|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wielbicielki Piękna X
poszło 5 gwiazdek
|
#2642 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie też rozpoczyna się (
) bardzo udany dzień - przyszedł basen z allegro, właśnie go rozstawiamy ![]() W planach mam pisanie przejściówki, naukę na wytrzymałość i przejażdżkę rowerową. A, jeszcze muszę zawieźć siostrę na imprezę
|
|
#2643 |
|
Zakorzenienie
|
anusiuniaa,
na rozkwitam też poszło
|
|
#2644 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() ide sobie zapalic bo tak jakos mi dziś wolno tendzień leci w pracy;/
|
#2645 |
|
Moderator
|
A u mnie dzień zwyczajny aż do bólu.
Dziewczyny chciałam się was coś doradzić bo nie wiem sama czy dobrze zrobiłam. Grubo ponad miesiąc temu brałam udział w konkursie na YT u znanej użytkowniczki. Nagrody w konkursie sponsorowała firma. Tych nagród było sporo i moim zdaniem były fajne. Było tylko 1 miejsce (a nie 3 jak to się często zdarza). Ponad miesiąc temu były ogłoszone wyniki. Wygrałam. I dalej odbyły się już zwyczajnie. Miałam przesłać swój adres organizatorce konkursu (dodam że w zasadach konkursu nie było warunku że wysyłka nagród może być tylko na terenie PL bo czasem jest taki warunek). Przy wysłaniu adresu dodałam dopisek że mam nadzieję że nie będzie problemu aby wysyłka była do IE (nie raz już miałam wysyłane tutaj nagrody i nigdy nie było problemu) tym bardziej że wysyłać miała firma (czyli spokojnie sobie może to w koszty wciągnąć). Organizatorka mi napisała że zapyta firmy o tą wysyłkę a jak się nie zgodzą to nagrody wyśle do siebie i sama mi je prześle. Potem zero kontaktu. Sama napisałam co z tą wysyłką do Ie. Dziewczyna odp. że firma się nie zgodziła ale wysłała paczkę do niej i ona ma już te rzeczy i wyśle mi sama. Po kolejnych 2 tyg. nic nie dostałam. Napisałam do tej dziewczyny i ona mi powiedziała ze nie ma czasu wysłać i wyśle w następnym tyg. Oczywiście minęły prawie 2 tyg i nic. Ani paczki ani wiadomości od tej dziewczyny. Napisałam do niej że chyba paczka zaginęła bo często dostajemy przesyłki z PL i idą one 3 dni. Napisała mi że dała dawno paczkę mamie aby wysłała z pracy bo u niej na poczcie giną paczki. I że chyba mama dała paczkę do wysłania ale widać jej nie wysłali jeszcze i że na pewno przyjdzie. I że zaraz się zajmie tym aby od razu ją wysłać. Dziś mija 8 dni od tej wiadomości. Oczywiście nic nie dostałam. Wysłałam jej wiadomość że (z dopiskiem że to już ostatnia moja wiadomość w tym temacie) że sama nie wiem co o tym myśleć. Że kolejny tydzień minął i nadal nic. Powiedzcie czy dobrze zrobiłam pisząc jej o tym? a może powinnam olać temat i tą nagrodę - chociaż z drugiej strony dziewczyny się rozpływają nad tym jakie och i ach załatwiła ta dziewczyna nagrody a tak na serio nikt nie wie że te nagrody nadal do mnie nie dotarły. Ja tam mam gdzieś te rzeczy i chodzi mi jedynie o to że to nie fair że ogłasza się konkurs (a nagrody daje firma a nie kupuje się za własną kasę) pokazuje piękne nagrody a potem cisza i zero wiadomości. A ja nie chcę się upominać aby nie wyszło że dopominam się kilku rzeczy i tylko na nagrody liczę. Ech sama nie wiem Sory że się rozpisałam ale ja jestem osobą która nie znosi kłamstwa, ściemniania itp. A ta osoba działa na forum YT i ostatnio był tam temat że jedna jakaś inna dziewczyna nie wysłała nagród i nazwano ją oszustką i dziewczyny piszą aby pisać o takich sprawach głośno. A ja uważałam tą organizatorkę za fajną i uczciwą osobę i teraz nie wiem co myśleć ![]()
|
|
#2646 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, ja też bym pisała. Chodzi o to, że bierzesz udział w konkursie, wygrywasz więc masz zupełne prawo do nagrody. Byłoby mi na pewno przykro z powodu takiej sytuacji. Nie wiem do końca jakie były zasady rozsyłania nagród, ale co to znaczy, że firma się nie zgodziła?? Skoro nie było takiego zapisu w regulaminie... Myślę, że pisałabym do oporu, a skoro pojawił się wątek na forum, to pewnie też poruszyłabym temat.
Wiem, że to może być źle odebrane ale po pierwsze to twoja wygrana,a po drugie, również nie cierpię nieuczciwości.
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze szkoda że nie podałaś tej firmie adresu do wysyłki np. Twoich rodziców, koleżanki itp.
Byłby pewniak
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu moim zdaniem bardzo dobrze zrobiłaś. Niech Ci ta dziewczyna wyśle potwierdzenie nadania paczki. Bo ewidentnie coś kręci... Dopominaj się o swoje i nie odpuszczaj, takie moje zdanie. A nie masz możliwości zgłosić gdzieś tego? Są jakieś regulaminy ogłaszania konkursów, itp.? Bo chyba powinien ktoś nad tym czuwać. Inaczej każdy mógłby każdego oszukiwać...
|
#2649 | |||
|
Moderator
|
Cytat:
Co do firmy to nie mam pojęcia dlaczego się nie zgodziła i czy w ogóle ta organizatorka się o to pytała. I właśnie dostałam odp. o tej dziewczyny że aż jej głupio. Że ona nie ma wpływu na to kiedy mama, mamy firma wyśle tą paczkę. Żebym była spokojna bo dostanę (ha ha może wtedy już nawet w Ie mieszkać nie będę jak już raczy ją wysłać ) Potem napisała że kiedyś jej jedna paczka do uk zaginęła a potem znów pod koniec wiadomości żebym się nie obawiała bo jest uczciwa i wszyscy dostają od niej paczki.Ech ręce opadają. A i ja jej sugerowałam że może chodzi o koszt i ona odpisała że koszt w ogóle nie ma na to wpływu. Ech ręce opadają. Poczekam jeszcze tydzień i najwyżej nagłośnię tą sprawę na tamtym forum (z tym że ona jest tam moderatorką he he) i serio osoba wydaje się uczciwa i wiarygodna i dojrzała (ma 22l) a tu taka historia :rolley es:![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
I ona sama wybrała opcję wysyłki do IE. Cytat:
Więc nie mam komu zgłosić. Może ewentualnie do tej firmy pisać? nie wiem. Albo nagłośnić na YT (i forum yt) że tak dziwnie z tym konkursem wyszło. Powiem wam że mam pierwszy taki przypadek. A wygrałam już sporo przez YT i wysyłki były i do PL i (najczęściej) do IE i w przeciągu kilku dni po wynikach miałam nagrody i często dziewczyny wysyłały za własną kasę paczuszki do mnie.
|
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
No to nieciekawie.
Ale może napisz jej, że chciałabyś nr nadania paczki, wtedy sama sobie sprawdzisz, co się z nią dzieje.. Szkoda, bo potem pozostaje duży niesmak.
|
|
#2651 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ale niesmak już jest. Tym bardziej że zawsze przy takich konkursach (czy to było 1 czy 3 msce) organizatorka zawsze mi pisała pierwsza że wysłałą paczkę i pierwsza się też pytała czy już dotarła. A tu nic, zero zainteresowania...
|
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
dobrze kasiu zrobiłaś, ja na miejscu tej dziewczyny bym sie spalila ze wstydu i poszłabym do firmy tej mamy i ja wysłała sama, (no chyba ze paczka tam sie gdzies zgubila
).aha i to nie odpuszczaj
|
#2653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym sie wkurzyla.
|
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
Udało mi się też oddać 2 projekty i dowiedziałam się że zaliczyłam kolokwium Teraz nawet nie czuję zmęczenia więc zabieram się za zrobienie pazurków, bo przez tą sesje są w strasznym stanie ![]() Kasiu nie odpuszczaj, bo należą ci się te nagrody ale faktycznie coś tu jest nie tak, coś kombinuje z tą wysyłką. Też nie lubię nieuczciwych ludzi.
|
|
|
|
#2655 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Chociaż do łopatek, ale ciężko będzie zapuścić ![]() Jak Wam mija dzień ? ja juz mam weekend
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2658 |
|
Wtajemniczenie
|
mi strasznie szybko mijają weekendy, jak nie bedzie padać to dopiero w niedziele zobaczę się z TŻ, a tak poza tym to chyba jutro pójdę do fryzjera, nie lubię tam chodzić
---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ---------- nie jestem wybredna
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe
|
|
#2660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia przecież bierzesz udział w konkursie po to aby wygrać nagrody, więc się nie przejmuj, że się tak wypytujesz
![]() Poproś o potwierdzenie wysłania paczki i tyle A tak na marginesie mogłabyś napisać jaki nick ma ta laska? Bo chcę wziąć udział w kolejnym konkursie a nie chce mieć takich historyjek ![]() A tak w ogóle to chciałabym się pochwalić. Skończyłam to szkolenie i teraz rozpoczynam pracę Edytowane przez neheszta Czas edycji: 2010-06-18 o 22:35 |
|
|
|
#2662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
neheszta to super
czekam aż się rozruszacie ![]()
|
#2664 |
|
Moderator
|
Neheszta gratuluję pracy
a ta dziewczyna nie ma na razie żadnych konkursów. Nie chce na razie pisać bo może jeszcze dojdzie ta paczka (naiwna jestem :P ?)Właśnie sobie założyłam twittera - macie też ?????
Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie Edytowane przez tylkokasia Czas edycji: 2010-06-18 o 23:25 |
|
|
|
#2665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2666 |
|
Moderator
|
A taki komunikator- można dodawać znajomych i rozmawiać razem. Tylko że dodaje się twitty (wiadomości) do 140 znaków.
Sama jeszcze dokładnie nie wiem ło co kaman
|
|
#2667 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny z jakich stron bierzecie zdjęcia tych kobietek pięknych ?
nie jestem lesbijka,ale uwielbiam oglądać takie zdjęcia, super inspiracja
|
|
|
|
#2668 |
|
Wtajemniczenie
|
zyskowa, ja nie wiem co ty kombinujesz z tą majówką ognistą
![]() Nauczyłam się już połowy wytrzymałości, ale przejściówki zrobiłam bardzo mało ![]() Basenu nie dało się całego wypełnić wodą, bo skończyły nam się zasoby ze studni, a z wodociągu ojciec zabronił nam brać Ale jutro dokończymy Pochodziłam również na steperze, postawiłam wiatrak przed sobą i dałam radę w tym upale
|
|
#2669 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
Jakie macie plany na dziś ? Ja jednak zaraz jadę do fryzjera
|
#2670 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ja póki co kawusia, muszę poszukać jakiś materiałów na wtorkowy egzamin, a wieczorem mamy z Tż-tem jechać na grilla, tylko pogoda się trochę popsuła. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

) bardzo udany dzień - przyszedł basen z allegro, właśnie go rozstawiamy 

a potem znów pod koniec wiadomości żebym się nie obawiała bo jest uczciwa i wszyscy dostają od niej paczki.
:rolley es: