![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Młode Mamy z Lublina
witajcie Mamusie,
ja sie nie odzywałam bo w weekend mieliśmy wesele na które wcześniej pomagałam a po powrocie do domu nie miałam siły ani chęci na komp. Ale pogoda w sob była nie do wytrzymania... okropnie smażyło. A jak fajnie Olutka z nami tańczyła ![]() ![]() Luby mi Ola zasypia przy cycu i też zawsze było szybko a potem sie popsuło (pisałąm tu chyba o tym) i też ja długop usypiałam (raz nawet 2 h). Mam nadzieję że to u Ciebie etap przejściowy tak jak u nas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Raczkowanie
|
Witam!
My już z powrotem w domku- u babci było fajnie jednak co u siebie, to u siebie ![]() Mały właśnie zasnął, ale straszna dziś była z niego maruda- chyba znowu przez zębole, które jak na złośc jakoś nie chcą wyjść ![]() A mój Maluch zasypia w łóżeczku, ja siadam tylko obok na krześle-podam smoka, przykryje jak się rozkopię- i czekam aż zaśnie. Zazwyczaj jakies 10-15 minut ![]() Jutro muszę wkońcu obniżyć łóżeczko, bo niby Oli jeszcze nie usiadł ale cwaniak podciąga sie na szczebelkach i boje się że w końcu spadnie. Jutro koleżnka zabiera mnie do jakiegoś komisu dla dzieci- podobno fajny i można się obkupić za groszę- ale to już jutro zdam relacje. 'Estelle'- jesli propozycja spaceru aktualna to dalej jesteśmy chętni. No idę biorę się za sprzątanie... niestety Aha i jeszcze się pochwale. Dzwonie do TŻ ze mu dziś pyszny obiadek zrobię... no i zrobiłam tak że, zapomiałam posolic ziemiaki i źle nastawiałam piekarnik i mięso mi się przypaliło...taka zdolna jestem ![]() ...ale dzielny był i nawet to zjadł ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#183 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a obiad no cóż - zdarza się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 | |||
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli pogoda dopisze, to rezerwuj termin na przyszły tydzień ![]() W tym niestety nie dam już rady ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
dziewczyny prosze o pomoc znacie moze jakiegos dobrego neurologa dziecięcedo????
![]() |
#186 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo Kalenik Janina w Intermedzie lub na Kruczej 5- my bylismy u tej
![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
a możesz mi podać Stokrotko81 nr tel na krucza bo znalazłam jakiś w necie ale nie mogę sie dodzwonić
![]() |
#188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dowiedz sie ile sie czeka w intermedzie na junoszy bo przynajmniej tam na nfz mozesz isc... bo na kruczej prywatnie chyba 100 wizyta ale nie pamietam a mozna wiedziec co sie dzieje z twoja panna?? my bylismy bo malemu kolo 6 tyg oczka uciekaly do gory mial tzw efekt zachodzacego slonca... ale na szczescie oczka sama z czasem sie wyrownaly i potrzebuje namiary gdzie moge zrobic w miare szybko usg na nfz??
![]() Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-06-17 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Raczkowanie
|
Ostatnio zauważyliśmy z moim TŻ że parę razy na dzień malutka zaczyna kręcić szybciutko główka tak jakby mówiła "nie" i jest w tym czasie tak jakby nieobecna. Poszliśmy z tym do rodzinnej no i od razu dała nam skierowanie do neurologa.
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Zakorzenienie
|
Luby a Amelka tak szybko wtedy rusza główką?
no przecież napisałaś że szybko ![]() no to teraz mnie wystraszyłaś bo... Ola też tak robi. Czasem przez kilka dni nie widzę a czasem zdarza jej sie po kilka razy na dzień ale ja wiem czy ona jest wtedy nieobecna? raczej sie od razu zaczyna śmiac. tzn uśmiechac. Mama mi powiedziała że kiedyś jak tak dziecko robiło to mówili że siku robi. Na początku w to nie wierzyłam ale po jakimś czasie zrobiło jej sie tak jak leżała bez pampka i faktycznie siku za chwilę było. Potem też jej się zrobiło jak ją trzymałam i też poczułam ciepełko na ręce ![]() ![]() Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-06-18 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#192 |
|
Luby, tzymam kciuki za zdrowie Twojej córeczki
![]()
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Ja nie usypiam dziecka tylko staram się jej nie kłaść dopóki nie widzę że jest padnięta - wtedy sama zasypia zaraz jak ją położę i włączę pozytywkę do zasypiania
Luby mam nadzieję że jednak podejrzenia się nie potwierdzą. Moja córcia też ciągle tak kręci główką ale robi to odkąd ją nauczyłam robić nienienie i myślę że to naśladowanie nic więcej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#195 |
Raczkowanie
|
Wpadłam się tylko pochwalić że Oli wkońcu wychodował pierwzego ząbka
![]() luby957 trzymam mocno kciuki za zrowie Amelki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#196 | |
|
Cytat:
![]() Coś nam się pogoda zepsuła ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
mi też mówili że jak dziecko kręci główką to że robi siku ale u mnie tak nie jest
A tak w ogóle to Małej zaczynają się na górze wyżynać zęby ![]()
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-11 o 15:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U naszej Amelki zauważyłam ostatnio taki dziwny odruch, jakby ją ciarki przechodziły. Tak się "wzdryga" Robi tak kilka razy dziennie. Nie wiem czy to jakiś tik nerwowy czy o co chodzi. Szukałam na forach ale nic podobnego nie znalazłam ![]()
![]() |
![]() |
#199 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Luby 3mam kciuki o dobre wyniki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To mnie uspokoiłaś. Dzięki, bo już zaczynałam się martwić. ![]() Dużo zdrówka dla Oli ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#201 |
Raczkowanie
|
no i dziękuję Wam za wsparcie ![]()
![]() Edytowane przez luby957 Czas edycji: 2016-03-09 o 07:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny bylam dzis na jeszcze jednym usg
tym razem wyszlo wszystko ok z Om dzidzius ma 8 tyg i 4 dni , a z usg 8 tyg i 3 dni i wypatrzylam siusiaczka miedzy nozkami bo dzidzia ma juz nozki i raczki i cos odstajaceko w kroczu:P choc na takie obserwacje to chyba jeszcze za wczesnie... lekarz w kazym razie tego nie potwierdzil ![]()
![]() |
#203 |
Zakorzenienie
|
Stokrotko
![]() ![]() ![]() ![]() Luby 3mam kciuki za dobre wyniki ![]() ![]() ![]() Marciab dzięki za zdrówko - u nas juz lepiej. Tzn w sumie już tylko troszkę katarku zostało ale kaszel minął. W weekend imprezowaliśmy (Ola z nami) więc nie odzywałam się bo nie miałam jak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i czekam do rana na sniadanko wtedy nic mi nie przeszkadza... ale tak mam zaledwie pare dni
![]() |
![]() |
#205 | ||||
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i dziękuję Wam za wsparcie ![]() Trzymam kciuki za wyniki, ale wszystko jest na dobrej drodze, więc na pewno będzie OK ![]() I ząbkowe gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że dolegliwości przejdą Ci szybciutko ![]() Cytat:
![]() U nas też weekendy zajęte, chyba bardziej nawet jak zwykłe dni, ciągle coś się dzieje, coś trzeba załatwiać, teraz na tapecie chrzciny ![]() Gosiu, pogoda dopisuje, może uda się nasze spotkanko na dniach? Sroda? Czwartek? [bo nie wiem czy w piątek będę miała wolne popołudnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#207 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiesz, chyba Ci zazdroszczę tej fasolki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#209 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() do napisania na tym wątku natchnęło mnie pytanko... wtrącę tylko, że 22 dni temu zostałam mamusią Liwii, no i jestem z lublina ![]() zastanawia mnie, czy któraś z Was używa może lub używała chust? a konkretnie, czy gdzies w naszym mieście można je kupić w sklepie? jeśli chodzi o kluby kangura to lublin jest chyba niestety czarną plamą na mapie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zakorzenienie
|
![]() [1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2038953 0]Hej ![]() do napisania na tym wątku natchnęło mnie pytanko... wtrącę tylko, że 22 dni temu zostałam mamusią Liwii, no i jestem z lublina ![]() zastanawia mnie, czy któraś z Was używa może lub używała chust? a konkretnie, czy gdzies w naszym mieście można je kupić w sklepie? jeśli chodzi o kluby kangura to lublin jest chyba niestety czarną plamą na mapie ![]() ![]() gratuluję świeżo upieczona mamusiu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.