|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Rozeznanie
|
Dot.: FILMIKI "urodowe" na youtube. czy ktos tez jest ich fanka??
Cytat:
![]() Edytowane przez natala79 Czas edycji: 2010-06-17 o 19:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młodość ma swoje prawa, nastolatki popełniają błędy ale właśnie wtedy powinni pojawić się rodzice. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym tytuł tego forum jest czy ktoś jest fanem filmików urodowych na YT ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro tytuł wątku jest taki, to można na niego odpowiedzieć tak lub nie. A tu nie o to chodzi. Prowadzimy dyskusję o filmikach więc nie na Off topa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Ja też bym nie chciała żeby moja córka w tym wieku aż tak interesowała się makijażem a tym bardziej nagrywała o nim filmy. Wiem że teraz dziewczyny szybciej dojrzewają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#726 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
A co to ma wspólnego z moim wiekiem, czy ilością dzieci? To są moje poglądy i nie wyobrażam sobie, żeby moje dziecko robiło tego typu filmiki a ja nie miałą bym na to wpływu.
Edytowane przez marta_d1 Czas edycji: 2010-06-17 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
Pooglądałam YT i takie moje małe spostrzeżenia
![]() - inezmj - dla mnie nic bardzo ciekawego nie wnosi, ot pokazuje co kupiła itd., nie mój styl ubierania i malowania się, ponadto rozwleka wypowiedź zamiast sprężyć się w "3 minutach" -1982paulinka - sympatyczna dziewczyna ale "ta perfuma" mnie rozłożyła ![]() - 82inez - dopiero się rozkręca, będę zaglądać - Maaaaaadzia - za bardzo mnie wycisza jej spokojny głos, jej filmiki jakoś nie pozostają w mojej głowie zupełnie, poza tym "zniknęła" z YT? To tak z ostatnich spojrzeń na kanały. Pozostaję wierna Nieesi25, ciasteczku i Izabelle mimo że styl tej ostatniej jest tylko do pasa mój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
A nie uwazacie, ze Madzia jest troche taka nijaka? Mowi cichutko, spokojnie, bez intonacji glosu... do tego wg mnie nie wnosi wiele do swiata makijazu. Ale daje sie lubic. Aha, i wiem gdzie mieszka ;-)
Strasznie mnie denerwuje, jak ktorakolwiek z dziewczyn mowi cos w stylu: dostaje od was mnostwo maili, pytan, komentarzy... Mowi to zarowno ta, ktora ma ogromna ogladalnosc, co mnie zbytnio nie dziwi, jak i ta, ktora ma malutko sub i jest od niedawna na YT. Mnie to razi. |
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Przyczajenie
|
Tak sledze to dyskusje od kilku dni, udalo mi sie nawet nadrobic 20-kilka stron tego watku
Padly w tym temacie sformuowania: totalna wiocha, tłuste włosy, wada wymowy, nie ma charyzmy, denerwuje ta jej uniesiona rączka, pusta blondi, wiecznie tluste wlosy,bogata paniusia(wystarczy spojrzeć na jej mieszkanie i formy kosmetyków), ma bardzo niesymetryczne usta co mnie wkurza, ma krzywe zęby po jednej stronie i mówiąc mówi tak żeby zakryć to, w efekcie mówi jedną stroną ust. Ludzie.... Krytyka jest OK. i nie ma w niej nic zlego (jezeli ktos nie umie sobie z nia radzic, to juz jego problem), nie chce uzywac tutaj slowa 'konstruktywna' bo to jest zbyt plynne pojecie i zalezy od 'punktu siedzenia'. Ogolnie krytyka jest OK i nie widze w tym nic zlego. Jednakze posty niektorych osob w tym watku w zaden sposob pod krytyke nie mozna podpiac... istne CHAMSTWO i OBLUDA. Jak sa tak beznadziejne czemu ogladasz????? 1. ja nie uwazam dziewczyn za jakies 'urodowe goru' 2. niektore z nich subskrybuje tylko ze zwyklej sympatii, a nie ze wzgledu na wartos merytoryczna filmikow / tu sie z osobami krytykujacymi zgodze, wiekszosc z nich malo wnosi/ 3. zadnej z nich nie uwazam za specjalistke, ich kanaly traktuje jak video-blogi gdzie od czasu do czasu pojawiaja sie z nowymi tematami 4. wszystkie recenzje sa osobistte, subiektywne, one maluja sie tak a nie inaczej, uzywaja takich kremow....a nie innych, takich a takich farb do wlosow - nie zwrocilam uwagi aby zmuszaly osoby je ogladajace do kopiowania stylu czy tez uzywania danej marki Dodatkowo wydaje mi sie, ze troche zbyt wiele od nich wymagacie, one nie sa prezenterkami telewizyjnymi, nikt ich nie wynajal, nikt im za to nie placi... Jezeli jakas youtubowiczka mnie irytuje, to nie sledze jej kanalu, a nie pisze na publicznym forum, ze jest pusta, ma tluste wlosy i krzywe zeby i do tego mowi 'perfuma' - co innego myslec, a co innego pisac to PUBLICZNIE. Pamietajcie, ze to forum tez jest PUBLICZNE! dziwczyny przynajmniej maja odwage i pokazuja swoje krzywe zeby, sztuczne miny, tluste wlosy i machajace rece. Jezeli tej 15latce od 'ele i perfumy' jest lzej zamieszczajac te filmiki, czuje sie szczesliwsza... to czemu mialaby tego nie robic????? moze potrzebuje sie dzielic z ludzmi czastka siebie, nie uwazam aby robila cos niemoralnego! To ona ewentualnie bedzie tego zalowa za lat x, nie WY!!! Nie ogladaj, nie subskrybuj! Edytowane przez ote Czas edycji: 2010-06-18 o 06:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#731 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() rzeczywiście, ta ogromna ilośc pytan mnie zawsze zadziwia ![]() ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
jeśli chodzi o dorosłe osoby: moim zdaniem mają świadomość, że pokazują siebie i będą oceniane. jeśli chodzi o dzieci: jestem przeciwna takiemu upublicznieniu (nie będę rozwodzić się – dlaczego), natomiast w przypadku dziewczynki o której tu była mowa - zupełnie inna historia i każdy przedstawił swoje racje: ja uważam, ze jeśli od strony psychicznej taka "zabawa" jej pomoże - ok....... natomiast co do tej „perfumy" – czyli, że jeśli ktoś stara się pomóc takiej YT-bowiczce mowic poprawniej w jej ojczystym jezyku – to źle???????
![]() |
#732 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ale tej małolaty to nie lubie bo wykgrała "tą prefume" ![]() ![]() A ja nigdy żadnych perfum w żadnym ELLE nie wygrałam... ![]() ![]() ---------------------------------------------------------- Właśnie obejrzałam jej nowy filmik http://www.youtube.com/watch?v=etk14-q8nPA jaka zmiana image'u!!! I ona ma 15 lat... ehhh... jak ta ewolucja zapier..., ale co się dziwić że 15 latki farbuja włosy, malują się czy staja się guru kosmetycznymi skoro 14 latki bawią się w "słoneczko", rodzą dzieci i stają się matkami, zaczynam rozumieć znaczenie słów "różnica pokoleń"
To było nic...ale to nic można było przekuć na lepsze byle co ![]() Edytowane przez 19joanna86 Czas edycji: 2010-06-18 o 09:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zakorzenienie
|
co do krytyki, to uważam, że wystawiając się na widok publiczny trzeba się z nią liczyć. mało kto jednak radzi sobie z krytycznymi opiniami. dziewczyny (nawet te które lubię
![]() ![]() i tutaj przychylę się do zdania jednej z wizażanek - dorosły jeszcze to zniesie. gorzej z dzieckiem/nastolatką, która dopiero kształtuje swoje poczucie własnej wartości, samoświadomość. z tegoż powodu nie zgodziłabym się, żeby moje dziecko robiło takie filmiki. ja sama w młodości robiłam różne dziwne rzeczy (nie wyłączając nagrywania ![]() ![]()
![]() |
#734 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
I tak jak już pisałam - jeśli Ty uważasz, że jeśli nam się coś nie podoba i Twoją jedyną ripostą jest "Czemu oglądasz", to jeśli Tobie nie podobają się nasze posty, to "Po co czytasz"? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
O ja, nudne już jest to krytykowanie krytykujących
![]() To, że coś w kimś nam nie pasuje/nie podoba się nie oznacza, że go nienawidzimy, czy choćby nie lubimy, czy nie szanujemy... Mogę równie dobrze być fanką jakiejś youtubowiczki z wadą wymowy , bo np robi extra makijaże, ale dalej będzie mnie ta wada wymowy wkurzać i mam prawo o tym mówić. To nie znaczy, że mam jej nie subskrybowac z tego jednego powodu, nikt nie jest idealny, ale jesli coś sobą reprezentuje to różne wady można wybaczać ![]() Pozatym od tego jest forum plotkowe żeby plotkować. A wątek o youtubowiczkach nie jest na wizazystce, czy kosmetyczce z tego co widzę... ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Na temat dzieci robiących filmiki urodowe powiem tyle: 1) ![]() 2) gdzie są rodzice?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
ale z tymi małolatami z drugiej strony wolę jak się malują robią wrzuty na yt niż piją na murkach i palą fajki i szukają dymu.
Pamiętam wielkie dyskusje jak przesympatyczna i super utalentowana xPoziomkax zamieszczała filmiki i makijaże na wizażu - a kto jej zabroni? Ja z super przyjemnością oglądałam jej wstawki i na innych wątkach dała się poznać jako bardzo miła i dojrzała (jak na swój wiek oczywiście, nie porównujmy osób mających 13-14 lat do nas jak mamy np. 25) osoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 |
Moderator
|
Ja sama jak widzę dzieci mające po 11 "uczące " jak się malować to mnie coś trafia.
![]() I też się pytam gdzie są rodzice???? Z jednej strony lepiej że tak jak pisze sabbatha nie włóczą się i nie wyczyniają głupot pod blokiem ale z drugiej ![]() ![]() ![]() I oczywiście perfuma - zwróciłam uwagę kilku nagrywającym (raz napisałam pod filmem a w pozostałych przypadkach na PW i zawsze delikatnie i ze wskazaniem na to że jak inni Cię oglądają to powinnaś dbać o swoją wymowę i język ojczysty he he ![]()
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że każdy jakoś zaczyna. Zainteresowanie jak każde inne, kwestia jakości to inna sprawa ale pewnie większość się wyrobi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#739 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny zgadzam się z Wami odnośnie tego,że osoby wrzucające filmiki na youtube powinny liczyć się z ewentualną krytyką, ale pod warunkiem ,że jest to krytyka konstruktywna,wnoszacą coś do tematu.
Niestety czytam bardzo dużo komentarzy,które mają na celu tylko i wyłącznie "dowalenie" komuś, wytknięcie wad,które nie koniecznie są od tej osoby zależne. Odnoszę też wrażenie,że coraz więcej osób w sieci(i nie tylko) ciągle ocenia i krytykuje innych , zapominając jednocześnie o swoich wadach, bo przecież nikt na tym świecie nie jest idealny! Ja, jeśli coś wkurza mnie w Youtubowiczce ,po prostu nie oglądam. Bo co niby mi da wytknięcie tej osobie,że ma np.wadę wymowy, skoro jest to od niej niezależne ![]()
#740 | |
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]()
![]() |
#741 |
Zadomowienie
|
ok, wracając do tematu ostatnio polubiłam takie filmiki, można trochę podpatrzyc
![]() ![]() pierwszy to boskie fale ![]() ![]() a drugi na fajnie wyprostowane włosy, takie proste włosy zachowujące objętość http://www.youtube.com/watch?v=Swf5j_tqiz4 po tym filmiku zaczęłam prostować włosy na płaskiej szczotce, właśnie w taki sposób jak to robi ta dziewczyna i bardzo fajnie to wygląda |
![]() ![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
O jaa pitole
![]() Mam ważniejsze sprawy na głowie niż martwienie się o wizytę u logopedy obcej mi osoby ![]() a może jest to wada nieuleczalna? albo nie ma pieniędzy na te wizyty? Ja noszę aparat ort. i seplenię- jeśli komuś to nie pasuje niech mnie nie słucha.Krótka piłka ![]() Dziewczynki trochę dystansu ![]() Kończąc ten OT- ja aktualnie najbardziej lubię filmiki: ciasteczko25 ,izabelle25D , szusz1313, nissiax83, nieesia25, makijazekasiD, 1kasias, maaadzia ![]()
Po prostu Wiola ![]() Edytowane przez wiolaraczka Czas edycji: 2010-06-18 o 16:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/user/kandeejo...71/YNjs1kOY8_I powiedzcie mi, ze ona jest normalna
![]() ![]() ![]() Na polskim YT brakuje mi takiego pozytywnego zakrecenia ! |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
dla mnie wariatka nr 1 ktora uwielbiam ogladac jest Ilovesmac1
![]()
#746 |
Wtajemniczenie
|
Ja uwielbiam filimiki pixiwoo - dziewczyny sa obledne!! Nie dosc ze robia swietne makijaze, w dodatku ich buzie wygladaja przeeeeepieknie w makijazu
![]() EnKoreMakeup ma duzo filmow z przydatnymi poradami, w jednym z jego filmow dowiedzialam sie np jak suszyc pedzel kabuki. Polskie filmy na youtube ogladam bardzo rzadko, bo moim zdaniem ich poziom jest nizszy niz na zagranicznych i nikt tak bardzo nie przypadl mi do gustu, abym sledzila jego kanal. |
![]() ![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
Gadacie gdzie ich rodzice myślę,że jak 15latka robi filmik to rodzice nawet nie wiedzą,bo mogą być np.w pracy?
#748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z jednej strony to lepiej bo chyba bym zbankrutowała ![]()
![]() |
#749 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ciasteczko25 poleca w swoich filmikach odżywkę do włosów Toni&Guy - marzę o niej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#750 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.