Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie! - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-19, 21:56   #4471
lucky_201
Raczkowanie

Dot.: Panny młode 2010 -pokażcie swoje suknie!

Oj z trenem to rzeczywiście ciężka, ale zrezygnowałam z niego i wtedy można wytrzymac, bo czego się nie robi dla tego jedynego dnia
lucky_201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 22:42   #4472
ESTEE87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Panna Mloda wyglądała ładnie, ale jak dla mnie za skromnie, natomist Pan Młody to już inna bajka. Przede wszystkim za duży garnitur jest baardzo widoczny

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Sukienka, na którą pewnie bym się nie zdecydowała, ale ty wyglądasz w niej jak księżniczka . I o to w tym chodzi, że to jest jedyny taki dzień w życiu, w którym możemy sobie pozwolić na takie balowe kroje
Dziękujemasz racje

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Robi wrażenie! Chociaż mnie też się bardziej podobało jak fale "leżały" ale teraz tez mi się podoba! Nie przejdziesz niezauważona a góra tej sukni jest śliczna do tego kolczyki, bransoletka (nie ubieraj na szyję nic absolutnie ale to pewnie wiesz ) i będzie cud miód

Piękna suknia! Bardzo w moim stylu. Co to za model?
Pamietam hehe ale nie mogę nic znaleźć nic fajnego z kolczykowjestem wybrednaJeszcze raz te fale bedą układane wiec mam nadzieje ze Ci sie spodoba bardziej hihi

Cytat:
Napisane przez lucky_201 Pokaż wiadomość
A to moja suknia, którą najchętniej juz bym zmienila, bo co chwile widze suknie które bardziej mi wpadaja w oko
Bardzo ładna góra

Cytat:
Napisane przez kaamii Pokaż wiadomość
Wygladasz bajecznie w tej sukni naprawde sliczna
A ja mam maly problem dzis odebralam swoja suknie i jestem przeszczesliwa ale problem sie pojawil jak ja ja przewioze w samolocie z Anglii do PL-nie chce wkladac do walizki bo sie wygneicie i ryzyko zaginiecia a nie wiem czy pozwola mi miec ja przy sobie a tak bylo by najlepiej .Moze ktoras miala z was takie doswiadczenie albo ktos z waszych znajomych? pomocy!!!!
Dziękuje, baaaardzo mi miło
Ja mam dla Ciebie dwa rozwiązania...1 poswiecisz cala jakas wieksza walizke na suknie, pozniej i tak pewnie mama ci pomoze rozprasowac lub poprosisz jakas krawcowa doswiadczona lub wyslesz ja na plasko, moja podobno tak leciala ze Stanow ale bez fiszbinow na plasko. Wiec chyba wyslac da rade Ale chyba bezpieczniej w jakas wieksza walizke
Stary 2010-06-19, 23:06   #4473
kleome84
Raczkowanie

Kobietki mój ślub już za miesiąc i parę dni a ja mam straszny kryzys sukni wydaje mi się za zwyczajna i wcale nie taka jaką sobie wymarzyłam strasznie mi przykro z tego powodu bo chciałam żeby była taka jedyna, wymarzona, a po pierwszej przymiarce, którą miałam tydzień temu czuje jakiś niedosyt...
Poniżej moja suknia.
Góra mojej sukni nie jest przezroczysta tylko z podbiciem.

Edytowane przez kleome84
Czas edycji: 2010-06-19 o 23:07
kleome84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-19, 23:11   #4474
kleome84
Raczkowanie

Żałuję, że nie zamówiłam tej sukni http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...26tbs%3Disch:1 model Amelia. Ale jestem zniesmaczona
Stary 2010-06-19, 23:11   #4475
lucky_201
Raczkowanie

Śliczna!!! Zupełnie inna niż wszystkie i ma to coś w sobie.
Stary 2010-06-19, 23:22   #4476
kleome84
Raczkowanie

Cytat:
Śliczna!!! Zupełnie inna niż wszystkie i ma to coś w sobie.
Ale masz na myśli tą pierwszą czy tą do której podałam link...?
A może to było do innej dziewczyny...?
Stary 2010-06-20, 00:18   #4477
tylko_ chwilka
Raczkowanie

kleome84- Kochana łepek o góry!!! Twoja suknia jest o niebo piękniejsza niż ta amelia!!!! Ten niedosyt to pewnie stad ze suknia jeszcze nie była gotowa, jak dodasz, makijaz, fryzurke, bizuterie i bedziesz przygotowana plus udzieli Ci sie aura dniu slubu to i podejscie bedzie inne i efekt koncowy!!! A Twoja suknia jest piekna i basta!
tylko_ chwilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 00:28   #4478
arnama
Zakorzenienie

Cytat:
A to moja suknia, którą najchętniej juz bym zmienila, bo co chwile widze suknie które bardziej mi wpadaja w oko

Mnie się nie podoba, zbyt wiele tortowych marszczeń, ale wszystko rzecz gustu

ESTEE87 pięknie wyglądasz w niej ja bym pewnie takiej nie wybrała, ale Tobie na prawdę ślicznie super!

Ja na szczęście pomimo że oglądam Wasze i inne suknie, swojej nigdy nie zamieniła bym na inną
Też podobno będzie ciężka, będzie miała tren ale krawcowa obiecała mi że będzie tak dopasowana, że będzie się świetnie trzymać najważniejsze byśmy były w tym dniu najpiękniejsze!

Nie ma dobrych wymówek, są tylko słabi ludzie.

arnama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 00:50   #4479
Agusia0589
Przyczajenie

A oto moja suknia tylko zastanawiam się nad bukietem i fryzura. Podobają mi się fryzury z kwiatkiem. Może doradzicie mi jaka fryzura najbardziej by pasowała.
Agusia0589 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 08:53   #4480
pieleszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chrabaszcz Pokaż wiadomość
dziewczyny dolaczam swoja suknie do kolekcji
skromna ale pasuje do mnie... jednak ciezko sie bylo zdecydowac...
piękna ta Twoja suknia!!!! skromna, a jednak bardzo elegancka

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Lensss Pokaż wiadomość
Byłam ostatnio na ślubie koleżanki, wklejam fotkę
Moim zdaniem wyglądała super elegancko i skromnie
mnie się nie specjalnie podoba . sukienka ładna, ale ten welon długi i bolerko zupełnie mi tą całość psuje... może na żywo to wyglądało lepiej niż na zdjęciu ...
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 09:13   #4481
pieleszka
Wtajemniczenie

hej dziewczyny
biorę ślub w październiku, ale suknie mam już w domu, więc wrzucam
poprawki dopiero przede mną - bo póki co suknia jest trochę za długa i lekko za szeroka w tali.
mam zamiar poczekać z poprawkami do początku października -tak do 3 tygodni przed slubem. jak myslicie, nie będzie za późno??
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 09:22   #4482
lucky_201
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kleome84 Pokaż wiadomość
Ale masz na myśli tą pierwszą czy tą do której podałam link...?
A może to było do innej dziewczyny...?
Oczywiście, że do Ciebie, i oczywiście, że mowa o pierwszej sukni a nie amelii Naprawde śliczna, z chęcia bym zamieniła teraz swoja na taką.
Stary 2010-06-20, 09:51   #4483
trzykropek
Raczkowanie

Hej,
Ja jestem juz po pierwszej przymiarce, slub za 3 miesiace, ale nie wiem czy dobrze wybralam. Nigdy nie chcialam bezy ale jak zobaczylam ta sukienke to zakochalam sie w niej.
Sukienka cala jest wykonana z delikatnej "siateczki", nie wiem jak ten material sie nazywa - organtyna? cos takiego jak firanki tylko duzo mniejsze oczka . Nie ma zadnych koronek, zdobien, nic poza falami materiału. Co o tym myslicie? Jest za bardzo bezowata?
Zdjecia nieostre bo robione komorka w ciemnym pomieszczeniu .
Do tego bede miec srebrne wysokie szpilki i kolczyki z krysztalami, nic wiecej. Wlosy tak uczesane http://fryzury.qever.com/katalog-fry...10.jpg_542.jpg
Ślub 25.09.2010
trzykropek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 10:37   #4484
kasia_05
Rozeznanie

Lucky nic się nie martw, Twoja suknia jest piękna, oryginalna. nie żałuj niczego, i przestań oglądać inne! Ja też tak miałam że ciągle zmieniałam zdanie,jest wiele pięknych sukienek i daltego tak trudno się zdecydować, ja sam pewna swojej nie jestem, ale nie ma sie co dręczyć tego dnia będziesz najpiękniejsza w najpiękniejszej sukni A gdy pisałam tutaj, bo też miałam wątpliwości, to jedna z Dziewcząt powiedziała, ze przecież z jakiegoś powodu wybrałam właśnie tę. Wiec Ty też wybrałaś swoją z jakiegoś powodu i tego się trzymaj.

mam dość

Edytowane przez kasia_05
Czas edycji: 2010-06-20 o 11:43
kasia_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 10:44   #4485
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Kobietki mój ślub już za miesiąc i parę dni a ja mam straszny kryzys sukni wydaje mi się za zwyczajna i wcale nie taka jaką sobie wymarzyłam strasznie mi przykro z tego powodu bo chciałam żeby była taka jedyna, wymarzona, a po pierwszej przymiarce, którą miałam tydzień temu czuje jakiś niedosyt...
Poniżej moja suknia.
piekna i naprawde oryginalna, nie masz czego żałować

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 10:53   #4486
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez ESTEE87 Pokaż wiadomość
Dacie rade !! Moim zdaniem im mniej przymiarek tym lepiej - nie chce mi sie tyle stać
W mojej długo stać nie bede bo nie mam żadnych falbanek tak jak twoja
Cytat:
Prześliczna Uwielbiam takie skrpomne suknie
Cytat:
Napisane przez Agusia0589 Pokaż wiadomość
A oto moja suknia tylko zastanawiam się nad bukietem i fryzura. Podobają mi się fryzury z kwiatkiem. Może doradzicie mi jaka fryzura najbardziej by pasowała.
I kolejna moja faworytka - sliczna

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:04   #4487
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Hej odebrałam sukienke ale jeszcze idzie na drobne poprawki do mojej krawcowejDol chce poprawić zeby mi sie układał tak jak chce
Suknia robi duże wrażenie Koniecznie wklej efekt końcowy, bo na chwilę obecną bardziej podobała mi się suknia bez fiszbin Ale wiadomo, poprawki mogą jeszcze wiele zmienić.
Jedno jest pewne, nie przejdziesz niezauważona Sama nie wyszłabym w takiej sukni, ale przyznam, że to jedna z najciekawszych sukni w tym wątku

Cytat:
Podobają mi się takie delikatne suknie, ale nie na mnie, nie pasowałaby do mojej figury

Cytat:
Dla mnie przekombinowany jest dół. Góra ciekawa

Cytat:
Poniżej moja suknia.
Suknia zupełnie nie w moim stylu, nie podoba mi się. Ale na pewno nie jest zwyczajna Poczekaj do końca, na początkowych przymiarkach nie widać efektu końcowego.

Cytat:
Napisane przez trzykropek Pokaż wiadomość
Hej,
Ja jestem juz po pierwszej przymiarce, slub za 3 miesiace, ale nie wiem czy dobrze wybralam. Nigdy nie chcialam bezy ale jak zobaczylam ta sukienke to zakochalam sie w niej.
Sukienka cala jest wykonana z delikatnej "siateczki", nie wiem jak ten material sie nazywa - organtyna? cos takiego jak firanki tylko duzo mniejsze oczka . Nie ma zadnych koronek, zdobien, nic poza falami materiału. Co o tym myslicie? Jest za bardzo bezowata?
Zdjecia nieostre bo robione komorka w ciemnym pomieszczeniu .
Do tego bede miec srebrne wysokie szpilki i kolczyki z krysztalami, nic wiecej. Wlosy tak uczesane http://fryzury.qever.com/katalog-fry...10.jpg_542.jpg
Nie obraź się, ale wygląda źle. Góra jest fajna, ale ten dół wygląda jakbyś go sama uszyła w domu z firanki, nie ma żadnego kształtu, brzydko to wygląda, choć domyślam się, że zdjęcie jest bez halki. Tren wygląda okropnie.

Edytowane przez batkab
Czas edycji: 2010-06-20 o 11:05
batkab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:05   #4488
lucky_201
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_05 Pokaż wiadomość
Lucky nic się nie martw, Twoja suknia jest piękna, oryginalna. nie żałuj niczego, i przestań oglądać inne! Ja też tak miałam że ciągle zmieniałam zdanie,jest wiele pięknych sukienek i daltego tak trudno się zdecydować, ja sam pewna swojej nie jestem, ale nie ma sie co dręczyć tego dnia będziesz najpiękniejsza w najpiękniejszej sukni A gdy pisałam tutaj, bo też miałam wątpliwości, to jedna z Dziewcząt powiedziała, ze przecież z jakiegoś powodu wybrałam właśnie tę. Wiec Ty też wybrałaś swoją z jakiegoś powodu i tego się trzymaj.
Dziękuje!! W sumie masz rację- z jakiegos powodu zdecydowałam sie właśnie na tę suknie Zawsze marzyłam, aby w tym dniu mieć na sobie szeroką suknie na kole, bo juz nigdy takiej nie założe a nawet jak się namęcze w niej to będzie co wspominac ;p
Stary 2010-06-20, 11:08   #4489
batkab
Raczkowanie

Moja druga przymiarka już w środę. Na pierwszej miałam wykonywany ,,korpus,, sukni więc nic nie było widać
Już nie mogę się doczekać
Stary 2010-06-20, 11:11   #4490
chrabaszcz
Raczkowanie

Cytat:
Poniżej moja suknia.
suknia naprawde zjawiskowa. jestem zaskoczona bo nigdzie takkiej nie widzialam . przepiekna!!!
chrabaszcz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 11:31   #4491
Karolinka1306
Raczkowanie

GG do Karolinka1306

lucky_201 CUUDNA )))))))

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

trzykropek NIESTETY nie podoba mi sie ..jest jednak zbyt pyzata
Stary 2010-06-20, 11:38   #4492
trzykropek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez batkab Pokaż wiadomość

Nie obraź się, ale wygląda źle. Góra jest fajna, ale ten dół wygląda jakbyś go sama uszyła w domu z firanki, nie ma żadnego kształtu, brzydko to wygląda, choć domyślam się, że zdjęcie jest bez halki. Tren wygląda okropnie.
Narazie mozna powiedziec, ze jest to taki "szkic" (przynajmniej mam taka nadzieje, tak mowila mi krawcowa). Ta suknia bedzie jeszcze bardziej dopasowana, z tylu bedzie wszyte wiazanie,zeby mozna bylo ja bardziej spasowac, tren ma byc uciety, nie bedzie go, do tego podobno ten tył ma byc bardziej "poupinany" - na modelu ktory zamawialam bylo mniej tych pofaldowan (cos takiego jak z przodu), natomiast w moim wypadku krawcowe stwierdzily,ze tak jak jest bedzie niby lepiej wygladac (jak narazie zdaje sie na nie)... Do tego bede miala bardziej podniesiony biust, planuje na ostatnia miare kupic naprawde dopasowany stanik, narazie sie z tym wstrzymalam bo nie chce wydac 300zl na stanik ktory moze byc za maly/za duzy za 3 miesiace. Jest to dla mnie wydatek i nie lada problem, bo nosze rozmiar 70G :/.
Chodzilo mi o taki glowny zamysl tej sukienki - taka "piana", odbiega od klasycznej sukni slubnej...
Ślub 25.09.2010
trzykropek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:01   #4493
batkab
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez trzykropek Pokaż wiadomość
Narazie mozna powiedziec, ze jest to taki "szkic" (przynajmniej mam taka nadzieje, tak mowila mi krawcowa). Ta suknia bedzie jeszcze bardziej dopasowana, z tylu bedzie wszyte wiazanie,zeby mozna bylo ja bardziej spasowac, tren ma byc uciety, nie bedzie go, do tego podobno ten tył ma byc bardziej "poupinany" - na modelu ktory zamawialam bylo mniej tych pofaldowan (cos takiego jak z przodu), natomiast w moim wypadku krawcowe stwierdzily,ze tak jak jest bedzie niby lepiej wygladac (jak narazie zdaje sie na nie)... Do tego bede miala bardziej podniesiony biust, planuje na ostatnia miare kupic naprawde dopasowany stanik, narazie sie z tym wstrzymalam bo nie chce wydac 300zl na stanik ktory moze byc za maly/za duzy za 3 miesiace. Jest to dla mnie wydatek i nie lada problem, bo nosze rozmiar 70G :/.
Chodzilo mi o taki glowny zamysl tej sukienki - taka "piana", odbiega od klasycznej sukni slubnej...
Moim zdaniej lepiej będzie wyglądała jak będzie mniej poupinana, bo na prawdę wygląda jak nieforemna beza, dla mnie ten dół wygląda jakby był na siłę przekombinowany.

BTW. Popatrz za stanikami na angielskim ebayu, ceny o niebo niższe niż u nas Wiec co piszę, bo sama noszę 60FF/G
Stary 2010-06-20, 12:28   #4494
monika1001
Zadomowienie

GG do monika1001

A to moja sukienka (slub cywilny)
Dodatki bede miala w kolorze butow (kolor bardziej zblizony do tego materialu-aparat przeklamal),a bizuteria perelki.
Czy to wszystko do siebie pasuje?
Pozdrawiam

Papierowo-zapraszam http://papierowyzakatek.blogspot.com/
monika1001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:39   #4495
Dorotheaa
Rozeznanie

GG do Dorotheaa

Cytat:
Napisane przez monika1001 Pokaż wiadomość
Dodatki bede miala w kolorze butow (kolor bardziej zblizony do tego materialu-aparat przeklamal),a bizuteria perelki.
Pozdrawiam
Moim zdaniem wszystko ok, tylko długość sukienki wybrałaś najgorszą z możliwych. Taka długość strasznie skraca optycznie, a na dodatek pogrubia nogi - suknia kończy się w najszerszym miejscu łydki. Powinna być, albo jakieś 7-10 cm dłuższa, albo tak lekko za kolano - zyskałaby więcej lekkości i byłaby bardziej dziewczęca, nie tracąc nic ze swojej elegancji.
Oczywiście to tylko moja propozycja, ważne, żebyś się sobie podobała.
A suknia bardzo ładna mimo wszystko
Dorotheaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 12:58   #4496
monika1001
Zadomowienie

GG do monika1001

Cytat:
Napisane przez Dorotheaa Pokaż wiadomość
Moim zdaniem wszystko ok, tylko długość sukienki wybrałaś najgorszą z możliwych. Taka długość strasznie skraca optycznie, a na dodatek pogrubia nogi - suknia kończy się w najszerszym miejscu łydki. Powinna być, albo jakieś 7-10 cm dłuższa, albo tak lekko za kolano - zyskałaby więcej lekkości i byłaby bardziej dziewczęca, nie tracąc nic ze swojej elegancji.
Oczywiście to tylko moja propozycja, ważne, żebyś się sobie podobała.
A suknia bardzo ładna mimo wszystko
dziekuje za komentarz i opinie,ale wlasnie nie chcialam jej skracac bo wydawala mi sie taka inna niz albo do kostki,albo do kolanka.Hmm teraz sama niewiem

Stary 2010-06-20, 12:59   #4497
wika82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dorotheaa Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Taka długość mało komu pasuje, mówiąc szczerze jeszcze nie spotkałam takiej osoby. Proponuję lekko skrócić i będzie wspaniale, dodatkowo sukienka nabierze zwiewności.
wika82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 13:02   #4498
Esti10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika1001 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam
Tez tak mysle, ze wszystko pasujetylko ta dlugosc sukni nie bardzo, moze uda Ci sie ja jeszcze troszke skrucic? no chyba,ze Tobie odpowiada ta dlugosc to oczywiscie nie ma sprawy ja bym tez zrezygnowala z szalu no chyba, ze bedzie bardzo zimno a jesli bardzo chcesz to uloz go sobie na ramionka i przeplec pod pachami i zawiaz stylu zeby nie opadal tak z przodu bo zaslania wtedy troszke suknie nie wiem czy w miare logicznie to wytlumaczylam
Oczywiscie to tylko moja opinia kazdy lubi co innego

Edytowane przez Esti10
Czas edycji: 2010-06-20 o 13:05
Esti10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-20, 13:07   #4499
ESTEE87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Zgadzam się. Taka długość mało komu pasuje, mówiąc szczerze jeszcze nie spotkałam takiej osoby. Proponuję lekko skrócić i będzie wspaniale, dodatkowo sukienka nabierze zwiewności.
Też tak myśle
Stary 2010-06-20, 13:09   #4500
monika1001
Zadomowienie

GG do monika1001

Cytat:
Napisane przez wika82 Pokaż wiadomość
Kurde,ale troche teraz sie zakrecilam.Bo myslalam,ze taka dlugosc jest ok No nic musze jeszcze to przemyslec i szybko biec do krawcowej...Zrobie jeszcze zdjecia w wersji krotszej i powiecie jak lepiej wyglada
Cytat:
Napisane przez Esti10 Pokaż wiadomość
Tez tak mysle, ze wszystko pasujetylko ta dlugosc sukni nie bardzo, moze uda Ci sie ja jeszcze troszke skrucic? no chyba,ze Tobie odpowiada ta dlugosc to oczywiscie nie ma sprawy ja bym tez zrezygnowala z szalu no chyba, ze bedzie bardzo zimno a jesli bardzo chcesz to uloz go sobie na ramionka i przeplec pod pachami i zawiaz stylu zeby nie opadal tak z przodu bo zaslania wtedy troszke suknie nie wiem czy w miare logicznie to wytlumaczylam
Oczywiscie to tylko moja opinia kazdy lubi co innego
Tak wiem o co chodzi Wlasnie chcialam z niego zrobic cos ala bolerko. Szal jest tylko w razie W jak bedzie brzydka pogoda.
Cytat:
Też tak myśle

Edytowane przez monika1001
Czas edycji: 2010-06-20 o 13:13
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości