Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-19, 20:20   #3571
sylviasol
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

a w 30 tygodniu nasamym początku
sylviasol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:21   #3572
muminek88
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

jestem na 84 stronie...zwolnijcie!!!!

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja juz ok 20 zostaje bez pieniedy a wyplate mam zawsze 10 .....im wiecej sie ma tym wiecej sie wydaje niestety, nie patrzysz na ceny wtedy, bierzesz z gornej polki wszystko i wydajesz wiecej
a my zamiast w koncu jaklepiej nam sie powodzi troszke sobie uzyc to ja taka sknera jestem ze jak maz kupil mi lepsza wode zeby w ciazy nie pic byle czego to na niego nabuczalam :/ Mamdosiebie zal ze taka jestem i nie umiem cieszyc sie zyciem tylko wciaz bac sie ze bedzie gorzej i wciaz odkladac

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

Pranie ręczne dywanu nie było dobrym pomysłem
Niby malutki dywanik ale zmęczyłam się, teraz mały się mocno kręci a mnie boli kręgosłup. Poleżę trochę.
musimy sie oszczedzac...ja ostatnio zmywalam paste sidoluxu boz asralam nim cal epanelei po nim kazda ryse po Szymku bylo widac a potem myslalamze urodze...albo poszlam plewic ogrodek bo juz busz byl....

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
:

Ja za to dostałam ostatnio dużo ubranek dla chłopczyka więc jak Twojej małej urosną jajeczka, a moje dzidzi okaże się dziewczynką to możemy się wymienić

A kurde moja gin liczy, że jak jest 31tc1d to jest 32 tc! Ostatnio na wizycie miałam akurat 31t0d i w karcie zapisała 32 tc!
liczysz na niespodzianke jeszcze?? ja tez nie wiem czemu wciaz czuje ze Łukasz to dziewczynka bedzie

a dlaczego wy taka wage przywiazujecie do tego liczenia??Przeciez dzidzia i tak nie wyjdzie prawie nikomu idealnie w terminie wyznaczonym....
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Dostaliśmy kilka pierwszych zdjęć z sesji
Tylko z pierwszego pleneru

Wrzucę na chwilkę potem usunę

Załącznik 3187976Załącznik 3187977
Załącznik 3187978Załącznik 3187979
Załącznik 3187980
a ja fotek nie umiem otworzyc....

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
odnosnie wiekow wczesniaczkow to jeden urodzil sie w 26tc i wazyl 800g teraz wazy 2080g ale musza go wyslac do poznania go odkleja mu sie siatkowka w oczku a drugi urodzil sie w 32tyg i wazyl 1400g teraz ponad 2kg wazy i jest ok jutro moze do domku pojdzie a trzeci ur sie w 31tc ale odklejalo sie lozysko i zanikalo mu tentno reanimowali go teraz juz jest ok wszystkie sa tutaj ponad miesiac
ojeju,w takich miejscach czlowiek dopiero naprawde docenia zdrowie wlasnych dzieci

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
....
Ja karmiłam Bastusia tylko 5 mieisięcy bo mi mleko zanikło i do teraz jedzie na mleku modyfikowanym teraz pije nestle junior , niestety ma Atopowe Zapalenie Skóry i nie wiem kurcze kiedy się przeżuci na Zwykłe mleko muszę iść z nim do alergologa ale to jak skończy 3 lata.
a ile ma teraz twoj synus??

Cytat:
alguien fajnie, że tak szybko dochodzisz do siebie
a co do małej to chyba większość dzieci tyle je Pamiętam że jak moja siostra karmiła to mała non stop przy cycuszku była
najgorzej to nauczyc dziecko do ciaglego bycia przy mamie bo potem to sie nie ma zycia...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:21   #3573
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez sylviasol Pokaż wiadomość
a w 30 tygodniu nasamym początku
Aa no to faktycznie duuużo za wczesnie dla dzidzi
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:21   #3574
kashha
Zadomowienie

Hd za przepiękny album i kwiatuszek od Wojtusia

Karolcia przykro mi z powodu teścia

Dziewczyny widziałam się dziś z M. treść rozmowy szkoda przytaczać...
W każdym razie moja mama wysnuła teorię, że Wojtek może źle reagować na M. ze względu na to, że jego obecność, bliskość, rozmowy, w zasadzie wszystkie które się odbyły, były przykre, stresujące i zwykle toczone podniesionym głosem... ciekawe...
Ale tak szczerze mówiąc M. to jedyna osoba która uprzykrzała mi ciąże, bo reszta była przynajmniej ok

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:22   #3575
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Bajka9 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczynki!
2 dni mnie tu nie było i masakrycnie dużo stron do przeczytania mam..
Widziałam, że wymieniałyście się linkami do nk, także podaję swój o serdecznie zapraszam do mnie
http://nasza-klasa.pl/profile/695055

Odezwę się jeszcze wieczorkiem, miłego dnia
O widzę że sąsiadkami jesteśmy Ja z Jawora jestem

Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Misiulka, Xawmeli super, ze Wasze wizyty udane

Linka
a moze to juz?? Dawaj nam znac na biezaco! Czop wcale nie musi odejsc przed porodem

Lilka
nie przykrywam malej kolderka ani niczym. Rozek okazal sie tez do nieczego, gdyz po 1 - jest za duzy narazie, a po drugie zdecydowanie lepiej jest obwiazac samemu dziecko w kocyk, o cos takiego jak tutaj:
http://www.babble.com/CS/blogs/drool...esigns%204.jpg

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Nie bylo mnie wczoraj, bo mialysmy kiepski dzien. Milena zwymiotowala mi 3 razy Oczywiscie od razu do lekarza pojechalismy, bo sie przestraszylam. Ale chyba nic powaznego, bo goraczki nie miala i zadnych innych objawow tez nie. Mozliwe, ze zaszkodzily jej witaminy, ktore zaczelam jej podawac(lekarz przepisal) albo fakt, ze niestety nie za kazdym razem jej sie odbija po jedzonku (chocbym wszystkie metody wyprobowala i spedzila z nia godzine probujac, to czasem jej po prostu sie nie odbije). Dzisiejsza noc juz lepsza, mam nadzieje, ze w dzien tez bedzie dobrze...
Biedactwo ale takie malutkie dzidzie maja tak nie raz mój Bastuś też mi wymiotował parę razy bez niczego , mozliwe że się jej nie odbija i się zapowietrza.

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Właśnie dotsalam telefon, ze tesciu zmarl
wyrazy współczucia .

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny! ciezko was nadrobic codziennie i "dziwnie" sie czyta o skurczach, bolacych plecach, opuchnietych nogach , jak my juz codziennie chodzimy na spacerki
Ale ślicznie wyglądasz a malutki słodycz sama
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Aaaa... bo się czuję jak piąte koło u wozu.
Brat mnie na każdym kroku poniża. Dzisiaj sobie fajnie powycierałam kurze w pokoju a on odkurzał całe mieszkanie i mimo, że poprosiłam go żeby odkurzył też w moim pokoju to on go ominął. Zostawił mi odkurzacz na środku przedpokoju żebym sobie sama poodkurzała.
Kuchnia jest zarąbana brudnymi naczyniami a ani tata ani brat się nie ruszą żeby to schować do zmywarki, nie mówię przecież o myciu..
I tak mi jest źle bo nie mogę tego zrobić, bo jak się poschylam to potem mnie ciągnie brzuch.. I jestem zła, że nie mogę prania powiesić... a nikt tego nie zrobi, bo jak mama przyjdzie z pracy o 22 to nie będzie miała siły.
Mam też całą furę ubranek do prasowania i pościel taką zapasową też do wyprasowania i nie mam siły tego zrobić, bo po pół godziny stania nie jestem w stanie już więcej wyprasować...

A po za tym tęsknię za tym, który nawet o mnie nie myśli...
Japierdziele co za człowiek, tylko w morde lać . bardzo mocno , nie przejmuj się nimi kurde weź olej .
Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
oj no to dlatego mowie ze nie planuję... rodzić
A ból to jest stały i momentami robi sie mocniejszy i denerwujący ale za chwile wraca do stałego. Mam nadzieje ze zrozumialaś o co mi chodzi
Tak jak y ból na rozwarcie

Cytat:
dzięki miło tu u was a o nas... jesteśmy we 2" Dzidzia M" mamy 33 tygodnie i 2 dni i modlimy się o to aby wytrwać do 14 lipca bo prognozy nie są zbyt optymistyczne prawie cały czas leżymy "DzidziaM" strasznie się spieszy, do ego stopnia że od 30 tygodnia nie wolno nam wstawać a od wczoraj to już nawet herbaty niemożemy sobie same zrobić to może i lepiej ) niech się mąż pomęczy ))
A na zdjęciu to faktycznie ja daaaaawno i szczupło temu
Witaj kochana trzymam kciuki żeby maleństwo jeszcze posiedziało , ja mam termin tydzień wczesniej od ciebie.
Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaa!!! muszę się moim mamusiom pochwalić---remont , który trwał od 25 marca właśnie się ZAKOŃCZYŁ!! mam taaaakiego banana na buzi , że szok!! dziś1 noc w nowo-starym domu--do tej pory mieszkaliśmy w naszym domu nr dwa tak zwanym letniskowym dla gości.....eh jest pięknie....
gratulacje miłej nocy

My właśnie wróciliśmy z urodzin synka sąsiadów tak się najadłam słodyczy że teraz mnie mdli a malutka szaleje jak nigdy to był błąd chyba z tymi słodyczami
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:23   #3576
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
liczysz na niespodzianke jeszcze?? ja tez nie wiem czemu wciaz czuje ze Łukasz to dziewczynka bedzie
Ja nie liczę na niespodziankę, ja będę miała niespodziankę, bo NIE ZNAM PŁCI
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:25   #3577
sylviasol
Rozeznanie

nie no chyba się przyzwyczaiłam - iso biorę 3 razy dziennie razem z nospą bo się brzuszek jeszcze stawia a breakdensa tańczyłam po fenku w kroplówie jak mi jedna położna odkręciła kroplówkę i sobie poszła mało nie zeszłam - masakra tej jednej pani nie lubie a reszta położnych na oddziale suuuper była)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 20:25   #3578
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość

a ile ma teraz twoj synus??
.
Dokładnie to ma 2 lata i 9 miesięcy we wrześniu 3 latka
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:27   #3579
agravka
Wtajemniczenie

linka, jak tam?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:28   #3580
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kociamborek Pokaż wiadomość
mnie od kilku dni strasznie bola pachwiny, normalnie jakby mnie ktos tam porzadnie skopal
ja od tygodnia mam to samo :/ dzisiaj czuje sie jakby mnie czolg przejechal, a zakwasy mam takie w udach jakbym przebiegla maraton jednym slowem masakra

Cytat:
aaaaa jak ja ci zazdroszcze! nasza kawalerka remontuje sie juz od nie powiem kiedy a końca nie widac... no maaasaaakra!
hehe moje mieszkanie remontuje sie juz od roku ale koniec juz widac, do polowy lipca mam zamiar sie tam juz wprowadzic
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:28   #3581
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
nie no chyba się przyzwyczaiłam - iso biorę 3 razy dziennie razem z nospą bo się brzuszek jeszcze stawia a breakdensa tańczyłam po fenku w kroplówie jak mi jedna położna odkręciła kroplówkę i sobie poszła mało nie zeszłam - masakra tej jednej pani nie lubie a reszta położnych na oddziale suuuper była)
mialam dokladnie to samo z kroplowka
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:33   #3582
sylviasol
Rozeznanie

eleonoremio- witam )
anuszka1401 remont jest fajny tylko jak sama możesz coś zrobić i i niemieszkasz w miejscu w którym toczy się remont )
Stary 2010-06-19, 20:33   #3583
aniaa22
Zakorzenienie

obejzelismy dzisiaj "plan B" super ten film na zmiane sie smialam i ryczalam

tak sie cieszylam ze syncio poszedl spac i przestal sie rozpychac, a minelo tylko pol godziny i juz znowu ta dupke swoja wypina ja juz nie moge dziewczyny. lzy mi w oczach staja juz z bolu

Edytowane przez aniaa22
Czas edycji: 2010-06-19 o 20:38
Stary 2010-06-19, 20:36   #3584
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
Tak jak y ból na rozwarcie
Ze co słucham??? skąd ta teoria
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:36   #3585
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mialam dokladnie to samo z kroplowka
obiecałam sobie ze jak zobacze tą położną kiedy pójdę rodzić to poczekam na 2 zmianę i dopiero urodze )

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 20:38   #3586
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
hehe moje mieszkanie remontuje sie juz od roku ale koniec juz widac, do polowy lipca mam zamiar sie tam juz wprowadzic
ja tez choćbym miala spac na podłodze o gołych scianach!!!!

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
linka, jak tam?
bez zmian. siedze sobie i siedze bo co innego
Stary 2010-06-19, 20:40   #3587
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
oooo kochana, u mnie też plotkują aż para idzie! A najbardziej ich boli to, ze nie mamy z Markiem ślubu! No po prostu 100 lat za Murzynami, ale to tylko wieś...
Gdybym była sama i w ciąży to chyba żyć by mi nie dali Współczuję
Najbliższych sąsiadów mam w sumie spoko, ale te stare pseudoreligijne ropuchy, które zamiast amen mówią ament a zamiast hosanna osanna żywcem do piekła by mnie wtrąciły
No mnie ostatnio jedna sąsiadka zaczepiła.
Zapytała jak się czuje przyszła mama. Powiedziałam, że nawet dobrze. Znam jej syna i on zna moją sytuację i musiał jej powiedzieć, bo powiedziała "ale dzidzia przynajmniej będzie miała fajną mamę".

A wczoraj zrobiłam fotki brzucholkowi:
Załącznik 3195928

Załącznik 3195929
Stary 2010-06-19, 20:42   #3588
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

witam Mamusie!!! Chciałam nadrobić ale niestety tak zasuwacie z tą częścią że nie ma szans.
HD- śliczny album
Karolcia wyrazy głębokiego współczucia dla ciebie i męża. Wiem co to stracić rodzica, mojego ojca zamordowali 6 lat temu.
Mój tż dziś na imprezce firmowej się bawi a ja wkońcu mam czas żeby was spokojnie poczytać.
kashha ja już kiedyś pisałam że nie zawsze ten biologiczny nadaje się na ojca, ojcem jest ten co kocha i wychowuje. Jak chcesz to ci opiszę moją history bo mój mąż też nie jest ojcem mojego naszego syna ale go kocha i wychowuje. No a tydzień temu wzieliśmy Kościelny

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:42   #3589
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

hehe, no u mnie musza zrobic juz tylko podloge, pomalowac i posprzatac

a ty kobieto jedz do szpitala! jak ci bole nie przeszly po kapieli to nie ma na co czekac bierz meza pod pache i wiooo rodzic
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:44   #3590
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:

nasza podłoga to dopiero się układa ) ale meble do sypialni kupione były już lutym :P
Stary 2010-06-19, 20:44   #3591
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Zapytała jak się czuje przyszła mama. Powiedziałam, że nawet dobrze. Znam jej syna i on zna moją sytuację i musiał jej powiedzieć, bo powiedziała "ale dzidzia przynajmniej będzie miała fajną mamę".

Załącznik 3195928

Załącznik 3195929
slicznie
Stary 2010-06-19, 20:45   #3592
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
witam Mamusie!!! Chciałam nadrobić ale niestety tak zasuwacie z tą częścią że nie ma szans.
HD- śliczny album
Karolcia wyrazy głębokiego współczucia dla ciebie i męża. Wiem co to stracić rodzica, mojego ojca zamordowali 6 lat temu.
Mój tż dziś na imprezce firmowej się bawi a ja wkońcu mam czas żeby was spokojnie poczytać.
kashha ja już kiedyś pisałam że nie zawsze ten biologiczny nadaje się na ojca, ojcem jest ten co kocha i wychowuje. Jak chcesz to ci opiszę moją history bo mój mąż też nie jest ojcem mojego naszego syna ale go kocha i wychowuje. No a tydzień temu wzieliśmy Kościelny
Opisz Jak nie tu to na priv
Stary 2010-06-19, 20:46   #3593
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:

linka jedź do szpitala lepiej niech oni zobaczą niż ty masz się stresować od tego tam siedza ))

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 20:46   #3594
wikimi
Raczkowanie

GG do wikimi

Cytat:
dzięki miło tu u was a o nas... jesteśmy we 2" Dzidzia M" mamy 33 tygodnie i 2 dni i modlimy się o to aby wytrwać do 14 lipca bo prognozy nie są zbyt optymistyczne prawie cały czas leżymy "DzidziaM" strasznie się spieszy, do ego stopnia że od 30 tygodnia nie wolno nam wstawać a od wczoraj to już nawet herbaty niemożemy sobie same zrobić to może i lepiej ) niech się mąż pomęczy ))
A na zdjęciu to faktycznie ja daaaaawno i szczupło temu
14 lipca super termin bo moje urodzinki

nasz cudny ślub 08.08.2009
wikimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:48   #3595
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Dzieki dziewczyny....mala dodtakowo wypycha sie na maxa...ach te zycie...
Ale dam rade, nie mam innego wyjscia
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:48   #3596
Linka24
Wtajemniczenie

A moj remont wygląda tak, że: podłoga w lazience bedzie dopiero wylewana, potem przeba połozyc płytki w kuchni nieszczesnej lazience polozyc panele w pokoju i pomalować... a coo tam

Bajka ja mam czas
Stary 2010-06-19, 20:49   #3597
madziorek026
Raczkowanie

GG do madziorek026

Cytat:

Załącznik 3195928

Załącznik 3195929
lazurka śliczny brzusio.
Ja też przechodziłam przez te gadanie że sama i z dzieckiem, wogóle że młoda i takie tam.A co to się działo jak zobaczyli że mój mąż zaczął do mnie jeżdzić i tak szliśmy na spacer kiedyś a mały miał już wtedy ponad roczek i szedł z nami mój kuzyn z niemiec to gadali że se dwuch facetów na noc do domu sprowadziłam. Pogadają i przestaną

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87df9httm66ig4.png

http://s2.pierwszezabki.pl/038/038052990.png?4563
madziorek026 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 20:50   #3598
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wikimi Pokaż wiadomość
14 lipca super termin bo moje urodzinki
ja mam 25 lipca urodzinki )
Stary 2010-06-19, 20:51   #3599
Linka24
Wtajemniczenie

Cytat:
linka jedź do szpitala lepiej niech oni zobaczą niż ty masz się stresować od tego tam siedza ))
POjade jak bedzie mooocno bolało, nie chcę robić paniki, bo wiem ze i tak mnie odeślą...
Stary 2010-06-19, 20:52   #3600
sylviasol
Rozeznanie

Cytat:

Załącznik 3195928

Załącznik 3195929
zgrabny ten twój brzunio )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości