|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Weronisia wózek supcio a Ty już tak nie przeżywaj z tymi zachciankami i odmawianiem sobie bo życzę sobie takiej figury jak Ty po dwójce i przy trzecim dziecku!
|
|
#1802 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Klarissa ja nie mam hemoroidów ale moja ciotka dostałą w ciąży i tak jej zostało 30 lat
więc lepiej szybko o to zadbaj
|
|
|
|
#1803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1804 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na dodatek rwa kulszowa i ból nerki nie daje mi żyć, więc mam dość, a to dopiero połowa ciąży ![]() Cytat:
Ale ja byłam bardzo szczuplutka przed zajściem w ciążę i bardzo o tą szczupłość walczyłam dietami. A tu teraz 8 kg do przodu, więc załamka.Klarissa, ja mam to samo i to od wielu lat, bo zostało mi po drugiej ciąży. Krwawiło mi nawet itp. Nieraz się uspokajało, nieraz było gorzej. Teraz znowu się odzywa.Jest na to sposób: trzeba iść do proktologa, który oceni stadium rozwoju i zaleci odpowiednie leczenie, lub zabieg laserowy. Ja niestety za bardzo się wstydzę, że swój rowek pokazywać. Już sama wizyta u gina to dla mnie koszmar. A tu jeszcze dodatkowo miałbym iść?.... nie nie... no chyba, że nie da się już tym normalnie żyć, to pójdę. A w ciąży nic nie można z tym zrobić. Trzeba jedynie uważać, żeby nie doszło do zaparć, bo wtedy hemoroidy lubią krwawić. Cytat:
ale to nie znaczy, że mam usprawiedliwiać swoje kilogramy. OK już nie będę więcej gadać o moich kg. Po prostu postaram się mniej jeść i nie pozwalać sobie na swoje wszystkie zachcianki. Zjadłam już czereśnie, a jeszcze czekają na mnie truskawki w śmietanie. ALe chleba nie ruszę ![]() A mój mężuś wrócił dziś wcześniej z delegacji. Na dzień dobry mnie ucałował, że aż mi gęba opadła No chyba coś wreszcie do mojego chłopa dotarło po ostatnim weekendzie, więc chyba już nie będę mu robić prania mózgu, bo miałam taki zamiar. Zapowiada się miły weekend |
|||
|
|
|
#1805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszam się tym, że jak raz się udało to i drugi raz się uda. Mam ogromny apetyt i nic na to póki co nie poradzę, a nie zamierzam się głodzić. Cytat:
Załamałam się tym trochę... Nie byłam nigdy u proktologa - mam podobnie jak ty, już wizyty u ginekologa są dla mnie i tak wystarczająco nieprzyjemne. Ale jeśli po ciąży hemoroidy nie znikną to pewnie się wybiorę. Czytałam właśnie artykuł, że u niektórych kobiet pojawiają się w 3 trymestrze i znikają w jakiś czas po ciąży. Mam cichą nadzieję, że moje znikną a od dzisiaj zaczynam aplikować sobie Colon C i masę warzyw. Musi pomóc.
|
|
#1806 |
|
Zadomowienie
|
Klarissa, wiele osob ma hemoroidy, a nawet nie wie ze je ma. Ja sie dowiedzialam, ze mam, jak dostalam zapalenia. Pisałam jaki czas temu. Nie moglam chodzic, siedziec, pieczenie i bol nie do zniesienia. Pomogł mi, jak reką odjąl, posterisan (maść+czopki). Dwa/trzy dni i zapomnialam, o swoim problemie. nawet mam wrazenie ze sie jakby pomniejszyly, albo w ogole zniknely, bo przeciez ginekolog mnie ogladal, i chyba by widzial ze cos jest nie-halo.
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
napisze leczenie Wam hemoroidów ; LECZENIE: -kremy-alantoina,tlenek bizmutu,galusan,tlenek cynku, -preparaty znieczulające-tj.lignokaina,cynchokaina ,beznokaina,pramokaina,<m ogą złagodzić ból swędzenie> -preparaty przeciwzapalne -więcej błonnika i płynów -lekarz może przepisać środki pęczniejące np.łupina nasienna babki jajowatej,otręby -możesz także spróbować ciepłych kąpieli co złagodzi świąd, -zimne okłady pokrusz troche lodu owiń w ściereczke i przyłóż na hemoroide na 10 minut -SKUTECZNA METODA:UKRÓJ KAWAŁEK ZIEMNIAKA I UMIEŚĆ NAD HEMOROIDAMI ŚMIESZNIE BRZI ALE KOBIETĄ NIE KTÓRYM POMAGA ZAPOBIEGANIE : -picie płynów i spożywanie jedzenia bogate w błonnik -ćwiczyć mięśnie miednicy -nie czekaj z załatwieniem się -ćwiczenia i spacery pomagają w zapobieganiu zaparć w jelitach mam nadzieję że moje informacje się przydadzą |
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
zeby do niego wejsc trzeba skorzystac z drabinki... hmm wklejam nizej fotke.. bo on jest taki wielki bez drabinki bys sie niewdrapala... (nie mam lepszych fotek wiec musisz tak na oko zobaczyc.. drabinke troche widac..)
|
|
#1810 |
|
Rozeznanie
|
martucha nie zły basenik
![]()
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jejku, dużo piszecie, nadrobiłam pobieżnie ![]() Wszystkie brzuchy - s u p e r ! ![]() Gratuluję tym, które poznały płeć swoich Skarbów! ![]() Dziękuję za wszystkie opinie dotyczące niani elektronicznej MisQa - gdzie kupiłaś śliniaczki i w jakiej cenie? Dziś od rana sprzątałam, posprzątałam całą górę i łazienki, jutro jeszcze odkurzę na dole i zmyję podłogi, a później idziemy na grilla, a w niedzielę do nas przychodzą znajomi. Teraz nadrabiamy spotkania ze znajomymi Zaczęłam czytać książki o niemowlętach i tak piszą o karmieniu piersią, że to nie jest takie proste, że nie można się poddawać i trzeba próbować, że aż się boję, bo bardzo chciałabym karmić.
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-06-18 o 20:24 |
|
|
|
#1812 |
|
Zadomowienie
|
O matko, o matko...
Cytowałam tak wiele, że mi wcięło prawie wszystko starapanna, czarnaelizabeth, dzieciaczki śliczne IlonaN2, angelikaw, Klarissa, tifio, wszystkie brzuszki cudowne ![]() martucha, sesja super, brzusio śliczny, a piersi w sam raz ![]() Weronisia, wózek bardzo fajny, a brzuszek już bardzo ładnie widoczny Bardzo się cieszę z takiego miłego powitania męża Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej aaneczka1984, dziękuję ślicznie za zdjęcie Dominiczka Ja dziś troszkę się nachodziłam. Załatwiłam wszystkie formalności na uczelni, obejrzałam łóżeczka, byłam u rodziców na frytaskach ni i w realu, obejrzeć te body w promocji.Zaczynając od końca: te body to porażka... W ulotce - super, a na żywo - tragiczne kolory, jakby źle zafarbowane. I bardzo, bardzo ponure. Po prostu ble... Ale zamiast bodów kupiłam arbuzika właśnie się chłodzi w lodówce i za chwilkę go pochłonę Łóżeczka konkretnego nie wybraliśmy, ale wiemy już gdzie kupimy - nie ma sensu z allegro zamawiać, bo ceny takie same są W ramach załatwiania formalności robiłam wczoraj zdjęcia do dyplomu... Dziś je odebrałam.. i co? Pączuś ![]() Ogólnie zdjęcie jest ok, ale jak ja wyglądam
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
czarnaelizabeth gratuluję córci ycnan ale ty chudzinka ja to zawsze zazdrościłam co miałe płaskie brzuszki,a ja zawsze taki wielki,że jak ktos mnie nie znał to sie pytali czy w ciąży eh,ale u mnie niestety rodzinne oponki o płaskim brzuszku mogę pomarzyć,nawet jak kiedyś nawet brzuszki próbowałam robić+dieta to wszędzie się zmniejszało,ale brzuch niestety nie i brzuszki też nic nie dawały,mam tylko nadzieje,ze po porodzie nie zostaniu za duża oponka wy jak tam piszecie,że wymiotowałyście i schudłyście tyle szok,ja 4 miesiące się męczyłam z wymiotami a mimo tego tylko 2 kg w dół poszło Pomi śliczny brzuszek i śliczne śpiworki ![]() martucha sliczne fotki ![]() i pozostałe dziewczyny super brzuszki ciuszki nie jestem w stanie cytowac,nie mam laptopa tż zabrał a jeszcze go nie ma usiadłam do zwykłego kompa ale ide lezec,bo kregoslup juz zaczyna bolec
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan -
co do bodziaków z Reala - tak podejrzewałam, że za tak niską cenę, nie da się kupić porządnej jakości.
|
|
#1815 | ||
|
Zadomowienie
|
O rany,wygląda jakby miał uśmiech od ucha do ucha
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale boski plan ![]() ![]() ![]() No a dla tych co mają watpliwości czy ich bębenki są małe czy duże daję dla porównania mój 27tc i 1dc
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
kasienka1701 - ładny brzusio
|
|
#1817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no tak se myślałam,ze po drabince ale pewnie i tak bym miała problem hihihihi ale fajowy ten basen,serio,już mi sie chce taki kupowac-a chyba juz 3 sezony tak myślę i myslę... ![]() ale ten szaleniec co na główkę skacze to odważny jest,jeszcze napisz mi,że to Twój maż... dzieki za fajną fotkę
|
|
#1818 |
|
Raczkowanie
|
angelikaw jaki ty masz uroczy brzuszek
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#1819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym zaufała lekarzowi. Chyba, że nie masz do niego z jakiegoś powodu zaufania to skonsultuj to z innym. fajna sesyjka i brzusio duży ![]() Fajnie, że wyniki dobre. Miałaś usg i nadal nie wiesz czy to chłopak czy dziewczynka?? Ja nie mam, ale znam przypadki z rodziny. Masz bolące i krwawiące? czy po-prostu są ale bezobjawowe? Zniknąć to one same nie znikną, mogą się schować do środka, wiem, że nie którzy je nawet "wpychają", żeby nie były na wierzchu. Jak dają objawy to trzeba kupić jakiś specjalny preparat w aptece, który je osuszy i znieczuli i zaleczy. Kiedy są paskudne tzn. uprzykrzają życie, to się je usuwa operacyjnie. miał taki zabieg mój dziadek.
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
a masz mozliwość zadzwonić do gina i go zapytac? Możesz powiedzieć, że duzo odpoczywasz i czy w takiej sytuacji masz brać te tabletki. Ja zapewne bym brała, bo z reguły słucham zaleceń lekarza.
No mi wyszedł jeden ( ) ponad miesiąc temu. Czułam przez jakieś 2 tygodnie, ale smarowałam maścią (mi w aptece pani poleciła analen) i juz od dawna nie czułam pieczenia ani bólu, ale to wystajace cos nadal jest. Takze póki co to nie jest to męczące ani drażniące.
|
#1821 |
|
Wtajemniczenie
|
teraz piszecie o hemoroidach, to zobaczymy co bedzie po porodzie
Wtedy to sie podobno dopiero zaczyna...na szczescie nie kazdego to dopadnie, ale zawsze zastanawia mnie czy da sie to tak w 100% usunac? |
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Majka232 - śliniaki kupiłam na waszyngtona... taki duży sklep jest, ni to ciucholand ni to wyprzedaż jakaś.... 3 szt za 4 zł/ nówki nie śmigane, bo nawet papierkami przełożone jeszcze były
kasieńka - uuu kolejny fajny bębenek ![]() a ja znów nie śpię od 4 ... ten kot doprowadzi mnie do szału kiedyś naprawdę jest weekend a ja wstaję wcześniej niż jak idę do pracy, paranoja tej nocy znów przytuliłam się do TZ-ta... aż się popłakałam, tak mi strasznie tego brakuje
|
#1823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzę Ci tego samego Położyłam się wczoraj spać na plecy i jak wypuszczałam powietrze przy oddychaniu to gwizdał mi brzuch Tak jak czasem w nosie gwiżdże tak mi brzuch się odzywał ... Co to było? Słyszałam, że jak się leży na plecach to może dojść do niedotlenienia, więc przerzuciłam się na bok i przestał się odzywać. Ale do tej pory się zastanawiam skąd te odgłosy?
|
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z tym brzuchem to nie wiem, ale przyznam, że dobre ![]() ja wcześniej ciągle na plecach spałam, a teraz nie dam rady już, na boku mi najlepiej, z nogą zarzuconą na coś lub na kogoś
|
|
#1825 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
hehe a to już inna sprawa
to jakiś wałeczek trzeba podłożyć
|
#1827 |
|
Wtajemniczenie
|
Pochwalę się Wam co kupiłam Tżtowi na Dzień Ojca
On co prawda o mnie zapomniał w Dzień Matki, ale to nie znaczy, że ja też mam być wredna Chciałam kupić koszulkę "Będę tatą" czy coś takiego, ale tą by ponosił 3 miesiące, nawet nie, a ta, którą wzięłam, dłużej będzie się nadawała
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
ooo fajna
![]() ja swojemu nic nie kupię, bo jak mu powiedziałam, że nawet życzeń mi nie złożył na dzień matki to się oburzył, że a co ja mama już w tym roku.... więc ja będę wredna i on też nic nie dostanie
|
#1829 | |
|
Rozeznanie
|
Hello Mamusie
![]() Witam przy kawce, mężuś spi ![]() Idziemy dzis na weselicho, jest zimno a ja nie mam zadnego ladnego zakietu... mam tylko czarny i nie wiem czy sie nadaje do rozowej sukienki(taka rozowo-pomaranczowa) hm.. ubiore sie potem to sprawdze, ale jakos nie mam ochoty isc.. Bedzie tam moja kolezanka z ktora stracilam kontakt od czasu mojego wesela czyli lipca 2009.. taka moja przyjaciolka a wybrala wycieczke do Egiptu zamiast przyjsc do mnie na wesele..a wiedziala o nim jakies 9miesiecy i w jakos w maj,czerwiec, zadzownila, ze jednak na wycieczke leci, bo jej chloopak w tym czasie co my mamy wesele do pracy idzie i ona sama nie przyjdzie... strasznie smutno mi się zrobiło- powiedzialam jej to, ze mnie rozczarowala, bo ślub to się ma RAZ w życiu a na wycieczke to mozna jezdzic zawsze... i ze bardzo mi zalezalo aby była ze mna w tym dniu, ale skoro wybrala co innego to pa... nio i jakos tak się skonczyla znajomość.... i dzis ją zobacze- jakos mi sie to nie usmiecha. a w domku dalej remont pokoju... Miłego dzionka SŁONKA ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- Cytat:
super pomysl ja tez musze o czyms pomyslec Bo ja dostalam -tzn kazalam sobie kupić- kwiatka w doniczce ehehh
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Mpik - ja myślę, że czarny żakiecik jak najbardziej pasuje do wszystkiego. My też jakiś czas temu szliśmy na wesele i nie bardzo miałam co narzucić, a deszcz padał więc wybór padł na czarny żakiet i było ok.
A co do tej koleżanki... heh... wymówki, by nie przyjśc na wesele to masakra jakaś.... ile my się nasłuchaliśmy takich głupot... aż szkoda czasem naprawdę A na te laske nie zwracaj uwagi, masz się dobrze bawić wytańczyć i przede wszystkim najeść dobroci
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:01.

więc lepiej szybko o to zadbaj
niech zaczeka na swój termin
No chyba coś wreszcie do mojego chłopa dotarło po ostatnim weekendzie, więc chyba już nie będę mu robić prania mózgu, bo miałam taki zamiar. Zapowiada się miły weekend 

Zapisała mi magnez B6 i tyle... 
jest weekend a ja wstaję wcześniej niż jak idę do pracy, paranoja
super pomysl