|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne zakupy perfumeryjne Forum dla osób, które są zainteresowane wspólnymi zakupami - obszar perfumy. Chcesz kupić sprawdzone perfumy w dobrej cenie? Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pomysły i sugestie dotyczące funkcjonowania podforum
Cytat:
.Owszem, ja sie pozbyłam kilku flakonów już rozebranych ale chyba to nie jest niczyja sprawa co ja potem z tym zrobię . A w ciemno i owszem, często biorę i też nie widzę w tym nic dziwnego. Też uważam, że nawet zostawienie sobie 10 ml z flakonem jest OK, ja np. mam tyle flaszek (w porównaniu z innymi wizażankami i tak oczywiście mało ), że nawet jak coś mi się podoba to nie potrzebna mi duża ilość bo najzwyczajniej w świecie tego wszystkiego nie zużyję zanim zaczną dziwnie pachnąć .Ograniczenia uważam za bzdurę .
|
|
|
|
|
#1352 |
|
Rozeznanie
|
Skoro Wy tu tak sobie miło gadu gadu to ja Was o coś zapytam
Rozważam, czy by w przyszłości sama jakiejś flachy nie rozebrać na części pierwsze. I teraz mam pytanie: czy atomizery są do tego uczynku absolutnie niezbędne, czy mogłabym na przykład wykorzystać duże (oczywiście szczelne, bo już sprawdzałam) fiolki laboratoryjne, którymi ostatnio w ilości hurtowej uszczęśliwiła mnie koleżanka? Jak myślicie, czy coś takiego w ogóle by przeszło?
|
|
|
|
#1353 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1354 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#1355 | |
|
Rozeznanie
|
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;20080429]ale takie fiolki nie mają tego "psikacza" więc ciężko później używać takiego zapachu, no chyba, że ktoś ma swoje atomy i będzie sobie przelewać, no nie wiem, ja bym tak nie zamówiła, jednak w atomie to już gotowe do użycia
[/QUOTE]A gdyby to był jakiś super zapach w dobrej cenie za ml? ![]() I fiolka za darmo? (bo przecież ja za nią nie płaciłam) ![]() Cytat:
z resztą jak na razie pewnie i tak nie mogłabym przeprowadzić rozbiórki, bo sama brałam udział raptem w jednej
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Rozeznanie
|
to i ja wtrącę moje pięć groszy... Jak wiecie jestem tu od niedawna, bodaj od marca. Niemniej jednak zakupiłam tu wiele, wiele, wiele... a i kilka wymian zaliczyłam
Niestety ja tez zauważyłam kilka nieciekawych zjawisk, które mnie nieco zniechęcają do dalszych zakupów... Kilka słów na ten temat zaledwie... Co do wymian, wszystkie dla mnie były super. To znaczy ja otrzymałam w doskonałych przesyłkach cudne próbeczki czy odleweczki, a i ja sama starałam się wysłać wszystko tak, jak sama chciałabym otrzymać. Nie mam słowa zastrzeżenia, a wymianka była i z zagranicą także. Zdarzyło się tylko, że ktos chciał coś wymienić, był zainteresowany, potem milczał na Pw aż napisał lakoniczną wiadomość, że jednak nie. Ale to nie problem. Co do zakupów wspólnych to spotkało mnie tu wiele dobrego... ogromnie miłe gesty np ze strony Asiulki A teraz ta ciemniejsza strona... Po kolei... Ilość ml w atomku dla przykładu... Niektórzy są skąpi nieco mam wrażenie... Na szczęście nie zdarza się mi to często, ale jednak. Szczyt nastąpił, kiedy dostałam dwudziestkę jednego z zapachów, postawiłam na półce i coś mi się nie zgadzało... Po prostu nie było tam tego tyle... Zaraz obok stał taki sam atomek (nawet dno takie samo) gdzie było zgodnie z zakupem 18 ml. Różnica kolosalna: tyle że na odwrót. Tego, co miało go być 18 było daleko więcej niż tego, gdzie miało być 20. I nie porównywałam tylko na jednym przykładzie, bo atomków mam więcej a i wiem, że czasem ze względu na szkło na dnie różnie bywa. Ale scierpiałam, przeżyłam... Swoją drogą zdarzyło mi się mówiąc szczerze wysnuć nawet przypuszczenie (ale to innym już razem) , że woda została leciutko rozcieńczona... Ale dowodów nie miałam, dlatego nawet tematu nie podnosiłam... może taka miała być, niech będę naiwna... ![]() Kolejny punkt... Pakowanie odlewek. W 95 procentach przychodzą pancernie zapkowane i wiem, że nic a nic się im stać nie mogło. Ale zadarza się, że czasem ktoś sobie śpiewa drogo za przesyłkę (bo niby cena opakowania) a atomek sobie luzem po kopercie fruwa, bo te kilka centymetrów folii bąbelkowej (doslownie 10 na 10 cm) nie było nawet spięte, stąd lezało sobie całkiem poza atomkiem w kopercie). Ale skoro odlewka cała dochodzi, nie mam żadnych pretensji. Tylko czasem strasznie dziwi mnie, że kiedy zamawiam kilka odlewek (powiedzmy 2-3 cena przesyłki u niektórych (zaznaczam ze u niektórych) wzrasta o 1-2 złote, pomimo iż głupia nie jestem i wiem, że koszt wysyłki jest taki sam (zresztą nawet na kopercie widzę, że to dajmy na to 5 zł z groszami), koperta wielkości tej samej (wcale większej nikt nie kupuje, niech nie wciska kitu). Ale ok, skoro godzę się na wzięcie udziału w takiej rozbiórce, to mój problem... Choć niesmak zostaje troszkę. Co do flakonu, to ja tu problemu nie widzę... uważam, że skoro ktoś rozbiera, to ma prawo do flakonu. A swoją drogą widzę też, że czasem ktoś godzi się nawet oddać innej wizażance, która bierze więcej ml. Więc absolutnie nie mam tu zastrzeżeń. Co mnie ostatnio mocno wkurza, to właśnie to, o czym dziewczyny wczoraj jeszcze pisały. A mianowicie po pierwsze dyktowanie warunków ile mam brać minimum i w jakich atomkach:To powinna być moja decyzja ile chcę (a zwykle biorę sporo, ale nie podoba mi się, gdy ktoś narzuca, że proszę nie brać mniej niż 10 dla przykładu), a przecież rozbierająca pisze jakie ma atomki do wyboru. W końcu za atomek też płacę, im większy tym więcej, dlatego powinnam mieć prawo jego wyboru. Oczywiście rozumiem, że nie mogę wziąć 5 ml w atomku 22, bo ktoś kto bierze 20 potrzebuje go bardziej. Ale na litość boską dobrze widać jakie atomki "idą" najlepiej, po jakiego grzyba kupować jakieś cudaki i wciskać je potem innym... Wiem,że czasem zdarza się, że rozlewająca nie ma już atomków a bardzo chce coś rozlać... I rozumiem, że wtedy można dokupić na allegro. Ale to czasem często się zdarza... Jedna rozbiórka za drugą, atomki mają dojść, szast prast znów rozbiórka, takie same zasady, allegrowe atomki... Chaos się robi i ja osobiście czuję się zniechęcona. Ale to też przeżyję, bo w końcu ponownie skoro piszę się na taką rozbiórkę, to godzę się na warunki postawione przez rozlewającą... Że w pogoni rozbiórkowej zdarza się, i to teraz coraz częściej, że rozlewająca rozbiera coś, po czym natychmiast wystawia na allegro czy na gazetowy (a widziałam takie przypadki i owszem i to wcale nie u Asiulki )... No ok, widać jej się zapach nie spodobał... trudno. Marszczę czoło, ale to absolutnie jej sprawa, dopóki na tym nie zarabia... Na przesyłce nie podciąga, na mililitrach nie oszukuje i na allegro nie zawyża ceny...Nie wspomnę o gratisach, próbkach dodawanych czasami (sporadycznie) przez perfumerie czy wysyłających). To już w gestii rozbierającej, jeśli zapach chce potestować z własnej butli, ok. W końcu ja przez to też mogę testować na kilku ml, a nie tylko na papierku...![]() że rozbiórka goni rozbiórkę... widac tak być musi, czasem ciężko się ogarnąć co nowe, gdzie co jest. Ale tragedii nie ma pod warunkiem, że jedna osoba nie zakłada wątku po wątku i po kilku godzinach go nie zamyka z powodu braku chętnych... Ja akurat ostatnio całe dnie musiałam spędzać przed kompem, dlatego się załapywałam, ale czasem człowiek wieczorkiem zaglądał, a tam zonk Najbardziej jednak mnie złości, kiedy ktoś nie chce łączyć przesyłek Czasem nawet daję tej złości upust. Bo na litość boską jeśli rozbiórki dzieli 3-5 dni to nie widzę powodu, dla którego każdy atomek miałby iść osobno! No jaki? Że niby to chaos wprowadza? Bzdura. Jeśli w jednym zapachu jest około 5 partycypujących, to jaki problem z ogarnięciem? Ja odebrałam to nawet czasem jako celowe działanie. Nie i koniec. Nie łączę i już. Ja dyktuję warunki. I listonosz będzie mi nosił co 3 dni osobną paczkę z jednym atomkiem. Zapłacę kilka razy po 7 złotych, wpłata mnie będzie kosztować znacznie więcej bo za każdą muszę wybulić po 5 zł prowizji. Jeśli więc mogę brać razem, nawet jeśli muszę poczekać, zapłacić jedną wpłatą i zapłacić raz za przesyłkę, to to jest lepsze rozwiązanie. Sądzę, że dla organizującej też, bo raz kopertę adresuje, raz na pocztę gania. Więc z mojej strony apel, by rozbiórki łączyć, jesli ktoś by chciał Bo nie oszukujmy się, to bije po kieszeni...A i jest trochę aroganckie.To tyle słów krytyki z mojej strony... Ogólnie jestem zadowolona, nabyłam masę fajnych zapachów i ogromnie się z tego cieszę. A szczegóły... myślę, że każda z nas jest rozsądna i przeciez się dogadamy
|
|
#1357 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
hm... a moze by wprowadic jakis system ocen dla organizatorek? w sensie, ze wspolnozakupujace beda mogly wystawic ocene, cos jak przekupke? jesli np kilka osob bedzie niezadowolonych z powodu zle opakowanej przesylki, podejrzen o rozrzedzenie to wtedy np mozna zabronic danej organizatorce prowadzenia rozbiorek. Tylko w jaki sposob to zrobic, zeby rzeczywiscie dziewczyny pisaly co mysla? ;/ moze jakos anonimowo?
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś mam nieodparte wrażenie, że wszyscy o jednej Wizażance piszą
.Anniko, nie dostałaś jeszcze Afgana ?
|
|
|
|
#1359 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale jednak w większości wypadków nie brałabym udziału w takiej rozbiórce, jednak to tylko moje zdanie, dziewczyn na forum jest sporo
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze nie... ale może listonosz przypełzł dopiero po południu jak mnie już w pracy nie było... Spokojnie, dojdzie...
|
|
#1361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Anniko, ważny post napisałaś, bo faktycznie brałaś udział w dużej ilości zakupów i masz jakby to powiedzieć 'przekrój' przez pewnie wszystkie Rozlewające ![]() To co napisałaś z rozcieńczaniem perfum - Swoją drogą, jeśli mogłabyś jakoś to udowodnić, to mogłabyś przedstawić to modkom, one by zrobiły porządek z taką Rozlewającą bo, że tak powiem, o d*pę rozbić takie nieuczciwe rozbiórki, gdzie nie szanuje się wspólnozakupującej i jej pieniędzy! Jest takie piękne przysłowie 'Nie czyń drugiemu co Tobie niemiłe' - ciekawe jakby poczuła się ta osoba gdyby jej rozcieńczono perfumy ![]() Nie śledzę wszystkich wątków i nie wiem kto narzuca 1-2zł dopłaty za każdą kolejną odlewkę, ale tak jak Annika mówi, koszt się nie zmienia drastycznie, może skoczyć o ok. 50zł ale to raczej mieści się w granicach tych siedmiu 7zł. |
|
|
|
|
#1362 | ||
|
Zakorzenienie
|
tak ,dobrze by było anniko podesłać te odlewki komuś kto się zna,pod ocenę
|
|
#1363 | ||||||
|
never say no to panda
|
Cytat:
ale mogę się mylić anniko ![]() Cytat:
) albo ModkomCytat:
i kiedy liczę np. 6zł za wysyłkę 1 atomka (w tym kopercioch 80gr), to już dla 2 atomków musiałabym do interesu dopłacać, jeśli liczyłabym dalej 6zł, bo za 30gr to ja koperty nie kupię, a jeszcze do tego wszystkiego bąble dochodzą - wiem, sprawa nieduża, bo raptem ok. 15-20cm x 50cm, ale z tych małych strzępków folii na dłuższą metę robi się cały rulon bąbli, który kosztuje ok. 25-30zł *edit - udowodnię to na atomkach 10ml - 1 atomek 10ml waży 38g jeśli wysyłam jeden z płynem - mieszczę się w granicy do 100g --> 5,20zł jeśli wysyłam dwa i więcej z płynem - 38g + 38g = 76g - już z samych, pustych atomków wychodzi ponad 70g, a do tego jeszcze płyn, jeszcze masa bąbli i koperty - przekraczam 100g, czyli wchodzę w granicę 100-350g, co daje ewidentnie 5,70zł Cytat:
Cytat:
co innego, jeśli dwie rozbiórki idą jedna po drugiej w odstępie ok. tygodnia (przykład - wiadomy), a co innego, jak ja np. przetrzymuję odlewki kilka miesięcy, bo odlewkowiczce szkoda wydać 7-8zł na przesyłkę i czeka tylko na kolejną moją rozbiórkę to teraz wizualizacja - wyobraź sobie wielką szafę w pokoju - ok. 2,5m x ok. 0,6m x 2,5m, teraz podziel ją w stosunku 1:2 i weź tę większą część podziel ją sobie teraz na 5 półek (4 równe i jedna większa) i zajmij: 2 półki odlewkami / flakonami / próbkami, które nie są Twoje, a tylko czekają na wysyłkę + wolne atomizery / fiolki, 1 półkę na koperciochy, 2 półki (w tym jedną tę największą) na 2 rulony bąbli i jeszcze ostatnią półkę na różne pierdoły pakownicze - taśmy, dużo taśm, nożyczki, markery, naklejki etc etc - tak wyglądał mój pokój w szczycie łączenia przesyłek )wszystko fajnie, ale to jest moje hobby, a nie praca, więc zajmowanie połowy pokoju nieswoimi gratami przez kilka dobrych tygodni jest nieco uciążliwe Cytat:
![]() i na koniec, jak wygląda przeciętny rzut atomkowy (zdjęcie już kiedyś wklejałam)
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2010-12-07 o 23:08 |
||||||
|
|
|
#1364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Olu z Tobą sytuacja jest inna bo i tak zwykle łączysz co się da a co odległe i sie nie da no to rzecz oczywista że nie będziesz archiwizować w szafie(tej zwizualizowanej )
annika na bank miała na myśli niemal cotygodniowe rozbiórki i nie łączenie przesyłek ![]() Z kosztem przesyłki faktycznie różnie jest i jedna olewka nie kosztuje tyle samo co dwie odlewki a jeszcze chciałam wspomnieć o jednej sprawie...zauważyłam że nie które organizatorki,nie wrzucają flakonów ani potwierdzeń zamówienia,zapłaty etc.To chyba obecnie jest wbrew regulaminowi a nikt na to nie zwrócił uwagi.. no chyba,że to mi umkneło wobec takiego ogromu rozbiórek i organizujących nie sposób upilnować moderatorkom kto co i gdzie kupił ale współkupujące miałyby jasność widząc w załącznikach to co się tam znaleźć powinno...
Edytowane przez skarbiatko Czas edycji: 2010-06-18 o 17:54 |
||
|
|
|
#1365 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1366 |
|
BAN stały
|
Mam nieodparte wrażenie, że wszyscy piszą tutaj o mnie
nawet Ci, którzy nigdy nie brali udziału w rozbiórce ze mną. Ciekawe jest to, że nigdy nikt nie skarżył się na moją organizację, a teraz zażalenia lecą niewiadomo skąd, no ale cóż. Przyznaję, może trochę pochopnie zamknęłam wątek z Rumeur 2 Rose, a otworzyłam z Habanitą, ale taka, już jestem w gorącej wodzie kąpana. Poza tym, mam otwarte tylko 3 wątki, w tym przesyłka Halle do anniki jest łączona, a Beyonce Heat tylko dwie przesyłki. Czyli razem 11 przesyłek do wysłania, więc to nic, gdyż niejednokrotnie zdażało mi się wysyłanie większej ilości paczek na raz. Otwarcie nowego wątku, przy niezakończonych poprzednich rozbiórkach, było widać bardzo kontrowersyjne (nie wspominając o tym, że kilka Wizażanek ma niezakończone zakupy, a otwiera nowe wątki), no ale jak widać, tylko mnie się dostało nie wiem do kogo anniko kierowałaś zarzut o rozcieńczaniu perfum, ale ja nie pozwolę się oczerniać, gdyż nigdy tego nie robiłam ![]() Chciałam jeszcze dodać, że na wspólnozakupowym robi się coraz przyjemniej , więc zamierzam zakończyć trwające rozbiórki i już nigdy więcej się tutaj nie udzielać.Pozdrawiam
|
|
|
|
#1367 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sorry za małą przerwę... ja chyba nawet nie o jednej konkretnej osobie piszę, raczej w całokształcie, choć faktycznie, jak teraz tak czytam, to rzeczywiście wszystko za jedną przemawia... Ale ja mimo wszystko chętnie w tych rozbiórkach uczestniczę, bo i zapachy fajne... tylko czasem nerwy ponoszą...No bardzo wiele przyznam już tych odlewek kupiłam stąd moje opinie... początkowo była euforia, a potem trochę chwile namysłu i czasem nawet jakiś niesmak... choć jak napisałam, jestem i tak bardzo zadowolona... Jeden przypadek podejrzenia o rozcieńczanie i czasem ciut za mało w atomku na moje oko, ale ja jak wiecie jeno kupująca, stąd nie przemierzałam tego celowo strzykawką, żeby potem awantury robić. I tak korzystałam, bo mogłam kupić kilka czy kilkanascie ml pięknego zapachu, dlatego niefajnie byłoby robić komuś ale za brak mililitra, prawda? Więc naprawdę, jest ok. ![]() Co do tych rozcieńczonych niby, to jak pisałam dowodów nie mam, bo nie znałam wczęsniej zapachu ). Ja zaczęłam, ale potem mi ciocia zwinęła... Ona wszystko na siebie psiknie... Ostatnio miała Szanel 5 z kiosku za 4.50 i nawet chciała mnie obficie (w dobroci serca rzecz jasna ) skropić... Zdążyłam zwiać by zaraz potem jej zasugerować, żeby sobie coś z moich wybrała... Więc teraz pachnie znacznie przyjemniej Nie wiem czy atomek zachowała, ale po pustym to już nikt nie pozna czy wszstko z zapachem było ok... Więc uznaję temat za niebyły... bo jak mówią winnemu trzeba winę udowodnić... a że nie mogę, to pasuję. Poza tym przeciez inne osoby też nie zgłaszały zastrzeżeń, stąd biorę winę na siebie i swoją nieznajomość zapachu, przyjmując że był ok, a ja się myliłam...Co do kosztu wysyłki odlewki, to ja po prostu obeserwuję to co dostaję... I widzę, że czasem dostaję ich wiele w jednej kopercie i wcale nie kosztuje znaczek więcej niż 6 zł, plus oczywiście koperta (różnice w cenie nie są w przypadku nawet większej koperty strasznie wyższe) i bąbelki itp. Wzorcem tu dla mnie jesteś Ty cbr, jak zobaczyłam moją ostatnią paczuszkę od Ciebie! Chyba osiem odlewek w dziesiątkach, plus samplery itp. Tutaj sama sobie pomyślałam, że chyba sobie za mało policzyłaś, bo sporo bąbla poszło przecież ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
Bo przecież tu wymiana myśli ogólnie o zakupach, a nie tylko o tych razem z Tobą Wcale nie uważam, żebyś od razu musiała stąd znikać, nikt Ci tu wrogiem nie jest. Bynajmniej. A że wiele wątków zaczynasz a nie wszystkie kończysz? Raz że taki pewnie Twój styl, a dwa że możeś ciut niecierpliwa
|
|
|
#1368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie sensacje jest łatwo rzucać, ktoś przeczyta, powie komuś innemu i konsekwencje będą dla opinii na temat całego podforum, bo "tutaj to się rozcieńcza perfumy".
|
|
#1369 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i to raczej o te wyższe ceny mi chodziło)Cytat:
ja razcej większe pojemności preferuję w zakupach, no chyba, że to cuś drogie, to wtedy te 2,3 Ale oczywiście podpisuję się pod ty co napisałaśCytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Jak podkreśliłam to były moje przypuszczenia, dlatego afery nie robiłam. Odlewka była mała i pochodziła z wymiany, może więc nawet na tym forum nie ma sensu tego tematu poruszać. Pomimo, że jej wygląd jednoznacznie wskazywał na pochodzenie ze wspólnych zakupów tutaj Ciecz się nie rozwarstwiała, ale najzwyczajniej w świecie jechała czystym spirutusem z lekkim powiewem zapachu (nie były to molekuły bynajmniej ) Jak powiedziałam, zanim zrobi się z tego dyskusja zmierzająca w niewłaściwym kierunku, trzeba ją zakończyć. Bo wychodzi na to, że ja niedobra oskarżam kogoś o coś, a prawa nie mam... Szkoda, że w ogóle cokolwiek pisałam, szkoda słów.A co do wielkości odlewek, to nawet zdjęcie zrobiłam dla porównania... Ale chyba sensu nie ma brnąc w te dyskusje. Straciłam ochotę najzwyczajniej. Pozdrawiam
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- o rozcieńczanie (chociaż nie to chyba było, że podróbę jej przysłałaś, czyli nie do końca to samo - ale od tego czasu się zaczęła akcja z musowym wklejaniem dowodu zakupu i zdjęć flaszki, czego zdaje się nadal nie przestrzegasz za bardzo) i z za małą ilością perfum w stosunku do zamówionej).A co do niełączenia przesyłek, to akurat Ty mam wrażenie się w tym lubujesz . Te ostatnie połączyłaś, bo dziewczyny w wątku zareagowały w ten sposób, że wezmą tylko jak połączysz im wysyłki, więc nie miałaś większego wyboru. Za to wszystkie Twoje rozbiórki zaczynają się od słów "nie łącze wysyłki" .Mam wrażenie, że Annika się zwyczajnie przestraszyła, że zostanie oskarżona o oczernianie kogoś i Jej się oberwie (może i słusznie zważywszy na przykład Iloneczki) i wycofuje się z tego co napisała, wg mnie bardzo niesłusznie, bo jeśli temat nie zostanie raz zakończony będzie powracać jak bumerang i popsuje do końca atmosferę i zaufanie na Forum .
|
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz prawo podzielić się przypuszczeniami, a ja mam prawo zapytać, dlaczego tak myślisz, tym bardziej, że nie znałaś wcześniej zapachu. Mówię tylko, że po pierwsze, trudno coś takiego stwierdzić/udowodnić, a po drugie - że to bardzo niepokojące przypuszczenie, które może mieć nieprzyjemne konsekwencje. Poza tym na początku twierdzisz, że odlewkę masz ze wspólnych zakupów, a później okazuje się, że z wymiany. Może to osoba, z którą się wymieniałaś ją rozcieńczyła, jeśli faktycznie była podejrzana? Tego nie wiesz, a wpisy tego typu (jak Twoja pierwsza wzmianka na ten temat) na podforum wspólnozakupowym wzbudzają sensację.
Wymienię Edytowane przez Nola_ Czas edycji: 2010-06-18 o 19:15 |
|
|
|
|
#1372 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale z drugiej strony jeśli istnieją obawy to dobrze by było wyjaśnić sprawę,a nie ucinać wątek bo zrobi się nieciekawie i wszyscy będą podejrzani.Niejednokrotnie przecież ktoś komu wierzyłyśmy i zaufałyśmy nas oszukał albo próbował,chyba nikt o tym nie zapomniał.Więc teraz nikt chyba nie da sobie uciąc ręki za każdego kto rozbiera perfumy na wspólnozakupowym. A tym bardziej, że nie można zobaczyć co sie kupiło
![]() Aaa i przestrzegam przed nadmiernym unoszeniem się,bo o kulturalną i rzeczową dyskusję tutaj chodzi a nie żeby przepłoszyć słabszego
|
|
#1373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1374 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rzadko co prawda kupuję gdzieś indziej niż Allegro, ale postanawiam, że kupuję aparat (nie mogę cały czas pożyczać a do komórki nie mam kabla i słaby ap.) i będę focić wszystko Cytat:
Bardziej mierzi fakt, że nie czekasz na wspólnozakupowiczów i otwierasz kolejne kolejne kolejne, a jak się znajdą chętne to sorry ale zrezygnowałam z tej rozbiórki (Ange ou Demon le Secret). Do tego niełączenie wysyłek. A warto zauważyć, że czasami otwiera się nowe wątki, bo trafiła się nieprzewidziana okazja, bądź zaczyna kolejna rozbiórkę dając szansę(kupującym już w innym naszym wątku) aby (jeśli są zainteresowani zapachem) skorzystali z łączonej przesyłki. Pozdrawiam również, myślę, że to obrażenie się na wspólnozakupowy szybko minie i do nas wrócisz Oby z innymi zasadami |
||
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale po prostu moim zdaniem bez wcześniejszej znajomości zapachu takie stwierdzenie jest odważne.
|
|
#1376 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I absolutnie nie chcę nikogo linczować tylko z doświadczenia wiem, że niepotwierdzone sensacje lubią się niepotrzebnie przyjmować
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1378 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Poza tym to chyba moja decyzja, czy chcę wznowić wątek, który rozpoczęłam kilka miesięcy temu, (może np. nie podoba mi się już ten zapach)? To chyba moja decyzja co chcę rozebrać
|
|
|
|
|
#1379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Od początku pisałam, że to było moje podejrzenie, że nie mam dowodów, nie wymieniłam żadnego nicka, żeby nikogo nie urazić. Być może oto osoba, od której ją otrzymałam czegoś dolała, a być może zapach się sam "zepsuł", trudno mi to określić, dlatego jestem ostrożna w ferowaniu wyroków i zaznaczam to od samego początku. Tymczasem zaczyna się robić nagonka na mnie za to co napisałam. I choć lubię rzeczowe dyskusje, to mi się nie podoba. Ja miałam prawo napisać o moich obserwacjach, Ty miałaś prawo zapytać i napisać o swoich. Nie mam pretensji,choć teraz mi jest nieprzyjemnie, bo muszę nagle tłumaczyć się z tego, że być może ktoś kiedyś mnie zrobił w konia, ja dostałam coś nie całkiem w porządku, napisałam o tym szczerze i teraz mi się po łbie zbiera. Napisałam że mam z tego forum, bo ja tylko na wizażu tutaj się udzielam a i wymiana doszła do skutku przez PW dzieki mojemu podpisowi, a nie przez osobne wątki wymiankowe. Ponieważ dla mnie perfumy to właśnie ten wątek, moje spostrzeżenie zawarałam w poście o ogólnych wrażeniach z perfumową przygodą. Uważny czytelnik dostrzeże, ze piszę ogólnie. Post był długi, może trochę chaotycznie wyszło. Teraz widzę, że napisanie o tym na tym dokładnie "podforum" było ewidentnym błędem. A ja nie mam ochoty na pisanie wielu postów z tłumaczeniem o co mi chodziło, dlaczego niby śmiem komuś coś zarzucać (nie piję tu do Ciebie, Nola , po prostu sądzę, że może być więcej głosów na ten temat). Ja miałam dobre intencje, podzieliłam się moimi wrażeniami. Faktycznie, żałuję, że cokolwiek napisałam. Bynajmniej nie mam zamiaru się wycofywać z moich opinii, moze komuś by się przydały, może usprawniły działanie podforum, ale nie mam zamiaru zbierać za nie swoje winy. Coby uciąć temat, proszę Moderatorki o usunięcie moich postów. Jakoś straciłam chyba trochę ochotę na zakupy w najbliższym czasie...
|
|
|
#1380 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ech dziewczyny..każdy ma prawo napisać o swoich wątpliwościach i obawach,to oczywiste
teraz ja się naraże ![]() Może pochopnym było pozwolenie na niekończące się ilości rozbiórek zbyt świeżym pod względem udziału w zakupach osobom,może potrzeba wiecej czasu aby sie pewnych rzeczy nauczyć,poobserwować...mo że ,może... w każdym razie,fakt jest taki że nie wszyscy przestrzegają regulaminu... może jest za mało moderatorek ![]() Przepraszam moderatorki najmocniej ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne zakupy perfumeryjne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.

.
.
.
.

Na przesyłce nie podciąga, na mililitrach nie oszukuje i na allegro nie zawyża ceny...Nie wspomnę o gratisach, próbkach dodawanych czasami (sporadycznie) przez perfumerie czy wysyłających). To już w gestii rozbierającej, jeśli zapach chce potestować z własnej butli, ok. W końcu ja przez to też mogę testować na kilku ml, a nie tylko na papierku...
Czasem nawet daję tej złości upust. Bo na litość boską jeśli rozbiórki dzieli 3-5 dni to nie widzę powodu, dla którego każdy atomek miałby iść osobno! No jaki? Że niby to chaos wprowadza? Bzdura. Jeśli w jednym zapachu jest około 5 partycypujących, to jaki problem z ogarnięciem? Ja odebrałam to nawet czasem jako celowe działanie. Nie i koniec. Nie łączę i już. Ja dyktuję warunki. I listonosz będzie mi nosił co 3 dni osobną paczkę z jednym atomkiem. Zapłacę kilka razy po 7 złotych, wpłata mnie będzie kosztować znacznie więcej bo za każdą muszę wybulić po 5 zł prowizji. Jeśli więc mogę brać razem, nawet jeśli muszę poczekać, zapłacić jedną wpłatą i zapłacić raz za przesyłkę, to to jest lepsze rozwiązanie. Sądzę, że dla organizującej też, bo raz kopertę adresuje, raz na pocztę gania. Więc z mojej strony apel, by rozbiórki łączyć, jesli ktoś by chciał
Bo nie oszukujmy się, to bije po kieszeni...A i jest trochę aroganckie.

?

) skropić... Zdążyłam zwiać by zaraz potem jej zasugerować, żeby sobie coś z moich wybrała... Więc teraz pachnie znacznie przyjemniej
. Te ostatnie połączyłaś, bo dziewczyny w wątku zareagowały w ten sposób, że wezmą tylko jak połączysz im wysyłki, więc nie miałaś większego wyboru. Za to wszystkie Twoje rozbiórki zaczynają się od słów "nie łącze wysyłki"