|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Cytat:
A to aptekarka ci powiedziala ze mozesz go uzywac na takim malym dziecku? czy lekarz? bo on niby po 2 roku zycia jest i kazala mi sie zapytac o pozwolenie lekarza lub poloznej Mi chodzi bardziej o zel do mycia ciala niz o plyn do kapieli, chyba ze w samym plynie do kapieli tez mozna myc jakos nigdy nie mialam zaufania do mycia w plynie do kapieli ale moze to jest to samo bo ja juz sie gubie w tym i moze za duzo tego uzywam naraz? bo i plynu do kapieli zeby byla piana i zelu do mycia ciala i wlosow
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-18 o 22:53 |
|
|
|
|
#4742 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosną świętujemy roczki, zatem mamy pierwsze kroczki-marcowo-kwietniowe mamusi
Dzisiaj na TVN style oglądałam program o dzieciach! Było o pasożytach. Lekarz mówił, że kontrolnie zaleca przeleczenie raz na pół roku.....
Myślę że Olcia moze mieć. Czy jest choroba hipochondria ale przeniesiona na dzieci? Chyba w House coś takiego było.... We wtorek ide do pediatry. Wezme spytam..... |
|
|
|
#4743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To sie chyba syndrom Munchausena nazywa czy jakos tak (Munchausen syndrome) Eh mialam isc do domu a sie wcinam ![]() papa Edytowane przez spicegirl Czas edycji: 2010-06-18 o 22:51 |
|
|
|
|
#4744 |
|
Zakorzenienie
|
Czoornoo
|
#4745 |
|
Zakorzenienie
|
ja to chyba malo wrazliwa jestem. dawno juz myje Igora w tym zelu z biedronki. piore jego rzeczy w naszym proszku od paru dobrych miesiecy. kartonowego mleka jeszcze nie daje ale to dlatego ze uwazam ze wiecej zachodu z nim ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- ide jutro na wesele do tzta kuzynki najem sie,napije,natancze ... zyc nie umierac ![]() a w lipcu nastepne wesele. mam tylko nadzieje ze w ciazy nie jestem. bo 2 lata temu jak bylam u tzta kuzynki na weselu to po paru dniach sie okazalo ze w ciazy z Igorem jestem
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co tam u Igorka? I jak rower
If you're out on the road Feeling lonely and so cold All you have to do is call my name And I'll be there on the next train Edytowane przez jo@n@ Czas edycji: 2010-06-18 o 23:03 |
|
|
|
|
#4747 |
|
Zakorzenienie
|
Spice bo to jest watek o dzieciach a nie o doroslych wiec nie dziala
To ja sie poskarze ze Dawid nie chce jesc owocow - zadnych! Czasem skusi sie na 2-3 kulki winogrony, czy troche arbuza, czasem za 10 podejsciem ugryzie troche jablka czy brzoskwini i tyle, wiecej nie zje - skarze sie wiec moze podziala A dzis wkoncu dal sie przekonac do wypicia wieczornego mleka w swoim lozeczku jak zawsze a nie w salonie na rogowce jak ostatnio mial w zwyczaju po chorobie - nie chwale sie oczywiscie ![]() I co najlepsze to popsul swoja lampke nocna i musial zasypiac po ciemku i co sie okazalo, ze dobre 40 minut nie potrafil zasnac, marudzil, plakal itp, dopiero jak wlaczylam mu jakas inna lampke taka biurkowa to zasnal od razu widac ze przyzwyczajenie od urodzenia do swiatla zrobilo swoje, a zasypianie normalnie zajmuje mu max 3 minuty
Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-18 o 23:06 |
|
|
|
#4748 |
|
Zakorzenienie
|
to taka możliwość jest?
![]() Filip zepsuł kontakt, raz wyrwał lampkę z kontaktu i już nie działa ale on od zawsze po ciemku zasypia, w świetle nie zaśnie
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2010-06-18 o 23:06 |
|
|
|
#4749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chyba za dobry czlowiek jestem. tz juz mnie wyzywal o to ze odpuscilam Igorek grzeczniutki. moj kochany syneczek.ten tydzien byl od 13:30 do 22 z moja babcia bo my w pracy. dali sobie dzielnie rade ![]() a tak sie zastanawiam ciekawe co slychac u Jagi
|
|
#4750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wiecie jak to jest jak sie zabezpiecza tylko prezerwatywami... raz sie zalozy... nastepnym sie zapomni
|
|
#4752 |
|
Rozeznanie
|
Buziak aptekarka mi poleciła i powiedziała ze można stosować ale nie za często bo dla małych dziec raczej nie ma takich specyfików.
A to do kąpieli to jest żel i ja nim myje Filipa.
Filip 10 kwiecień 2009r godz. 4:44 "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie." Paulo Coelho
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No wlasnie Dawid od 1 dnia pobytu w domu do dzis, zawsze, codziennie ma wlaczona taka malutka lampke nocka ktora wpina sie do kontaktu i daje delikatne swiatelko, bylo to udogodnienie dla nas zeby go w nocy widziec jak spal z nami w sypialni, czy zeby wstawac do niego nie po ciemku i nie swiecic duzego swiatla, teraz jak spi u siebie to juz tak z przyzwyczajenia ma ta lampke zeby mozna bylo zerknac czy isc po cos nie swiecac duzego swiatla no i on sie przyzwyczail do tego, dzis pierwszy raz nie mial swiatla wiec nie potrafil zasnac a nie pomyslalam wczesniej o podlaczeniu lampki biurkowej od tz wiec meczyl sie 40 min, ale sytuacja opanowana ![]() Ostatnio do jakiejs gazety pisala laska ktora miala zalozona spirale + gumki i zaszla w ciaze, pytala kiedy bedac juz w ciazy mozna zdjac ta spirale....nie pamietam odpowiedzi lekarza dokladnie ale pisal cos chyba ze dopiero przed porodem lub pod koniec ciazy bo na poczatku ciazy wyjecie jej moze spowodowac poronienie czy jakos tak...i weź tu czlowieku sie jakos 100 % zabezpiecz My o gumkach nigdy nie zapomnielismy, zawsze bylo to na 1 miejscu zeby ja miec i zalozyc, jak nie bylo gumek to nie bylo sexiku, niestety nie bylam taka odwazna zeby ryzykowac chocby nawet ten jeden raz Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-18 o 23:29 |
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
mi się zdarzyło kilka razy bez, chwila zapomnienia po prostu... ale nic się nie stało
|
#4755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kaja pije krowie mleko (nie ma z nim zachodu, gotujesz wlewasz do butli idziesz kąpać po kąpaniu wyrzucasz kożuch i dajesz pić) pieluchy ma pampers oryginal chusteczki ma ze schleckera płyn do kąpieli całe czas był emolium teraz ma pierwszy raz ten ze schleckera- nic jej po nim nie jest je nasze obiady i takie dla niej specjalnie gotowane i czasem jeszcze zje słoiczek jak jest na wyjeździe piorę jej ciuchy w naszym proszku, czasem nawet z naszymi ogólnie bardzo mało się z nią już "cackam" |
||
|
|
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ale dajecie mleko z kartonu czy z woreczka?
bo jak z kartonu to po co je gotować? Mleka w kartonie nie trzeba przegotowywać, bo jest pasteryzowane metodą UHT w ponad 100stopniach i wszystkie zarazki itp są zniszczone
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
ale dzisiaj pospalismy do 9, jak nigdy. Pogoda paskudna, leje deszcz a ja wypijam kawe i zbieram się do zdjęcia, tylko wcześniej musze iść do auta po parasol Dzisiaj muszę złożyć resztę dokumentów na podyplomówkę. Ankietkę wypełniłam, zaliczkę wpłaciłam, dzisiaj muszę donieść zdjęcie i ksero dyplomu i chyba jeszcze potw. przelewu wydrukuję. Tzn. nie muszę dzisiaj ale w tygodniu to musiałabym jechać tramwajem a tak to pojedziemy autem ![]() Dzięki pedałowaniu i therm line s schudłam kilo
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jeśli zdarza mi się z kartonu i tak je gotuje dla mnie to żaden "zachód" a wiem, że zarazy ubiłam
|
|
|
|
|
#4760 |
|
Raczkowanie
|
Dobry Wieczor!
moj maly tylko raz dostal mleko z kartomu i momentalnie dostal biegunki... ma to po moim dziadku Chyba zgubilam obraczke. zdjelam do sprzatania i nigdzie jej nie ma Dziecko spi, maz w pracy. Nudze sie.
Edytowane przez dzikazaba Czas edycji: 2010-06-19 o 20:21 |
|
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mleka we woreczku lata nie widziałam. Jest świeże, nie UHT ale w takich plastikach. Jeszcze nie próbowałam Bartaskowi dawać ale może zobaczę jak zareaguje. Miejmy nadzieję, że nic mu nie będzie bo ja po mleku dalej sr* niż doopę mam (mąż pochłania litrami)
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Jo@n@ a moze Ty bys chciala nastepny watek otworzyc? A moze ktos inny chce?
|
#4763 |
|
Zakorzenienie
|
a jaki tytuł wątku w końcu będzie?
|
#4764 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( z racji miłego towarzystwa
|
|
#4766 |
|
Zakorzenienie
|
ehhh ale kiedy ten wątek się skończy? coś kiepsko idzie hehe
|
#4767 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka tydzień deszczowy ma być to się ruszy
|
#4768 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie wiem jak i gdzie sie to zaklada
wiec ja nie chce Bylam w Biedronce i kupilam Pinio ale to jest plyn do kapieli/szampon a mi chodzilo o zel do mycia ciala....ale chyba za duzo wymagam bo tam pisze ze jest do mycia ciala i wlosow wiec ok, bede tym myc Dawida i nie kombinowac z zelami, kupilam w Biedronce tez spioszki rozmiaru 62 za 4,99 tak zeby miec cos nowego w zapasie bo takie zakupy sa super wiec od czasu do czasu cos kupie zwlaszcza rozowe jak sie ujawni plec bo tego nie ma spioszki sa zolte....te malutkie ciuszki po Dawidzie pozyczylam znajomym rok temu w sierpniu i do dzis mi nie oddali, chyba czas sie o nie upomniec! Kupilam tez ten zel Fenistil bo poszlam do apteki i takiej starszej pani aptekarki zapytalam (takiej bardziej doswiadczonej niz te mlode praktykantki) i powiedziala ze mozna ale bardzo male ilosci i nie czesto dla takiego 17 miesieczniaka Edytowane przez buziaczekk Czas edycji: 2010-06-19 o 21:55 |
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
hahaha myślisz?
zobaczymy może nie będzie tak źle z pogodą ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Buziakk to kiedy pierwsze podglądanie między nóżkami?
|
#4770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak nie chcesz to trudno
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.

jakos nigdy nie mialam zaufania do mycia w plynie do kapieli ale moze to jest to samo
i moze za duzo tego uzywam naraz? bo i plynu do kapieli zeby byla piana i zelu do mycia ciala i wlosow

ciekawe co slychac u Jagi

do 9, jak nigdy. Pogoda paskudna, leje deszcz a ja wypijam kawe i zbieram się do zdjęcia, tylko wcześniej musze iść do auta po parasol
Dzisiaj muszę złożyć resztę dokumentów na podyplomówkę. Ankietkę wypełniłam, zaliczkę wpłaciłam, dzisiaj muszę donieść zdjęcie i ksero dyplomu i chyba jeszcze potw. przelewu wydrukuję. Tzn. nie muszę dzisiaj ale w tygodniu to musiałabym jechać tramwajem a tak to pojedziemy autem