|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;20100057]
Perfumy oczywisce wezme z powrotem. Cala sytuacja mnie jednak rozdraznila. Wizazanka kreci, klamie, jest niegrzeczna. Moje perfumy zostaly uzyte choc klamie, ze nie byly. Pomijam juz oczywisce fakt, ze nie dostalam ani zdjecia/skanu dowodu nadania ani formularza reklamacyjnego, wiec to, ze paczka zostala wyslana wiem "na slowo".[/QUOTE] Wcale Ci się sie dziwię, też bym się wkurzyła mam nadzieję,że szybko odzyskasz perfumy i wystawisz jej odpowienia przekupkę![]() [1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;20100057]A co do ciuchowego to jest norma. NA watku zawsze pisalam, ze szukam tylko rozmiaru XS, ewentualnie male S a takze, ze tylko ubrania sieciowkowe wchodza w gre. Wiekoszosc "propozycji" dotyczyla bazarowych paskudztw o rozmiarze conajmniej "M" .[/QUOTE]Mam wrażenie,ze tam wogóle nikt nie czyta tego co się do niego pisze ![]() chociaż tutaj tez takie kwiatki sie zdarzają, np. proponowanie za pełnowymiarowy produkt dosyć drogi probek z gazet No wex tu człowieku nie wyjdź z siebie i nie stan obok, jak ktos z Ciebie kpi
|
#1142 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pamietam dosc ciekawa sytuacje na kosmetycznym wlasnie. Jakas wizazanka oferowala nowy/testowany (nie pamietam) puder sypki La Prairie. Oferta, ktora zwalila mnie z nog dotyczyla przeterminowanej pianki do wlosow (chyba Taft) ![]() . Swietny deal |
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;20100511]Pamietam dosc ciekawa sytuacje na kosmetycznym wlasnie. Jakas wizazanka oferowala nowy/testowany (nie pamietam) puder sypki La Prairie. Oferta, ktora zwalila mnie z nog dotyczyla przeterminowanej pianki do wlosow (chyba Taft)
![]() . Swietny deal Pamiętam
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie sie kiedys zdazyla taka sytuacja. Kupilam kosmetyk na Allegro . Kobieta wyslala paczke a pozniej ona do niej wrocila. Ja nie dostalam ani paczki ani avizo. Wyslala zatem drugi raz i sytuacja sie powtorzyla. Myslalam, ze kobieta sobie w kulki leci, wiec poprosilam, zeby wyslala (to byl 3 raz) juz do rodzicow (inne miasto). Przesylke odebrala mama i wszystko bylo okej. Myslalam, ze allegrowiczka klamala co do wysylki, bo ja sie nigdzie nie ruszalam z miasta, pytalam nawet o paczke kilka razy na poczcie a paczka wyslana 2 razy nie przyszla. Otwierajac paczke u rodzicow zobaczylam, ze kosmetyk byl zapakowany w 3 koperty. Kobieta po kazdej zwrotce pakowala koperte w nastepna. Moglam zatem zobaczyc jak moja poczta (ta na ktorej kilka razy pytalam o przesylke) na kazdej kopercie pisala "adresata nie zastano". Byla to zatem wina poczty. [/QUOTE] Może i faktycznie coś paczka została jej zwrócona, ale niepokoi mnie też to, że te rzeczy które miała mi wysłać dalej ma w wątku jako do wymiany, a wcześniej wymienione rzeczy kolorowała na szaro. Na wizażu bywa więc to raczej nie przez brak czas. No nic dam jej jeszcze czas do poniedziałku. Poza tym dostała juz rzeczy ode mnie a mi nie wystawiła przekupki, może będzie chciała mi dać odwetową jak nie wyśle mi paczki. ![]() Nie wiem, może faktycznie sobie wkręcam.
|
|
#1145 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
adres mógł być nieczytelny karteczka z adresem odkleiła się/zamokła itp Wizażanka pomylila adres i paczka wrocila od razu mialam takie przypadki ![]() poczekaj na zdjecie. |
||
|
|
|
#1146 |
|
Rozeznanie
|
Ehhh.... po raz kolejny, dostalam wiadomosc, ze wizazanka rezygnuje z wymianki, bo 'nie zauwazyla', ze jestem z uk (bylo to juz po wymianie adresow), i ze jej to sie nie oplaca..... Czy mam prawo wystawic neutrala lub negatywa? Zaczyna to byc naprawde meczace i irytujace... gdyz mam napisane w watku, ze jestem z uk..... z gory dziekuje za odpowiedz
|
|
|
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
Znam osobę na wizażu która wycenia..po cenach z allegro-dlatego dla mnie miernikiem wartości jest taka Sephora lub Douglas i KCW;
Chociaż nie ukrywam,ze zdarzyło mi się parę razy wymienić produkty o wyższej wartości na niższą i na odwrót. Poprostu oceniam czy coś mi jest potrzebne czy nie- i ja np nie widze rożnicy czy to tester czy nie,bo czasami na buteleczce nawet nie pisać TESTER skąd pewnosc, że tak naprawdę ktoś daje tester a nie produkt? Róznica może być owszem istotna jesli tester nie ma korka lub faktycznie jest wyryte na butelce tester-bo nie wygląda to mało estetycznie,ale jesli własnie tester jest identyczny jak produkt to jest to w zasadzie to samo. Kwestia kartonika...coż jesli mam połowe setki to już napewno nie mam kartonika.Osobiscie mam tyle kosmetyków i tyle perfum,że nie mam gdzie tego trzymać. Z resztą jak napisała Vilandra to też jakby liczyć kto za ile kupił..czy w Sepho ze zniżką Vip czy na -10% a moze była jeszcze inna promocja z obniżką? Warto-w razie wątpliwości-zapytac drugą osobę na ile wycenia swoj produkt chrum ja na Twoim miejscu bym się poprostu dopytywała "tylko czy ty wiesz,ze jestem z Anglii?" oszczędzi Ci to nerwów; jamestown a z kim się tak niefortunnie wymieniłaś? Ja bym poprosiła na twoim miejscu skan nadania (żebyś wogole wiedziała,że wysłała taka paczkę) i faktycznie lepiej dla Ciebie jak Ci odeśle te perfumy. Będziesz też mogła po obejrzeniu mieć jakies roszczenia. Poza tym jak zrozumiałam siostrze najpierw się zapach podobał a potem już nie; Moim zdaniem też uważam,ze zdarzyła go przetestować-ale rożnice na "test" myśle,że zauważysz. narjia ja też mam w wątku cześc rzecy,ktore już posżły w świat,wiec poczekaj te 2 dni i daj jej się jeszcze wytłumaczyć.
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Może i tak być, ale co w takim wypadku powinno się robić, mam się pożegnać z moimi rzeczami, czy Wizażanka powinna wysłać jeszcze raz?
Edytowane przez narjia Czas edycji: 2010-06-20 o 08:55 |
|
|
|
#1149 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.
|
Co do wyceniania,to przyznam,że nosiłam się swego czasu z pomysłem,aby zaproponować zasadę,że każdy w swoim wątku obok kosmetyku umieszcza przybliżoną wartość danej rzeczy (w złotówkach
żeby nie było dziwnych nieporozumień. Ale po przemyśleniu stwierdziłam,że to nie ma sensu,gdyż to raczej rynek (czyli targ dyktuje warunki i dana rzecz jest tyle warta,ile ktoś jest w stanie za ną "zapłacić" ![]() Zresztą nie ma co dywagować;jakoś się te wymianki jednak kręcą,nie? (Z Bożą pomocą ![]() A jak coś się nie układa,zawsze się można pożalić ![]() A najważniejsze,co już tu niejednokrotnie padło: pytać o szczegóły! Nie bacząc na to,ile kto ma przekupek! Dla własnego dobra. W końcu "starym" przekupkom też się zdarza popełniać błędy,na tej samej zasadzie,co nie każda "nowa" musi od razu być oszustką ![]() Tylko tak się zastanawiam,czy nie byłoby uczciwiej jednak pisać konkretnie - po "nazwisku,bo i tak można dojść,kto o kim pisze ![]() A tak to się trochę robi mętna atmosfera obgadywania kogoś za plecami Ale w sumie nie wiem.... Pozdrawiam wszystkich i miłej niedzieli (wyborczej
|
|
|
|
#1150 |
|
Wtajemniczenie
|
Off course... wymianki się kręcą no i wiadomo,że wszystkie jetsesmy tylko ludzmi,wiec każdemu zdarzą się pomyłki. Dlatego: PYTAĆ,PYTAĆ i jeszcze raz PYTAĆ
|
#1151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym wystawiła neutrala
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
to w ramach plotek zamierzam podzielić się swoim oburzeniem związanym z coraz bardziej obowiązującą zasadą siekierki i kijka - już mam tego dosyć
właściwie to chyba zamknę ten kram i nic, ale to nic więcej nie oddam
|
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1155 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam, Laylo... No niezbyt opłacalna wymianka, delikatnie to ujmując... ale nie zamykaj kramiku, szkoda, dla 1-2 takich osób
|
|
|
|
#1158 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, obydwie macie 55 Przekupek . Czy to jakaś zmowa, prowokacja........ To mi spiskiem pachnie![]() ![]() ![]() Layla, Ty może u bys dała kawałek cyca, tylko wątpię, żeby mnie stać było na niego. Napewno jakąś limitowanke zażądasz, albo inne cuda wianki
Edytowane przez vilandra Czas edycji: 2010-06-20 o 16:39 |
|
|
|
|
#1160 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
No wiesz co? Podzieliłabys się,toż to przecież plotkowy
![]() Ja już odpadam,tylko wizaz.pl mi został.... Od tygodnia szlaban na wychodzenie z domu (dzieci chore i jeszcze mundial wszyscy oglądają,z córką włącznie;mam wrażenie,że te mecze to 24/24 nadają ![]() No... też se czasem lubię popatrzeć,jak chłopaki biegają za piłką,ale żeby tak non stop od rana do wieczora
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
tak czytam i czytam i się dziwię, że ja jak na razie problemów nie miałam
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#1162 |
|
Rozeznanie
|
Wystawilam neutrala owej wizazance i co? Nie dosc, ze wzamian otrzymalam negatywa to jeszcze zostalam przez nia obrazona!!!!!!!!
|
|
|
|
#1163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem.. ![]() Cytat:
ja bym mogła z kolei cały czas spać albo się użalać nad sobą - jedno z dwóch (11 tydz. ciąży rozpoczęty )Cytat:
najważniejsze jednak nie dojść do etapu wyliczania mililitrów, wtedy zgiń zapomnij, umarł w butach. ![]() mi jednak już wkurzenie przeszło, teraz jestem raczej głodna
|
|||
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do zwrotnego negatywa to napisz może do złośliwca opisując sytuację i być może anulują Ci go. |
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz do moderatora albo Złośliwca
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
Layla ja już zakończyłam
widać w dobrym momencie:0 a co zamierzasz zjeść
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#1167 |
|
Rozeznanie
|
Napisalam do Zlosliwca, teraz czekam na odpowiedz. Dzieki za wsparcie dziewczyny
|
|
|
|
#1168 |
|
Wtajemniczenie
|
Też się miałam z nią wymieniać,ale jakos nie mogła się ze mną dogadać.
|
#1169 |
|
Konto usunięte
|
Chrum, wspolczuje calej sytuacji. Zycze, aby niesprawiedliwa przekupka szybko zniknela
.------------------------------------------------------------------------- Czytam ta Czarna Liste i bardzo ciekawi mnie hipokryzja niektorych wizazanek. Mam dziwne wrazenie, ze to, co pisza tu a jak sie "zachowuja" przy wymianach nie ma ze soba nic wspolnego. Zdarzyly mi sie kiedys negocjacje dosc nieciekawe. Za gornopolkowe cienie pewna wizazanka chciala 2 butelki moich perfum. Obie butelki byly kupione przeze mnie w Sephorze. Jedna byla zupelnie nowa a druga miala ubytek tylko kilku psikow (obie po 30 ml). Wizazanka stwierdzila, ze te perfumy w hurtownii o wiele taniej sa, wiec tylko dwie butelki ja satysfakcjonuja O ironio, owa wizazanka intensywnie udziela sie na Czarnej Liscie w temacie wycen .
Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b Czas edycji: 2010-06-20 o 21:05 |
|
|
|
#1170 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;20128453]
Czytam ta Czarna Liste i bardzo ciekawi mnie hipokryzja niektorych wizazanek. Mam dziwne wrazenie, ze to, co pisza tu a jak sie "zachowuja" przy wymianach nie ma ze soba nic wspolnego. Zdarzyly mi sie kiedys negocjacje dosc nieciekawe. Za gornopolkowe cienie pewna wizazanka chciala 2 butelki moich perfum. Obie butelki byly kupione przeze mnie w Sephorze. Jedna byla zupelnie nowa a druga miala ubytek tylko kilku psikow (obie po 30 ml). Wizazanka stwierdzila, ze te perfumy w hurtownii o wiele taniej sa, wiec tylko dwie butelki ja satysfakcjonuja O ironio, owa wizazanka intensywnie udziela sie na Czarnej Liscie w temacie wycen .[/QUOTE]A ja w obronie ![]() Właśnie myślę,co wcześniej pisałam,to nie jest (chyba) hipokryzja,po prostu ciężko się obiektywnie ustawić w takich sytuacjach,kiedy w grę wchodzi domniemanie wartości przedmiotów własnych i cudzych ![]() Apeluję (także do siebie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:16.

mam nadzieję,że szybko odzyskasz perfumy i wystawisz jej odpowienia przekupkę

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Ale w sumie nie wiem.... Pozdrawiam wszystkich i miłej niedzieli (wyborczej
. Więc miej na względzie, już i tak mój bardzo wątly biust
. Czy to jakaś zmowa, prowokacja........
To mi spiskiem pachnie