|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1141 | |
Raczkowanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- A ja to dziś mam takigo lenia, nic mi się nie chce i chyba tylko obiad zrobie i sobie wszytko odpuszcze, chyba ciśnienie jakieś dziwne, chętnie bym poszła spać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1142 |
Rozeznanie
|
![]()
drogie dziewczyny,
ja Was niestety opuszczam, serduszko juz nie bije ![]() zycze wszystkim przyszlym mamom samych radosnych chwil |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1144 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1145 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Do internisty nie wiem po co... Do stomatologa to raczej standard... takie sa wymagania Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1146 | ||
Zadomowienie
|
Witam się weekendowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja zignorowałam, je z pierwszej ciązy z niewiedzy że coś może być nie tak i skończyło się poronieniem ![]() Timii wiem co czujesz.............. przykro mi, trzymaj się !
![]() |
#1147 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny, trzymajcie kciuki lece na USG. Edytowane przez mila24 Czas edycji: 2010-06-18 o 14:05 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1148 |
BAN stały
|
WITAJCIE DZIEWCZYNY.
ehh w dniu 16.06 do planowanych zakupów nie doszło, bo schodząc rano w domku po schodach spadłam z nich, każdy stopień ma odznaczony na pośladkach, żebrach i ręku. rozbolał mnie brzuch, więc mąż mnie w te pędy zawiózł do szpitala, od razu skierowanie, izba przyjęć i rozpoznanie : poronienie zagrażające. ufff tyle strachu się najadłam, 3 usg dowcipne pełne obaw, leki na podtrzymanie...ale skończyło się pomyslnie i jestem już w domu, w swoim łóżku ![]() Mam nadzieje, że 1 lipca zobacze juz serduszko mojej kruszynki. pozdrawiam serdecznie. p.s. timii przykro mi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
U mnie Nudy laski nadla jestem jakas zla w srodku ![]() ![]() ![]() Sorki ze marudze; ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Zakorzenienie
|
SzAnGaLa, uważaj na siebie!! odpoczywaj i unikaj schodów!!
![]()
![]() |
#1152 |
Zadomowienie
|
Stomatolog, dlatego, że nie leczone zęby moga byc źródłem infekcji a ponadto w czasie ciąży zęby się szybciej i łatwiej psują z uwagi na duże zużycie wapnia.
Co do konfliktu to też myślałam, ze tylko o RH chodzi ale poczytałam i rzeczywiście kobieta która ma grupę 0 Rh + również może być objęta konfliktem serologicznym jeżeli ojciec dziecka ma inną grupę krwi. Może powinnaś podkreślić na kolejnej wizycie jaką masz grupę krwi i zapytać się czy to jest bezpieczne bo czytałaś, że może być z tym problem. Wtedy lekarz powie ci jakie jest jego zdanie. Gdyby twierdził, że wszystko ok to chyba skonsultowałabym sie z innym lekarzem i w razie czego zmieniła obecnego. Do internisty, zeby osłuchał, opukał, czy jesteś zdrowa, posłucha też czy serce prawidłowo bije i nie ma żadnych szmerów w nim. |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kilku ginów mi powiedziało, że konflikt w grę nie wchodzi jaką ma mąż nie wiemy do dziś 2. internista ma przebadać ogólnie, stomatolog sprawdzić zęby też byłam u obu w pierwszej ciąży w drugiej na razie zaliczyłam internistę, dentysty się boję (bo w pierwszej leczył mi zęba bez znieczulenia- nigdy więcej!!!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zadomowienie
|
http://www.fozik.pl/poradnik/251/Kon...20serologiczny
"Do konfliktu serologicznego może dojść w przypadku istnienia niezgodności serologicznej pomiędzy rodzicami dziecka. Gdy przyszła mama ma grupę krwi Rh ujemną a ojciec dziecka Rh dodatnią to mówi się wówczas o istnieniu tzw. niezgodności serologicznej. Do konfliktu serologicznego dochodzi wówczas, gdy dziecko odziedziczy Rh ojca i jego krwinki w czasie ciąży przenikną do krwioobiegu matki. Dochodzi do tej sytuacji najczęściej podczas porodu lub poronienia. Wówczas organizm matki zaczyna wytwarzać przeciwciała przeciwko krwinkom płodu. Do konfliktu bardzo rzadko dochodzi podczas pierwszej ciąży, gdyż organizm matki nie posiada jeszcze tych przeciwciał. W pierwszej ciąży konflikt może pojawić się w sporadycznych przypadkach. Najczęściej przyczyną jest przebyte niezauważone przez kobietę poronienie zarodka o dodatnim czynniku Rh, zabiegi wykonane podczas ciąży tj, amniopunkcja, kordocenteza czy inne, incydenty krwawień podczas ciąży. Wytworzone przeciwciała stają się groźne najczęściej w kolejnej ciąży i mogą doprowadzić do choroby hemolitycznej u noworodka pod warunkiem, iż dziecko ponownie odziedziczyło dodatni czynnik Rh. Konflikt może doprowadzić do silnej niedokrwistości u płodu a w konsekwencji nawet do jego obumarcia. Konflikt serologiczny może dotyczyć nie tylko czynnika Rh, ale również grup głównych czy rzadkich grup krwi. Może pojawić się, gdy matka ma grupę krwi np. 0 a dziecko dziedziczy A lub B." i jeszcze : http://www.ciaza.ebrzuszek.pl/index....576&Itemid=116 "Konflikt w grupach głównych Występuje w przypadku, gdy płód odziedziczył grupę krwi od ojca A, B lub AB w przypadku grupy krwi matki O. W każdym przypadku niezgodności grupowej przyszłych rodziców, zwłaszcza w przypadku kobiet ciężarnych mających grupę O, a mężczyzn grupy AB, A lub B, w przebiegu ciąży powinno systematycznie określać się miano izoglutynin, których wzrost może być sygnałem o możliwości konfliktu w grupach głównych."
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-06-18 o 16:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
CZyli też nie jestem sama ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewuszki ^^
Ja dalej u mojego TŻta. Teraz siedzę sama, bo on w pracy, a teściowie pojechali sobie na wieś na jakiś tydzień, także z TŻtem mamy wolne mieszkanko ![]() W poniedziałek idziemy pierwszy raz razem do gina, nie mogę się doczekać aż mój TŻ zobaczy jak serduszko bije, bo "zdjęciem" jest zachwycony i ciągle wszystkim by się tylko nim chwalił. Co do problemów z cerą, to mi też ciągle coś wyskakuje :/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki mam dla Was coś nt wyborów prezydenckich ![]() Obejrzyjcie sobie pana Janusza Korwina Mikke do końca ![]() W tv tego nie widziałam ![]() http://www.wykop.pl/link/387476/najn...rach-spot-jkm/
![]() |
#1158 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosiaczek ja robiłąm tydzien wcześniej badania ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
TIMII bardzo mi jest przykro, wiem co czujesz ![]() ![]() ![]() Trzymaj sie Kochana ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Cytat:
Szangala , jejku jak dobrze że nic sie nie stało ![]() Teraz lez i niech maleństwo rośnie zdrowe ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1159 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1160 |
Przyczajenie
|
Hejka, wróciłam niedawno od ginki. Nie wiadomo skąd to plamienie, bo wszystko jest w porządku. Dostałam luteinę i nospę i za tydzień na kontrolę. I dała mi tydzień L4, żebym sobie poleżała i odpoczęła
![]() I na USG było widać jak bije serducho kruszynce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dostałam zdjęcie dla męża ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo sie ciesze że wszystko ok. My też prosimy o foto maluszka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Zakorzenienie
|
w pierwszej ciąży gin mi dawał nagrane całe usg (miałam u niego robione trzy w 9 i 20 i 36 tygodniu)
teraz mam tylko wydruki-fotki szkoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chodzisz do tego samego czy innego??
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zadomowienie
|
Timii strasznie mi przykro
![]() ![]() Szangalaga co za przygoda ![]() ![]() ja dziś robie porządki w szafie-chowam rzeczy, których przez najbliższy rok nie założę ![]() ![]() a co do konfliktu serologicznego to mi lekarz powiedziała że w 1 ciąży konflikt nie występuje... ![]() idę już spać - bardzo się dziś zmęczyłam tymi porządkami... do jutra!
#1165 |
Zakorzenienie
|
do innego niestety
poprzedniego mogą zamknąć do więzienia niestety nie sądzę, ale jakby co to nie chce w połowie ciąży bez gina zostać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja od dziś biorę leki, ale ponoć moje wyniki nie są złe. Teraz tylko się zastanawiam czy nie zrobić wcześniej niż 30.06 usg, żeby się uspokoić czy wszystko ok. Timii - strasznie, strasznie mi przykro - to bardzo, bardzo smutne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Timii - współczuję Ci bardzo, też już to przeżyłam, więc rozumiem Cię i Twój ból doskonale. Trzymaj się mocno...
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-06-19 o 08:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1168 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam dwa otwarte opakowania Sudocremu, ale jakoś nie mam odwagi zastosować go na twarz... Wydaje mi się okropnie ciężki. Co do konfliktu serologicznego - muszę poprosić męża, żeby dał się pokłuć. Jestem ciekawa, jaką ma grupę, a z tego co wiem, to na pewno nie '0'. Prawdopodobnie 'A'. Tak sobie myślę, że ostatecznie takie badanie warto mieć i nosić gdzieś przy sobie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co on takiego zrobił, że grozi mu więzienie? ![]()
![]() |
#1170 | |||||
Raczkowanie
|
Witam weekendowo
![]() Zaczęłam popijać po troszku melisę i miętkę i nie chcę zapeszać, ale chyba w końcu moje problemy trawienne hihi mijają ![]() ![]() Kma1982 - hehe to obie takie strachulce jesteśmy teraz ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:26.