Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 676 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 22:41   #20251
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
dontknow, pooglądałam twoje zdjęcia w Dzienniku i nie mogę powiedzieć, że podzielam Twoje oburzenie i złość na fryzjera Znaczy, nie uważam, żeby twoje nowe ciecie było tragiczne. Faktycznie włosów jest mniej, ale zdaje mi się, że widzę tam jakieś korkociągi.

Ps. komu sie nie chce wędrować do Dziennika w poszukiwaniu zdjęć dontknow:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=88
wiem, ze cos tam jest.. ale bylo lepiej zdecydowanie lepiej.
chociaz pamietam, ze te zdjecia poprzednie, na ktorych tak ladnie mi sie ukladaja, byly robione kilkanascie dni po scieciu tez..

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Moim zdaniem, widać różnicę, ale małą... włosy były krótkie i są nadal... Tylko po co taka wizyta ? Dontknow, dlaczego ?
nie wiem!
tzn. wiem! od tygodnia mi się nie układały.. nie tak ładnie jakbym chciała. no i stwierdziłam, że ich jest po prostu za dużo, bo mój największy problem to właśnie gęstość ;/
one mi się zawsze zaczynały kręcić dopiero od ucha. doprowadzało mnie to do paranoi, więc wykalkulowałam, że jeśli je dobrze pocieniuję, to problem zniknie..
zniknął wraz z lokami

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość

dont_know włosów rzeczywiście jest mniej ale według mnie nie ma tragedii
Twoje włosy są w dobrej kondycji i nadal pięknie wyglądają
Daj im czas żeby się przyzwyczaić do nowego cięcia ,moje zawsze też wariują po fryzjerze[COLOR="Silver"]
serio? pocieszyłaś mnie.. w takim razie cierpliwie czekam.
dontknow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 22:49   #20252
MidnightPoison
Raczkowanie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20089248]w miedzy czasie- sprobuj oliwe z oliwek (extra virgin) tez dziala ale...efektow nie bedzie od razu wymieszanej z zolkiem i sokiem z cytryny-super maska
a rynyne solo nakladas?
masz bardzo ladny regularny skret co widac na ciemniejszych fotkach[/QUOTE]

Dziękuję O ile pamiętam nakladałam na końcówki ale to było dawno.
Winnam ją kupić ale narazie leci do mnie maska i czaję się na zamówienie na mazidłach a jak wiadomo nie samymi kosmetykami człowiek żyje

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 22:58   #20253
wilczex
Zadomowienie

Dobra to teraz ja opowiem moją historię z fryzjerem. Będzie długie trochę.

Jak wszyscy wiedzą, zapuszczam włosy od początku świata i staram się raczej unikać fryzjerów. Ale że za pasem obrona, koleżanki idą do fryzjera, a moje włosy przypominają już od dobrych dwóch miesięcy substancję o niesprecyzowanej powierzchni, były ciężkie i opadały, no ogólnie, jakbym miała na głowie rzadki krowi placek, postanowiłam iść do fryzjera trochę je pocieniować, bo ostatnio fryzjerka bała się dotkną c moich włosów, wzięła kasę, a placka nie usunęła. W mieście w którym studiuję nie znam raczej miejscówek typu fryzjer, więc weszłam do pierwszego po drodze.

Gdybym weszła 10 minut później zrozumiałabym swój błąd. Za mną w kolejce półślepa babcia o kulach, fryzjerce, która się wzięła za moje wosy niewiele do niej brakowało poza tym... No i rzucił mi się w oczy BRAK JAKICHKOLWIEK KOSMETYKÓW. Ale pomyślałam ok, może mają pochowane w szafkach. Siadłam.

Najpierw wzięła jakiś grzebyczek za 3 zł z kiosku i rozczesała moje włosy na sucho. Tak ciągnęła, że myślałam, że wyjdę, bo nie wypada dać po pysku, bo to starsza osoba była.

Kiedy już wyglądałam jak Chopin po koncercie w letni wieczór, zaczęła ciąć. Nigdy tak szybko mnie nikt nie ściął, fakt. Ale się babuleńka zmachała, bo musiała jednak trochę "ręcami" pomachać i nawet jeden przysiad zrobiła. Więc do babci z kulami jej jeszcze trochę brakowało.

Zauważyłam w jej oku błysk VUALA! Pyta mnie, czy dobrze. Ja na to, że nie wiem, bo NIKT NIGDY MI NIE ROZCZESYWAŁ WŁOSÓW NA SUCHO. I wiecie co ona zrobiła? Nie... nie wyciągnęła kosmetyków z szafki... Myślę, że tam były tylko ich kapcie na zmianę... Wzięła spryskiwacz i popsikała mi tego Chopina WODĄ!!

No i skasowała 25 złotych. Mozecie sobie wyobrazić, jak wyglądałam po wyjściu. Pierwsze co zrobiłam to zainwestowałam 70 groszy w gumke do włosów. Też w kiosku, zeby pasowała do reszty mojej fryzury.

Wróicłam do domu, żółtko, nafta, wax z pantenolem i keratyną... I oto jak się prezentują w tej chwili moje włosy. Daję też jako pierwsze foto krowiej kupy.

Wybaczcie zmęczenie na 2 fotce, ale jestem padnięta po prostu. Włosy może wydają się krótsze, ale w rzeczywistości nie ścięła mi nic z długości, pilnowałam tego.

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/

Edytowane przez wilczex
Czas edycji: 2010-06-18 o 23:03
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-18, 23:13   #20254
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

wilczex.. chcialabym miec chociaz w polowie tak ladne wlosy jak ty
masz sliczne loki! nie dosc, ze dobrze wygladaja (chodzi mi o blysk itd.) to jeszcze sa takie dluuuugie!
jak ty zapuszczasz od poczatku swiata, to ja juz chyba trzy przezylam XD
Stary 2010-06-18, 23:14   #20255
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez polelavendove Pokaż wiadomość
To jak do tej pory najlepszy tłuszcz jaki miałam na włosach
Ale to zdaje się jest parafina...więc za bardzo nie ma się z czego cieszyć
Myślę że w twoim przypadku to jednak jest się z czego cieszyć
Ważne że jest poprawa

Nieśmiało zapytam... czy doczekamy się kiedyś jakiegoś udokumentowania Twoich efektów?
może nawet wpisu w dzienniku?
Cytat:
Napisane przez Mariolcia =P Pokaż wiadomość
ale pieknie pachnie ten kokos!
Efavit?
Też się kilka dni temu zachwycałam
Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
Wkleiłam moje sianokosy do dziennika wiec jakbyście mogły zerknąć bo nie wiem czy są jakiekolwiek postępy
Zerknęłam. Fakt że to jeszcze nie jest to co da się z nich wydobyc Ale spokojnie
Podobnie jak Nava uważam że więcej olei by się przydało (mimo że teraz wielu osobom one nie pasują).
U mnie jednak było tak że po intensywnym olejowaniu wczesną jesienią zauważyłam znaczącą poprawę
Do tego dodałabym bogatsze maski: typu Biowax.
i ogólnie dodawanie do masek i odżywek d/s trochę olejów
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20087873]
znalazlam wiecej o olejkach
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/site/panikot...C5%82a-i-oleje
[/QUOTE]
Świetna sprawa ten link
Tylko ja się w tym nie łapię
Cytat:
Raz robiłam olejowanie rycyną. Nie mam żadnych konkretniejszych masek, odżywek. Oleje zamówie niedługo, planuję kokos
Maska bananowa TBS do mnie płynie od Syrenki, może ona coś zdziała.
Czyli sama wiesz o co chodzi- oleje i bogate maski
A tak poza tym to muszę Cię pochwalić że same dobre metody stosujesz oby tak dalej Nava ma rację że na efekty trzeba czekać często dłużej niż miesiąc
Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
stwierdziłam, że ich jest po prostu za dużo, bo mój największy problem to właśnie gęstość ;/
one mi się zawsze zaczynały kręcić dopiero od ucha. doprowadzało mnie to do paranoi, więc wykalkulowałam, że jeśli je dobrze pocieniuję, to problem zniknie..
zniknął wraz z lokami
serio? pocieszyłaś mnie.. w takim razie cierpliwie czekam.
Przypomina mi się moja inwencja sprzed roku

Dokładnie ten sam pomysł miałam- Mocne cieniowanie - by wydobyc skręt(fale) na całej długości i pozbyć się zbyt duzej objętości
Efekt - proste kosmyki na czubku , głupkowato odstające od głowy
Zapuszczam tę najkrótszą warstwę już 11 miesięcy Nauczka pozostała, ale przynajmniej się przekonałam że to nie dla mnie

Piszesz ze Twoim największym problemem była gęstośc... więc się jej pozbyłaś teraz pozostaje cierpliwie zapuszczac - a przekonasz się ze cieniowane długie włosy wiążą się z mniejszą objętością
tylko niestety potrzeba cierpliwości
Cytat:
Dziękuję O ile pamiętam nakladałam na końcówki ale to było dawno.
Winnam ją kupić ale narazie leci do mnie maska i czaję się na zamówienie na mazidłach a jak wiadomo nie samymi kosmetykami człowiek żyje
To prawda
Powoli skompletujesz sobie odpowiedni zestaw

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)

Edytowane przez Edith3F
Czas edycji: 2010-06-18 o 23:40
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 08:18   #20256
Mariolcia =P
Zakorzenienie

Tak efavit ale dodalam do niego miodu i rano mialam straki takie suche, ale zmylam szamponem i ok Wam tez sie tak sklejaja? moze przez ten miod.... ale wlosy ladne gladziutkie i miekkie
strasznie mi ostatnio wypadaja;(

Mariolcia =P jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 08:31   #20257
katarzynka00
Zakorzenienie

a ja dziś rano nałożyłam naftę z jajem i cytryną+ mycie i odżywki, poharmonijkowałam, pougniatałam i buzia mi się uśmiechnęła
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 09:54   #20258
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Tak efavit ale dodalam do niego miodu i rano mialam straki takie suche, ale zmylam szamponem i ok Wam tez sie tak sklejaja? moze przez ten miod.... ale wlosy ladne gladziutkie i miekkie
Ja właśnie nałozyłam miód... z garnierem aloesowym, chyba dobre połączenie.
Zamierzam trzymać tak z 3,4h.
Zobaczymy jakie będą efekty.
Stary 2010-06-19, 10:15   #20259
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
też mam rano strąki po miodowaniu ale po zmyciu było miękko też troszku mi wypadają

Wilczex ja ostatnio zapłaciłam 30 zł ale z myciem i użyciem kosmetyków chi organics, tylko ze jak wyszłam też gumki szukałam bo przez to ze tyle czesał cienkim grzebieniem włosy przy obcinaniu ze skrętu mało co zostało ...

W ogóle to Wilczex i Indios zgłosić się! Potrzebuję wsparcia! Kusi mnie by iść na solar Tż taki opalony ... Nie chcę sie strzaskać tylko kolorek załapać ... Bo bez podkładu tak jakoś szaro wyglądam ostatnio

A co do pielęgnacji to dziś było mało ale jest super
na noc olejek nyle, rano zmywanie babydreamem, wax latte na 20 min i zmycie. Na ociekające trochę nivea FC i kokosa i jest bardzo ładne, dodam że fotki bez flesha a połysk jest chyba ze tylko ja odnoszę takie wrażenie moze brakowało moim kłaczkom protein

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 10:24   #20260
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
a ja dziś rano nałożyłam naftę z jajem i cytryną+ mycie i odżywki, poharmonijkowałam, pougniatałam i buzia mi się uśmiechnęła
ja tez dziś zaciesz miałam

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
wiadomo nie samymi kosmetykami człowiek żyje
na pewno hehe? bo nie długo chyba zbankrutuję i zacznę jeść odżywki

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Cytat:
dziewczyny wiem, ze pewnie bylo, ale ile razy w tygodniu nakladacie oleje?
2x w tyg na noc przed myciem

Edytowane przez kropcia007
Czas edycji: 2010-06-19 o 10:21
Stary 2010-06-19, 10:42   #20261
wilczex
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za miłę słowa. Zobaczymy jak będą się te włosy sprawować. Miałam iść do fryzjera pod koniec września, lae w takim układzie to pójdę pewnie dopiero na nowy rok. Denerwuje mnie w nich ta ciągła ciężkość,. tym bardziej, że wiem, że kiedyś, jeszcze rok temu, nie były takie. Byłe śliczne i sprężyste. Traz te loki nie są spręzyste wcale!! Miałam nadzieję, że fryzjer, czyli pocieniowanie mocniejsze, to załatwi. Ehh... Mam nauczkę, żeby chodzić tylko do swojej fryzjerki... No i chciałąbym, żeby szybciej rosły (znaczy się rosną szybko, ale przy kręconych tego tak nie widać) i żeby były już do tego tyłka, albo chociaż do pasa dobrze... Oczywiście po skręceniu, bo proste to już tak nieśmiało pasa dotykają...

Stary 2010-06-19, 11:10   #20262
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za miłę słowa. Zobaczymy jak będą się te włosy sprawować. Miałam iść do fryzjera pod koniec września, lae w takim układzie to pójdę pewnie dopiero na nowy rok. Denerwuje mnie w nich ta ciągła ciężkość,. tym bardziej, że wiem, że kiedyś, jeszcze rok temu, nie były takie. Byłe śliczne i sprężyste. Traz te loki nie są spręzyste wcale!! Miałam nadzieję, że fryzjer, czyli pocieniowanie mocniejsze, to załatwi. Ehh... Mam nauczkę, żeby chodzić tylko do swojej fryzjerki... No i chciałąbym, żeby szybciej rosły (znaczy się rosną szybko, ale przy kręconych tego tak nie widać) i żeby były już do tego tyłka, albo chociaż do pasa dobrze... Oczywiście po skręceniu, bo proste to już tak nieśmiało pasa dotykają...
wilczex, masz baardzo ladne wloski- a dlugosc
nie wiem o co Ci chodzi z tym plackiem, poza tym ze jest jakowo krowi
moze rzeczywsicie sa "za dlugie" i dlatego masz wrazenie ciezkosci i braku sprezystosci? a moze przyzwyczaily sie do kosmetykow i potrzebuja calkowitej odmiany

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

moze by wstawic ten link
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/site/panikot...C5%82a-i-oleje

lub dolaczyc ten link do artkulu o olejch i maslach zeby nie zginal w gaszczu postow?

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość

A co do pielęgnacji to dziś było mało ale jest super
na noc olejek nyle, rano zmywanie babydreamem, wax latte na 20 min i zmycie. Na ociekające trochę nivea FC i kokosa i jest bardzo ładne, dodam że fotki bez flesha a połysk jest chyba ze tylko ja odnoszę takie wrażenie moze brakowało moim kłaczkom protein
kropcia- nooo suuuper wloski
moje jak sa mokre tez lekko blyszcza, a jak schna- matowieja
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 11:18   #20263
aniaaa16
Raczkowanie

GG do aniaaa16

Witam Pokazuje zdjęcia po miesiącu CG
Pielęgnacja stale ta sama : do mycia był Yung, teraz jest Hegron (zmieniłam bo było za dużo puchu, efekty jak po przekarmieniu proteinami ),odżywka b/s Joanna Naturia, d/s Garnier z awokado i karite, balsam Nivea do loków, żel lniany, płukanki z cytryną , czasami maska z odżywką i miodem. W międzyczasie był fryzjer.
Przymierzam się do kupna oleju kokosowego Ile czekałyście na przesyłkę z Efavitu?

Zdjęcia:
1-5 - z czwartku, myte w środę wieczorem
6,7 - sprzed miesiąca

Nie wiem czy jest poprawa,chyba jeszcze za wcześnie, ale się nie poddaje

PS.wiem, kiepska jakość zdjęć ;(

Edytowane przez aniaaa16
Czas edycji: 2010-06-19 o 11:22
aniaaa16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 11:45   #20264
wilczex
Zadomowienie

No i właśnie w tym problem - dla mnie włosy nigdy nie są za długie,boli mnie serce za każdym razem, kiedy idę do fryzjera. No ale ok, zrobiłam to, teraz tylko dbać o włosy żeby znów się nie zaczęłay rozdwajac i łamać ( moja zmora). A co do kosmetyków: dlatego właśnie kupiłam na mazidłach keratynę, pantenol i owies. Zobaczymy, bo jak mówiła chyba Syrenka, trzeba na efekty poczekać, a ja mam obronę już 30 czerwca, więc poszłam do tego fryzjera... Ale teraz już wyprowadzam się ze Słupska i nie kupuję juz zapasu Joanny Professional na wakacje. Jak się skończy to popróbuję z innymi rzeczami, CZEMU ACH CZEMU NIE MA JUZ KREMU SUNSILK DO LOKÓW?!!?!!

Stary 2010-06-19, 12:10   #20265
MidnightPoison
Raczkowanie

Ale mam siańsko po nałożeniu Joanny Miód i Proteiny Mleczne.
Chyba przeproteinowałam się już

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 12:19   #20266
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
kiedys nalozylam sam miod na wlosy i mialam.. gniazdo ;/ po prostu sie tak spuszyly, tak posklejaly i wszystko w ogole na raz, ze sama siebie rozpoznac nie moglam XD
Cytat:
Napisane przez aniaaa16 Pokaż wiadomość
Pielęgnacja stale ta sama : do mycia był Yung, teraz jest Hegron (zmieniłam bo było za dużo puchu, efekty jak po przekarmieniu proteinami ),odżywka b/s Joanna Naturia, d/s Garnier z awokado i karite, balsam Nivea do loków, żel lniany, płukanki z cytryną , czasami maska z odżywką i miodem. W międzyczasie był fryzjer.
Przymierzam się do kupna oleju kokosowego Ile czekałyście na przesyłkę z Efavitu?

Zdjęcia:
6,7 - sprzed miesiąca

kocham twoje wlosy!
co do Efavitu- pewnie cos kolo tygodnia. juz nie pamietam dokladnie
Stary 2010-06-19, 12:22   #20267
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
więc warto pic pokrzywę, skrzyp ,drożdże (mogą byc w tabletkach) ,witB (żeby uzupełnic niedobór), mogą byc też wcierki
Cytat:

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Ja właśnie nałozyłam miód... z garnierem aloesowym, chyba dobre połączenie.
Zamierzam trzymać tak z 3,4h.
Moim zdaniem nie ma potrzeby aż tyle czasu trzymac na włosach maski d/s wystaczy max 2 godz. Ja zawsze trzymam najdłużej 1,5h
Cytat:
W ogóle to Wilczex i Indios zgłosić się! Potrzebuję wsparcia! Kusi mnie by iść na solar Tż taki opalony ... Nie chcę sie strzaskać tylko kolorek załapać ... Bo bez podkładu tak jakoś szaro wyglądam ostatnio
Podzielam zmartwienia
Zmusiłam się wczoraj do użycia balsamu brązującego i teraz muszę się zmotywować żeby go używac codziennie. Na solarium na pewno nie pójdę A blada jest jak..

piękne masz te włosy (bo czarne )
Cytat:
Denerwuje mnie w nich ta ciągła ciężkość,. tym bardziej, że wiem, że kiedyś, jeszcze rok temu, nie były takie. Byłe śliczne i sprężyste. Traz te loki nie są spręzyste wcale!! Miałam nadzieję, że fryzjer, czyli pocieniowanie mocniejsze, to załatwi. Ehh...
może jednak cieniowanie było za słabe wczoraj? wierzchnią warstwę może warto u Ciebie skrócic więcej ?

Możliwe też że tak jak Nava pisze , przyzwyczaiły się do kosmetyków
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;20094440]
moje jak sa mokre tez lekko blyszcza, a jak schna- matowieja [/QUOTE]
moje tez matowieją podczas schnięcia, dlatego najlepiej jest gdy używam jeszcze czegoś do stylizacji na sucho żel lniany też ma to do siebie że matowi włosy. Podobnie zauważyłam jest przy aloesie czy jantarze psikanymi na suche włosy
Cytat:
Widzę różnicę
Są bardziej zdefiniowane,i błyszczą , skręt się coraz ładniej uwydatnia
Cytat:
No i właśnie w tym problem - dla mnie włosy nigdy nie są za długie,boli mnie serce za każdym razem, kiedy idę do fryzjera. No ale ok, zrobiłam to, teraz tylko dbać o włosy żeby znów się nie zaczęłay rozdwajac i łamać ( moja zmora). A co do kosmetyków: dlatego właśnie kupiłam na mazidłach keratynę, pantenol i owies. Zobaczymy, bo jak mówiła chyba Syrenka, trzeba na efekty poczekać, a ja mam obronę już 30 czerwca, więc poszłam do tego fryzjera... Ale teraz już wyprowadzam się ze Słupska i nie kupuję juz zapasu Joanny Professional na wakacje. Jak się skończy to popróbuję z innymi rzeczami, CZEMU ACH CZEMU NIE MA JUZ KREMU SUNSILK DO LOKÓW?!!?!!
Takie życie zapuszczalskich cierpliwie czekac i pielęgnowac.
Mazidłowe cuda na pewno wspomogą. JA myślałabym o mocniejszym cieniowaniu chyba,jeśli aż tak bardzo Ci przeszkadza "krowi placek"

Stary 2010-06-19, 12:29   #20268
Mariolcia =P
Zakorzenienie

tak ja zawinelam wlosy w folie recznik i poszlam spac, a w nocy mi niewygodnie bylo i zdjelam, bo wlosy byly juz suche i zgadnijcie co haha tz sie juz do mnie nie przytuli cala noc
czesto sie tu przewijaja odzywki z garniera, czy to sa jakies specjalne do kreconych? ktory najbardziej polecacie i czy szampony tez sie nadaja?? bo jakos nie moge sie przekonac do tej odzywki chyba wogole mi sie nie pieni i jakos mam wrazenia ze mam niedomyte wlosy.

jakie wcierki na wypadanie?

Edytowane przez Mariolcia =P
Czas edycji: 2010-06-19 o 12:32
Stary 2010-06-19, 12:33   #20269
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
piękne masz te włosy (bo czarne )

AAAAA one nie są czarne! farbowane na czekoladowy brąz obecnie wypłukane do brązu nie wiedzieć czemu wychodzą tak ciemne na zdjeciu ...

Stary 2010-06-19, 12:37   #20270
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Może spróbuj je policzyć? Jeśli masz długie włosy to może być takie złudzenie, że wypadło ich dużo, kiedy wszystko będzie w normie.Ja też się martwiłam, aż w końcu policzyłam je wszystkie i wyszło ok. 50 po 3 dniach od mycia, a to mało
Cytat:
Pokażesz nam efekty? Proszę
Cytat:

Zdjęcia:
6,7 - sprzed miesiąca

Przepiękne włosy i ten skręt- po prostu cudo!

Ja trzymałam 19 godzin kokos na głowie, potem nalożyłam odżywkę d/s Accent Rossman do blond (ten z UV) na to joannę z apteczki babuni z rozmarynem i teraz czekam...

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 12:40   #20271
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

dziewczyny wy siedzicie z mokrymi wlosami normalnie?
one wam nie opadaja, nie klapna ani nic??
Stary 2010-06-19, 12:42   #20272
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny wy siedzicie z mokrymi wlosami normalnie?
one wam nie opadaja, nie klapna ani nic??
Mnie skręt się rozluźnia i mają mniejszą objętość, dlatego zawsze używam ręcznikowania i rozpuszczam dopiero wtedy, kiedy są już prawie suche, takie lekko wilgotne. Poza tym nie lubię chodzić z mokrymi włosami, bo zawsze się przejmuję za bardzo skrętem

Stary 2010-06-19, 12:43   #20273
wilczex
Zadomowienie

No własnie po to poszłam do fryzjera, żeby mi mocniej wycieniowała. A ona... eh, szkoda gadać, w Słupsku takie specjalistki są, że tragedia. Ostatnio też kosmetyczka mi brwi popsuła, które poprawiałam 2 miesiące.... eh....

Stary 2010-06-19, 12:49   #20274
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Mnie skręt się rozluźnia i mają mniejszą objętość, dlatego zawsze używam ręcznikowania i rozpuszczam dopiero wtedy, kiedy są już prawie suche, takie lekko wilgotne. Poza tym nie lubię chodzić z mokrymi włosami, bo zawsze się przejmuję za bardzo skrętem
a jakiej dlugosci masz te wlosy?
bo ja, jak mozna w dzienniku zauwazyc, mam dosyc krotnie i nie wiem czy w moim przypadku recznikowanie wchodzi w ogole w gre;/
Stary 2010-06-19, 12:53   #20275
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
bo ja, jak mozna w dzienniku zauwazyc, mam dosyc krotnie i nie wiem czy w moim przypadku recznikowanie wchodzi w ogole w gre;/
Tutaj możesz zobaczyć Niedawno mierzone miały 44 cm, rozciągnięty kosmyk 50 cm(wszystko mam umieszczone w podpisie, żeby monitorować postępy).

Stary 2010-06-19, 13:08   #20276
Mariolcia =P
Zakorzenienie

mam krótkie właśnie do brody i myje codziennie i codziennie sa, a widze je nie tylko przy myciu ale i w trakcie dnia

Stary 2010-06-19, 13:12   #20277
paprif
Zakorzenienie

EDITH3F- ja trzymam od 9.50 do obecnej godziny... no to zaraz zmyję, w sumie wygodnie mi w ręczniku Poza tym jak jestem zajęta to zapominam, że mam maskę/odżywkę na głowie
Stary 2010-06-19, 13:12   #20278
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

wlasnie siedze z odzywka Garniera, miodem i kokosem na glowie. za jakies 2 godziny chyba zmyje, potem naloze.. Wax'a z keratyna moze..
nie wiem jeszcze, w jaki sposob je wysusze, ale moze cos sie wymysli.

czy z tej serii Garniera Naturalna Pielegnacja cos jeszcze sie nadaje?
Stary 2010-06-19, 13:13   #20279
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
jakie wcierki na wypadanie?
na pielęgnacyjnym jest cały wątek poświęcony wypadaniu - jest mnósssstwo przepisów na wcierki
wcierki wciera się codziennie w skórę głowy. Możen np wcierac znaną tu odżywkę Jantar
Cytat:
AAAAA one nie są czarne! farbowane na czekoladowy brąz obecnie wypłukane do brązu nie wiedzieć czemu wychodzą tak ciemne na zdjeciu ...
ee... przepraszam
ale one naprawdę wyglądają na czarne
Widocznie to wina aparatu. Ale zastanów się nad tym czarnym bo Ci w nim bardzo ładnie
Cytat:
Może spróbuj je policzyć? Jeśli masz długie włosy to może być takie złudzenie, że wypadło ich dużo, kiedy wszystko będzie w normie.Ja też się martwiłam, aż w końcu policzyłam je wszystkie i wyszło ok. 50 po 3 dniach od mycia, a to mało
Cenna uwaga. Też ostatnio naszło mnie że mi bardzo wypadają , jak zaczęłam liczyc to okazało się ze po prostu są długie i tak się wydaje że dużo wypada
Cytat:
No własnie po to poszłam do fryzjera, żeby mi mocniej wycieniowała. A ona... eh, szkoda gadać, w Słupsku takie specjalistki są, że tragedia. Ostatnio też kosmetyczka mi brwi popsuła, które poprawiałam 2 miesiące.... eh....

Cytat:
ja do ręcznikowania nie mogę się przekonac. moje włsy nie chcą schnąc w ręczniku
Cytat:
a możne żabkowanie?

Stary 2010-06-19, 13:15   #20280
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie siedze z odzywka Garniera, miodem i kokosem na glowie. za jakies 2 godziny chyba zmyje, potem naloze.. Wax'a z keratyna moze..
nie wiem jeszcze, w jaki sposob je wysusze, ale moze cos sie wymysli.

czy z tej serii Garniera Naturalna Pielegnacja cos jeszcze sie nadaje?
Ja mam wszystkie odżywki garniera, ostatnio zakupiłam tą z olejkiem arganowym.

Ja pytałam wczoraj jak żabkujecie, czy tylko podpinacie początkowe partie wlosów od góry głowy, czy skręcacie cały kosmyk.

Edytowane przez paprif
Czas edycji: 2010-06-19 o 13:16
paprif jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 20 (0 użytkowników i 20 gości)

Zasady wysyłania wiadomości