern się odezwał. W poniedziałek idę na przeszkolenie.
A tu dziś dzwoni do mnie babka z agencji pracy rekrutującej pracowników do Pewneo Koncernu że mnie zaprasza na rozmowę i teraz mam zgryz i nie wiem co robić. Bo rozmowa we wtorek. Oczywiście bardziej mi zależy na pracy w Pewnym Koncernie (lepsze zarobki, perspektywy, socjal), ale z tego co pamiętam było 40 kandydatów, więc nie wiadomo czy będę miała tą pracę.

I zgryz :/ bo jeśli w pon mi w księgarni dadzą umowę do podpisania to co? Najlepiej powiedziałabym prawdę, ale w sumie ten Pewien Koncern jest jeszcze niepewny... chociaż szanse mam, jak nie na to stanowisko (dział rekrutacji z językiem hiszpańskim) to inne

Nie wieeeem :/
I teraz zamiast uczyć się ang to o tym myślę

do tego łeb mnie boli i z TŻtem trochę się pogryzłam :/
zawsze możesz mieć tydzień wypowiedzenia gdyby Cię chcieli w koncernie niby głupio ale lepiej przyjąć pierwszą propozycję a na spotkanie i tak przyjść
mam nadzieję, że główka przestanie Cię boleć, gryzicielko

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 15:52   #3093
skimos
Zakorzenienie

ja nie lubię się czuć nie fair.
TŻ mówi że takie jest życie i rynek pracy (bo ogólnie to ja do tego świata nie pasuję, tak btw). No ale chyba źle bym się czuła nie mówiąc.
Nie wiem.
Może powiem i powiem że popracuję tam miesiąc czy też do czasu dopóki nie znajdą kogoś nowego, bo moja koleżanka 28.06 już zaczyna pracę w Pewnym Koncernie.

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 15:58   #3094
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
eeeech... ja tak miałam z Erą... włączyli mi jakieś dżinksy, za które zamiast 40 zł płaciłam 90 przez 3 miesiace trudno... ale z Play tak nigdy nie miałam... nie wiem, Ilsa, gdzie Ty w tym Playu pracowałaś, ale u mnie w mieście tak się nie robi kuzyn P. był kierownikiem jednego, a kuzynka drugiego punktu (jest jeszcze trzeci punkt w Empiku i tam to nie wiem) i oni mówią, że mieli potrącane za każdą skargę. ale to chyba zależy, czy punkt jest spod G...nosa czy z G...tela. w każdym razie oni mieli superobroty, bo właśnie zawsze uczciwie mówili. dlatego dziwi mnie negatywna opinia o Playu, myślę, że to kwestia babki w salonie.
za to do mnie dziś zadzwonił dziwny numer. odbieram, a tam: "Witaj, Twój numer został wylosowany jako potencjalny zwycięzca 3 tys. zł..." już im SMS-y nie wystarczają

co do Play jeszcze - abonamentu bym nie wzięła (choć P. ma ale to dla mnie wziął żebym tel. miała), ale nie ma lepszego operatora na kartę póki co.
Cytat:
Carmi mam nadzieję że szefowi przestanie odbijać i będzie bardziej słowny
Naj ehhh oby się wyjaśniło z Olą
Dzi
Aleks ja mam ten sam abonament, ale mi nic nie włączali. Musiałaś trafić na jakąś dupną sprzedawczynię (konsultantkę?), może na nią skargę złóż czy coś. A z reklamacją zawsze próbuj, przeczytaj co tam masz w umowie napisane bo równie dobrze ściemniać może koleś z infolinii.

słuchajcie jaka jazda...
bo załapałam się na tą pracę w księgarni językowej - w miejsce koleżanki, która idzie do Pewnego Koncernu. No i właścicielka księgarni się pytała, czy też tam składałam, bo już drugiego pracownika jej podbierają. Powiedziałam że tak, ale nie liczę na to żeby mnie przyjęli, no i wolę mieć stałą pracę niż niewiadomą. No i tak miałam tam pracować, ale w razie czego dzwonić jeśli by Pewnien Koncern się odezwał. W poniedziałek idę na przeszkolenie.
A tu dziś dzwoni do mnie babka z agencji pracy rekrutującej pracowników do Pewneo Koncernu że mnie zaprasza na rozmowę i teraz mam zgryz i nie wiem co robić. Bo rozmowa we wtorek. Oczywiście bardziej mi zależy na pracy w Pewnym Koncernie (lepsze zarobki, perspektywy, socjal), ale z tego co pamiętam było 40 kandydatów, więc nie wiadomo czy będę miała tą pracę.

I zgryz :/ bo jeśli w pon mi w księgarni dadzą umowę do podpisania to co? Najlepiej powiedziałabym prawdę, ale w sumie ten Pewien Koncern jest jeszcze niepewny... chociaż szanse mam, jak nie na to stanowisko (dział rekrutacji z językiem hiszpańskim) to inne

Nie wieeeem :/
I teraz zamiast uczyć się ang to o tym myślę

do tego łeb mnie boli i z TŻtem trochę się pogryzłam :/
aaa w d... to mam. niech się Ola focha, nie będę jej przepraszać za jej nadinterpretacje.
co do firmy - myślę, że nie powinnaś mówić wprost. ja bym wkręciła, że mam wizytę u lekarza jednak jakaś tam grzeczność jest mile widziana potem, jeśli Ci się nie uda w Pewnym Koncernie (tfu, tfu), to babka z księgarni może szukać kogoś na Twoje miejsce, bo po co jej ktoś, kto szuka lepszej pracy i zaraz jej może uciec?
ja bym coś wymyśliła

PS źle się czuję, znowu mam krew w moczu i to sporo... po wakacjach pójdę do lekarza.

Edytowane przez najfajniejsza
Czas edycji: 2010-06-18 o 16:03
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 16:02   #3095
skimos
Zakorzenienie

Naj idź od razu a nie po wakacjach.

Problem w tym że z Pewnego Koncernu mogą oddzwonić np. po tygodniu albo dwóch czy mam tą pracę. Tak do koleżanki zadzwonili, po 2-3 tygodniach, i czy może zacząć od zaraz

skimos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 16:03   #3096
frezyjka85
Zakorzenienie

Jak Elcia pokochała Łukaszka...

Ona – wrażliwa, kochająca, pełna uśmiechu i miłości osóbka… czasem humorzasta i wybuchowa…

On – mój przecudowny przystojniak, opiekuńczy, oddany, jedyny i niezastąpiony…

Zakochani od 10.03.2006 roku…
razem kroczą przez świat i nie wyobrażają sobie życia bez siebie….

Zaręczeni od 29.11.2009 roku…
szczęśliwi w narzeczeństwie żyją wspólnie i planują świetlaną przyszłość…

A za rok… dokładnie o tej porze… dokładnie o tej godzinie… staną przed ołtarzem, by ślubować sobie…

Miłość… Wierność… i Uczciwość małżeńską…

i tak na całe życie…

Ona i On - NIEROZŁĄCZNI

Edytowane przez frezyjka85
Czas edycji: 2010-06-18 o 17:52
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 16:06   #3097
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Naj idź od razu a nie po wakacjach.

Problem w tym że z Pewnego Koncernu mogą oddzwonić np. po tygodniu albo dwóch czy mam tą pracę. Tak do koleżanki zadzwonili, po 2-3 tygodniach, i czy może zacząć od zaraz
no to najwyżej powiesz, że nie możesz od zaraz, bo pracujesz. oni to uszanują przecież. a Ty masz wtedy kilka dni wypowiedzenia. składasz wypowiedzenie i tyle.

nie pójdę dziś, bo na 18 mam do pracy, a jutro o 6 wyjeżdżamy - będę żyła

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Frezi, jak słitaśnie
Stary 2010-06-18, 16:16   #3098
Zwies
Zakorzenienie

Ojoj naj, a nie lepiej jakbyś już poszła do lekarza?

Ja spałam Bo dzisiaj i wczoraj dane mi to nie było. Właściwie dzisiaj to dlatego, że współlokatorka zaczęła wcześnie buszować (się zastanawiałam, czy na złość, bo ja wczoraj musiałam rano wyjść, a ostatnio siedzę prawie, że do 2).

A wczoraj czekałam na Tż do północy No i ona też jak ja piszę na komputerze nie może zasnąć - rozumiem to, ale Tżtowi to ja do rozumu przemówić nie umiem - wczoraj raczył się nie odzywać od 16 do 24, nie mógł napisać nic, ale za to miał czas na drzemkę między 20 a 22 i potem poszedł jeść ale nie patrzył, że tak późno i poszedł na zupę, wyszedł stamtąd około 23, a zanim dotarł i się raczył odezwać była prawie północ. I on ma do mnie pretensje, że ja się wkurzam i robię awantury ale nie on nie pomyśli, że może ja spać chcę, smsa też nie wyśle co i jak i do której mam czekać, a we mnie się zbiera i potem booom i
Ale zupełnie się sobie nie dziwię - tyle razy prosiłam o to samo - wyznaczenie czasu dla mnie / smsy a nigdy nie jest inaczej (chyba, że przez 2 dni po dużych kłótniach).

Jego tłumaczenie "nie mam czasu", a jednocześnie oczekuje, że ja czekam Dzisiaj jedzie do domu, 3 dni jak nic bez niczego a potem znów tydzień z pracą i znów cyrki
Nie czaję totalnie, to bez sensu tak nie myśleć o nikim

Uff, wygadałam się Olać dziada

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy

Edytowane przez Zwies
Czas edycji: 2010-06-18 o 16:20
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 16:18   #3099
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość

super! zazdraszczam
Cytat:
Frezi gratulacje

Cytat:
Gratuluję i trochę zazdroszczę bo super nagroda
urwało mi cytaty.... ale dziękuję wszystkim za gratulacje
w opisowym "za co lubisz wizaz?" napisałam to, co czuję dzięki Wam tu na wizażu... więc generalnie to Wasza zasługa, że udało mi się wygrać tą nagrodę....

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Powoli się szykuję do wyjścia. Trzymajcie kciuki, żeby mnie za mocno nie zmasakrowali u tego dentysty
brrrr

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
3-4 tygodnie temu rozmawiałam z bossem o moim urlopie na wakacje. Powiedziałam, że chciałabym 1,5-2 tygodnie pod koniec lipca, a on powiedział, że nie ma najmniejszego problemu. Teraz przez przypadek się dowiedziałam, że on wyjeżdża na 3 tygodnie w lipcu i go zapytałam czy w związkuz tym podtrzymuje zgodę na mój urlop (oficjalnie jeszcze nie miałam zatwierdzonego, bo czekam na decyzję szefowej Bartka w sprawie jego urlopu). No i mi powiedział, że on to musi przemyślec, że on musi mieć kogoś zaufanego na miejscu itp. Mamy pogadać w poniedziałek.
Ja w sierpniu nie za bardzo mogę, bo jak mi wypadnie poprawka, to chciałabym się pouczyć. Do dupy z tym wszystkim :/
oj.... oby się udalo carmelku

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość
Ja nie zdałam - zdaję w lipcu.

Cytat:
Kurcze, są wyniki końcowe z tego kolokwium co oblałam test:/ Kazus zdałabym na 7p/10p, ale że liczy się całośc, to całe kolokwium mam oblane :/ Generalnie oblało 78%.
szkoda dziewczynki... ale jesteście mądre więc dacie radę na poprawkach

Cytat:

[/COLOR]Frezi, jak słitaśnie
a tak chciałam żeby było symbolicznie, więc przeczekałam z tym opisem co carmelka wymyśliła do dzisiaj

u Was też jest coś nie tak z Wizażem?

Edytowane przez frezyjka85
Czas edycji: 2010-06-18 o 16:20
Stary 2010-06-18, 16:18   #3100
Biska
Zakorzenienie

Frezyjko szybko zleci

Naj, ja bym nie zwlekała, uwierz mi, że problemy z nerkami to już nie są przelewki... wiem coś o tym

Stary 2010-06-18, 16:22   #3101
Zwies
Zakorzenienie

Ojoj już tylko wam roczek został?
Fajnie

Stary 2010-06-18, 16:24   #3102
frezyjka85
Zakorzenienie

Bisia - mama nadzieję, że szybko

ehhh.... boli mnie okrutnie gardło i mam gorączkę 37,2....

a mieliśmy być w TŻtem w galerii bo mi chciał kolczyki na imieniny kupić(tak tak - mam dzisiaj imieninki - ale wcale się o nic nie upominam )

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Ojoj już tylko wam roczek został?
Fajnie

sama nie mogę uwierzyć
Stary 2010-06-18, 16:24   #3103
Biska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Bisia - mama nadzieję, że szybko

ehhh.... boli mnie okrutnie gardło i mam gorączkę 37,2....

a mieliśmy być w TŻtem w galerii bo mi chciał kolczyki na imieniny kupić(tak tak - mam dzisiaj imieninki - ale wcale się o nic nie upominam )
Skoro się nie upominasz to...

STOOO LAAAT STOOOOO LAAAAT

Stary 2010-06-18, 16:25   #3104
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
eeeech... ja tak miałam z Erą... włączyli mi jakieś dżinksy, za które zamiast 40 zł płaciłam 90 przez 3 miesiace trudno... ale z Play tak nigdy nie miałam... nie wiem, Ilsa, gdzie Ty w tym Playu pracowałaś, ale u mnie w mieście tak się nie robi kuzyn P. był kierownikiem jednego, a kuzynka drugiego punktu (jest jeszcze trzeci punkt w Empiku i tam to nie wiem) i oni mówią, że mieli potrącane za każdą skargę. ale to chyba zależy, czy punkt jest spod G...nosa czy z G...tela. w każdym razie oni mieli superobroty, bo właśnie zawsze uczciwie mówili. dlatego dziwi mnie negatywna opinia o Playu, myślę, że to kwestia babki w salonie.
za to do mnie dziś zadzwonił dziwny numer. odbieram, a tam: "Witaj, Twój numer został wylosowany jako potencjalny zwycięzca 3 tys. zł..." już im SMS-y nie wystarczają
ja nie pracowałam w salonie tylko jako konsultantka bo centrala jest w Poznaniu. Po prostu tak układają umowy bo wiedzą że nikt nie czyta
Cytat:
Napisane przez frezyjka85 Pokaż wiadomość
Jak Elcia pokochała Łukaszka...

Ona – wrażliwa, kochająca, pełna uśmiechu i miłości osóbka… czasem humorzasta i wybuchowa…

On – mój przecudowny przystojniak, opiekuńczy, oddany, jedyny i niezastąpiony…

Zakochani od 10.03.2006 roku… razem kroczą przez świat i nie wyobrażają sobie życia bez siebie….

Zaręczeni od 29.11.2009 roku… szczęśliwi w narzeczeństwie żyją wspólnie i planują świetlaną przyszłość…

A za rok… dokładnie o tej porze… dokładnie o tej godzinie… staną przed ołtarzem, by ślubować sobie…

Miłość… Wierność… i Uczciwość małżeńską…

i tak na całe życie…

Ona i On - NIEROZŁĄCZNI
a Tobie co ? gratulejszyn i wszystkiego najlepszego z okazji imienin

Zwies, olej dziada

Stary 2010-06-18, 16:26   #3105
Biska
Zakorzenienie

A ja dla odmiany mam dzisiaj..

mamtowdupizm totalny

No i właśnie się pożarliśmy przez tel. jeszcze.

Idę się gdzieś przejść i uspokoić nerwy.

Także ten no... do później

Edytowane przez Biska
Czas edycji: 2010-06-18 o 16:29
Stary 2010-06-18, 16:29   #3106
najfajniejsza
Zakorzenienie

Bisia, ale to pewnie zwykła infekcja, bo mam znów pęcherz zaziębiony. nie będę czekać do poniedziałku z urlopem albo i do wtorku, aż wyniki badań przyjdą, żeby wyjechać na jedyny urlop w roku na cztery dni zamiast siedmiu przez byle infekcję. robię nasiadówki, biorę leki i już mi przechodzi.
przebadam się, spokojnie, ale po powrocie

a teraz lecę zjeść coś i do pracy.
odezwę się stamtąd może

buziaki
Stary 2010-06-18, 16:30   #3107
Zwies
Zakorzenienie

Olewam, ale tylko nie rozumiem logiki działania - dla mnie nie ma zależności, czy ktoś wraca dzisiaj czy za rok - szanować jego i jego czas trzeba

Frezi wszystkiego naj

Stary 2010-06-18, 16:30   #3108
carmelova
Zakorzenienie

Frezi to dla mnie ten post ?

Naj ja myślę, że Twoja koleżanka się po prostu boi, że ja zwolnią i dlatego wyolbrzymia i histeryzuje.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 16:56   #3109
pagka
Wtajemniczenie

Frezi wszystkiego najlepszego z okazji imienin
Stary 2010-06-18, 16:58   #3110
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Alex, bo jak zawarłaś umowę, to automatycznie masz uruchamiane darmowe przez 2 mies. granie na czekanie i pakiet internetowy. Żeby nie przedłużać (i nie płacić w kolejnych miesiącach) musisz sobie wejść na neta i sama wyłączyć na swoim koncie te usługi. Nie ma co się burzyć, tak jest w umowie - Twoje i tylko Twoje niedopatrzenie i niedopilnowanie.

Poza tym Era wcale lepiej nie robi. Dzwonią do mojego ojca od jakiegoś miesiąca z ofertą jakichś pakietów. Tata ciągle się nie zgadza. I co? Na rachunku mu wbili, że się zgodził i płaci jakieś 15 zł więcej...

A, i teraz jak zawierasz abonament niezależnie z którą siecią, to włączają takie pakiety...

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2010-06-18 o 17:02
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 17:00   #3111
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Poza tym Era wcale lepiej nie robi. Dzwonią do mojego ojca od jakiegoś miesiąca z ofertą jakichś pakietów. Tata ciągle się nie zgadza. I co? Na rachunku mu wbili, że się zgodził i płaci jakieś 15 zł więcej...
a z tym też są fajni.... na szkoleniu z Polsatu nam mówili, że nawet jak klient się nie zgadza to mamy mówić że w takim razie umowa jest zawarta i coś włączamy i że to jakaś luka w prawie i tak można

Stary 2010-06-18, 17:25   #3112
carmelova
Zakorzenienie

Naj gdzie Ty w końcu jedziesz na ten urlop? Zawiesiłam się w momencie, kiedy P. miał Ci zrobić niespodziankę.

Frezi wszystkiego dobrego w dniu imienin
Stary 2010-06-18, 17:28   #3113
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
a co z tą dziewczyną ? Będzie mogła za rok ?
Nie wiem, może jeszcze uda jej się poprawić i załapie się na obronę w lipcu lub we wrześniu, no ale na przyszły tydzień nie ma po prostu szans się wyrobić z tym. Zawsze powtarzałam, że immuny to zło

Kochane wróciliśmy od weta, Fruń nie miał operacji, sytuacja jest o wiele bardziej skomplikowana niż myśleliśmy. Ma takie złamanie (praktycznie rozgruchotaną kość) i obrzęk, że póki co nic się nie dało zrobić. I ma tę łapę tylko unieruchomioną, jakąś deskę wsadzoną i śpi jeszcze w narkozie (bo dali mu, żeby zrobić dokładne prześwietlenia, prostowali tę łapę i go bolała, słyszałam jak piszczał biedny). Boję się co będzie, rodzice wrócą dopiero jutro, brat nawet ze szkoły nie raczył wrócić, tylko poszedł pić z klasą (), tż póki co jest, ale jutro o 5 musi do pracy... A z psem w pon. na 11. jesteśmy umówieni i wtedy prawdopodobnie będzie miał operację, 2 śruby i gips. Masakra jakaś ((

Żeby nie było, że taki koszmarny dzień, promotor mi napisał, że recenzent ocenił już moją pracę na 5 i ponoć bardzo mu się podoba
Ale nawet to mnie nie cieszy, kiedy moje kochanie cierpi...
Claris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 17:31   #3114
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biska Pokaż wiadomość
Skoro się nie upominasz to...

STOOO LAAAT STOOOOO LAAAAT
hehe dziękuję!

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
a Tobie co ? gratulejszyn i wszystkiego najlepszego z okazji imienin
a mnie nic podsyłam dla carmelka post podsumowujący nas (to co ma być w jubileuszowej części pod każdym nickiem)

dziękuję

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Frezi wszystkiego naj
dziękuję

Cytat:
Frezi to dla mnie ten post ?
tak tak

Cytat:
Napisane przez pagka Pokaż wiadomość
Frezi wszystkiego najlepszego z okazji imienin
dziękuję

Cytat:
Frezi wszystkiego dobrego w dniu imienin
i również dziękuję

i wszytskim pięknie dziękuję!!!!!! - wcale się nie upominałam

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
Nie wiem, może jeszcze uda jej się poprawić i załapie się na obronę w lipcu lub we wrześniu, no ale na przyszły tydzień nie ma po prostu szans się wyrobić z tym. Zawsze powtarzałam, że immuny to zło

Kochane wróciliśmy od weta, Fruń nie miał operacji, sytuacja jest o wiele bardziej skomplikowana niż myśleliśmy. Ma takie złamanie (praktycznie rozgruchotaną kość) i obrzęk, że póki co nic się nie dało zrobić. I ma tę łapę tylko unieruchomioną, jakąś deskę wsadzoną i śpi jeszcze w narkozie (bo dali mu, żeby zrobić dokładne prześwietlenia, prostowali tę łapę i go bolała, słyszałam jak piszczał biedny). Boję się co będzie, rodzice wrócą dopiero jutro, brat nawet ze szkoły nie raczył wrócić, tylko poszedł pić z klasą (), tż póki co jest, ale jutro o 5 musi do pracy... A z psem w pon. na 11. jesteśmy umówieni i wtedy prawdopodobnie będzie miał operację, 2 śruby i gips. Masakra jakaś ((

Żeby nie było, że taki koszmarny dzień, promotor mi napisał, że recenzent ocenił już moją pracę na 5 i ponoć bardzo mu się podoba
Ale nawet to mnie nie cieszy, kiedy moje kochanie cierpi...
ojej..... strasznie mi smutno biedna psinka..... tak cierpi
Stary 2010-06-18, 17:37   #3115
carmelova
Zakorzenienie

Claris to nie za fajnie Współczuję pieskowi.

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2010-06-18 o 17:58
Stary 2010-06-18, 17:39   #3116
pagka
Wtajemniczenie

Claris bardzo współczuję Tobie, a przede wszystkim pieskowi, namęczy się biedaczek...
Stary 2010-06-18, 18:00   #3117
OlkaR
Zakorzenienie

Medeline- to tato może zrobić dym. Przecież nic nie podpisywał... nie ma podpisu= nie ma jego zgody na płacenie za dodatki.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Claris a dlaczego dzisiaj mu nie ześrubowali łapy tylko dopiero w poniedziałek?
Stary 2010-06-18, 18:18   #3118
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Medeline- to tato może zrobić dym. Przecież nic nie podpisywał... nie ma podpisu= nie ma jego zgody na płacenie za dodatki.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Claris a dlaczego dzisiaj mu nie ześrubowali łapy tylko dopiero w poniedziałek?
Ola z tym niepłaceniem to niekoniecznie. jest coś takiego jak umowa ustna, która jest tak samo ważna jak spisana.
A poza tym jak się zgodził (niby) na coś to niech poprosi o odsłuchanie nagrania rozmowy, wtedy wszystko się wyjaśni.
Stary 2010-06-18, 18:22   #3119
OlkaR
Zakorzenienie

Hahahaha dostałam wiadomość na NK od K "dobrze całujesz wiesz?"
Jak mi zaraz napisze, że mam piękne oczy to się chyba posikam ze śmiechu
Stary 2010-06-18, 18:36   #3120
pagka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OlkaR Pokaż wiadomość
Hahahaha dostałam wiadomość na NK od K "dobrze całujesz wiesz?"
Jak mi zaraz napisze, że mam piękne oczy to się chyba posikam ze śmiechu
A skąd niby masz wiedzieć

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości