prace decoupage funfelki - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Decoupage

Notka

Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-06-18, 23:03   #1
funfelka26
Raczkowanie

GG do funfelka26 Send a message via Skype™ to funfelka26

prace decoupage funfelki

Witam
Mam na imię Małgorzata, odkryłam dzisiaj Wasze forum, a ponieważ jestem początkującą osobą w dziedzinie decoupage to chętnie pokaże swoje prace i będę czekać na Wasze opinie. Jak patrzę na wszystkie prace które są przedstawione na tym forum to mam daleką drogę do Waszych prac drogie forumowiczki. Chciałabym bardzo się od Was dużo nauczyć. Moja przygoda z decoupage oczywiście to czysty przypadek i konieczność, chciałam dać w prezencie oryginalną skrzyneczkę z życzeniami w środku na komunię mojej chrześnicy i tak się to zaczęło. Jestem obecnie mamą malutkiej wspaniałej córeczki i mam ograniczony czas na decoupage, ale znajduję chwilę aby się odprężyć i cos zrobić. Poniżej wstawiam parę moich prac i proszę o szczere opinię i podpowiedzi. Chciałabym się bardzo nauczyć postarzania i pękania przedmiotów niestety kupowałam już kilka produktów i mi to w ogóle nie wychodzi gdzieś popełniam cały czas ten sam błąd. Więc będę Was prosić o rady.

Edytowane przez funfelka26
Czas edycji: 2010-07-26 o 22:27
funfelka26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 08:46   #2
cycol11
Zakorzenienie

Dot.: prace decoupage funfelki

prace bardzo pomysłowe jak na początek przygody z decu super wielkie moja uwaga byłaby taka jak wycinasz wzór staraj się robić to dokładnie przy bluszczu widać tło serwetki ewentualnie w tych miejscach trzeba domalować tym samym kolorem co kuferek będzie estetyczniej. Przy niektórych pracach przydałyby się cieniowania ale to wyższa szkoła jazdy z którą ja też mam jeszcze problemy motywy z życzeniami i imionami można przetransferować są specjalne preparaty do tego lub wydrukować na paierze śnaidaniowym wtedy niebędą się tak odznaczać i nie będziesz musiała używać tony lakieru
czekam na dalsze twoje prace bo jak taki początek masz to co będzie później
cycol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 08:51   #3
Pupil
Osiołek z zakątka :)

Witam serdecznie kolejną pozytywnie zarażoną dekupażystkę
Początek bardzo dobry, od razu rzuciłaś się na głęboką wodę.

Pierwsza skrzyneczka fajnie skomponowana, ale osobiście pomalowałabym dokładniej pasy jasne, prześwituje spod nich drewno. Jeśli miałaś taki zamiar, to lepiej byłoby przetrzeć te miejsca, wtedy praca wyglądałaby naturalniej. I wydaje mi się, że biały kolor wygląda tutaj trochę obco, lepiej byłoby zastosować ecri, tak ja masz na wzorze serwetki ornamenty, wtedy całość byłaby w ciepłych kolorach utrzymana, a tak biały nadaje jej surowego wyglądu. Ale generalnie jest ok

Druga skrzyneczka na ślub bardzo ładna, zwłaszcza góra Nie pasują mi tylko te obrączki, to taki element skrapowy wsadzony do decoupage, lepiej jakbyś zrobiła i napis i obrączki jako wydruk i wtedy całość byłaby zachowana w dekupażowym klimacie. Ale praca jest bardzo starannie wykonana, a kwestia napisu to kwestia gustu więc ogromne

Trzecia kasetka komunijna równie śliczna, bardzo bardzo dokładnie jak na początkującą (i nie tylko ) wykonana. Uwaga do napisu taka sama, ale tutaj mniej się to rzuca w oczy i nie przeszkadza i skrzyneczka jest naprawdę śliczna. Mam nadzieję, że młoda dama była nią również zachwycona

Czwarta, piąta i szósta skrzynka - jak rozumiem serwetki naklejałaś bezpośrednio na drewno? To wyższa szkoła jazdy, w takim przypadku powinnaś serwetkę wetrzeć, to jest bardzo pracochłonna ale piękna technika. Wtedy zniknęłyby te białe przebarwienia na wzorze. Jak będziesz chciała w przyszłości robić właśnie taką techniką to postaraj się wetrzeć serwetkę, efekt jest powalający Ale muszę przyznać, że skrzynka na wino podoba mi się niesamowicie. Brakuje jej tylko jeszcze trochę lakieru i szlifowania, jak ją dokończysz będzie cudna To samo dotyczy pozostałych dwóch skrzynek, potrzebują lakieru i szlifowania

Kolejna skrzynka ślubna jest najsłabsza ze wszystkich a to z powodu niewycięcia motywu. Bluszcz na tle beżowym naklejając na białą kasetkę musisz niestety bardzo dokładnie wyciąć, żeby nie było widać tła tylko same listki. Możesz uniknąć takiej syzyfowej pracy jeśli dobierzesz tło skrzynki do tła serwetki, w innym przypadku musisz to bardzo dokładnie wyciąć. Motyw powozu lepiej jakby był wydarty nieregularnie niż wycięty w taki sposób. Całość wygląda nienaturalnie

Następna wesołą para ślubna na różowym tle fajna, optymistyczna i dobrze nieregularnie wydarty motyw. Za mało lakieru, zdecydowanie za mało o kilka co najmniej warstw. I nie zza bardzo widzę, to skrzynka czy jakiś brulion? Nieważne, bardzo ładnie wygląda

Dziecięcy kuferek śliczny, tylko następnym razem postaraj się napis również wydrukować na drukarce i wtopić w pracę. Za mało lakieru oczywiście ale skrzyneczka śliczna

Gratuluję udanych początków uwagi mam tylko do napisów i lakierowania. Na wszystkich pracach, żeby nabrały odpowiedniego charakteru brakuje dużo lakierowania i trochę papieru ściernego. I podziwiam za znalezienie czasu na decoupage przy takim maleństwie. Więc dużo cierpliwości i wytrwałości dla Mamusi i Córeczki
Witaj serdecznie Małgosiu w naszym gronie

[SIGPIC][/SIGPIC]

Pupil jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 10:43   #4
ryniu
BAN stały

cześć funfelka
Tak jak pisałam w wcześniejszym wątku "świetne"początki. Tylko tak,jak napisły dziewczyny wcześniej staraj się lepiej dobierać tło,a najlepiej serwetek nie wycinaj tylko wydzietraj nie będzie się tak rzucało w oczy.
Pozdrawiam i czekam na dalsze Twoje dzieła
ryniu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 14:41   #5
anuleczka2
Zadomowienie

Bardzo ładne prace ,a gdy coś tam nie pasuje to w następnych się poprawi.
anuleczka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 17:12   #6
funfelka26
Raczkowanie

Smile Dot.: prace decoupage funfelki

Bardzo Wam dziewczyny dziękuję nie spodziewałam się tak dobrych opinii. Wiem już teraz gdzie robię błędy, na pewno muszę się zaopatrzyć w papier ścierny doradźcie jaki grubość papieru jest najlepsza no i ile tych warstw mam położyć żeby było dobrze i jeszcze jedno pytanko przy szkatułkach gdzie naklejałam bezpośrednio na drewno pisałyście żeby wetrzeć serwetkę tzn. jak mam to zrobić?a jeśli chodzi o napisy to nie wiedziałam jak je robić bo z drukarki normalnej się rozmazują teraz już wiem że są specjalne preparaty więc na pewno to poprawię mam jeszcze dużo zdjęć innych swoich prac ale w zasadzie popełniam te same błędy więc dopiero jak się poprawię to dam jakieś nowe fotki. Teraz koleżanka zamówiła sobie u mnie chustecznik w magnolie i świecznik do kompletu jak zrobię to zaraz wstawię zdjęcia. A fakt przy małym dzieciątku i jeszcze bardzo małym lokum bo mieszkamy jeszcze z rodzicami niestety nie ma za bardzo jak tworzyć decoupage. Ale jakoś daję radę. Dziękuję jeszcze raz za wszystkie opinię bardzo mi pomogły pozdrawiam.
Stary 2010-06-19, 17:27   #7
Pupil

Jeśli masz jeszcze jakieś prace to je wstaw, już wiesz co robisz źle i nie będziemy tego komentować, ale chętnie obejrzymy

Jak wrócę dzisiaj wieczorem do domku to wstawię Ci przydatne linki i opis "techniki wcierania". Tej techniki na naszym forum nikt nie stosuje, ja ostatnio zrobiłam 2 prace ale czekają na lakierowanie a jak już pisałam w swoim wątku u mnie wilgotność powietrza od 2 miesięcy przekracza wszelakie granice przyzwoitości i nie mogę ich dokończyć. Ale postaram się wstawić piękne prace dziewczyn, które tą technikę opanowały do perfekcji, jeśli chcesz zobaczyć jak powinien wyglądać efekt ostateczny

[SIGPIC][/SIGPIC]

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-19, 17:35   #8
emi58a
Rozeznanie

Witam bardzo serdecznie.Fajny poczatek
Czekam na kolejne pracki
emi58a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-19, 21:35   #9
Pupil

Technika wcierania została opracowana przez dekupażystkę z Brazylii, robi naprawdę cudowne rzeczy. Poniżej wstawiam Ci dla przykładu efekt jej pracy:
schody - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...03155a0c5.html
schody zbliżenie - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1a8f4b3a7.html
kufereki - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a837fcd73.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...072feb4c7.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c674418ae.html
deska z aniołem - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ebbde1fba.html
świecznik - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...08987c04a.html

Prace innej dekupażystki, tym razem z Francji - Margo, która wciera serwetkę w drewno i piaskowiec:
kwietnik - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ee117c1cc.html
kamień z aniołkiem - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...dbd6ec74c.html
kamień z motylem - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ebe7291de.html

Twoja skrzyneczka na wino, gdybyś wtarła serwetkę wyglądałaby tak jak te przedmioty na zdjęciach. Podobny efekt uzyskasz, gdybyś przeszlifowała tą pracę i wielokrotnie pociągnęła lakierem. Byłoby to nie to samo, ale zbliżone.

Co do malowania to zależy jakim lakierem malujesz. Mniej warstw lakieru możesz nałożyć, gdy używasz lakieru żelowego, który z natury jest gęsty i powstają dość grube warstwy - wtedy wystarczy kilka warstw - na hobbystycznym TO-DO pisze że nawet tylko 3, ale ja generalnie jego nakładam 8-10, wtedy powstaje idealna tafla. Inne budowlane lakiery żelowe to np.Flugger czy V33. Werniksy szklące też kładzie się w mniejszej ilości, najczęściej 4-5 warstw wystarcza. W przypadku rzadkich lakierów budowlanych jak śnieżka musisz dużo warstw nałożyć, tak jak gdzieś pisała Nieistotne - nawet 30-40 i szlifować, szlifować, szlifować. Dlatego ja wolę żelowe ale one nie do wszystkiego się nadają.
Papiery do szlifowania są różnej gramatury - chodzi tu o wielkość ziaren ściernych. I żeby nie wprowadzać mętliku - większa granulacja papieru to mniejsza liczba - czyli np. papier 80 ma najgrubsze ziarna ścierne, papier 500 mniejsze a papier 2000 ma je prawie całkiem niewyczuwalne czyli służy do nadania pracy absolutnego błysku. Ja stosuję papiery od 60-120 do przygotowywania pracy czyli szlifowania surowego drewna, potem już mniejsze gramatury. I tak papier 120-240 pozwoli Ci dość dobrze przygotować powierzchnię malowaną podkładem i farbą do pracy i przyklejenia motywów. Ale do szlifowania wierzchnich warstw lakierów potrzebowałabyś papiery o mniejszej granulacji. Ja używam różnie, od 120 do 400, czasem 800 czy 1000 ale wiem, że dziewczyny używają papierów o granulacji 2000. Oczywiście tak drobna granulacja to są papiery wodne, one nie dają żadnych zarysowań na lakierze tylko usuwają nierówności. To tak jak przy polerowaniu przez lakiernika samochodu po malowaniu - też się odbywa papierem wodnym. Ja osobiście tak drobnych granulacji nigdy nie używałam właśnie z racji tego, że stosuje lakiery żelowe. Im absolutnie wystarcza 400-600 max 800 papier.
Myślę, że musisz kupić sobie papier o dużej granulacji np. 60, 80, 120 i mniejszej granulacji czyli 200,240,500, 800 i zobaczyć, co Ci pasuje i jak Twoja praca po takim zabiegu wygląda. I do usuwania zacieków z lakieru możesz używać papier o większej granulacji - ruskim targiem 120
Papier jest niezbędny w kilkach etapach pracy. Po pierwsze żeby przygotować powierzchnię do pracy czyli przed nałożeniem podkładu. Potem żeby przeszlifować podkład. Później po nałożeniu kilku warstw lakieru musisz przeszlifować delikatnie powierzchnię, żeby motywy się dobrze wtopiły. Potem znów parę warstw lakieru i znów szlifowanie. Jeśli używasz lakierów żelowych to czasem starczy jedno wyrównujące szlifowanko, ale to z tej racji, że lakiery żelowe dają grubą warstwę i wszystko się łatwiej wtapia. To samo tyczy werniksów szklących, w tym przypadku praca "sama" się wykańcza, można nawet nie szlifować.

Co do napisów to możesz je również robić na drukarce atramentowej, nic nie stoi na przeszkodzie tutaj masz świetny kursik jak to zrobić: http://www.smolny.pl/?p=292 Możesz też metodą jambolajii drukować napis na drukarce atramentowej, potem zabezpieczyć lakierem do włosów lub fiksatywą

[SIGPIC][/SIGPIC]

Edytowane przez Pupil
Czas edycji: 2010-06-19 o 21:51
Stary 2010-06-19, 22:21   #10
funfelka26
Raczkowanie

Bardzo Ci dziękuję Ewo. Już jestem dużo mądrzejsza. Biorę się w takim razie do zakupów i pracy. Zdjęcia tych prac rewelacyjne ale to już bardzo wysoki stopień wtajemniczenia Pozdrawiam
Stary 2010-06-20, 16:43   #11
kicia0940
Zadomowienie

Bardzo ładne skrzyneczki i jakie pomysłowe, chyba zmałpuję od Ciebie tą "W dniu ślubu" suuuper pomysł. Idę na wesele i zamiast do koperty mogę dać do skrzyneczki

Mój Decoupage - tu oglądaj prace sprzed grudnia 2010
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=404567
kicia0940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-20, 19:00   #12
Pupil

Cytat:
Napisane przez funfelka26 Pokaż wiadomość
..... Zdjęcia tych prac rewelacyjne ale to już bardzo wysoki stopień wtajemniczenia
Wiesz, to wbrew pozorom tylko tak wygląda a jest dużo prostsze niż klasyczne decoupage Nie będę mieć chwilowo dostępu do internetu ale postaram się po powrocie neta założyć osobny wątek z tą techniką i zobaczysz, że jest to bardzo proste a efekty oszałamiające

[SIGPIC][/SIGPIC]

Stary 2010-06-20, 20:07   #13
bachurka
Raczkowanie

Nooo, wreszcie zdobylam na tym urlopie dostep do internetu... A tu u was takie wspaniale nowinki...
funfelka26- mnie najbardziej podoba sie 2 skrzyneczka (super wieko ), 4 skrzynka na wino i herbaciarka Podobnie jak Ewa i reszta mam uwagi do napisow i zle wycietego wzoru Ale reszta SUPER!!!! Dawaj dalej!!!
Nad morzem slonecznie, ale strasznie wietrznie. Chyba dostane zapalenia pecherza

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Ewcia, to wzor twojej szkatulki:
Fajnie tez

Moj Decoupage
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=393021
bachurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-20, 20:16   #14
Pupil

Cytat:
Napisane przez bachurka Pokaż wiadomość
Ewcia, to wzor twojej szkatulki:
Fajnie tez
Nie, to jest tylko ta sama serwetka, moja szkatułka niestety nie była wcierana tylko tradycyjnie robiona z domalowywanym tłem i bokami. Ta szkatułka Kasi ma na sobie wtartą serwetkę

[SIGPIC][/SIGPIC]

Edytowane przez Pupil
Czas edycji: 2010-06-20 o 20:27
Stary 2010-06-20, 20:18   #15
ryniu
BAN stały

Bachurka zazdroszczę Ci
Ewa ja się podpinam pod ten wcierany decu bo kompletnie nie wiem o co biega
Stary 2010-06-20, 20:36   #16
bachurka
Raczkowanie

No Ryniu, masz czego, bo jest SUPER za***iscie Juz dawno tak nic nie robilam. Czyste lenistwo. Az wszystko boli od nierobstwa
Ewa, ja wiem, ze to tylko ten wzor serwetki, ale twoja szkatulka podoba mi sie bardziej. Natomiast ja cos takiego: wcierane decu chyba robilam daaaawno temu. Nie jestem pewna, ale tak to robilam, ze na gole, wyszlifowane drewno naklejalam serwetke i tak ja wtapialam w drewno, zeby bylo widac rysy, wglebienia, sloje. To byl wzor kotka na jesiennym tle i wyszlo bardzo ladnie. Niestety nie mam zdjecia, bo wtedy jeszcze nie uwiecznialam swoich prac Wtedy myslalam, ze ide na latwizne , a tu prosze: nowa, ekskluzywna technika!

Moj Decoupage
Stary 2010-06-20, 21:21   #17
funfelka26
Raczkowanie

Smile Dot.: prace decoupage funfelki

Dodaję jeszcze parę swoich prac oczywiście są na nich te same błędy, co na poprzednich , ale jak się poprawię to Wam pokaże prace.

Czas edycji: 2010-07-26 o 23:01
Stary 2010-06-21, 08:06   #18
Pupil

Z tych prac dla mnie najlepsza jest krówka. Widać co prawda na niej lekko pomarszczoną serwetkę, ale gdybyś zastosowała odpowiednią ilość lakieru i szlifowanko to ten defekt by się zgubił pod grubą pierzynką lakieru Nawet napis w niej jest fajnie skomponowany i nie wygląda jak na scrapowej pracy więc i nie przeszkadza. Może tylko z przodu na wieczku domalowałabym to żółte tło do krawędzi (do okucia), gdyż tak obcięty w falbankę powoduje, że widać, że to jest coś klejonego. Ale generalnie krówka jest ok, budzi sympatię
Druga dość dobra według mnie to ta orientalna.Tylko techniczna uwaga do prawie wszystkich tych prac - staraj się wzór naklejać albo po ukosie jak na krówce, albo po całości na górze a jeśli schodzisz na boki skrzynki to nie urywaj wzoru w połowie grubości wieczka. To wygląda sztucznie. Musisz wzorem dojść do krawędzi wieczka.
Generalną zasadą decoupage jest sprawienie wrażenia, że motyw został namalowany a nie naklejony. Dlatego ważne są wszelakie domalunki, cieniowania, przecierania itp. Jak pociapiesz na początek trochę skrzyneczki to zobaczysz, jak fajnie się motywy wtapiają. Żeby nie zniszczyć pracy w początkowym okresie możesz zabezpieczać naklejony motyw jedną warstwą lakieru i na lakier ciapać farbą, żeby dobrać tło i scalić serwetkę. To da Ci możliwość powrotu "bez strat" do punktu wyjścia, bo świeżą farbę akrylową z lakieru usuniesz bez problemu
Na pozostałych skrzynkach listki mi nie pasują wzory z szablonów owszem, ale liście nie, wyglądają jak z całkiem innej bajki Gdybyś pozostawiła dół czysty byłoby ok

[SIGPIC][/SIGPIC]

Stary 2010-06-21, 10:39   #19
sioodemka
Zakorzenienie

Bardzo fajne początki
Łande szkatułeczki. Najbardziej podoba mi się ta dla Maksymilianka oraz wesoła, młoda para na różowym tle. Fajnie wyszła też herbaciarka z motywem kuchennym i słonecznikami. Niestety ślubna szkatułka do dopracowania (cieniowanie, aby wtopić w tło innego koloru lub następnym razem bardziej precyzyjne wycinanie motywów )
Z drugiego wrzutu bardzo podoba mi się szkatułeczka na biżu - fajnie wykorzystałaś wytrawione listeczki
...czekam na więcej

sioodemka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-21, 11:13   #20
jambolaja
Zakorzenienie

Wszelkie rady i krytyki podała Ewa więc mnie pozostaje sie Cię tylko powitać i czekać na doskonalsze prace.

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

I muszę dodać,że mnie podoba sie łączenie różnych technik.To nowość.
Stary 2010-06-21, 12:55   #21
funfelka26
Raczkowanie

Jak zwykle dziewczynki mogę na Was liczyć bardzo mi pomagają Wasze opinię bardzo dziękuję, że jesteście szczere bo to jest potrzebne żeby człowiek wiedział co robi źle.
Stary 2010-06-21, 19:26   #22
wendy66
Przyczajenie

witaj,

poczatek udany
wendy66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-21, 21:08   #23
bachurka
Raczkowanie

A mnie sie baaardzo podoba skrzyneczka z liscmi (3 zdjecie) Moze i jest to mieszanie technik, ale dla mnie fajnie wyglada Podoba mi sie tez zielona szkatulka. Po wszystkich tych radach, nastepne prace beda na pewno lepsze

Moj Decoupage
Stary 2010-06-22, 12:01   #24
ryniu
BAN stały

Brawo za bawienie się koloryzacją drewna. Nie poprzestajesz na krakach i shabby,a to bardzo się chwali i to nie jest prosta sztuka
Stary 2010-06-25, 14:54   #25
funfelka26
Raczkowanie

Wzięłam sobie Wasze rady do serca i mam nadzieję że się trochę poprawiłam w swoich pracach. Zrobiłam świecznik i chustecznik nie są jeszcze idealne, ale myślę, że lepsze od poprzednich proszę same oceńcie. Pozdrawiam
Stary 2010-06-25, 17:47   #26
emi58a
Rozeznanie

Fajne poczatkiWitaj.
Bardzo fajny komplecik z magnolia....i krowka rowniez mi sie podoba
emi58a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 19:11   #27
cycol11
Zakorzenienie

komlecik magnoliowy miodziocze kam na więcej twoich prac. i ma mpytanko te skrzyneczki z początku twojego wątku te na prezent ślubny to motywy z serwetek? jeśli pamiętasz gdzie je kupiłaś to mogłabyś dać namiar? (jeśli to internet oczywiście) pozdrawiam
cycol11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-25, 20:48   #28
funfelka26
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny jeśli chodzi o moje motywy to wszystkie są z serwetek, bo tylko na nich pracuję a serwetki najczęściej kupuje na allegro pozdrawiam

Czas edycji: 2010-07-26 o 23:03
Stary 2010-06-25, 22:03   #29
jambolaja
Zakorzenienie

magnolie niestety troszke straciły na tym,że nie są na jasnym tle.Warto pokusić sie o jasny podkład i zamalowanie reszty dookoła ciemniej.Troszke pracy i cierpliwości trzeba ale efekt popłaca.Poza tym musisz postarać sie bardziej (dłużej i dokładniej) wcierac serwetkę w drewno.Najlepiej na koncu paluszek zamoczyć w kleju i jeszcze dogładzić.
Lubie kompleciki.
Stary 2010-06-28, 10:29   #30
jola2243
Zakorzenienie

Piękne prace, bardzo pomysłowe, różnorodne, dla mnie decu to czarna magia, nie znam się na tej technice, ograniczam się do naklejania serwetek na koszyczki z papierowej wikliny, doniczki i szkło, mam nadzieję się rozwinąć w tej dziedzinie

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Decoupage

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości