MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-19, 12:19   #961
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20092865]
A może butla/smoczek jej nie pasuje? Agatka nie chciała z Aventu pić, a uwielbia od pierwszego ssania NUKa

[/QUOTE]

Nie pasuje jej TT ani butla Canpola. Wcześnie jadła z nich bez problemu. Pewnie będzie tak jak z Łukim, on też nie chciał żadnej butelki. Od razu przeszedł na kubek - niekapek i łyżeczki.
Z łyżeczki też mleka nie chciała jeść. Zostaje jeszcze strzykawka taka specjalna, dodają do syropku dla dzieci.

myszka, od 3 dni stosuję taka metodę na dobranoc : po karmieniu odkładam Luizę do łóżeczka, całuję w czółko, mówię dobranoc i gaszę światło. Pomaga, mała zasypia.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-06-19 o 12:24
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 12:30   #962
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

myszka, od 3 dni stosuję taka metodę na dobranoc : po karmieniu odkładam Luizę do łóżeczka, całuję w czółko, mówię dobranoc i gaszę światło. Pomaga, mała zasypia.
Próbowałam, nie da rady, jest chwila spokoju jak mała się rozgląda a potem ryk.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 13:13   #963
bratkab
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny wy tutaj piszecie że dzieci wam same usypiają, mojej już czwarty tydzień leci a usypia tylko na cycu. Czasem leży się rozgląda ale potem jest ryk i muszę przystawić żeby usnęła nie potrafi sama, nawet na rękach bez cyca nie uśnie.
A smok nie pomaga?? Nam uspokajaniu pomaga jak jest potrzeba.
Stary 2010-06-19, 13:33   #964
Magdi555
Rozeznanie

Cześc Wam

Na wstępie dzięki wielkie za wszystkie miłe słowa. Wiem, że jestem dobrą matką dla mojego dziecka, ale jakoś ubodło mnie to zanikanie pokarmu.

Wczoraj wieczorem nawet nie było kąpieli (pierwszy raz nam się zdarzyło) Mały zjadł z obu piersi i w ryk. Podaliśmy mu 120 modyfikowanego i zjadł 90ml i zasnął. Zasnął ok 20 i spał do 2:30 Normalnie szok. Na piersi tez mi ładnie spał ale nie tyle Potem znowu oba cyce, butla. Ja resztę ściągnełam. Znowu spanie do 7.00. I powtórka tylko po cycu dostał jeszcze odciągniete z godziny 3 i oczywoscie tez było mało i na dokładkę poszła butla. Resztę znowu odciągnęłam i tak w kółko. Najgorsze jest to, że teraz o 13 nie chciał już cyca Szybko się dziecko uczy nie ma co. Nie wiem co będzie dalej, ale to odciąganie mnie wykończy.
U nas tez są krosteczki takie czerwone i tez tylko na twarzy. Może to rzeczywiście skaza białkowa? Ja mleko tylko pije do kawy latte, która robi mi Maż - delikatna, wiem, że nie powinnam, ale to jedyny mój grzech, a pozostała dieta szkoda gadać - chyba niedługo z głody umrę

Ok lece obiad gotowac. Buzka, pa.
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 13:54   #965
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez bratkab Pokaż wiadomość
Żaden smok jej nie pod pasował, pluje wszystkimi.
Stary 2010-06-19, 14:02   #966
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
Hej

My dzisiaj po szczepieniu 6 w 1 i poki co maly spi z przerwa godzinna na karmienie. Ale zasypial z płaczem bo go widac boli to ukłucie.
Wazy juz w 6 tygodniu 4300 co jest o 1600 wiecej od narodzin. Ciesze sie bardzo Od razu wierze w mozliwosci mojego mleka.
za wage no i za szczepienia

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 14:18   #967
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
dodatkowo dopadły mnie wyrzuty sumienia... moje dziecko ma 3 tygodnie a ja dałam się wyciągnąć z nią do Ikei na 15 minut... mój mąż uważa że to nie za wcześnie i dramatyzuję, cóż- pediatra stwierdziła że za wcześnie zdecydowanie, twierdziła że do pół roku ograniczać duże skupiska ludzi do miniumum... a takie 3 tygodnowe maleństwo to tylko w domu i nawet do znajomych nie...
co o tym sądzicie? Jak z Waszą praktyką w tym temacie?
Bardzo jestem ciekawa, pozdrawiam Wszystkie i Wasze Małe Cuda
Eh...dlatego ja zauważyłam, że moja mała ma problem później z zaśnięciem..bo za dużo wrażeń na jeden dzień...spacer,zakupy,wiz yta u dziadków...ale cóż mam zrobić...nie jestem w stanie prosić codziennie rodziców o to aby szli mi po jakąś pierdołę do sklepu :| Zaczęłam bardzo szybko wychodzenie z nią w różne miejsca..ale widzę, że muszę ograniczyć..bo nie dobrze to na nią wpływa..

Cytat:
OMG...jak ja bym chciała, żeby mi czasami smok pomagał w usypianiu...często jest tak, że 2 min possie z zamkniętymi oczkami..i jak tylko wypada to odrazu w ryk...a ja nie wiem już sama czy odrazu podchodzić i wkładać...czy dać jej troszkę popłakać...żeby nie myślała sobie, że mamuśka na każde uuuu eeee Jak to z tymi wypadającymi smokami jest?
Stary 2010-06-19, 14:27   #968
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Luiza w ogóle smoka nie chce.

Przejrzyście - dieta matki karmiącej

https://mamotoja.pl/niemowle_karmien...ul,1175,1.html

Luiza

Stary 2010-06-19, 14:55   #969
~Ania26
Raczkowanie

witajcie mamuśki,
Ja chyba też dołączę do mam z "nawałem pokarmu" Właśnie siadłam z laktatorem i z dwóch piersi odciągnęłam 60ml A dziecię moje wyło wczoraj cały dzień. Pociągnął pare razy i prężył się i wyginał i wył non stop. Poprostu chyba był głodny Cały dzień walka z cycem, popołudniu wyszłąm na dwór i odziwo usnął. Budził się ale gdy chciałam nakarmić znów pociągnął 4-5 razy i nieee. Dziś też to samo z tym że nie płacze tylko zasypia. Ratunku co mam robić??? podać mleko modyfikowane?? Jeśli tak to jakie?? Wczoraj próbowałam dać Bebilon Pepti bo takie jadł starszy syn, wiadomo na recepte 50% tańsze. Ale Karolek nie wiem czy ze względu na smak czy na butelkę z Aventu ni w ząb nie chciał lub nie umiał ssać. Nie wiem co robic Doradźcie jakie mleczko podać żeby było w smaku zbliżone do mojego.
~Ania26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 15:20   #970
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Nie wiem, jakie jest zbliżone w smaku, bo nie próbowałam żadnego Ja podaję NAN1 w butelce NUK (albo z kauczkowym smoczkiem, albo w takiej antykolkowej) - pije jak smoczyca Avent jej nie pasuje.

Teraz po spacerze podałam pierś, piła, ale raczej bez rewelacji co do ilości.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 16:00   #971
basiak
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20086928]
dla Szymka.
[/QUOTE]

Szymek dziękuje

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
my kupilismy takie nosidelko, dokladnie carrier synergy wlasnie biale bo jest cienkie, przewiewne i malej nie jest goraco.

_____
Ide podlac kwiaty na zewnatrz, wykorzystam, ze ciagle widno za oknem

dobranoc
fajne jest, też myślę o czymś takim

zazdroszczę białych nocy, szkoda, że u nas nie ma

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
Poza tym zapisałyśmy się na szczepienie na 6 lipca i mamy się zastanowić jakie chcemy czy bezpłatne, czy te 5 w 1 czy 6 w 1.
Sama nie wiem, Wy z jakich korzystacie?
Wiadomo te 6 w 1 to mniej wkłuć, ale trzeba więcej zapłacić.

Poza tym mam pytanko czy nie macie problemów z pęcherzem? Ja czasem jak kichnę to zdarza mi się popuścić :/ i jak siusiam to mam problem by wstrzymać strumień moczu. Ćwiczę mięśnie Keagla jak mi się przypomni ale to widać za mało, po porodzie widać mięśnie mi się tam poluzowały :/. 5 lipca mam wizytę u gina to zapytam.

To dobranoc mamuśki, życzę spokojnej nocki
szczepiliśmy 5w1

problemy z pęcherzem po porodzie miałam, to normalne, ale szybko dość przeszły, nie od razu, stopniowo

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
Basiu mogłabyś dokładnie opisać jak wygląda wysypka, która występuje przy skazie białkowej? Moja mała ciągle ma te krostki, nie znikają a nawet zaczeły pojawiać się w nowych miejscach tzn na czole Potówki to raczej nie są, bo ona ma je tylko na twarzy a tam raczej ciężko jej sie spocić czy przegrzac
U nas najpierw była na buzi i płatkach uszu drobniutka "kaszka" w kolorze skóry. Po kilku dniach poczerwieniała i zaczęła zlewać się w większe plamki lub nawet place, a z uszek zaczeła skóra złazić, a nawet raczej takie drobniutkie strupki to były. Jak palcem po policzku przejadę (policzki najbardziej zaatakowane) to czuć, że szorstkie dość są, przesuszone, ale jednocześnie wyglądają jakby przetłuszczone były (to tzw. efekt "lakierowanych policzków" powszechyny podobno przy skazie). Kurcze zdjęcie bym Ci zrobiła, ale dziś już prawie mu to zlazło po tej cudownej maści za 75 zeta
A wogóle to czytałam, że potówki u dzieci właśnie na twarzy często występują (też myślałam, że na twarzy to nie). I jak oglądałam w necie fotki dzieci ze skazą i z potówkami, to naprawdę ciężko czasem odróżnić, ale u nas właśnie te łuszczące się uszy i lakierowane policzki wskazywały na skazę bardziej.

Szymek 16.04.2010
basiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 16:54   #972
ewciak123
Raczkowanie

a ja przybywam zeby sie pochwalic mamom butelkowym, a takze ku pokrzepieniu serc mamom cycowym...dzisiejszej nocy Borys przespal od 21:30 do 02:30 ) masakra, nie sadzilam ze na cycku moze przespac wiecej niz 3h a tu taka niespodzianka...trzymajci e kciuki zeby mu sie tak juz ustabilizowalo na stale
dodam ze karmie tylko cyckiem...
moze jeszcze poradzicie bo mam straszna dysproporcje ...lewa piers jest ogromna i z niej pieknie je, natomiast prawa mala , ale pokarm jest w niej i nawet dobrze leci..nie tak mocno jak z lewej ale tez nie najgorzej, a mimo to z prawej maly tylko troche possie i sie rozleniwia... coz robic?
laktator mam reczny i niestety niewiele moge odciagnac nim z tego prawego mimo ze jak naciskam reka to pokarm leci

w poniedzialek bedzie polozna to zapytam...

araczki a gdize kupowaliscie , w sensie w jakm sklepie ...internetowym? ja mam kumpele w Szwecji, moglaby mi kupic, ale moze polecisz gdzie ty kupowalas....

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-06-19 o 16:56
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 18:00   #973
bratkab
Zadomowienie

A ja właśnie posprzątałam sobie mieszkanko. Facetów na spacer wysłałam to mam luz i mogę sama sobie porobić. A jutro mamy mieć gości. Przyjeżdżają teściowie małego wreszcie zobaczyć i jeszcze kuzynka małża z mężem, bo będą dla małego rodzicami chrzestnymi i chcieli się wcześniej spotkać. A co do chrztu to zamówiliśmy go w tym tygodniu. Będzie 4 lipca. Ale babka w kancelarii nas rozwaliła tekstem: "Ofiara jest dobrowolna, ale trzeba zapłacić przed mszą jeszcze". Poza tym na szczęście żadnych problemów nie robili. Tylko na nauki mamy się stawić dzień wcześniej.

Co do karmienia to ja właśnie nie wiem ile mleka mam, ale jeszcze w szpitalu mały przybierał na wadze średnio dziennie 30-40g, a nawet czasem nieco więcej więc myślę że wszystko OK. Czas pokaże do kiedy tak będzie.
A co do smoka, to zależy czy jeszcze zanosi się płaczem, czy nie. Jeżeli ma płakać to wolę żeby ciumkał, a jeżeli jest spokój to nie pakuję. Mój ma ogromny odruch ssania czasami, więc wolałam zaaplikować mu smoka niż żeby mi na cycu wisiał.

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

Cytat:
Napisane przez ~Ania26 Pokaż wiadomość
witajcie mamuśki,
Ja chyba też dołączę do mam z "nawałem pokarmu" Właśnie siadłam z laktatorem i z dwóch piersi odciągnęłam 60ml A dziecię moje wyło wczoraj cały dzień. Pociągnął pare razy i prężył się i wyginał i wył non stop. Poprostu chyba był głodny Cały dzień walka z cycem, popołudniu wyszłąm na dwór i odziwo usnął. Budził się ale gdy chciałam nakarmić znów pociągnął 4-5 razy i nieee. Dziś też to samo z tym że nie płacze tylko zasypia. Ratunku co mam robić??? podać mleko modyfikowane?? Jeśli tak to jakie?? Wczoraj próbowałam dać Bebilon Pepti bo takie jadł starszy syn, wiadomo na recepte 50% tańsze. Ale Karolek nie wiem czy ze względu na smak czy na butelkę z Aventu ni w ząb nie chciał lub nie umiał ssać. Nie wiem co robic Doradźcie jakie mleczko podać żeby było w smaku zbliżone do mojego.
A nie jest tak że masz przepełnione piersi i brodawki są dosyć twarde od tego. Czasem dzieciaki nie chcą z takich piersi ssać. Trzeba troszku odciągnąć, zmiękczyć a potem już jakoś idzie. Jedna dziewczyna tak miała w szpitalu i tak mi się skojarzyło.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
a ja przybywam zeby sie pochwalic mamom butelkowym, a takze ku pokrzepieniu serc mamom cycowym...dzisiejszej nocy Borys przespal od 21:30 do 02:30 ) masakra, nie sadzilam ze na cycku moze przespac wiecej niz 3h a tu taka niespodzianka...trzymajci e kciuki zeby mu sie tak juz ustabilizowalo na stale
Gratki Mój mały tak miał w szpitalu, ale jak wrócił do domu to mu się przestawiło niestety.
Stary 2010-06-19, 20:51   #974
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
TYMCZASEM DZIEWCZYNY, CO SADZICIE O TYCH NOSIDELKACH? STWIERDZILAM ZE SA CHYBA LEPSZE NICH CHUSTY ...MI SIE PODOBA TEN SYNERGY...
http://www.babybjorn.com/en-gb/Eng/products/Mobility/
fajne, ale cena mnie powala.

Cytat:
Napisane przez szalony Buziaczek Pokaż wiadomość
Wiecie co? najchętniej też bym zaczęła podawać modyfikowane mleko, bo męczymy się z tym karmieniem i tyle, ale oczywiście jest presja rodzinki.

Poza tym zapisałyśmy się na szczepienie na 6 lipca i mamy się zastanowić jakie chcemy czy bezpłatne, czy te 5 w 1 czy 6 w 1.
Sama nie wiem, Wy z jakich korzystacie?
Wiadomo te 6 w 1 to mniej wkłuć, ale trzeba więcej zapłacić.

Poza tym mam pytanko czy nie macie problemów z pęcherzem? Ja czasem jak kichnę to zdarza mi się popuścić :/ i jak siusiam to mam problem by wstrzymać strumień moczu. Ćwiczę mięśnie Keagla jak mi się przypomni ale to widać za mało, po porodzie widać mięśnie mi się tam poluzowały :/. 5 lipca mam wizytę u gina to zapytam.
kochana, Ty się rodziną nie przejmuj, Ty masz być szczęśliwa mamusia, a woje dziecko ma być najedzone.

Ja szczepię Tymka szczepionkami refundowanymi.

Jak byłam po porodzie sn to też miałam problemy jakiś czas po porodzie z trzymaniem sików... a teraz po cc problemu nie ma.

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Kurde, jestem trochę załamana, bo Luiza nie chce pić mleka z butelki. Wczoraj sobie odciągnęłam, bo mnie bolał lewy sutek i jej podałam butlę, a ta w ryk Pluła, wyginała się....i jak ja mam iść do szpitala Przecież mąż nie będzie jej przywoził na każde karmienie, bo ona czasami chce jeść po 2 godzinach, a czasami już po 40 min. jest głodna, albo chce pić.
Jak nie urok to sraczka Poród super, dzieciak też, a tu takie coś

Wczoraj przebierając małą sobie zagwizdałam i Luiza zaczęła się mocno uśmiechać. No to ja zaczęłam gwizdać jakąś melodię, a ta uchachana od ucha do ucha
Zaliczyliśmy 3 godziny spaceru, w międzyczasie papu i dalej w drogę
mam nadzieję, że Luizka jednak jakiś smoczek złapie.
Pierwsze świadome uśmiechy dzieciątka to super sprawa, a ile radochy dla rodziców.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20094970]
Znów odciągnęłam 90ml - 60 i 30, ostatnie odciąganie o 23, koło 6:30 dziecię zjadło ciut ciut z piersi. Zaiste, nawał pokarmu jak nic [/QUOTE]
u mnie też się zaczęły problemy...
jeszcze w czwartek wieczorem miałam pełne cycki... odciągnęłam 120ml... potem w nocy też spoko, odciagałam jeszcze o północy i o 3:00, a w piątek rano tylko po 30ml... dziś też marnie, przez cały dzień z prawej piersi 30ml, z lewej 10ml każdorazowo... czemu pokarm zanika mimo regularnego odciągania? czyżbym nie była stworzona do karmienia piersią?

Cytat:
Napisane przez velluto Pokaż wiadomość
lea - możesz uzupełnić na 1 stronie - moja mała miała 55 cm przy urodzeniu
Cytat:
Lea mi też możesz uzupełnić - mały miał 58cm.
zaraz uzupełnię dane na liście.

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny wy tutaj piszecie że dzieci wam same usypiają, mojej już czwarty tydzień leci a usypia tylko na cycu. Czasem leży się rozgląda ale potem jest ryk i muszę przystawić żeby usnęła nie potrafi sama, nawet na rękach bez cyca nie uśnie.
kochana, wiem, że łatwo mówić, ale musisz z tym próbować robić porządek od początku...

Cytat:
Napisane przez ~Ania26 Pokaż wiadomość
Ratunku co mam robić??? podać mleko modyfikowane?? Jeśli tak to jakie??
ja podaję NAN1, nie wiem, jak bardzo w smaku zbliżone do naturalnego, ale Maksiu takie pił i Tymkowi tez podchodzi.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:12   #975
Konto usunięte

pokażemy się Wam.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:17   #976
Konto usunięte

Rany, ależ oni do siebie są podobni!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:42   #977
biankaaa
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20107261]pokażemy się Wam. [/QUOTE]
Jaaa Lea, jakie boskie chłopaki)) jacy podobni! super!

---

Mamy karmiące piersia - czy Wy też macie takie apetyt? ja bym mogła na okrągło jeść, szczegolnie po karmieniu

Dziewczyny, ktore sciagają mleczko - laktator nigdy nie bedzie stanie tak oproznic piersi jak mały ssak. To ze sciagacie po kilkadziesiat ml nie oznacza ze dziecko nie wypiloby 2x tyle bezposrednio z piersi. Polecam forum:http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,K...e_piersia.html.

I ja dołączam do grona mamuś, których dzieci wciąż mają żółtaczkę. W czwartek skonczylismy 4 tygodnie, bilirubina obecnie ok 9. Kontrolujemy co kilka dni, dbam o duza liczbe karmien i podajemy wit E. Boje sie powrotu do szpitala w razie czego namierzyłam juz we Wro miejsce gdzie sa wypozyczane lozeczka do domowego naswietlania. Chcialabym zebysmy mieli to juz za soba.

Co do nosidel BabyBjorn to polecam - mialam dla corki. Bardzo wygodne, super na szybkie wyjscia. Malej bardzo odpowiadalo. Jednak chusta w nasyzm przypadku duzo lepiej sie sprawdzila. Jest wg mnie bardziej uniwersalna, korzystniejsza z medycznego punktu widzenia, wygodniejsza.

Wklejam Wita
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 21:46   #978
ewciak123
Raczkowanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20107261]pokażemy się Wam. [/QUOTE]

no i piknie...dzieci jak spia sa taaakie slodkie i grzeczne
Stary 2010-06-19, 21:48   #979
Konto usunięte

biankaa, Wita to już duży chłopak. Na tej ostatniej fotce tak uroczo bezbronny.
A dlaczego mielibyście wrócić na naświetlania z tak niskim poziomem bilirubiny? Nas wypisali ze szpitala jak Tymek miał 12,15.
A we wtorek jak była położna to stwierdziła, że Tymek już nie jest ani trochę żółty.
Stary 2010-06-19, 21:50   #980
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość
Jaaa Lea, jakie boskie chłopaki)) jacy podobni! super!

---

Mamy karmiące piersia - czy Wy też macie takie apetyt? ja bym mogła na okrągło jeść, szczegolnie po karmieniu

Dziewczyny, ktore sciagają mleczko - laktator nigdy nie bedzie stanie tak oproznic piersi jak mały ssak. To ze sciagacie po kilkadziesiat ml nie oznacza ze dziecko nie wypiloby 2x tyle bezposrednio z piersi. Polecam forum:http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,K...e_piersia.html.

I ja dołączam do grona mamuś, których dzieci wciąż mają żółtaczkę. W czwartek skonczylismy 4 tygodnie, bilirubina obecnie ok 9. Kontrolujemy co kilka dni, dbam o duza liczbe karmien i podajemy wit E. Boje sie powrotu do szpitala w razie czego namierzyłam juz we Wro miejsce gdzie sa wypozyczane lozeczka do domowego naswietlania. Chcialabym zebysmy mieli to juz za soba.

Co do nosidel BabyBjorn to polecam - mialam dla corki. Bardzo wygodne, super na szybkie wyjscia. Malej bardzo odpowiadalo. Jednak chusta w nasyzm przypadku duzo lepiej sie sprawdzila. Jest wg mnie bardziej uniwersalna, korzystniejsza z medycznego punktu widzenia, wygodniejsza.

Wklejam Wita
z medycznego lepsza chusta?? no to ja wlasnie myslalam ze to nosidelko...tym bardziej ze ma okotesty , a o chustach rozne opinie kraza...no wiadomo dla kazdego cos innego
Tymczasem Wit jak dla mnie!!Przeprzystojny!!!!! Ekstra

zaraz po powrocie ze szpitala nie mialam apetytu, teraz mam caly czas ale nie ma co jesc, ciagle to samo wiec za bardzo sie nie najadam

Czas edycji: 2010-06-19 o 21:58
Stary 2010-06-19, 21:55   #981
biankaaa
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20108145]biankaa, Wita to już duży chłopak. Na tej ostatniej fotce tak uroczo bezbronny.
A dlaczego mielibyście wrócić na naświetlania z tak niskim poziomem bilirubiny? Nas wypisali ze szpitala jak Tymek miał 12,15.
A we wtorek jak była położna to stwierdziła, że Tymek już nie jest ani trochę żółty.[/QUOTE]
Bo u nas bilirubina raz sobie rosnie raz spada zamiast stalej tendencji spadkowej no i mlody jest caly czas zolty(( Ponoc u dzieci cyckowych moze sie utrzymywac dluzej ale jednak niepokojace jest wlasnie to ze nie ma stalego spadku(

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
z medycznego lepsza chusta?? no to ja wlasnie myslalam ze to nosidelko...tym bardziej ze ma okotesty , a o chustach rozne opinie kraza...no wiadomo dla kazdego cos innego
Tymczasem Wit jak dla mnie!!Przeprzystojny!!!!! Ekstra
Zarowno co do nosidel jak i chust opinie sa podzielone. Chusta lepsza na poczatek bo dziecko mozna ukladac w pozycji poziomej (kolyska) co nie obciaża kregoslupa. Natomiast przy noszeniu w pionie dzicko ma znacznie szerzej rozstawione nozki (material nie podtrzymuje dziecka tylko w kroczu, ale na calej linie kolanko-pupa-kolano). Z swojego punktu widzenia moge tylko powiedziec ze mi sie znacznie lzej nosilo w chuscie bo ciezar lepiej sie rozkladal.
biankaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:02   #982
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
moze jeszcze poradzicie bo mam straszna dysproporcje ...lewa piers jest ogromna i z niej pieknie je, natomiast prawa mala , ale pokarm jest w niej i nawet dobrze leci..nie tak mocno jak z lewej ale tez nie najgorzej, a mimo to z prawej maly tylko troche possie i sie rozleniwia... coz robic?
laktator mam reczny i niestety niewiele moge odciagnac nim z tego prawego mimo ze jak naciskam reka to pokarm leci

w poniedzialek bedzie polozna to zapytam...
Ja też tak mam, jak ci położna poradzi to się pochwal co powiedziała.

U nas dzisiaj pierwszy sukces ale babci a nie mój - uśpiła małą ze smoczkiem. Wieczorem też próbowałam, ale niestety jak ja małej smoczka podaje to wpada w histerię i zaczyna się drzeć jeszcze bardziej może czuje że znalazła sposób na mamusię.
Stary 2010-06-19, 22:18   #983
ewciak123
Raczkowanie

http://forum.gazeta.pl/forum/f,570,K...e_piersia.html

a tu o karmieniu piersia , pytania o odpowiedzi , no i kontakt do babki specjalistki od laktacji...moze zadzwonie w poniedzialek zapytac jak pobudzic laktacje w tym moim jednym gorszym cycku
Stary 2010-06-19, 23:01   #984
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20106705]
mam nadzieję, że Luizka jednak jakiś smoczek złapie.
Pierwsze świadome uśmiechy dzieciątka to super sprawa, a ile radochy dla rodziców.
[/QUOTE]

Wypiła dzisiaj mleko z butelki TT, ale od tatusia, bez żadnej histerii

Boskie chłopaki Jak ślicznie razem śpią

Cytat:
Napisane przez biankaaa Pokaż wiadomość

---

I ja dołączam do grona mamuś, których dzieci wciąż mają żółtaczkę. W czwartek skonczylismy 4 tygodnie, bilirubina obecnie ok 9. Kontrolujemy co kilka dni,

Wklejam Wita
Ja mam wilczy apetyt, mogę jeść co chwila, gęba mi się nie zamyka

W jaki sposób kontrolujecie bilirubinę?

Wit jest słodziutki Na brzuszku śpi taka kruszynka

Luizka dzisiaj pięknie spała w ciągu dnia, po 3 godziny.
Wieczorem za to znowu cyrk przy cycku....ale dałam sobie na luz. Odłożyłam do łóżeczka i mówię do niej, że przyjdę zaraz, a ona ma się wypłakać. Pokwękała chwilę, to przyszłam i wzięłam znowu do cycka, ryk i wyginanie się. Odłożyłam na nasze łóżko i chciałam karmić na leżąco, ale znowu ryk. Wzięłam ją w końcu na ręce, przytuliłam żeby się uspokoiła. Pochodziłam parę minut i znowu do cyca i już było dobrze. Najlepsze jest to, że nawet jedna łezka jej nie poleciała - mała terrorystka

Luiza

Stary 2010-06-20, 09:47   #985
annLee
Zakorzenienie

melduję się i ja
poród opisałam na ciężarówkach,ale szybko się zamelduję,bo zanim Was nadrobię to pewnie mnie jesień zastanie

dziękuję za wszystkie gratulacje i kciukasy

a podwójnym mamom za wylewanie żalów,cieszę się,że nie jestem sama
Zu złośnica momentami straszna
mam nadzieję,że szybko jej przejdzie

Tośka jak na razie(tfu tfu przez lewe ramię) kochany słodziak
je,śpi,je ,śpi...
jak walnie kupę to często obsra się aż do pasa
dobrze,ze mam tyle ciuchów to mogę przebieranki robić-średnio 3razy dziennie
czy Wasze dzieci też pod takim ciśnieniem kupają,że aż pielucha furczy???

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 09:51   #986
annLee
Zakorzenienie

oto Tosia(Antonina)

No2

"tylko nudne kobiety mają
nieskazitelnie czyste domy
"

Edytowane przez annLee
Czas edycji: 2010-06-20 o 09:53
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 09:55   #987
Konto usunięte

Dziewczyny, niestety forum o kp które podajecie to dla mnie forum wyłącznie fanatyczek

Bianko, niestety, gdy córka ssie półtorej godziny (aktywnie ssie, nie śpi!), i dalej ryczy, po czym wciąga natychmiast 65ml z butli - to nie uwierzę, że z piersi wiele poleciało. Niestety To ładnie w teorii wygląda - dziecko wyciągnie z piersi w sam raz, zawsze się najada, karmienie jest w głowie - ale to tylko teoria. W praktyce zdarzają się sytuacje, gdy pokarmu nie ma/jest go za mało. To nie ejst absolutnie atak na Ciebie Ot, takie moje spostrzeżenia

Fajna Antonina
Stary 2010-06-20, 10:00   #988
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
oto Tosia(Antonina)

Tośka słodka

szaja a mas jakas teorie, sposob na to ze mi ostatno Borsy zasypia po 5 minutach przy piersi ?
jak go odstawiam do lozka to pospi 10 min i zaraz placze znowu do piersi....myslalam ze to ten skok rozwojowy ale to trwa juz chyba z 5ty dzien...a do tego maly w nocy wczoraj co godzin epraiwe sie budzil na jedzenie...
bo z tego artukulu wynika ze skoki pojawiaja sie co okolo 4 tygodnie i kazdy z nich moze trwac od 2-4 tygodni...zatem wnioskuje ze moje dziecie wiecznie bedzie marudne przez te skoki i pospie sobie niiiigdy;]
http://kobieta.wp.pl/kat,26335,title...wiadomosc.html

Czas edycji: 2010-06-20 o 10:06
Stary 2010-06-20, 10:08   #989
Konto usunięte

A taką, że od początku zasypiał na twojej piersi, bo na początku to takie fajne, małe dzieciątko się na piersi podoba, tak? A potem niestety trzeba dziecię odstawić, a jest problem :/ Nas na to w szpitalu już uczulali...
Stary 2010-06-20, 10:25   #990
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
melduję się i ja
poród opisałam na ciężarówkach,ale szybko się zamelduję,bo zanim Was nadrobię to pewnie mnie jesień zastanie

dziękuję za wszystkie gratulacje i kciukasy

a podwójnym mamom za wylewanie żalów,cieszę się,że nie jestem sama
Zu złośnica momentami straszna
mam nadzieję,że szybko jej przejdzie

Tośka jak na razie(tfu tfu przez lewe ramię) kochany słodziak
je,śpi,je ,śpi...
jak walnie kupę to często obsra się aż do pasa
dobrze,ze mam tyle ciuchów to mogę przebieranki robić-średnio 3razy dziennie
czy Wasze dzieci też pod takim ciśnieniem kupają,że aż pielucha furczy???
Ciśnienie ogromne, ostatnio jak ją tatuś przebierał na przewijaku i nie zdążył jej nóżek opuścić to oberwał po nogach.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20113370]A taką, że od początku zasypiał na twojej piersi, bo na początku to takie fajne, małe dzieciątko się na piersi podoba, tak? A potem niestety trzeba dziecię odstawić, a jest problem :/ Nas na to w szpitalu już uczulali...[/QUOTE]
Oj tak to jest właśnie mój problem. Niestety moja się tak nauczyła i teraz zwariować można. Ale dzisiaj ja mam swój pierwszy sukces w odzwyczajaniu. Mała właśnie zasnęła bez cyca, co pawda u mnie na rękach ale jednak. Rozmawiałam ze znajomą co przez to przechodziła i najpierw muszę małą nauczyć usypiać ze smokiem a potem dopiero żeby zasypiała w łóżeczku. Odłożyłam ją teraz i śpi, nie budzi się pomimo że mnie obok nie ma.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości