|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#301 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Cytat:
![]() Podobno indukcja zjada duzo pradu w porownaniu do gotowania na gazie za indukcja przemawia fakt iz latwo to utrzymac w czystosci i gotuje sie tez super,teraz w mieszkaniu mamy zwykla plyte ceramiczna i nie narzekam. Do indukcji fakt potrzeba nowych garnkow-ale te z ikei sie nadaja i nie sa wcale drogie.
|
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XX
Neska gazowa na pewno zje ci mniej gazu niż indukcyjna prądu. Ja mam górę w kuchence na gaz z butli i butla za 49zł starcza nam na 3-4 miesiące, a gotuję codziennie. Nie wiem czy indukcyjna zje mniej prądu niż to 10-15zł miesięcznie
a z butlą idzie sobie poradzić zbudować taką obudowę z deseczek jak na kaloryfery, oczywiście z odpowiednią wentylacją i jest cacy
|
|
#303 |
|
Zakorzenienie
|
kochane właśnie mi przyszło do głowy jak bym się dobrze w noc poślubną postarała z mężulkiem to bym dziś prawdopodobnie rodziła
![]() 9 miesięcy
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do kuchni jeszcze-moi rodzice maja płyte na gaz a piekarnik elektryczny...no gaz ma taki minus ze brudzi sie bardzo - tak jakbyt kurzy- nie wiem jak to nazwac |
|
|
|
|
#305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My za tydzien mamy rok boze jak to zlecialoCytat:
ja tez takie bede miala niebawem LEpiej jednak wybrac cos bardziej ekonomicznego.Troche mnie jednak zastanaiwaja te plyty indukcyjne,bo tak teraz sie dazy to ekologicznych rozwiazan.A cos co zjada mnostwo pradu jakos mi nie pasuje do tej ideologii ![]() Dziewczyny jutro wybory ,idziecie ?iwka a Ty sie wybierasz? |
||
|
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bo wyjdzie taniej zuzycie w porownaniu do pradu...
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
Neska no brudzi się...ale czy indukcja się nie brudzi?
ja swoją kuchenkę wycieram raz dziennie po robieniu obiadu i starcza, czasami jej nie myję przez kilka dni, 3-4 no i jest przybrudzona ale to raczej normalny brud z gotowania, typu tłuszcz czy coś co wykipiało
|
|
#308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko ze gaz zostaiwa taki tłusty osad na meblach.. wiecie o co mi chodzi? przy elektrycznych tego nie ma. no ael mysle ze gazowa kupimy jednak... w koncu ceny pradu sa u nas nieco kosmiczne... ;/a na wybory ide chpociaz tz nie chce isc ale go mosze zmusze
|
|
|
|
|
#309 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
aha...no to Cię nie zrozumiałam
no ale przecież jak z patelni na gazowej pryska tłuszcz to się roi taki osad, ale jak wycierasz na bieżąco to go nie ma. U mnie np z boku mebli faktycznie coś takiego jest, ale to tak załatwili meble ci co tu mieszkali (wynajmowali z meblami). A na wybory idę... głosuję na siebie zagłosujcie na mnie ![]()
|
|
#311 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz moje poparcie
|
|
|
|
|
#312 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#313 | |||
|
Zakorzenienie
|
witam ponownie, musze iść chyba do lekarza
paskudnie się czuje. ale zaraz wszystko opiszę ![]() wiem własnie, dlatego musze to zbadac, ale 2 miesiące temu jak byłam u gina i miałam USG wewnętrzne to z jajnikami i całymi przydatkami wszystko było prawidłowo. Moze to coś innego?? Tylko promieniuje, juz sama nie wiem. Kiedys miałam to w HOlandii kilka miesięcy temu tak przez kilka dni, teraz tutaj od 3 dni, ale dzis dopiero tak mocno i etapami, mam, przechodzi, mam do tego juz 3 razy wymiotowała, (w czwartek tez wymiotowałam rano i przed pójsciem spać (ale w nocy to z powodu tego kubełka KFC ) i mam dziś zawroty głowy od jakis 2 godzin. teraz jest juz troszke lepiej, bo wzięłam 3 nospy ale strasznie mnie głowa rozbolała. Cytat:
Maggie gratulacje . Amelka, bardzo ładnie ![]() Atomufka ja tak samo, wolę więcej zapłacić i miec wygodne butki, bo inaczej mi się stopy odparzają. Agatek jaki pech Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny mam focha na TZ, teraz to ja i mysle, ze mam rację ![]() Tz dzis wrócił o 17 (nawet nie zadzwonił a my z rodzicami czekalismy z obiadem na niego jak co sobota), w sklepie dach przeciekał i musiał czekac az majster to zrobi, a ze miał na mnie focha to nie zadzwonił. A ja chciałam byc taka miła i mu wszystko powiedziec, ze bedzie ok i w ogóle. No nic.... Tyle, ze jak wam pisałam to źle się czułam. wiec zjedlismy ten obiad a ja od 18 wymioty zawroty głowy. Połozyłam się na łózku i tak leże i łzy mi lecą bo mnie boli a ten mi mówi, ze idzie do świadka bo akurat swiadek wrócił z warszawy na weekend.I ze wróci ok 24. I co oczywiscie powiedział?? Mąz sam bo przeciez jego koledzy nie tolerują dziewczyn, tzn mają dziewczyny ale one maja siedziec w domu. Normalnie się wkurzyłam, ale powiedziałam,z e jak chce to niech sobie idzie i dalej się zwijam z bólu, znowu pobiegłam wymiotować. A TZ uparcie, ze idzie i bierze moje wii, nosz...... jego zona się zwija na łózku a on nic i wtedy zadzwoniła tesciowa aby powiedziec mu o której mamy jutro przyjść i chciała pogadac ze mną. Wiec wziełam tel i rozmawiam ale czuje, ze zaraz znowu na wymioty mnie zbiera. Tesciowa wyczuła, ze cos jest nie tak i się pyta, to jej mówie, ze mam starszne zawroty głowy (reszty jej nie mówiłam bo po co będe denerwowac, jak cos to jutro powiem poza tym nie miałam głowy to rozmowy) . wiec powiedziała aby dac TZ, ale TZ się szykował juz do tego kolegi. Wiec mówie, ze TZ się ubiera bo wychodzi. Spytała się tylko czy do kolegów, potwierdziłam,. Laski, jaki mu wykłąd strzeliła i w ogóle, Ze co z tego, ze koledzy tak robią, ale on ma żoną i w ogóle. I jak oni tak olewają dziewczyny to niech tak robia, ale nie TZ, czy on chce byc taki sam jak jego ojciec?? ech.... ze raz na jakis czas spoko, ale nie ze zawsze sam (rozumiecie o co chodzi). TZ sie mnie zapytał czy az tak się źle czuje (myslałam,z e padne na to pytanie: wymiotuje, rycze z bólu, ale nie... czuje się super zapytał sie czy ma zostac, czy sobie poradzę wiec powiedziałam, ze prosic go nie będe i że nie umrę bez niego, ale widac jak mogę na nim polegac. Wyszedł powiedział, ze bedzie dzwonił , a ja ze nie odbiorę. I ze pokazał mi jaki to jest odpowiedzielny. Bo ja cierpię a on sobie idzie (o to mi chodzi).
Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-06-19 o 20:07 |
|||
|
|
|
#314 |
|
Zakorzenienie
|
wreszcie jakiś konkretny kandydat!
|
#315 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a TZ nieładnie sie zachował. ale za to Tesciowa masz na medal!!! moze wez kąpiel ciepła i sie połóż do łóżeczka!!
|
|
|
|
|
#317 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czyszczenie bajka - bo to powierzchnia płaska, nie ma osadu ze spalania gazu w kuchni, a jak coś wykipi nie trzeba się bawić z palnikami, ściąganiem kratek itp. Ja mam po prostu awersję nie do przezwyciężenia do kuchenek gazowych Cytat:
|
|
#318 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja mam elektryczny piekarnik w domu, u mamy mam gazowy. I jak dla mnie super, ale to dlatego że na takim się uczyłam piec, teraz muszę wyczuć elekryka. Nie przeszkadza w niczym to że grzeje tylko dołem. Nigdy mi zakalec nie wyszedł a w elektryku się zdarza często
Dzięki dziewczyny za poparcie, coś czuję że wygram ![]() ![]() ![]() ![]() : brzydal:
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
no wiesz....za głosy nie można płacić...ale dam Wam...Sto milionów
![]()
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia Tż trochę niepoważny jak poszedł i cie zostawił jak wróc to go op*** porządnie
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#324 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#325 |
|
Zadomowienie
|
cześć dziewczyneczki
całuję każdą z osobna ja przez staż opuszczam się na wizażu, wracam padnięta, robię na szybko obiad a po obiedzie w sumie to już kolacji spioch mnie męczy i nie wiadomo kiedy jest 23 i czas spać na stażu ok, choć nie powiem są osoby, które zaczynają moją obecność nadmiernie wykorzystywać, narazie jestem miła ale do czasuw sierpniu miałam iść do innego przedszkola bo to "moje" nie pracuje w sensie, że nie ma dzieci, ale Pani dyr. zadzwoniła do PUP-u i zostaję nigdzie się nie przenoszę![]() dzieciaki są kochane, w zasadzie z każdą grupą udało mi się znaleźć wspólny język Pani dyr. też kobieta do rany przyłóż ![]() sporo się wydarzyło pod moją nieobecność, mam nadzieję że się szybko wkręcę i tym razem będę się starała być częściej na wizazu
|
|
#326 | ||||
|
Zakorzenienie
|
wiem, musze iść. Tz chciał nawet do tesciowej zadzwonic, ale mam gdzieś jego chęci (powiedziałam,ze sama sobie mogę zadzwonić, skor tylko tyle jest w stanie dla mnie dziś zrobić) . Jutro pogadam z tesciową ale do lekarza i tak pójde.
Cytat:
![]() nie wiem co to. Ostatnio miałam tak ze 3 miesiące temu, a teraz znowu ech Własnie leżałam w wannie, dlatego mnie tyle nie było nafaszerowałam się nospą, położyłam do łózka i jest lepiej. Ale wiecie przykro mi jest, bo ja zwijam się z bólu, płacze, wymiotuje a do łązienki idę zygzakiem a ten wychodzi i zostawia mnie samą w domu , bo moich rodziców nie ma Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja na studiach miałam indukcyjną i bardzo byłam z niej zadowolona Aniu fajnie, ze na stazu wszytsko ok i że tam zostajesz. Trzyma się i zaglądaj częsciej ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Tylko tak sobie myślę jakie badania powinnam zrobic, bo usg wewnętrzne miałam 2 miesiące temu robione i tak jak już wspomniałam jajniki i całe przydatki sa w porządku (a ból miałam już przed badaniami)
|
||||
|
|
|
#327 |
|
Zakorzenienie
|
madzialenka TZ dzwonil? sluchaj Ty cos czesto masz te zawroty glowy i wymioty
robilas badania krwi ostatnio?
|
|
|
|
#328 |
|
Zakorzenienie
|
joł, fanki piłki nożnej - a widziełyście Władce Pierścieni - Fellowship of Vuvuzela?
http://www.youtube.com/watch?v=R8JGhoVybkM
|
#329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i znowu urlop. I jakos tak zleciało. Ale pójde za tydzien (bo u nas tylko we wtorki i czwartki pobierają) a ja we wtorek @ dostaje, wiec po @ pójde. Tylko jeszcze się jutro tesciowej zapytam czy pobranie krwi tak po prostu czy ze skierowaniem na coś?? Normalnie leżę i mi się w głowie znowu kręci ![]() a TZ... nie dzwonił
|
|
|
|
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

płyta indukcyjna czy gazowa? dodam ze nie mamy przyłącza gazowego na mojej wsi
i gaz byłby z butli. czy ktoras moze cos p owiedziec na temat tych płyt indukcyjnych? żre to duzo prądu? nie są awaryjne? jak myslicie? wiem ze trzeba specjalne garnki ale i tak musze kupic garnki wiec po prostu kupiłabym do indukcyjnych....HELP 
za indukcja przemawia fakt iz latwo to utrzymac w czystosci i gotuje sie tez super,teraz w mieszkaniu mamy zwykla plyte ceramiczna i nie narzekam. Do indukcji fakt potrzeba nowych garnkow-ale te z ikei sie nadaja i nie sa wcale drogie.

boze jak to zlecialo
28.06. mysle caly czas czy wszytko bedzie ok.... 

paskudnie się czuje. ale zaraz wszystko opiszę
co to sie dzieje
i wtedy zadzwoniła tesciowa aby powiedziec mu o której mamy jutro przyjść i chciała pogadac ze mną. Wiec wziełam tel i rozmawiam ale czuje, ze zaraz znowu na wymioty mnie zbiera. Tesciowa wyczuła, ze cos jest nie tak i się pyta, to jej mówie, ze mam starszne zawroty głowy (reszty jej nie mówiłam bo po co będe denerwowac, jak cos to jutro powiem
ale do czasu