|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Idzie miś,żyrafa wielka, lew grzywiasty, mysz maleńka, wszyscy razem z prezentami, z najlepszymi życzeniami. Bo to dzień radosny wielce - masz o jeden roczek więcej!
|
#872 | ||||
|
Zakorzenienie
|
|
|
#873 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() zazdroszcze ze tak same leca ci kg w dol ![]() ja mam jakis zastoj bo chce jeszcze te 3kg zgubic -wage mam juz sprzed ciazy ale lepiej sie czuje w 50kg
|
|
#874 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
za długo spałam i jestem wybita z rytmu Spać poszliśmy po pierwszej.Mała w tej nocnej zabawie zaczęła się puszczać od fotela to krzesła-2,3 kroki i jak wyciągaliśmy do niej ręce to też dreptała Więc pobudka nie poszła na marne ![]() Potemw nocy marudziła i teraz też coś marudka, spać nie chce,może nast ząb się kroi.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#875 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
ale juz nawet 51 by mi stykło, ale ja nie umiem sie odchudziac, jeszcze nigdy w życiu tego nie robiłam ![]() Zuza dalej ma wysypke do tego doszły oczka, mam wrażenie ze ma lekko spuchniete powieki, a na lewej zauwazyłam mała krosteczke ![]() jęczmien to to chyba nie jest, ale tez nigdy nie miałam i nie wiem... myje jej oczka rumiankiem, ale niewiem czy to cos daje, ciągle je trze, wiec chyba ja swedzi.... sama niewiem pokłociłam sie TZ aj nie ma lekkoi jeszce na dodatek jedziemy do tesciowej wiec humor newno mi sie "poprawi"
|
|
#876 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamietam jak Wercia nam kiedys urzadzila pobudke i przez 3 godziny probowala sama siadac az jej sie udalo ![]() Cytat:
kurcze a moze idz z nia do dermatologa , moze cos ja uczula z powietrza , napewno cos pyli mimo braku humoru mam nadzieje ze jakos przezyjesz ten dzien i ze niedziela nie bedzie najgorsza
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
naklikałam w klubie co leży mi na secu
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#878 |
|
Wtajemniczenie
|
Kat zapomnialam wczoraj dodac ze bylam tez tydzien na diecie norweskiej
To ide teraz nadrabiac
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
mala pewnie za chwile sie zbudzi, ciekawe czy po poludniu bedzie spac bo od 2 dni ma tylko jedna drzemke w dzien
![]() malz mowil ze szybciej wroci z pracy i do tesciow pojedziemy obiad mam od wczoraj tylko podgrzeje, nie chce mi sie ziemniakow obierac to frytki mam w zamrazarce i usmaze
|
#880 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bijemy![]() Cytat:
Ja jak tylko zaczne jesc slodycze tak waga od razu do gory![]() Cytat:
![]() Moja corcia narazie tylko stoi bez trzymania, jak ja wolam zeby do mnie przyszla to siup na kolana i pedzi kroczka nie chce dac, moze nie wie jescze ze tak mozna, albo sie boi.Zostalam sama z corcia. Maz wyjechal do Pl, ma mnie odebrac jutro z lotniska Nie wiem jak ja sie sama zabiore z dzieckiem, fotelikiem, spacerowka, torba...![]() Najlepsze zyczonka dla Tomusia, Natalki, Maciusia i Amelki No i jeszcze raz dla Kubusia zdroweczka, duzo zabawek i kolegow na imprezie
|
|
#881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to jutro do PL sie wybieracie? a czemu malz pojechal sam? ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- boze ale dzisiaj zimno tylko 13st. ![]() ale w domu za to nie ma duszno i lepiej sie spi ciekawe jaki bedzie lipiec -cos czuje ze na placach bedzie mozna policzyc upalne dni
|
|
#882 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj mam chwile slabosci, zawsze tak jest jak mam stres, ale mam nadzieje ze sie nie dam![]() Maz pojechal samochodem, a my z corcia lecimy samolotem. Uznalam ze za dluga droga zeby sie niunia meczyla . W sumie 660km przez Norwegie i Szwecje, cala noc na promie i 550km przez Polske, za daleko i za dlugo.
|
|
#883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem cos o tym bo raz jechalam autem do Irlandii-masakra!! przez Niemcy, Danie do Francji potem promem do Anglii i autem na drugi koniec wyspy i znowu na prom do Dublina a na dlugo lecicie?? pewnie sie cieszysz co
|
|
#884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj jeszcze stawała z siadu i stała, na pupkę upadała i wstawała. Przed tem zauważyłam że zaczęła się sporo posuwać przy plaskich powierzchniach.Okno, ściana, bo przy tapczanie suneła bez problemu.
|
|
|
|
#885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietacie jak niedawno pytalam czy wasze dzieci same stoja, wtedy mala nie potrafila a teraz juz tak coraz czesciej tez chce sama wstawac bez chwytania , dzwiga dupke do gory mi ma proste nozki a rekami opiera sie o podloge-musi zakumac ze musi sie podniesc i juz bedzie stac
|
|
#886 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ehh, my tez sie najezdzilismy i przez Niemcy i przez Danie ale najlepiej jest przez aSzwecje bo przynajmniej mozna sie wyspac na promie ![]() Planujemy wrocic na poczatku sierpnia ale to sie jeszcze zobaczy. Pewnie ze sie ciesze Nie ma to jak w swoim krajuCytat:
Z pchaczem tez juz chodzi
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
Syla będziesz miała dostęp do netu? czy opuścisz nas na dlugi czas?
To się jeszcze pochwale.Właściwie nie uczyłam jej tego jak wszystkiego innego.Wczoraj naodżywkowałam sie na noc, i jak ona sie bawila to o północy głowe myłam.Rano pięknie pachniały mi włosi i córcia zanurzała nosek w nich , marszczyła go i wąchała.Kilka razy powiedziałam powąchaj i już się nauczyła Jeszcze dmuchania świeczki mogłaby się nauczyć.
|
|
|
#888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczysz jeszcze chwila i wszystkie nasze dzieciaczki beda dreptac ooo obudzila sie wiec czas na obiadek
|
|
#889 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale zagladac bede w koncu musze byc na biezaco![]() Moze byc tylko problem od 5 do 14 lipca, bedziemy w Bulgarii i raczej tam neta miec nie bedziemy ![]() Super Ja moja nauczylam smarkac jak miala katarek wiec jest szansa na dmuchanieCytat:
![]() Oj poodpoczywam
|
|
#890 |
|
Rozeznanie
|
Kubusiu !!!
Do zabawy mnóstwa siły, Żeby każdy dzień był miły, Pełen śmiechu i radości, Stu urodzinowych gości, Aut, klocków i pluszaków, Stu prezentów, stu buziaków, Zdrowia szczęścia i słodyczy życzy Danielek z mamusia !!! Czesc Dziewczyny !!! Nie odzywalam sie dosc dlugo , bo jakos nie mialam weny . Podczytywalam tylko . Wogole to ostatnio czuje sie jakos tak beee...Gratuluje wszystkich pierwszych kroczkow !!!! A Danielek nie potrafi jeszcze sam stac ... Boze jaki mam humor ide stad bo tylko bede smecic.
|
#891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#892 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wszystkim
![]() Na chwilkę wpadam złożyć życzenia mojemu zięciowi ![]() Kubasku kochany od Amelki przejmij słodkiego buziaczka Zdrówka, radości co dnia i moc miłości ![]() To od Amelki: u.,c,diddgaiahahjxufe47y; \[HVF8QFC UDAIDA ![]() Właśnie byliśmy na basenie. Amelka była baaaaaaaardzo zadowolona Siłą ją zabierałam do domu ![]() Imprezę urodzinową robimy w sobotę ![]() Trzymajcie się kochane pa pa
|
#893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a byliscie 1 raz?? robisz imprezke w domu?
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
a co tu tak pusto????? gdzie sie poodziewacie hop hop
|
#895 |
|
Rozeznanie
|
A jakos nie wiem wszystko mnie dzisiaj denerwuje , wlacznie z tzem. Widzialam dzisiaj moja kolezanke ktora urodzila 10 dni temu i ona ma plaski brzuszek , normalnie poczulam sie grubo przy niej...
|
#896 |
|
Zakorzenienie
|
Syla to bardzo przydatna umiejętność.Chciałabym by Laura też szybko nauczyła się smarkać.
Texasiku jak cię często widuję i tak właśnie przez myśl mi czasem przeszło dlaczego nic nie naklikasz no właśnie, do czytania tyle co nic, a pędze do was prosto po kąpieli małej. Chciałam wam opowiedzieć jaki miałyśmy fajny dzień.Nadjechała na ogród Kikunia z Olusiem, byłam ja z Laura,siostra z Natalka,po chwili nadjechał mąż ze szwagrem i małym. Byli na wycieczce.3stacje pociągiem+przystanek na Mc Donalda i powrót PKP. Zjedliśmy obiadek...mmmm pyszny rosołek ekologiczny Wczoraj mama zabiła 2kurki, a potem dzieciaki ćwiczyły wstawanie, raczkowanie,kulanie,pojad ły piasku-w niekontrolowanych momentach,poskubały też trawy przy nieuwadze ![]() Troszkę na huśtawce, wizyta u kurek itp W między czasie szwagier wyrzucił nadmuchany ponton i tam dziewczyny harcowały, a jak wynieśli nadmuchany biedronkowy basen, to już wszyscy się w nim bawili do18.Taki kojec ogrodowy się z tego zrobil Chciałam małej drzemkę zafundować we wózku, ale odmawiała współpracy, za to na prawde w świetnym humorze doczekała 18. Taki przedsmak imprezki roczkowej, bo był basen, biszkopty, balony,truskawki, arbuz. Wszystkie dzieciaki zmarnowane.My wróciłyśmy wprost do wanny.Już z auta wyciągałam ją niby nie spiącą ale nieprzytomną.Jedną nogą już w krainie snu była. Mleka nie wypiła, no ale napakowała innych łakoci i pupka pełna no i tak śpiąca była że nie dała rady pić.Pokonało ją dziś mleczko
|
|
|
#897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko wrocilo do normy No ale walcze z tym i znowu robie sie laska![]() Kat fajny dzionek Ja uczylam mala smarkac w ten sposob ze robilam jak swinka marszczac przy tym nos i Lenka zaczela mnie nasladowac ![]() Pojadlam nalesnikow Dukana z serkiem homo W ten sposob zdusilam smaka na slodkie![]() Moja corka miala jedna drzemeczke wiec juz smacznie chrapie a ja mam wolne. To co by tu porobic... ![]() Powinnam sie pakowac ale nie chce mi sie
|
|
#898 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej dziewczyny
![]() ja dzis caly dzien sama i cala noc tez bo TZna sluzbie od rana do jutra a Eryk u ojca ![]() caly dzien bylam na dzialce u znajomych - kupa ludzi i masa dzieci bylo fanie ale Marci maruda straszna przez te zeby byla przerwa tylko na obiadek u tesciowej i szybkie pojscie z wozkiem n glosowanie Marci to mi juz wrecz wyl w drodze powrotnej do domu, na przemian zamykajac oczy - ale weszlismy do domku to juz wrocil dawny Marci i przechodzi w te i wewte przez moj chodzik do cwiczen ![]() idzie mu dolna dwojka i gorna dwojka po przekatnej - wiec daja mu czadu Kubulku wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzinek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oraz dla dla Tomusia, Natalki, Maciusia i Amelki ![]() ![]() ![]()
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
ja powinnam tez posprzatac ale tez mi sie nie chce.
Szykuje sie na rower i jem kolacyjke, mimo ze teraz mnie nie ssie, ale potem to juz wolalabym nie otwierac lodowki ![]() Mala obudzila sie dopić mleczko i chyba zasnęła, bo jej nie słysze.
|
|
|
#900 |
|
Ola-Unhola
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

bo czym tu się chwalic jak kilogramy same spadają ... ja wogóle się nie poświecam tak jak Wy
... nie ćwicze, jem wszystko nawet słodycze 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

klask i:
aj nie ma lekko

Dzisiaj mam chwile slabosci, zawsze tak jest jak mam stres, ale mam nadzieje ze sie nie dam

W ten sposob zdusilam smaka na slodkie