Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 18:19   #1801
Eveliouses
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
starapanna milo mi poznac Mateuszka

Eveliouses to nie nasz basen - impreza byla na ogrodzie u przyjaciela i to ich basen byl - nie wiem gdzie kupywali ale to takie wielki wiekszy niz w marketach z papkami i filtrami wielkiii jest
acha ,no to widać,że duuuży basenik ale fajnie taki mieć na upały....kupimy chyba w przyszłym roku bo teraz to chyba bym nogi tak wysoko nie podniosła,zeby wejść

Weronisia wózek supcio
a Ty już tak nie przeżywaj z tymi zachciankami i odmawianiem sobie bo życzę sobie takiej figury jak Ty po dwójce i przy trzecim dziecku!

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 18:20   #1802
malwina1204
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Klarissa ja nie mam hemoroidów ale moja ciotka dostałą w ciąży i tak jej zostało 30 lat więc lepiej szybko o to zadbaj

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 18:37   #1803
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
Klarissa ja nie mam hemoroidów ale moja ciotka dostałą w ciąży i tak jej zostało 30 lat więc lepiej szybko o to zadbaj
ale to można jakoś na stałe zlikwidować??na szczęscie niemam ale słyszałam,że cięzko się tego pozbyć

Stary 2010-06-18, 18:47   #1804
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
fajowy wózeczek, a Pascalek niech lepiej teraz nie wychodzi...niech zaczeka na swój termin
Dzięki No ja żartuję z tym wychodzeniem. Niech jeszcze posiedzi. Ale jak już mam te ciuszki i wózek, to chciałabym już go mieć w ramionach.
Na dodatek rwa kulszowa i ból nerki nie daje mi żyć, więc mam dość, a to dopiero połowa ciąży

Cytat:
Napisane przez tifio Pokaż wiadomość
Weronisia, bardzo ładny wózeczek. Ja dopiero na początku lipca jadę zamówić i będę czekać nawet dwa miesiące na mój wymarzony kolorek...
Świetnie wyglądasz i te wczorajsze fryteczki wcale Ci nie zaszkodziły :P
Dzięki za komplementy Ale ja byłam bardzo szczuplutka przed zajściem w ciążę i bardzo o tą szczupłość walczyłam dietami. A tu teraz 8 kg do przodu, więc załamka.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość

---------------------------------
Dziewczyny macie hemoroidy?
Klarissa, ja mam to samo i to od wielu lat, bo zostało mi po drugiej ciąży. Krwawiło mi nawet itp. Nieraz się uspokajało, nieraz było gorzej. Teraz znowu się odzywa.
Jest na to sposób: trzeba iść do proktologa, który oceni stadium rozwoju i zaleci odpowiednie leczenie, lub zabieg laserowy.
Ja niestety za bardzo się wstydzę, że swój rowek pokazywać. Już sama wizyta u gina to dla mnie koszmar. A tu jeszcze dodatkowo miałbym iść?.... nie nie... no chyba, że nie da się już tym normalnie żyć, to pójdę.

A w ciąży nic nie można z tym zrobić. Trzeba jedynie uważać, żeby nie doszło do zaparć, bo wtedy hemoroidy lubią krwawić.

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Weronisia wózek supcio
a Ty już tak nie przeżywaj z tymi zachciankami i odmawianiem sobie bo życzę sobie takiej figury jak Ty po dwójce i przy trzecim dziecku!
No kochana jesteś Wiem, że po dwójce nie wygląda aż tak źle, bo bywają młode dziewczyny, nastolatki z gorszą figurą ale to nie znaczy, że mam usprawiedliwiać swoje kilogramy.
OK już nie będę więcej gadać o moich kg. Po prostu postaram się mniej jeść i nie pozwalać sobie na swoje wszystkie zachcianki.

Zjadłam już czereśnie, a jeszcze czekają na mnie truskawki w śmietanie. ALe chleba nie ruszę

A mój mężuś wrócił dziś wcześniej z delegacji. Na dzień dobry mnie ucałował, że aż mi gęba opadła No chyba coś wreszcie do mojego chłopa dotarło po ostatnim weekendzie, więc chyba już nie będę mu robić prania mózgu, bo miałam taki zamiar. Zapowiada się miły weekend
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 19:02   #1805
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Dzięki za komplementy Ale ja byłam bardzo szczuplutka przed zajściem w ciążę i bardzo o tą szczupłość walczyłam dietami. A tu teraz 8 kg do przodu, więc załamka.
Jeśli cię to pocieszy to ja utyłam prawie 10kg a też długo walczyłam o szczupłą sylwetkę... Pocieszam się tym, że jak raz się udało to i drugi raz się uda. Mam ogromny apetyt i nic na to póki co nie poradzę, a nie zamierzam się głodzić.

Cytat:
Klarissa, ja mam to samo i to od wielu lat, bo zostało mi po drugiej ciąży. Krwawiło mi nawet itp. Nieraz się uspokajało, nieraz było gorzej. Teraz znowu się odzywa.
Jest na to sposób: trzeba iść do proktologa, który oceni stadium rozwoju i zaleci odpowiednie leczenie, lub zabieg laserowy.
Ja niestety za bardzo się wstydzę, że swój rowek pokazywać. Już sama wizyta u gina to dla mnie koszmar. A tu jeszcze dodatkowo miałbym iść?.... nie nie... no chyba, że nie da się już tym normalnie żyć, to pójdę.

A w ciąży nic nie można z tym zrobić. Trzeba jedynie uważać, żeby nie doszło do zaparć, bo wtedy hemoroidy lubią krwawić.
Kiedy właśnie u mnie w drugą stronę - zaparcia doprowadziły do hemoroidów. Mam zespół jelita drażliwego, który w ciąży płata mi już totalne figle a większość leków ze względu na dziecko nie mogę przyjmować, pozostaje mi tylko się męczyć - no i mam efekt.

Załamałam się tym trochę...

Nie byłam nigdy u proktologa - mam podobnie jak ty, już wizyty u ginekologa są dla mnie i tak wystarczająco nieprzyjemne. Ale jeśli po ciąży hemoroidy nie znikną to pewnie się wybiorę. Czytałam właśnie artykuł, że u niektórych kobiet pojawiają się w 3 trymestrze i znikają w jakiś czas po ciąży. Mam cichą nadzieję, że moje znikną a od dzisiaj zaczynam aplikować sobie Colon C i masę warzyw. Musi pomóc.
Stary 2010-06-18, 19:04   #1806
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Klarissa, wiele osob ma hemoroidy, a nawet nie wie ze je ma. Ja sie dowiedzialam, ze mam, jak dostalam zapalenia. Pisałam jaki czas temu. Nie moglam chodzic, siedziec, pieczenie i bol nie do zniesienia. Pomogł mi, jak reką odjąl, posterisan (maść+czopki). Dwa/trzy dni i zapomnialam, o swoim problemie. nawet mam wrazenie ze sie jakby pomniejszyly, albo w ogole zniknely, bo przeciez ginekolog mnie ogladal, i chyba by widzial ze cos jest nie-halo.

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-06-18, 19:25   #1807
enis84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy ktoras z was bierze ASPARGIN (to chyba magznez) jezeli tak to jaka dawke?

ja biore 2x2
enis84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 19:28   #1808
malwina1204
Rozeznanie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Jeśli cię to pocieszy to ja utyłam prawie 10kg a też długo walczyłam o szczupłą sylwetkę... Pocieszam się tym, że jak raz się udało to i drugi raz się uda. Mam ogromny apetyt i nic na to póki co nie poradzę, a nie zamierzam się głodzić.

Kiedy właśnie u mnie w drugą stronę - zaparcia doprowadziły do hemoroidów. Mam zespół jelita drażliwego, który w ciąży płata mi już totalne figle a większość leków ze względu na dziecko nie mogę przyjmować, pozostaje mi tylko się męczyć - no i mam efekt.

Załamałam się tym trochę...

Nie byłam nigdy u proktologa - mam podobnie jak ty, już wizyty u ginekologa są dla mnie i tak wystarczająco nieprzyjemne. Ale jeśli po ciąży hemoroidy nie znikną to pewnie się wybiorę. Czytałam właśnie artykuł, że u niektórych kobiet pojawiają się w 3 trymestrze i znikają w jakiś czas po ciąży. Mam cichą nadzieję, że moje znikną a od dzisiaj zaczynam aplikować sobie Colon C i masę warzyw. Musi pomóc.

napisze leczenie Wam hemoroidów ;
LECZENIE:
-kremy-alantoina,tlenek bizmutu,galusan,tlenek cynku,
-preparaty znieczulające-tj.lignokaina,cynchokaina ,beznokaina,pramokaina,<m ogą złagodzić ból swędzenie>
-preparaty przeciwzapalne
-więcej błonnika i płynów
-lekarz może przepisać środki pęczniejące np.łupina nasienna babki jajowatej,otręby
-możesz także spróbować ciepłych kąpieli co złagodzi świąd,
-zimne okłady pokrusz troche lodu owiń w ściereczke i przyłóż na hemoroide na 10 minut

-SKUTECZNA METODA:UKRÓJ KAWAŁEK ZIEMNIAKA I UMIEŚĆ NAD HEMOROIDAMI ŚMIESZNIE BRZI ALE KOBIETĄ NIE KTÓRYM POMAGA

ZAPOBIEGANIE :
-picie płynów i spożywanie jedzenia bogate w błonnik
-ćwiczyć mięśnie miednicy
-nie czekaj z załatwieniem się
-ćwiczenia i spacery pomagają w zapobieganiu zaparć w jelitach

mam nadzieję że moje informacje się przydadzą

Stary 2010-06-18, 19:52   #1809
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
acha ,no to widać,że duuuży basenik ale fajnie taki mieć na upały....kupimy chyba w przyszłym roku bo teraz to chyba bym nogi tak wysoko nie podniosła,zeby wejść
zeby do niego wejsc trzeba skorzystac z drabinki... hmm wklejam nizej fotke.. bo on jest taki wielki bez drabinki bys sie niewdrapala... (nie mam lepszych fotek wiec musisz tak na oko zobaczyc.. drabinke troche widac..)
Stary 2010-06-18, 20:06   #1810
malwina1204
Rozeznanie

martucha nie zły basenik

Stary 2010-06-18, 20:22   #1811
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

Jejku, dużo piszecie, nadrobiłam pobieżnie
Wszystkie brzuchy - s u p e r !
Gratuluję tym, które poznały płeć swoich Skarbów!

Dziękuję za wszystkie opinie dotyczące niani elektronicznej Zastanowię się jeszcze nad tym monitorem oddechu, ale wiem, że tę opcję można wyłączyć i korzystać z samej niani, jak dzidzia jest już starsza

MisQa - gdzie kupiłaś śliniaczki i w jakiej cenie?

Dziś od rana sprzątałam, posprzątałam całą górę i łazienki, jutro jeszcze odkurzę na dole i zmyję podłogi, a później idziemy na grilla, a w niedzielę do nas przychodzą znajomi. Teraz nadrabiamy spotkania ze znajomymi

Zaczęłam czytać książki o niemowlętach i tak piszą o karmieniu piersią, że to nie jest takie proste, że nie można się poddawać i trzeba próbować, że aż się boję, bo bardzo chciałabym karmić.

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-18 o 20:24
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 20:28   #1812
ycnan
Zadomowienie

O matko, o matko... Ale naskrobałyście dzisiaj...
Cytowałam tak wiele, że mi wcięło prawie wszystko

starapanna, czarnaelizabeth, dzieciaczki śliczne

IlonaN2, angelikaw, Klarissa, tifio, wszystkie brzuszki cudowne

martucha, sesja super, brzusio śliczny, a piersi w sam raz

Weronisia, wózek bardzo fajny, a brzuszek już bardzo ładnie widoczny
Bardzo się cieszę z takiego miłego powitania męża Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej

aaneczka1984, dziękuję ślicznie za zdjęcie Dominiczka Rozbrajający jest po prostu i naprawdę cudowny

Ja dziś troszkę się nachodziłam. Załatwiłam wszystkie formalności na uczelni, obejrzałam łóżeczka, byłam u rodziców na frytaskach ni i w realu, obejrzeć te body w promocji.

Zaczynając od końca: te body to porażka... W ulotce - super, a na żywo - tragiczne kolory, jakby źle zafarbowane. I bardzo, bardzo ponure. Po prostu ble...
Ale zamiast bodów kupiłam arbuzika właśnie się chłodzi w lodówce i za chwilkę go pochłonę

Łóżeczka konkretnego nie wybraliśmy, ale wiemy już gdzie kupimy - nie ma sensu z allegro zamawiać, bo ceny takie same są

W ramach załatwiania formalności robiłam wczoraj zdjęcia do dyplomu... Dziś je odebrałam.. i co? Pączuś Buźkę mam jak "spuchniętą", a mąż stwierdził, że wyglądam jakbym coś wzięła
Ogólnie zdjęcie jest ok, ale jak ja wyglądam
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 20:31   #1813
dra
Zakorzenienie

witajcie
czarnaelizabeth gratuluję córci
ycnan ale ty chudzinka ja to zawsze zazdrościłam co miałe płaskie brzuszki,a ja zawsze taki wielki,że jak ktos mnie nie znał to sie pytali czy w ciąży eh,ale u mnie niestety rodzinne oponki o płaskim brzuszku mogę pomarzyć,nawet jak kiedyś nawet brzuszki próbowałam robić+dieta to wszędzie się zmniejszało,ale brzuch niestety nie i brzuszki też nic nie dawały,mam tylko nadzieje,ze po porodzie nie zostaniu za duża oponka

wy jak tam piszecie,że wymiotowałyście i schudłyście tyle szok,ja 4 miesiące się męczyłam z wymiotami a mimo tego tylko 2 kg w dół poszło
Pomi śliczny brzuszek i śliczne śpiworki
martucha sliczne fotki

i pozostałe dziewczyny super brzuszki ciuszki nie jestem w stanie cytowac,nie mam laptopa tż zabrał a jeszcze go nie ma usiadłam do zwykłego kompa ale ide lezec,bo kregoslup juz zaczyna bolec
Stary 2010-06-18, 20:38   #1814
angelikaw
Zakorzenienie

ycnan -

co do bodziaków z Reala - tak podejrzewałam, że za tak niską cenę, nie da się kupić porządnej jakości.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 21:07   #1815
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam mojego Szkraba, koniec 24tc i 850 gram
O rany,wygląda jakby miał uśmiech od ucha do ucha

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Proszę bardzo Chwalę się
Pascalku wyjdź już, chcę cię powozić w wózeczku
Wózek fajny,ale Pascalka to Ty jeszcze zostaw w spokoju Niech sobie siedzi chłopinka w brzuszku grzecznie i czeka na swój czas

Cytat:
oprócz tego mój masakryczny ból krocza okazał się być zapaleniem pochwy... Wszystko w środku mi opuchło do tego stopnia, że myślałam, iż podczas padania się z bólu rozpłaczę. A pani doktor rozłożyła ręce i stwierdziła, że ona nie wie co to i jak mi pomóc... Zapisała mi magnez B6 i tyle...
O to nieciekawie z tym zapaleniem.ja mam od jakiegoś czasu takie uczucie,jakbym miała spuchniętą niewymowną i szczególnie kiedy siedzę na kibelku to czuję coś nieprzyjemnego-taka jakaś obolała ta okolica ontymna,jakbym się gdzieś walnęła...Może ja też mam jakieś zapalenie,ale w sumie tydzień temu byłam na badnaiu i nic ginka nie mówiła,żeby było coś nie tak

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ja dziś mam super plan, leżę i nic nie robię
Ale boski plan

No a dla tych co mają watpliwości czy ich bębenki są małe czy duże daję dla porównania mój 27tc i 1dc

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 21:10   #1816
angelikaw
Zakorzenienie

kasienka1701 - ładny brzusio
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 21:53   #1817
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
zeby do niego wejsc trzeba skorzystac z drabinki... hmm wklejam nizej fotke.. bo on jest taki wielki bez drabinki bys sie niewdrapala... (nie mam lepszych fotek wiec musisz tak na oko zobaczyc.. drabinke troche widac..)

no tak se myślałam,ze po drabince ale pewnie i tak bym miała problem hihihihi
ale fajowy ten basen,serio,już mi sie chce taki kupowac-a chyba juz 3 sezony tak myślę i myslę...
ale ten szaleniec co na główkę skacze to odważny jest,jeszcze napisz mi,że to Twój maż...
dzieki za fajną fotkę

Stary 2010-06-18, 21:59   #1818
fem
Raczkowanie

angelikaw jaki ty masz uroczy brzuszek

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 22:12   #1819
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
No a poród- cóż, co ma być to będzie- wychodzę z założenia, że nie ja pierwsza i nie ostatnia będę rodzić, więc jakoś chyba przeżyję Po co mam się martwić i denerwować na zapas
Mam identyczne podejście, i mimo, że ostatnio częściej o tym myślę to nie mam jakiś czarnych wizji. Ogólnie to nie boje się porodu w sensie bólu ale mam obawy o to, żeby wszystko poszło dobrze, i córa żeby szczęśliwie i zdrowa pojawiła się po tej stronie.

Cytat:
Napisane przez wilczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poradźcie proszę bo nie wiem co zrobić...
Ja bym zaufała lekarzowi. Chyba, że nie masz do niego z jakiegoś powodu zaufania to skonsultuj to z innym.

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
A to moja dzisiejsza sesja z samowyzwalaczem
fajna sesyjka i brzusio duży

Cytat:

A my już po wizycie
Fajnie, że wyniki dobre. Miałaś usg i nadal nie wiesz czy to chłopak czy dziewczynka??

Cytat:
Ja nie mam, ale znam przypadki z rodziny.
Masz bolące i krwawiące? czy po-prostu są ale bezobjawowe? Zniknąć to one same nie znikną, mogą się schować do środka, wiem, że nie którzy je nawet "wpychają", żeby nie były na wierzchu.
Jak dają objawy to trzeba kupić jakiś specjalny preparat w aptece, który je osuszy i znieczuli i zaleczy.
Kiedy są paskudne tzn. uprzykrzają życie, to się je usuwa operacyjnie. miał taki zabieg mój dziadek.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 23:06   #1820
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wilczek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poradźcie proszę bo nie wiem co zrobić...
a masz mozliwość zadzwonić do gina i go zapytac? Możesz powiedzieć, że duzo odpoczywasz i czy w takiej sytuacji masz brać te tabletki. Ja zapewne bym brała, bo z reguły słucham zaleceń lekarza.

Cytat:
No mi wyszedł jeden () ponad miesiąc temu. Czułam przez jakieś 2 tygodnie, ale smarowałam maścią (mi w aptece pani poleciła analen) i juz od dawna nie czułam pieczenia ani bólu, ale to wystajace cos nadal jest. Takze póki co to nie jest to męczące ani drażniące.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 23:46   #1821
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

teraz piszecie o hemoroidach, to zobaczymy co bedzie po porodzie Wtedy to sie podobno dopiero zaczyna...
na szczescie nie kazdego to dopadnie, ale zawsze zastanawia mnie czy da sie to tak w 100% usunac?
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 06:17   #1822
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Majka232 - śliniaki kupiłam na waszyngtona... taki duży sklep jest, ni to ciucholand ni to wyprzedaż jakaś.... 3 szt za 4 zł/ nówki nie śmigane, bo nawet papierkami przełożone jeszcze były

kasieńka - uuu kolejny fajny bębenek

a ja znów nie śpię od 4 ... ten kot doprowadzi mnie do szału kiedyś naprawdę jest weekend a ja wstaję wcześniej niż jak idę do pracy, paranoja

tej nocy znów przytuliłam się do TZ-ta... aż się popłakałam, tak mi strasznie tego brakuje

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 07:31   #1823
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
tej nocy znów przytuliłam się do TZ-ta... aż się popłakałam, tak mi strasznie tego brakuje
Wiem, co czujesz Niedawno też tak miałam ... W dzień albo się do siebie nie odzywaliśmy albo się kłóciliśmy, ale jakoś to znosiłam, ale w nocy nie dawałam rady ... Ciągle płakałam a jak tylko się do niego po jakimś czasie przytuliłam to zaczęłam już dosłownie wyć ... Na szczęście potrwało to parę dni, potem chyba do niego dotarło i pogodziliśmy się i jest już dobrze, a nawet świetnie Życzę Ci tego samego

Położyłam się wczoraj spać na plecy i jak wypuszczałam powietrze przy oddychaniu to gwizdał mi brzuch Tak jak czasem w nosie gwiżdże tak mi brzuch się odzywał ... Co to było? Słyszałam, że jak się leży na plecach to może dojść do niedotlenienia, więc przerzuciłam się na bok i przestał się odzywać. Ale do tej pory się zastanawiam skąd te odgłosy?
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 07:36   #1824
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Wiem, co czujesz Niedawno też tak miałam ... W dzień albo się do siebie nie odzywaliśmy albo się kłóciliśmy, ale jakoś to znosiłam, ale w nocy nie dawałam rady ... Ciągle płakałam a jak tylko się do niego po jakimś czasie przytuliłam to zaczęłam już dosłownie wyć ... Na szczęście potrwało to parę dni, potem chyba do niego dotarło i pogodziliśmy się i jest już dobrze, a nawet świetnie Życzę Ci tego samego

Położyłam się wczoraj spać na plecy i jak wypuszczałam powietrze przy oddychaniu to gwizdał mi brzuch Tak jak czasem w nosie gwiżdże tak mi brzuch się odzywał ... Co to było? Słyszałam, że jak się leży na plecach to może dojść do niedotlenienia, więc przerzuciłam się na bok i przestał się odzywać. Ale do tej pory się zastanawiam skąd te odgłosy?

a z tym brzuchem to nie wiem, ale przyznam, że dobre

ja wcześniej ciągle na plecach spałam, a teraz nie dam rady już, na boku mi najlepiej, z nogą zarzuconą na coś lub na kogoś

Stary 2010-06-19, 07:45   #1825
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
na boku mi najlepiej, z nogą zarzuconą na coś lub na kogoś
Mi też ta najlepiej Tyle, że mój Tż jest dość "pokaźnych rozmiarów", więc czasem mam trudność w zarzuceniu nogi na niego
Stary 2010-06-19, 07:47   #1826
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hehe a to już inna sprawa to jakiś wałeczek trzeba podłożyć

Stary 2010-06-19, 07:57   #1827
bordowa
Wtajemniczenie

Pochwalę się Wam co kupiłam Tżtowi na Dzień Ojca On co prawda o mnie zapomniał w Dzień Matki, ale to nie znaczy, że ja też mam być wredna

Chciałam kupić koszulkę "Będę tatą" czy coś takiego, ale tą by ponosił 3 miesiące, nawet nie, a ta, którą wzięłam, dłużej będzie się nadawała
Stary 2010-06-19, 08:00   #1828
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ooo fajna
ja swojemu nic nie kupię, bo jak mu powiedziałam, że nawet życzeń mi nie złożył na dzień matki to się oburzył, że a co ja mama już w tym roku.... więc ja będę wredna i on też nic nie dostanie

Stary 2010-06-19, 08:04   #1829
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Hello Mamusie
Witam przy kawce, mężuś spi
Idziemy dzis na weselicho, jest zimno a ja nie mam zadnego ladnego zakietu... mam tylko czarny i nie wiem czy sie nadaje do rozowej sukienki(taka rozowo-pomaranczowa) hm.. ubiore sie potem to sprawdze, ale jakos nie mam ochoty isc..
Bedzie tam moja kolezanka z ktora stracilam kontakt od czasu mojego wesela czyli lipca 2009.. taka moja przyjaciolka a wybrala wycieczke do Egiptu zamiast przyjsc do mnie na wesele..a wiedziala o nim jakies 9miesiecy i w jakos w maj,czerwiec, zadzownila, ze jednak na wycieczke leci, bo jej chloopak w tym czasie co my mamy wesele do pracy idzie i ona sama nie przyjdzie...
strasznie smutno mi się zrobiło- powiedzialam jej to, ze mnie rozczarowala, bo ślub to się ma RAZ w życiu a na wycieczke to mozna jezdzic zawsze... i ze bardzo mi zalezalo aby była ze mna w tym dniu, ale skoro wybrala co innego to pa... nio i jakos tak się skonczyla znajomość.... i dzis ją zobacze- jakos mi sie to nie usmiecha.

a w domku dalej remont pokoju...

Miłego dzionka SŁONKA

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Pochwalę się Wam co kupiłam Tżtowi na Dzień Ojca On co prawda o mnie zapomniał w Dzień Matki, ale to nie znaczy, że ja też mam być wredna

Chciałam kupić koszulkę "Będę tatą" czy coś takiego, ale tą by ponosił 3 miesiące, nawet nie, a ta, którą wzięłam, dłużej będzie się nadawała
super pomysl ja tez musze o czyms pomyslec Bo ja dostalam -tzn kazalam sobie kupić- kwiatka w doniczce ehehh
Stary 2010-06-19, 08:09   #1830
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Mpik - ja myślę, że czarny żakiecik jak najbardziej pasuje do wszystkiego. My też jakiś czas temu szliśmy na wesele i nie bardzo miałam co narzucić, a deszcz padał więc wybór padł na czarny żakiet i było ok.

A co do tej koleżanki... heh... wymówki, by nie przyjśc na wesele to masakra jakaś.... ile my się nasłuchaliśmy takich głupot... aż szkoda czasem naprawdę
A na te laske nie zwracaj uwagi, masz się dobrze bawić wytańczyć i przede wszystkim najeść dobroci

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości