|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Dzień dobry,
Cytat:
GRATULUJE SERDECZNIE.
Ja też chcę na porodówkę ale się boję.U mnie nocka spokojna.Brzuch mnie boli przy każdym siku. Skurcze sporadyczne.Już mnie wkurza to czekanie. |
|
|
|
|
|
#2432 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() musiało być w miarę szybko ![]() Ewcia super nie jestes sama, z tym, że ja pierwszy raz...
|
|
|
#2433 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20079000]maja 3 mies. od momentu gdy oni wklepia pit do kompa - na stazu tam bylam
[/QUOTE]dzieki ale to 3 miechy wg kalendarza czy tzw dni robocze ?? bo jak te drugie to se jeszcze poczekam a jak te pierwsze to juz termin minął 16 czerwca ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20085841]Silpe, w końcu tu każda grupowo rodzi ![]() A myśmy dzisiaj zaczęli się butlą dokarmiać. Na wieczór dziecię wtrąbiło 110ml w ekspresowym tempie![/QUOTE] no to naprawde mała głodna była karm na przemian i sciagaj jak sie tylko da jesli chcesz dalej karmic a jesli nie nic złego sie nie stanie preciez !!!! wazne zeby mała najedzona a ty szczesliwa chociaz ja jak małej próbuje podac butle potem mam takie dziwne uczucie i i tak ja do cyca przystawie bo taka słodka jest i niewinna taki pysiu mysiu ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20086539] Agatka przy piersi jest taka bezbronna, niunia malunia taka [/QUOTE]no własnie ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20087641] Wiktor- bardzo ładne imię. u gringo niestety cisza.... oto treść sms-a: U mnie bez zmian. Skurcze raz na jakiś czas. Szyjka miękka ,5cm. Zaczynam się bać, bo dziewczynę tu przetrzymali 4 dni z sączącymi się wodami, drugą trzymają już drugi tydzień po terminie i nie wywołują. Nie wiem, co ze mną będzie. Może po niedzieli, jak ordynator wróci z urlopu to coś ze mną zrobią.[/QUOTE] uu szkoda
|
|
|
#2434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#2435 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Malutka jest słodziutka ![]() |
|
|
|
|
|
#2436 |
|
Zakorzenienie
|
Margo dziękuje za gratulacje, Ewa śpi
Zaraz je przeniosą na normalną salę Poród był dość ciężki, ale Margo jest super dzielna Szczegóły Wam opisze, jak wróci
|
|
#2437 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2438 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ewcia - rozkoszniak Edziu, jeszcze raz: 3 miesiące kalendarzowe OD DNIA KIEDY PIT WKLEPIĄ W KOMPUTER. Nie od dnia złożenia. Oddałaś 17, ale wklepany mógł być dopiero np. 29. |
|
|
|
|
|
#2439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze margo wbiła sie w mój termin a ja dalej czekam , oprócz strasznego bólu krzyza nic mi nie jest, dziś skurcze od czasu do czasu , nic sie nie rozkreca - chce na porodówke ![]() ![]()
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To póki moja cudowna żonka sie rehabilituje, to zrobie jej niespodziankę i napiszę dwa słowa.. Zaczęło się niewinnie.. pierwszy dzień urlopu, trochę remontów itd.. po ostatnim dyżurze 24h w pracy stwierdziłem, że należy mi się trochę relaksu i oglądałem te piękne mecze nagrane za dnia wieczorkiem.. Słowenia zremisowała ze Stanami, mimo że Stany strzeliły więcej bramek.. ale w piłce różnie bywa, może nie będę zagłębiać się w ten temat.. ale mniejsza z tym… 2:30 zajechaliśmy do szpitala. Początkowo traktowano nas jak powietrze.. no może czasem jakieś papiery chcieli bądź też podpisy.. Po pół godziny bycia powietrzem zabrali moją żonę na blok porodowy, a mi kazali chwilkę poczekać.. Chwilka trwała do około 7:30.. sam w szpitalu, ani żywego ducha by się coś dowiedzieć, ani się ruszyć, bo miała być chwilka… głodny, nie wyspany, nie zdążyłem nawet braku nikotyny uzupełnić.. bałem się odejść od drzwi, bo myślałem, że w każdej chwili ktoś może wyjść po mnie lub przechodzić gdzieś to się czegoś dowiem.. napięcie rosło, czas leciał tempem żółwim, nie wiedziałem co się dzieje i zrobiłem około 5000 okrążeń po korytarzu.. Obszedłem całość, znalazłem 3 pary drzwi na zewnątrz – wszystkie łańcuchami zamknięte.. w dyżurce gdzie na wpuszczali ciemno i pukanie nie pomogło.. Połowa sukcesu, że znalazłem WC jak się okazało potem jedyne w tym czasie czynne na 4 pietra.. Po paru dalszych perypetiach i zwiedzaniu „opuszczonego szpitala” stwierdziłem, że daruje sobie bo może trzeba będzie zaraz wchodzić.. myliłem się ^^ czekałem kolejne godziny, zrobiłem w poczekalni kolejne 5tys okrążeń.. nic trzeba było użyć pokory , bo nie będę ironiczny skoro zaraz ta osoba może się okazać położną żony..Stres rósł, martwiłem się o moje skarby.. i nagle SMS od żony, bym się zjawił. Lecę dookoła, wchodzę od tyłu za jedną z pielęgniarek, uradowany że w końcu mogę powspierać moją Panią i dowiedzieć się co się dzieje, a tu niespodzianka.. wyskakuje salowa i mówi, że mam chwilkę poczekać na poczekalni.. nie muszę mówić, że słyszałem ten tekst 5 godzin wcześniej, więc ta perspektywa wcale się do mnie nie uśmiechała… niestety perswazja męża w szoku porodowym nie przekonały asertywnej salowej, ale po 10min w końcu ktoś po mnie przyszedł. Sam poród nie był taki straszny, jak wcześniej się nasłuchałem i w porównaniu do oczekiwania minął mi błyskawicznie. Duża tego zasługa mojej kochanej żony Powodzonka i pozdrawiam - mąż ![]() http://www.grafart.republika.pl/luck/luck01.jpg http://www.grafart.republika.pl/luck/luck02.jpg http://www.grafart.republika.pl/luck/luck03.jpg http://www.grafart.republika.pl/luck/luck04.jpg
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2010-06-19 o 15:38 |
|
|
|
|
|
#2441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
fantastyczny opis gratulacje za wytrwałośc Twoją i żonki ![]() Ewcia śliczna kruszynka pozdrowionka
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2442 |
|
Konto usunięte
|
Mężu, gratuluję głównie pohamowania nerwów w szpitalu
Pozdrów swoje dzielne kobiety!
|
|
|
|
|
#2443 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na końcu wzruszyłam się normalnie Pogratuluj dzielnej żonce i uściskaj ją od przeterminowanej Kumkury...
|
|
|
|
#2444 |
|
Zakorzenienie
|
Ojacieeee ale Margo ma fantastycznego męża
![]() żeby mój napisał choć jedno zdanie tak składne i sensowne Super opis, gratulacje wielkie ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2445 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() możesz mi, podeślij mi na PW swój numer telefonu, to odeślę Ci mój. Cytat:
obaj spisaliście sie świetnie!!Ucałuj margo od nas mocno, no i Ewcię też. ps. choć troszkę szkoda, że jednak nie Hania- według marzeń Twojej cudnej żonki.
|
||
|
|
|
|
#2446 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam o tym na swoim pierwotnym wątku..
Opowiem Wam coś W czwartek po szkole rodzenia pojechaliśmy z męzem do Makro pooglądać lodówki bo mamcia mi mówiła, że jest jakaś okazja.. wchodzimy i mąż mówi że musi siku.. no to że ja też skierowaliśmy się wo toalet.. wchodzę do kabiny, zdejmuję spodnie.. a że dresy nieco ciasnawe to się z nimi szamotałam bo mi z doopki zleźć nie chciały.. i podczas tej szamotaniny sobie kaszlnęłam.. a tu czuję mokrość jak nie szarpnę tymi gaciami w dół, razem z majtami, szybko tyłkiem wcelowałam na klozet i sikam... patrzę a tu majty osikane.. spodnie osikane On miał stuknąc w drzwi jakby ktoś nadchodził... a ja, japierdzielę... wchodzę i jak są suszarki do rąk.. nadstawiam pipę najwyżej jak mogę i macham ręką coby się ta suszara włączyła.. pobuczała trochę ale do spodni ledwo co doleciało.. i tak się gimnastykowałam dobrą chwilę.. wychodzę, plamy już nie widać.. patrzę a Damian na drzwi przykleił kartkę "przepraszamy, toaleta nieczynna" Nawet nie wiem skąd on ją wytrzasnął Obejrzeliśmy lodówki na sklepie i czem prędzej do domu bo ja przecie bez majtek.No akcja gruba xD Powiedzcie, że Wam też się kiedyś przytrafiło i że nie jestem jedynym ciążowym obejszczańcem
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opis super, na końcu poleciała mi łezka ![]() Siala
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-06-19 o 22:14 |
|
|
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
No to całe szczęście
nie jestem sama, już mi lepiej
|
|
|
|
#2449 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry.
co prawda to dopiero 5 rano, a ja juz zdazylam opylic miche truskawek z bita smietaną wstalam o 3.40 na siku i sen diabli wzieli zastanawiam sie, czy czasem ciasta nie upiec, ale tż jeszcze smacznie spi i nie chcialabym mu mikserem nad uszami napierdzielac ![]() a za oknem mistrzowski koncert- ptaki dają z siebie wszystko od 3 am. ![]() no tak, wy dalej spicie, a ja pochlaniam zapasy z lodowki wlasnie koncze z rzodkiewkami
"Skoro i tak trafię do piekła, to po drodze mogę zaszaleć" ![]() 23.06.2010- NAJPIEKNIEJSZY DZIEŃ W NASZYM ŻYCIU ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/fa9b5ce760.png Edytowane przez marrticzka Czas edycji: 2010-06-20 o 05:46 |
|
|
|
|
#2451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
teraz mi przeszło, rano odczuwam przesyt wszytskiego-może dlatego, że wieczorem wpierdzielam jak szalona a dziś nocka wyjątkowo spokojna- wstawałam tylko raz na siku, po czym grzecznie zasnęłam wierzyć się nie chce...Dziś mija 4 dzień po terminie i nic...Małża już wydelegowałam do pracy, samotny dzień mnie czeka, nicnierobienie...pilot, tv, komp, ew. książka..chyba że posprzątam trochę... Siala- historia na medal nie zdarzyło mi się jeszcze, ale wszystko przede mną
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zadomowienie
|
Witam - własnie sie przeterminowałam
- co prawda dopiero 1 dzien ale jednak - chce moją Gabryske ![]() Cytat:
Dawno sie tak nie uśmiałam - niezła historia ![]() też kilka razy miałam takie zajście jednak w warunkach domowych i na szczeście nie musiałam celowac tyłkiem do suszarki
|
|
|
#2453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pięknie opisałeśdzielne te Twoje dziewczyny a Ty stalowe nerwy masz! ![]() Silpe-moja się 2dni przeterminowała,więc w pełni rozumiem Siala-Ty to masz wesoło mnie się nie zdarzyło obsiurać publicznie
Edytowane przez annLee Czas edycji: 2010-06-20 o 08:46 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2454 |
|
Konto usunięte
|
Siala, wymiatasz
Mnie się zdarzyło w toitoiu ![]() Jak tam, żadna dalej nie rozpakowana? Margosia samotnie rodziła? jakże to tak
|
|
|
|
|
#2455 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
Fajna przygoda Ja posikiwałam w gacie przy kichaniu,ale nie dużo (na szczęście) ![]() No kobietki,która następna na porodówkę? |
||
|
|
|
|
#2456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba najpiekniejszy opis porodu gratulacje dzielny tatusiu ![]() Gratulacje dla dzielnej żonki ![]() witamy Ewe po drugiej stronie brzuszka ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20099750]Gratuluję Ewcia - rozkoszniak Edziu, jeszcze raz: 3 miesiące kalendarzowe OD DNIA KIEDY PIT WKLEPIĄ W KOMPUTER. Nie od dnia złożenia. Oddałaś 17, ale wklepany mógł być dopiero np. 29.[/QUOTE] ja znów o tym rozliczeniu ale to juz ostatni raz to jak mam sie dowiedziec kiedy te 3 miesiace chyba jedynym sposobem jest tam zadzwonić ?! kurka oni to maja czas ale jakby ja była im cos winna zaraz by mnie nagabywali ![]() ![]() wrrrrrrrrrr---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
:c ry: ty to naprawde dobra jestes ![]() mi sie zdarzyło 1 raz i to w domu naszczescie
|
|
|
#2457 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane!!
Dlugo mnie nie bylo a to dlatego ze 13 czerwca urodzilam syna i niestety caly tydzien musielisly zostac w szpitalu. Najpierw infekcja, pozniej zoltaczka. Mialam nr telefonu tylko do lei a ze ona sama kilka dni wczesniej urodzila wiec nie chcialam zawracac jej glowy. Od wczoraj jestesmy w domku i jest cudownie Jestem jeszcze troche oszolomiona i wiecej napisze na dniach. Powiem tylko ze pierwsze skurcze mialam o 1 w nocy, na porodowke trafilam po 3 z 8 cm rozwarciem, a Maciej urodzil sie o 4.45. Dodam ze nic nie wskazywalo na szybkie rozwiazanie bo kilka dni wczesniej bylam u gina i spodziewalam sie przenoszenia. Mialam o tyle farta ze trafilam na dyzur mojego gina w szpitalu, ktory po wszystkim powiedzial mi ze rodzac w 1,5 godziny nie mozna poprzestac na jednym dziecku Maciej urodzil sie z waga 3300 g i 52 cm dlugosci. I oto on: |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2458 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gratuluję dzielnych dziewczyn ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mi się nie zdarzyło ![]() Cytat:
![]() zazdraszczam tak szybkiego porodu naprawdę szkoda poprzestac na 1 dziecku mały jest uroczy |
||||
|
|
|
|
#2459 |
|
Rozeznanie
|
czesc mamusie
![]() my w dwupaku ![]() margo no i doczekałaś się, cudowna jest córa ałła zaskoczyłaś mnie wielkie ratulacje!!!! sliczny maluszekteraz pewnie gringo sie pochwali jako kolejna uwaga oglaszam po raz pierwszy ofcjanie moja gotowosc! ja chce juz urodzic!!!!!!!! skurczy niemam jako takich, czasem tylko cmi jak na @ wieczorami czasem cos sie skurczy kilka razy i tyle, ale dzis...pojawiła sie kropla mleczka nie moglam uwierzyc ![]() dzis maz pojechal do siebie na wybory, jak wroci bedziemy przemeblowanie robic bo jak zlozylismy łozeczko okazalo sie ze zajmuje wiecej miejsca niz sie spodziewalismy i nie pasuje w zaplanowane miejsce.. a ja dzis jakos bez energii... spaciuniu bym poszla najchetniej... Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-06-20 o 14:08 |
|
|
|
|
#2460 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratulacje!!! :ro za:![]() Ja jednak ruszyłam zadek i ogarnęłam chałupę.Łazienki, kuchnia, kurze i podłogi I dalej niiiiiiic.|Po kim to takie uparte
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.

ale się boję.

taki pysiu mysiu

nic trzeba było użyć pokory , bo nie będę ironiczny skoro zaraz ta osoba może się okazać położną żony..
nie muszę mówić, że słyszałem ten tekst 5 godzin wcześniej, więc ta perspektywa wcale się do mnie nie uśmiechała… niestety perswazja męża w szoku porodowym nie przekonały asertywnej salowej, ale po 10min w końcu ktoś po mnie przyszedł. Sam poród nie był taki straszny, jak wcześniej się nasłuchałem i w porównaniu do oczekiwania minął mi błyskawicznie. Duża tego zasługa mojej kochanej żony
wstalam o 3.40 na siku i sen diabli wzieli
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)